Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Baklava
Hozzávalók:
350 gramm vaj
300 gramm tejföl
4 tojás
4 csésze liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
2 csésze dió
2 evőkanál méz
növényi olaj
Elkészítés:
1.Először készítsd el a lapot. Keverd össze a szobahőmérsékletű vajat, a megszitált liszttel. Adj hozzá 3 tojássárgát, a tejfölt, és a szódabikarbónát. Gyúrd össze, majd csomagold egy háztartási fóliába, és tedd a hűtőszekrénybe 1 órára.

2.Vedd le a fóliát a masszáról, és oszd el 8 egyenlő részre. Mindeniket formázd kör alakúra.

3.Készítsd el a tölteléket. Daráld meg a diót, a különválasztott tojásfehérjékből a cukorral verj kemény habot, majd keverd hozzá a dióhoz.

4.Egy meglisztezett deszkán minden lapot nyújtsd nagyon vékonyra.

5.Helyezd az első lapot az olajjal kikent sütőformába, majd kend meg a töltelékkel, tedd rá a második lapot, és azt is kend meg. Addig ismételd ezt, míg elfogynak a lapok.

6. A 200 fokra előmelegített sütőben hagyd sülni, 40-50 percen keresztül.

7.Olvaszd fel a mézet, keverd el 50 gramm puha vajjal, majd 5-10 perccel a sütés befejezése előtt öntsd a baclava tetejére.

Hidegen vágd fel, és tálalhatod is!

Grillázs készítése házilag :

Hozzávalók:

10 dkg kristálycukor
10-15 dkg dió

Egy serpenyőbe tegyük a cukrot és a diót, majd kezdjük el felmelegíteni. Amikor a cukor már kezd olvadni, mérsékeljük a hőfokot, és kezdjük el folyamatosan kevergetni, nehogy megégjen a cukros-dió.

Addig keverjük, karamellizáljuk, míg a felolvadt cukor teljesen bevonja a diót, és szép világos barna színt kap

Ezután vegyük le a tűzről, majd egy olajjal vékonyan megkent fém tálcára, vagy egy nagy vágódeszkára öntsük rá a forró diós-karamellt, kissé terítsük el, és hűtsük ki egészen.
(Akinek van kéznél márványlap az arra öntse rá, és hűtse ki)

Amikorra teljesen kihűl megkeményedik a grillázs. Ekkor tördeljük kisebb darabokra, majd a diódarálón daráljuk le.

A ledarált grillázst száraz helyen 2-3 napig tárolhatjuk, ha rögtön nem használjuk fel. (pár nap után kissé megereszkedik, és kezd összeállni, így már ne tegyük bele a krémbe, mert csomós lesz.)

A ledarált grillázst felhasználhatjuk krémek ízesítésére, valamit beleforgathatjuk a kekszgolyót, gesztenyegolyót, csokoládé trüffelt..... vagyis a felhasználásának csakis a képzeletünk szabhat határt. Jó étvágya
suzymama suzymama
Címkék: meglisztezett deszkán, első lapot, olajjal kikent, második lapot, sütés befejezése, baclava tetejére,

A rétes, a strudel, a baklava
otthoni készítés esetén maradjunk a réteslisztnél. De mi is az a rétesliszt? Grízes, darás vagy kétszer fogós lisztnek is nevezik, a finomlisztnél lágyabb lisztfajta. Régen nullás lisztnek is hívták. Lisztkódja: BFF 55. A rétestészta Hozzávalók: 50 dkg rétesliszt, 2 evőkanál olaj, 4 dl víz, só; a pihentetéshez: liszt, zsír/olaj. Elkészítése: A lisztet tálba szitáljuk. Az olajat hozzáadjuk, elkeverjük, majd mélyedést vájunk, és hozzáadjuk a langyos sós vizet. Puha tésztát gyúrunk, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
BAKLAVA-törökmézesrétes recept
Baklava (török mézes rétes) recept Kategória: Sütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg darált dió,12,5 dkg vaj,2,5 dl.méz,2 cs.réteslap,2 dkg vaj a tetejére,csipet mézes sütemény fűszerkeverék. Elkészítés: A darált diót,a mézet és a vajat addig kevergetjük,amíg habos,krémszerű nem lesz.Egy közepes nagyságú tepsi alját kibéleljük három réteslappal,majd a diós-mézes masszából egy keveset rákenünk.Erre egy réteslapot teszünk,amit újból bekenünk a diós-mézes ...
bartakitty bartakitty
Baklava
Hozzávalók: 30 dkg hámozatlan, apróra vágott mandula, 30 dkg hámozatlan, apróra vágott mogyoró, 4 dl méz, 30 dkg habosra felvert vaj, 2 dl víz, 6 db kész réteslap, +1 dl méz, 5 dkg pörkölt mandulavagdalék, vaj vagy margarin a tepsi kikenéséhez. Elkészítés: A mézet, a vajat és a vizet jól keverjük össze, majd két egyenlő részre osztva két kisebb fazékban, lassú tűzön forrásig főzzük. Ezután az egyik fazékba keverjük bele a mandula vagdalékot, a másikba pedig a mogyoró vagdalékot. ...
bubszi bubszi
Baklava
Hozzávalók: 2 csomag rétestészta 3/4 olvasztott margarin 30 dkg darált dió 15-20 dkg cukor 2 teáskanál őrölt fahéj 1/8 teáskanál darált szegfűszeg 2 evőkanál méz _________________________________________________________________ Elkészítése: Vajazzunk ki egy közepes tepsit és rakjunk az aljára 9 réteslapot. Mindegyiket kenjük meg olvasztott vajjal. Keverjük össze a diót, a cukorral és a fűszerekkel és a keverék felét öntsük a réteslapokra. ...
astropapa58 astropapa58
Baklava
mazsola, 40 dkg cukor, olaj. Hogyan készül? Egy mély tepsit vékonyan beolajozzunk, két réteslapot helyezünk alulra. Néhány csepp olajat kenünk rá, majd vékony rétegben diót és mazsolát szórunk rá. A rétegezést addig ismételjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Felülre is két réteslap kerüljön. Az egymásra rétegzett lapokat éles késsel felkockázzuk. 180 fokon 15-20 perc alatt pirosra-ropogósra sütjük. 4 dl forró vízben feloldjuk a cukrot és még úgy forrón a tésztalapokra öntjük. ...
macoka65 macoka65
Baklava
BAKLAVA Hozzávalók: 50 dkg vékony rétestészta lap 30 dkg darált dió 1,5 csomag margarin 1,5 dl tej 3 csomag vaníliás cukor 2 db citrom 70 dkg cukor. A rétestészta lapokat egyesével rakjuk a tepsibe (csak a kezdőlap kettő). Minden lapot meglocsoljuk a margarinnal, amit a tejben, vaníliás cukorral felolvasztottunk, és mindegyik lapra szórunk a darált dióból. Addig rakjuk, mig el nem fogy a hozzávaló anyag, majd kidaraboljuk kb. ...
majus55 majus55
Baklava
Baklava (török mézes rétes) Hozzávalók: 25 dkg darált dió,12,5 dkg vaj,2,5 dl.méz,2 cs.réteslap,2 dkg vaj a tetejére,csipet mézes sütemény fűszerkeverék. Elkészítés: A darált diót,a mézet és a vajat addig kevergetjük,amíg habos,krémszerű nem lesz.Egy közepes nagyságú tepsi alját kibéleljük három réteslappal,majd a diós-mézes masszából egy keveset rákenünk.Erre egy réteslapot teszünk,amit újból bekenünk a diós-mézes krémmel.Addig folytatjuk a rétegezést,amíg el nem fogynak a ...
zsokanita zsokanita
Baklava
BAKLAVA Hozzávalók: 1 csomag rétes tészta 25 dkg darált mandula 30dkg olvasztott vaj 2,5 dl sárgabaracklé20 dkg cukor 12 kimagvazott, félbevágott sárgabarack 1 citrom leve Elkészítés: Egy tűzálló tálat kivajazunk, egyenként belefektetjük a réteslapokat, mindegyiket megkenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk mandulával, a legfelső kivételével. Utána közepes hőmérsékleten 60 percig sütjük. A baracklevet kikeverjük a cukorral és a ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Süti ajánló
Gyümölcskenyér 3 hozzávalóból bkisseva
Tatin torta bubszi
Mákos bukta yaskane
Rumos szelet bubszi
Huszárcsók-lekváros pötty 1vargaildyko
Húsvéti tojástorta horvathnemagdi
Bögrés, mákos kuglóf recept gonda_katalin
ribizlis pite faciendum
Dodo raffaellója recept baggesz20
Rumos hold bubszi
Szárnyas receptek
Főételek karácsonyra vercse
Rakott karfiol recept mamucika
Töltött csirkemell ahogy én szeretem recept baggesz20
piritott csirke marengó módra ibolya58
Válassza a szóját! margoka59
Csirkemellfilé túrós bundában moncsika77
Vacsoracsata-Zita-Főétel veronika74
5 karácsonyi főétel grimilda
Bazsalikomos csirkemell 1. bubszi
Mézes csirkesaláta bubszi
Marhából készült ételek
Igazi ínyencség: a jégbor horvathnemagdi
Erdélyi tokány 3. bubszi
4 szaftos pörkölt bográcsban grimilda
Húsos káposzta bubszi
Pelmenyi - szibériai gombócok recept jamborlulu
x nagyuska
Nagycenki tokány bubszi
olajozottabbi ízületek grimilda
Scsí fehér káposztából bubszi
Aranysárga leves vegyes hússal angyalka___
Sertésből készült ételek
Villányi húsos palacsinta aranyibarbara
Vacsora csata jjanosne
Húsvéti sonkaleves gabfe
Chilis tarja sült hagymával recept gonda_katalin
B betűs receptek horvathnemagdi
Cukkinis lasagne recept toth_beata
SZABOLCSI karaj bubszi
Kolozsvári rakott káposzta bubszi
Tepsis fasírt bkisseva
Bakonyi sertéspörkölt tésztával recept toth_beata
Halból készült ételek
Dunai halászlé vegyes halból 2 bubszi
Halászlé /bográcsban/ tundihugi
Főételek Karácsonyra smiri
haltepertő hagymával ibolya58
Rácponty bubszi
Ízőrzők – Tiszakécske horvathnemagdi
Vendégváró falatok yocoo
*UPDATE* Lazac fasírt 1vargaildyko
Makréla tejszínes ... bulac57
B.Lacibacsi receptjei margareta51
Vad ételek
Almás-gombás vadragu bulac57
Ízőrzők – Csákvár – horvathnemagdi
Pikáns vörösboros nyúlpörkölt horvathnemagdi
Fácánmell töltött körtével bubszi
Fokhagymástejfölös őzérmék bulac57
Baszk fácán baratnu
Tűzdelt őzgerinc párolva bubszi
Nyúlpörkölt bubszi
Ízőrzők –Bugyi– horvathnemagdi
Fácnleves vinlaci
Spagetti ajánló
Borjúkaraj olasz módra recept toth_beata
Töltött csülök 1. klara50
Pörkölt Budapest módra horvathnemagdi
Fokhagymás spagettisaláta bubszi
Spagettisaláta bubszi
Kínai piritott tészta rochlitzne
Félórás peceptek horvathnemagdi
Ananászos zelleres csirke recept jamborlulu
Zöldséges spagetti wokban veronika74
Ponty, reform módra bubszi
Pizza receptek
Calabriai pizza bubszi
Szalámis pizza, paradicsomos alappal recept jamborlulu
Főszerepben a hagyma! horvathnemagdi
Sajtos pogi és még sok más fin betti055
Pizza 2 horvathnemagdi
Hawai pizza házilag recept kovacs_zsoka
Sütőporos lángos bozsanyinemanyi
Kedvenc Pizza recept horvathnemagdi
Pizza recept baggesz20
Zöldséges-húsos pizzapite recept lori0521
Hamburger receptek
Hamburger horvathnemagdi
Házi hamburger salátával recept boszorlany
Tócsni tejföllel recept baggesz20
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
Péksütemények - hamburger horvathnemagdi
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
Házi hamburger grimilda
Hamburger pulykahússal suzymama
Hawaii burger veronika74
Csirke hamburger cajun módra klara50
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU