Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Lapcsánka erdész módra
Hozzávalók 8 személyre
5-6 szem szép nagy krumpli
2-3 púpozott evőkanál finomliszt
25 dkg füstölt, kolozsvári szalonna
25 dkg disznózsír
1-2 cikk fokhagyma
só, bors, pirospaprika
8 szelet szarvas comb
1 liter aludttej
50 dkg felkarikázott zöldség
1 kg borjúcsont
12 dkg szalonna
20 dkg gomba
2 kanál finomliszt
5 dkg zsír
1 dl vörösbor
1 dl fehérbor
1 kanál paradicsompüré
só, bors ízlés szerint

=Egy icipici csalás van ebben a receptben, mert ez ugyebár legalább három ételt is tartalmaz, úgymint:
- Lapcsánkát
- Barnamártást
- Gombás szarvas pecsenyét
Remélem, azért nem kapok ki érte?
=A hússzeleteket szalonnával sûrûn megtûzdeljük. Tálba tesszük, majd ráöntjük az aludttejet és hûtőbe téve, 2-3 napig pácoljuk. Ebben az ,,aludttejes pácban" zamatossá puhul a hús anélkül, hogy elvesztené vad jellegét.
=A felaprított zöldséget, szalonnát és a borjúcsontokat forró sütőben megpirítjuk. Amikor jól felpirult, kivesszük a sütőből és leöntjük róla a zsírt, forró vizet öntünk rá és a tûzhelyen tovább főzzük. A szalonnazsírba teszünk 1-2 szem kockacukrot, megpirítjuk, majd lisztet teszünk bele és rántást készítünk. Föleresztjük csontlével és hozzáöntjük a csontokhoz. Vörös és fehérborral, paradicsompürével, sóval, borssal, gombával ízesítjük. Lassú tûzön 2,5 óra hosszat főzzük. Szitán átszûrjük, a zöldségeket és a gombát átpasszírozzuk és a kész ,,barnamártást" felhasználásig hûtőben tároljuk.
=Két nap múlva kivesszük a hússzeleteket a pácból. Sózzuk, borsozzuk és forró zsírban hirtelen mindkét oldalán megsütjük. Kevés vízzel felöntjük, belerakjuk a felszeletelt gombát, fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára pecsenyésítjük. Felhasználásig melegen tartjuk.
=A krumplikat megmossuk, meghámozzuk, majd lereszeljük. Belekeverjük a 2-3 kanál lisztet, vigyázva arra, hogy gyenge maradjon masszánk. Sóval, borssal, tejföllel vagy kefirrel ízesítjük. Serpenyőben, forró zsíron, lapostányér nagyságú 3-5 mm vastagságú lapcsánkára formázzuk és mindkét oldalát piros-barnára sütjük.
=Mielőtt a sütéshez fogunk, vegyük ki a mártást, melegítsük meg. A forró lapcsánkát helyezzük előmelegített lapostányérra. Tegyünk rá egy pecsenyét, szórjuk meg gombával, majd öntsük le barnamártással. Így tegyük asztalra!
äLapcsánka, lapsi, tócsi, bere, cicege mind-mind ezt a remek ételt jelzi. Nagyszerû önmagában, minden feltét nélkül, azon frissiben fogyasztva, ahogyan sül. Csak győzzük sütni! Tehetünk rá tejfölt, szórhatunk rá reszelt sajtot, egyikkel sem vallunk szégyent, de ezzel az omlósan olvadó szarvas-szelettel, barnamártással leöntve, gombával dúsítva igazán fejedelmi. Feltétlenül próbálják ki! Szarvas helyett, marhasült is megteszi!
åTestes, tihanyi Cabernet Sauvignon, szekszárdi vörös vagy Egri Bikavér illik is, dukál is hozzá!
bubszi bubszi
Címkék: felszeletelt gombát, sütéshez fogunk, forró lapcsánkát, remek ételt, omlósan olvadó, átpasszírozzuk,

14 különleges forralt bor recept karácsonyra
kezdjen.Tegyük hozzá a citrom héjat. Zárjuk le a tüzet. Fedjük le és hagyjuk még pár percet, hogy az ízek átvegyék egymás aromáját. Szűrjük le és kínáljuk forrón. Barna cukros forralt bor Hozzávalók: 2 üveg száraz Cabernet Sauvignon 1 narancs héja 1 fahéjrúd 8 egész szegfűszeg 1 egész szerecsendió 6-8 kanál barna cukor narancs szeletek Tegyük fel főni a bort lassú tűzre. Tegyük hozzá a narancshéjat, a fahéjat, szegfűszeget, szerecsendiót. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Csirkefantázia *digó gatyában*
Hozzávalók 4 személyre: A tésztához: 80 dkg liszt 5 dkg élesztő 4 dl víz 1 dl száraz fehérbor 1 teáskanál cukor 3 teáskanál só 1 teáskanál oregánó (szurokfű) 3 evőkanál olívaolaj A szószhoz: 1 fej hagyma 3 gerezd fokhagyma 2 doboz darabolt, hámozott paradicsom konzerv 2 evőkanál cukor fél dl olívaolaj fűszerek: oregánó, bazsalikom, zsálya, só, bors A ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Igazi ínyencség: a jégbor
szőlőkből vagy akár kékszőlőből készült (Cabernet, kékfrankos, Pinot noir) jégborokkal is. Kanadában még ettől is színesebb a kép. Ott jégbort készítenek Rizlingből, vidalból, Pinot Blanc-ból, Muscat Ottonelből, Chardonnay-ból, Cabernet Sauvignon-ból, Cabernet Franc-ból, Merlot-ból és Gamay-ből. Nem véletlen, ők a legjobbak! Jégbor-kóstoló Jégbor-kóstoló A jégborkészítés nehézségei A jégbor készítésnek a rizikófaktora Európában, de főleg Magyarországon jóval ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
PINCEPÖRKÖLT (recept gyűjtemény a netről)
egész köményt, koriandert, babérlevelet, őrölt pirospaprikát, zúzott fokhagymát. Öntsünk hozzá 1,5 deci vörösbort is. Amikor az étel elkészül, tegyünk bele velőkockákat, s még tíz percig forraljuk. Testes vörösbor illik hozzá; kékfrankos vagy cabernet sauvignon. LÖSZPINCESORI MARHAPÖRKÖLT BOGRÁCSBAN Hozzávalók: 2 kg marhahús, a pácolásához borókabogyó, őrölt babérlevél, egész fekete bors, ecet. 5 dkg szárított vargánya, 30 dkg sertésvelő, 20 dkg mangalica zsír, 2 fej vöröshagyma, 3 ...
yaskane yaskane
Sváb hentes marhatokánya
Sváb hentes marhatokánya Hozzávalók: 80 dkg marhacomb (jó a lábszár is) 15 dkg gépsonka 15 dkg ecetes uborka 2 dl tejföl 1 nagy fej vöröshagyma 2 dl száraz fehérbor liszt majoránna só olaj Elkészítés: Csíkokra vágjuk a marhahúst. A finomra vágott hagymát kedvenc lábasunkban megpároljuk, hozzáadjuk a húst, megsózzuk, nyakon öntjük a fehérborral, és lefedve puhára pároljuk. Ha ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Sváb hentes marhatokánya
Hozzávalók: * 80 dkg marhacomb (jó a lábszár is) * 15 dkg gépsonka * 15 dkg ecetes uborka * 2 dl tejföl * 1 nagy fej vöröshagyma * 2 dl száraz fehérbor * liszt * majoránna * só * olaj Elkészítés: Csíkokra vágjuk a marhahúst. A finomra vágott hagymát kedvenc lábasunkban megpároljuk, hozzáadjuk a húst, megsózzuk, nyakonöntjük a fehérborral, és lefedve puhára pároljuk. Ha már omlós, foszlós, ...
rochlitzne rochlitzne
Szatmári lacipecsenye
Szatmári lacipecsenye Hozzávalók: 80 dkg sertéstarja 3 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 2 dl vörösbor köménymag őrölt pirospaprika őrölt fekete bors só olaj Elkészítés: A hagymát felkarikázzuk. Elővesszük kedvenc tepsinket, olajat öntünk bele, majd beletesszük a hagymakarikákat, és az előmelegített sütőbe toljuk. A tarját felszeleteljük, kiveregetjük, sózzuk, és az üvegesre pirult ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Gumibogyós Muffin recept boszorlany
Szilveszteri sajttorta horvathnemagdi
Meg próbálom elkészíteni. horvathnemagdi
Ananászos lepény quacline
Kakaós háromszög rochlitzne
BEIGLI-Andi konyhájából marika4528
Almás rakott metélt bubszi
Isteni puha pogácsa gabfe
Kókuszhabos meggyes házikó bulac57
Szedres-málnás sütemény smiri
Szárnyas receptek
Újházy tyúkhúsleves jupiter21
Kaja receptek liana
Májraguval rétegezett almás pa horvathnemagdi
Töltött paprika vicky0709
Csirkekuglóf bkisseva
Bajor Sült 1vargaildyko
tuti diéta?! gyerünk,próba!!! dundulino
tökmaglisztes galuska faciendum
Csirkemell tejfölös-rozmaringo margoka59
Kasmiri Mutanjan (indiai) bubszi
Marhából készült ételek
Lencsével párolt marhacomb 1vargaildyko
Mandulás borjúborda bubszi
ĺnyenc burgonya bulac57
Pincepörkölt vörösborral bulac57
Olasz zöldségleves Tortelliniv bubszi
Olasz paradicsomos tészta horvathnemagdi
Marhapörkölt burgonyagombóccal veronika74
Az Adarki marha receptje: ujjozsef
A levesbe horvathnemagdi
Nyárson sült ételek kloppenburg
Sertésből készült ételek
Rakott kelkáposzta tundihugi
Rakott kelkáposzta recept toth_beata
Receptek, amiket tőletek kaptam yaskane
Bácskai vagdalt hús bubszi
Hentes tokány vicky0709
Erdélyi Rakott Káposzta 1vargaildyko
Krémsajtos bolognai veronika74
cukkini receptek kannalidia
3- féle étel, nyársonvsütve! reifregina
Udvarhelyi rakott káposzta bubszi
Halból készült ételek
Lazac paradicsomos ceruzababbal recept gonda_katalin
serpenyős hal faciendum
Halreceptek pontyból. csibi52
Nagybaracskai halászlé bubszi
Hal római tálban horvathnemagdi
Pácolt lazac tormahabbal rochlitzne
Bácskai halpaprikás bubszi
Karácsonyi pisztráng 1. bubszi
Szegedi halászlé 1. bubszi
Tokaji mézes-diós csípős harcsasült, burgonyapürével és megg suzymama
Vad ételek
Kukoricás szarvasragu recept jamborlulu
Nyúlpörkölt veronika74
Vadhús horvathnemagdi
szarvaspörkölt zsemlegombóccal faciendum
Szüreti szarvaspörkölt szőlőve maroka
Fácánleves reifregina
Vacsoracsata-Szőke-Főétel veronika74
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei bkisseva
Rapsic vadas macoka65
Karácsonyi ételreceptek zsigaiklara
Spagetti ajánló
Fokhagymás-paradicsomos spagetti recept gonda_katalin
Zöldbab - a vajbabtól a ceruzababig horvathnemagdi
Édes, sós muffinok baratha
Rakott bolognai spagetti agimami7
Szőlős-diós spagetti hidegen horvathnemagdi
A ketchupról és más paradicsom horvathnemagdi
Narancsos sonka húsvétra reifregina
Utazás a tokány körül..... szisszy83
Mediterrán spagetti bulac57
Fűszeres diós spagetti recept jamborlulu
Pizza receptek
Lala kifli bordat
Graham-lisztes pizza tészta bubszi
Pizza rákkal recept boszorlany
Főszerepben a hagyma! horvathnemagdi
Házi Pizza recept kovacs_zsoka
Chilis mini pizza recept jamborlulu
tepertős csiga drciccancs
Mit és mennyiből főz egy héten egy család - receptek is bkisseva
pizzás kiflik anna5971
pizza tészta /gluténmentes/ bozsanyinemanyi
Hamburger receptek
Vegetáriánus hamburger moncsika77
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Óriás hamburger angyalka___
mustár készítése házilag irmus
Hamburger zsemle recept baggesz20
Házi hamburger recept baggesz20
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
Gombás hamburger recept kovacs_zsoka
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU