Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Lapcsánka erdész módra
Hozzávalók 8 személyre
5-6 szem szép nagy krumpli
2-3 púpozott evőkanál finomliszt
25 dkg füstölt, kolozsvári szalonna
25 dkg disznózsír
1-2 cikk fokhagyma
só, bors, pirospaprika
8 szelet szarvas comb
1 liter aludttej
50 dkg felkarikázott zöldség
1 kg borjúcsont
12 dkg szalonna
20 dkg gomba
2 kanál finomliszt
5 dkg zsír
1 dl vörösbor
1 dl fehérbor
1 kanál paradicsompüré
só, bors ízlés szerint

=Egy icipici csalás van ebben a receptben, mert ez ugyebár legalább három ételt is tartalmaz, úgymint:
- Lapcsánkát
- Barnamártást
- Gombás szarvas pecsenyét
Remélem, azért nem kapok ki érte?
=A hússzeleteket szalonnával sûrûn megtûzdeljük. Tálba tesszük, majd ráöntjük az aludttejet és hûtőbe téve, 2-3 napig pácoljuk. Ebben az ,,aludttejes pácban" zamatossá puhul a hús anélkül, hogy elvesztené vad jellegét.
=A felaprított zöldséget, szalonnát és a borjúcsontokat forró sütőben megpirítjuk. Amikor jól felpirult, kivesszük a sütőből és leöntjük róla a zsírt, forró vizet öntünk rá és a tûzhelyen tovább főzzük. A szalonnazsírba teszünk 1-2 szem kockacukrot, megpirítjuk, majd lisztet teszünk bele és rántást készítünk. Föleresztjük csontlével és hozzáöntjük a csontokhoz. Vörös és fehérborral, paradicsompürével, sóval, borssal, gombával ízesítjük. Lassú tûzön 2,5 óra hosszat főzzük. Szitán átszûrjük, a zöldségeket és a gombát átpasszírozzuk és a kész ,,barnamártást" felhasználásig hûtőben tároljuk.
=Két nap múlva kivesszük a hússzeleteket a pácból. Sózzuk, borsozzuk és forró zsírban hirtelen mindkét oldalán megsütjük. Kevés vízzel felöntjük, belerakjuk a felszeletelt gombát, fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára pecsenyésítjük. Felhasználásig melegen tartjuk.
=A krumplikat megmossuk, meghámozzuk, majd lereszeljük. Belekeverjük a 2-3 kanál lisztet, vigyázva arra, hogy gyenge maradjon masszánk. Sóval, borssal, tejföllel vagy kefirrel ízesítjük. Serpenyőben, forró zsíron, lapostányér nagyságú 3-5 mm vastagságú lapcsánkára formázzuk és mindkét oldalát piros-barnára sütjük.
=Mielőtt a sütéshez fogunk, vegyük ki a mártást, melegítsük meg. A forró lapcsánkát helyezzük előmelegített lapostányérra. Tegyünk rá egy pecsenyét, szórjuk meg gombával, majd öntsük le barnamártással. Így tegyük asztalra!
äLapcsánka, lapsi, tócsi, bere, cicege mind-mind ezt a remek ételt jelzi. Nagyszerû önmagában, minden feltét nélkül, azon frissiben fogyasztva, ahogyan sül. Csak győzzük sütni! Tehetünk rá tejfölt, szórhatunk rá reszelt sajtot, egyikkel sem vallunk szégyent, de ezzel az omlósan olvadó szarvas-szelettel, barnamártással leöntve, gombával dúsítva igazán fejedelmi. Feltétlenül próbálják ki! Szarvas helyett, marhasült is megteszi!
åTestes, tihanyi Cabernet Sauvignon, szekszárdi vörös vagy Egri Bikavér illik is, dukál is hozzá!
bubszi bubszi
Címkék: felszeletelt gombát, sütéshez fogunk, forró lapcsánkát, remek ételt, omlósan olvadó, átpasszírozzuk,

14 különleges forralt bor recept karácsonyra
kezdjen.Tegyük hozzá a citrom héjat. Zárjuk le a tüzet. Fedjük le és hagyjuk még pár percet, hogy az ízek átvegyék egymás aromáját. Szűrjük le és kínáljuk forrón. Barna cukros forralt bor Hozzávalók: 2 üveg száraz Cabernet Sauvignon 1 narancs héja 1 fahéjrúd 8 egész szegfűszeg 1 egész szerecsendió 6-8 kanál barna cukor narancs szeletek Tegyük fel főni a bort lassú tűzre. Tegyük hozzá a narancshéjat, a fahéjat, szegfűszeget, szerecsendiót. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Csirkefantázia *digó gatyában*
Hozzávalók 4 személyre: A tésztához: 80 dkg liszt 5 dkg élesztő 4 dl víz 1 dl száraz fehérbor 1 teáskanál cukor 3 teáskanál só 1 teáskanál oregánó (szurokfű) 3 evőkanál olívaolaj A szószhoz: 1 fej hagyma 3 gerezd fokhagyma 2 doboz darabolt, hámozott paradicsom konzerv 2 evőkanál cukor fél dl olívaolaj fűszerek: oregánó, bazsalikom, zsálya, só, bors A ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Igazi ínyencség: a jégbor
szőlőkből vagy akár kékszőlőből készült (Cabernet, kékfrankos, Pinot noir) jégborokkal is. Kanadában még ettől is színesebb a kép. Ott jégbort készítenek Rizlingből, vidalból, Pinot Blanc-ból, Muscat Ottonelből, Chardonnay-ból, Cabernet Sauvignon-ból, Cabernet Franc-ból, Merlot-ból és Gamay-ből. Nem véletlen, ők a legjobbak! Jégbor-kóstoló Jégbor-kóstoló A jégborkészítés nehézségei A jégbor készítésnek a rizikófaktora Európában, de főleg Magyarországon jóval ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
PINCEPÖRKÖLT (recept gyűjtemény a netről)
egész köményt, koriandert, babérlevelet, őrölt pirospaprikát, zúzott fokhagymát. Öntsünk hozzá 1,5 deci vörösbort is. Amikor az étel elkészül, tegyünk bele velőkockákat, s még tíz percig forraljuk. Testes vörösbor illik hozzá; kékfrankos vagy cabernet sauvignon. LÖSZPINCESORI MARHAPÖRKÖLT BOGRÁCSBAN Hozzávalók: 2 kg marhahús, a pácolásához borókabogyó, őrölt babérlevél, egész fekete bors, ecet. 5 dkg szárított vargánya, 30 dkg sertésvelő, 20 dkg mangalica zsír, 2 fej vöröshagyma, 3 ...
yaskane yaskane
Sváb hentes marhatokánya
Hozzávalók: * 80 dkg marhacomb (jó a lábszár is) * 15 dkg gépsonka * 15 dkg ecetes uborka * 2 dl tejföl * 1 nagy fej vöröshagyma * 2 dl száraz fehérbor * liszt * majoránna * só * olaj Elkészítés: Csíkokra vágjuk a marhahúst. A finomra vágott hagymát kedvenc lábasunkban megpároljuk, hozzáadjuk a húst, megsózzuk, nyakonöntjük a fehérborral, és lefedve puhára pároljuk. Ha már omlós, foszlós, ...
rochlitzne rochlitzne
Sváb hentes marhatokánya
Sváb hentes marhatokánya Hozzávalók: 80 dkg marhacomb (jó a lábszár is) 15 dkg gépsonka 15 dkg ecetes uborka 2 dl tejföl 1 nagy fej vöröshagyma 2 dl száraz fehérbor liszt majoránna só olaj Elkészítés: Csíkokra vágjuk a marhahúst. A finomra vágott hagymát kedvenc lábasunkban megpároljuk, hozzáadjuk a húst, megsózzuk, nyakon öntjük a fehérborral, és lefedve puhára pároljuk. Ha ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Szatmári lacipecsenye
Szatmári lacipecsenye Hozzávalók: 80 dkg sertéstarja 3 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 2 dl vörösbor köménymag őrölt pirospaprika őrölt fekete bors só olaj Elkészítés: A hagymát felkarikázzuk. Elővesszük kedvenc tepsinket, olajat öntünk bele, majd beletesszük a hagymakarikákat, és az előmelegített sütőbe toljuk. A tarját felszeleteljük, kiveregetjük, sózzuk, és az üvegesre pirult ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Jégkrémtorta rochlitzne
Párizsis tésztasaláta bubszi
Almás metélt recept gonda_katalin
diós mascarponés muffin ! ibolya58
Májas újburgonya saláta bubszi
Pozsonyi kifli veronika74
Narancs torta veronika74
Karamellizált szilvás süti 1vargaildyko
Túrós zserbó recept baggesz20
Almás, szilvás süti maroka
Szárnyas receptek
Legjobb csirke (ausztrál) klara50
Kasmiri Mutanjan (indiai) bubszi
Csirkés-sonkás töltött paprika bubszi
Aboldogsághormon a szerotonin termelődését a f katicacska
Tepsis csirke burgonyával.... nanoka72
Töltött csirkemell baconbe recept baggesz20
maláj-indonéz csirke klara50
Farfalle fehérborban párolt tejszínes-mustáros csirkével rec jamborlulu
Indonéz Csirke 1vargaildyko
Sajtos rántott csirkemell bubszi
Marhából készült ételek
A köménymag relisisi
A levesbe horvathnemagdi
Rizzsel és paprikával töltött csirke recept jamborlulu
Spagetti kétféle hússal recept jamborlulu
NYÍRBÁTORI RAKOTT FELsál bubszi
Boronkai marhahúspástétom bubszi
Erdélyi tokány reifregina
Gombával töltött fasírt rauchne02
Omlett baratnu
Vadas marhasült lilikonyhaja
Sertésből készült ételek
Görög gyros házi pitában recept kovacsborbala
Füstölt csülkös marhapecsenye klara50
Káposztaleves módosan bubszi
Csőben sült bolognai penne tejfölösen recept jamborlulu
Grízes tokány bubszi
Sóban sütve horvathnemagdi
H.Kohut Katalin: Tavaszi karalábé csoda kohlinka
Zöldséges fasírt veronika74
Ünnepi töltött báránycomb horvathnemagdi
Skót paraszt-pite horvathnemagdi
Halból készült ételek
Gyors és pikáns falatok horvathnemagdi
Tejfölös harcsafilé bubszi
Fokhagymás-diós füstölt lazac tükörtojással recept jamborlulu
Halas szoljanka leves bubszi
Pisztráng sütve II. bubszi
Cordon bleu halfilé bulac57
Szegedi halászlé 1. bubszi
Körösi harcsapaprikás bubszi
Rácponty skorpiolilike
tavaszi tésztasaláta grimilda
Vad ételek
Fácán tejfölös mártással bubszi
Vöröskáposzta-leves fácánnal horvathnemagdi
Lazac görögös jellegű salátáva rochlitzne
Dödölle rauchne02
Fácánmell töltött körtével bubszi
Fácánleves berántva II. bubszi
Karácsonyi ételek tomicica
Gombás fogolypecsenye bubszi
Őzpörkölt vadász módra bordat
Fácán forgónyárson horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Tejszínes-sonkás-gombás bubszi
Spagetti, sültpaprikával. tereza54
Olasz spagettisaláta bubszi
Paradicsomos, sajtos húsgombócok spagettivel recept jamborlulu
Bolognai ragus palacsinta recept baggesz20
4 csoda-recept - 10 perc alatt grimilda
Mediterrán rakott tészta 1vargaildyko
Brokkolibéka recept jamborlulu
Bolognai spagetti recept kovacs_zsoka
Répás mártás klerierzsi
Pizza receptek
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
Olasz Pizza Tészta 1vargaildyko
Töki pompos Recept ildikocsorbane2
Baconos pizzaszeletek horvathnemagdi
Pizza alaptészta, IV. bubszi
Paradicsomos-pizza horvathnemagdi
3 napos tésztakúra grimilda
SÓS NASI AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Gyors ebédek... biharijudit
Négy évszak pizza horvathnemagdi
Hamburger receptek
Csirkeburger recept jamborlulu
Kevés munkával horvathnemagdi
Házi hamburger veronika74
mustár készítése házilag irmus
Hamburger pulykahússal suzymama
Virslis kifli veronika74
Gyors hamburger recept gonda_katalin
Házi készítésű hamburger recept baggesz20
Házi hamburger grimilda
Hamburger zsemle recept toth_beata
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU