Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Lapcsánka erdész módra
Hozzávalók 8 személyre
5-6 szem szép nagy krumpli
2-3 púpozott evőkanál finomliszt
25 dkg füstölt, kolozsvári szalonna
25 dkg disznózsír
1-2 cikk fokhagyma
só, bors, pirospaprika
8 szelet szarvas comb
1 liter aludttej
50 dkg felkarikázott zöldség
1 kg borjúcsont
12 dkg szalonna
20 dkg gomba
2 kanál finomliszt
5 dkg zsír
1 dl vörösbor
1 dl fehérbor
1 kanál paradicsompüré
só, bors ízlés szerint

=Egy icipici csalás van ebben a receptben, mert ez ugyebár legalább három ételt is tartalmaz, úgymint:
- Lapcsánkát
- Barnamártást
- Gombás szarvas pecsenyét
Remélem, azért nem kapok ki érte?
=A hússzeleteket szalonnával sûrûn megtûzdeljük. Tálba tesszük, majd ráöntjük az aludttejet és hûtőbe téve, 2-3 napig pácoljuk. Ebben az ,,aludttejes pácban" zamatossá puhul a hús anélkül, hogy elvesztené vad jellegét.
=A felaprított zöldséget, szalonnát és a borjúcsontokat forró sütőben megpirítjuk. Amikor jól felpirult, kivesszük a sütőből és leöntjük róla a zsírt, forró vizet öntünk rá és a tûzhelyen tovább főzzük. A szalonnazsírba teszünk 1-2 szem kockacukrot, megpirítjuk, majd lisztet teszünk bele és rántást készítünk. Föleresztjük csontlével és hozzáöntjük a csontokhoz. Vörös és fehérborral, paradicsompürével, sóval, borssal, gombával ízesítjük. Lassú tûzön 2,5 óra hosszat főzzük. Szitán átszûrjük, a zöldségeket és a gombát átpasszírozzuk és a kész ,,barnamártást" felhasználásig hûtőben tároljuk.
=Két nap múlva kivesszük a hússzeleteket a pácból. Sózzuk, borsozzuk és forró zsírban hirtelen mindkét oldalán megsütjük. Kevés vízzel felöntjük, belerakjuk a felszeletelt gombát, fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára pecsenyésítjük. Felhasználásig melegen tartjuk.
=A krumplikat megmossuk, meghámozzuk, majd lereszeljük. Belekeverjük a 2-3 kanál lisztet, vigyázva arra, hogy gyenge maradjon masszánk. Sóval, borssal, tejföllel vagy kefirrel ízesítjük. Serpenyőben, forró zsíron, lapostányér nagyságú 3-5 mm vastagságú lapcsánkára formázzuk és mindkét oldalát piros-barnára sütjük.
=Mielőtt a sütéshez fogunk, vegyük ki a mártást, melegítsük meg. A forró lapcsánkát helyezzük előmelegített lapostányérra. Tegyünk rá egy pecsenyét, szórjuk meg gombával, majd öntsük le barnamártással. Így tegyük asztalra!
äLapcsánka, lapsi, tócsi, bere, cicege mind-mind ezt a remek ételt jelzi. Nagyszerû önmagában, minden feltét nélkül, azon frissiben fogyasztva, ahogyan sül. Csak győzzük sütni! Tehetünk rá tejfölt, szórhatunk rá reszelt sajtot, egyikkel sem vallunk szégyent, de ezzel az omlósan olvadó szarvas-szelettel, barnamártással leöntve, gombával dúsítva igazán fejedelmi. Feltétlenül próbálják ki! Szarvas helyett, marhasült is megteszi!
åTestes, tihanyi Cabernet Sauvignon, szekszárdi vörös vagy Egri Bikavér illik is, dukál is hozzá!
bubszi bubszi
Címkék: felszeletelt gombát, sütéshez fogunk, forró lapcsánkát, remek ételt, omlósan olvadó, átpasszírozzuk,

14 különleges forralt bor recept karácsonyra
kezdjen.Tegyük hozzá a citrom héjat. Zárjuk le a tüzet. Fedjük le és hagyjuk még pár percet, hogy az ízek átvegyék egymás aromáját. Szűrjük le és kínáljuk forrón. Barna cukros forralt bor Hozzávalók: 2 üveg száraz Cabernet Sauvignon 1 narancs héja 1 fahéjrúd 8 egész szegfűszeg 1 egész szerecsendió 6-8 kanál barna cukor narancs szeletek Tegyük fel főni a bort lassú tűzre. Tegyük hozzá a narancshéjat, a fahéjat, szegfűszeget, szerecsendiót. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Csirkefantázia *digó gatyában*
Hozzávalók 4 személyre: A tésztához: 80 dkg liszt 5 dkg élesztő 4 dl víz 1 dl száraz fehérbor 1 teáskanál cukor 3 teáskanál só 1 teáskanál oregánó (szurokfű) 3 evőkanál olívaolaj A szószhoz: 1 fej hagyma 3 gerezd fokhagyma 2 doboz darabolt, hámozott paradicsom konzerv 2 evőkanál cukor fél dl olívaolaj fűszerek: oregánó, bazsalikom, zsálya, só, bors A ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Igazi ínyencség: a jégbor
szőlőkből vagy akár kékszőlőből készült (Cabernet, kékfrankos, Pinot noir) jégborokkal is. Kanadában még ettől is színesebb a kép. Ott jégbort készítenek Rizlingből, vidalból, Pinot Blanc-ból, Muscat Ottonelből, Chardonnay-ból, Cabernet Sauvignon-ból, Cabernet Franc-ból, Merlot-ból és Gamay-ből. Nem véletlen, ők a legjobbak! Jégbor-kóstoló Jégbor-kóstoló A jégborkészítés nehézségei A jégbor készítésnek a rizikófaktora Európában, de főleg Magyarországon jóval ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
PINCEPÖRKÖLT (recept gyűjtemény a netről)
egész köményt, koriandert, babérlevelet, őrölt pirospaprikát, zúzott fokhagymát. Öntsünk hozzá 1,5 deci vörösbort is. Amikor az étel elkészül, tegyünk bele velőkockákat, s még tíz percig forraljuk. Testes vörösbor illik hozzá; kékfrankos vagy cabernet sauvignon. LÖSZPINCESORI MARHAPÖRKÖLT BOGRÁCSBAN Hozzávalók: 2 kg marhahús, a pácolásához borókabogyó, őrölt babérlevél, egész fekete bors, ecet. 5 dkg szárított vargánya, 30 dkg sertésvelő, 20 dkg mangalica zsír, 2 fej vöröshagyma, 3 ...
yaskane yaskane
Sváb hentes marhatokánya
Hozzávalók: * 80 dkg marhacomb (jó a lábszár is) * 15 dkg gépsonka * 15 dkg ecetes uborka * 2 dl tejföl * 1 nagy fej vöröshagyma * 2 dl száraz fehérbor * liszt * majoránna * só * olaj Elkészítés: Csíkokra vágjuk a marhahúst. A finomra vágott hagymát kedvenc lábasunkban megpároljuk, hozzáadjuk a húst, megsózzuk, nyakonöntjük a fehérborral, és lefedve puhára pároljuk. Ha már omlós, foszlós, ...
rochlitzne rochlitzne
Sváb hentes marhatokánya
Sváb hentes marhatokánya Hozzávalók: 80 dkg marhacomb (jó a lábszár is) 15 dkg gépsonka 15 dkg ecetes uborka 2 dl tejföl 1 nagy fej vöröshagyma 2 dl száraz fehérbor liszt majoránna só olaj Elkészítés: Csíkokra vágjuk a marhahúst. A finomra vágott hagymát kedvenc lábasunkban megpároljuk, hozzáadjuk a húst, megsózzuk, nyakon öntjük a fehérborral, és lefedve puhára pároljuk. Ha ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Szatmári lacipecsenye
Szatmári lacipecsenye Hozzávalók: 80 dkg sertéstarja 3 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 2 dl vörösbor köménymag őrölt pirospaprika őrölt fekete bors só olaj Elkészítés: A hagymát felkarikázzuk. Elővesszük kedvenc tepsinket, olajat öntünk bele, majd beletesszük a hagymakarikákat, és az előmelegített sütőbe toljuk. A tarját felszeleteljük, kiveregetjük, sózzuk, és az üvegesre pirult ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Pehelykönnyű túrós pite 2. bubszi
Tiramisu 2. klara50
Színes VALENTIN teasütemény bubszi
torta liszt nélkül SAJÁT drciccancs
Az országtorta 2009. csajszika333
Rakott csirkepástétom bubszi
Vasutas szelet bubszi
Barackos szelet 1vargaildyko
Pudingos málnatorta bubszi
Zebra kocka koszegimarika
Szárnyas receptek
Dresszinges csirkesaláta bubszi
Mozzarellás csirke bubszi
Baconbe tekert csirkemáj recept jamborlulu
Sajtos fasírt recept gonda_katalin
Válogatás akiram45
Pulykamell narancsmártásban bubszi
Citromos rizsleves horvathnemagdi
bakonyi gombás csirkeleves ibolya58
Sajtos-csirkemájas töltött csirkecombocskák recept jamborlulu
Görög pulykalepény joghurtos horvathnemagdi
Marhából készült ételek
Székelykáposzta kuktában doktorno
Napi menű horvathnemagdi
Gazdag erőleves rochlitzne
Rakott padlizsánok macoka65
Flauta bubszi
German Rouladen mit Speckknödeln azaz Német hústekercs kenyé suzymama
Bajor rostélyos horvathnemagdi
Töltött padlizsánok macoka65
P betetűs receptek horvathnemagdi
Erdélyi leves bubszi
Sertésből készült ételek
lengyel bigos ! ibolya58
Csülök Pékné módra recept tinka1951
Spagetti bolognese bulac57
Húsos zöldségfasírt horvathnemagdi
Szabolcsi karaj bubszi
Sertéscsülkös szarvasleves klara50
Könnyű fasírtok horvathnemagdi
Bogdányi aprópecsenye bulac57
Káposztás csülök dödöllével klara50
edélyi káposztás csülök ibolya58
Halból készült ételek
Rántott ponty cilamami
Paksi halászlé II. bubszi
Dióbundában sült ponty: ujjozsef
Harcsapaprikás rakott csuszáva szelidszeder
Ízőrzők – Szigliget horvathnemagdi
A világ hallevesei horvathnemagdi
Halászlé bubszi
Csuka dióval töltve bubszi
Lazacos burgonyasaláta bubszi
Zsenge zöldségragu, avagy horvathnemagdi
Vad ételek
Vacsoracsata-Szőke-Főétel veronika74
A gyöngytyúkon a világ szeme------------- bordat
vörösboros szarvasragu faciendum
Tűzdelt őzgerinc párolva bubszi
Kisalföldi vaddisznópörkölt recept kovacs_zsoka
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Lazac görögös jellegű salátáva rochlitzne
Szegedi fácángulyás bubszi
Vacsoracsata-Barbi-Főétel veronika74
szegedi fácángulyás ! ibolya58
Spagetti ajánló
Sárgarépás-gyömbéres sugo margitanya
Göngyölt hús olaszosan 1vargaildyko
Rucolapestós spagetti veronika74
Csirke baconban fokhagymás tésztával suzymama
Krémsajtos bolognai recept kovacs_zsoka
Tonhalas-zöldséges kínai tészta recept baggesz20
Thai spagetti recept gonda_katalin
Cukkinis, paradicsomos tészta horvathnemagdi
Olaszos töltött csirke bubszi
Bolognai spagetti... szelidszeder
Pizza receptek
Pizzás táska ujjozsef
Pizza carbonara recept kovacs_zsoka
Töltött pizza bajzateva
Pizza szósz házilag, ennél ízletesebbet éttermekben sem talá suzymama
Pizza - darált húsból horvathnemagdi
x nagyuska
Pizza házi pizzaszósszal recept jamborlulu
Pizzás rakott bolognai horvathnemagdi
Mai menü dundulino
Ínyenc pizza veronika74
Hamburger receptek
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
Aztán mégis. horvathnemagdi
Házi hamburger recept baggesz20
Hamburger buci recept boszorlany
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
Hamburger zsemle, puffancs akiram45
Hamburger buci recept jamborlulu
Gyors hamburger recept gonda_katalin
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU