| 4 csoda-recept - 10 perc alatt |
|
levest botmixer segítségével. A tejszínt keverd el az étkezési keményítővel, és öntsd a leveshez. Tedd vissza a spárgát a levesbe, és 1-2 percig főzd, míg kellőképp be nem sűrűsödik. Reszelt sajttal, pirítóssal vagy krutonnal bolondíthatod.
Tejszínes-gombás csirke serpenyőben
Hozzávalók 4 személyre:
2 közepes méretű csirkemell
30 dkg gomba
1 evőkanál liszt vagy 1 teáskanál étkezési keményítő
2 dl tejszín
1 evőkanál tárkony
5 dkg vaj
só, ... |
grimilda  |
|
|
| |
| 7 különleges, könnyen elkészíthető tésztaétel vacsorára |
borral. Ha a bor fele elfőtt, sózd, borsozd és öntsd fel a tejszínnel, majd amíg rotyog, főzd ki a tésztát. Melegen tálald, parmezánnal.
Csirkés, sajtos tészta
Hozzávalók: 80 dkg csirkemell filé, 25 dkg natúr vagy tejszínes krémsajt, 1 közepes fej vöröshagyma, só, 1/2 kk őrölt bors, 1 tk majoránna, 1 tk bazsalikom, olívaolaj, 40 dkg penne vagy metélt tészta.
Elkészítés: Egy kevés olajon fonnyaszd meg a felkockázott hagymát, majd tedd rá a felkockázott, sózott, ... |
suzymama  |
|
|
| |
| Finn receptek |
felezett csirkéket néhány órával sütés előtt a fűszerekkel összekevert olajjal bekenjük. Faszén-grillen, grillsütőben, vagy sütőben kb. 30-40 percig sütjük.
A mártást elkészítjük, és hidegen adjuk a csirke mellé. Ribiszkével tálaljuk.
Tejszínes tepsis hal
1 kg halfilé, annyi tejszín, amennyi ellepi, 1 citrom leve, só, bors, vajdarabkák.
A halszeleteket vajazott tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk, leöntjük citromlével. Állni hagyjuk, majd ráöntjük a tejszínt. Tetejére ... |
kloppenburg  |
|
|
| |
| Gombából készült ételek |
Tejszínes gombaszószos spagetti
Hozzávalók:
400 g csiperkegomba,
1 fej vöröshagyma,
só, bors, majoránna,
1 evőkanál liszt,
3 dl főzőtejszín,
250 g spagetti.
Elkészítés:
A vöröshagymát aprítsd fel, a megtisztított csiperkegombát vágd fel vékony szeletekre. A tésztához forralj vizet egy nagyobb főzőedényben. Adj hozzá egy kevés sót, tedd bele a spagettit, és időnként átkeverve főzd benne puhára.
A mártáshoz kevés olajon pirítsd ... |
grimilda  |
|
|
| |
| Gombás tejszínes spagetti |
|
Hozzávalók:
40 dkg gomba, 1 doboz tejföl,2 dl főzőtejszín, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 cs. friss petrezselyem, szerecsendió, bors, só, kakukkfű, oregánó, Oliva olaj, 1 cs. spagetti, parmezán sajt.
A hagymát felaprítjuk és olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát majd ezt is puhára pároljuk. Ha a gomba már elég puha öntsük fel tejszínnel, és tejföllel. Ízesítsük zúzott fokhagymával, és a fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk.
Ha túl híg tehetünk bele két ... |
klerierzsi  |
|
|
| |
| Gombás-tejszínes pulykamell |
Hozzávalók: 80 dkg filézett pulykamell, 30 dkg gomba, 2 dl tejszín, 1 fej vöröshagyma, diónyi margarin, 1 evőkanál liszt, só, őrölt bors, pirospaprika, Piros Arany krém, őrölt citromfű.
Elkészítés: A húst felszeleteljük, gyengén kiverjük, majd sóval, őrölt borssal, Piros Arany krémmel bedörzsöljük, és egy kevés citromfűvel meghintjük. Fóliába csomagolva másnapig hűtőszekrényben tartjuk. A megreszelt vöröshagymát a margarinon üvegesre pároljuk, pirospaprikával megszórjuk, és egy kevés vizet ... |
bubszi  |
|
|
| |
|
|