| "Cseszkó"szelet (Vendégváró szelet) |
|
Hozzávalók::
- 1 db tojás
- 5 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 20 dkg finomliszt
- 3 dkg kakaó
- 1 csomag szalalkáli/sütőpor
- kevés tej (kb. 1 dl)
Instrukciók az elkészítéshez::
Hozzávakók a kakakós lapokhoz:
20 dkg finomliszt
5 dkg porcukor
1 db tojás
3 dkg kakaó
1 csomag szalalkáli/sütőpor
5 dkg ... |
agimami7  |
|
|
| |
| "diétás" sertésdagadóK |
sertésmáj,
10 dkg zöldborsó,
2 db tojás,
1 csomó zöldpetrezselyem,
3 dkg paradicsompüré,
2 dkg liszt,
2 dl fehérbor,
só.
A sertésdagadót felszúrjuk, hogy tölthető legyen. Tejbe áztatjuk a zsemléket és jól
kinyomkodjuk. Kevés zsírban megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a
kockákra vágott császárszalonnát, a gombát, a májat és a zöldborsót. Az anyagokat együtt
lepirítjuk, majd hozzákeverjük a zsemlékhez. Hozzáadjuk a tojást, a ... |
faciendum  |
|
|
| |
| "fonatos " |
hajdusági recept !
Fonatos
Hozzávalók:
8 dkg liszt,
3 dl tej,
4 db tojássárgája,
7 dkg vaj,
4 szem kockacukor,
4 dkg élesztő,
kevés só.
Elkészítése:
1 dl tejben megáztatunk 1 szem cukrot, és ebben megkelesztjük az élesztőt. A 4 tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, a megfuttatott élesztőt. A tésztát fakanállal simára dolgozzuk. A kissé megolvasztott vajat részletekben adjuk a ... |
ibolya58  |
|
|
| |
| "tölténytáska " |
palacsinta
30 dkg darált hús
1 kis fej vöröshagyma
1 db kisebb paradicsom
1 db zöldpaprika
1 mokkáskanál fűszerpaprika
1 mokkáskanál őrölt bors
2 db tojás
15 dkg trappista sajt
3—4 dl tejföl
2 dkg margarin
kevés liszt
só
zsiradék.
a darált húst kevés zsiradékon feltesszük pároldóni, majd beletesszük a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, az apróra vágott paradicsomot és zöldpaprikát, és megpároljuk. Megszórjuk a ... |
ibolya58  |
|
|
| |
| ❤ Jénaiban sült házi kenyér ❤ |
|
olyan lesz az állaga, mintha kemencében, gőzben készült volna.
Hozzávalók:
45 dkg liszt
1 ek. só
4,2 dl langyos víz
2,5 dkg friss élesztő
2 ek. olaj
+ a jénai kikenéséhez mogyorónyi vaj, a szóráshoz kevés lisztÍgy készítettem:
1. Az összes hozzávalót egy nagyobb keverőtálban alaposan összedolgoztam. Lágy tésztát kaptam, de nem kell ... |
bubszi  |
|
|
| |
| ❤ szalagos FÁNK ❤ |
dkg liszt
2 dkg élesztő
5 dkg porcukor
5 dkg langyos, olvasztott Rama
2 db tojássárgája
2 dl tej
A sütéshez olajElkészítés
1.Kevés langyos tejjel, liszttel, cukorral és élesztővel kovászt készítünk. A többi porcukorral a tojássárgákat habosra keverjük, hozzáöntjük a tejet és jól kidolgozzuk. Az olvasztott Ramát részletenként hozzáadjuk, liszttel megszórjuk és langyos helyen ... |
bubszi  |
|
|
| |
| ❤Brokkolis sajttekercs❤ |
Kautz József receptje.
Hozzávalók 4 főre:
40 dkg sajt
30 dkg brokkoli
10 dkg vaj
2 kanál finomliszt
2 dl tej
1 kevés só
1 csipet őrölt bors
1 kevés ételízesítőElkészítés:
Előkészítés: A brokkolit kevés vajon, sóval, borssal, ételízesítővel puhára pároljuk. Villával összenyomkodjuk.
Elkészítés: A tejből, 5 dkg vajból és a lisztből besamelt főzünk (vajas rántás, tejjel kiforralva). A ... |
bubszi  |
|
|
| |
| « Vissza Alföldi betyárgulyás - több, gazdagabb egy hag |
Hozzávalók:
30 dkg sertésvelő
1 kg sertéslapocka
3 db vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna
1 evőkanál őrölt pirospaprika
2 db zöldpaprika
1 db nagyobb paradicsom
5 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál őrölt köménymag
só
őrölt bors
25 dkg csiperkegomba
1 nagy marék zöldborsó és zöldbab
2 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
2-3 babérlevél
kis csokor kapor
2 kiskanál mustár
2 evőkanál almaecet
2 dl főzőtejszín
1 ... |
reifregina  |
|
|
| |
|
|