Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Receptek
Gyufatészta a bajai halászléhez
Elkészítése: Ahány személy, annyi tojásból készül. Annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy jó kemény tésztát kapjunk. Víz nélkül készítjük! A tésztát kerek, gyufaszál vastagságúra nyújtva olyan széles szalagokra vágjuk, mint a gyufaszál hossza. A szalagokat gyufaszál szélességűre metélve lobogva forró, sós vízben kifőzzük. A kifőtt tésztából ki-ki, ízlésének megfelelő mennyiséget rak a tányérjába, majd rámeri a halászlét.

Bajai halászlé 2. (B. Farkas Tamás)
Hozzávalók: 1 kg ponty, 25 dkg vegyes hal: törpeharcsa, csuka, keszeg , 2 fej közepes hagyma, 2 púpozott k. őrölt pirospaprika (az egyik kanál édes nemes, a másik erős paprika legyen!), 2 dkg só, 1 kis paradicsom, 1 kis hegyes zöldpaprika, 1 cseresznyepaprika, 1/4 dl vörösbor
Elkészítése: Az apróra vágott hagymát beletesszük a bográcsba, rátöltünk 11 dl hideg vizet, beledobjuk a már 2 órával előbb feldarabolt és besózott halat, és feltesszük főni. Mikor forrni kezd (vigyázzunk, a keletkezett szürkés habot leszedni nem szabad!), beleszórjuk az őrölt pirospaprikát, tetejére dobjuk a zöldpaprikát, paradicsomot, cseresznyepaprikát, beleöntjük a bort. A főzés időtartama alatt keverni tilos! Helyette időnként megrázogatjuk a bográcsot. A forrástól számított 35-40 percig egyenletes rotyogtatás után kóstolással döntjük el, harmonikusak-e már az ízek? Az esetleges ikrát, tejet a főzés befejezése előtt 10 perccel dobjuk bele. Minden perc számít, de egyre vigyázzunk: a halnak nem szabad szétfőnie! Baján tálaláskor frissen főtt hosszú metéltet is adnak hozzá.

Bajai halászlé 3. (Marcsi módra)
Hozzávalók: Személyenként fél kilogramm hal (vegyesen: ponty, törpeharcsa, kárász, ki mit szeret) Minden kilogramm halhoz 1 közepes fej hagyma, minden kilogramm halhoz 1 púpozott evőkanál őrölt pirospaprika, ízlés szerint só, cseresznyepaprika.
Elkészítése: A halat megtisztítjuk, a fejet félbevágjuk, és mindent lesózunk A bográcsba (nem lábos meg ilyesmi) beletesszük az apróra vágott hagymát, a lesózott halat és a vizet. Annyi vizet számolunk, hogy 1 kg halhoz 1.2 - 1.3 liter víz legyen. Ezt feltesszük forrni, ha felforrt, beletesszük a pirospaprikát, a cseresznyepaprikát. Közepes forrású legyen, itt úgy mondják, hogy úgy forrjon, mint a lúg. Van, aki tesz bele paradicsomot vagy pici vörösbort, hogy a hal ne essen szét. 30-35 percig forraljuk és kész. Gyufatésztával tálaljuk először a levét, majd külön a halhúst. Tehát mint látod, mi nem passzírozzuk, nincs alaplé. Ebben benne van a hal minden alkotóeleme egyben. A legjobb szabad tűzön főzni, és akácfával tüzelni. Itt a bajai halfőzőn is mindenki fával főzi.

Bajai pacal
Az előkészített és csíkokra vágott pacalt (lásd: Pacalpörkölt) félretesszük. Ezután a finomra vágott vöröshagymát vajban világosra pirítjuk, pirospaprikával meghintjük, és sűrített paradicsommal elkeverjük. Só törött borssal, összetört fokhagymával ízesítjük. Hozzáadjuk a pacalt és 2 dl fehérborral, valamint 2 dl vízzel felengedjük, 30 percig főzzük. A megfőtt pacalt mártásával együtt tűzálló edénybe öntjük, reszelt sajttal vastagon meghintjük, kevés vajat morzsolunk rá. Előmelegített sütőben . 25 percig sütjük. Párolt rizzsel tálaljuk.

Bajai pontyhalászlé Bartalis módra
Hozzávalók: 2 és fél kg ponty, 3 nagy fej vöröshagyma, só, 4 evőkanál édes nemes pirospaprika, 2 és fél liter víz, 1 evőkanál konzerv paradicsompüré vagy 1 dl száraz vörösbor, 4-5 db erős cseresznyepaprika, 1 csomag bajai halászlétészta.
A megtisztított pontyot (pontyokat) 5 mm-3-4 mm mély bemetszéssel irdaljuk, felszeleteljük, darabonként besózzuk, ügyelve arra, hogy az irdalásokba is megfelelő mennyiségű só kerüljön. Legalább 2-3 órát állni hagyjuk. A halikrát, tejet különtesszük, ne sózzuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a bogrács aljára tesszük. Ráöntjük a vizet, és erős tűznél forraljuk. Ötpercnyi forrás után belehelyezzük a halszeleteket. Miután ismételten felforrt, rászórjuk a pirospaprikát, a cseresznyepaprikát. Ezt követően 8-10 perc múlva hozzáadjuk a paradicsompürét vagy a vörösbort (mindkettő a halhús szétesését hivatott megakadályozni), valamint a belsőségeket. 30-40 perc szükséges a halászlé elkészítéséhez. Közben sós vízben kifőzzük a tésztát. A halszeleteket külön tálcákra helyezzük, és a halászlét a tésztára öntve vagy külön tálban tálaljuk.
Elkészítési idő: 60 perc
Ajánlott ital: hajósi cabernet
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: kifőtt tésztából, egyik kanál, másik erős, apróra vágott, keletkezett szürkés, őrölt pirospaprikát,

D betűs receptek
Dunakömlődi halászlé 1. Hozzávalók: 1 kg ponty, 35 dkg vöröshagyma, 4 dkg házi paprika, 2 dkg sűrített paradicsom, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta Elkészítése: A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű-fogát, majd besózom, és a sóban egy órán át, állni hagyom. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor forr, beleteszem a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
belekeverjük a paradicsompürét, és összeforralva tálaljuk. Sós vízben főtt burgonyát adunk hozzá, és savanyúságot vagy salátát. Dunai halászlé 1 Hozzávalók: 1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házi paprika, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta Elkészítése: A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserűfogát. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor forr, beleteszem a sót és a paprika ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Harcsa receptek
Afrikai harcsa fehérborban Hozzávalók 700 g harcsafilé 50 g liszt 50 g zsír 0,5 dl brandy 1,5 dl száraz fehérbor 50 g vöröshagyma 1 csomag petrezselyem zöld 120 g gomba 2 gerezd fokhagyma 40 g vaj só őrölt bors Elkészítés A halfiléket szeletekre vágjuk, sózzuk, félretesszük, hogy a só átjárja. A vöröshagymát és a petrezselymet finomra vágjuk, a gombát lereszeljük, a fokhagymát szétzúzzuk. A vajat a liszt ...
aprochef aprochef
Receptek
mártással leöntött halat galuskával körítjük. Elkészítési idő: 1 óra Dunakömlődi halászlé 1. Hozzávalók: 1 kg ponty, 35 dkg vöröshagyma, 4 dkg házi paprika, 2 dkg sűrített paradicsom, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta Elkészítése: A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát, majd besózom, és a sóban egy órán át, állni hagyom. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Receptek
olajban mindkét oldalán megsütjük. Bajai halászlé 1. Hozzávalók: 1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házi paprika, 2 dkg só, 10 dkg paradicsom, 5 dkg zöldpaprika, (esetleg ennek megfelelő mennyiségű lecsó), 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta Elkészítése: A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, és sűrűn beirdalom, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor kiforrta a habját, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Receptek
paradicsompürét, és összeforralva tálaljuk. Sós vízben főtt burgonyát adunk hozzá, és savanyúságot vagy salátát. Dunai halászlé 1 Hozzávalók: 1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házi paprika, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta Elkészítése: A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor forr, beleteszem a sót és a paprika felét, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Receptek
Esztergomi linzer (kitűnő házilinzer) 50 deka lisztet 1 egész tojással, 1 csomag Váncza-sütőporral, 25 deka cukorral, 25 deka zsírral, 1/2 csomag Váncza-vanilincukorral, 1 dkg fahéjjal, 1 evőkanál kakaóval és annyi tejfellel vagy tejjel összegyúrunk, hogy könnyen formálható legyen. Zsírozott tepsibe a tészta nagyobbik felét elnyomkodjuk, melyre őrölt dióval meghintett szilvaízt kenünk. A lekvárosra a félretett tésztából vékony párhuzamos rácsot rakunk a lekvárba belenyomkodva. Tojással kenjük, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Meggyes márványsütemény bubszi
Karamellás diós kocka fenysugar76
Zserbó muffin nanoka72
Kijevi krémes bubszi
Citromos álom horvathnemagdi
sajtkrémes sütemény ibolya58
Mézes rebarbaratorta 1vargaildyko
Boszorkány máglya klementinagidro
Rózsa szelet recept jamborlulu
Almás krémes bulac57
Szárnyas receptek
Csirke Enchiladas Ole' bubszi
Brassói aprópecsenye szerika68
Töltött húsbatyu... jotunder60
Mozzarellás csirke bubszi
x nagyuska
Rakott Karalábé 1vargaildyko
csirke gombával mártásban bubszi
Kefírben pácolt csirke recept gonda_katalin
Izraeli májpástétom bubszi
gyötör az éhség biharijudit
Marhából készült ételek
Különleges palacsinta bubszi
Burgonyás húsgombóc fűszeres paradicsomszósszal janna53
A lé a tét - avagy pár szó a horvathnemagdi
Bakonyi betyárleves 1. bubszi
Házi hamburger recept jamborlulu
Majonézes hússaláta bulac57
Bakonyi betyárleves bubszi
Zöldpaszulyleves bubszi
Üvegtészta-marhahús-rák lilikonyhaja
B betűs receptek horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Ízőrzők – Csurgó – horvathnemagdi
muzsik reggelije ibolya58
Felvidéki lucskos káposzta bubszi
Ragadozók vacsorája horvathnemagdi
Töltike recept toth_beata
töltött káposzta hojvási módra ibolya58
Sertéscsülök vele sült klara50
Az 5 legjobb sós rakott étel horvathnemagdi
Recept emoke93
Töltött dagadó - másként lovaszmarika
Halból készült ételek
gyors és finom melegszendvics grimilda
Gyors halászlé bulac57
Amur, Busa roston bubszi
Dunai halászlé vegyes halból 1 bubszi
Harcsa tejszínes gombamártássa cilamami
Dunapentelei halászlé (Gregor bubszi
x nagyuska
Lazacfilé fokhagyma mártással recept kovacs_zsoka
Bajai halászlé törpeharcsával jozsef_olah_9843
Hekk filé kecskesajtos rukkola salátával reifregina
Vad ételek
Áfonya, a csodabogyó horvathnemagdi
Tűzdelt őzgerinc ... szelidszeder
Receptek horvathnemagdi
Fácánsült lilikonyhaja
Fácán forgónyárson horvathnemagdi
Fácánmell töltött körtével bubszi
Szarvasgulyás recept boszorlany
Baszk fácán baratnu
Vörösboros, áfonyás szarvas pörkölt juhtúrós galuskával suzymama
Fácán vörösborban horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Olasz zöldségleves 3. bubszi
Szőlős-diós spagetti hidegen veronika74
Csípős spagetti bulac57
Vadas marhasült recept gonda_katalin
Gombás csirkeragu-spagettivel- edesangyal
Olasz spagettileves bubszi
Bolognai ragus palacsinta zsokanita
Ponty, reform módra bubszi
Húsvéti receptek dumalady
Kapros thai tészta recept jamborlulu
Pizza receptek
Pizzás csiga nanoka72
Sütemény - Gyesen lévő Anyukák mezixy
Töki pompos Recept ildikocsorbane2
Recept jjanosne
Pizza pogácsa recept tnemarika
Gyors pizzatészta grimilda
Gluténmentes-pizza horvathnemagdi
Így készül a levendulás cukor és a levendulás só! anna4459
Lala kifli bordat
Pizza lalakne
Hamburger receptek
Szezámmag fejesnemagdi
Ma itt jártam: sarkadykati
Házi hamburger recept baggesz20
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Hamburger baratnu
Hamburger Puffancs recept boszorlany
Csirkeburger recept jamborlulu
Pljeskavica, csevap, mititei horvathnemagdi
Hawaii burger veronika74
Sajtburgerleves recept roanna
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU