|
Hozzávalók
- 40 dkg száraz zsemle vagy kenyér
- 2,5 dl tej
- 75 dkg ribizli (lehet fagyasztott is)
- 1 citrom
- 5 tojás
- 8 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 1/2csomag sütőpor
- vaj
-porcukor
Elkészítés
A zsemlét, vagy a kenyeret lereszeljük, és kb. 30 percig tejbe áztatjuk. Közben megmossuk a ribiszkét és leszedjük a szemeket a fürtökről.
Megtisztítjuk a citromot, és a héját lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk, külön a fehérjét, és külön a sárgáját. A cukrot habosra keverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a citrom héját és a tojássárgáját. Összevegyítjük a zsemlés masszával és a sütőporral, a tojások fehérjéből pedig pedig kemény habot verünk. A habot finoman belekeverjük a masszába, és ekkor vegyítjük bele a ribizlit is.
Kivajazunk egy tortaformát és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Villával tudjuk ellenőrizni, hogy megsült-e. Ha elkészült, még 10 percig hagyjuk a kikapcsolt sütőben. Ribizliszemekkel, porcukorral díszítjük a tetejét.
Ribizli helyett szilvával, egressel, szederrel, de akár áfonyával is elkészíthető. A fantáziánkra van bízva, hogy milyen gyümölccsel bolondítjuk meg. |
tundihugi  |
Címkék: zsemlés masszával, tojások fehérjéből, habot finoman, kikapcsolt sütőben, ribizliszemekkel, szétválasztjuk, |
|
|
|
|