Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Lapcsánka erdész módra
Hozzávalók 8 személyre
5-6 szem szép nagy krumpli
2-3 púpozott evőkanál finomliszt
25 dkg füstölt, kolozsvári szalonna
25 dkg disznózsír
1-2 cikk fokhagyma
só, bors, pirospaprika
8 szelet szarvas comb
1 liter aludttej
50 dkg felkarikázott zöldség
1 kg borjúcsont
12 dkg szalonna
20 dkg gomba
2 kanál finomliszt
5 dkg zsír
1 dl vörösbor
1 dl fehérbor
1 kanál paradicsompüré
só, bors ízlés szerint

=Egy icipici csalás van ebben a receptben, mert ez ugyebár legalább három ételt is tartalmaz, úgymint:
- Lapcsánkát
- Barnamártást
- Gombás szarvas pecsenyét
Remélem, azért nem kapok ki érte?
=A hússzeleteket szalonnával sûrûn megtûzdeljük. Tálba tesszük, majd ráöntjük az aludttejet és hûtőbe téve, 2-3 napig pácoljuk. Ebben az ,,aludttejes pácban" zamatossá puhul a hús anélkül, hogy elvesztené vad jellegét.
=A felaprított zöldséget, szalonnát és a borjúcsontokat forró sütőben megpirítjuk. Amikor jól felpirult, kivesszük a sütőből és leöntjük róla a zsírt, forró vizet öntünk rá és a tûzhelyen tovább főzzük. A szalonnazsírba teszünk 1-2 szem kockacukrot, megpirítjuk, majd lisztet teszünk bele és rántást készítünk. Föleresztjük csontlével és hozzáöntjük a csontokhoz. Vörös és fehérborral, paradicsompürével, sóval, borssal, gombával ízesítjük. Lassú tûzön 2,5 óra hosszat főzzük. Szitán átszûrjük, a zöldségeket és a gombát átpasszírozzuk és a kész ,,barnamártást" felhasználásig hûtőben tároljuk.
=Két nap múlva kivesszük a hússzeleteket a pácból. Sózzuk, borsozzuk és forró zsírban hirtelen mindkét oldalán megsütjük. Kevés vízzel felöntjük, belerakjuk a felszeletelt gombát, fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára pecsenyésítjük. Felhasználásig melegen tartjuk.
=A krumplikat megmossuk, meghámozzuk, majd lereszeljük. Belekeverjük a 2-3 kanál lisztet, vigyázva arra, hogy gyenge maradjon masszánk. Sóval, borssal, tejföllel vagy kefirrel ízesítjük. Serpenyőben, forró zsíron, lapostányér nagyságú 3-5 mm vastagságú lapcsánkára formázzuk és mindkét oldalát piros-barnára sütjük.
=Mielőtt a sütéshez fogunk, vegyük ki a mártást, melegítsük meg. A forró lapcsánkát helyezzük előmelegített lapostányérra. Tegyünk rá egy pecsenyét, szórjuk meg gombával, majd öntsük le barnamártással. Így tegyük asztalra!
äLapcsánka, lapsi, tócsi, bere, cicege mind-mind ezt a remek ételt jelzi. Nagyszerû önmagában, minden feltét nélkül, azon frissiben fogyasztva, ahogyan sül. Csak győzzük sütni! Tehetünk rá tejfölt, szórhatunk rá reszelt sajtot, egyikkel sem vallunk szégyent, de ezzel az omlósan olvadó szarvas-szelettel, barnamártással leöntve, gombával dúsítva igazán fejedelmi. Feltétlenül próbálják ki! Szarvas helyett, marhasült is megteszi!
åTestes, tihanyi Cabernet Sauvignon, szekszárdi vörös vagy Egri Bikavér illik is, dukál is hozzá!
bubszi bubszi
Címkék: felszeletelt gombát, sütéshez fogunk, forró lapcsánkát, remek ételt, omlósan olvadó, átpasszírozzuk,

14 különleges forralt bor recept karácsonyra
kezdjen.Tegyük hozzá a citrom héjat. Zárjuk le a tüzet. Fedjük le és hagyjuk még pár percet, hogy az ízek átvegyék egymás aromáját. Szűrjük le és kínáljuk forrón. Barna cukros forralt bor Hozzávalók: 2 üveg száraz Cabernet Sauvignon 1 narancs héja 1 fahéjrúd 8 egész szegfűszeg 1 egész szerecsendió 6-8 kanál barna cukor narancs szeletek Tegyük fel főni a bort lassú tűzre. Tegyük hozzá a narancshéjat, a fahéjat, szegfűszeget, szerecsendiót. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Csirkefantázia *digó gatyában*
Hozzávalók 4 személyre: A tésztához: 80 dkg liszt 5 dkg élesztő 4 dl víz 1 dl száraz fehérbor 1 teáskanál cukor 3 teáskanál só 1 teáskanál oregánó (szurokfű) 3 evőkanál olívaolaj A szószhoz: 1 fej hagyma 3 gerezd fokhagyma 2 doboz darabolt, hámozott paradicsom konzerv 2 evőkanál cukor fél dl olívaolaj fűszerek: oregánó, bazsalikom, zsálya, só, bors A ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Igazi ínyencség: a jégbor
szőlőkből vagy akár kékszőlőből készült (Cabernet, kékfrankos, Pinot noir) jégborokkal is. Kanadában még ettől is színesebb a kép. Ott jégbort készítenek Rizlingből, vidalból, Pinot Blanc-ból, Muscat Ottonelből, Chardonnay-ból, Cabernet Sauvignon-ból, Cabernet Franc-ból, Merlot-ból és Gamay-ből. Nem véletlen, ők a legjobbak! Jégbor-kóstoló Jégbor-kóstoló A jégborkészítés nehézségei A jégbor készítésnek a rizikófaktora Európában, de főleg Magyarországon jóval ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
PINCEPÖRKÖLT (recept gyűjtemény a netről)
egész köményt, koriandert, babérlevelet, őrölt pirospaprikát, zúzott fokhagymát. Öntsünk hozzá 1,5 deci vörösbort is. Amikor az étel elkészül, tegyünk bele velőkockákat, s még tíz percig forraljuk. Testes vörösbor illik hozzá; kékfrankos vagy cabernet sauvignon. LÖSZPINCESORI MARHAPÖRKÖLT BOGRÁCSBAN Hozzávalók: 2 kg marhahús, a pácolásához borókabogyó, őrölt babérlevél, egész fekete bors, ecet. 5 dkg szárított vargánya, 30 dkg sertésvelő, 20 dkg mangalica zsír, 2 fej vöröshagyma, 3 ...
yaskane yaskane
Sváb hentes marhatokánya
Hozzávalók: * 80 dkg marhacomb (jó a lábszár is) * 15 dkg gépsonka * 15 dkg ecetes uborka * 2 dl tejföl * 1 nagy fej vöröshagyma * 2 dl száraz fehérbor * liszt * majoránna * só * olaj Elkészítés: Csíkokra vágjuk a marhahúst. A finomra vágott hagymát kedvenc lábasunkban megpároljuk, hozzáadjuk a húst, megsózzuk, nyakonöntjük a fehérborral, és lefedve puhára pároljuk. Ha már omlós, foszlós, ...
rochlitzne rochlitzne
Sváb hentes marhatokánya
Sváb hentes marhatokánya Hozzávalók: 80 dkg marhacomb (jó a lábszár is) 15 dkg gépsonka 15 dkg ecetes uborka 2 dl tejföl 1 nagy fej vöröshagyma 2 dl száraz fehérbor liszt majoránna só olaj Elkészítés: Csíkokra vágjuk a marhahúst. A finomra vágott hagymát kedvenc lábasunkban megpároljuk, hozzáadjuk a húst, megsózzuk, nyakon öntjük a fehérborral, és lefedve puhára pároljuk. Ha ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Szatmári lacipecsenye
Szatmári lacipecsenye Hozzávalók: 80 dkg sertéstarja 3 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 2 dl vörösbor köménymag őrölt pirospaprika őrölt fekete bors só olaj Elkészítés: A hagymát felkarikázzuk. Elővesszük kedvenc tepsinket, olajat öntünk bele, majd beletesszük a hagymakarikákat, és az előmelegített sütőbe toljuk. A tarját felszeleteljük, kiveregetjük, sózzuk, és az üvegesre pirult ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Bianka szelet tundihugi
Steak meggy mártás ölelésében, hercegnő burgonyával sarkadykati
Túrófánk gyors lilagondolatok
Diós kockák bubszi
Update 1 Gyümölcskenyér veronika74
Részeg izidor bubszi
Gesztenyés piskótatekercs recept boszorlany
Túrós-kekszes sütés nélkül klementinagidro
Tejfölös pogácsa - Lekváros papucs bkisseva
Finom süti recept piroska0101
Szárnyas receptek
Brokkolis csirkemell magdus60
Csirke római tálban orsi1
Finom falatok piroska0101
Rizseshús csirkéből recept baggesz20
Izraeli csirke bubszi
Csirkemell vadas mártásban, zsemlegombóccal horvathnemagdi
Aranysárga húsleves recept gonda_katalin
Főételek szabonekatalin
Spenótos bundában sült csirkemell recept jamborlulu
Tízperces elronthatatlan bubszi
Marhából készült ételek
Fűszeres paradicsomleves mozzarellával recept toth_beata
Vasárnap horvathnemagdi
Isteni sültek marhából grimilda
Vörösboros marhalábszár pörköl maroka
Bolognai spagetti... szelidszeder
Marhahúsos chilis bab juditmama
Húsos saláta tampicói módra (M bubszi
Vadasan készített hús horvathnemagdi
Ír sörös gulyás: ujjozsef
Friss, zöld, ropogós horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Finom falatok piroska0101
Felvidéki lucskos káposzta bubszi
Rakott hús bubszi
tátrai batyú ! ibolya58
Rakott zöldbab Ádi módra gaby13
Bigos 1vargaildyko
orosházi leves ! ibolya58
Bogdányi aprópecsenye bulac57
Szári fánk bubszi
Székelykáposzta yaskane
Halból készült ételek
Ízőrzők – Szigetbecse horvathnemagdi
Sajtos rántott pontyszelet recept jamborlulu
tavaszi tésztasaláta grimilda
Omega3 szuper receptek horvathnemagdi
Lecsós rakott halszeletek recept jamborlulu
Ezt még egyszer kiteszem . . . sarkadykati
Recept jjanosne
EBÉD AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Lecsós rakott halszeletek zsokanita
Gyöngytyúk leves horvathnemagdi
Vad ételek
burgonyás ételek marti1951
Szegedi fácángulyás bubszi
Kapros gyöngytyúkcomb bubszi
Gombás fogolypecsenye bubszi
Szarvaspörkölt horvathnemagdi
fácán(pulyka)becsinált leves donaldduck
Fácánragu krokettel recept toth_beata
Fácán tejfölös mártással bubszi
Fácánpaprikás bubszi
Töltött káposzta klarika47
Spagetti ajánló
COL TONNO Tonhallal bubszi
Margit hozta sarkadykati
Paprika trikolor recept jamborlulu
Minestra recept boszorlany
Sajtos rakott spagetti recept baggesz20
Spagetti tenger gyümölcseivel veronika74
Ragus lasagne bubszi
Paradicsomos Borda 1vargaildyko
Húsvéti recept gyűjtemény bkisseva
Pirított tészta kakukkfűvel recept boszorlany
Pizza receptek
Asztalon sült pizza horvathnemagdi
Bolognai mártás (Salsa alla Na bubszi
Sütemények akiram45
Édesen és sósan egyaránt nagy kedvenc horvathnemagdi
Hamis pizza bubszi
Paradicsom-diéta a fittségért grimilda
Töki pompos Recept ildikocsorbane2
Magyaros házi pizza recept jamborlulu
Barbecue szószos pizza horvathnemagdi
Pizza hólyagos recept boszorlany
Hamburger receptek
Házi hamburger recept baggesz20
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
Virslis kifli veronika74
Kolbászos hamburger horvathnemagdi
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
mustár készítése házilag irmus
Hamburger buci recept jamborlulu
Aztán mégis. horvathnemagdi
Csirke hamburger cajun módra klara50
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU