Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Sz betűs receptek
Szatmári töltött káposzta bográcsban

Hozzávalók: 35 dkg darált sertéshús, 2 db sertésköröm, 20 dkg füstölt-sonka, 20 dkg füstölt szalonna, 1 dl olaj, 20 dkg kukoricadara, 1.5 kg káposzta, 2 dl tejföl, 1 csomag kapor, majoránna, só, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 kis konzervparadicsom, pirospaprika.
Elkészítése: a darált sertéshúst apróra vágott füstölt sonkával, dinsztelt hagymával, fokhagymával és fűszerekkel ízesítjük, összekeverjük. A kukoricadarát előzőleg beáztatjuk meleg vízben és leszűrjük a masszához, melyet olajjal jól meglocsolunk, és állni hagyunk. Közben a káposztát leforrázzuk, és leveleire szedjük. Az elkészített tölteléket a káposztalevélben formásan henger alakúra töltjük. A tölteléket az apró káposztával kibélelt bográcsba rakjuk körkörösen. Amikor kb. a fele káposztát beleraktuk, szépen megtisztított sertéskörmöket helyezünk rá, és néhány szál friss kaprot, majd pedig a maradék káposztát. Paradicsomos lében főzzük, tejföllel kínáljuk.

Szebeni mazsolás leves

Hozzávalók: 1 tyúk, 3 murok, 2 petrezselyemgyökér, 1 közepes zeller, 10 dkg mazsola, 10 dkg apró szőlő, 1 pohár tejföl, 15 dkg egres, kevés citromhéj, fahéj, 4 db szegfűszeg, 5 dkg vaj, 2 k. liszt, só
Régi falusi szász lakodalmak második napjának ebédje volt. Erősen fűszerezett volta miatt szász korhelylevesnek is nevezhető. Savanykás ízét citromlével adhatjuk meg.
Elkészítése: A tyúkot a leveszöldséggel 3 liter enyhén sós vízben puhára főzzük és leszűrjük. A mazsolát és az apró-szőlőt kevés levesben puhára főzzük.
Egy másik fazékban az egrest, citromhéjat és a többi fűszert kevés vízben addig főzzük, amíg az egres megsárgul, majd szitán áttörjük.
A vajból és lisztből világos rántást készítünk, s ezzel a levest berántjuk.
A főtt mazsolát és az áttört, fűszeres egrest hozzáadjuk a léhez, és párszor fellobbantjuk. Tejfölt adunk hozzá, és a feldarabolt hússal forrón tálaljuk.

Szegedi csirkegulyás

Hozzávalók 6 személyre: 2 kg csirke, 25 dkg vegyes zöldség, 1 nagy fej vöröshagyma, 70 dkg burgonya, 20 dkg paprika és 10 dkg friss paradicsom (vagy 15 dkg lecsó), 2 gerezd fokhagyma, só, kevés köménymag, zsír
A megtisztított csirkét 8 darabba vágjuk. A finomra vágott hagymát felhevített zsírban megpirítjuk, meghintjük pirospaprikával, felöntjük kevés vízzel, hozzátesszük a köménymaggal finomra zúzott fokhagymát, a feldarabolt csirkét, megsózzuk, összekeverjük, fedő alatt pároljuk. Közben a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a zellert kis kockákra vágjuk, kevés zsírban megpirítjuk, felöntjük vízzel és megpároljuk. Ha a csirke puhulni kezd, hozzáadjuk a gerezdekre vágott zöldpaprikát és paradicsomot (vagy lecsót), az egyforma kis kockákra vágott burgonyát, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a zöldséget a levével együtt, majd addig főzzük, míg a burgonya és a csirke megpuhul. Tálaláskor csipetkét szórunk a tetejére.
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc

Szegedi csípős szalámi

Hozzávalók (10 kg kész szalámihoz): 1,5 kg marhahús, 9 kg sovány sertéshús, 3 kg szalonna, 35 dkg só, 1 dkg salétromsó, 2 dkg porcukor, 4 dkg köménymag, 30 dkg paprika (ebből ízlés szerint csípős).
A téliszalámihoz hasonlóan készítjük, illetve töltjük. A betöltött rudakat néhány órán át, szikkasztjuk, majd füstöljük. A füstölés kényes művelet. A füstölőtér hőmérséklete 10 C körüli lehet. Lassú légáradat és 85 % körüli páratartalom szükséges hozzá. Füstölés közben a szalámi átpirosodik. A füstölés ideje kb. egy hét. A füstölést szárítás követi.
Szárításkor a hőmérsékletet fokozatosan emeljük, a relatív páratartalmat kezdetben 90 % állítjuk be, majd a penész kialakulása után fokozatosan csökkentjük. 1 hét múlva megjelennek az első penésztelepek, majd a penész lassan bevonja az egész rudat. A páratartalom csökkentésével a penész fejlődése megáll. A szalámi. 3 hónap alatt éri el a kívánatos végső víztartalmát. A hosszú szárítási idő miatt a szalámikészítés különösen kényes művelet. A páratartalom túl gyors csökkenése kérgesedést, a hirtelen páratartalom növekedés vagy meleg, párás levegő a bél hirtelen felduzzadását, elválását, ráncosodását okozhatja.
A szalámiról a vastagabb penészbevonatot keféljük le. Így sima, vékony, egyenletes, szürkésfehér bevonat alakul ki. A penész valószínűleg részt vesz a vízcsere szabályozásában, az avasodás fékezésében és a szalámi aromájának "teltebbé" tételében.

Szegedi diós béles

Húsz dkg darált diót 10 dkg sütemény- (piskóta-) morzsával, 5 dkg mazsolával, 5 dkg cukorral, fél csomag vaníliás cukorral összekeverünk. A réteslapot tepsi nagyságúra hajtogatjuk, rétegenként zsírozzuk, a fenti száraz töltelékkel beszórjuk, réteslappal beborítjuk, megkenjük zsírral, és pirosra sütjük.
Tizenöt dkg cukorból 2 dl vízzel sűrű szirupot főzünk, ízesítjük citrom- és narancshéjjal, szegfűszeggel. Ha kihűlt, 2 narancs levét, fél citrom levét, fél dl rumot és 1 dl maraschinót öntünk bele. A langyosra hűlt bélest a sziruppal leöntve tálaljuk.

Szegedi fácángulyás

Hozzávalók 6 személyre: 2 db fácán, 10 dkg zsír, 1 dkg paprika, 16 dkg sárgarépa, 16 dkg petrezselyemgyökér, 10 dkg hagyma, 2 dkg só, 0,1 dkg törött bors, 5 dkg paradicsom, 10 dkg zöldpaprika, 6o dkg burgonya, csipetke.
Elkészítés: A fácánt tollaitól megtisztítjuk, és a rajta maradt pihéket nyílt láng felett lepörköljük. Fejét és csüdjét levágjuk, és eltávolítjuk. Zsíron vöröshagymát pirítunk sárgára, pirospaprikát, törött borsot szórunk rá, és beletesszük a fácánt (a zúzával, a szívvel együtt). Vízzel felöntjük, megsózzuk, és fedő alatt pároljuk. Hozzáadjuk a sárgarépát és petrezselyemgyökeret, a zöldpaprikát és paradicsomot. Amikor a hús már annyira megpuhult, hogy elválik a csontjától, kivesszük, kissé lehűtjük, és kicsontozzuk. A kicsontozott húst 2-4 dkg darabokra vágjuk, és visszarakjuk a saját levébe. Kockára vágott burgonyát teszünk bele, csipetkét főzünk bele, és így tálaljuk.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: apró káposztával, fele káposztát, maradék káposztát, apró-szőlőt kevés, másik fazékban, többi fűszert,

Sz betűs receptek
Szabolcsi töltött káposzta Hozzávalók 5-6 személyre: 40 dkg darált sertéshús, 5 dkg húsos füstölt szalonna, 5 dkg rizs, 1 tojás, 1 fej hagyma, 1 fej nyári káposzta (1 kg), 1-2 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál (2 kis doboz) sűrített paradicsom, 2-3 evőkanál olaj, só, őrölt bors. A káposztát forró, sós vízben 10 percig előfőzzük, előtte hústűvel megszurkáljuk, hogy a belső leveleket is elérje a forró víz. Jól tesszük, ha belefőzünk 1-2 füstölt hús ízű leveskockát is. Ilyenkor természetesen ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Sz betűs receptek
Szegedi pörkölt Hozzávalók: 400 g sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 2 alma, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál vaj, 500 g savanyú káposzta, 1 l húsalaplé, 1 pohár száraz fehérbor (100 ml), só, frissen őrölt fehér bors, őrölt paprika, édes-nemes, 1 késhegynyi cukor, 125 g tejföl Előkészítés: 12 perc Főzés: 32 perc Tálalási javaslat: Ehhez a pörkölthöz burgonyapürét vagy sós burgonyát kínálunk. Ha babérlevelet és köményt is adunk hozzá, ez a viszonylag olcsó húsétel egészen különös ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Sz betűs receptek
Szabadkai káposzta Hozzávalók: 70 dkg fejes káposzta, 30 dkg paradicsom, 30 dkg zöldpaprika, 1 fej vöröshagyma. 2 dl tejföl, 10 dkg kolozsvári szalonna, só, bors. Elkészítése: A káposzta torzsáját kiszedjük, majd a káposztát ujjnyi vastag szeletekre vagdaljuk. Sós vízben 5-6 percig főzzük, majd leszűrjük. Kiolajozott mély tűzálló tálba rakjuk, ráteszünk egy sor karikára vágott paradicsomot, majd erre, csíkokra vágott zöldpaprikát. Ezután tesszük a tálba a karikára vágott hagymát. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Sz betűs receptek
Szegedi fácángulyás Hozzávalók 6 személyre: 2 db fácán, 10 dkg zsír, 1 dkg paprika, 16 dkg sárgarépa, 16 dkg petrezselyemgyökér, 10 dkg hagyma, 2 dkg só, 0,1 dkg törött bors, 5 dkg paradicsom, 10 dkg zöldpaprika, 6o dkg burgonya, csipetke. Elkészítés: A fácánt tollaitól megtisztítjuk, és a rajta maradt pihéket nyílt láng felett lepörköljük. Fejét és csüdjét levágjuk, és eltávolítjuk. Zsíron vöröshagymát pirítunk sárgára, pirospaprikát, törött borsot szórunk rá, és beletesszük a fácánt (a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Sz betűs receptek
Szilágysági bárányfejleves Hozzávalók: Bárányfej, - nyak, - tüdő és - máj, só, egész bors, 1 murok, 1 paszternák, 1 karalábé, 10 dkg vastag szelet füstölt szalonna bőrével együtt, 1 evőkanál szalonnazsír, 1 k liszt, 1 kávéskanál paprika, 1 k apróra vágott petrezselyemzöldje Elkészítése: Tegyük a bárányfejet, nyakat és tüdőt egy nagy lábas sózott vízbe és forraljuk fel. Adjunk hozzá néhány szem borsot. Csökkentsük a lángot, és szedjük le a habját. Hámozzuk meg és vágjuk kockákra a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Sz betűs receptek
Szamosújvári töltött karaj Hozzávalók: 70 dkg kicsontozott karaj, 1 fej hagyma, só, bors, 15 dkg főtt tarja. Elkészítése: A húst kifúrjuk. A kikerült húst főtt tarjával megdaráljuk, sóval, törött borssal ízesítjük, és megtöltjük vele a karajt. Sütőben lassan átsütjük mellétesszük a hagymát. Szatmári lakodalmas Hozzávalók: 35 dkg marhafelsál, 30 dkg sertéstarja, 25 dkg csirkemell, só, törött bors, 10 dkg magyar sonka, 5 dkg kolozsvári szalonna, 1 kiskanál paprikakrém, 4 fej ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Sz betűs receptek
Szeghegyi torta Hozzávalók: Tojás 1 db, tojássárgája 10 db, cukor 18 dkg, vanília 1/4 rúd, vaj 12 dkg, csokoládé 12 dkg, piskóta-morzsa 17 dkg, mandula 17 dkg. Elkészítése: Egy egész tojást és 10 tojássárgáját 18 dkg cukorral, vaníliával habosra keverünk. Teszünk bele 12 dkg vajat, 4 db reszelt csokoládét, és ezzel újra keverjük. Azután jön bele 12 dkg piskótamorzsa, 17 dkg héjastól őrölt mandula. Kisütjük, lapokra vágjuk, mogyorókrémmel töltjük és bevonjuk. Szekszárdi ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Sz betűs receptek
Szabolcsi lepény (kiadós, olcsó) 8 deka cukrot habosra keverünk 3 tojás sárgájával és összekeverjük 45 deka sült, hámozott, áttört burgonyával, melyet előzőleg elkészítettünk és kihűtöttünk. A keverést erőteljesen tovább folytatva, 1 csomag Váncza-vanilin-cukrot, 1 csomag Váncza-sütőport és legvégül a 3 tojás keményre vert habját adjuk hozzá. Vajazott, lisztezett tepsiben sütjük és kihűlés után, felét lekvárral megkenve, egymásra fordítjuk. Hosszú szeletekre vágva, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Juci kedvence bubszi
Almás süti 1vargaildyko
Cappuccino szelet 2. bubszi
TORTA AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Fonott kalács recept kovacs_zsoka
Narancsos csokilikőr recept toth_beata
Barackos zselés álom horvathnemagdi
Forró almástáska agnes1955
Tepsis rafaello ... anitahajdu
Háromszínű tekercs tundihugi
Szárnyas receptek
Zöldséges-rizses csirke bulac57
Csirkeszarny sajtbundaban margareta51
Currys-ananászos csirke tojásos rizzsel recept baggesz20
Zöldséges-tepsis csirke horvathnemagdi
Almás csirkevagdalt bubszi
BOSTONI pulykaMELL bubszi
Töltött cukkini karikák recept horvathnemagdi
Színes tejszínes csirketál veronika74
Receptek horvathnemagdi
Csirkemelltekercs margoka59
Marhából készült ételek
Vacsora csata jjanosne
Pásztorhús bubszi
Omlett a szerelemért veronika74
Mikszáth Kálmán palóclevese macoka65
torreroleves! ibolya58
K betűs receptek horvathnemagdi
Pulykasült recept klementinagidro
V.boros m.pörk.f.hagymás gomb. korall44
Marhahús parasztosan 1vargaildyko
Ízes fasírt recept baggesz20
Sertésből készült ételek
Athéni sertéscomb 1vargaildyko
Pásztorpite moncsika77
Villányi pincepörkölt bubszi
Kicsontozott töltött pecsenyek bubszi
Bakonyi sertéstokány faciendum
Gyuvecs (szerb recept) juditmama
Töltött paprika lady33
Erdélyi csorba bubszi
Sonkás-sajtos húspogácsák bulac57
Vadas mártás sertéshússal horvathnemagdi
Halból készült ételek
Amur, Busa roston bubszi
*UPDATE* Grillezett lazac parajos fokhagymás... 1vargaildyko
Citromos-mákos krumpli hallal migova
Aki törődik az egészségével eva0817
Rostonsült ponty. csibi52
Káposztás harcsa. csibi52
Hekk filé kecskesajtos rukkola salátával reifregina
Öt recept négy hozzávalóból panka2006
Részeges hal veronika74
Receptek horvathnemagdi
Vad ételek
Szarvasgulyás recept boszorlany
Vadkacsa forró gyümölccsel tundihugi
Almával töltött fácán 1vargaildyko
Kisalföldi vaddisznópörkölt recept kovacs_zsoka
szarvaspörkölt zsemlegombóccal faciendum
szegedi fácángulyás ! ibolya58
Fácán raguleves recept baggesz20
Kisalföldi fácánleves bubszi
Fácánpaprikás bubszi
Vadkacsa mézeskalácsos töltelé horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Mákos tészta muffin klerierzsi
Olasz spagettisaláta tnemarika
Kukoricás spagetti recept toth_beata
Bolognai szósz horvathnemagdi
Spagetti mexikói mártással bubszi
Spagetti sajtkrémesrákszósszal veronika74
Májas spagetti horvathnemagdi
Sajtos csirkemell gesztenyefa
Kínai pirított tészta horvathnemagdi
Pasta mozzarella recept toth_beata
Pizza receptek
Kombe horvathnemagdi
Pizza Pierina bubszi
Sitty-sutty pizza horvathnemagdi
házi rétes faciendum
3 napos tésztakúra grimilda
Pizza margareta51
Pizza-egyszerűen horvathnemagdi
Ime egy szelet Itália....... maca23
Sörös-hagymás töltelék bubszi
Kedvenc Pizza recept horvathnemagdi
Hamburger receptek
Hamburger buci recept jamborlulu
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
Hamburger zsemle recept baggesz20
Hamburger Puffancs recept boszorlany
Kolbászos hamburger horvathnemagdi
Tócsni tejföllel recept baggesz20
Grillezett hamburgerpogácsa panni48
Csirke hamburger banb
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU