Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
4 isteni bográcsos étel
4 isteni bográcsos étel
Még ma szerezd be a hozzávalókat!
A bográcsozás nem csupán az étel elkészítéséről szól, hanem a baráti beszélgetésekről, a jó hangulatról és a közös élményről is.

A füstöt a szembe fújja a szél, a férfiak, néhány sör elfogyasztása után, sertepertélnek a tűz körül, és teljes odaadással vigyázzák a készülő ételt. Ez mindenkinek ismerős kép lehet, aki valaha bográcsozott már.

Ismerj meg néhány kiváló receptet, melyre egy egész napos programot is felépíthettek, hiszen a bográcsos ételeket nem lehet gyorsan elkészíteni, csak szép lassan, fröccsözve.
Amurpaprikás
Hozzávalók 4 személyre:

* 40 dkg paradicsom
* 30 g fűszerpaprika
* 40 dkg vöröshagyma
* 40 dkg zöldpaprika
* 1,5 kg amur
* só

A belsőségeitől megszabadított és megtisztított halat szeleteld fel. A kopoltyúját és keserűfogát is távolítsd el. A hal fejét tedd a bogrács aljára, rá egy réteg szeletelt hagymát, paprikát, paradicsomot, majd a halszeleteket. Közben sózd, paprikázd. Önts rá annyi vizet, hogy ellepje a hozzávalókat. Parázson, egy óráig rotyogjon, közben ne kevergesd, csak a bográcsot mozgasd.
Lebbencs
Hozzávalók:

* 15 dkg füstölt szalonna
* 2 fej vöröshagyma
* 2 kg krumpli
* 60 dkg füstölt kolbász
* 3 paradicsom
* 3 zöldpaprika
* 1,5 dl olaj
* 60 dkg lebbencstészta
* 1 evőkanál édes-nemes pirospaprika
* 2 evőkanál ételízesítő

A füstölt szalonnát kockázd fel. A hagymát vágd apróra. A krumplit hámozd meg, mosd meg, és ezt is kockázd fel. A kolbászt karikázd fel. A paradicsomot és a zöldpaprikát is vágd fel, de nem kell nagyon apróra.
A bográcsba önts olajat, dobd bele a szalonnát, tördeld bele a lebbencstésztát, és pirítsd meg, majd szedd ki. A visszamaradt zsiradékban pirítsd meg a hagymát, add hozzá a pirospaprikát, tedd bele a burgonyát, fűszerezd, és öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Forgasd össze. Add hozzá a kolbászt, a megpirított tésztát, a paradicsomot, a zöldpaprikát, majd egyenletes, lassú tűzön, a bográcsot többször megforgatva, körülbelül 1 óra alatt főzd meg. A leve el fog főni, de ez nem baj. A tésztának meg kell dagadnia. Ez az adag 10 emberre elegendő.
Bárányegytál
Hozzávalók:

* 1,5 kg báránycsülök csont nélkül
* 15 dkg zsír
* 4 fej vöröshagyma
* 4 babérlevél
* 6 paradicsom
* 5 dl száraz fehérbor
* 1 zöldpaprika
* 80 dkg krumpli
* 1 dl tokaji szamorodni
* só
* rozmaring
* őrölt bors
* 1-2 evőkanál pirospaprika

A nagyobb darabokra vágott hagymát kicsit pirítsd meg némi zsiradékon a bográcsban. Add ehhez a felkockázott húst, és pirítsd addig, amíg fehér kérget nem kap. Ekkor add hozzá a felvágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Dobáld bele a babérleveleket, és fűszerezd rozmaringgal, sóval. Lefedve párold negyed óráig, majd öntsd hozzá a fehérbort, a pirospaprikát, és borsozd meg. Párold addig, míg majdnem puha lesz a hús. Ekkor add hozzá a felkockázott krumplit, sózd meg még egy kicsit, és főzd puhára. Végül add hozzá a tokajit, és fedő nélkül még főzd össze pár percig. Négy ember jóllakik belőle.
Vörösboros marhapörkölt
Hozzávalók:

* 1 kg marhalábszár
* 5 dkg zsiradék
* 3 nagy fej hagyma
* 3 gerezd fokhagyma
* 3 evőkanál paprika
* 1 zöldpaprika
* 1 paradicsom
* köménymag
* 4 dl száraz vörösbor
* só

A zsírban pirítsd meg az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a felkockázott húst. Sózd meg, majd időnként kevergetve főzd. Mikor zsírjára sült, szórd meg paprikával, és adj hozzá egy kevés vizet. Fűszerezd köménymaggal, és párold félpuhára. Vigyázz, hogy le ne égjen. Ha nagyon elfő a leve, pótold, de ne sokkal. Ha a hús már félig megpuhult, tedd hozzá a felkarikázott paprikát, a paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Főzd, amíg teljesen meg nem puhul a hús.
grimilda grimilda
Címkék: egész napos, bográcsos ételeket, belsőségeitől megszabadított, bogrács aljára, réteg szeletelt, óráig rotyogjon,

A tökéletes sajtos tészta
trappista-edami-gouda gumik, amik dömping áron kaphatók a hiperekben, ellenben nem sajtok, mert se ízük se bűzük.... A bűzről jut eszembe. Fiatalabb koromban egy olyan településen laktam, ahol volt sajtüzem. Az egyik hozzám közelebbi utcában volt a sajtérlelő, ahol a készülő sajtokat érlelték. Iszonyat büdös volt persze, hiszen az érő sajtnak speciális szaga van, de akkor MÉG érlelték a sajtokat, nem pedig színezékkel, állomány-javítóval stb-vel tették eladhatóvá. Volt is színe, állaga, íze. Ugyanaz a ...
bkisseva bkisseva
B betűs receptek
paradicsomot. Sózd, jól keverd össze, majd önts rá annyi forró vizet, hogy az egy ujjnyival ellepje az ételt. Fedd le, és előmelegített, forró sütőben párold puhára. A tetejét petrezselyemmel, paprika- és paradicsomszeletekkel díszítsd. A rizses húshoz készülő pörkölt húsát a szokásosnál kisebbre kockázzuk. Bácskai sertéstokány Hozzávalók: 1,4 kg sertéslapocka (színhús), 150 g sertészsír, 300 g vöröshagyma (makói), 3 gerezd fokhagyma, 30 g édes-nemes fűszerpaprika, 5 dl csontlé vagy ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Bácskai rizses hús 3.
Hozzávalók 4 személyre: sertéspörkölt 50 dkg combból, 30 dkg zöldpaprika, 15 dkg paradicsom, 20 dkg rizs, petrezselyem, só A rizst mosd meg, s csöpögtesd le. Ha a pörkölt már majdnem puha, egy tűzálló tálban add hozzá a rizst, a kicsumázott, felaprított zöldpaprikát és a feldarabolt paradicsomot. Sózd, jól keverd össze, majd önts rá annyi forró vizet, hogy az egy ujjnyival ellepje az ételt. Fedd le, és előmelegített, forró sütőben párold puhára. A tetejét petrezselyemmel, paprika- és ...
bubszi bubszi
Bácskai rizseshús
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg combból 30 dkg zöldpaprika 15 dkg paradicsom 20 dkg rizs petrezselyem só Elkészítés: A rizst mosd meg, s csöpögtesd le. Ha a pörkölt már majdnem puha, egy tűzálló tálban add hozzá a rizst, a kicsumázott, felaprított zöldpaprikát és a feldarabolt paradicsomot. Sózd, jól keverd össze, majd önts rá ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Csuka receptek
vizet. Beletesszük a felszeletelt vöröshagymát, a gombát, megsózzuk és megborsozzuk. Lassú tűzön főzzük. Amikor elkészült, ráöntjük a tejföllel elkevert tojássárgákat, és tálaljuk. Csuka fehérborban (francia) A francia konyha borral készülő specialitásainak sokaságából néhány halételt szeretnék megismertetni, hiszen, mint tudjuk, a hal csak életében víziállat, elkészítéséhez, meg utána innivalónak csak a bor "az igazi". A legderekabb csukát például egy Loire menti fogadóban ettem... s ...
aprochef aprochef
Süti ajánló
Omlós almás rauchne02
Birsalma krémleves suzymama
Fincsi sültkrumpli kannalidia
Szilvás muffin recept baggesz20
Karamelltorta 2. bubszi
Boci szelet yaskane
Csokis kókuszcsók receptje: ujjozsef
• Mézes (karácsonyfa-fig bubszi
Diósgaluska krémmel bubszi
Vendégváró sütemény 53jutka
Szárnyas receptek
Receptek 3.japan margareta51
Hagymás-gombás csirkemá suzymama
francia fasírt faciendum
Tyúkláb fánk maroka
Vadász szelet rochlitzne
Csirke mustármártásban gyongy66
Gesztenyés kacsa bubszi
Hal a tortán jjanosne
Görög gyros házi pitában recept kovacsborbala
Ananászos csirkemell római tálban reifregina
Marhából készült ételek
Zelleres marhapörkölt suzymama
Napi menű horvathnemagdi
Vörösboros pörkölt recept gonda_katalin
A levesbe horvathnemagdi
Libakocsonya bubszi
Jó az idő, grillpartik ideje. ahmoni
Húsgombócleves korpaciberével bubszi
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
Tyúkleves recept kovacs_zsoka
Sertésből készült ételek
Juhtúrós Tepsis Csülök 1vargaildyko
Főételek. ilse
Borjú - különleges alkalmakra horvathnemagdi
Mexikói kukoricás tál bubszi
Pincepörkölt snbela44
Sertéssült vadász módra recept jamborlulu
Bajor sertésszelet horvathnemagdi
sziciliai egytál ! ibolya58
Chilis joghurtos húspogácsa margoka59
Adriai lencselakoma juditmama
Halból készült ételek
Halas szoljanka leves bubszi
Pisztráng sonkával (olasz) bubszi
Halas szoljanka leves bubszi
Citromfüves Halsaslik 1vargaildyko
Halászlé zsokanita
Dunai halászlé vegyes halból 2 bubszi
Rántott és Orly Ponty 1vargaildyko
Baconbe tekert heck 1vargaildyko
Roston sült ponty fűszervajjal panni48
*UPDATE* Lazac fasírt 1vargaildyko
Vad ételek
Bakonyi fácán recept baggesz20
Vadászpecsenye bubszi
Nagy emberek kedvenc étkei bulac57
Vörösboros szarvasragu petrezselymes nokedlivel suzymama
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Tűzdelt őzgerinc ... szelidszeder
Saslik, rablóhús, nyárs aprochef
Fácánleves bulac57
Fácán tejfölös mártással bubszi
Lazacborda artois módon bubszi
Spagetti ajánló
Mexikói spagetti petezsolt
Gombás tejszínes spagetti klerierzsi
Sajttal töltött húspogácsa paradicsomos rizzsel recept jamborlulu
Spagettis padlizsántekercs: így tekerj a zöldségbe tésztát suzymama
Mexikói spagetti bubszi
Suzy és Tekergő mesebeli spagettije húsgombócokkal recept jamborlulu
Haragos penne bulac57
Mediterrán rakott tészta 1vargaildyko
Casanova spagetti veronika74
Tűzdelt őzgerinc párolva bubszi
Pizza receptek
Tuti sajtos rúd nanoka72
Majd egyszer megcsinálom sarkadykati
Puliszkás pizza bozsanyinemanyi
Egy nagy tepsi pizza fél óra alatt pár száz forintból! tinka1951
Pizza tekercs bubszi
8 legfinomabb horvathnemagdi
Ananászos pizza recept baggesz20
Sonkás-gombás-kukoricás pizza horvathnemagdi
Sonkás pizza bubszi
Gombás-ketchupos pizza recept toth_beata
Hamburger receptek
Hamburger zsemle recept baggesz20
Gyors hamburger recept gonda_katalin
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
Hamburger zsemle recept baggesz20
Csirkeburger recept jamborlulu
Válassza a szóját! margoka59
Hamburger buci recept boszorlany
Sajtburger veronika74
x nagyuska
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU