Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
4 isteni bográcsos étel
4 isteni bográcsos étel
Még ma szerezd be a hozzávalókat!
A bográcsozás nem csupán az étel elkészítéséről szól, hanem a baráti beszélgetésekről, a jó hangulatról és a közös élményről is.

A füstöt a szembe fújja a szél, a férfiak, néhány sör elfogyasztása után, sertepertélnek a tűz körül, és teljes odaadással vigyázzák a készülő ételt. Ez mindenkinek ismerős kép lehet, aki valaha bográcsozott már.

Ismerj meg néhány kiváló receptet, melyre egy egész napos programot is felépíthettek, hiszen a bográcsos ételeket nem lehet gyorsan elkészíteni, csak szép lassan, fröccsözve.
Amurpaprikás
Hozzávalók 4 személyre:

* 40 dkg paradicsom
* 30 g fűszerpaprika
* 40 dkg vöröshagyma
* 40 dkg zöldpaprika
* 1,5 kg amur
* só

A belsőségeitől megszabadított és megtisztított halat szeleteld fel. A kopoltyúját és keserűfogát is távolítsd el. A hal fejét tedd a bogrács aljára, rá egy réteg szeletelt hagymát, paprikát, paradicsomot, majd a halszeleteket. Közben sózd, paprikázd. Önts rá annyi vizet, hogy ellepje a hozzávalókat. Parázson, egy óráig rotyogjon, közben ne kevergesd, csak a bográcsot mozgasd.
Lebbencs
Hozzávalók:

* 15 dkg füstölt szalonna
* 2 fej vöröshagyma
* 2 kg krumpli
* 60 dkg füstölt kolbász
* 3 paradicsom
* 3 zöldpaprika
* 1,5 dl olaj
* 60 dkg lebbencstészta
* 1 evőkanál édes-nemes pirospaprika
* 2 evőkanál ételízesítő

A füstölt szalonnát kockázd fel. A hagymát vágd apróra. A krumplit hámozd meg, mosd meg, és ezt is kockázd fel. A kolbászt karikázd fel. A paradicsomot és a zöldpaprikát is vágd fel, de nem kell nagyon apróra.
A bográcsba önts olajat, dobd bele a szalonnát, tördeld bele a lebbencstésztát, és pirítsd meg, majd szedd ki. A visszamaradt zsiradékban pirítsd meg a hagymát, add hozzá a pirospaprikát, tedd bele a burgonyát, fűszerezd, és öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Forgasd össze. Add hozzá a kolbászt, a megpirított tésztát, a paradicsomot, a zöldpaprikát, majd egyenletes, lassú tűzön, a bográcsot többször megforgatva, körülbelül 1 óra alatt főzd meg. A leve el fog főni, de ez nem baj. A tésztának meg kell dagadnia. Ez az adag 10 emberre elegendő.
Bárányegytál
Hozzávalók:

* 1,5 kg báránycsülök csont nélkül
* 15 dkg zsír
* 4 fej vöröshagyma
* 4 babérlevél
* 6 paradicsom
* 5 dl száraz fehérbor
* 1 zöldpaprika
* 80 dkg krumpli
* 1 dl tokaji szamorodni
* só
* rozmaring
* őrölt bors
* 1-2 evőkanál pirospaprika

A nagyobb darabokra vágott hagymát kicsit pirítsd meg némi zsiradékon a bográcsban. Add ehhez a felkockázott húst, és pirítsd addig, amíg fehér kérget nem kap. Ekkor add hozzá a felvágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Dobáld bele a babérleveleket, és fűszerezd rozmaringgal, sóval. Lefedve párold negyed óráig, majd öntsd hozzá a fehérbort, a pirospaprikát, és borsozd meg. Párold addig, míg majdnem puha lesz a hús. Ekkor add hozzá a felkockázott krumplit, sózd meg még egy kicsit, és főzd puhára. Végül add hozzá a tokajit, és fedő nélkül még főzd össze pár percig. Négy ember jóllakik belőle.
Vörösboros marhapörkölt
Hozzávalók:

* 1 kg marhalábszár
* 5 dkg zsiradék
* 3 nagy fej hagyma
* 3 gerezd fokhagyma
* 3 evőkanál paprika
* 1 zöldpaprika
* 1 paradicsom
* köménymag
* 4 dl száraz vörösbor
* só

A zsírban pirítsd meg az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a felkockázott húst. Sózd meg, majd időnként kevergetve főzd. Mikor zsírjára sült, szórd meg paprikával, és adj hozzá egy kevés vizet. Fűszerezd köménymaggal, és párold félpuhára. Vigyázz, hogy le ne égjen. Ha nagyon elfő a leve, pótold, de ne sokkal. Ha a hús már félig megpuhult, tedd hozzá a felkarikázott paprikát, a paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Főzd, amíg teljesen meg nem puhul a hús.
grimilda grimilda
Címkék: egész napos, bográcsos ételeket, belsőségeitől megszabadított, bogrács aljára, réteg szeletelt, óráig rotyogjon,

A tökéletes sajtos tészta
trappista-edami-gouda gumik, amik dömping áron kaphatók a hiperekben, ellenben nem sajtok, mert se ízük se bűzük.... A bűzről jut eszembe. Fiatalabb koromban egy olyan településen laktam, ahol volt sajtüzem. Az egyik hozzám közelebbi utcában volt a sajtérlelő, ahol a készülő sajtokat érlelték. Iszonyat büdös volt persze, hiszen az érő sajtnak speciális szaga van, de akkor MÉG érlelték a sajtokat, nem pedig színezékkel, állomány-javítóval stb-vel tették eladhatóvá. Volt is színe, állaga, íze. Ugyanaz a ...
bkisseva bkisseva
B betűs receptek
paradicsomot. Sózd, jól keverd össze, majd önts rá annyi forró vizet, hogy az egy ujjnyival ellepje az ételt. Fedd le, és előmelegített, forró sütőben párold puhára. A tetejét petrezselyemmel, paprika- és paradicsomszeletekkel díszítsd. A rizses húshoz készülő pörkölt húsát a szokásosnál kisebbre kockázzuk. Bácskai sertéstokány Hozzávalók: 1,4 kg sertéslapocka (színhús), 150 g sertészsír, 300 g vöröshagyma (makói), 3 gerezd fokhagyma, 30 g édes-nemes fűszerpaprika, 5 dl csontlé vagy ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Bácskai rizses hús 3.
Hozzávalók 4 személyre: sertéspörkölt 50 dkg combból, 30 dkg zöldpaprika, 15 dkg paradicsom, 20 dkg rizs, petrezselyem, só A rizst mosd meg, s csöpögtesd le. Ha a pörkölt már majdnem puha, egy tűzálló tálban add hozzá a rizst, a kicsumázott, felaprított zöldpaprikát és a feldarabolt paradicsomot. Sózd, jól keverd össze, majd önts rá annyi forró vizet, hogy az egy ujjnyival ellepje az ételt. Fedd le, és előmelegített, forró sütőben párold puhára. A tetejét petrezselyemmel, paprika- és ...
bubszi bubszi
Bácskai rizseshús
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg combból 30 dkg zöldpaprika 15 dkg paradicsom 20 dkg rizs petrezselyem só Elkészítés: A rizst mosd meg, s csöpögtesd le. Ha a pörkölt már majdnem puha, egy tűzálló tálban add hozzá a rizst, a kicsumázott, felaprított zöldpaprikát és a feldarabolt paradicsomot. Sózd, jól keverd össze, majd önts rá ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Csuka receptek
vizet. Beletesszük a felszeletelt vöröshagymát, a gombát, megsózzuk és megborsozzuk. Lassú tűzön főzzük. Amikor elkészült, ráöntjük a tejföllel elkevert tojássárgákat, és tálaljuk. Csuka fehérborban (francia) A francia konyha borral készülő specialitásainak sokaságából néhány halételt szeretnék megismertetni, hiszen, mint tudjuk, a hal csak életében víziállat, elkészítéséhez, meg utána innivalónak csak a bor "az igazi". A legderekabb csukát például egy Loire menti fogadóban ettem... s ...
aprochef aprochef
Süti ajánló
Sajtos csigám recept gonda_katalin
Meggyes kocka bkisseva
Csokis, narancsos márványtorta rochlitzne
Édes gomba rochlitzne
Pudingos keksz szeletek agimami7
Gesztenyepüré-torta horvathnemagdi
Meggyes habos (sütés nélkül) horvathnemagdi
Barackos-epres túró torta tundihugi
Narancsos csokitorta mandulával recept kovacs_zsoka
ÉDESSÉG AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Szárnyas receptek
Gyümölcsös szárnyassaláta bubszi
Almával töltött fácán 1vargaildyko
Csirkeláb pörkölt horvathnemagdi
Tárkonyos raguleves skorpiolilike
Barackos csiberagu 1vargaildyko
Házi csirkemájkrém recept jamborlulu
Zöldséges csirke horvathnemagdi
Bajor csirkecomb bubszi
Fasirtgolyók...... szisszy83
Tepsis káposzta csibi52
Marhából készült ételek
Mosoni tokány bubszi
Bográcsgulyás I. bubszi
Marhahús Sztroganov módra recept kovacs_zsoka
A ketchupról és más paradicsom horvathnemagdi
Kínai recept horvathnemagdi
Sváb hentes marhatokánya horvathnemagdi
Angol saláta receptje: ujjozsef
Póréhagymaleves perugiai módra ibolya58
Debreceni tokány 6. bubszi
S betűs receptek horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Pirított zöldséges sertéshús bubszi
Kínai gombás sertésragu horvathnemagdi
Szári fánk bubszi
Receptek horvathnemagdi
Húsgombócok gombás mártásban suzymama
Recept jjanosne
Ízőrzők – Csurgó – horvathnemagdi
Húsvéti sörös csülök horvathnemagdi
Tökepörkölt (herepörkölt) bubszi
Babgulyás kincsesszigeten
Halból készült ételek
Parajos ponty tésztában sütve wegnerzs
Receptek horvathnemagdi
Süllő tepsiben sülve gereica
Tonhal (bakonyi módra) recept gonda_katalin
Receptek horvathnemagdi
Angolna receptek jozsef_olah_9843
Zakuszka bubszi
Halászlé 8. bubszi
Ízőrzők – Tihany – horvathnemagdi
Recept: Mustáros harcsa zellerpürével és spenótos gombával" suzymama
Vad ételek
Itt van az ideje sarkadykati
Vöröskáposzta-leves fácánnal horvathnemagdi
Áfonyás sült szarvascomb mandu pacsakute
Gombás fogolypecsenye bubszi
Fácánleves Újházi módra bubszi
Hogyan készül a dödölle? grimilda
Rakott húsételek spanyolsky
Vadászpecsenye bubszi
Tűzdelt őzgerinc párolva bubszi
Vadkacsa tejfölösen klerierzsi
Spagetti ajánló
gombás spagetti faciendum
Palacsinta torta spenóttal és bolognai raguval recept jamborlulu
Mit és mennyiből főz egy héten egy család - receptek is yaskane
Gombás-sonkás spagetti recept gonda_katalin
Spagetti holland módra horvathnemagdi
Sprotnis spagetti horvathnemagdi
Póréhagyma receptek nanoka72
Fokhagymás-paradicsomos spagetti recept gonda_katalin
Heti Menü bulac57
Fokhagymás spagettisaláta tundihugi
Pizza receptek
Pizzás táska ujjozsef
Pizza - darált húsból horvathnemagdi
Mini croissant gabfe
8 legfinomabb horvathnemagdi
Egészséges durumbúza inrid77
Olasz szendvics horvathnemagdi
vékony pizza grimilda
Pizza recept margareta51
Kedvenc Pizza recept horvathnemagdi
Rozsos-lenmagos, póréhagymás pizza noble
Hamburger receptek
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
Hamburger horvathnemagdi
Virslis kifli veronika74
Ázsiai hamburger klerierzsi
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Hamburger zsemle, puffancs akiram45
Pljeskavica, csevap, mititei horvathnemagdi
Hamburger buci recept boszorlany
Házi hamburger recept jamborlulu
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU