Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Lapcsánka erdész módra
Hozzávalók 8 személyre
5-6 szem szép nagy krumpli
2-3 púpozott evőkanál finomliszt
25 dkg füstölt, kolozsvári szalonna
25 dkg disznózsír
1-2 cikk fokhagyma
só, bors, pirospaprika
8 szelet szarvas comb
1 liter aludttej
50 dkg felkarikázott zöldség
1 kg borjúcsont
12 dkg szalonna
20 dkg gomba
2 kanál finomliszt
5 dkg zsír
1 dl vörösbor
1 dl fehérbor
1 kanál paradicsompüré
só, bors ízlés szerint

=Egy icipici csalás van ebben a receptben, mert ez ugyebár legalább három ételt is tartalmaz, úgymint:
- Lapcsánkát
- Barnamártást
- Gombás szarvas pecsenyét
Remélem, azért nem kapok ki érte?
=A hússzeleteket szalonnával sûrûn megtûzdeljük. Tálba tesszük, majd ráöntjük az aludttejet és hûtőbe téve, 2-3 napig pácoljuk. Ebben az ,,aludttejes pácban" zamatossá puhul a hús anélkül, hogy elvesztené vad jellegét.
=A felaprított zöldséget, szalonnát és a borjúcsontokat forró sütőben megpirítjuk. Amikor jól felpirult, kivesszük a sütőből és leöntjük róla a zsírt, forró vizet öntünk rá és a tûzhelyen tovább főzzük. A szalonnazsírba teszünk 1-2 szem kockacukrot, megpirítjuk, majd lisztet teszünk bele és rántást készítünk. Föleresztjük csontlével és hozzáöntjük a csontokhoz. Vörös és fehérborral, paradicsompürével, sóval, borssal, gombával ízesítjük. Lassú tûzön 2,5 óra hosszat főzzük. Szitán átszûrjük, a zöldségeket és a gombát átpasszírozzuk és a kész ,,barnamártást" felhasználásig hûtőben tároljuk.
=Két nap múlva kivesszük a hússzeleteket a pácból. Sózzuk, borsozzuk és forró zsírban hirtelen mindkét oldalán megsütjük. Kevés vízzel felöntjük, belerakjuk a felszeletelt gombát, fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára pecsenyésítjük. Felhasználásig melegen tartjuk.
=A krumplikat megmossuk, meghámozzuk, majd lereszeljük. Belekeverjük a 2-3 kanál lisztet, vigyázva arra, hogy gyenge maradjon masszánk. Sóval, borssal, tejföllel vagy kefirrel ízesítjük. Serpenyőben, forró zsíron, lapostányér nagyságú 3-5 mm vastagságú lapcsánkára formázzuk és mindkét oldalát piros-barnára sütjük.
=Mielőtt a sütéshez fogunk, vegyük ki a mártást, melegítsük meg. A forró lapcsánkát helyezzük előmelegített lapostányérra. Tegyünk rá egy pecsenyét, szórjuk meg gombával, majd öntsük le barnamártással. Így tegyük asztalra!
äLapcsánka, lapsi, tócsi, bere, cicege mind-mind ezt a remek ételt jelzi. Nagyszerû önmagában, minden feltét nélkül, azon frissiben fogyasztva, ahogyan sül. Csak győzzük sütni! Tehetünk rá tejfölt, szórhatunk rá reszelt sajtot, egyikkel sem vallunk szégyent, de ezzel az omlósan olvadó szarvas-szelettel, barnamártással leöntve, gombával dúsítva igazán fejedelmi. Feltétlenül próbálják ki! Szarvas helyett, marhasült is megteszi!
åTestes, tihanyi Cabernet Sauvignon, szekszárdi vörös vagy Egri Bikavér illik is, dukál is hozzá!
bubszi bubszi
Címkék: felszeletelt gombát, sütéshez fogunk, forró lapcsánkát, remek ételt, omlósan olvadó, átpasszírozzuk,

14 különleges forralt bor recept karácsonyra
lobogni kezdjen.Tegyük hozzá a citrom héjat. Zárjuk le a tüzet. Fedjük le és hagyjuk még pár percet, hogy az ízek átvegyék egymás aromáját. Szűrjük le és kínáljuk forrón. Barna cukros forralt bor Hozzávalók: 2 üveg száraz Cabernet Sauvignon 1 narancs héja 1 fahéjrúd 8 egész szegfűszeg 1 egész szerecsendió 6-8 evőkanál barna cukor narancs szeletek Tegyük fel főni a bort lassú tűzre. Tegyük hozzá a narancshéjat, a fahéjat, szegfűszeget, ...
radvanszki_jozsef radvanszki_jozsef
Csirkefantázia *digó gatyában*
Hozzávalók 4 személyre: A tésztához: 80 dkg liszt 5 dkg élesztő 4 dl víz 1 dl száraz fehérbor 1 teáskanál cukor 3 teáskanál só 1 teáskanál oregánó (szurokfű) 3 evőkanál olívaolaj A szószhoz: 1 fej hagyma 3 gerezd fokhagyma 2 doboz darabolt, hámozott paradicsom konzerv 2 evőkanál cukor fél dl olívaolaj fűszerek: oregánó, bazsalikom, zsálya, só, bors A ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Igazi ínyencség: a jégbor
szőlőkből vagy akár kékszőlőből készült (Cabernet, kékfrankos, Pinot noir) jégborokkal is. Kanadában még ettől is színesebb a kép. Ott jégbort készítenek Rizlingből, vidalból, Pinot Blanc-ból, Muscat Ottonelből, Chardonnay-ból, Cabernet Sauvignon-ból, Cabernet Franc-ból, Merlot-ból és Gamay-ből. Nem véletlen, ők a legjobbak! Jégbor-kóstoló Jégbor-kóstoló A jégborkészítés nehézségei A jégbor készítésnek a rizikófaktora Európában, de főleg Magyarországon jóval ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
PINCEPÖRKÖLT (recept gyűjtemény a netről)
egész köményt, koriandert, babérlevelet, őrölt pirospaprikát, zúzott fokhagymát. Öntsünk hozzá 1,5 deci vörösbort is. Amikor az étel elkészül, tegyünk bele velőkockákat, s még tíz percig forraljuk. Testes vörösbor illik hozzá; kékfrankos vagy cabernet sauvignon. LÖSZPINCESORI MARHAPÖRKÖLT BOGRÁCSBAN Hozzávalók: 2 kg marhahús, a pácolásához borókabogyó, őrölt babérlevél, egész fekete bors, ecet. 5 dkg szárított vargánya, 30 dkg sertésvelő, 20 dkg mangalica zsír, 2 fej vöröshagyma, 3 ...
yaskane yaskane
Sváb hentes marhatokánya
Hozzávalók: * 80 dkg marhacomb (jó a lábszár is) * 15 dkg gépsonka * 15 dkg ecetes uborka * 2 dl tejföl * 1 nagy fej vöröshagyma * 2 dl száraz fehérbor * liszt * majoránna * só * olaj Elkészítés: Csíkokra vágjuk a marhahúst. A finomra vágott hagymát kedvenc lábasunkban megpároljuk, hozzáadjuk a húst, megsózzuk, nyakonöntjük a fehérborral, és lefedve puhára pároljuk. Ha már omlós, foszlós, ...
rochlitzne rochlitzne
Sváb hentes marhatokánya
Sváb hentes marhatokánya Hozzávalók: 80 dkg marhacomb (jó a lábszár is) 15 dkg gépsonka 15 dkg ecetes uborka 2 dl tejföl 1 nagy fej vöröshagyma 2 dl száraz fehérbor liszt majoránna só olaj Elkészítés: Csíkokra vágjuk a marhahúst. A finomra vágott hagymát kedvenc lábasunkban megpároljuk, hozzáadjuk a húst, megsózzuk, nyakon öntjük a fehérborral, és lefedve puhára pároljuk. Ha ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Szatmári lacipecsenye
Szatmári lacipecsenye Hozzávalók: 80 dkg sertéstarja 3 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 2 dl vörösbor köménymag őrölt pirospaprika őrölt fekete bors só olaj Elkészítés: A hagymát felkarikázzuk. Elővesszük kedvenc tepsinket, olajat öntünk bele, majd beletesszük a hagymakarikákat, és az előmelegített sütőbe toljuk. A tarját felszeleteljük, kiveregetjük, sózzuk, és az üvegesre pirult ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Francia mákos 1. bubszi
Még tegnap csináltam sarkadykati
Borcsokoládé suzymama
Oroszkrém torta, ahogy én szeretem recept toth_beata
Szilveszteri sütemény lantosneevi
Főételek szabonekatalin
Rakott fodros tészta anna5971
Magas tátra recept gonda_katalin
Diós fagyiszelet bubszi
Kindli aranyibarbara
Szárnyas receptek
Finom falatok piroska0101
Étel, ital, süti receptek! jjanosne
Csirkemell párizsiasan recept boszorlany
Karalábés csirkesaláta recept jamborlulu
Coq au Chambertin, kakas klara50
holland rakott csirke ! ibolya58
Teakeverékek sarkadykati
Pulykamell-szeletek rokfortos bubszi
Afrikai húsgombócok yaskane
A lé a tét - avagy pár szó a horvathnemagdi
Marhából készült ételek
Borsikafű cilamami
orosházi leves ! ibolya58
Lecsós pacal bográcsban maroka
Mit főzzünk ma? Patikusok..... korall44
Bugaci vegyes pörkölt bubszi
Buzsáki Tányéros 1vargaildyko
Palacsinták aprochef
Pincepörkölt vörösborral nero2000
Rakott hús tundihugi
Svéd húsgolyók mártással 1vargaildyko
Sertésből készült ételek
Hortobágyi palacsinta 1. bubszi
Villányi pincepörkölt bubszi
Téli finomságok: káposzta és sütőtök akiram45
Kutas aprópecsenye nikitta
Amerikai vagdalt klerierzsi
Lucskos káposzta. baratnu
Fasírt golyócskák recept toth_beata
Gombás göngyölt hús wegnerzs
Gombás Ragus Szűzérme 1vargaildyko
Körömpörkölt klarika47
Halból készült ételek
Fogas tempura sütőtökkel suzymama
Hideg fogastekercs bubszi
Rántott ponty filé Waldorf salátával recept boszorlany
Sült pisztráng fokhagymamártás csibi52
Tiszai halászlé 1. (szegedi) bubszi
Révfalusi regős halászlé 1. bubszi
Balatoni halászlé 1. bubszi
mai recept faciendum
Bácskai halászlé bubszi
Lazacos burgonyasaláta bubszi
Vad ételek
Fácánragu krokettel recept toth_beata
vörösboros szarvasragu faciendum
csirkeleves túrógaluskával ! ibolya58
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Almával töltött fácán bubszi
Gombás szarvastokány orsi1
Pikáns vadraguleves klerierzsi
K betűs receptek horvathnemagdi
Ízőrzők – Magyaregregy horvathnemagdi
Almás-sajtos vadkacsa ujjozsef
Spagetti ajánló
Sajtos-csirkés spagetti... 1vargaildyko
Tejszínes spagetti horvathnemagdi
Spagetti carbonara szerecsendióval bolondítva recept toth_beata
Gombás tejszínes spagetti agimami7
Spagetti szalonnával recept gonda_katalin
nápolyi húsgombóc ibolya58
Spagetti frittata veronika74
Pasta mozzarella recept toth_beata
Gombás tejszínes spagetti klerierzsi
Bolognai spagetti sajttal recept kovacs_zsoka
Pizza receptek
Egészséges durumbúza inrid77
Mini pizzás csiga horvathnemagdi
Sütőporos lángos nanoka72
Francia hagymás lepény gabfe
Pizza tészták kerzsi58
Pizzás rudacskák 1vargaildyko
Burgonyás Pizza Tészta 1vargaildyko
Kefíres lángos vagy pizza horvathnemagdi
Pizzás csiga bubszi
Pizzás csiga recept kovacs_zsoka
Hamburger receptek
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
mustár készítése házilag irmus
Házi készítésű hamburger recept baggesz20
Aztán mégis. horvathnemagdi
Házi hamburger salátával recept boszorlany
Hamburger buci recept jamborlulu
Hawaii burger veronika74
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Válassza a szóját! margoka59
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU