Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Receptek
Gyufatészta a bajai halászléhez
Elkészítése: Ahány személy, annyi tojásból készül. Annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy jó kemény tésztát kapjunk. Víz nélkül készítjük! A tésztát kerek, gyufaszál vastagságúra nyújtva olyan széles szalagokra vágjuk, mint a gyufaszál hossza. A szalagokat gyufaszál szélességűre metélve lobogva forró, sós vízben kifőzzük. A kifőtt tésztából ki-ki, ízlésének megfelelő mennyiséget rak a tányérjába, majd rámeri a halászlét.

Bajai halászlé 2. (B. Farkas Tamás)
Hozzávalók: 1 kg ponty, 25 dkg vegyes hal: törpeharcsa, csuka, keszeg , 2 fej közepes hagyma, 2 púpozott k. őrölt pirospaprika (az egyik kanál édes nemes, a másik erős paprika legyen!), 2 dkg só, 1 kis paradicsom, 1 kis hegyes zöldpaprika, 1 cseresznyepaprika, 1/4 dl vörösbor
Elkészítése: Az apróra vágott hagymát beletesszük a bográcsba, rátöltünk 11 dl hideg vizet, beledobjuk a már 2 órával előbb feldarabolt és besózott halat, és feltesszük főni. Mikor forrni kezd (vigyázzunk, a keletkezett szürkés habot leszedni nem szabad!), beleszórjuk az őrölt pirospaprikát, tetejére dobjuk a zöldpaprikát, paradicsomot, cseresznyepaprikát, beleöntjük a bort. A főzés időtartama alatt keverni tilos! Helyette időnként megrázogatjuk a bográcsot. A forrástól számított 35-40 percig egyenletes rotyogtatás után kóstolással döntjük el, harmonikusak-e már az ízek? Az esetleges ikrát, tejet a főzés befejezése előtt 10 perccel dobjuk bele. Minden perc számít, de egyre vigyázzunk: a halnak nem szabad szétfőnie! Baján tálaláskor frissen főtt hosszú metéltet is adnak hozzá.

Bajai halászlé 3. (Marcsi módra)
Hozzávalók: Személyenként fél kilogramm hal (vegyesen: ponty, törpeharcsa, kárász, ki mit szeret) Minden kilogramm halhoz 1 közepes fej hagyma, minden kilogramm halhoz 1 púpozott evőkanál őrölt pirospaprika, ízlés szerint só, cseresznyepaprika.
Elkészítése: A halat megtisztítjuk, a fejet félbevágjuk, és mindent lesózunk A bográcsba (nem lábos meg ilyesmi) beletesszük az apróra vágott hagymát, a lesózott halat és a vizet. Annyi vizet számolunk, hogy 1 kg halhoz 1.2 - 1.3 liter víz legyen. Ezt feltesszük forrni, ha felforrt, beletesszük a pirospaprikát, a cseresznyepaprikát. Közepes forrású legyen, itt úgy mondják, hogy úgy forrjon, mint a lúg. Van, aki tesz bele paradicsomot vagy pici vörösbort, hogy a hal ne essen szét. 30-35 percig forraljuk és kész. Gyufatésztával tálaljuk először a levét, majd külön a halhúst. Tehát mint látod, mi nem passzírozzuk, nincs alaplé. Ebben benne van a hal minden alkotóeleme egyben. A legjobb szabad tűzön főzni, és akácfával tüzelni. Itt a bajai halfőzőn is mindenki fával főzi.

Bajai pacal
Az előkészített és csíkokra vágott pacalt (lásd: Pacalpörkölt) félretesszük. Ezután a finomra vágott vöröshagymát vajban világosra pirítjuk, pirospaprikával meghintjük, és sűrített paradicsommal elkeverjük. Só törött borssal, összetört fokhagymával ízesítjük. Hozzáadjuk a pacalt és 2 dl fehérborral, valamint 2 dl vízzel felengedjük, 30 percig főzzük. A megfőtt pacalt mártásával együtt tűzálló edénybe öntjük, reszelt sajttal vastagon meghintjük, kevés vajat morzsolunk rá. Előmelegített sütőben . 25 percig sütjük. Párolt rizzsel tálaljuk.

Bajai pontyhalászlé Bartalis módra
Hozzávalók: 2 és fél kg ponty, 3 nagy fej vöröshagyma, só, 4 evőkanál édes nemes pirospaprika, 2 és fél liter víz, 1 evőkanál konzerv paradicsompüré vagy 1 dl száraz vörösbor, 4-5 db erős cseresznyepaprika, 1 csomag bajai halászlétészta.
A megtisztított pontyot (pontyokat) 5 mm-3-4 mm mély bemetszéssel irdaljuk, felszeleteljük, darabonként besózzuk, ügyelve arra, hogy az irdalásokba is megfelelő mennyiségű só kerüljön. Legalább 2-3 órát állni hagyjuk. A halikrát, tejet különtesszük, ne sózzuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a bogrács aljára tesszük. Ráöntjük a vizet, és erős tűznél forraljuk. Ötpercnyi forrás után belehelyezzük a halszeleteket. Miután ismételten felforrt, rászórjuk a pirospaprikát, a cseresznyepaprikát. Ezt követően 8-10 perc múlva hozzáadjuk a paradicsompürét vagy a vörösbort (mindkettő a halhús szétesését hivatott megakadályozni), valamint a belsőségeket. 30-40 perc szükséges a halászlé elkészítéséhez. Közben sós vízben kifőzzük a tésztát. A halszeleteket külön tálcákra helyezzük, és a halászlét a tésztára öntve vagy külön tálban tálaljuk.
Elkészítési idő: 60 perc
Ajánlott ital: hajósi cabernet
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: kifőtt tésztából, egyik kanál, másik erős, apróra vágott, keletkezett szürkés, őrölt pirospaprikát,

D betűs receptek
Dunakömlődi halászlé 1. Hozzávalók: 1 kg ponty, 35 dkg vöröshagyma, 4 dkg házi paprika, 2 dkg sűrített paradicsom, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta Elkészítése: A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű-fogát, majd besózom, és a sóban egy órán át, állni hagyom. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor forr, beleteszem a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
belekeverjük a paradicsompürét, és összeforralva tálaljuk. Sós vízben főtt burgonyát adunk hozzá, és savanyúságot vagy salátát. Dunai halászlé 1 Hozzávalók: 1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házi paprika, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta Elkészítése: A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserűfogát. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor forr, beleteszem a sót és a paprika ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Harcsa receptek
Afrikai harcsa fehérborban Hozzávalók 700 g harcsafilé 50 g liszt 50 g zsír 0,5 dl brandy 1,5 dl száraz fehérbor 50 g vöröshagyma 1 csomag petrezselyem zöld 120 g gomba 2 gerezd fokhagyma 40 g vaj só őrölt bors Elkészítés A halfiléket szeletekre vágjuk, sózzuk, félretesszük, hogy a só átjárja. A vöröshagymát és a petrezselymet finomra vágjuk, a gombát lereszeljük, a fokhagymát szétzúzzuk. A vajat a liszt ...
aprochef aprochef
Receptek
mártással leöntött halat galuskával körítjük. Elkészítési idő: 1 óra Dunakömlődi halászlé 1. Hozzávalók: 1 kg ponty, 35 dkg vöröshagyma, 4 dkg házi paprika, 2 dkg sűrített paradicsom, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta Elkészítése: A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát, majd besózom, és a sóban egy órán át, állni hagyom. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Receptek
olajban mindkét oldalán megsütjük. Bajai halászlé 1. Hozzávalók: 1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házi paprika, 2 dkg só, 10 dkg paradicsom, 5 dkg zöldpaprika, (esetleg ennek megfelelő mennyiségű lecsó), 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta Elkészítése: A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, és sűrűn beirdalom, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor kiforrta a habját, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Receptek
paradicsompürét, és összeforralva tálaljuk. Sós vízben főtt burgonyát adunk hozzá, és savanyúságot vagy salátát. Dunai halászlé 1 Hozzávalók: 1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házi paprika, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta Elkészítése: A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor forr, beleteszem a sót és a paprika felét, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Receptek
Esztergomi linzer (kitűnő házilinzer) 50 deka lisztet 1 egész tojással, 1 csomag Váncza-sütőporral, 25 deka cukorral, 25 deka zsírral, 1/2 csomag Váncza-vanilincukorral, 1 dkg fahéjjal, 1 evőkanál kakaóval és annyi tejfellel vagy tejjel összegyúrunk, hogy könnyen formálható legyen. Zsírozott tepsibe a tészta nagyobbik felét elnyomkodjuk, melyre őrölt dióval meghintett szilvaízt kenünk. A lekvárosra a félretett tésztából vékony párhuzamos rácsot rakunk a lekvárba belenyomkodva. Tojással kenjük, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Sütőtökleves brozsika
Marlenka vorosrozsa66
Almatorta tejfölös öntettel bubszi
mákos sütötökös tekercs ibolya58
Belga almás bubszi
Katóka II. horvathnemagdi
Minikalács gyümölccsel veronika74
Musttal, borral bulac57
Rákoczi túros vorosrozsa66
RECEPT - Kókusztekercs joouyee
Szárnyas receptek
Almával töltött fácán 1vargaildyko
Ananászos csirkemell 2. bubszi
Csirkemell őzgerincformában tundihugi
Ananászos pulykamellfilé 1vargaildyko
Bakonyi csirkemellragu vorosrozsa66
Rántott csirkecomb parajmártással recept boszorlany
Sajttal sült fasírt bulac57
EBÉD AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Gesztenyével töltött pulyka relisisi
Csirkemell mediterrán lecsóval panni48
Marhából készült ételek
Prágai vagdalt pogácsa bubszi
A ketchupról és más paradicsom horvathnemagdi
csángó gulyás ! ibolya58
Mai menü. mamucika
Ínyenctekercs tundihugi
Káposztaleves lenke1964
Lencsés marharagu 1vargaildyko
vajdasági húsgombócleves ibolya58
Csevap recept toth_beata
Marhahús Sztroganov módra recept kovacs_zsoka
Sertésből készült ételek
Fűszeres sertésszelet burgonyával, a sütőből! suzymama
Fasírt golyócskák recept toth_beata
Kímélő étrend epebetegeknek bulac57
Sonkás tészta sütve lilagondolatok
Húsvéti receptek II. korosigaborne
Kedvenc pörkölt csülökkel klara50
B betűs receptek horvathnemagdi
Hortobágyi palacsinta 1. bubszi
Receptek horvathnemagdi
firenzei húslepény ibolya58
Halból készült ételek
Lecsós rakott halszeletek recept jamborlulu
Aldunai halászlé 1. bubszi
Húshagyókeddi harcsaszeletek veronika74
Szerelem a tányéron bulac57
Zsályás ponty pestós makarónival recept jamborlulu
Révfalusi regős halászlé 1. bubszi
Dunai halpaprikás bubszi
Karácsonyi menűsor korall44
Citromfüves Halsaslik 1vargaildyko
Ponty-kocsonya. csibi52
Vad ételek
Vacsoracsata-Pulai-Előétel veronika74
Káposztás fácán tundihugi
Almával töltött fácán bubszi
Aranysárga húsleves recept gonda_katalin
Kisalföldi vaddisznópörkölt recept kovacs_zsoka
Római tálas receptek sarkadykati
Fácán forgónyárson horvathnemagdi
Áfonya, a csodabogyó horvathnemagdi
Almás-sajtos vadkacsa ujjozsef
Nyúlpörkölt veronika74
Spagetti ajánló
Darált húsos rakott karfiol horvathnemagdi
milánói minestrone ! ibolya58
Recept jjanosne
Sonkás csirkemell csíkok horvathnemagdi
Fasírt, gomba mártással horvathnemagdi
tokaji pulykamell ibolya58
Fokhagymás-paradicsomos spagetti recept gonda_katalin
Milánói, Csilla módra recept jamborlulu
Cukkinis-spárgás spagetti: ujjozsef
Mediterrán rakott tészta 1vargaildyko
Pizza receptek
Pizza tészták kerzsi58
Pizza Napoletana bubszi
Gombás rátét bubszi
Csípős kolbászos pizza bulac57
Bolognai mártás (Salsa alla Na bubszi
x nagyuska
Pizza lilahagymával recept kovacs_zsoka
Pizzás tekercs suzymama
Kefires lángos bubszi
Pizza recept margareta51
Hamburger receptek
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
Csirke hamburger banb
Házi hamburger recept gonda_katalin
Szezámmag fejesnemagdi
Kevés munkával horvathnemagdi
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Hamburger buci recept boszorlany
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Házi hamburger recept baggesz20
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU