Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Mennyei ízek - vegetáriánus ét
Zöldséges fűszeres fokhagymaleves
Milánói makaróni
Gyömbéres muffin
Kenyér
Sárgaborsókrém
Hagymakrém
Reggeli főtt kása
Céklaleves
Tofus rakott zöldbab
Túrós pogácsa
Tönköly tészta
Kínai kel saláta
Vegetáriánus libazsír
Gombakrém
Péntekleves
Fokhagymás szelet
Almás-káposztás burgonya
Kukorica málé
TOFU rántotta
Töltött saláta tekercs
Nyers müzli gyümölccsel
Tárkonyos hajdinaleves
Spenótpogácsa
Sárga köles köret
Reform piskóta
Sajtkrém
Almás-fahéjas kukoricatorta

Zöldséges fűszeres fokhagymaleves

Hozzávalók: 1/4 zeller, 1 nagy vagy 2 kisebb sárgarépa, 1/4 szál póréhagyma, 2 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evőkanál olaj, köménymag, 2-3 db szegfűbors, gyömbérpor, 2 evőkanál liszt, (1 dl tej).

A zöldségeket megtisztitjuk. A sárgarépát és a póréhagymát felkarikázzuk, a zellert csíkokra, a vöröshagymát apró kockákra vágjuk. Az olajon megfuttat juk a sárgarépát, amíg szép színű nem lesz az olaj. Hozzáadjuk a zellert, a vöröshagymát és felöntjük 1 liternyi vízzel. Megsózzuk és csipetnyi köménymagot teszünk bele. 15 percnyi forralás után hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát, az összezúzott szegfűborsot és agy csipetnyi gyömbérporral fűszerezzük. Két evőkanálnyi lisztet 1 dl-nyi vízzel elkeverünk és a levesbe öntjük. Néhány percig még forraljuk, ha szükséges utólag még sózzuk, és tálalás előtt megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel.

Milánói makaróni

Hozzávalók: 1/2 csomag szójagranulátum, 2 fej vöröshagyma, 20 dkg gomba, 1 nagyobb doboz paradicsompüré, 2 gerezd fokhagyma, 1/2 dl olaj, só, oregánó, kevés cukor vagy méz, teljes kiőrlésű lisztből készült vagy durum makaróni (esetleg spagetti), 10 dkg reszelt sajt a tetejére

Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, és kifőzzük benne a tésztát a zacskón lévő utasítás szerint.
Az elkészült tésztát tálba szedjük és lazán összekeverjük az olaj felével. Amig a víz felforr, ill. a tészta fő, a mártáshoz valókat megtisztitjuk, majd az apró kockákra vágott vöröshagymát az olaj másik felén megpároljuk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a zúzott fokhagymát, és sóval, oregánóval fűszerezve tovább pároljuk. Ha a vizét elfőtte, kissé lepirítjuk és hozzáadjuk a szójagranulátumot. Néhány percig együtt piritjuk, majd vízzel felengedjük és összeforraljuk a paradicsompürével. Ízesítjük sóval, oregánóval, kevés mézzel, és tálalásig melegen tartjuk. Reszelt sajttal meghintve fogyasztjuk.

Gyömbéres muffin

Hozzávalók: 6 dkg kölesliszt, 6 dkg hajdinaliszt, 6 dkg kukoricaliszt, 6 dkg zabpehelyliszt, 10 dkg mazsola, 3 tojás, 5 dkg vaj vagy 1/2 csésze olaj, 2 kávéskanál szódabikarbóna, 2 dl kefír (vízzel helyettesíthető), 6 evőkanál méz, 1 evőaknál gyömbérpor (víz), dió a díszítéshez.

Ha nincs megfelelő lisztünk, a kölest, a hajdinát és a zabpelyhet kávédarálón megőröljük. Minden lisztet alaposan elkeverünk a szódabikarbónával és a gyömbérporral. Az egész tojásokat a vajjal (olajjal) és a mézzel alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a kefIrt, a megtisztitott mazsolát majd a liszteket, és ha a massza túl sűrű lenne, kevés vizet. A masszát 10 percig állni hagyjuk, majd muffIn formába kanalazzuk. Mindegyik tetejére teszünk 1-2 diódarabot és előmelegített sütőben 180 fokon kb. megsütjük.
Célszerű karoböntettel vagy híg lekvárral fogyasztani.

Karoböntet: 5 evőkanál karobport és 2 evőkanál kukoricakeményítőt kevés vízzel elkeverünk, majd felöntjük 2 dl vízzel. Ízesítjük fahéjjal, felfőzzük és kissé besűrítjük. Ha már langyos, 2 evőkanál mézzel és egy érett pépesített banánnal elkeverjük és a muffinok mellé tálaljuk.

Kenyér

Hozzávalók: 50 dkg teljes őrlésű liszt (lehet fele-fele arányban rozs és tönkölybúza liszt is), 2,5 dkg élesztő, 4 teáskanál tengeri só, 1 kávéskanál köménymag, 2 evőkanál lenmag, 2 evőkanál szezámmag, 2 evőkanál napraforgómag, 2 evőkanál tökmag, 2 evőkanál hidegen sajtolt olaj, 4 dl víz

Az élesztőt kevés langyos vízben feloldjuk. Az összes alkotórészből jól gyúrható tésztát készítünk, és meleg helyen kb. fél-háromnegyed órát kelesztjük, majd átgyúrva formába tesszük. Újabb fél órát kelesztjük. Megvágjuk a tetejét és előmelegített sütőbe tesszük. A sütési idő 40 perc (gázsütőben 10 perc fél lángon, 15 perc teljes lángon, 15 perc újra fél lángon). Csak kihűlés után szeleteljük. Ha 2 napon belül nem fogy el, a felesleget lefagyasztva tárolhatjuk a legbiztonságosabban.

Sárgaborsókrém

Hozzávalók: 50 dkg sárgaborsó, só, 1-2 citrom leve, őrölt paprika, 4-5 gerezd fokhagyma, bors, 0,5-1 dl hidegen sajtolt olaj.

A sárgaborsót enyhén sós vízben puhára főzzük. Ha kihűlt, az összes hozzávalóval együtt összeturmixoljuk. Kenyérre kenve fogyasztjuk.

Hagymakrém

Hozzávalók: 4 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 1 kávéskanál mustár, 10 dkg vaj, só.

A vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk és megsózva az olajon puhára pároljuk. Hagyjuk kihűlni, majd turmixoljuk habosra a vajjal és a mustárral. Finomabb, ha egy napig a hűtőben érleljük. Tálaláskor pirított barna kenyérre kenve retekkel, salátával vagy csírákkal fogyasztjuk.

Reggeli főtt kása

Hozzávalók: 1 csésze gabonapehely (árpa, búza, zab, rozs, köles, hajdina stb.), 4 csésze víz vagy tej, méz, fahéj, dió vagy darált mák, darabolt gyümölcs

A vizet felforraljuk és beleöntjük a pelyhet. Folytonos kevergetés mellett 5 percig kis lángon főzzük. Lefedve további 5-10 percig duzzadni hagyjuk. Tányérra szedve mézzel, fahéjjal ízesítjük, és tört dióval vagy darált mákkal és darabolt gyümölccsel díszítjük.

Céklaleves

Hozzávalók: 1 db cékla, 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 db kicsi zeller, 1/2 sörretek, 1 db vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, só, köménymag, oregánó, 2 evőkanál (köles)liszt, 1 db kefír vagy kevés citromlé

A hozzávalókat megtisztítjuk, felaprítjuk és az olajon néhány percig pirítjuk. Felöntjük 1 liter vízzel, felforraljuk, fűszerezzük és nem túl puhára főzzük. A lisztet a kefírrel elkeverjük és a levest behabarjuk.

Tofus rakott zöldbab

Hozzávalók: 1 csomag füstölt tofu, 50 dkg zöldbab (lehet mirelit is), 50 dkg burgonya, 1 szál póréhagyma, 20 dkg gomba, 1 nagyobb fej pritamin vagy piros kaliforniai paprika, 1 csokor petrezselyem, 1 bögre köles, 20 dkg FETA sajt (vagy más sovány sajt pl. Óvári), só, bors, Vegamix, kevés olaj és zsemlemorzsa, 3 gerezd fokhagyma.

A burgonyát héjában, gőzben megfőzzük, megtisztítjuk és vékonyabb karikákra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk és felszeleteljük. A kölest sós, Vegamixes vízben megfőzzük. Egy tepsit kiolajozunk, meghintjük zsemlemorzsával és elosztjuk rajta a burgonyakarikákat. Gyengén megsózzuk és ráterítjük a fokhagymával elkevert zöldbabot. Erre rásimítjuk a főtt kölest, melyet meghintünk apróra vágott petrezselyemzölddel és pritaminpaprikával és a felszeletelt póréhagymával. Rászórjuk a kis kockákra vágott tofut, és beborítjuk egy réteg vékonyan felszeletelt gombával. Enyhén borsozzuk és a tetejére morzsoljuk a FETA sajtot. Sütőben addig sütjük, míg a leve elpárolog és szép színt kap a teteje.

Túrós pogácsa

Hozzávalók: 20 dkg finom tönkölyliszt, 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 25 dkg tehéntúró, 1 dl olaj, 2 dkg élesztő, 1 dl tejföl, 1 teáskanál pirospaprika, 2 tojás, 1 teáskanál só, a tetejére egész köménymag, reszelt sajt, szezámmag, mák, stb.

A kétféle lisztet a sóval és a pirospaprikával alaposan elkeverjük, elmorzsoljuk az olajjal, majd hozzáadjuk a túrót, az egyik tojást, a kevés langyos vízben elkevert élesztőt és a tejfölt. Az edény falától elváló tésztává gyúrjuk, majd kb. fél órát langyos helyen kelesztjük. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, tetejét a másik tojással megkenjük, és tetszés szerint megszórjuk köménymaggal, sajttal, szezámmaggal, mákkal. Előmelegített sütőben 180-200 oC-on kb. 15 percig sütjük.

Tönköly tészta

Hozzávalók: 1/2 kg tönkölylisztből készült száraztészta

A tésztát bő, forrásban lévő sós vízben kifőzzük, leszűrjük és 2 evőkanál olajjal összekeverjük. Ha kihűlt, összekeverjük a kínai kel salátával.

Kínai kel saláta

Hozzávalók: 1 kisebb kínai kel, 1 szál sárgarépa, 1 doboz kukorica konzerv, 1 csokor petrezselyem, 2-3 evőkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, köménymag, lenmag.

A kínai kelt megmossuk, kicentrifugázzuk, és kockákra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Egy salátástálban az olajat elkeverjük a zúzott fokhagymával és beleöntjük a levétől lecsurgatott kukoricát és a felaprított zöldségeket. Megszórjuk köménymaggal, lenmaggal és az apróra vágott petrezselyemzölddel. Az egészet lazán, de alaposan átkeverjük.

Vegetáriánus libazsír

Hozzávalók: 1 dl olaj, 25 dkg vaj, 1/2 maréknyi szójagranulátum, 1 teáskanál Vegamix, 1 mokkáskanál kurkuma, só és fokhagyma ízlés szerint.

A szójagranulátumot aranysárgára pirítjuk az olajon (vigyázzunk, mert nagyon könnyen megéghet). Hozzáadjuk a vajat és az ízesítőket. Az vaj felolvadása után lehűtjük úgy, hogy közben többször megkeverjük, hogya pirított szójagranulátum ne üljön le a tál aljára. Hűtőben tároljuk.

Gombakrém

Hozzávalók: 10 dkg gomba, 20 dkg vaj, 1 db. piros húsú paprika, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, Vegamix.

A gombát és a paprikát nagyon apróra vágjuk. 5 dkg vajat felhevítünk és beletesszük a gombát. Erős tűzön, állandóan kevergetve megsütjük. Amikor kissé megpirult, beleszórjuk a paprikát és azzal is sütjük néhány percig. A tűzről levéve sóval, borssal, Vegamix-szel ízesítjük. Ha kihűIt, összekeverjük a maradék vajjal.

Péntekleves

Hozzávalók: 1/2 bögre köles, 2 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 1 bögre zöldborsó, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd zúzott fokhagyma, olaj, Vegmix, őrölt kömény, majoránna, só.

A felkarikázott sárgarépát és fehérrépát kevés olajon megpároljuk, majd 1,5 liter vízzel felengedjük. Beletesszük a kölest, a zöldborsót, és a fűszereket. Ha a zöldségek és a köles készre főtt, tálalás előtt sózzuk, és zúzott fokhagymával ízesítjük.

Fokhagymás szelet

Hozzávalók: 1 csomag szójaszelet, só, vz fej fokhagyma, kevés olaj

A szójaszeleteket sóval és zúzott fokhagymával ízesített forró vízben ázatjuk min, vz órát, majd az olajon átsütjük aszeleteket.

Almás-káposztás burgonya

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1/2 kg savanyú káposzta, 2 nagyobb v. 3 kisebb vöröshagyma, 1/2 kg savanykás alma, 3-4 evőkanálnyi olaj

Kiolajozott tepsibe tesszük a felkockázott burgonyát és az apróra vágott hagymát. Megsózzuk és jó alaposan összekeverjük. Tetejére rétegezzük a kissé megvágott savanyú káposztát és a felszeletelt almát. Alufóliával befedve meleg sütőben kb. 30-40 percet sütjük, majd a fóliát levéve készre pirítjuk.

Kukorica málé

Hozzávalók: 20 dkg kukoricaliszt, 10 dkg vaj, 3 evőkanál méz, 2 doboz keflr, 1 db tojás, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, kemény lekvár és tört dió

Az egész tojást a mézzel habosra keverjük, majd a vajat beletéve szintén felhabosítjuk. Hozzáadjuk a keflrt és a szódabikarbónával elkevert lisztet. Kikent vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, tetejét megszórjuk tört dióval és lekvárdarabokat csepegtetünk rá.
Kb. 200 oC-os sütőben tűpróbáig (a tészta vastagságától függően kb. 15-20 percig) sütjük.

TOFU rántotta

Hozzávalók: 1 csomag TOFU, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, kevés olaj, só, kurkuma, fűszerpaprika, paradicsompüré

A TOFU-t lereszeljük, vagy villával összetörjük. A hagymát pici olajon átfuttatjuk, hozzáadunk fűszerpaprikát, paradicsompürét, kurkumát, csipet sót, zúzott fokhagymát. Erre szórjuk rá a reszeit TOFU-t, összekeverjük majd fedő alatt kb. 5 percig pároljuk. Friss salátával és rozskenyérrel kínáljuk.

Töltött saláta tekercs

Hozzávalók: 1 fej saláta, 1 fej zeller, 2 db sárgarépa, 1/4 kg savanyú káposzta, 5 dkg dió, kevés majonéz (ez el is maradhat), 2 db nagyobb TV vagy piros húsú paprika

A salátát leveleire szedve alaposan megmossuk és kicentrifugázzuk. Minden levélre teszünk egy csíkban középre felhalmozva savanyú káposztát, reszelt zellert és sárgarépát, és néhány szem durvára tört diót. Ha szeretjük, vékonyan majonézt csurgathatunk rá. A leveleket feltekerjük és paprika gyűrűket húzunk rá.

Nyers müzli gyümölccsel

Hozzávalók: 1 csésze többkomponensű pehelymix (búza, árpa, rozs, zab, hajdina, köles, szója . . . stb.), 1 csésze gyümölcslé (vagy tej, vagy joghurt, kefír), 2 maréknyi tört dió, 2 evőkanálnyi mazsola, apritott aszalt gyümölcs vagy friss gyümölcs

A mazsolát leforrázzuk, leszűrjük, és összekeverjük a pehelymix-szeL Hozzáadjuk a darált diót és az aszalt gyümölcsöt, majd az egészet összekeverjük a gyümölcslével. Legalább fél órát állni hagyjuk, hogy a pelyhek megduzzadjanak, de még jobb, ha egy éjszakát a hűtőben tartjuk. Fogyasztás előtt megszórjuk a feldarabolt friss gyümölccsel. Sok folyadékot fogyasszunk utána.

Tárkonyos hajdinaleves

Hozzávalók: 1 csésze hajdina tisztítva, megmosva és leforrázva, 1 fej vöröshagyma apróra vágva, 1-1 szál sárgarépa és fehérrépa karikára vágva, 1 szelet fehér káposzta (egy kisebb fej 1/4-e) szálasra vágva, 1 kávéskanál tárkonyürömfű, só, 3-4 evőkanálnyi olaj, esetleg 1/2 dl tej vagy tejföl

A sárgarépát és a fehérrépát az olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a hajdinát és rövid ideig együtt is pároljuk. Felöntjük 9 csésze vizzel, beletesszük a hagymát, a káposztát és a fűszereket. Addig főzzük, mig a hajdina megpuhul. Szebb lesz a szine, ha a végén egy kis tejet is öntünk bele, vagy tejföllel tálaljuk, de ez el is maradhat.

Spenótpogácsa

Hozzávalók: 1 csomag mirelit spenót, 2 db zsemle tejben áztatva, 2 db tojás, 1 csomag tofu, zsemlemorzsa, só, bors, fokhagyma, kevés olaj

A kiolvadt spenótot a tejben áztatott és kicsavart zsemlével, az egész tojásokkal és a lereszelt vagy villával összetört tofuval elkeverjük. Fűszerezzük és ha szükséges, zsemlemorzsával jól formázható masszává alakítjuk. Lapos pogácsákat formázunk belőle és kiolajozott tepsire rakva közepes hőfokon átsütjük.(Ha még gazdagabban akarjuk, sütés előtt minden pogácsa tetejére kenünk egy kávéskanálnyi tejfölt és megszórjuk reszelt sajttal.

Sárga köles köret

Hozzávalók: 1 bögre köles, 1 fej hagyma, 1 mokkáskanálnyi kurkuma, 1 kávéskanálnyi Vegamix, só

A kölest megtisztítjuk (az eltérő magvakat kiszedjük belőle) megmossuk, és 2 bögrényi forró vízzel leöntjük és 1-2 órát vagy akár egy éjszakán át állni hagyjuk. Főzéskor 1,5 bögrényi vizet felforralunk, beleöntjük az előduzzasztott kölest, izesitjük apróra vágott hagymával, sóval, kurkumával, és Vegamix-szel és kb. 15 perc alatt puhára pároljuk. Ha sietünk vagy ha elfelej tettük beáztatni a kölest, akkor a teljes viz mennyiségben (3,5 bögre) kb. 30 perc alatt puhul meg.

Reform piskóta

Hozzávalók: 1 db sárgarépa, 1 db alma, 5 db tojás, 10 dkg barna cukor (vagy méz vagy 20 db Canderel tabletta összetörve), 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt vagy Graham-liszt, 1/2 csomag sütőpor, 1 mokkáskanálnyi őrölt fahéj

A tojássárgákat a cukorral és a fahéjjal kikeverjük. A sárgarépát finomra, az almát durvára reszelve hozzáadjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és a sütőporral elkevert liszttel együtt lazán az almás-répás masszához keverjük. Kikent, kilisztezett formában, közepesen meleg sütőben (kb. 200 oC) tűpróbáig sütjük.

Sajtkrém

Hozzávalók: 15 dkg túró, 1 doboz tejföl, 15 dkg reszelt sajt, só.

A hozzávalókat alaposan összekeverjük, esetleg botmixerrel pépesítjük. Pirított barnakenyérre kenve és pirított szezámmaggal, lenmaggal vagy mákkal meghintve fogyasztjuk.

Almás-fahéjas kukoricatorta

Hozzávalók: 2 bögre (kb. 1/2 kg) kukoricadara, 8 bögre víz, 4-5 evőkanál barnacukor, csipet só, 6 db savanykás alma, 1/2 citrom leve, őrölt fahéj

Az almát megmossuk és héjasan kockákra vágjuk. Meglocsoljuk citromlével és fedő nélkül néhány percig erős tűzön pároljuk, hogy kissé megpuhuljon, de ne essen szét. A fahéjjal elkeverjük. A vizet felforraljuk, édesítjük és állandó keverés mellett lassan beleöntjük a kukoricadarát. Továbbra is folyamatosan keverve néhány percig főzzük, még besűrűsödik. A tűzről levéve belekeverjük az almát és a masszát egy kivizezett kuglófformába töltjük, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, tányérra borítjuk és vizes késsel szeleteljük. Magában is finom, de megszórhatjuk egy kevés darált dióval vagy csepegtethetünk rá lekvárt vagy karoböntetet.
andrilaszlone andrilaszlone
Címkék: átnyomott fokhagymát, összezúzott szegfűborsot, levesbe öntjük, finomra vágott, nagyobb lábasban, zacskón lévő,

13 filléres egytálétel, amiből kétszer fogsz szedni!
1 . Tepsis csirkemáj krumplival csirkemaj Hozzávalók: 0,5 kg csirkemáj 0,5 kg burgonya 1 dl olaj só, bors ételízesítő oregánó pirospaprika 3 babérlevél A recept ide kattintva folytatódik >>> 2. Pásztortarhonya pasztor Hozzávalók: 50 dkg tarhonya (én házi készítésűt használtam) 4- 5 nagy krumpli 1 fej vöröshagyma 2-3 ek olaj 1 szál füstölt kolbász pirospaprikakrém só csipetnyi ...
tinka1951 tinka1951
16 varázslatos sütemény, amit ki kell próbálnod!
16 varázslatos sütemény, amit ki kell próbálnod! Dátum: 2017-02-09 / Írta: Budai István / Látták: 22967 / Menekülj be a konyhába a kinti zord idő elől. A legfinomabb sütik várnak rád! 1. Erdei gyümölcsös diétás crumble crumble Hozzávalók: 500 g alma (megtisztítva, felkockázva) 300 g erdei gyümölcs 1 tk őrölt fahéj 1 citrom reszelt héja 140 g zabpehely (kis szemű) 6 ek xilit 30 g kókuszolaj 0,5 citrom ...
tinka1951 tinka1951
3 könnyű csokis desszert
kakaópor Elkészítés: A kakaóport leforrázunk 1 dl sovány tejjel, majd alaposan átkeverjük 2 evőkanál banánpürével, 1 teáskanál mézzel és 2 dl vízzel. Frissen fogyasztjuk. Jó étvágyat! Tudnivalók: Elkészítési idő: 0-20 perc Típus: vegetáriánus étel, desszert Diéta típus: Wellness Diétanap típusa: fehérje Árkategória: hétköznapi 2. Csokoládés palacsinta Hozzávalók: * 1 teáskanál olaj * só * 0.25 db ...
keri007 keri007
4 kinai étel.(egészséges)
egészen apróra vágják, és nem párolják meg egészen, mindig félig roppanósak maradnak, így több vitamint és tápanyagot őriznek meg. Az alapul használt olajok növényi eredetű, vitaminban és jótékony zsírsavakban gazdag hozzávalók. A rizs és a szója a vegetáriánus étrend legfontosabb alapanyagai, kis mennyiségben mindkettő értékes kiegészítője a kiegyensúlyozott táplálkozásnak. A fűszerek serkentik a vérkeringést, és hamarabb eltelítik a gyomrot, így kevesebbel is jóllakhatsz. Az alábbi receptek ...
linda019 linda019
5 isteni lasagne recept
megvan, emellett olyan húsokkal, zöldségekkel és fűszerekkel variálhatod, melyeket szeretsz. Pont ezért akkor is kedvedre lehetnek a következő receptek, ha a húsimádók vagy éppen a vegetáriánusok táborát erősíted. Zöldséges lasagne Hozzávalók: 20 dkg kukorica 10 dkg karfiol 10 dkg sárgarépa 10 dkg zöldborsó 10 dkg ...
grimilda grimilda
A bab
remek fehérjeforrás. Nem hiányozhat étrendünkből! Étrendünk fontos szereplője a zsírszegény, ásványi anyagokban és élelmi rostokban gazdag bab. Magas fehérjetartalma miatt húspótló ételként tartják számon, ezért nemcsak a vegyes, de a vegetáriánus étrendből sem hiányozhat. Fogyasztható levesként, főzeléknek elkészítve, vagy hidegen, saláta formájában, a zöldbabból pedig sütve is ínycsiklandó fogás készíthető. Köretként, vagy akár egytálételként is megállja a ...
kisa622 kisa622
A patisszon
konyhatechnológiai eljárásokkal elkészítve, gyakorlatilag a legtöbb étrend részét képezheti. Zsír- (0,1 g/100 g) és rosttartalma (0,7 g/100 g) elhanyagolható, ezzel szemben 91%-a víz. 1,2 g fehérjét, illetve 6,2 g szénhidrátot tartalmaz. Fehérjetartalma miatt a vegetáriánus étrendben gyakran találkozhatunk vele. Magja értékes omega-3-zsírsavakat, vasat, cinket, foszfort és talán A-vitamint tartalmaz. Felhasználása: Egyaránt fogyasztható nyersen saláta részeként, párolva ...
kisa622 kisa622
A pompos
tapasztott kemencében sütik. Az önálló életre kelt pompos igazi zamatát a valódi tűz és az akácfa füstje adja meg. A mai változatok tetejére (az elmaradhatatlan tejföl mellett) kolbászkarikák, sajt- és füstöltsonka-kockák kerülnek. Még a vegetáriánus változata is kialakult: olajjal kenik meg, párolt zöldségekkel és reszelt sajttal koronázzák. Aki csak egyszer is kóstolta már, biztosan szívesen süti meg otthon is. Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg liszt, 3 dkg ...
panka2006 panka2006
Süti ajánló
Kávés torta mascarponéval és.. klara50
A legfinomabb gyümölcskenyér bubszi
Vendégváró sütemény faciendum
gesztenyés muffin ibolya58
Kekszes őzgerinc recept jamborlulu
Mákos megyes rolád horvathnemagdi
Gesztenyés babapiskótás süti ... anitahajdu
Tutti-frutti fagylalt moncsika77
Sport szelet horvathnemagdi
Nagymama gesztenyés tekercse recept jamborlulu
Szárnyas receptek
Egy igazi különlegesség: a zöld dió horvathnemagdi
FŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Vörösboros resztelt csirkemáj horvathnemagdi
Kínai kacsa bulac57
Ízőrzők –Egerszalók̵ horvathnemagdi
Sajttal töltött darált húsos fészek vorosrozsa66
Vacsoracsata-Főétel-Nádas veronika74
Csirke falatok tripike
Gesztenyével töltött pulykamel bubszi
Sonkás csirke bubszi
Marhából készült ételek
Debreceni tokány 4. bubszi
Gombával töltött fasírt rolá wegnerzs
A Csordásleves receptje: ujjozsef
Fűszeres húspogácsa 1vargaildyko
Expressz húsos csili 1vargaildyko
Muszaka szerintem recept baggesz20
Étel, ital, süti receptek! jjanosne
Gulyásleves tundihugi
Marhanyelv, körözöttel töltve klerierzsi
Marhatokány római tálban bubszi
Sertésből készült ételek
Tátrai batyu csibi52
Fasírtgolyók klerierzsi
Uráli savanyúkáposzta-leves bubszi
3 finom boros recept agimami7
Túrópástétom bubszi
Húsvéti receptek II. korosigaborne
Receptek horvathnemagdi
Főtt füstölt csülök chilis bab klara50
baszkföldi pacal ! ibolya58
Hal a tortán:Bangó Margit veronika74
Halból készült ételek
Tűzdelt ponty bubszi
Makói hal peterimajoridozsahe
Fajszi halászlé (egyszerű módo bubszi
A lé a tét - avagy pár szó a horvathnemagdi
Recept jjanosne
Dunai halászlé 1 bubszi
Halpaprikás bográcsban bubszi
ropogós hal citromos vajjal ibolya58
Pisztráng nyárson sütve jozsef_olah_9843
rántott ponty csíki mártással faciendum
Vad ételek
Bakonyi fácán recept baggesz20
Almával töltött fácán bubszi
Vacsora csata recept! jjanosne
burgonyás ételek marti1951
Szarvasragu bulac57
Töltött káposzta bkisseva
Vörösboros, áfonyás szarvas pörkölt juhtúrós galuskával suzymama
Egyszerű egytálételek kezdőknek tinka1951
Nyúlpörkölt veronika74
Fácánleves bulac57
Spagetti ajánló
Tejszínes tészta tenger gyümölcseivel recept boszorlany
Gombás szelet margoka59
***HÚSVÉTI**rakottas*** bubszi
Húsos carbonara makaróni recept jamborlulu
Rakott milánói recept boszorlany
kakukkfű suzymama
Sonkás pizza recept jamborlulu
Sonkás-sajtszószos tészta recept gonda_katalin
Milánói Spagetti 1vargaildyko
Citromos csirkecombok bulac57
Pizza receptek
Édesen és sósan egyaránt nagy kedvenc horvathnemagdi
Pizza recept margareta51
Medvehagyma ! ibolya58
Pizzás tekergő bubszi
Pasik kedvence tortája horvathnemagdi
Pizza gofri recept baggesz20
Pizza hólyagos recept boszorlany
Mini pizzás csigák recept baggesz20
Kedvenc Pizza recept horvathnemagdi
Pizza recept jamborlulu
Hamburger receptek
Virslis kifli veronika74
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Hawaii burger veronika74
Gombás hamburger recept kovacs_zsoka
Hamburger baratnu
Pljeskavica, csevap, mititei horvathnemagdi
Grillezett hamburgerpogácsa panni48
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Hamburger horvathnemagdi
Kevés munkával horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU