Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Lapcsánka erdész módra
Hozzávalók 8 személyre
5-6 szem szép nagy krumpli
2-3 púpozott evőkanál finomliszt
25 dkg füstölt, kolozsvári szalonna
25 dkg disznózsír
1-2 cikk fokhagyma
só, bors, pirospaprika
8 szelet szarvas comb
1 liter aludttej
50 dkg felkarikázott zöldség
1 kg borjúcsont
12 dkg szalonna
20 dkg gomba
2 kanál finomliszt
5 dkg zsír
1 dl vörösbor
1 dl fehérbor
1 kanál paradicsompüré
só, bors ízlés szerint

=Egy icipici csalás van ebben a receptben, mert ez ugyebár legalább három ételt is tartalmaz, úgymint:
- Lapcsánkát
- Barnamártást
- Gombás szarvas pecsenyét
Remélem, azért nem kapok ki érte?
=A hússzeleteket szalonnával sûrûn megtûzdeljük. Tálba tesszük, majd ráöntjük az aludttejet és hûtőbe téve, 2-3 napig pácoljuk. Ebben az ,,aludttejes pácban" zamatossá puhul a hús anélkül, hogy elvesztené vad jellegét.
=A felaprított zöldséget, szalonnát és a borjúcsontokat forró sütőben megpirítjuk. Amikor jól felpirult, kivesszük a sütőből és leöntjük róla a zsírt, forró vizet öntünk rá és a tûzhelyen tovább főzzük. A szalonnazsírba teszünk 1-2 szem kockacukrot, megpirítjuk, majd lisztet teszünk bele és rántást készítünk. Föleresztjük csontlével és hozzáöntjük a csontokhoz. Vörös és fehérborral, paradicsompürével, sóval, borssal, gombával ízesítjük. Lassú tûzön 2,5 óra hosszat főzzük. Szitán átszûrjük, a zöldségeket és a gombát átpasszírozzuk és a kész ,,barnamártást" felhasználásig hûtőben tároljuk.
=Két nap múlva kivesszük a hússzeleteket a pácból. Sózzuk, borsozzuk és forró zsírban hirtelen mindkét oldalán megsütjük. Kevés vízzel felöntjük, belerakjuk a felszeletelt gombát, fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára pecsenyésítjük. Felhasználásig melegen tartjuk.
=A krumplikat megmossuk, meghámozzuk, majd lereszeljük. Belekeverjük a 2-3 kanál lisztet, vigyázva arra, hogy gyenge maradjon masszánk. Sóval, borssal, tejföllel vagy kefirrel ízesítjük. Serpenyőben, forró zsíron, lapostányér nagyságú 3-5 mm vastagságú lapcsánkára formázzuk és mindkét oldalát piros-barnára sütjük.
=Mielőtt a sütéshez fogunk, vegyük ki a mártást, melegítsük meg. A forró lapcsánkát helyezzük előmelegített lapostányérra. Tegyünk rá egy pecsenyét, szórjuk meg gombával, majd öntsük le barnamártással. Így tegyük asztalra!
äLapcsánka, lapsi, tócsi, bere, cicege mind-mind ezt a remek ételt jelzi. Nagyszerû önmagában, minden feltét nélkül, azon frissiben fogyasztva, ahogyan sül. Csak győzzük sütni! Tehetünk rá tejfölt, szórhatunk rá reszelt sajtot, egyikkel sem vallunk szégyent, de ezzel az omlósan olvadó szarvas-szelettel, barnamártással leöntve, gombával dúsítva igazán fejedelmi. Feltétlenül próbálják ki! Szarvas helyett, marhasült is megteszi!
åTestes, tihanyi Cabernet Sauvignon, szekszárdi vörös vagy Egri Bikavér illik is, dukál is hozzá!
bubszi bubszi
Címkék: felszeletelt gombát, sütéshez fogunk, forró lapcsánkát, remek ételt, omlósan olvadó, átpasszírozzuk,

14 különleges forralt bor recept karácsonyra
lobogni kezdjen.Tegyük hozzá a citrom héjat. Zárjuk le a tüzet. Fedjük le és hagyjuk még pár percet, hogy az ízek átvegyék egymás aromáját. Szűrjük le és kínáljuk forrón. Barna cukros forralt bor Hozzávalók: 2 üveg száraz Cabernet Sauvignon 1 narancs héja 1 fahéjrúd 8 egész szegfűszeg 1 egész szerecsendió 6-8 evőkanál barna cukor narancs szeletek Tegyük fel főni a bort lassú tűzre. Tegyük hozzá a narancshéjat, a fahéjat, szegfűszeget, ...
radvanszki_jozsef radvanszki_jozsef
Csirkefantázia *digó gatyában*
Hozzávalók 4 személyre: A tésztához: 80 dkg liszt 5 dkg élesztő 4 dl víz 1 dl száraz fehérbor 1 teáskanál cukor 3 teáskanál só 1 teáskanál oregánó (szurokfű) 3 evőkanál olívaolaj A szószhoz: 1 fej hagyma 3 gerezd fokhagyma 2 doboz darabolt, hámozott paradicsom konzerv 2 evőkanál cukor fél dl olívaolaj fűszerek: oregánó, bazsalikom, zsálya, só, bors A ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Igazi ínyencség: a jégbor
szőlőkből vagy akár kékszőlőből készült (Cabernet, kékfrankos, Pinot noir) jégborokkal is. Kanadában még ettől is színesebb a kép. Ott jégbort készítenek Rizlingből, vidalból, Pinot Blanc-ból, Muscat Ottonelből, Chardonnay-ból, Cabernet Sauvignon-ból, Cabernet Franc-ból, Merlot-ból és Gamay-ből. Nem véletlen, ők a legjobbak! Jégbor-kóstoló Jégbor-kóstoló A jégborkészítés nehézségei A jégbor készítésnek a rizikófaktora Európában, de főleg Magyarországon jóval ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
PINCEPÖRKÖLT (recept gyűjtemény a netről)
egész köményt, koriandert, babérlevelet, őrölt pirospaprikát, zúzott fokhagymát. Öntsünk hozzá 1,5 deci vörösbort is. Amikor az étel elkészül, tegyünk bele velőkockákat, s még tíz percig forraljuk. Testes vörösbor illik hozzá; kékfrankos vagy cabernet sauvignon. LÖSZPINCESORI MARHAPÖRKÖLT BOGRÁCSBAN Hozzávalók: 2 kg marhahús, a pácolásához borókabogyó, őrölt babérlevél, egész fekete bors, ecet. 5 dkg szárított vargánya, 30 dkg sertésvelő, 20 dkg mangalica zsír, 2 fej vöröshagyma, 3 ...
yaskane yaskane
Sváb hentes marhatokánya
Hozzávalók: * 80 dkg marhacomb (jó a lábszár is) * 15 dkg gépsonka * 15 dkg ecetes uborka * 2 dl tejföl * 1 nagy fej vöröshagyma * 2 dl száraz fehérbor * liszt * majoránna * só * olaj Elkészítés: Csíkokra vágjuk a marhahúst. A finomra vágott hagymát kedvenc lábasunkban megpároljuk, hozzáadjuk a húst, megsózzuk, nyakonöntjük a fehérborral, és lefedve puhára pároljuk. Ha már omlós, foszlós, ...
rochlitzne rochlitzne
Sváb hentes marhatokánya
Sváb hentes marhatokánya Hozzávalók: 80 dkg marhacomb (jó a lábszár is) 15 dkg gépsonka 15 dkg ecetes uborka 2 dl tejföl 1 nagy fej vöröshagyma 2 dl száraz fehérbor liszt majoránna só olaj Elkészítés: Csíkokra vágjuk a marhahúst. A finomra vágott hagymát kedvenc lábasunkban megpároljuk, hozzáadjuk a húst, megsózzuk, nyakon öntjük a fehérborral, és lefedve puhára pároljuk. Ha ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Szatmári lacipecsenye
Szatmári lacipecsenye Hozzávalók: 80 dkg sertéstarja 3 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 2 dl vörösbor köménymag őrölt pirospaprika őrölt fekete bors só olaj Elkészítés: A hagymát felkarikázzuk. Elővesszük kedvenc tepsinket, olajat öntünk bele, majd beletesszük a hagymakarikákat, és az előmelegített sütőbe toljuk. A tarját felszeleteljük, kiveregetjük, sózzuk, és az üvegesre pirult ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Somlói galuska bajzateva
Rumos félhold (meggyesen) bkisseva
Extra diós muffin xilittel recept jamborlulu
Spárgatekercs 1vargaildyko
Túrókrém oroszosan bubszi
Cirmos alma bubszi
gesztenyés lúdláb faciendum
Lekváros muffin bubszi
Legpuhább linzer recept aranyag
Csokoládés habkocka koju
Szárnyas receptek
Csirkeburger recept jamborlulu
Sült pulyka sonkakrémes burgon veronika74
boróka! ibolya58
Egészséges ételek az olasz konyhában roanna
Ízőrzők –Pánd– horvathnemagdi
Édes currys csirke recept jamborlulu
Sült csirke különlegesen recept suzymama
Pikáns szilvás csirke horvathnemagdi
Csirkeszárny-paprikás bubszi
Madrasi csirke (indiai) klara50
Marhából készült ételek
Szatmári lakodalmas bubszi
Tejszínes gombaleves bulac57
Marhapörkölt recept toth_beata
Vadas marha zsemlegombóccal rochlitzne
Gombás marhatokány bubszi
Bugaci gulyásleves bulac57
Hússaláta Mérő módra bubszi
Buzsáki gulyás bubszi
3 lasange recept...... szisszy83
Sertésből készült ételek
Mit fözzünk ? groszmadel
Szatmári lacipecsenye horvathnemagdi
Szilvával töltött sertésszűz suzymama
Zöldséges sertésrolád bubszi
Nápolyi húsgombóc bubszi
FŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
ildykó mai recije gabfe
Karácsonyi menüajánlat horvathnemagdi
Receptek-Fasírozott hús anci-ani
Göngyölt hús, túrós nokedlivel recept kovacs_zsoka
Halból készült ételek
Pisztráng fűszeres tejföllel bulac57
Nagybaracskai halászlé Sobri J bubszi
Levesek. ilse
Rakott húsételek spanyolsky
Töltött pisztráng turbolyával bubszi
Lazacborda bubszi
Lazacos tekercs suzymama
Ropogós zöldségek nnpapszi
Lecsós ponty bubszi
Hal erőleves bubszi
Vad ételek
Fácán római tálban lilikonyhaja
Lasagne (ejtsd: lázánnyá) kisa622
Csülök Eta módra! nanoka72
vörösboros szarvasragu faciendum
Kevert linzer torta bubszi
Nyúlpörkölt veronika74
vörösboros szarvasragu.... ibolya58
Kisalföldi vaddisznópörkölt recept kovacs_zsoka
Tűzdelt őzgerinc ... szelidszeder
Vörösboros, áfonyás szarvas pörkölt juhtúrós galuskával suzymama
Spagetti ajánló
a tenger gyumolcsei sajtszozba sallaine
A medvehagymáról minden, amit tudni kell baratha
Tészta babbal és juhsajttal recept jamborlulu
Szecsuáni pulyka recept kovacs_zsoka
Akár vacsorának....... szisszy83
Sonkás-Tejszínes Spagetti 1vargaildyko
Spagetti a la carbonara bulac57
kínai sült tészta ibolya58
Bolognai batyu sajttal recept baggesz20
Fűszeres spagetti bubszi
Pizza receptek
Lángos sütőporos noble
Gombás rátét bubszi
Egyszerű és olcsó fogások hétköznapra gyorskaja tinka1951
Édesköményes zelleres vékony horvathnemagdi
Planétás pizza bubszi
Pizza tészta veronika74
Stahl konyhája agimami7
Olasz pizza házilag ,,1" nanoka72
Zöldségkeverék sóban eltéve 4. bubszi
Pizzás kifli recept aranyag
Hamburger receptek
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
Hamburger zsemle recept baggesz20
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
Házi hamburger salátával recept boszorlany
Hamburger Puffancs recept boszorlany
Hamburger buci recept jamborlulu
Hamburger zsemle házilag recept baggesz20
Sajtos hamburger recept kovacs_zsoka
Ázsiai hamburger klerierzsi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU