Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Gesztenyével töltött fácán
Karácsonyi étkek:

Gesztenyével töltött fácán

Hozzávalók:
2 konyhakész, fagyasztott, fiatal fácán (egyenként 60-70 dkg)
40 szem gesztenye (kb. 25 dkg)
1 zsemle
25 dkg pulykamellfilé
1 tojás, só, őrölt fekete bors
mokkáskanálnyi reszelt szerecsendió
1 csokor petrezselyem
6-8 vékony szelet húsos
szalonna (ún. sliced bacon)
2 evőkanál olaj
1 mokkáskanál paradicsompüré
1 csapott kiskanál finomliszt
késhegynyi őrölt kömény
A fagyasztott fácánt fölengedjük, leöblítjük, majd megtörölgetjük. Az esetlegesen rajta maradt szőrszálakat, tolltokokat kiskéssel lekapargatjuk.

Vigyázzunk, hogy bőrét lehetőleg ne sértsük fel! A töltelékhez minden egyes gesztenyét ott ahol a héja a legpuhább, keresztben bevágunk, majd bő vízben annyi ideig főzzük, amíg könnyen meghámozható lesz. Ez kb. 30 perc. Leszűrve hűlni hagyjuk, héját lefejtjük, majd a szemeket a hideg vízbe áztatott, kifacsart zsemlével és a pulykamellel együtt ledaráljuk.

A végén egy szelet kenyérrel az összes tölteléket kinyomjuk a darálóból. Ezután a tojással, 1 csapott kiskanál sóval, 1 mokkáskanál borssal és fél mokkáskanál szerecsendióval összedolgozzuk.

A fácánok bőrét ujjainkkal alányúlva föllazítjuk, azaz a mellénél és a combjainál a hústól elválasztjuk. A vadszárnyasokat kívül egy kicsit megsózzuk, megborsozzuk, hasüregüket pedig 1 kiskanál sóval és feleannyi borssal alaposan bedörzsöljük.

A tölteléket kézzel vagy habzsákból a bőr alá töltjük, majd a combokat kissé meghajtva egymáshoz kötözzük. Így lesz a 'madár' szép formás. Az így előkészített fácánok hasüregébe petrezselymet tömködünk.

Mellüket a szalonnaszeletekkel befedjük. Kiolajozott tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben, közepes lánggal 180 °C (légkeveréses sütőben 165 °C) 55-60 percig sütjük.

Ezután ügyesen vágódeszkára emeljük. Visszamaradó zsírját tepsistől a tűzre tesszük, a paradicsompürével és a liszttel 1 percig pirítjuk, majd 2 deci vizet öntünk rá, és 2 percig forraljuk. Végül átszűrjük, ha kell, utánasózzuk, késhegynyi őrölt borssal és őrölt köménnyel fűszerezzük. Tálaláskor minden tányérra egy-egy fél töltött fácánt fektetünk, és a pecsenyelével meglocsoljuk. Burgonyapüré püré illik hozzá köretnek.

Italajánlatunk: száraz vörösbor





Forrás: Lakberendezés.hu
taltos1 taltos1
Címkék: szelet kenyérrel, összes tölteléket, fácánok bőrét, hústól elválasztjuk, vadszárnyasokat kívül, kicsit megsózzuk,

3 karcsúsító előétel
majoránnával, 1 evőkanál aprított petrezselyem zölddel és 0,5 dl sovány tejföllel. A 3 db paradicsom tetejét levágjuk, közepét kikaparjuk és félretesszük (későbbi felhasználásra). A fűszeres májat az üres paradicsomokba töltve fogyasztjuk. Gesztenyével töltött kaliforniai paprika Hozzávalók: • olaj • apróra vágott petrezselyem zöld • őrölt fehérbors • só • 1 evőkanál apróra vágott vöröshagyma • 15 dkg apróra vágott ...
grimilda grimilda
3 különleges gesztenyés recept az egészségéért
torokfájáskor is szopogathatunk belőle 1-1 kanállal. A sült gesztenyés párolt rizs igazi japán étel Gesztenyepüré, a nagy kedvenc A gesztenyével készült ételek közül az egyik legkedveltebb és legismertebb a gesztenyepüré, ami kicsiknek és nagyoknak is kedvence. Valóban ízletes és egészséges édességek készíthetők belőle, de emellett köretnek is kiváló zöldségek, húsok ...
taltos1 taltos1
Birsalagút
sütőbe toljuk. Közepes lángon 20 percig sütjük. Ezután megvárjuk, míg kihűl, majd egy akkora lapot vágunk belőle, amekkorával egy őzgerincformát kibélelhetünk, a maradékból pedig a talpa lesz. Az őzgerincformát alufóliával kibéleljük. A margarint a gesztenyével, a rummal és a porcukorral habosra keverjük. Egy kevés krémet a díszítéshez félreteszünk, a többivel a piskótalapokat vékonyan megkenjük, és a nagyobiikkal az őzgerincformát óvatosan kibéleljük. Ezt követően a párolt birsalmával ...
bubszi bubszi
Birsalagút
sütőbe toljuk. Közepes lángon 20 percig sütjük. Ezután megvárjuk, amíg kihűl, majd egy akkora lapot vágunk belőle, amekkorával egy őzgerincformát kibélelhetünk, a maradékból pedig a talpa lesz. Az őzgerincformát alufóliával kibéleljük. A Ramát a gesztenyével, a rummal és a porcukorral habosra keverjük. Egy kevés krémet a díszítéshez félreteszünk, a többivel a piskótalapokat vékonyan megkenjük, és a nagyobikkal az őzgerincformát óvatosan kibéleljük. Ezt követően a párolt birsalmával megtöltjük. A ...
akiram45 akiram45
Birsalagút
sütőbe toljuk. Közepes lángon 20 percig sütjük. Ezután megvárjuk, míg kihűl, majd egy akkora lapot vágunk belőle, amekkorával egy őzgerincformát kibélelhetünk, a maradékból pedig a talpa lesz. Az őzgerincformát alufóliával kibéleljük. A margarint a gesztenyével, a rummal és a porcukorral habosra keverjük. Egy kevés krémet a díszítéshez félreteszünk, a többivel a piskótalapokat vékonyan megkenjük, és a nagyobiikkal az őzgerincformát óvatosan kibéleljük. Ezt követően a párolt birsalmával megtöltjük. ...
vorosrozsa66 vorosrozsa66
Birsalagút
kihűl, majd egy akkorra lapot vágunk belőle, amekkorával körben egy őzgerincformát kibélelhetünk, a maradékból pedig a talpa lesz. A díszítésre szánt diót a még forró sütőben megpirítjuk. Az őzgerincformát alufóliával kibéleljük. A puha margarint a gesztenyével, a rummal és a porcukorral habosra keverjük. Egy kevés krémet a díszítéshez félreteszünk, a többivel a piskótalapokat vékonyan megkenjük és a nagyobbikkal óvatosan az őzgerincformát kibéleljük. Ezt követően a párolt birsalmával megtöltjük. A ...
tundihugi tundihugi
Birsalagút
sütőbe toljuk. Közepes lángon 20 percig sütjük. Ezután megvárjuk, míg kihűl, majd egy akkora lapot vágunk belőle, amekkorával egy őzgerincformát kibélelhetünk, a maradékból pedig a talpa lesz. Az őzgerincformát alufóliával kibéleljük. A margarint a gesztenyével, a rummal és a porcukorral habosra keverjük. Egy kevés krémet a díszítéshez félreteszünk, a többivel a piskótalapokat vékonyan megkenjük, és a nagyobikkal az őzgerincformát óvatosan kibéleljük. Ezt követően a párolt birsalmával ...
fenysugar76 fenysugar76
Süti ajánló
Mennyei tekercs horvathnemagdi
Adventi kocka gereica
Barackos tiramisu bubszi
Kókuszos kuglóf recept baggesz20
Almás diófelfújt bubszi
Tartós mézes darabi
Hideg krémleves veronika74
Fánk tepsiben sütve yaskane
Gyors, egyszerű, finom sajtosrúd bkisseva
Különleges esküvői torta gereica
Szárnyas receptek
Pulykamáj hagymás bundában bubszi
Egzotikus csirke irmus
Hal a tortán jjanosne
Palacsinta parade margareta51
Csirkecombok mézes mustáros szószban recept toth_beata
Burkolt csirkecombok bkisseva
Banános csirke veronika74
Csirkemell mediterrán lecsóval veronika74
Tepsis csirkecsoda bozsanyinemanyi
Szendvicsek grimilda
Marhából készült ételek
pikáns nyárs klerierzsi
mosoni tokány ! ibolya58
Gulyás erőleves magyar módon bubszi
Thai receptek kloppenburg
matyóföldi fogddmeg gulyás ibolya58
Marhacsíkok zöldborsóval pennével recept gonda_katalin
bátaszéki pecsenye ! ibolya58
Gulyás leves zsokanita
mézes marha szezámmaggal... ibolya58
Mexikói Szűzérmék 1vargaildyko
Sertésből készült ételek
Kacsamájas bubszi
Ünnepi hidegtál recept jamborlulu
Dagadóba töltött, burkolt sertésvelő recept jamborlulu
Padlizsán görögösen bubszi
Húsos zöldségfasírt, nem a megszokott recept! tinka1951
Finom falatok piroska0101
Kivert pecsenye bulac57
***RAKOTT KARFIOL***&***egy**kicsit* *MÁSKÉPP*** bubszi
Vacsoracsata-Előétel-Győzi veronika74
Felvidéki pikáns gombócleves bubszi
Halból készült ételek
A tenger gyógyító gyümölcsei.. szisszy83
Hogy tovább élj horvathnemagdi
Harcsapörkölt bubszi
Rácponty IV. bubszi
Bajai halászlé 2. bubszi
Grill variációk aprochef
Lecsó-körkép oberhauserne
Révfalusi regős halászlé 3. bubszi
Bakonyi halgombóc-leves bubszi
Sült ponty hagymaszósszal bubszi
Vad ételek
Gombás fogolypecsenye bubszi
Almás-gombás vadragu bulac57
Vacsoracsata-Pulai-Előétel veronika74
Aranysárga húsleves recept gonda_katalin
B betűs receptek horvathnemagdi
Tűzdelt őzgerinc párolva 1vargaildyko
Dödölle rauchne02
Torták kloppenburg
Fácán gesztenyés almával horvathnemagdi
szegedi fácángulyás ! ibolya58
Spagetti ajánló
olasz mártások ! ibolya58
spagetti saláta agimami7
Keleti spagetti petezsolt
Vadásztokány böllér módra roanna
Gyors bolognai spagetti recept boszorlany
Császárspagetti receptje: ujjozsef
Spagettis torta suzymama
Rakott spagetti......... maca23
4 csoda-recept - 10 perc alatt yaskane
Legyen ez a mai ebéd! linda019
Pizza receptek
Graham-Lisztes Pizza Tészta 1vargaildyko
Törökös pizza horvathnemagdi
Gombás-sonkás pizza horvathnemagdi
Édesköményes zelleres vékony horvathnemagdi
Pizza rochlitzne
Pizza alaptészta, II. bubszi
Őszi pizzák horvathnemagdi
Pizzás csiga tundihugi
Pizzás csigák tundihugi
Lala kifli yaskane
Hamburger receptek
Hawaii burger veronika74
Kolbászos hamburger horvathnemagdi
Grillezett hamburgerpogácsa panni48
Pljeskavica, csevap, mititei horvathnemagdi
Hamburger zsemle vagikriszti
Házi hamburger recept gonda_katalin
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
Szezámmag fejesnemagdi
Szalámis hamburger horvathnemagdi
Hamburger zsemle recept baggesz20
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU