Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Lapcsánka erdész módra
Hozzávalók 8 személyre
5-6 szem szép nagy krumpli
2-3 púpozott evőkanál finomliszt
25 dkg füstölt, kolozsvári szalonna
25 dkg disznózsír
1-2 cikk fokhagyma
só, bors, pirospaprika
8 szelet szarvas comb
1 liter aludttej
50 dkg felkarikázott zöldség
1 kg borjúcsont
12 dkg szalonna
20 dkg gomba
2 kanál finomliszt
5 dkg zsír
1 dl vörösbor
1 dl fehérbor
1 kanál paradicsompüré
só, bors ízlés szerint

=Egy icipici csalás van ebben a receptben, mert ez ugyebár legalább három ételt is tartalmaz, úgymint:
- Lapcsánkát
- Barnamártást
- Gombás szarvas pecsenyét
Remélem, azért nem kapok ki érte?
=A hússzeleteket szalonnával sûrûn megtûzdeljük. Tálba tesszük, majd ráöntjük az aludttejet és hûtőbe téve, 2-3 napig pácoljuk. Ebben az ,,aludttejes pácban" zamatossá puhul a hús anélkül, hogy elvesztené vad jellegét.
=A felaprított zöldséget, szalonnát és a borjúcsontokat forró sütőben megpirítjuk. Amikor jól felpirult, kivesszük a sütőből és leöntjük róla a zsírt, forró vizet öntünk rá és a tûzhelyen tovább főzzük. A szalonnazsírba teszünk 1-2 szem kockacukrot, megpirítjuk, majd lisztet teszünk bele és rántást készítünk. Föleresztjük csontlével és hozzáöntjük a csontokhoz. Vörös és fehérborral, paradicsompürével, sóval, borssal, gombával ízesítjük. Lassú tûzön 2,5 óra hosszat főzzük. Szitán átszûrjük, a zöldségeket és a gombát átpasszírozzuk és a kész ,,barnamártást" felhasználásig hûtőben tároljuk.
=Két nap múlva kivesszük a hússzeleteket a pácból. Sózzuk, borsozzuk és forró zsírban hirtelen mindkét oldalán megsütjük. Kevés vízzel felöntjük, belerakjuk a felszeletelt gombát, fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára pecsenyésítjük. Felhasználásig melegen tartjuk.
=A krumplikat megmossuk, meghámozzuk, majd lereszeljük. Belekeverjük a 2-3 kanál lisztet, vigyázva arra, hogy gyenge maradjon masszánk. Sóval, borssal, tejföllel vagy kefirrel ízesítjük. Serpenyőben, forró zsíron, lapostányér nagyságú 3-5 mm vastagságú lapcsánkára formázzuk és mindkét oldalát piros-barnára sütjük.
=Mielőtt a sütéshez fogunk, vegyük ki a mártást, melegítsük meg. A forró lapcsánkát helyezzük előmelegített lapostányérra. Tegyünk rá egy pecsenyét, szórjuk meg gombával, majd öntsük le barnamártással. Így tegyük asztalra!
äLapcsánka, lapsi, tócsi, bere, cicege mind-mind ezt a remek ételt jelzi. Nagyszerû önmagában, minden feltét nélkül, azon frissiben fogyasztva, ahogyan sül. Csak győzzük sütni! Tehetünk rá tejfölt, szórhatunk rá reszelt sajtot, egyikkel sem vallunk szégyent, de ezzel az omlósan olvadó szarvas-szelettel, barnamártással leöntve, gombával dúsítva igazán fejedelmi. Feltétlenül próbálják ki! Szarvas helyett, marhasült is megteszi!
