Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
4 isteni bográcsos étel
4 isteni bográcsos étel
Még ma szerezd be a hozzávalókat!
A bográcsozás nem csupán az étel elkészítéséről szól, hanem a baráti beszélgetésekről, a jó hangulatról és a közös élményről is.

A füstöt a szembe fújja a szél, a férfiak, néhány sör elfogyasztása után, sertepertélnek a tűz körül, és teljes odaadással vigyázzák a készülő ételt. Ez mindenkinek ismerős kép lehet, aki valaha bográcsozott már.

Ismerj meg néhány kiváló receptet, melyre egy egész napos programot is felépíthettek, hiszen a bográcsos ételeket nem lehet gyorsan elkészíteni, csak szép lassan, fröccsözve.
Amurpaprikás
Hozzávalók 4 személyre:

* 40 dkg paradicsom
* 30 g fűszerpaprika
* 40 dkg vöröshagyma
* 40 dkg zöldpaprika
* 1,5 kg amur
* só

A belsőségeitől megszabadított és megtisztított halat szeleteld fel. A kopoltyúját és keserűfogát is távolítsd el. A hal fejét tedd a bogrács aljára, rá egy réteg szeletelt hagymát, paprikát, paradicsomot, majd a halszeleteket. Közben sózd, paprikázd. Önts rá annyi vizet, hogy ellepje a hozzávalókat. Parázson, egy óráig rotyogjon, közben ne kevergesd, csak a bográcsot mozgasd.
Lebbencs
Hozzávalók:

* 15 dkg füstölt szalonna
* 2 fej vöröshagyma
* 2 kg krumpli
* 60 dkg füstölt kolbász
* 3 paradicsom
* 3 zöldpaprika
* 1,5 dl olaj
* 60 dkg lebbencstészta
* 1 evőkanál édes-nemes pirospaprika
* 2 evőkanál ételízesítő

A füstölt szalonnát kockázd fel. A hagymát vágd apróra. A krumplit hámozd meg, mosd meg, és ezt is kockázd fel. A kolbászt karikázd fel. A paradicsomot és a zöldpaprikát is vágd fel, de nem kell nagyon apróra.
A bográcsba önts olajat, dobd bele a szalonnát, tördeld bele a lebbencstésztát, és pirítsd meg, majd szedd ki. A visszamaradt zsiradékban pirítsd meg a hagymát, add hozzá a pirospaprikát, tedd bele a burgonyát, fűszerezd, és öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Forgasd össze. Add hozzá a kolbászt, a megpirított tésztát, a paradicsomot, a zöldpaprikát, majd egyenletes, lassú tűzön, a bográcsot többször megforgatva, körülbelül 1 óra alatt főzd meg. A leve el fog főni, de ez nem baj. A tésztának meg kell dagadnia. Ez az adag 10 emberre elegendő.
Bárányegytál
Hozzávalók:

* 1,5 kg báránycsülök csont nélkül
* 15 dkg zsír
* 4 fej vöröshagyma
* 4 babérlevél
* 6 paradicsom
* 5 dl száraz fehérbor
* 1 zöldpaprika
* 80 dkg krumpli
* 1 dl tokaji szamorodni
* só
* rozmaring
* őrölt bors
* 1-2 evőkanál pirospaprika

A nagyobb darabokra vágott hagymát kicsit pirítsd meg némi zsiradékon a bográcsban. Add ehhez a felkockázott húst, és pirítsd addig, amíg fehér kérget nem kap. Ekkor add hozzá a felvágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Dobáld bele a babérleveleket, és fűszerezd rozmaringgal, sóval. Lefedve párold negyed óráig, majd öntsd hozzá a fehérbort, a pirospaprikát, és borsozd meg. Párold addig, míg majdnem puha lesz a hús. Ekkor add hozzá a felkockázott krumplit, sózd meg még egy kicsit, és főzd puhára. Végül add hozzá a tokajit, és fedő nélkül még főzd össze pár percig. Négy ember jóllakik belőle.
Vörösboros marhapörkölt
Hozzávalók:

* 1 kg marhalábszár
* 5 dkg zsiradék
* 3 nagy fej hagyma
* 3 gerezd fokhagyma
* 3 evőkanál paprika
* 1 zöldpaprika
* 1 paradicsom
* köménymag
* 4 dl száraz vörösbor
* só

A zsírban pirítsd meg az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a felkockázott húst. Sózd meg, majd időnként kevergetve főzd. Mikor zsírjára sült, szórd meg paprikával, és adj hozzá egy kevés vizet. Fűszerezd köménymaggal, és párold félpuhára. Vigyázz, hogy le ne égjen. Ha nagyon elfő a leve, pótold, de ne sokkal. Ha a hús már félig megpuhult, tedd hozzá a felkarikázott paprikát, a paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Főzd, amíg teljesen meg nem puhul a hús.
grimilda grimilda
Címkék: egész napos, bográcsos ételeket, belsőségeitől megszabadított, bogrács aljára, réteg szeletelt, óráig rotyogjon,

A tökéletes sajtos tészta
trappista-edami-gouda gumik, amik dömping áron kaphatók a hiperekben, ellenben nem sajtok, mert se ízük se bűzük.... A bűzről jut eszembe. Fiatalabb koromban egy olyan településen laktam, ahol volt sajtüzem. Az egyik hozzám közelebbi utcában volt a sajtérlelő, ahol a készülő sajtokat érlelték. Iszonyat büdös volt persze, hiszen az érő sajtnak speciális szaga van, de akkor MÉG érlelték a sajtokat, nem pedig színezékkel, állomány-javítóval stb-vel tették eladhatóvá. Volt is színe, állaga, íze. Ugyanaz a ...
bkisseva bkisseva
B betűs receptek
paradicsomot. Sózd, jól keverd össze, majd önts rá annyi forró vizet, hogy az egy ujjnyival ellepje az ételt. Fedd le, és előmelegített, forró sütőben párold puhára. A tetejét petrezselyemmel, paprika- és paradicsomszeletekkel díszítsd. A rizses húshoz készülő pörkölt húsát a szokásosnál kisebbre kockázzuk. Bácskai sertéstokány Hozzávalók: 1,4 kg sertéslapocka (színhús), 150 g sertészsír, 300 g vöröshagyma (makói), 3 gerezd fokhagyma, 30 g édes-nemes fűszerpaprika, 5 dl csontlé vagy ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Bácskai rizses hús 3.
Hozzávalók 4 személyre: sertéspörkölt 50 dkg combból, 30 dkg zöldpaprika, 15 dkg paradicsom, 20 dkg rizs, petrezselyem, só A rizst mosd meg, s csöpögtesd le. Ha a pörkölt már majdnem puha, egy tűzálló tálban add hozzá a rizst, a kicsumázott, felaprított zöldpaprikát és a feldarabolt paradicsomot. Sózd, jól keverd össze, majd önts rá annyi forró vizet, hogy az egy ujjnyival ellepje az ételt. Fedd le, és előmelegített, forró sütőben párold puhára. A tetejét petrezselyemmel, paprika- és ...
bubszi bubszi
Bácskai rizseshús
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg combból 30 dkg zöldpaprika 15 dkg paradicsom 20 dkg rizs petrezselyem só Elkészítés: A rizst mosd meg, s csöpögtesd le. Ha a pörkölt már majdnem puha, egy tűzálló tálban add hozzá a rizst, a kicsumázott, felaprított zöldpaprikát és a feldarabolt paradicsomot. Sózd, jól keverd össze, majd önts rá ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Csuka receptek
vizet. Beletesszük a felszeletelt vöröshagymát, a gombát, megsózzuk és megborsozzuk. Lassú tűzön főzzük. Amikor elkészült, ráöntjük a tejföllel elkevert tojássárgákat, és tálaljuk. Csuka fehérborban (francia) A francia konyha borral készülő specialitásainak sokaságából néhány halételt szeretnék megismertetni, hiszen, mint tudjuk, a hal csak életében víziállat, elkészítéséhez, meg utána innivalónak csak a bor "az igazi". A legderekabb csukát például egy Loire menti fogadóban ettem... s ...
aprochef aprochef
Süti ajánló
Túrótorta sütés nélkül ujjozsef
Vaníliás kifli bubszi
Csokis túrós süti yvett789
Mákos almás klarika47
Eperkrémleves tejszínnel horvathnemagdi
Banánszeletek vendégváráshoz bubszi
Gyümölcskosárka wegnerzs
Narancsos gesztenyekocka lantosneevi
Gyümölcsös-lekváros pite bubszi
Grape-fruit-cup koktél donaldduck
Szárnyas receptek
Barackos csirkemell horvathnemagdi
*UPDATE* Csirke bolognai... 1vargaildyko
Főételek szabonekatalin
Balkáni csirke bubszi
Bajuszmelengető egytálétel csalogany13
Baszk fácán veronika74
Görög gyros házi pitában recept kovacsborbala
Lecsós csirkecomb nokedlival recept jamborlulu
Citromos csirkekocsonya horvathnemagdi
Csirkemájpástétom (cseh) klara50
Marhából készült ételek
Steak gombás burgonyával bulac57
Kolozsvári káposzta 2. bubszi
Hajdúsági tokány zsokanita
Zöldséges húsgombócleves horvathnemagdi
Marhasült camembert sajttal, áfonyaszósszal, házi hasábburgo toth_beata
Recept jjanosne
Gyulai kolbász 6. bubszi
NAGYON MAGYAROS BABgulyás bubszi
Párolt marhasült tundihugi
A lé a tét - avagy pár szó a horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Toroskáposzta recept baggesz20
Néhány jó süti recept.... :) cipello
Csontleves bubszi
Tarhonyás hús horvathnemagdi
Sült karaj tésztával, és pikáns tejfölös mustármártással rec baggesz20
Hájas kráfli macoka65
Zöldséges aprópecsenye rizzsel tundihugi
"Tüzes" sertésragu horvathnemagdi
SZABOLCSI karaj bubszi
Burgonya Pékné módra margoka59
Halból készült ételek
Halpaprikás bográcsban bubszi
Sült pisztráng fokhagymamártás csibi52
Révfalusi regős halászlé 1. bubszi
Tejszínes halgombócleves ujjozsef
Pisztráng borban bubszi
Balatoni halászlé 1. bubszi
A Pityókás ponty receptje: ujjozsef
B.Lacibacsi receptjei margareta51
Lerakott harcsa bubszi
Citromos vajkrém bubszi
Vad ételek
Fácánleves Újházi módra bubszi
Vadkacsa forró gyümölccsel klerierzsi
Tejfölös-zöldséges őzragu horvathnemagdi
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Ízőrzők –Bugyi– horvathnemagdi
Fácán vörösborban horvathnemagdi
Szarvaspörkölt horvathnemagdi
vörösboros szarvasragu.. ibolya58
Telkibányai raguleves! ibolya58
szarvaspörkölt zsemlegombóccal faciendum
Spagetti ajánló
Szalonnás spagetti recept jamborlulu
Carbonara ragu spagettire gépsonkával recept baggesz20
Zöldséges spagetti pulykahússa 1vargaildyko
Gombás szelet margoka59
Mozzarellával töltött padlizsántekercsek fokhagymás spagetti kovacs_zsoka
Bakonyi húsgolyók horvathnemagdi
Az újrafelfedezett hajdina bulac57
A tökéletes bolognai spagetti grimilda
Tűzdelt őzgerinc párolva bubszi
Pizza receptek
Pizza kifli veronika74
TEPSIS PIZZA - sütés házilag lizawolf
Kolbászos-pizza horvathnemagdi
Pizza csiga margareta51
Olasz ízek mesterfokon horvathnemagdi
Pizza-tészta, II. bubszi
x nagyuska
Nyári-pizza horvathnemagdi
Magyaros pizza - a kenyérlángo bubszi
Sonkás-tejfölös galette recept tinka1951
Hamburger receptek
Házi hamburger recept gonda_katalin
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
Sajtos hamburger recept kovacs_zsoka
Hamburger zsemle recept baggesz20
Házi hamburger recept baggesz20
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
Hamburger horvathnemagdi
Hamburger buci recept boszorlany
Hamburger baratnu
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU