Császár-spagetti
Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 10 dkg szeletelt császárhús (sliced bacon), 2 dl tejföl, 5 dkg reszelt rokfort (márványsajt), 2 tojás, 1 mokkáskanálnyi törött fehér bors, 1 evőkanálnyi apróra vágott friss petrezselyemzöld, 1 evőkanál só.
A spagettit apró darabokra töröm, és sós vízben megfőzöm. Meleg vízzel leöblítve leszűröm. Közben a császárhúst nagyon vékony csíkokra vágom, zsírját kisütöm, majd a tűzről félrehúzva, belekeverem a reszelt sajtot, a törött borsot és a petrezselyemzöldet. Ha már nem nagyon forró, hozzáadom a tojással elhabart tejfölt, és annyi sót, hogy erősen sósnak érezzem. Ezután beleforgatom a megfőtt tésztát, majd az egészet 10 percre betolom az előmelegített, forró sütőbe. (Annyi ideig sütöm, amíg színesedni nem kezd a tetején, de ügyelek arra, hogy ne barnuljon meg, mert keserű lesz.)
Elkészítési ideje: kb. 50 perc. |
bubszi  |
Címkék: tojással elhabart, megfőtt tésztát, petrezselyemzöld, mokkáskanálnyi, előmelegített, beleforgatom, |
|