Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
x
Szendvics
HALRUDACSKÁK VAJAS ZSEMLÉBEN
Hozzávalók:
3 kifli, vagy 1 kis buci
3 panírozott halrudacska
majonéz-
hagyma
uborka
Elkészítés:
Vegyél egy 3 db. panírozott halrudacskát és nem túl sok, de nagyon forró olajban süssd őket ropogósra. Eközben vágd ketté a vajasbucit, cibbattát (kis kenyérféleség) tedd bele a három meleg halrudat, majd keverj össze egy kis majonézt apróra vágott hagymával és felkockázott ecetes uborkával, ezt sózd és borsozd. Ha kész a majonéz, tegyél belőe két teáskanállal a halacskák tetejére és nyomd össze a bucit, hogy az ízek jól átjárják. Amig még meleg , burkold be az elfogyastásig.
#5
2009. március 7. 10:53
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

KRÁFLI
HOZZÁVALÓK:
70 dkg liszt,
40 dkg tisztított, darált nyers sertésháj,
2 jó kanál tejföl,
1 tojás,
1 dl száraz fehérbor vagy egy evőkanál borecet,
egy csapott kávéskanál só,
ugyanannyi cukor,
szódavíz, amennyi a megfelelő, keményebb rétestészta állag eléréséhez kell.
ELKÉSZÍTÉS:
1. a 40 dkg sertéshájba jól beledolgozunk tíz deka lisztet és hideg helyre tesszük.
2. a hatvan deka lisztből a többi hozzávalókkal elkészítjük a tésztát, jól kidolgozzuk, majd 15 percig pihentetjük.
3. vékonyra kinyújtjuk a tésztát, amilyen nagyra csak engedi a gyúródeszkánk, és rákenjük kézzel a lisztes hájat
felcsavarjuk, mint a bejglit, nyújtófával meglapogatjuk, majd csaknem szabályos téglalap alakúra kinyújtjuk
Most következik a HAJTOGATÁS: gondolatban vízszintesen három felé osztva a tésztát, alulról felfelé hajtjuk, majd felülről ráhajtjuk a harmadik harmadot. Jobb és bal oldalról is behajtjuk, majd, mint egy könyvet, összehajtjuk.
4.húsz percnyi pihentetés után újra kinyújtjuk, az előbbi módon hajtogatjuk, majd húsz perc múlva még egyszer.
Újabb húsz perc múlva kinyújtjuk a tésztát kb. fél centi vastagra és éles késsel kb 10x10-es négyzetekre vágjuk (éles késsel). A négyzetek közepére tehetünk tölteléket is, de csak sűrű állagút, ami sütés közben sem folyik ki (pl: gesztenyemassza, főzött dió- vagy máktöltelék, régi fajta szilvalekvár).
A négyzeteket kétféleképpen hajthatjuk össze:
Vagy mint egy könyvet, akkor sütés után úgy nyílnak fela tésztalevelek, mint a könyv lapjai
Vagy mint egy kendőt, háromszög alakúra.
Sütőlemezen akkor tesszük be, amikor a sütő kellőképpen forró, és 15 percig ezen a magas fokozaton sütjük, hogy a háj sülni kezdjen, a tésztalevelek ugyanis ettől nyílnak fel. Utána már kinyithatjuk a sütőajtót megnézni, illetve lejjeb vehetjük a sütési fokozatot is.
35-40 perc szükséges.
Ha kiszedtük, porcukorral meghintjük, de lehetőleg ne egészen forrón tálaljuk!
Jó étvágyat!
(Gombás Imréné- Kláritól kaptam)
#4
2009. március 7. 00:30
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

VARGABÉLES (Erdélyi különlegesség)
1.Hozzávaló: Otthon készített rétestészta:
30dkg liszt
1 tojás
2dkg zsír
kevés langyos, picit ecetes víz, kevés só
Az elkészített tésztát kettévágjuk, majd olyan lapokat készítünk, mint a legnagyobb tepsink. Sőt azok a lapok amik alulra kerülnek majd, két oldalt lógjanak ki a tepsiből.
a kiszabott lapok felét a kivajazott tepsibe rakjuk, közben mindegyiket olvasztott vajjal megkenjük.
A felülre szánt lapokat félretesszük.
HA GYORSABBAN AKARUNK ELKÉSZÜLNI: JÓ A BOLTI RÉTESLAP IS!
/Vaj helyett olajat is használhatunk a kenegetéshez:/
1 csomag kell a boltiból. 4 lap alulra, 4 lap felülre!
2.Hozzávaló:Cérnametélt:
20dkg liszt
2 tojássárgája
kevés só
Meggyúrjuk , felvágjuk és kifőzzük, leszűrjük, öblítjük. Egy kevés olvasztott vajat ebbe is belekeverünk, majd félretesszük hülni.
EZT IS HELYETTESÍTHETJÜK KÉSZEN VETT TÉSZTÉVAL. /Én ilyenkor 15dkg
tésztát szoktam előkészíteni/
3. Hozzávaló:Töltelék:
75dkg tehéntúró
20 dkg cukor
5 db tojás
10 dkg mazsola
2dl tejföl
2csomag vanília
Kevés rum, vagy aroma
1 citrom héja lereszelve
Egy csipet só
Elkészítés:
1. A mazsolát jól megmossuk, majd ráöntjük a rumot. Félretesszük, hogy jól szívja meg magát rummal.
2.A tojássárgáját kikeverjük kb. a cukor harmadával, belekeverjük a vaníliát is.
3.A túrót óvatosan összetörjük egy villával, beletesszük a maradék cukrot, majd a tejfelt és a reszelt citromhéjat.
4. A mazsolát kivesszük, lecsepegtetjük és szintén bekeverjük.
5. Ha a metélt már kihült a masszánkat ráborítjuk és óvatosan összekeverjük.
6.Felverjük a tojásfehérjét a csipet sóval nagyon keményre.
7.Ezt is belekeverjük a masszába./Óvatosan kevergessünk, a hozzávalók ne nagyon törjenek össze/
Összeállítás:
Az lapokkal előkészített tepsibe beleöntjük a tölteléket.
Az oldalt lelógó lapszéleket ráhajtjuk. Becsomagoljuk oldalról.
Elővesszük a maradék lapokat és egyenként ráhelyezzük a tetejére.
A rétegek között most is kenegetjük vajjal, vagy olajjal.
Előmelegített sütőben rózsaszínűre kb. 40 perc alatt megsütjük.
A megsült bélest 10- 15 percig pihentetjük, majd megszórjuk porcukorral és kockára vágva tálaljuk.
Jó étvágyat!
#3
2009. március 7. 00:22
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

RAFFAELLÓ
Hozzávalók:
50dkg kristálycukor
2,5 dl víz
33dkg margarin-vagy vaj
50dkg tejpor
38dkg kókuszreszelék+ 1csomag a forgatáshoz
kb 10dkg darabolt dió, mogyoró vagy mandula
Elkészítés:
A vizet a cukorral habzásig forraljuk. Kicsit hűtjük.
Amikor a cukros szirup langyos, belekeverjük a vajat. Ha felolvadt
a vaj, kis adagokban hozzáadjuk a tejport. Alaposan kikeverjük.
Végül a 38dkg kókuszreszeléket keverjük a masszába.
Ezt a keveréket másnapig a hűtőbe tesszük. /Megkeményedik, olyan lesz, mint a gyurma/
Dió nagyságú gombócokat formálunk, a gombócok közepébe pl. natúr mogyorót teszünk. A kész gombócokat kókuszreszelékbe forgatjuk.
Nagyon finom. Olyan íze van, mint a Raffaelló bonbonnak. Jobb mint
a közismert kókuszgolyó.
#2
2009. március 7. 00:21
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

TÁLBAFŐTT
Hozzávalók:
4kifli
8-10 dkg vaj
kb. 12dkg cukor
2 tojás
Kis üveg lekvár (Bármilyen, én narancsdzsemmel szeretem )
2cs. vanília
5dl tej
Elkészítés:
1. Egy tűzálló edényt (tepsit) jól kivajazunk.
2. A kifliket felkarikázzuk és egyenként bőségesen megkenjük előbb vajjal, azután a lekvárral is.
3. Szépen berakjuk az előkészítetett tepsibe. Legalább két rétegben rakjuk egymásra a darabokat.
4. A tojások sárgáját kikeverjük.
5. A tejet felfőzzük, ízesítjük a vaníliával, cukorral, majd ha
kissé lehült beletesszük a kikevert sárgáját. (Madártej)
6. A madártejet ráöntjük a kiflire. (Lepje el a rakományt)
7. Betesszük a sütőbe és kb fél órát sütjük.
8. Felverjük a tojásfehérjét, ízesítjük cukorral és vaníliával.
9. A sütés vége előtt kg 5 perccel kivesszük a megszilárdult tálbafőttet és rásimítjuk a habot.
10. Visszatesszük, készre sütjük. (A hab halvány barnára pirul)
Jó étvágyat!
#1
2009. március 7. 00:14
Válaszolj!
Üzenet törlése



KAKAÓS KELT CSIGA
Hozzávalók:
3dl tej
1 k.ockacukor
3dkg élesztő
3+8+2+2dkg lágy margarin vagy vaj adogonként kimérve! Össz:15dkg
3+8dkg porcukor és még egy kevés a szóráshoz
1 tasak vanília
2 tojás- csak a sárgája kell!
4 evőkanál kakaópor
csipet só
Sütés:30cm átmérőjű kapcsos tortaforma és sütőpapír
ELŐKÉSZÍTÉS:
Először a kovászt készítjük el. A tejet kézmelegre langyosítjuk kb.35 fokra, 1dl tejben elkeverjük a k.ockacukrot, az élesztőt és a teljes mennyiségből elvett 1 evőkanál lisztet.
Meleg helyen kelesztjük-felfuttatjuk a kovászt. (15 perc)
A kovász akkor jó, ha térfogata az eredetinek legalább a kétszerese, felülete domború, tetején a lisztréteg finoman repedezett, állománya kissé rugalmas.
Élesztős gyúrt tésztát mindig meleg helységben készítsünk, mert könnyen "megfázik", érzékeny az alacsony hőmérsékletre.
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tésztához felolvasztunk 3dkg margarint. A maradék 2 dl tejben elkeverünk 3dkg porcukrot, 1cs. vaníliát, a két tojássárgáját, az olvasztott margarint és egy csipet sót.
_A lisztet megszitáljuk, táblára tesszük és hozzáadjuk a kovászt, és a tojásos keveréket. Alaposan meggyúrjuk.
_Letakarjuk,meleg helyen duplájára kelesztjük. (35-40 perc)
2.A kakós tészta összeállításához habosra keverünk 8dkg margarint 8dkg porcukorral, majd a kakaóval.
-A megkelt tésztánkat gyúrólapra borítjuk és kíméletesen kinyújtjuk, kb fél cm vastag 30x40cm formára. A "téglalapunkra" rákenjük a kakaós masszát. (A két szélét ne kenjük be kb. 3cm maradjon szabadon, ez lesz a csigák alja)
-A megkent lapot szorosan tekerjük fel, és vágjuk 12 darabra.
-A csigákat alul kicsit összenyomjuk és ismét kelesztjük(30-35perc )
3. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral.(Egy kevés massza kifolyhat és leragadhat) A forma oldalát vastagon bekenjük margarinnal. Elég jól ritkán rakjuk be a csigákat, mert sülés közben is nőni fognak!
-A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Az aljába beteszünk egy kevés vizzel töltött lábaskát (A jó kelt tészta sütéséhez gőzre van sükségünk!)45-50 percig sütjük. (A sütés vége felé figyeljük, ha pirulna a teteje, fedjük le sütőpapírral.) Jól át kell sülnie!
-A formában hagyjuk kihülni!
5. Tálalás előtt szórjuk be porcukorral. Az összenőtt csigákat tortaként szeletelhetjük, de csigákra is bonthatjuk.
Jó étvágyat!
#35
2009. március 10. 12:54
Válaszolj!
Üzenet törlése





Szűcs Dezsőné [Vera]

Mézes borleves
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók: 8 dl fehérbor, fél citrom héja, fahéj és szegfűszeg, 3 tojás sárgája, 8 dkg méz
A fehérbor háromnegyed részét citromhéjjal, fahéjjal és szegfűszeggel fűszerezve fölforraljuk. A tojások sárgáját a maradék borral meg a mézzel elkeverjük, és habverővel szüntelenül verve a forralt bort rászűrjük.
Mielőtt forrni kezdene a tűzről lehúzzuk és leveses csészékben tálaljuk.
#34
2009. március 9. 14:17
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása






Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

MADÁRTEJ- krém
Hozzávalók:
• 4 tojás
• 15 dkg kristálycukor
• 1, 2 l tej
• 2 csomag vaníliás cukor
• 1 púpozott evőkanál finomliszt
Elkészítés
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd 5 deka cukrot apránként beledolgozunk.
Felforralunk 7 deci tejet, és az édes habot evőkanállal apránként beleszaggatjuk. A galuskák mindkét oldalát 1-1 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiemeljük, és szitán lecsepegtetjük. A tojások sárgáját a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, és a liszttel habosra keverjük. A félretett tejjel felengedjük. A habgaluskák forró főzőlevét is beleszűrjük, és a szita alá csepegett tejet is hozzáadjuk. Habverővel kevergetve gőz fölött krémmé főzzük, majd egy mély tálba öntjük, és hagyjuk kihűlni. A habgaluskákat a tetejére csúsztatjuk, majd jól behűtve kínáljuk.
Elkészítési idő: 40 perc + hűtés
#33
2009. március 7. 15:29
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

Javítás:
Nem másfél liter tej kell! Másfél dl!
#32
2009. március 7. 15:29
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

BRIÓS (kiskalácsok kávéhoz)
Hozzávalók:
0,5dkg liszt
1dl tej
2 kocka cukor
1dkg élesztő
5dkg porcukor
5dkg vaj
1,5l tej
csipet só
Jól kigyúrt tésztát készítünk. Elvágjuk 12 darabra (egyenként 7 dkg-os), kisodorjuk, háromba vágjuk, összefonjuk, mint a hajat, mind a két végét aláhajtjuk, hogy gömbölyű kalácsot kapjunk. Tepsibe rakjuk, egy órát kelesztjük, tojással megkenve pirosra sütjük. A tepsit egy kicsit megzsírozzuk, ritkán rakjuk bele a tésztát, forró sütőben, egyenletes tűznél sütjük.
#31
2009. március 7. 15:24
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

BRIÓS
Hozzávalók:
- liszt 1,3 kg
- só 1,5 dkg
- élesztő 6,5 dkg
- margarin 14,5 dkg
- cukor 13 dkg
- tojás 1 - 2 db
- tej: amennyit a tészta felvesz.
- aszkorbinsav: ha valaki tud szerezni akkor egy csipet / javítja a lisztminőséget /
A nyersanyagokat összegyúrom, 20 - 30 percet pihentetem, 5 - 6 dkg tésztadarabokat kicsipkedek és különböző alakokra formázom, kétszeresére kelesztem, sütés elött a tetejét megkenem tojással, 200 - 220 C° - on sütöm. Számos sütőnél 3 - 4 fokozaton.
#30
2009. március 7. 15:15
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

rétes
BAKLAVA
Hozzávalók:
1/2 kg mandulabél
1/2 kg dióbél
2 evőkanálnyi fahéjpor
1 csésze cukor
1/2 kg zsíros margarin vagy vaj
1 1/2 kg réteslap, a vékonyabb fajtából
Sziruphoz:
1 1/2 kg cukor
1 citrom
3 pohár víz
1. Leforrázzuk a mandulabelet és lehúzzuk a héját. Ha fehér, héj nélküli belet kaptunk, ez nem szükséges.
2. Ledaráljuk a mandulabelet és a dióbelet, majd egy tálban összekeverjük az egy csésze cukorral és a fahéjjal.
3. Felolvasztjuk a margarint/vajat.
4. Leterítünk egy 22-32 cm-s tepsibe 5-7 lapot, mindegyiket egyenként megvajazva, és megkenjük vastagon a töltelékkel. Erre még 3 lapot teszünk, melynek mindegyikét újfent megkenjük vajjal. Erre a 3 lapra újból tölteléket pakolunk. Legfelül a maradék lapok kerülnek, mindegyikük külön-külön megkenve vajjal. Egy késsel bemetsszük a tetejét, megspricceljük vízzel és kisütjük.
5. Mikor pirosra sült a felső és alsó lap, kivesszük a sütőből, ráöntjük a szirupot, s hagyjuk lassan kihűlni. (A szirupot úgy készítjük, hogy a hozzávalókat körülbelül 5 percig főzzük egy lábasban.)
#29
2009. március 7. 15:13
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

ANANÁSZOS-CURRYS CSIRKE
Hozzávalók
2 db csirkemell
1 doboz ananászkonzerv
3 dl tejszín
curry
olaj
só, bors
kiskanál liszt
A megmosott csirkemelleket csíkokra vágjuk, olajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a curry-t, majd a feldarabolt ananászt, átforgatjuk. Ezután megszórjuk liszttel, felengedjük tejszínnel és összeforraljuk. Párolt rizzsel tálaljuk.
#28
2009. március 7. 15:07
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

FINOMFŐZELÉK
Hozzávalók:
250 g sárgarépa,
250 g zöldborsó,
1 fej vöröshagyma,
1 pohár tejszín,
20 g vaj, pirospaprika,
liszt, cukor,só, ételízesítő, citromlé
A sárgarépát megtisztítjuk, kockára vágjuk. A vajon megdinszteljük, a megtisztított apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát, félig puhára pároljuk, ezután beletesszük a zöldborsót, és pár percig tovább pároljuk. Majd felengedjük 1000 ml vízzel, ízesitjük kristálycukrral, sóval, ételízesítővel, és fedő alatt puhára főzzük, ha a zöldség megfőtt, belekeverjük a rántást: forró vajon zsemleszínűre pirítunk 2 evőkanál lisztet, belekeverünk egy csipetnyi pirospaprikát, majd felöntjük a tejszínnel és jól elkeverjük a tűzről lehúzva. A rántással mégegyszer össze forraljuk. Citromlével ízesítjük,és finomra vágott kaporlevéllel megszórva tálaljuk.
#27
2009. március 7. 15:02
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

GULYÁSLEVES
Hozzávalók:
50 dkg burgonya,
10 dkg füstölt szalonna,
1 kg marhahús,
1 db vörös hagyma,
pirospaprika,
petrezselyemzöld,
köménymag.
Sárgarépa
Fehérrépa
A szalonnát apró kockára vágjuk, és a bográcsban kisütjük. A hagymát vékony karikára vágjuk, és a kisült zsíron megpároljuk. Kevés pirospaprikával átforgatjuk, majd vízzel felöntjük. Ha felforrt beletesszük a kockára vágott marhahúst, a finomra vágott petrezselymet, a köménymagot, végül sózzuk. Amikor a hús félig megfőtt hozzáadjuk a feldarabolt burgonyát, zölségeket. Ezután készre főzzük
#26
2009. március 7. 15:00
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

SZTRAPACSKA
Hozzávalók:
50 dkg burgonya
1 teáskanál

1 tojás
20-25 dkg liszt
10 dkg füstölt szalonna
20 dkg juhtúró
1. A burgonyát megtisztítom, lereszelem és megsózom, majd a felvert tojással és annyi liszttel keverem össze, hogy galuska keménységű tésztát kapjak.
2. A szalonnát apró kockákra vágom, a zsírját kiolvasztom, majd a pörcöt a zsírból kivéve félreteszem.
3. A tésztát galuskaszaggatóval lobogó, sós vízbe szaggatom. Ha a tészta megfőtt, leszűröm, olvasztott zsírra szedem és összekeverem.
4. A tetejére morzsolom a juhtúrót, rászórom a szalonnapörcöt, és néhány percre a forró sütőbe teszem, hogy a juhtúró ráolvadjon a tészta tetejére.
Megjegyzés: Sima tehéntúróval és - rá a tetejére - tejföllel, (meg persze a pirított szalonna!) is nagyon finom, valamint tejföl, túró, és szalonna hiányában káposztásan is el lehet készíteni. Ugyanolyan káposztát tehetsz rá, mint a káposztás kockára szokásos. Arra kell figyelni, hogy a tészta sűrűsége körülbelül olyan legyen, mint a nokedli neknek. A lereszelt krumplit ne soká tartogasd, mert befeketedik. Lereszelés után rögtön keverd össze az összetevőkkel és szaggasd ki. Tepsiben, jól megpirítva az igazi, de csak simán az elkészülte után, pirítás nélkül is finom. Kísérletezz vele, szinte nem lehet elrontani!
#25
2009. március 7. 14:57
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

rakott
BARACKOS CSIRKE
Hozzávalók:
2 csirkemell
kb 1 kg őszibarack
kevés méz
olaj a sütéshez, só
Elkészítés:
A csirkemellett nagy csíkokra vágd fel,mint a rántotthúst. Egy serpenyőben süsd át! Az őszibarackot szeletekre vágd fel! Ha a hús kész rakd bele egy jénai tálba: egy sor hús,egy sor barack és közben rakjál rá mézet! Ezt csináld addig míg a legtetején barack nem lesz,kb 15 percig süsd, csinálhatsz hozzá krumplipürét vagy párolt rizst.
#24
2009. március 7. 14:51
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

CSIRKE- SÖRÖSDOBOZON SÜLVE
Hozzávalók:
1 egész csirke
fél doboz sör
5-6 gerezd fokhagyma
2 evőkanál sárgabarack lekvár
0,5dl barackpálinka
kevés só
Elkészítés:
Végy egy doboz sört és idd meg a felét (ha szereted). A maradékba dobj bele 5-6 egész gerezd fokhagymát. Az egész csirkét (l,5 kg-os) sózd meg, majd csücsültesd rá a dobozra, kend be a bőrét 2 evőkanál sárgabarack lekvár és fél deci barackpálinka keverékével és fed be a "vállait" , valamint szárnya csücskeit alufólia csíkokkal. A sörösdobozra ültetett pipit egy sütőtálcán told a sütőbe, 30 perc múlva szedd le a védőfóliákat a husiról és süsd még cirka 15 percig. Nem lesz édes, a bőre viszont gyönörűségesen barnára karamellizálódik, a fokhagymás sörtől pedig különleges aromája lesz.
Jó étvágyat!
#23
2009. március 7. 14:43
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

GYÖMBÉRES RAGU
Hozzávalók:
2 csirkemell
kevés olaj
2 hagyma
1dl tejföl
1 kávéskanál gyömbér, kevés szerecsendió
10dkg sajt
Elkészítés:
A csirkemellet felkockázod, hagymás olajra dobod, amikor kifehéredett ráöntöd a gyömbérrel és szerencsendióval ízesített tejfölt (a gyömbérrel vigyázz, csak kb. 1 kávéskanálnyit 2 mellhez számolva), majd ha már puha a hús adj hozzá reszelt sajtot és addig kevergesd, míg el nem olvad benne. Rizzsel tálald!
A legjobb - szerintem - az Uncle Ben's rizs, mert nem tapad és valóban ízletes.
#22
2009. március 7. 14:35
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

sül
MÁRTÁSOS HÚS
Hozzávalók:
4 szelet sertéshús
2 evőkanál vaj
1 húsleveskocka
1 evőkanál liszt
1 fej vöröshagyma
2 dl száraz fehérbor
8 csemegeuborka
1 kávéskanál mustár (csípős)
4 evőkanál snidling (apróra vágott)
őrölt bors

ELKÉSZÍTÉS
A hússzeleteket sóval, borssal meghintjük, és 1 evőkanál vajban mindkét oldalukat megsütjük. 4 dl langyos vízben feloldjuk a leveskockát. A hagymát felkockázzuk, majd a maradék vajban üvegesre pároljuk. A liszttel megszórjuk, és kevergetve apránként hozzáöntjük a bort meg a levest. Felforraljuk, és a felére főzzük. Az uborkákat felkarikázzuk. A húshoz adjuk a mártást, beletesszük az uborkakarikákat, a mustárt és a snidlinget. Előmelegített tányérokra osztjuk a hússzeleteket, a mártással meglocsoljuk, és rögtön tálaljuk.
#21
2009. március 7. 14:27
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

HAMIS KÍNAI
Hozzávalók:
1 csirkemell
2 hagyma
kevés olaj
1dl víz
só, cukor, ketchup ételízesítő (Ízlés szerint)
1 ananász
1 kígyóuborka
pár cikk fokhagyma
1 paradicsom
Elkészítés:
A vöröshagymát megpirítod, rádobod a kockára vágott csirkemellet, amikor kifehéredett felöntöd 1 dl vízzel, adsz hozzá sót, cukrot, ketchupot, ételízesítőt, darabolt ananászt, felkockázott kígyóuborkát. Pár perc után ízesíted még fokhagymával és darabolt paradicsommal. Rizzsel tálald! Jó étvágyat!
#20
2009. március 7. 14:23
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

RAGU
Hozzávalók:
1 csirkemell
kevés bazsalikon, oregánó
só, vagy éetelízesítő
pár cikk fokhagyma
néhány olajbogyó
2-3 paradicsom
10dkg fetasajt
Végy egy darab csirkemellet, kockázd fel, dobd rá hagymás olajra. Amikor kifehérdetett, ízesítsd bazsalikommal, oregánóval és sóval (vagy ételízesítővel). Majd adj hozzá felaprított pár cikk fokhagymát, olajbogyót, 2-3 db paradicsomot, a végén pedig kockára vágott feta sajtot.
#19
2009. március 7. 14:14
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

SAJT HÁZILAG
Hozzávalók:
1 liter tej,5odkg.túró,
7dkg vaj,1 egész tojás,
1 teásknál só,1 teáskanál
szódabikarbóna.
A tejben elmorzsoljuk a túrót,felforraljuk majd leszürjük.Kissé kihűtjük és hozzákeverjük a tojás,vajat,sót,szódabikarbónát.
Folytonos keveréssel tovább főzzük
(minél tovább annál keményebb sajt lesz belőle),ha már elváli a lábas falától kész.Fűszerezni is lehet:kömény,kapor,fokhagyma,kockára vágott gyulai.
A meleg masszát kivizezett tálba öntjük,hűvösre tesszük,ha kihűlt fogyasszátok egészséggel!
#18
2009. március 7. 13:41
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

TEASÜTEMÉNY
Hozzávalók:
30dkg.liszt
2odkg.margarin
10 dkg porcukor
Gyúrd össze,pihentesd 30 percig a hűtőben,akár ki is nyújthatod, különböző formákra kiszaggathatod.A hagyományos darálós módszerrel a legpraktikusabb. Kiadós teasütemény,mely hetekig eltartható,ha lezárt dobozban tárolod.
teszed.
#17
2009. március 7. 13:39
Válaszolj!
Üzenet törlése





- - [-]

14: Szia Marika! Azt szeretném megkérdezni, hogy a káposztás buktába a káposztát úgy nyersen kell beletenni?
#16
2009. március 7. 13:33
Előzmény Juhászné Szunyogh Mária [Mar... 2009. március 7. 13:27
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása






Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

Hab
SCHOKO MOUS
Kevés gyümölcspálinka
20dkg. Étcsokoládé
6 Tojássárgája
6dkg Kristálycukor
0, 5L Tejszín
4 Lap Zselatin
A Tojássárgáját vízgőz felett habbáverjük, hozzákeverjük a gyümölcspálinkát.
Ezután az előre beáztatott gelatint keverjük óvatosan a tojássárgájához.
Eközben a tejszínhabot kemény habbá verjük.
A még ,,meleg" gelatinos tojássárgájához hozzáadjuk az előzőleg ugyancsak vízgőz felett folyósra olvasztott, étcsokoládét.
A legvégén óvatosan beleöntjük a tejszínt.
Az egészet egy tálbaöntjük, lefóliázzuk, majd berakjuk a hüttőbe.
2-3 óramulva forró vízbe mártott kanállal porciózhatjuk.
Tipp: A tálalást mutatósabbá tehetjük, ha a tányérra előzőleg-málnaszörpöt öntünk
És erre formázzuk rá csokihab gombócokat.
Befejezésül koronaként Mentalevéllel díszítjük
#15
2009. március 7. 13:32
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

KÉPVISELŐFÁNK
Hozzávalók:
½ l víz
12,5 dkg vaj
25 dkg liszt
4 tojás
Csipet só
Elkészítés:
A vizet felforraljuk a vajjal majd hozzá, adjuk a lisztet.
Addig kevergetjük a masszát, amíg az el nem válik az edény falától.
Ezután egyenként hozzá keverjük a tojásokat,ügyelve arra hogy a tészta,
Mindegyik tojást alaposan felvegye.
Ezután a kész tésztát nyomózsákba tesszük,és
Csillagtüllén keresztül kicsi halmokat formázunk a már elörre benedvesített sütőlapra.
20-percig sütjük 180-fokon, majd 190-en még 5-percig.
Kb. 15-20 darab.
Felhasználási javaslat:
Felhasználhatjuk édességként ha például különböző ízesittésű
Gyümölcs habokat vagy puding krémet töltünk bele.
De ugyanúgy használhatjuk sós kiegészttőként is hogyha sajt habot ,
Vagy csak egyszerűen körözöttet töltünk bele
#14
2009. március 7. 13:27
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

PANACOTTA
Eredeti Olasz édesség.
Elkészítése nagyon gyors.
2dl tej
1l tejszín
Egy kevés vanilliáscukor
20 dkg kristálycukor
20 dkg porcukor
8 lap zselatin
1 rúd vanillia
Elkészítés:
A 20 dkg porcukorból karamellt Készítünk
És a Panacotta-formába öntjük. Mindeggyikbecsak annyit,
Hogy a forma alját beszínezze.
Ezután a 2dl tejet a kristálycukorral, vanilliáscukorral.
És az előzőleg félbehasított vanilliával felforraljuk.
Lehúzzuk a tűzhelyről és belekeverjük a már 10-perce vízben ázó zselatint.
Ezután mártsak az 1l tejszint-kel hozzáönteni.
Az egészet még egyszer átkeverjük, és utána beletöltjük a formákba.
4-5 Órát a hüttőbe adjuk.
Mentával, Eperrel, Narancs-gerezdekkl szépen kidíszíthetjük.
#13
2009. március 7. 13:26
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

RÁNTOTT KÁPOSZTALEVÉL.
A káposzta leveleket egészben leszedjük a fejről (káposzta) és hagyományos módon bepanírozzuk. Közepes tűzön jól átsütjük. A panírba tehetünk egy kis borsot is!
#12
2009. március 7. 13:21
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

kelt
KÁPOSZTÁS BUKTA.
80 dkg réteslisztből, és két közepes főtt-törött krumpliból kelt tésztát készítünk. Megtöltjük reszelt, (sózott kinyomott)borsozott, kicsit cukrozott fehér fejes kápsztáva. Buktára hajtogatjuk, a tetejét tejes tojássárgájával megkenjük és készre sütjük.
#11
2009. március 7. 13:18
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

GYÜMÖLCSÖS ZÖLDSÉG KÖRET
.
Hozzávalók:
Zöldségek vegyesen (cukkíni, paprika, paradicsom , borsó, répa)
Gyümölcsök vegyesen (alma, szilva)
grillfűszer, só,
vaj, olívaolaj,
méz, cukor
reszelt sajt
Kiolajozunk egy tepsit. Kibéleljük cukkini karikákkal, szelünk rá szilva és almadarabokat (bármilyen más gyümölccsel is jó), paradicsomkarikákat, zöldpaprika karikákat. (Erős paprikával még pikánsabb.) Rétegenként meghintjük egy pici grillfűszerrel, sóval, a végén megszórjuk zöldborsóval és répadarabokkal. Kevés vaj- vagy margarindarabokat dobálunk közé, és leöntjük néhány csepp olivaolajjal, és egy evőkanál mézet csurgatunk rá szanaszét. A tetejét még egy teáskanál cukorral megszórhatjuk. Egy kevéske füstöltsajtot reszelhetünk a tetejére, de anélkül is finom, köretként vagy önálló ételként is tálalhatjuk.
#10
2009. március 7. 13:17
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

Rakott
RÁNTOTT HUSI KICSIT MÁSKÉPP
Hozzávalók:
1kg hús (sertés, marha vegyesen)
Sajtreszelék- (Trapista-Karaván)
vaj
zsemlemorzsa
tejszín--kb fél liter
Ugyanúgy kilapítod a husit klopfolóval (vagy vékonyra szeleteled). Majd panírozod, DE! nem zsemlemorzsába, hanem sajtreszelékbe, melyet kétféle sajtból állítasz össze: Trappista és Karaván sajtok keverékéből. Ha a husik kész vannak, akkor a husikat egy kivajazott és nagyon vékonyan zsemlemozsával megszórt Jénai tálba teszed. Egy sor husi, amire öntesz egy kicsi tejszínt (amiből a habot szoktad készíteni), majd jön még egy réteg husi, majd megint egy kis tejszín. