| Görög ételek |
|
citrommal ízesítjük és lefedve 30 percig főzzük.
Ezután a belsőségeket kivesszük és összevágjuk.
A vajban megpároljuk a karikára vágott hagymát, hozzáadjuk az összevágott belsőséget, kaprot, fűszerezzük borssal, néhány percig pároljuk, majd a húslével felengedjük, hozzáadjuk a rizst és addig főzzük kislángon míg a rizs meg nem puhul. A tojásos citromos mártást elkészítjük és levesestálban ráöntjük a forró levest.
Töltött szőlőlevelek (Dolmathakia latheres) ... |
marti1951  |
|
|
| |
| Harcsa receptek |
3 dg só
1-l csontlé
1 dg paprika
1 citrom
tartármártás
Egy nagyobb harcsát ujjnyi széles szeletekre vágunk, sóval bedörzsöljük, állni hagyjuk. Vasserpenyőben zsíron vöröshagymát pirítunk. Egy másik edényben zsíron - húslével feleresztve - rizst párolunk. Mikor a rizs megpuhult és a hagyma is piros, összekeverjük, és zománcozott tepsibe tesszük, egyenletesre elsimítjuk. A harcsaszeleteket kevés paprikával megszórjuk és rárakjuk a rizs tetejére. Sütőben mindkét oldalát ... |
aprochef  |
|
|
| |
| Marhasült zöldségekkel |
Hozzávalók (4 személyre): 4 vékony szelet rostélyos (csont nélkül), 2 hagyma, 4 ek. olaj, 2 ek. liszt, 50 dkg sárgarépa, 20 dkg zellergumó, 10 dkg fehérrépa, só, bors, 2 babérlevél, néhány szem kapribogyó, 1-1 teáskanál mustár és paradicsompüré, ételízesítő, 5 dkg vaj, 1 kg burgonya, 1 csokor petrezselyem
2 ek. felforrósított olajban a kockára vágott hagymát üvegesre pároljuk, 1 ek. liszttel megszórjuk, és aranysárgára sütjük. A hússzeleteket kiveregetjük, sózzuk, lisztben megforgatjuk, és a ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Nem csak lisztérzékenyeknek |
petrezselyemzöld.
A darált pulykamellet összekeverjük a párolt rizzsel, a tojással és a fűszerekkel. A burgonyát meghámozzuk, a közepét kivájjuk, és az elkészített töltelékkel megtöltjük. Lábasba tesszük a kivájt burgonyadarabkákkal együtt, felengedjük húslével vagy vízzel, megsózzuk, és puhára főzzük. 2 dkg vajból és a rizslisztből rántást készítünk, felengedjük a tejszínnel. Ezt ráöntjük a burgonyákra, még néhány percig főzzük. Petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
Tojással töltött ... |
kloppenburg  |
|
|
| |
| Nyúl eleje vörösborban párolva |
|
megforgatjuk. A szalonnát ujjnyi kockákra aprítjuk, 5 percig a forró vízben abáljuk, majd lecsurgatjuk, és egy serpenyőben 3 dkg vajban kisütjük. A szalonnát kivesszük, a hússzeleteket megsütjük és félretesszük. A sült zsírját felöntjük vörösborral, valamint húslével és meglobbantjuk. A mártáshoz hozzáadjuk a karikára vágott murkot, a kisült szalonnát, rozmaringot, és lefedett edényben, lassú tűzön 10 percig főzzük.
Közben a csiperkegombát megtisztítjuk, hagymás zsírban megfonnyasztjuk, és a mártáshoz ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Rakott húsételek |
megmosott és lecsöpögtetett rizst. A megfőtt húst levéből leszűrve kicsontozom és ledarálom, összekeverem sóval, borssal, köménymaggal és kevés pirospaprikával. Rákenem a rizses kelkáposztára, végül a maradék kellevelekkel befedem. A tojást felverem a húslével és a tejföllel, majd az egészet ráöntöm a kelkáposztára. A tepsit befedem, és előmelegített forró sütőben negyven percig párolom, végül a tetejét pirosra pirítom.
Nyírbátori rakott felsál
Hozzávalók: 80 dkg marhafelsál, 15 dkg füstölt ... |
spanyolsky  |
|
|
| |
| x |
a héját, majd felkockázzuk, és sütőben puhára sütjük.
Egy edényben cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a vajat és megpirítjuk rajta az apróra vágott sárgarépát, majd hozzáadjuk a sült tököt és ízesítjük sóval, borssal és gyömbérrel, felöntjük húslével és megfőzzük. Mikor a répa is megpuhult, hozzáadjuk a mézet és összeturmixoljuk. A levest pirított tökmaggal meghintve tálaljuk.
#491
2009. április 9. 09:54
Válaszolj!
Üzenet törlése ... |
nagyuska  |
|
|
| |
|
|