åTestes, tihanyi Cabernet Sauvignon, szekszárdi vörös vagy Egri Bikavér illik is, dukál is hozzá!
bubszi bubszi
Címkék: felszeletelt gombát, sütéshez fogunk, forró lapcsánkát, remek ételt, omlósan olvadó, átpasszírozzuk,

14 különleges forralt bor recept karácsonyra
kezdjen.Tegyük hozzá a citrom héjat. Zárjuk le a tüzet. Fedjük le és hagyjuk még pár percet, hogy az ízek átvegyék egymás aromáját. Szűrjük le és kínáljuk forrón. Barna cukros forralt bor Hozzávalók: 2 üveg száraz Cabernet Sauvignon 1 narancs héja 1 fahéjrúd 8 egész szegfűszeg 1 egész szerecsendió 6-8 kanál barna cukor narancs szeletek Tegyük fel főni a bort lassú tűzre. Tegyük hozzá a narancshéjat, a fahéjat, szegfűszeget, szerecsendiót. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Csirkefantázia *digó gatyában*
Hozzávalók 4 személyre: A tésztához: 80 dkg liszt 5 dkg élesztő 4 dl víz 1 dl száraz fehérbor 1 teáskanál cukor 3 teáskanál só 1 teáskanál oregánó (szurokfű) 3 evőkanál olívaolaj A szószhoz: 1 fej hagyma 3 gerezd fokhagyma 2 doboz darabolt, hámozott paradicsom konzerv 2 evőkanál cukor fél dl olívaolaj fűszerek: oregánó, bazsalikom, zsálya, só, bors A ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Igazi ínyencség: a jégbor
szőlőkből vagy akár kékszőlőből készült (Cabernet, kékfrankos, Pinot noir) jégborokkal is. Kanadában még ettől is színesebb a kép. Ott jégbort készítenek Rizlingből, vidalból, Pinot Blanc-ból, Muscat Ottonelből, Chardonnay-ból, Cabernet Sauvignon-ból, Cabernet Franc-ból, Merlot-ból és Gamay-ből. Nem véletlen, ők a legjobbak! Jégbor-kóstoló Jégbor-kóstoló A jégborkészítés nehézségei A jégbor készítésnek a rizikófaktora Európában, de főleg Magyarországon jóval ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
PINCEPÖRKÖLT (recept gyűjtemény a netről)
egész köményt, koriandert, babérlevelet, őrölt pirospaprikát, zúzott fokhagymát. Öntsünk hozzá 1,5 deci vörösbort is. Amikor az étel elkészül, tegyünk bele velőkockákat, s még tíz percig forraljuk. Testes vörösbor illik hozzá; kékfrankos vagy cabernet sauvignon. LÖSZPINCESORI MARHAPÖRKÖLT BOGRÁCSBAN Hozzávalók: 2 kg marhahús, a pácolásához borókabogyó, őrölt babérlevél, egész fekete bors, ecet. 5 dkg szárított vargánya, 30 dkg sertésvelő, 20 dkg mangalica zsír, 2 fej vöröshagyma, 3 ...
yaskane yaskane
Sváb hentes marhatokánya
Sváb hentes marhatokánya Hozzávalók: 80 dkg marhacomb (jó a lábszár is) 15 dkg gépsonka 15 dkg ecetes uborka 2 dl tejföl 1 nagy fej vöröshagyma 2 dl száraz fehérbor liszt majoránna só olaj Elkészítés: Csíkokra vágjuk a marhahúst. A finomra vágott hagymát kedvenc lábasunkban megpároljuk, hozzáadjuk a húst, megsózzuk, nyakon öntjük a fehérborral, és lefedve puhára pároljuk. Ha ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Sváb hentes marhatokánya
Hozzávalók: * 80 dkg marhacomb (jó a lábszár is) * 15 dkg gépsonka * 15 dkg ecetes uborka * 2 dl tejföl * 1 nagy fej vöröshagyma * 2 dl száraz fehérbor * liszt * majoránna * só * olaj Elkészítés: Csíkokra vágjuk a marhahúst. A finomra vágott hagymát kedvenc lábasunkban megpároljuk, hozzáadjuk a húst, megsózzuk, nyakonöntjük a fehérborral, és lefedve puhára pároljuk. Ha már omlós, foszlós, ...
rochlitzne rochlitzne
Szatmári lacipecsenye
Szatmári lacipecsenye Hozzávalók: 80 dkg sertéstarja 3 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 2 dl vörösbor köménymag őrölt pirospaprika őrölt fekete bors só olaj Elkészítés: A hagymát felkarikázzuk. Elővesszük kedvenc tepsinket, olajat öntünk bele, majd beletesszük a hagymakarikákat, és az előmelegített sütőbe toljuk. A tarját felszeleteljük, kiveregetjük, sózzuk, és az üvegesre pirult ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Torta caprese horvathnemagdi
Kelt mákos rétes klerierzsi
Felvidéki krémes bubszi
Sütit kaptam!!!:-))) viccelek
Váratlanvendég-krém... csajszika333
Gríztorta 1. bubszi
Holland mazsolás fánk bulac57
almás zabpelyhes muffin tinka1951
Fahéj szelet bubszi
Reform süti duckojucko
Szárnyas receptek
Fokhagymás paradicsomos pulyka tundihugi
Gombás sajtos csirkemell nikitta
Csirke Enchiladas Ole' bubszi
Gombás-fokhagymás csirkemell csábító tejszínes szósszal irmus
Gazdag töltelék húsokhoz rochlitzne
Cukkinis csirkés tészta korall44
Ricset bkisseva
Besztercei csirkemell bubszi
Csirkés-garnélás masala balti- bubszi
Szárnyasragu makarónival bulac57
Marhából készült ételek
könnyű tavaszi egytálétel grimilda
Tárkonyos disznóhúsleves bubszi
Gy betűs receptek horvathnemagdi
*UPDATE* Bolognai spagetti 1vargaildyko
Delipecsenye recept gonda_katalin
Káposztás bableves klara50
Karácsonyi ételek skorpiolilike
Száztizenegy új palacsintare andrilaszlone
Hússal rakott padlizsán bubszi
Gyulai kolbász 1. bubszi
Sertésből készült ételek
Toscanai töltött paradicsom bubszi
Mexikói húsostál bubszi
Ízőrzők – Görgeteg ̵ horvathnemagdi
Cannelloni bubszi
Mit is főzzek!? sarkadykati
Receptek horvathnemagdi
Bolgár gyuvecs 1. bubszi
Fasírt, ahogy mi szeretjük recept kovacs_zsoka
Rakott cukkini recept baggesz20
Receptek horvathnemagdi
Halból készült ételek
Halászlé 11. (Júlia módra) bubszi
Süllő betyárosan 1vargaildyko
Halas rétes. csibi52
Házi "szardínia" készítése bubszi
Aldunai halászlé 1. bubszi
B betűs receptek horvathnemagdi
Bambuszgőzölés kloppenburg
Kató-féle halászlé bubszi
Majonézes ribiszkesaláta bubszi
5 tipp a család egészségesebb veronika74
Vad ételek
A gyöngytyúkon a világ szeme------------- bordat
Vadkacsa forró gyümölccsel klerierzsi
szarvasi lakodalmak levese ! ibolya58
Aranysárga húsleves recept gonda_katalin
Borsikafű nnpapszi
Vadhús horvathnemagdi
vörösboros szarvasragu faciendum
Vadhús saláta rochlitzne
Zöldséges szarvasragu cseréptá horvathnemagdi
Fácnleves vinlaci
Spagetti ajánló
Carbonara spagetti horvathnemagdi
Császárspagetti bubszi
Paradicsomos-krémsajtos csirkemell recept gonda_katalin
Spagettis torta suzymama
Tészta babbal és juhsajttal recept jamborlulu
Spagetti diomartasal margareta51
x nagyuska
Spagetti saláta zsokanita
Ázsiai pirított tészta recept gonda_katalin
Húsvéti sörös csülök horvathnemagdi
Pizza receptek
Pizzás kenyér veronika74
Sörös-hagymás töltelék bubszi
Őszi pizzák horvathnemagdi
Pizza kukoricalisztből bulac57
Reform-pizza horvathnemagdi
SÓS NASI AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Pizza tészta receptek bkisseva
Olcsó receptek. tnemarika
Pizza 3. udypy
Paradicsomos töltelék bubszi
Hamburger receptek
Házi hamburger recept baggesz20
Sajtburger veronika74
Hamburger zsemle recept toth_beata
x nagyuska
Péksütemények - hamburger horvathnemagdi
Hamburger zsemle recept baggesz20
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
Hamburger buci recept boszorlany
Sajtos hamburger recept kovacs_zsoka
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU