Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Lapcsánka erdész módra
Hozzávalók 8 személyre
5-6 szem szép nagy krumpli
2-3 púpozott evőkanál finomliszt
25 dkg füstölt, kolozsvári szalonna
25 dkg disznózsír
1-2 cikk fokhagyma
só, bors, pirospaprika
8 szelet szarvas comb
1 liter aludttej
50 dkg felkarikázott zöldség
1 kg borjúcsont
12 dkg szalonna
20 dkg gomba
2 kanál finomliszt
5 dkg zsír
1 dl vörösbor
1 dl fehérbor
1 kanál paradicsompüré
só, bors ízlés szerint

=Egy icipici csalás van ebben a receptben, mert ez ugyebár legalább három ételt is tartalmaz, úgymint:
- Lapcsánkát
- Barnamártást
- Gombás szarvas pecsenyét
Remélem, azért nem kapok ki érte?
=A hússzeleteket szalonnával sûrûn megtûzdeljük. Tálba tesszük, majd ráöntjük az aludttejet és hûtőbe téve, 2-3 napig pácoljuk. Ebben az ,,aludttejes pácban" zamatossá puhul a hús anélkül, hogy elvesztené vad jellegét.
=A felaprított zöldséget, szalonnát és a borjúcsontokat forró sütőben megpirítjuk. Amikor jól felpirult, kivesszük a sütőből és leöntjük róla a zsírt, forró vizet öntünk rá és a tûzhelyen tovább főzzük. A szalonnazsírba teszünk 1-2 szem kockacukrot, megpirítjuk, majd lisztet teszünk bele és rántást készítünk. Föleresztjük csontlével és hozzáöntjük a csontokhoz. Vörös és fehérborral, paradicsompürével, sóval, borssal, gombával ízesítjük. Lassú tûzön 2,5 óra hosszat főzzük. Szitán átszûrjük, a zöldségeket és a gombát átpasszírozzuk és a kész ,,barnamártást" felhasználásig hûtőben tároljuk.
=Két nap múlva kivesszük a hússzeleteket a pácból. Sózzuk, borsozzuk és forró zsírban hirtelen mindkét oldalán megsütjük. Kevés vízzel felöntjük, belerakjuk a felszeletelt gombát, fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára pecsenyésítjük. Felhasználásig melegen tartjuk.
=A krumplikat megmossuk, meghámozzuk, majd lereszeljük. Belekeverjük a 2-3 kanál lisztet, vigyázva arra, hogy gyenge maradjon masszánk. Sóval, borssal, tejföllel vagy kefirrel ízesítjük. Serpenyőben, forró zsíron, lapostányér nagyságú 3-5 mm vastagságú lapcsánkára formázzuk és mindkét oldalát piros-barnára sütjük.
=Mielőtt a sütéshez fogunk, vegyük ki a mártást, melegítsük meg. A forró lapcsánkát helyezzük előmelegített lapostányérra. Tegyünk rá egy pecsenyét, szórjuk meg gombával, majd öntsük le barnamártással. Így tegyük asztalra!
äLapcsánka, lapsi, tócsi, bere, cicege mind-mind ezt a remek ételt jelzi. Nagyszerû önmagában, minden feltét nélkül, azon frissiben fogyasztva, ahogyan sül. Csak győzzük sütni! Tehetünk rá tejfölt, szórhatunk rá reszelt sajtot, egyikkel sem vallunk szégyent, de ezzel az omlósan olvadó szarvas-szelettel, barnamártással leöntve, gombával dúsítva igazán fejedelmi. Feltétlenül próbálják ki! Szarvas helyett, marhasült is megteszi!
åTestes, tihanyi Cabernet Sauvignon, szekszárdi vörös vagy Egri Bikavér illik is, dukál is hozzá!
bubszi bubszi
Címkék: felszeletelt gombát, sütéshez fogunk, forró lapcsánkát, remek ételt, omlósan olvadó, átpasszírozzuk,

14 különleges forralt bor recept karácsonyra
lobogni kezdjen.Tegyük hozzá a citrom héjat. Zárjuk le a tüzet. Fedjük le és hagyjuk még pár percet, hogy az ízek átvegyék egymás aromáját. Szűrjük le és kínáljuk forrón. Barna cukros forralt bor Hozzávalók: 2 üveg száraz Cabernet Sauvignon 1 narancs héja 1 fahéjrúd 8 egész szegfűszeg 1 egész szerecsendió 6-8 evőkanál barna cukor narancs szeletek Tegyük fel főni a bort lassú tűzre. Tegyük hozzá a narancshéjat, a fahéjat, szegfűszeget, ...
radvanszki_jozsef radvanszki_jozsef
Csirkefantázia *digó gatyában*
Hozzávalók 4 személyre: A tésztához: 80 dkg liszt 5 dkg élesztő 4 dl víz 1 dl száraz fehérbor 1 teáskanál cukor 3 teáskanál só 1 teáskanál oregánó (szurokfű) 3 evőkanál olívaolaj A szószhoz: 1 fej hagyma 3 gerezd fokhagyma 2 doboz darabolt, hámozott paradicsom konzerv 2 evőkanál cukor fél dl olívaolaj fűszerek: oregánó, bazsalikom, zsálya, só, bors A ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Igazi ínyencség: a jégbor
szőlőkből vagy akár kékszőlőből készült (Cabernet, kékfrankos, Pinot noir) jégborokkal is. Kanadában még ettől is színesebb a kép. Ott jégbort készítenek Rizlingből, vidalból, Pinot Blanc-ból, Muscat Ottonelből, Chardonnay-ból, Cabernet Sauvignon-ból, Cabernet Franc-ból, Merlot-ból és Gamay-ből. Nem véletlen, ők a legjobbak! Jégbor-kóstoló Jégbor-kóstoló A jégborkészítés nehézségei A jégbor készítésnek a rizikófaktora Európában, de főleg Magyarországon jóval ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
PINCEPÖRKÖLT (recept gyűjtemény a netről)
egész köményt, koriandert, babérlevelet, őrölt pirospaprikát, zúzott fokhagymát. Öntsünk hozzá 1,5 deci vörösbort is. Amikor az étel elkészül, tegyünk bele velőkockákat, s még tíz percig forraljuk. Testes vörösbor illik hozzá; kékfrankos vagy cabernet sauvignon. LÖSZPINCESORI MARHAPÖRKÖLT BOGRÁCSBAN Hozzávalók: 2 kg marhahús, a pácolásához borókabogyó, őrölt babérlevél, egész fekete bors, ecet. 5 dkg szárított vargánya, 30 dkg sertésvelő, 20 dkg mangalica zsír, 2 fej vöröshagyma, 3 ...
yaskane yaskane
Sváb hentes marhatokánya
Hozzávalók: * 80 dkg marhacomb (jó a lábszár is) * 15 dkg gépsonka * 15 dkg ecetes uborka * 2 dl tejföl * 1 nagy fej vöröshagyma * 2 dl száraz fehérbor * liszt * majoránna * só * olaj Elkészítés: Csíkokra vágjuk a marhahúst. A finomra vágott hagymát kedvenc lábasunkban megpároljuk, hozzáadjuk a húst, megsózzuk, nyakonöntjük a fehérborral, és lefedve puhára pároljuk. Ha már omlós, foszlós, ...
rochlitzne rochlitzne
Sváb hentes marhatokánya
Sváb hentes marhatokánya Hozzávalók: 80 dkg marhacomb (jó a lábszár is) 15 dkg gépsonka 15 dkg ecetes uborka 2 dl tejföl 1 nagy fej vöröshagyma 2 dl száraz fehérbor liszt majoránna só olaj Elkészítés: Csíkokra vágjuk a marhahúst. A finomra vágott hagymát kedvenc lábasunkban megpároljuk, hozzáadjuk a húst, megsózzuk, nyakon öntjük a fehérborral, és lefedve puhára pároljuk. Ha ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Szatmári lacipecsenye
Szatmári lacipecsenye Hozzávalók: 80 dkg sertéstarja 3 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 2 dl vörösbor köménymag őrölt pirospaprika őrölt fekete bors só olaj Elkészítés: A hagymát felkarikázzuk. Elővesszük kedvenc tepsinket, olajat öntünk bele, majd beletesszük a hagymakarikákat, és az előmelegített sütőbe toljuk. A tarját felszeleteljük, kiveregetjük, sózzuk, és az üvegesre pirult ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
S Z E R E L M E S levél bubszi
Update 1 Gyümölcskenyér veronika74
Csoki csoda yvett789
Barack recept jamborlulu
meggyes csokis vendégváró falatok ibolya58
Vargabéles 1. bubszi
Hókifli bubszi
Diós és mákos beigli japetus
Kekszes bubszi
Elefántkönnycsepp klerierzsi
Szárnyas receptek
Csülök receptek vg999
Sós, édes finomságok rizsből snibolya
Tandoori csirke (indiai) bubszi
Sonkás-sajtos töltött pulykame bubszi
Fűszeres csirkesaláta, mennyei és egészséges étel, könnyedén reifregina
Pisztáciás töltött dagadó bubszi
Alfredo csibéjének receptje: ujjozsef
Mátrai borzaska nanoka72
Csirkenyárs gyümölccsel és curryszósszal suzymama
Részeges csirkecomb recept gonda_katalin
Marhából készült ételek
Bajor ragu bubszi
portugál pecsenye ibolya58
Rózsa Sándor kedvence tinka1951
Nagymama szelet(húsétel) ujmama
B receptek horvathnemagdi
Farkapörkölt margoka59
Dupla húsos derelye húslevesben recept toth_beata
Burgonyás húsgombóc fűszeres paradicsomszósszal horvathnemagdi
Prágai vagdalt pogácsa bubszi
Kolozsvári gulyás bulac57
Sertésből készült ételek
szatmári lakodalmas ibolya58
Csípős húspogácsa bubszi
Zöldborsós aprópecsenye zsokanita
Sertéskocsonya bulac57
Vörösboros pincepörkölt snibolya
Szoljanka bubszi
SZATMÁRI TÖLTÖTT káposzta bubszi
Húsos paradicsomleves recept toth_beata
Főtt füstölt csülök chilis bab klara50
Gombás göngyölt hús wegnerzs
Halból készült ételek
Baconbe tekert pisztráng recept jamborlulu
Töltött pontyszeletek peterimajoridozsahe
Gyors halászlé – nagyon finom kohlinka
Keszeg Sütve 1vargaildyko
Füstölt lazacos saláta 1vargaildyko
Lazaccal töltött palacsinta tundihugi
Kapros káposztán párolt tükörponty recept gonda_katalin
Zöldséges-lazacos sült tészta recept jamborlulu
Sajtos pogi és még sok más fin betti055
Karácsonyi menü horvathnemagdi
Vad ételek
Ízőrzők – Szenna – horvathnemagdi
Vadkacsa forró gyümölccsel tundihugi
vörösboros szarvasragu.... ibolya58
szegedi fácángulyás ! ibolya58
Recept rakosferenc
Őzérmék erdei gombamártással horvathnemagdi
Indiai rizssaláta bubszi
fácán(pulyka)becsinált leves donaldduck
Szarvas ragu recept kovacs_zsoka
PISZTÁCIÁS FÁCÁNPástétom bubszi
Spagetti ajánló
Nyúlpaprikás 1. bubszi
Paella Costa Brava módra bubszi
Fokhagymás sütőtökös tészta recept jamborlulu
Sonkás sült karfiol recept baggesz20
Tűzdelt őzgerinc ... szelidszeder
Pizza lesz ma ebédre sarkadykati
Spagetti holland módra horvathnemagdi
Répás mártás klerierzsi
5 kedvenc menzás étel grimilda
Szalonnás spagetti recept jamborlulu
Pizza receptek
Burgonyás pizza tészta recept kovacs_zsoka
Pizza margareta51
Pizza tészta házilag koju
Csipős kolbászos pizza horvathnemagdi
3 villámgyors pizzarecept grimilda
Pizza recept boszorlany
Pizza másként bubszi
Hagymás pizza bubszi
Pizza tészta I. - II. 1vargaildyko
Sajtos rúd gereica
Hamburger receptek
Szalámis hamburger horvathnemagdi
HAMBURGER ZSEMLE...♥ csupatalany
Kevés munkával horvathnemagdi
A szója kloppenburg
Házi készítésű hamburger recept baggesz20
Szezám(mag)! Tárulj! horvathnemagdi
Vegetáriánus hamburger moncsika77
Csirke hamburger banb
Hamburger Puffancs recept boszorlany
Hamburger zsemle recept baggesz20
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU