Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
D betűs receptek
Debreceni töltött csülök

Hozzávalók: 2 db csülök, 15 dkg lángolt kolbász, 15 dkg sajt, só, bors, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, 1 dl bor.
A csülküket alaposan megtisztítjuk, láng felett a bőrét jól megperzseljük, majd kicsontozzuk. Belül enyhén sózzuk, megszórjuk törött borssal. A kolbászt kettévágjuk, körülvesszük vékony sajtszeletekkel, belehelyezzük a csülök közepébe, majd összehajtjuk, és . eredeti alakja szerint hústűvel megtűzzük. Kívülről is megsózzuk, megborsozzuk, majd kevés forró zsiradékban hirtelen szép pirosra sütjük. Ráöntjük a bort, kevés vizet, melléhelyezzük a kuktaedénybe a hagymát, fokhagymát, és puhára pároljuk. Amikor már puhulni kezd, kiemeljük a kuktából a csülköket, és sütőben ropogósra, sütjük Keresztbe szeletelve forrón tálaljuk.

Debreceni töltött káposzta

Hozzávalók: 40 dkg darált sertéshús, 80 dkg savanyú káposzta, 8 db káposztalevél, 15-15 dkg angolszalonna és debreceni kolbász, 1 nagy fej hagyma, 6 dkg rizs, 8 dkg füstölt szalonna, 2 tojás, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 2 k. olaj pirospaprika őrölt köménymag, törött bors só.
Elkészítés: A húshoz hozzáadjuk a félig megpárolt rizst, a megpirított füstölt szalonna és hagyma felét és a zúzott fokhagymát. Pirospaprikával, köménymaggal, borssal, sóval ízesítjük, majd a tojásokkal jól összedolgozzuk. A tölteléket a káposztalevelekbe göngyöljük. A maradék pirított hagymát megszórjuk pirospaprikával, kevés vízzel felengedjük, majd beletesszük a savanyú káposztát és a maradék füstölt szalonnát. Ráhelyezzük a töltelékeket, a négy szeletre vágott húsos angolszalonnát, majd lefedve pároljuk. A végén hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, és ezzel készre főzzük. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Debreceni töpörtyűs pogácsa

Hozzávalók: Élesztő 6 dkg, cukor 4 kocka, tej 1.5 dl, liszt 10 dkg. Tojássárgája 6 db, vaj 3 dkg, só 1 kk., tejföl 2 k., liszt 90 dkg, tej 2 dl, tepertő 0.5 kg, tojás 1 db.
Elkészítése: Hat dkg élesztőt 4 kockacukorral, 1.5 dl tejjel, és 10 dkg liszttel kovászt készítünk, és kelni hagyjuk.
Ez alatt 6 tojássárgáját vajjal, sóval, jól kikeverünk, adunk hozzá 90 dkg lisztet, a megkelt élesztőt, 2 k. tejfölt, és annyi tejet, hogy se kemény, se lágy tészta ne legyen. Jól kidolgozzuk, letakarva kelni hagyjuk. Ha megkelt lisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk és rákenjük a finomra vágott fél kiló tepertőt. Felhajtjuk, félóra pihentetéssel, mint az írós-vajas tésztát. A negyedik nyújtásnál másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk, közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, felvert tojással megkenjük, fél óráig állni hagyjuk, újra megkenjük, és forró sütőben, nem nagy tűznél sütjük.

Debrecen környéki pulykamell

Hozzávalók: 4 szép, nagy szelet pulykamell, 2 kis pár debreceni kolbász, 3 dl tejföl, 1 teáskanál liszt, 3 evőkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és törött fehér bors.
A pulykamell-szeleteket húskalapáccsal enyhén kiverem, és megsózva félreteszem. A debreceni kolbászt ledarálom, 1 dl tejföllel, a zúzott fokhagymával összedolgozom, majd az így nyert krémet a szeletekre kenem. A húsokat szorosan felgöngyölöm és a tekercseket hústűvel, vagy fogpiszkálóval megtűzöm. Az olajat serpenyőben felforrósítom, és a göngyölegek mindkét oldalát megpirítom rajta. Aláöntök 2 pohár vizet, megsózom, és fedő alatt puhára párolom. Ha a tekercsek megpuhultak, a léből kiveszem és félreteszem. A maradék tejfölt simára keverem a liszttel, és állandó keverés közben besűrítem a levet. Ízesítem sóval, borssal, majd a tekercseket visszatéve, még egyszer felforralom. Burgonyafánk illik hozzá.
Elkészítési ideje: 60 perc

Dorozsmai molnárponty 1.

A megtisztított és borsozott pontyszeleteket félretesszük. A felszeletelt gombát nagyon finomra vágott hagymával, sóval, törött borssal, kockára vágott zöldpaprikával és paradicsommal kisütött szalonna zsírjában megpároljuk. Kifőzünk csusza tésztát, majd leszűrjük, leöblítjük, kis margarinnal elkeverjük. Hozzáadjuk az előkészített gombát. A halszeleteket paprikás lisztbe mártjuk, és olajba félig kisütjük. A gombás csuszatésztát kivajazott tűzálló tálba tesszük, ráfektetjük a halszeleteket és beborítjuk vékony szalonnaszeletekkel. Tejföllel áthúzzuk, és előmelegített sütőben készre sütjük.

Dorozsmai molnárponty 2.

Hozzávalók: 50 dkg ponty filé, 30 dkg csuszatészta, 10 dkg hagyma, 15 dkg gomba, 5 dkg liszt, 3 dl tejföl, pirospaprika, só, bors, 1 dl olaj
Elkészítése: A megsózott halszeleteket lisztbe fogatjuk, és olajban megsütjük.
A tésztát főzzük, leszűrjük és 1-2 k. olajjal összekeverjük. A finomra vágott hagymát olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, ízesítjük a pirospaprikával, sóval, borssal. Ha a gomba megpárolódott, hozzáadjuk a tejföl felét.
Egy tűzálló tálba tesszük a tészta felét, rátesszük a halszeleteket, ráöntjük a gombapaprikást, és betakarjuk a maradék tésztával. Tetejére kanalazzuk a maradék tejfölt, és sütőben átforrósítjuk.

Dorozsmai ponty

Hozzávalók: 1,5 kg. ponty, 25 dkg. gomba, 25 dkg. csuszatészta, 10 dkg. vöröshagyma, 2 dkg. pirospaprika, 10 dkg. zsír, só, 10 dkg. füstölt szalonna.
A kellően megtisztított halat irdaljuk, feldaraboljuk, besózzuk, és kevés forró zsírban hirtelen átsütjük. A megmaradt zsírban az apróra vágott hagymát és szalonnát megpirítjuk, beletesszük a pirospaprikát, a szeletekre vágott gombát, kevés vízzel felöntjük, és puhára pároljuk. Kifőzzük a csuszatésztát, majd leszűrjük, és összekeverjük a gombapörkölttel. Erre tesszük a kisütött halszeleteket, és tálaljuk.

Dorozsmai pontypaprikás sajtos galuskával

Hozzávalók: 80 dkg pontyfilé, 5 dkg füstölt szalonna, 4 evőkanál olaj (zsír), 1 jó közepes vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 zöldpaprika és paradicsom, só, őrölt bors, 1 púpozott kiskanál pirospaprika, 1 evőkanál liszt, 1,5 dl tejföl
A körethez: 4 adag galuska, 2 dl tejföl, 8-10 dkg reszelt sajt
Elkészítése: A pontyfilét 3 centis kockákra vágjuk, félretesszük. Az apróra vágott szalonnát olajon kevergetve kisütjük. Közben a zöldséget megtisztítjuk. A hagymát finomra, a fokhagymát pépesre, a paprikát és a paradicsomot apró kockákra vágjuk. A szalonnán a hagymát üvegesre sütjük, a hozzáadott paprikával és paradicsommal még 2 percig pirítjuk, közben fokhagymával ízesítjük. Utána kerül bele a ponty, amit csak addig pirítunk, míg körös-körül kifehéredik. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk, majd . 3 dl vizet (még jobb, ha halalaplevet) öntünk rá. Kis lángon . 10 percig puhítjuk, közben megkeverjük vigyázva, nehogy a halhúst összetörjük. A lisztet a tejfölben csomómentesre keverjük, a pontypaprikás levét ezzel sűrítjük. Tálaláskor galuskát halmozunk mellé, amit tejföllel meglocsolunk, és reszelt sajttal megszórunk.
Elkészítési idő: 45 perc.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: megpirított füstölt, zúzott fokhagymát, káposztalevelekbe göngyöljük, maradék pirított, savanyú káposztát, maradék füstölt,

D betűs receptek
Dunapentelei halászlé Hozzávalók : 1 kg körüli ponty, 10 dkg vöröshagyma, 2 dkg paprika, só, 1 cseresznyepaprika, A megtisztított pontyot a hasa alján felhasítjuk, a belsejét kipucoljuk. Levágjuk a fejét, melyből a keserű-fogat eltávolítjuk. A halat 3 ujjnyi széles szeletekre vágjuk. A bogrács aljára egy sor apróra vágott hagymát, egy sor halat teszünk, amit behintünk pirospaprikával, sóval, majd ismét hagymát, halat, paprikát, sót teszünk. Ezt úgy ismételjük, hogy felülre hal ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni gesztenyés béles Hozzávalók: 2 csomag réteslap, 30 dkg gesztenyepüré, 10 dkg dió, 50 dkg meggy vagy szilva, 6 dkg vaj, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 cl rum. A kimagozott és rumban megáztatott gyümölcsöt belekeverjük a burgonyanyomón áttört gesztenyepürébe, hozzáadjuk a darált diót és a zsemlemorzsát. A rétestésztát a szokásosnál vastagabbra nyújtjuk, vagy több rétegben egymásra helyezzük, vajjal meglocsoljuk. Ráhalmozzuk a tölteléket, feltekerjük, tetejét vajjal kenjük és ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Dömsödi májas hús Hozzávalók: 25 dkg sertéshús, 30 dkg máj, 3 dkg füstölt szalonna, 1 fej hagyma, 2 ek. paradicsompüré, 2 ek. zsír, só, pirospaprika, törött bors és majoránna. A sertéshúst kockára vágjuk, és az apró kockára vágott szalonnával - só nélkül - és az apróra vágott hagymával együtt, 2 kanál zsírban kissé megpirítjuk, majd 1-2 evőkanál vizet öntve alá, fedő alatt pároljuk. Ha a hús megpuhult, zsírjára sütjük, meghintjük pirospaprikával, egy kevés majoránnával, rátesszük az ujjnyi ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Dalmát fazék Hozzávalók 4 személyre: 65 dkg marhafelsál, 10 dkg füstölt szalonna, 14 dkg hagyma, 15 dkg sárgarépa, 20 dkg csiperkegomba, 12 dkg rizs, 4 gerezd fokhagyma, 2-3 zöldpaprika, só, őrölt bors, 2-3 evőkanál ecet, 4-5 dl húsleves vagy víz. A kockára vágott szalonnát serpenyőben kiolvasztjuk, a pörcöt kiszedjük és félretesszük. A szalonna zsírjában átpirítjuk a nagyjából 2 cm kockákra vágott húst. Beletesszük egy szorosan lefedhető, magas falú cserépedénybe vagy tűzálló tálba, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni tokány 1. Hozzávalók: 80 dkg marhalapocka, 12 dkg debreceni, 6 dkg füstölt szalonna, 6 dkg zsír, 20 dkg hagyma, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, só, 2 db zöldpaprika, 1 db paradicsom A húst szeletekre vágjuk és megmossuk. A szeletekre vágott húsos füstölt szalonnát zsírban kissé áthevítjük, majd sárgára pirítjuk benne a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk az összevágott fokhagymát, a paprikát, a húst, kevés vízzel felöntjük, és lefedve pároljuk. Időnként megkeverjük, és ha a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Dunakömlődi halászlé 1. Hozzávalók: 1 kg ponty, 35 dkg vöröshagyma, 4 dkg házi paprika, 2 dkg sűrített paradicsom, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta Elkészítése: A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű-fogát, majd besózom, és a sóban egy órán át, állni hagyom. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor forr, beleteszem a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni béles 3. Hozzávalók: Rétesliszt 1 kg, zsír 5 dkg, cukor 1 ek., tejföl 4 ek., tojássárgája 4 db, só 2 késh., zsír 20 dkg. Töltelék: tojás 3 db, porcukor 10 dkg, vanília 1/4 rúd, túró 50 dkg, mazsola 5 dkg, dara 1 kk., só 1/2 késh. Elkészítése: A lisztet 5 dkg zsírral jól eldörzsöljük, tegyünk bele kevés sót, evőkanál cukrot, 4 kanál tejfölt, 4 tojássárgáját, és langyos vízzel rétestésztát dolgozzunk ki. Egy órát pihenni hagyjuk, kinyújtjuk, zsírral bekenjük és ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Ökörszem gereica
barackos csokis keksz faciendum
Madártej szelet majus55
Keksz kocka dupalymaria
Sajtos, túrós pogácsa koszegimarika
Kókuszos meglepetés süti 1vargaildyko
Mézes krémes 4. bubszi
Finom karamellás sütemény jupiter21
Havas háztető tundihugi
Mexikói palacsinta 1. bubszi
Szárnyas receptek
Ízőrzők –Pánd– horvathnemagdi
Házi gyros recept jamborlulu
Mézes csirkesaláta bubszi
Szőlős csirke. baratnu
Magyaróvári csirkemell recept gonda_katalin
Cukkiniba tekert húscsíkok zöldséglepénnyel recept jamborlulu
Francia vidéki csirke klara50
Így add le a teljes túlsúlyod horvathnemagdi
Sajtos Karfiolos Pulykamell 1vargaildyko
Csirkemell őzgerincformában tundihugi
Marhából készült ételek
sziciliai spagetti ! ibolya58
Sós főtt tészták kloppenburg
Saláták grimilda
Gyulai kolbász 6. bubszi
Alföldi betyárleves recept kovacs_zsoka
Marhaszelet zöldségkörettel bulac57
Töltött marhanyelv bubszi
Borsos tokány erdélyi módra klerierzsi
Fiadi tokány bubszi
Húsos savanyú zöldségleves petezsolt
Sertésből készült ételek
Halasi finom falatok csalogany13
Nagyváradi rakott káposzta bubszi
Békési betyáros petofihsandor
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Tárkonyos bableves füstölt csü bubszi
Burgonyakrémleves hússal 1vargaildyko
Sajtos tepsis tarja horvathnemagdi
Sertésborda májjal-gombával 1vargaildyko
Alföldi töltött káposzta 3. bubszi
Pástétom gombás köntösben recept jamborlulu
Halból készült ételek
Filézett vagy egész pisztráng bubszi
Négy hónap alatt 30 kilót fogy horvathnemagdi
Görög harcsa 1vargaildyko
Bretagne-i pisztráng (francia) bubszi
Drávai ponty skorpiolilike
Nudli ricottával és spenóttal horvathnemagdi
Bambuszgőzölés kloppenburg
Gyors és pikáns falatok horvathnemagdi
Lazacos palacsinta yaskane
Kiskunság és környéke bulac57
Vad ételek
Csülök Eta módra! nanoka72
Áfonya, a csodabogyó horvathnemagdi
Ízőrzők –Bugyi– horvathnemagdi
Szegedi fácángulyás bubszi
Fácán fügével és szőlővel rochlitzne
savanyú burgonyaleves ibolya58
Vadhús saláta rochlitzne
Fácán római tálban lilikonyhaja
Fácánleves újházi módra tundihugi
Tűzdelt őzgerinc párolva 1vargaildyko
Spagetti ajánló
Mézes mustáros pulykatokány recept kovacs_zsoka
Zöldséges spagetti bulac57
Majorannás Marhasült 1vargaildyko
Lasagne leveles tésztával recept jamborlulu
Bolognai lasagne recept jamborlulu
Kínai recept horvathnemagdi
Savanyúkáposztás spagetti groszmadel
Toszkán spagetti gigi55
Paradicsomos rakott tészta recept kovacs_zsoka
Milánói makaróni relisisi
Pizza receptek
Pizza - darált húsból horvathnemagdi
Mozzarellás pizzatekercs klerierzsi
Mini padlizsán pizzák suzymama
Töltött padlizsán sarkadykati
Pizza sarkadykati
A tökéletes olasz pizza grimilda
Töltött-pizza jupiter21
Csokidarabos kiflik recept kovacs_zsoka
Napraforgó kalács maroka
Hamburger receptek
Hamburger buci recept boszorlany
Hamburger zsemle recept baggesz20
Ázsiai hamburger klerierzsi
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
Szezám(mag)! Tárulj! horvathnemagdi
Hamburger baratnu
A szója kloppenburg
Szezámmag fejesnemagdi
Házi hamburger recept jamborlulu
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU