Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
4 isteni bográcsos étel
4 isteni bográcsos étel
Még ma szerezd be a hozzávalókat!
A bográcsozás nem csupán az étel elkészítéséről szól, hanem a baráti beszélgetésekről, a jó hangulatról és a közös élményről is.

A füstöt a szembe fújja a szél, a férfiak, néhány sör elfogyasztása után, sertepertélnek a tűz körül, és teljes odaadással vigyázzák a készülő ételt. Ez mindenkinek ismerős kép lehet, aki valaha bográcsozott már.

Ismerj meg néhány kiváló receptet, melyre egy egész napos programot is felépíthettek, hiszen a bográcsos ételeket nem lehet gyorsan elkészíteni, csak szép lassan, fröccsözve.
Amurpaprikás
Hozzávalók 4 személyre:

* 40 dkg paradicsom
* 30 g fűszerpaprika
* 40 dkg vöröshagyma
* 40 dkg zöldpaprika
* 1,5 kg amur
* só

A belsőségeitől megszabadított és megtisztított halat szeleteld fel. A kopoltyúját és keserűfogát is távolítsd el. A hal fejét tedd a bogrács aljára, rá egy réteg szeletelt hagymát, paprikát, paradicsomot, majd a halszeleteket. Közben sózd, paprikázd. Önts rá annyi vizet, hogy ellepje a hozzávalókat. Parázson, egy óráig rotyogjon, közben ne kevergesd, csak a bográcsot mozgasd.
Lebbencs
Hozzávalók:

* 15 dkg füstölt szalonna
* 2 fej vöröshagyma
* 2 kg krumpli
* 60 dkg füstölt kolbász
* 3 paradicsom
* 3 zöldpaprika
* 1,5 dl olaj
* 60 dkg lebbencstészta
* 1 evőkanál édes-nemes pirospaprika
* 2 evőkanál ételízesítő

A füstölt szalonnát kockázd fel. A hagymát vágd apróra. A krumplit hámozd meg, mosd meg, és ezt is kockázd fel. A kolbászt karikázd fel. A paradicsomot és a zöldpaprikát is vágd fel, de nem kell nagyon apróra.
A bográcsba önts olajat, dobd bele a szalonnát, tördeld bele a lebbencstésztát, és pirítsd meg, majd szedd ki. A visszamaradt zsiradékban pirítsd meg a hagymát, add hozzá a pirospaprikát, tedd bele a burgonyát, fűszerezd, és öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Forgasd össze. Add hozzá a kolbászt, a megpirított tésztát, a paradicsomot, a zöldpaprikát, majd egyenletes, lassú tűzön, a bográcsot többször megforgatva, körülbelül 1 óra alatt főzd meg. A leve el fog főni, de ez nem baj. A tésztának meg kell dagadnia. Ez az adag 10 emberre elegendő.
Bárányegytál
Hozzávalók:

* 1,5 kg báránycsülök csont nélkül
* 15 dkg zsír
* 4 fej vöröshagyma
* 4 babérlevél
* 6 paradicsom
* 5 dl száraz fehérbor
* 1 zöldpaprika
* 80 dkg krumpli
* 1 dl tokaji szamorodni
* só
* rozmaring
* őrölt bors
* 1-2 evőkanál pirospaprika

A nagyobb darabokra vágott hagymát kicsit pirítsd meg némi zsiradékon a bográcsban. Add ehhez a felkockázott húst, és pirítsd addig, amíg fehér kérget nem kap. Ekkor add hozzá a felvágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Dobáld bele a babérleveleket, és fűszerezd rozmaringgal, sóval. Lefedve párold negyed óráig, majd öntsd hozzá a fehérbort, a pirospaprikát, és borsozd meg. Párold addig, míg majdnem puha lesz a hús. Ekkor add hozzá a felkockázott krumplit, sózd meg még egy kicsit, és főzd puhára. Végül add hozzá a tokajit, és fedő nélkül még főzd össze pár percig. Négy ember jóllakik belőle.
Vörösboros marhapörkölt
Hozzávalók:

* 1 kg marhalábszár
* 5 dkg zsiradék
* 3 nagy fej hagyma
* 3 gerezd fokhagyma
* 3 evőkanál paprika
* 1 zöldpaprika
* 1 paradicsom
* köménymag
* 4 dl száraz vörösbor
* só

A zsírban pirítsd meg az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a felkockázott húst. Sózd meg, majd időnként kevergetve főzd. Mikor zsírjára sült, szórd meg paprikával, és adj hozzá egy kevés vizet. Fűszerezd köménymaggal, és párold félpuhára. Vigyázz, hogy le ne égjen. Ha nagyon elfő a leve, pótold, de ne sokkal. Ha a hús már félig megpuhult, tedd hozzá a felkarikázott paprikát, a paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Főzd, amíg teljesen meg nem puhul a hús.
grimilda grimilda
Címkék: egész napos, bográcsos ételeket, belsőségeitől megszabadított, bogrács aljára, réteg szeletelt, óráig rotyogjon,

A tökéletes sajtos tészta
trappista-edami-gouda gumik, amik dömping áron kaphatók a hiperekben, ellenben nem sajtok, mert se ízük se bűzük.... A bűzről jut eszembe. Fiatalabb koromban egy olyan településen laktam, ahol volt sajtüzem. Az egyik hozzám közelebbi utcában volt a sajtérlelő, ahol a készülő sajtokat érlelték. Iszonyat büdös volt persze, hiszen az érő sajtnak speciális szaga van, de akkor MÉG érlelték a sajtokat, nem pedig színezékkel, állomány-javítóval stb-vel tették eladhatóvá. Volt is színe, állaga, íze. Ugyanaz a ...
bkisseva bkisseva
B betűs receptek
paradicsomot. Sózd, jól keverd össze, majd önts rá annyi forró vizet, hogy az egy ujjnyival ellepje az ételt. Fedd le, és előmelegített, forró sütőben párold puhára. A tetejét petrezselyemmel, paprika- és paradicsomszeletekkel díszítsd. A rizses húshoz készülő pörkölt húsát a szokásosnál kisebbre kockázzuk. Bácskai sertéstokány Hozzávalók: 1,4 kg sertéslapocka (színhús), 150 g sertészsír, 300 g vöröshagyma (makói), 3 gerezd fokhagyma, 30 g édes-nemes fűszerpaprika, 5 dl csontlé vagy ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Bácskai rizses hús 3.
Hozzávalók 4 személyre: sertéspörkölt 50 dkg combból, 30 dkg zöldpaprika, 15 dkg paradicsom, 20 dkg rizs, petrezselyem, só A rizst mosd meg, s csöpögtesd le. Ha a pörkölt már majdnem puha, egy tűzálló tálban add hozzá a rizst, a kicsumázott, felaprított zöldpaprikát és a feldarabolt paradicsomot. Sózd, jól keverd össze, majd önts rá annyi forró vizet, hogy az egy ujjnyival ellepje az ételt. Fedd le, és előmelegített, forró sütőben párold puhára. A tetejét petrezselyemmel, paprika- és ...
bubszi bubszi
Bácskai rizseshús
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg combból 30 dkg zöldpaprika 15 dkg paradicsom 20 dkg rizs petrezselyem só Elkészítés: A rizst mosd meg, s csöpögtesd le. Ha a pörkölt már majdnem puha, egy tűzálló tálban add hozzá a rizst, a kicsumázott, felaprított zöldpaprikát és a feldarabolt paradicsomot. Sózd, jól keverd össze, majd önts rá ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Csuka receptek
vizet. Beletesszük a felszeletelt vöröshagymát, a gombát, megsózzuk és megborsozzuk. Lassú tűzön főzzük. Amikor elkészült, ráöntjük a tejföllel elkevert tojássárgákat, és tálaljuk. Csuka fehérborban (francia) A francia konyha borral készülő specialitásainak sokaságából néhány halételt szeretnék megismertetni, hiszen, mint tudjuk, a hal csak életében víziállat, elkészítéséhez, meg utána innivalónak csak a bor "az igazi". A legderekabb csukát például egy Loire menti fogadóban ettem... s ...
aprochef aprochef
Süti ajánló
Repülős krémes bubszi
Fügével töltött kalács klerierzsi
5 meglepően trükkös szőlő horvathnemagdi
Csokis diós varázs könnyedén! janna53
Omlós élesztős tészta bubszi
Szardíniás burgonyamajonéz bubszi
karácsonyi muffin faciendum
Fantasztikus csokoládészelet akiram45
Egybefont mákos-diós kalács veronika74
Gofri mogyorókrémmel recept boszorlany
Szárnyas receptek
Tavaszi csirke körtével bubszi
Parajos penne szalonna chipsszel recept boszorlany
Főételek szabonekatalin
Rakott karfiol csirkemellel magdus60
csongrádi tepsis csirke ! ibolya58
Délies csirkesaláta bulac57
Ünnepi menü m_a_r_c_s_i
Háromhagymás csirke aprópecsenye bkisseva
Zöldbabos csirke asz pacsakute
Sajtos, tejfölös csirkemell... veronika74
Marhából készült ételek
Palóc leves 2. bubszi
Római tálban sült gombás marha horvathnemagdi
Lecsós pacal bográcsban maroka
Sajtburger veronika74
Vadas margareta51
Saláták grimilda
Csípős marhacurry veronika74
Hordós vitaminbomba - SCSÍ yaskane
Chili con carne faciendum
Töltött darált hús martimarti
Sertésből készült ételek
Rakott sült hús klementinagidro
Alföldi csülökleves: ujjozsef
Zöldséges-húsos rakott rizs bkisseva
Recept jjanosne
Cigánka macoka65
1-2-3 Recept horvathnemagdi
Csülök - Pékné módra anitahajdu
Tepsis hús birsalmával klerierzsi
szatmári TÖLTÖTT KÁPOSZTA.... bubszi
Görög sertésragu margoka59
Halból készült ételek
30 perces sült lazac veronika74
Bajai halászlé 1. bubszi
Fokhagymás hal bubszi
Cikória halfilével bubszi
Gyors és pikáns falatok horvathnemagdi
Halas szoljanka leves bubszi
Tejfölös Rácponty, ahogy Krúdy Gyula szerette skorpiolilike
Ponty szalonnával bubszi
Tojásos lazacos spárga bkisseva
Parajos lazacszeletek recept baggesz20
Vad ételek
Ízőrzők – Csákvár – horvathnemagdi
Szarvasragu bulac57
x nagyuska
Gombás szarvastokány orsi1
Aranysárga húsleves recept gonda_katalin
Fokhagymástejfölös őzérmék bulac57
Torták kloppenburg
Vadpástétom rakott makarónival bubszi
Tepsis szarvasragu bulac57
Rapsic vadas macoka65
Spagetti ajánló
BABOS PulykaRAGU bubszi
Bakonyi húsgombóc horvathnemagdi
Gyors mediterrán spagetti horvathnemagdi
Borsikafű cilamami
Bolognai spagetti... jupiter21
Paradicsomos, sajtos húsgombócok spagettivel recept jamborlulu
Spagettis padlizsántekercs: így tekerj a zöldségbe tésztát suzymama
Spagetti carbonara suzymama
Mogyorós medvetalpacska horvathnemagdi
Tepsis boognai penne brozsika
Pizza receptek
Tökmagos-burgonyás zsemlék veronika74
Pizza recept margareta51
Sonkás-tejfölös galette recept tinka1951
Pizzás tekergők nnpapszi
Csokidarabos kiflik recept kovacs_zsoka
Pizza del Sole recept jamborlulu
Sajtos muffin suzymama
Vitaminos rátét bubszi
Omlós pizza gombával klerierzsi
Pizzás rakott bolognai horvathnemagdi
Hamburger receptek
Hamburger zsemle recept baggesz20
Hamburger horvathnemagdi
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
Sajtos hamburger bubszi
mustár készítése házilag irmus
Csirke hamburger banb
Hamburger horvathnemagdi
Ázsiai hamburger klerierzsi
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU