Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Lapcsánka erdész módra
Hozzávalók 8 személyre
5-6 szem szép nagy krumpli
2-3 púpozott evőkanál finomliszt
25 dkg füstölt, kolozsvári szalonna
25 dkg disznózsír
1-2 cikk fokhagyma
só, bors, pirospaprika
8 szelet szarvas comb
1 liter aludttej
50 dkg felkarikázott zöldség
1 kg borjúcsont
12 dkg szalonna
20 dkg gomba
2 kanál finomliszt
5 dkg zsír
1 dl vörösbor
1 dl fehérbor
1 kanál paradicsompüré
só, bors ízlés szerint

=Egy icipici csalás van ebben a receptben, mert ez ugyebár legalább három ételt is tartalmaz, úgymint:
- Lapcsánkát
- Barnamártást
- Gombás szarvas pecsenyét
Remélem, azért nem kapok ki érte?
=A hússzeleteket szalonnával sûrûn megtûzdeljük. Tálba tesszük, majd ráöntjük az aludttejet és hûtőbe téve, 2-3 napig pácoljuk. Ebben az ,,aludttejes pácban" zamatossá puhul a hús anélkül, hogy elvesztené vad jellegét.
=A felaprított zöldséget, szalonnát és a borjúcsontokat forró sütőben megpirítjuk. Amikor jól felpirult, kivesszük a sütőből és leöntjük róla a zsírt, forró vizet öntünk rá és a tûzhelyen tovább főzzük. A szalonnazsírba teszünk 1-2 szem kockacukrot, megpirítjuk, majd lisztet teszünk bele és rántást készítünk. Föleresztjük csontlével és hozzáöntjük a csontokhoz. Vörös és fehérborral, paradicsompürével, sóval, borssal, gombával ízesítjük. Lassú tûzön 2,5 óra hosszat főzzük. Szitán átszûrjük, a zöldségeket és a gombát átpasszírozzuk és a kész ,,barnamártást" felhasználásig hûtőben tároljuk.
=Két nap múlva kivesszük a hússzeleteket a pácból. Sózzuk, borsozzuk és forró zsírban hirtelen mindkét oldalán megsütjük. Kevés vízzel felöntjük, belerakjuk a felszeletelt gombát, fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára pecsenyésítjük. Felhasználásig melegen tartjuk.
=A krumplikat megmossuk, meghámozzuk, majd lereszeljük. Belekeverjük a 2-3 kanál lisztet, vigyázva arra, hogy gyenge maradjon masszánk. Sóval, borssal, tejföllel vagy kefirrel ízesítjük. Serpenyőben, forró zsíron, lapostányér nagyságú 3-5 mm vastagságú lapcsánkára formázzuk és mindkét oldalát piros-barnára sütjük.
=Mielőtt a sütéshez fogunk, vegyük ki a mártást, melegítsük meg. A forró lapcsánkát helyezzük előmelegített lapostányérra. Tegyünk rá egy pecsenyét, szórjuk meg gombával, majd öntsük le barnamártással. Így tegyük asztalra!
äLapcsánka, lapsi, tócsi, bere, cicege mind-mind ezt a remek ételt jelzi. Nagyszerû önmagában, minden feltét nélkül, azon frissiben fogyasztva, ahogyan sül. Csak győzzük sütni! Tehetünk rá tejfölt, szórhatunk rá reszelt sajtot, egyikkel sem vallunk szégyent, de ezzel az omlósan olvadó szarvas-szelettel, barnamártással leöntve, gombával dúsítva igazán fejedelmi. Feltétlenül próbálják ki! Szarvas helyett, marhasült is megteszi!
åTestes, tihanyi Cabernet Sauvignon, szekszárdi vörös vagy Egri Bikavér illik is, dukál is hozzá!
bubszi bubszi
Címkék: felszeletelt gombát, sütéshez fogunk, forró lapcsánkát, remek ételt, omlósan olvadó, átpasszírozzuk,

14 különleges forralt bor recept karácsonyra
kezdjen.Tegyük hozzá a citrom héjat. Zárjuk le a tüzet. Fedjük le és hagyjuk még pár percet, hogy az ízek átvegyék egymás aromáját. Szűrjük le és kínáljuk forrón. Barna cukros forralt bor Hozzávalók: 2 üveg száraz Cabernet Sauvignon 1 narancs héja 1 fahéjrúd 8 egész szegfűszeg 1 egész szerecsendió 6-8 kanál barna cukor narancs szeletek Tegyük fel főni a bort lassú tűzre. Tegyük hozzá a narancshéjat, a fahéjat, szegfűszeget, szerecsendiót. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Csirkefantázia *digó gatyában*
Hozzávalók 4 személyre: A tésztához: 80 dkg liszt 5 dkg élesztő 4 dl víz 1 dl száraz fehérbor 1 teáskanál cukor 3 teáskanál só 1 teáskanál oregánó (szurokfű) 3 evőkanál olívaolaj A szószhoz: 1 fej hagyma 3 gerezd fokhagyma 2 doboz darabolt, hámozott paradicsom konzerv 2 evőkanál cukor fél dl olívaolaj fűszerek: oregánó, bazsalikom, zsálya, só, bors A ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Igazi ínyencség: a jégbor
szőlőkből vagy akár kékszőlőből készült (Cabernet, kékfrankos, Pinot noir) jégborokkal is. Kanadában még ettől is színesebb a kép. Ott jégbort készítenek Rizlingből, vidalból, Pinot Blanc-ból, Muscat Ottonelből, Chardonnay-ból, Cabernet Sauvignon-ból, Cabernet Franc-ból, Merlot-ból és Gamay-ből. Nem véletlen, ők a legjobbak! Jégbor-kóstoló Jégbor-kóstoló A jégborkészítés nehézségei A jégbor készítésnek a rizikófaktora Európában, de főleg Magyarországon jóval ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
PINCEPÖRKÖLT (recept gyűjtemény a netről)
egész köményt, koriandert, babérlevelet, őrölt pirospaprikát, zúzott fokhagymát. Öntsünk hozzá 1,5 deci vörösbort is. Amikor az étel elkészül, tegyünk bele velőkockákat, s még tíz percig forraljuk. Testes vörösbor illik hozzá; kékfrankos vagy cabernet sauvignon. LÖSZPINCESORI MARHAPÖRKÖLT BOGRÁCSBAN Hozzávalók: 2 kg marhahús, a pácolásához borókabogyó, őrölt babérlevél, egész fekete bors, ecet. 5 dkg szárított vargánya, 30 dkg sertésvelő, 20 dkg mangalica zsír, 2 fej vöröshagyma, 3 ...
yaskane yaskane
Sváb hentes marhatokánya
Hozzávalók: * 80 dkg marhacomb (jó a lábszár is) * 15 dkg gépsonka * 15 dkg ecetes uborka * 2 dl tejföl * 1 nagy fej vöröshagyma * 2 dl száraz fehérbor * liszt * majoránna * só * olaj Elkészítés: Csíkokra vágjuk a marhahúst. A finomra vágott hagymát kedvenc lábasunkban megpároljuk, hozzáadjuk a húst, megsózzuk, nyakonöntjük a fehérborral, és lefedve puhára pároljuk. Ha már omlós, foszlós, ...
rochlitzne rochlitzne
Sváb hentes marhatokánya
Sváb hentes marhatokánya Hozzávalók: 80 dkg marhacomb (jó a lábszár is) 15 dkg gépsonka 15 dkg ecetes uborka 2 dl tejföl 1 nagy fej vöröshagyma 2 dl száraz fehérbor liszt majoránna só olaj Elkészítés: Csíkokra vágjuk a marhahúst. A finomra vágott hagymát kedvenc lábasunkban megpároljuk, hozzáadjuk a húst, megsózzuk, nyakon öntjük a fehérborral, és lefedve puhára pároljuk. Ha ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Szatmári lacipecsenye
Szatmári lacipecsenye Hozzávalók: 80 dkg sertéstarja 3 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 2 dl vörösbor köménymag őrölt pirospaprika őrölt fekete bors só olaj Elkészítés: A hagymát felkarikázzuk. Elővesszük kedvenc tepsinket, olajat öntünk bele, majd beletesszük a hagymakarikákat, és az előmelegített sütőbe toljuk. A tarját felszeleteljük, kiveregetjük, sózzuk, és az üvegesre pirult ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Almás rolád 1vargaildyko
Narancslétorta 1vargaildyko
Lili-kifli bubszi
Babapiskótás puncs szelet 1vargaildyko
Brownie recept jamborlulu
Burgonyatorta gabfe
Almás pite bubszi
Ovis piskóta horvathnemagdi
Gesztenyés bomba bubszi
Meggyes szelet horvathnemagdi
Szárnyas receptek
1 jó kis recept flammerne
MOZAIK pulykaMELL ALUFÓLIÁBAN bubszi
Csodás csirkemell veronika74
Izraeli csirke bubszi
Sült csirke rizzsel főzve klara50
tejszines ragu burgonya rétessel faciendum
Tésztában sült csirke veronika74
Tepsis krumpli másként ircsike36
Tarcali raguleves ibolya58
Tejszínes gombás csirke horvathnemagdi
Marhából készült ételek
máltai sült makaróni! ibolya58
sziciliai spagetti ! ibolya58
Hússaláta olajbogyóval bubszi
Bécsi Fiákergulyás recept baggesz20
Sült pulykamell gyümölcsmártás bubszi
S betűs receptek horvathnemagdi
Pörkölt túrós csuszával horvathnemagdi
Szekszárdi ínyenc pörkölt grimilda
Babgulyás akiram45
Olasz fasírt smiri
Sertésből készült ételek
Afrikai receptek macoka65
Étel, ital, süti receptek! jjanosne
Lasagne rochlitzne
Káposzta, az ős(z)i zöldség bulac57
Receptek horvathnemagdi
Hortobágyi húsos palacsinta tundihugi
Bácskai rizses hús recept baggesz20
Hasznos tanácsok petyrallyeteam
Rakott zöldbab irmus
Gyros tál anna5971
Halból készült ételek
Penne tejszínes, füstölt lazac veronika74
Rakott ponty tepsiben tundihugi
Dunakömlődi halászlé 2. bubszi
Harcsa steak, nyári salátával sarkadykati
Pontyhalászlé tundihugi
Körösi, bográcsban sült kárász bubszi
Rántott ponty I. bubszi
Fokhagymás ponty bubszi
Lazacos burgonyasaláta bubszi
Paksi halászlé bubszi
Vad ételek
B betűs receptek horvathnemagdi
Töltött káposzta klarika47
Fácán tejszínnel klerierzsi
Római tálas receptek sarkadykati
Gesztenyével töltött fácán yaskane
Fácán savanyú káposztával rochlitzne
Rapsic vadas macoka65
Kisalföldi vaddisznópörkölt recept kovacs_zsoka
Vadkacsa forró gyümölccsel tundihugi
vörösboros szarvasragu faciendum
Spagetti ajánló
Mogyorós medvetalpacska horvathnemagdi
Mit és mennyiből főz egy héten egy család - receptek is bkisseva
Paradicsomos cukkini ragu recept kovacs_zsoka
Hagymás-tarjás spagetti... 1vargaildyko
Sajtos tészta sütőben sütve Re horvathnemagdi
Olívás spagetti bubszi
Gombás tejszínes spagetti agimami7
Már egyszer megcsináltam sarkadykati
Fokhagymás-gombás spagetti RTL korall44
Carbonara spagetti bordat
Pizza receptek
Pizza Margherita bubszi
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
Gluténmentes-pizza horvathnemagdi
Mini pizza bubszi
Csirkemájas-gombás pizza bulac57
Pasik kedvence tortája horvathnemagdi
házi rétes faciendum
Kombe horvathnemagdi
Húsvéti pizzatitok horvathnemagdi
Pizza-tészta, II. bubszi
Hamburger receptek
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Házi hamburger recept baggesz20
Házi hamburger recept gonda_katalin
Hamburger horvathnemagdi
Sajtos hamburger bubszi
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Tócsni tejföllel recept baggesz20
Hamburger horvathnemagdi
Ma itt jártam: sarkadykati
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU