Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Gy betűs receptek
Gyulai kolbász 1.

Hozzávalók: 8 kg lapocka vagy comb, 1 kg toka, 1 kg sovány marhahús, 2,5 dkg fekete bors, 1,5 dkg őrölt kömény, 0,5 dkg salétrom, 12 dkg paprika, 3,5 dkg fokhagyma, 28 dkg só.
Elkészítés: A húst közepes lyukú, a szalonnát pedig nagy-lyukú húsdarálón ledarálom. Hozzáadom a sót, a fűszereket, a tartósítószert és alaposan összekeverem, eldolgozom. 24 órán át, állni hagyom, majd újra átdolgozva vékonybélbe töltve 30 cm párokat készítek belőle. Hideg füstre rakom 4-5 napra. Hűvös helyen tárolva egy hónapi érlelést követően kezdődhet a fogyasztása. A következő télig eláll.

Gyulai kolbász 2.

Hozzávalók: 8 kg lapocka vagy comb, 2 kg toka, 3 dkg fekete bors, 1 dkg őrölt kömény, 1 csapott kávéskanál nátrium- benzoát, 10 dkg paprika, 2,5 dkg fokhagyma, 25 dkg só.
Elkészítés: A húst közepes lyukú, a szalonnát pedig nagy-lyukú húsdarálón ledarálom. Hozzáadom a sót, a fűszereket, a tartósítószert és alaposan összekeverem, eldolgozom. 24 órán át, állni hagyom a dagasztó medencében, majd újra átdolgozva vékonybélbe töltve 20-25 cm párokat készítek belőle. Hideg füstre rakom, és halványpirosra füstölöm. Hűvös helyen tárolva egy hónapi érlelést követően kezdődhet a fogyasztása. A következő télig eláll.
Gyulai kolbász 3.
Hozzávalók: 9 kg lapocka, vagy comb, 1 kg toka, 2,5 dkg fekete-bors, 1,5 dkg kömény, 30 dkg só, l dkg salétrom, 12 dkg paprika, 3,5 dkg fokhagyma
Elkészítés: A húst közepes lyukú, a szalonnát pedig apró kockára vágom (queccselem). Hozzáadom a sót, a fűszereket, a tartósítószert és alaposan összekeverem, eldolgozom. 24 órán át, állni hagyom, majd újra átdolgozva vékonybélbe töltve 30 cm párokat készítek belőle. Hideg füstre rakom 4-5 napra (a pirosas szín eléréséig). Hűvös helyen tárolva egy hónapi érlelést követően kezdődhet a fogyasztása. A következő télig eláll.

Gyulai kolbász 4.

Előszikkasztáshoz 10 kg sertés-, 1.5 kg marha színhúst, 15-20 dkg szeletekre vágva 2-3 napig, 0 C körüli hőmérsékleten, vékonyan deszkákra terítve tároljuk.
A szikkadó húst többször átforgatjuk. 3.2 kg toka- vagy hasaalja-szalonnát lebőrözve, vékonyra szelve szikkasztjuk
. 1 napig, -4 C hőmérsékleten. Néha megforgatjuk. A szikkadt szalonnát, húst, 40 dkg sót, 8 dkg édes pirospaprikát, 3 csapott k. őrölt borsot, 6 dkg erős pirospaprikát, 1 csapott k. őrölt köményt, 1 nagy fej zúzott fokhagymát zománcos edényben elkeverjük.
Ledaráljuk 8 mm lyukbőségű tárcsán, jól összegyúrjuk. 3-3.5 cm átmérőjű sertés vékonybélbe töltjük. . 25 cm hosszú darabokra pározzuk úgy, hogy vigyázva megcsavarjuk a belet. (A helyiség hőmérséklete, ahol dolgozunk, ne legyen 15 C foknál több!) Rúdra téve, huzatmentes, hűvös helyen
. 12 óráig szikkasztjuk.
Hideg füstölőben, magasra téve, száraz bükkfával füstöljük. A kolbász a tűztér fölött 2.5 m magasan legyen. A folyamatos füstölés a legjobb. A hőmérséklet ne legyen több 20 C foknál.
A füstölési idő - a levegő páratartalmától függően - általában 4-5 nap. Száraz, szellőztethető, erős huzattól, napfénytől védett, 20 C foknál nem melegebb helyen tároljuk a kolbászt, ami 2 hét alatt megérik. Az érleléstől eltekinthetünk, ha nincs megfelelő hőmérsékletű, tisztaságú helyünk. Az érlelést különös gonddal végezzük, mert fokozott a fertőzési veszély!

Gyulai kolbász 5 (Téli száraz)

10 kg sertés színhúst felkockázva (ne legyen se kövér, se sovány), elkeverjük 26 dkg sóval, 6 dkg édes pirospaprikával, 1 dkg rózsapaprikával, 2.5 dkg törött borssal, 1 fej zúzott fokhagymával, 5 g salétromsóval, majd közepes lyukbőségű tárcsán ledaráljuk. Zománcos edényben vigyázva átgyúrjuk, 3-3.5 cm átmérőjű sertésbélbe töltjük. . 35 cm hosszúra pározva, pár órát levegőn szikkasztjuk.
Füstölőrudakra téve, csendes füstre tesszük. Ha már piros, levehető a füstről. Ha kihűlt, szellős helyiségben szikkasztjuk. Nedves levegőtől óvjuk!

Gyulai kolbász 6.

Hozzávalók: 9 kg sertéshús, 1 kg 4-szer darált marhahús, 3 kg kemény szalonna, 22 dkg só, 9 dkg édes pirospaprika, 3.5 dkg törött bors, 3.5 dkg zúzott fokhagyma
A darált húsokat és szalonnát jól összedolgozzuk a fűszerekkel, pihentetve összeérleljük, majd két nap múlva bő sertésbélbe töltjük. Hideg füstölőben . 2 napig fűrészporral füstöljük, míg a kolbász bőre zörög tapintásra.
Télen-nyáron egyaránt készíthető.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: pirosas szín, szikkadó húst, szikkadt szalonnát, helyiség hőmérséklete, tűztér fölött, folyamatos füstölés,

Gy betűs receptek
Gyomai busaleves (Korhely busaleves) Hozzávalók: 80 dkg szálkamentes busafilé, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg gyökér és zöldje, 2 dl tejföl, fűszerek: só, bors, Delikát 8, 4-5 db babérlevél, citrom Elkészítés: A busafilét 3x3 centiméteres darabokra vágva, só, bors, delikát hozzáadásával fűszerezzük és 20 percig állni, hagyjuk. Közben 2 liter vízhez a répát, gyökeret, babérlevelet hozzáadjuk, és 10 percig főzzük. Ezután a fűszerezett halat beletesszük és 15-20 percig tovább, főzzük. Közben 2-3 ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Gy betűs receptek
Gyulai kolbászleves Hozzávalók: 15-20 dkg füstölt kolbász, 1 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, kis darab zeller és karalábé, 2 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál liszt, 1 evőkanál olaj, só. A zöldségeket megtisztítjuk, majd almareszelőn lereszeljük, és a felforrósított olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a bőrétől megfosztott vékony karikákra vágott kolbászt, és együtt pirítjuk néhány percig. Felöntjük 1 liternyi vízzel, és 10 percig forraljuk. Közben a fokhagymát megtisztítjuk és ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Sárgatúró készítése... skorpiolilike
Csokoládé-bomba margoka59
Kaviár burgonya-fészekben veronika74
Tejfölös-meggyes süti - finom ! bkisseva
Kókuszos csoda agimami7
Tiramisu 6. bubszi
Forgácsfánk 1. bubszi
Túrós lepény 1. bubszi
Répatorta lilagondolatok
Borhab torta Irénke módra bubszi
Szárnyas receptek
Fácánleves berántva II. bubszi
A Szárnyas galuska receptje: ujjozsef
Rakott cukkini irmus
Tejszínes ananászos penne veronika74
Tandoori-csirke zola29
Kapros-gombás pulykacomb recept gonda_katalin
Töltött paradicsom 1. bubszi
Hidegtál vegyesen recept suzymama
Okleveles lecsó csirkemájjal rochlitzne
Ízletes nyári szárnyasragu bubszi
Marhából készült ételek
brassói húsleves ibolya58
Pásztor csupru cseréptálban horvathnemagdi
Veronai makaróni bubszi
Almával ízesített pikáns nyárs tundihugi
Receptek horvathnemagdi
Sajttal töltött húspogácsa paradicsomos rizzsel zsokanita
Majoránnás hús horvathnemagdi
Vörösboros marha pörkölt horvathnemagdi
Sváb hentes marhatokánya horvathnemagdi
Receptek horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Sörben pácolt sertéscsülök klara50
Bojtárleves skorpiolilike
Orosz hússaláta bubszi
Töltött dagadó lebo
Telkibányai raguleves! ibolya58
Ünnepi töltött báránycomb horvathnemagdi
Cigánypecsenye suzymama
Kolozsvári rakott káposzta bubszi
Karácsonyi töltött pulyka 3. bubszi
Csülök Huszárné módra klara50
Halból készült ételek
Merlán angolosan bubszi
Mákosguba szuflé fehércsokis horvathnemagdi
kömlődi halászlé peterimajoridozsahe
Révfalusi regős halászlé 3. bubszi
Hal Burgonyabundában 1vargaildyko
Lazacburger rochlitzne
Lazac daumont módon bubszi
Karácsonyi pisztráng 2. bubszi
Lazac pongyolában bulac57
Filézett vagy egész pisztráng bubszi
Vad ételek
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Ízőrzők – Egervár – horvathnemagdi
Saslik, rablóhús, nyárs aprochef
Fácánleves reifregina
Fácánleves rochlitzne
Fácánpaprikás bubszi
Vacsoracsata-Barbi-Főétel veronika74
Fácánleves berántva II. bubszi
soponyai őzragú..... ibolya58
Sült fácán körtemártással klerierzsi
Spagetti ajánló
Sült tészta hússal és zöldséggel taltos1
Spagetti sült fokhagymával bubszi
Rakott bolognai spagetti agimami7
Császár-spagetti bubszi
Haragos penne bulac57
Milánói spagetti recept toth_beata
Mustáros spagettikeverék bubszi
Aromás pesto-s tészta recept jamborlulu
Dél-olasz rakott tészta bubszi
Spagettis torta suzymama
Pizza receptek
Juhtúrós pizza recept baggesz20
Csavart pizzás rúd recept gonda_katalin
Kagylótészta tundihugi
Lecsós pizza bubszi
Csirkemájas-gombás pizza bulac57
Receptjeim offramaja
Töltött pizza tundihugi
Virsli és gomba köntösben horvathnemagdi
tepertős csiga drciccancs
Babos pizza batyu bubszi
Hamburger receptek
Tócsni tejföllel recept baggesz20
Virslis kifli veronika74
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
Hamburger zsemle recept toth_beata
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
Péksütemények - hamburger horvathnemagdi
Hamburger buci recept boszorlany
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
Óriás hamburger angyalka___
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU