Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Receptek
Gyufatészta a bajai halászléhez
Elkészítése: Ahány személy, annyi tojásból készül. Annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy jó kemény tésztát kapjunk. Víz nélkül készítjük! A tésztát kerek, gyufaszál vastagságúra nyújtva olyan széles szalagokra vágjuk, mint a gyufaszál hossza. A szalagokat gyufaszál szélességűre metélve lobogva forró, sós vízben kifőzzük. A kifőtt tésztából ki-ki, ízlésének megfelelő mennyiséget rak a tányérjába, majd rámeri a halászlét.

Bajai halászlé 2. (B. Farkas Tamás)
Hozzávalók: 1 kg ponty, 25 dkg vegyes hal: törpeharcsa, csuka, keszeg , 2 fej közepes hagyma, 2 púpozott k. őrölt pirospaprika (az egyik kanál édes nemes, a másik erős paprika legyen!), 2 dkg só, 1 kis paradicsom, 1 kis hegyes zöldpaprika, 1 cseresznyepaprika, 1/4 dl vörösbor
Elkészítése: Az apróra vágott hagymát beletesszük a bográcsba, rátöltünk 11 dl hideg vizet, beledobjuk a már 2 órával előbb feldarabolt és besózott halat, és feltesszük főni. Mikor forrni kezd (vigyázzunk, a keletkezett szürkés habot leszedni nem szabad!), beleszórjuk az őrölt pirospaprikát, tetejére dobjuk a zöldpaprikát, paradicsomot, cseresznyepaprikát, beleöntjük a bort. A főzés időtartama alatt keverni tilos! Helyette időnként megrázogatjuk a bográcsot. A forrástól számított 35-40 percig egyenletes rotyogtatás után kóstolással döntjük el, harmonikusak-e már az ízek? Az esetleges ikrát, tejet a főzés befejezése előtt 10 perccel dobjuk bele. Minden perc számít, de egyre vigyázzunk: a halnak nem szabad szétfőnie! Baján tálaláskor frissen főtt hosszú metéltet is adnak hozzá.

Bajai halászlé 3. (Marcsi módra)
Hozzávalók: Személyenként fél kilogramm hal (vegyesen: ponty, törpeharcsa, kárász, ki mit szeret) Minden kilogramm halhoz 1 közepes fej hagyma, minden kilogramm halhoz 1 púpozott evőkanál őrölt pirospaprika, ízlés szerint só, cseresznyepaprika.
Elkészítése: A halat megtisztítjuk, a fejet félbevágjuk, és mindent lesózunk A bográcsba (nem lábos meg ilyesmi) beletesszük az apróra vágott hagymát, a lesózott halat és a vizet. Annyi vizet számolunk, hogy 1 kg halhoz 1.2 - 1.3 liter víz legyen. Ezt feltesszük forrni, ha felforrt, beletesszük a pirospaprikát, a cseresznyepaprikát. Közepes forrású legyen, itt úgy mondják, hogy úgy forrjon, mint a lúg. Van, aki tesz bele paradicsomot vagy pici vörösbort, hogy a hal ne essen szét. 30-35 percig forraljuk és kész. Gyufatésztával tálaljuk először a levét, majd külön a halhúst. Tehát mint látod, mi nem passzírozzuk, nincs alaplé. Ebben benne van a hal minden alkotóeleme egyben. A legjobb szabad tűzön főzni, és akácfával tüzelni. Itt a bajai halfőzőn is mindenki fával főzi.

Bajai pacal
Az előkészített és csíkokra vágott pacalt (lásd: Pacalpörkölt) félretesszük. Ezután a finomra vágott vöröshagymát vajban világosra pirítjuk, pirospaprikával meghintjük, és sűrített paradicsommal elkeverjük. Só törött borssal, összetört fokhagymával ízesítjük. Hozzáadjuk a pacalt és 2 dl fehérborral, valamint 2 dl vízzel felengedjük, 30 percig főzzük. A megfőtt pacalt mártásával együtt tűzálló edénybe öntjük, reszelt sajttal vastagon meghintjük, kevés vajat morzsolunk rá. Előmelegített sütőben . 25 percig sütjük. Párolt rizzsel tálaljuk.

Bajai pontyhalászlé Bartalis módra
Hozzávalók: 2 és fél kg ponty, 3 nagy fej vöröshagyma, só, 4 evőkanál édes nemes pirospaprika, 2 és fél liter víz, 1 evőkanál konzerv paradicsompüré vagy 1 dl száraz vörösbor, 4-5 db erős cseresznyepaprika, 1 csomag bajai halászlétészta.
A megtisztított pontyot (pontyokat) 5 mm-3-4 mm mély bemetszéssel irdaljuk, felszeleteljük, darabonként besózzuk, ügyelve arra, hogy az irdalásokba is megfelelő mennyiségű só kerüljön. Legalább 2-3 órát állni hagyjuk. A halikrát, tejet különtesszük, ne sózzuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a bogrács aljára tesszük. Ráöntjük a vizet, és erős tűznél forraljuk. Ötpercnyi forrás után belehelyezzük a halszeleteket. Miután ismételten felforrt, rászórjuk a pirospaprikát, a cseresznyepaprikát. Ezt követően 8-10 perc múlva hozzáadjuk a paradicsompürét vagy a vörösbort (mindkettő a halhús szétesését hivatott megakadályozni), valamint a belsőségeket. 30-40 perc szükséges a halászlé elkészítéséhez. Közben sós vízben kifőzzük a tésztát. A halszeleteket külön tálcákra helyezzük, és a halászlét a tésztára öntve vagy külön tálban tálaljuk.
Elkészítési idő: 60 perc
Ajánlott ital: hajósi cabernet
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: kifőtt tésztából, egyik kanál, másik erős, apróra vágott, keletkezett szürkés, őrölt pirospaprikát,

D betűs receptek
belekeverjük a paradicsompürét, és összeforralva tálaljuk. Sós vízben főtt burgonyát adunk hozzá, és savanyúságot vagy salátát. Dunai halászlé 1 Hozzávalók: 1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házi paprika, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta Elkészítése: A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserűfogát. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor forr, beleteszem a sót és a paprika ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Dunakömlődi halászlé 1. Hozzávalók: 1 kg ponty, 35 dkg vöröshagyma, 4 dkg házi paprika, 2 dkg sűrített paradicsom, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta Elkészítése: A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű-fogát, majd besózom, és a sóban egy órán át, állni hagyom. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor forr, beleteszem a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Harcsa receptek
Afrikai harcsa fehérborban Hozzávalók 700 g harcsafilé 50 g liszt 50 g zsír 0,5 dl brandy 1,5 dl száraz fehérbor 50 g vöröshagyma 1 csomag petrezselyem zöld 120 g gomba 2 gerezd fokhagyma 40 g vaj só őrölt bors Elkészítés A halfiléket szeletekre vágjuk, sózzuk, félretesszük, hogy a só átjárja. A vöröshagymát és a petrezselymet finomra vágjuk, a gombát lereszeljük, a fokhagymát szétzúzzuk. A vajat a liszt ...
aprochef aprochef
Receptek
mártással leöntött halat galuskával körítjük. Elkészítési idő: 1 óra Dunakömlődi halászlé 1. Hozzávalók: 1 kg ponty, 35 dkg vöröshagyma, 4 dkg házi paprika, 2 dkg sűrített paradicsom, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta Elkészítése: A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát, majd besózom, és a sóban egy órán át, állni hagyom. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Receptek
olajban mindkét oldalán megsütjük. Bajai halászlé 1. Hozzávalók: 1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házi paprika, 2 dkg só, 10 dkg paradicsom, 5 dkg zöldpaprika, (esetleg ennek megfelelő mennyiségű lecsó), 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta Elkészítése: A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, és sűrűn beirdalom, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor kiforrta a habját, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Receptek
paradicsompürét, és összeforralva tálaljuk. Sós vízben főtt burgonyát adunk hozzá, és savanyúságot vagy salátát. Dunai halászlé 1 Hozzávalók: 1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házi paprika, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta Elkészítése: A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor forr, beleteszem a sót és a paprika felét, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Receptek
Esztergomi linzer (kitűnő házilinzer) 50 deka lisztet 1 egész tojással, 1 csomag Váncza-sütőporral, 25 deka cukorral, 25 deka zsírral, 1/2 csomag Váncza-vanilincukorral, 1 dkg fahéjjal, 1 evőkanál kakaóval és annyi tejfellel vagy tejjel összegyúrunk, hogy könnyen formálható legyen. Zsírozott tepsibe a tészta nagyobbik felét elnyomkodjuk, melyre őrölt dióval meghintett szilvaízt kenünk. A lekvárosra a félretett tésztából vékony párhuzamos rácsot rakunk a lekvárba belenyomkodva. Tojással kenjük, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Mascarponés gesztenyetorta grimilda
Túrós rétes 2. bubszi
Kakaós-olajos tortalap klerierzsi
Zita szelet recept horvathnemagdi
Tiramisu horvathnemagdi
Zúzmarás szelet majus55
Fánk recept 1955viki
Likőrös-kávés forró csoki jupiter21
Tarka joghurttorta bubszi
***habos***almás***SÜTI*** bubszi
Szárnyas receptek
Brokkolis pulyka veronika74
Kicsontozott töltött pecsenyek bubszi
Karácsonyi pulykasült bodaaniko
Csirkemell gyümölcsmártásban groszmadel
Grillezett csirkemell zöldbabo klara50
Tárkonyos raguleves 1vargaildyko
Csirkés szendvicstekercs bulac57
Tepsis csirkecsoda bozsanyinemanyi
Recept jjanosne
Csirke mandulával skorpiolilike
Marhából készült ételek
Részeges marhasült bubszi
Káposztás tál marhahússal és s bubszi
Bolognai spagetti... szelidszeder
Olasz fasírt rochlitzne
Debreceni tokány 1. bubszi
Marhatokány 1. bubszi
Rakott hús bubszi
Főtthúsos krumplisaláta bubszi
Gombás marhaszelet recept gonda_katalin
Csomboros-káposztás marha 1vargaildyko
Sertésből készült ételek
Kínai gombás sertésragu horvathnemagdi
Receptek horvathnemagdi
Felvidéki madárkák ! ibolya58
Balti okroska ! ibolya58
Háromszéki komaleves bubszi
Gazdag leves darált hússal rochlitzne
Császár pogácsa bubszi
sült babos egytál anna5971
H betűs receptek horvathnemagdi
Sertés borda... bokodi53
Halból készült ételek
Halpaprikás bográcsban. bubszi
Pisztráng elzászi módra bubszi
Sült keszeg tejfelben peterimajoridozsahe
Füstölt lazacos tészta klerierzsi
Spenótos túrógaluska suzymama
Révfalusi regős halászlé 3. bubszi
Savanyú hal bubszi
Egyszerü nyári leves... gaby13
Retró sült hekk grimilda
Bácskai halászlé bubszi
Vad ételek
Lapcsánka erdész módra bubszi
Őzérmék erdei gombamártással horvathnemagdi
Kisalföldi vaddisznópörkölt recept kovacs_zsoka
Fácán tejszínnel klerierzsi
Nyúlpörkölt bubszi
Vadpástétom rakott makarónival bubszi
Nagy emberek kedvenc étkei bulac57
Őzpörkölt vadász módra bordat
Vadragu kemencézett almában rochlitzne
Recept rakosferenc
Spagetti ajánló
Rakott tészta nnpapszi
Pörkölt másként (tepsiben sütve) horvathnemagdi
Stroganoff sertéstokány veronika74
Parajos spagetti recept boszorlany
Toszkán spagetti gigi55
Zöld csütörtök - Népi szokás maroka
Bolognai spagetti recept jamborlulu
Ildykó rakott husi recije gabfe
Zöldséges tészta moncsika77
Bolognai spagetti suzymama
Pizza receptek
Négysajtos pizza veronika74
Házi pizza zsokanita
Mini-pizza horvathnemagdi
Csíkos csokitorta horvathnemagdi
Pizza recept aranyag
Graham-Lisztes Pizza Tészta 1vargaildyko
Tejföl gomba kukorica pizza horvathnemagdi
Kenyer keszites relisisi
Füstös expressz pizza tekercs recept jamborlulu
Török-pizza horvathnemagdi
Hamburger receptek
Sajtburger veronika74
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Hamburger pulykahússal suzymama
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Házi hamburger recept gonda_katalin
Sajtburgerleves recept roanna
Sajtos hamburger bubszi
Hamburger zsemle recept toth_beata
A szója kloppenburg
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU