| Fánkok |
|
összevegyítjük a többi liszttel, csipet sóval, a cukorral és 2 dl langyos tejjel. Beletesszük a tejfölt, a tojásos keveréket, a kaprot, és simára keverjük. Megkelesztjük, kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, újra megkelesztjük, és végül bő, forró libazsírban kisütjük.
Képviselőfánk sajtkrémmel töltve
Hozzávalók: A tésztához: 15 dkg liszt, 15 dkg vaj, 6 tojás, cukor, késhegyi só, víz. A töltelékhez: 12 dkg reszelt sajt, 2,5 dl tejszín, 5 tojássárgája, 1 csapott evőkanál lisz, 15 ... |
gesztenyefa  |
|
|
| |
| Fánkok |
összevegyítjük a többi liszttel, csipet sóval, a cukorral és 2 dl langyos tejjel. Beletesszük a tejfölt, a tojásos keveréket, a kaprot, és simára keverjük. Megkelesztjük, kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, újra megkelesztjük, és végül bő, forró libazsírban kisütjük.
Képviselőfánk sajtkrémmel töltve
Hozzávalók: A tésztához: 15 dkg liszt, 15 dkg vaj, 6 tojás, cukor, késhegyi só, víz. A töltelékhez: 12 dkg reszelt sajt, 2,5 dl tejszín, 5 tojássárgája, 1 csapott evőkanál lisz, 15 ... |
marti1951  |
|
|
| |
| Harcsa receptek |
salátával tálaljuk.
Harcsa savanyú káposztával
Hozzávalók:
1,5 kg harcsa
1 kg hordós káposzta
2 dl tejföl
5 dkg vaj
2 evőkanál libazsír
őrölt bors
őrölt gyömbér
só
Elkészítés:
A libazsírban félpuhára pároljuk a megmosott, kicsavart savanyú káposztát, majd a tepsi aljára terítjük és megszórjuk őrölt gyömbérrel. A megtisztított, hosszában kettévágott harcsát besózzuk, meghintjük őrölt borssal és a káposztára helyezzük. A tetejére ... |
aprochef  |
|
|
| |
|
|