Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
D betűs receptek
Debreceni töltött csülök

Hozzávalók: 2 db csülök, 15 dkg lángolt kolbász, 15 dkg sajt, só, bors, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, 1 dl bor.
A csülküket alaposan megtisztítjuk, láng felett a bőrét jól megperzseljük, majd kicsontozzuk. Belül enyhén sózzuk, megszórjuk törött borssal. A kolbászt kettévágjuk, körülvesszük vékony sajtszeletekkel, belehelyezzük a csülök közepébe, majd összehajtjuk, és . eredeti alakja szerint hústűvel megtűzzük. Kívülről is megsózzuk, megborsozzuk, majd kevés forró zsiradékban hirtelen szép pirosra sütjük. Ráöntjük a bort, kevés vizet, melléhelyezzük a kuktaedénybe a hagymát, fokhagymát, és puhára pároljuk. Amikor már puhulni kezd, kiemeljük a kuktából a csülköket, és sütőben ropogósra, sütjük Keresztbe szeletelve forrón tálaljuk.

Debreceni töltött káposzta

Hozzávalók: 40 dkg darált sertéshús, 80 dkg savanyú káposzta, 8 db káposztalevél, 15-15 dkg angolszalonna és debreceni kolbász, 1 nagy fej hagyma, 6 dkg rizs, 8 dkg füstölt szalonna, 2 tojás, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 2 k. olaj pirospaprika őrölt köménymag, törött bors só.
Elkészítés: A húshoz hozzáadjuk a félig megpárolt rizst, a megpirított füstölt szalonna és hagyma felét és a zúzott fokhagymát. Pirospaprikával, köménymaggal, borssal, sóval ízesítjük, majd a tojásokkal jól összedolgozzuk. A tölteléket a káposztalevelekbe göngyöljük. A maradék pirított hagymát megszórjuk pirospaprikával, kevés vízzel felengedjük, majd beletesszük a savanyú káposztát és a maradék füstölt szalonnát. Ráhelyezzük a töltelékeket, a négy szeletre vágott húsos angolszalonnát, majd lefedve pároljuk. A végén hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, és ezzel készre főzzük. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Debreceni töpörtyűs pogácsa

Hozzávalók: Élesztő 6 dkg, cukor 4 kocka, tej 1.5 dl, liszt 10 dkg. Tojássárgája 6 db, vaj 3 dkg, só 1 kk., tejföl 2 k., liszt 90 dkg, tej 2 dl, tepertő 0.5 kg, tojás 1 db.
Elkészítése: Hat dkg élesztőt 4 kockacukorral, 1.5 dl tejjel, és 10 dkg liszttel kovászt készítünk, és kelni hagyjuk.
Ez alatt 6 tojássárgáját vajjal, sóval, jól kikeverünk, adunk hozzá 90 dkg lisztet, a megkelt élesztőt, 2 k. tejfölt, és annyi tejet, hogy se kemény, se lágy tészta ne legyen. Jól kidolgozzuk, letakarva kelni hagyjuk. Ha megkelt lisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk és rákenjük a finomra vágott fél kiló tepertőt. Felhajtjuk, félóra pihentetéssel, mint az írós-vajas tésztát. A negyedik nyújtásnál másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk, közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, felvert tojással megkenjük, fél óráig állni hagyjuk, újra megkenjük, és forró sütőben, nem nagy tűznél sütjük.

Debrecen környéki pulykamell

Hozzávalók: 4 szép, nagy szelet pulykamell, 2 kis pár debreceni kolbász, 3 dl tejföl, 1 teáskanál liszt, 3 evőkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és törött fehér bors.
A pulykamell-szeleteket húskalapáccsal enyhén kiverem, és megsózva félreteszem. A debreceni kolbászt ledarálom, 1 dl tejföllel, a zúzott fokhagymával összedolgozom, majd az így nyert krémet a szeletekre kenem. A húsokat szorosan felgöngyölöm és a tekercseket hústűvel, vagy fogpiszkálóval megtűzöm. Az olajat serpenyőben felforrósítom, és a göngyölegek mindkét oldalát megpirítom rajta. Aláöntök 2 pohár vizet, megsózom, és fedő alatt puhára párolom. Ha a tekercsek megpuhultak, a léből kiveszem és félreteszem. A maradék tejfölt simára keverem a liszttel, és állandó keverés közben besűrítem a levet. Ízesítem sóval, borssal, majd a tekercseket visszatéve, még egyszer felforralom. Burgonyafánk illik hozzá.
Elkészítési ideje: 60 perc

Dorozsmai molnárponty 1.

A megtisztított és borsozott pontyszeleteket félretesszük. A felszeletelt gombát nagyon finomra vágott hagymával, sóval, törött borssal, kockára vágott zöldpaprikával és paradicsommal kisütött szalonna zsírjában megpároljuk. Kifőzünk csusza tésztát, majd leszűrjük, leöblítjük, kis margarinnal elkeverjük. Hozzáadjuk az előkészített gombát. A halszeleteket paprikás lisztbe mártjuk, és olajba félig kisütjük. A gombás csuszatésztát kivajazott tűzálló tálba tesszük, ráfektetjük a halszeleteket és beborítjuk vékony szalonnaszeletekkel. Tejföllel áthúzzuk, és előmelegített sütőben készre sütjük.

Dorozsmai molnárponty 2.

Hozzávalók: 50 dkg ponty filé, 30 dkg csuszatészta, 10 dkg hagyma, 15 dkg gomba, 5 dkg liszt, 3 dl tejföl, pirospaprika, só, bors, 1 dl olaj
Elkészítése: A megsózott halszeleteket lisztbe fogatjuk, és olajban megsütjük.
A tésztát főzzük, leszűrjük és 1-2 k. olajjal összekeverjük. A finomra vágott hagymát olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, ízesítjük a pirospaprikával, sóval, borssal. Ha a gomba megpárolódott, hozzáadjuk a tejföl felét.
Egy tűzálló tálba tesszük a tészta felét, rátesszük a halszeleteket, ráöntjük a gombapaprikást, és betakarjuk a maradék tésztával. Tetejére kanalazzuk a maradék tejfölt, és sütőben átforrósítjuk.

Dorozsmai ponty

Hozzávalók: 1,5 kg. ponty, 25 dkg. gomba, 25 dkg. csuszatészta, 10 dkg. vöröshagyma, 2 dkg. pirospaprika, 10 dkg. zsír, só, 10 dkg. füstölt szalonna.
A kellően megtisztított halat irdaljuk, feldaraboljuk, besózzuk, és kevés forró zsírban hirtelen átsütjük. A megmaradt zsírban az apróra vágott hagymát és szalonnát megpirítjuk, beletesszük a pirospaprikát, a szeletekre vágott gombát, kevés vízzel felöntjük, és puhára pároljuk. Kifőzzük a csuszatésztát, majd leszűrjük, és összekeverjük a gombapörkölttel. Erre tesszük a kisütött halszeleteket, és tálaljuk.

Dorozsmai pontypaprikás sajtos galuskával

Hozzávalók: 80 dkg pontyfilé, 5 dkg füstölt szalonna, 4 evőkanál olaj (zsír), 1 jó közepes vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 zöldpaprika és paradicsom, só, őrölt bors, 1 púpozott kiskanál pirospaprika, 1 evőkanál liszt, 1,5 dl tejföl
A körethez: 4 adag galuska, 2 dl tejföl, 8-10 dkg reszelt sajt
Elkészítése: A pontyfilét 3 centis kockákra vágjuk, félretesszük. Az apróra vágott szalonnát olajon kevergetve kisütjük. Közben a zöldséget megtisztítjuk. A hagymát finomra, a fokhagymát pépesre, a paprikát és a paradicsomot apró kockákra vágjuk. A szalonnán a hagymát üvegesre sütjük, a hozzáadott paprikával és paradicsommal még 2 percig pirítjuk, közben fokhagymával ízesítjük. Utána kerül bele a ponty, amit csak addig pirítunk, míg körös-körül kifehéredik. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk, majd . 3 dl vizet (még jobb, ha halalaplevet) öntünk rá. Kis lángon . 10 percig puhítjuk, közben megkeverjük vigyázva, nehogy a halhúst összetörjük. A lisztet a tejfölben csomómentesre keverjük, a pontypaprikás levét ezzel sűrítjük. Tálaláskor galuskát halmozunk mellé, amit tejföllel meglocsolunk, és reszelt sajttal megszórunk.
Elkészítési idő: 45 perc.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: megpirított füstölt, zúzott fokhagymát, káposztalevelekbe göngyöljük, maradék pirított, savanyú káposztát, maradék füstölt,

D betűs receptek
Dunapentelei halászlé Hozzávalók : 1 kg körüli ponty, 10 dkg vöröshagyma, 2 dkg paprika, só, 1 cseresznyepaprika, A megtisztított pontyot a hasa alján felhasítjuk, a belsejét kipucoljuk. Levágjuk a fejét, melyből a keserű-fogat eltávolítjuk. A halat 3 ujjnyi széles szeletekre vágjuk. A bogrács aljára egy sor apróra vágott hagymát, egy sor halat teszünk, amit behintünk pirospaprikával, sóval, majd ismét hagymát, halat, paprikát, sót teszünk. Ezt úgy ismételjük, hogy felülre hal ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni gesztenyés béles Hozzávalók: 2 csomag réteslap, 30 dkg gesztenyepüré, 10 dkg dió, 50 dkg meggy vagy szilva, 6 dkg vaj, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 cl rum. A kimagozott és rumban megáztatott gyümölcsöt belekeverjük a burgonyanyomón áttört gesztenyepürébe, hozzáadjuk a darált diót és a zsemlemorzsát. A rétestésztát a szokásosnál vastagabbra nyújtjuk, vagy több rétegben egymásra helyezzük, vajjal meglocsoljuk. Ráhalmozzuk a tölteléket, feltekerjük, tetejét vajjal kenjük és ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Dömsödi májas hús Hozzávalók: 25 dkg sertéshús, 30 dkg máj, 3 dkg füstölt szalonna, 1 fej hagyma, 2 ek. paradicsompüré, 2 ek. zsír, só, pirospaprika, törött bors és majoránna. A sertéshúst kockára vágjuk, és az apró kockára vágott szalonnával - só nélkül - és az apróra vágott hagymával együtt, 2 kanál zsírban kissé megpirítjuk, majd 1-2 evőkanál vizet öntve alá, fedő alatt pároljuk. Ha a hús megpuhult, zsírjára sütjük, meghintjük pirospaprikával, egy kevés majoránnával, rátesszük az ujjnyi ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Dalmát fazék Hozzávalók 4 személyre: 65 dkg marhafelsál, 10 dkg füstölt szalonna, 14 dkg hagyma, 15 dkg sárgarépa, 20 dkg csiperkegomba, 12 dkg rizs, 4 gerezd fokhagyma, 2-3 zöldpaprika, só, őrölt bors, 2-3 evőkanál ecet, 4-5 dl húsleves vagy víz. A kockára vágott szalonnát serpenyőben kiolvasztjuk, a pörcöt kiszedjük és félretesszük. A szalonna zsírjában átpirítjuk a nagyjából 2 cm kockákra vágott húst. Beletesszük egy szorosan lefedhető, magas falú cserépedénybe vagy tűzálló tálba, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni tokány 1. Hozzávalók: 80 dkg marhalapocka, 12 dkg debreceni, 6 dkg füstölt szalonna, 6 dkg zsír, 20 dkg hagyma, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, só, 2 db zöldpaprika, 1 db paradicsom A húst szeletekre vágjuk és megmossuk. A szeletekre vágott húsos füstölt szalonnát zsírban kissé áthevítjük, majd sárgára pirítjuk benne a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk az összevágott fokhagymát, a paprikát, a húst, kevés vízzel felöntjük, és lefedve pároljuk. Időnként megkeverjük, és ha a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Dunakömlődi halászlé 1. Hozzávalók: 1 kg ponty, 35 dkg vöröshagyma, 4 dkg házi paprika, 2 dkg sűrített paradicsom, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta Elkészítése: A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű-fogát, majd besózom, és a sóban egy órán át, állni hagyom. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor forr, beleteszem a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni béles 3. Hozzávalók: Rétesliszt 1 kg, zsír 5 dkg, cukor 1 ek., tejföl 4 ek., tojássárgája 4 db, só 2 késh., zsír 20 dkg. Töltelék: tojás 3 db, porcukor 10 dkg, vanília 1/4 rúd, túró 50 dkg, mazsola 5 dkg, dara 1 kk., só 1/2 késh. Elkészítése: A lisztet 5 dkg zsírral jól eldörzsöljük, tegyünk bele kevés sót, evőkanál cukrot, 4 kanál tejfölt, 4 tojássárgáját, és langyos vízzel rétestésztát dolgozzunk ki. Egy órát pihenni hagyjuk, kinyújtjuk, zsírral bekenjük és ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Mindenre jó andrilaszlone
Burgonyalepény almával bubszi
Banán szelet nyta100
Hogyan kell mézeskalácsot sütni? koszegimarika
Könnyű barackos pite vorosrozsa66
Tejberizs másképp recept baggesz20
Isteni szelet 2. bubszi
Meggyes-diós sütemény recept boszorlany
Húsvéti kocka vorosrozsa66
Szellemidéző bubszi
Szárnyas receptek
Pulykamell kapormártással recept boszorlany
Sajtos rántott csirkemell bubszi
Brokkolis csirke bubszi
Napi menű horvathnemagdi
Kapros pulykaraguleves recept toth_beata
japán spenótos húsgombócleves ibolya58
Stefánia pulykavagdalt cilamami
Alufóliás gombás csirke skorpiolilike
Csirke Enchiladas Ole' bubszi
Csirkemájas-pizza horvathnemagdi
Marhából készült ételek
Lasagne Bolognese juditmama
Receptek horvathnemagdi
Rakott kel bubszi
Szatmári lakodalmas bubszi
Zólyomi pörkölt bkisseva
Marhanyelv, körözöttel töltve bubszi
sziléziai göngyölthús! ibolya58
Recept jjanosne
Marhahúsleves horvathnemagdi
Orosz húsgombócok mustár mártással horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Székelykáposzta janna53
Erdélyi tüdős hurka 2. bubszi
Gombás sertésfalatok vadasan ... anitahajdu
Sonkás Kocka 1vargaildyko
Tejfölös-gombás szelet mohini
Bugaci húsgombócleves tinka1951
erdélyi rakott káposzta ibolya58
Cukkinis-medvehagymás fasírt skorpiolilike
Nagyapám húsos tésztája recept kovacs_zsoka
Húsgolyós vitaminsali 1vargaildyko
Halból készült ételek
dorozsmai szalonnás ponty ! ibolya58
Humoros receptek ppap
Filézett vagy egész pisztráng bubszi
Harcsa káposztával peterimajoridozsahe
Receptek molnarimre
Pácolt lazac tormahabbal rochlitzne
Lazac pongyolában bulac57
Tejszínes, lazacos szélesmetél jotunder60
Harcsa rizzsel recept gonda_katalin
Vad ételek
Vadpástétom rakott makarónival bubszi
Fokhagymástejfölös őzérmék bulac57
Almával töltött fácán bubszi
Lasagne (ejtsd: lázánnyá) kisa622
Lapcsánka erdész módra bubszi
Fácán fügével és szőlővel rochlitzne
piSZTÁCIÁS FÁCÁNPÁSTÉTOM bubszi
Itt van az ideje sarkadykati
Vacsoracsata-Szőke-Főétel veronika74
Zöldséges szarvasragu cseréptá horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Diétás spagetti szójával bulac57
Sajtos rakott spagetti recept baggesz20
Mustáros spagettikeverék bubszi
Tűzdelt őzgerinc párolva bubszi
Babos tészta recept baggesz20
Cukkinis finomság tundihugi
Fetás-tejszínes spagetti suzymama
Sajtos sertésborda 1vargaildyko
Spagetti citromos csirkével horvathnemagdi
A 4 legfinomabb tészta grimilda
Pizza receptek
Az alaptészta másik receptje bubszi
Pizzatészta recept yvett789
Egyszerű és olcsó fogások hétköznapra gyorskaja tinka1951
Hús nélküli Reggeli,Vacsora jaksika
Graham-lisztes pizza tészta bubszi
Mozzarellás vega pizza recept jamborlulu
Kelt tészta horvathnemagdi
Pizza-egyszerűen horvathnemagdi
Fehér pizza bubszi
5 mennyei pizza grimilda
Hamburger receptek
Hamburger horvathnemagdi
Gyors hamburger recept gonda_katalin
Kevés munkával horvathnemagdi
Házi készítésű hamburger recept baggesz20
Ázsiai hamburger klerierzsi
Sajtos hamburger recept kovacs_zsoka
Hawaii burger veronika74
Hamburger Puffancs recept boszorlany
Házi hamburger recept jamborlulu
Sajtburger veronika74
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU