Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Gy betűs receptek
Gyulai kolbász 1.

Hozzávalók: 8 kg lapocka vagy comb, 1 kg toka, 1 kg sovány marhahús, 2,5 dkg fekete bors, 1,5 dkg őrölt kömény, 0,5 dkg salétrom, 12 dkg paprika, 3,5 dkg fokhagyma, 28 dkg só.
Elkészítés: A húst közepes lyukú, a szalonnát pedig nagy-lyukú húsdarálón ledarálom. Hozzáadom a sót, a fűszereket, a tartósítószert és alaposan összekeverem, eldolgozom. 24 órán át, állni hagyom, majd újra átdolgozva vékonybélbe töltve 30 cm párokat készítek belőle. Hideg füstre rakom 4-5 napra. Hűvös helyen tárolva egy hónapi érlelést követően kezdődhet a fogyasztása. A következő télig eláll.

Gyulai kolbász 2.

Hozzávalók: 8 kg lapocka vagy comb, 2 kg toka, 3 dkg fekete bors, 1 dkg őrölt kömény, 1 csapott kávéskanál nátrium- benzoát, 10 dkg paprika, 2,5 dkg fokhagyma, 25 dkg só.
Elkészítés: A húst közepes lyukú, a szalonnát pedig nagy-lyukú húsdarálón ledarálom. Hozzáadom a sót, a fűszereket, a tartósítószert és alaposan összekeverem, eldolgozom. 24 órán át, állni hagyom a dagasztó medencében, majd újra átdolgozva vékonybélbe töltve 20-25 cm párokat készítek belőle. Hideg füstre rakom, és halványpirosra füstölöm. Hűvös helyen tárolva egy hónapi érlelést követően kezdődhet a fogyasztása. A következő télig eláll.
Gyulai kolbász 3.
Hozzávalók: 9 kg lapocka, vagy comb, 1 kg toka, 2,5 dkg fekete-bors, 1,5 dkg kömény, 30 dkg só, l dkg salétrom, 12 dkg paprika, 3,5 dkg fokhagyma
Elkészítés: A húst közepes lyukú, a szalonnát pedig apró kockára vágom (queccselem). Hozzáadom a sót, a fűszereket, a tartósítószert és alaposan összekeverem, eldolgozom. 24 órán át, állni hagyom, majd újra átdolgozva vékonybélbe töltve 30 cm párokat készítek belőle. Hideg füstre rakom 4-5 napra (a pirosas szín eléréséig). Hűvös helyen tárolva egy hónapi érlelést követően kezdődhet a fogyasztása. A következő télig eláll.

Gyulai kolbász 4.

Előszikkasztáshoz 10 kg sertés-, 1.5 kg marha színhúst, 15-20 dkg szeletekre vágva 2-3 napig, 0 C körüli hőmérsékleten, vékonyan deszkákra terítve tároljuk.
A szikkadó húst többször átforgatjuk. 3.2 kg toka- vagy hasaalja-szalonnát lebőrözve, vékonyra szelve szikkasztjuk
. 1 napig, -4 C hőmérsékleten. Néha megforgatjuk. A szikkadt szalonnát, húst, 40 dkg sót, 8 dkg édes pirospaprikát, 3 csapott k. őrölt borsot, 6 dkg erős pirospaprikát, 1 csapott k. őrölt köményt, 1 nagy fej zúzott fokhagymát zománcos edényben elkeverjük.
Ledaráljuk 8 mm lyukbőségű tárcsán, jól összegyúrjuk. 3-3.5 cm átmérőjű sertés vékonybélbe töltjük. . 25 cm hosszú darabokra pározzuk úgy, hogy vigyázva megcsavarjuk a belet. (A helyiség hőmérséklete, ahol dolgozunk, ne legyen 15 C foknál több!) Rúdra téve, huzatmentes, hűvös helyen
. 12 óráig szikkasztjuk.
Hideg füstölőben, magasra téve, száraz bükkfával füstöljük. A kolbász a tűztér fölött 2.5 m magasan legyen. A folyamatos füstölés a legjobb. A hőmérséklet ne legyen több 20 C foknál.
A füstölési idő - a levegő páratartalmától függően - általában 4-5 nap. Száraz, szellőztethető, erős huzattól, napfénytől védett, 20 C foknál nem melegebb helyen tároljuk a kolbászt, ami 2 hét alatt megérik. Az érleléstől eltekinthetünk, ha nincs megfelelő hőmérsékletű, tisztaságú helyünk. Az érlelést különös gonddal végezzük, mert fokozott a fertőzési veszély!

Gyulai kolbász 5 (Téli száraz)

10 kg sertés színhúst felkockázva (ne legyen se kövér, se sovány), elkeverjük 26 dkg sóval, 6 dkg édes pirospaprikával, 1 dkg rózsapaprikával, 2.5 dkg törött borssal, 1 fej zúzott fokhagymával, 5 g salétromsóval, majd közepes lyukbőségű tárcsán ledaráljuk. Zománcos edényben vigyázva átgyúrjuk, 3-3.5 cm átmérőjű sertésbélbe töltjük. . 35 cm hosszúra pározva, pár órát levegőn szikkasztjuk.
Füstölőrudakra téve, csendes füstre tesszük. Ha már piros, levehető a füstről. Ha kihűlt, szellős helyiségben szikkasztjuk. Nedves levegőtől óvjuk!

Gyulai kolbász 6.

Hozzávalók: 9 kg sertéshús, 1 kg 4-szer darált marhahús, 3 kg kemény szalonna, 22 dkg só, 9 dkg édes pirospaprika, 3.5 dkg törött bors, 3.5 dkg zúzott fokhagyma
A darált húsokat és szalonnát jól összedolgozzuk a fűszerekkel, pihentetve összeérleljük, majd két nap múlva bő sertésbélbe töltjük. Hideg füstölőben . 2 napig fűrészporral füstöljük, míg a kolbász bőre zörög tapintásra.
Télen-nyáron egyaránt készíthető.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: pirosas szín, szikkadó húst, szikkadt szalonnát, helyiség hőmérséklete, tűztér fölött, folyamatos füstölés,

Gy betűs receptek
Gyomai busaleves (Korhely busaleves) Hozzávalók: 80 dkg szálkamentes busafilé, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg gyökér és zöldje, 2 dl tejföl, fűszerek: só, bors, Delikát 8, 4-5 db babérlevél, citrom Elkészítés: A busafilét 3x3 centiméteres darabokra vágva, só, bors, delikát hozzáadásával fűszerezzük és 20 percig állni, hagyjuk. Közben 2 liter vízhez a répát, gyökeret, babérlevelet hozzáadjuk, és 10 percig főzzük. Ezután a fűszerezett halat beletesszük és 15-20 percig tovább, főzzük. Közben 2-3 ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Gy betűs receptek
Gyulai kolbászleves Hozzávalók: 15-20 dkg füstölt kolbász, 1 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, kis darab zeller és karalábé, 2 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál liszt, 1 evőkanál olaj, só. A zöldségeket megtisztítjuk, majd almareszelőn lereszeljük, és a felforrósított olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a bőrétől megfosztott vékony karikákra vágott kolbászt, és együtt pirítjuk néhány percig. Felöntjük 1 liternyi vízzel, és 10 percig forraljuk. Közben a fokhagymát megtisztítjuk és ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Hideg csokis kocka tundihugi
Kecskeméti barackpuding bubszi
Inyenc krumplifőzelék...... szisszy83
Kávés-fahéjas túrótorta 1vargaildyko
Mázas Levél 1vargaildyko
Almás rakott metélt bubszi
Somlói galuska 3. bubszi
Raffaelló( tejpor nélkül ) katimamiii
Csokihabos süti klementinagidro
Töltött csuka III. bubszi
Szárnyas receptek
Tűzdelt pulykamell, dióval töl bubszi
Mézes-mustáros csirke sült újkrumplival tinka1951
4 tuti recept, ha fáj a fogad! horvathnemagdi
Lasagne (ejtsd: lázánnyá) kisa622
Csirkecomb Ilmici módon bubszi
Almás csirke yaskane
Babos-zöldséges pulykacomb snibolya
Burgonyás rakott csirke akiram45
BOGRÁCSBAN FŐTT KAPROS csirke bubszi
Hegyaljai sült csirkecomb bubszi
Marhából készült ételek
Gulyásleves bubszi
Gulyásleves kolbászosan recept gonda_katalin
burgundi marha ragú ! ibolya58
Kijevi heringsaláta bubszi
tavaszi tésztasaláta grimilda
Brassói húsleves bubszi
Lencsével párolt marhacomb gabfe
Marhapörkölt krumplis horvathnemagdi
Fűszeres húspogácsa 1vargaildyko
Kolozsvári gulyás bubszi
Sertésből készült ételek
Sonkás szűzérmék bubszi
Tepsis hús birsalmával tundihugi
Csípős húspogácsa bubszi
Zöldséges töltött dagadó csalogany13
Ízőrzők – Porrogszent horvathnemagdi
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Sertéspaprikás recept baggesz20
DARÁLTHúSOS Muffin bubszi
Pikáns gombás sertésragu leves recept jamborlulu
Sült csülök aszalt szilvával klara50
Halból készült ételek
Harcsa savanyú káposztával bubszi
Öreghalász-lé bubszi
Vacsoracsata-Főétel-Győzi veronika74
Ízőrzők – Nagyszakácsi horvathnemagdi
Halak rómaiban veronika74
Dunai halászlé 3 bubszi
Receptek horvathnemagdi
Dunai halászlé 1 bubszi
Túrós csusza bubszi
Dorozsmai molnárponty 2. bubszi
Vad ételek
Kisalföldi vaddisznópörkölt recept kovacs_zsoka
Recept rakosferenc
Szarvas zsemlegombóccal bulac57
Vörösboros, áfonyás szarvas pörkölt juhtúrós galuskával suzymama
Ízőrzők – Szenna – horvathnemagdi
Fácánleves reifregina
Ízőrzők – Egervár – horvathnemagdi
Fácánleves újházi módra tundihugi
Vöröskáposzta-leves fácánnal horvathnemagdi
Fácán fügével és szőlővel rochlitzne
Spagetti ajánló
Olasz ízek mesterfokon horvathnemagdi
Zöld csütörtök - Népi szokás maroka
Lecsós spagetti bubszi
Könnyű, nyári ételek snbela44
Saláták, öntetek kannalidia
FŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Fokhagymás spagetti tonhallal recept gonda_katalin
Csirkemájas, gombás spagetti 1vargaildyko
Tejszínes spagetti bulac57
Spagetti citromos csirkével recept horvathnemagdi
Pizza receptek
Csokidarabos kiflik recept kovacs_zsoka
Kolbászos-pizza horvathnemagdi
Tatu kifli suzymama
Hagymás gombás rátét bubszi
Sonkás – olívás pizza bubszi
Húsvéti pizzatitok horvathnemagdi
Szaloncukor süti... gabfe
Pizza-tészta, II. bubszi
Lala kifli zsokanita
Pizza-tészta, I. bubszi
Hamburger receptek
Hamburger zsemle recept baggesz20
Csirke hamburger banb
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Vegetáriánus hamburger moncsika77
Kolbászos hamburger horvathnemagdi
Hamburger Puffancs recept boszorlany
Virslis kifli veronika74
Hamburger zsemle recept toth_beata
Hamburger buci recept jamborlulu
Házi hamburger recept gonda_katalin
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU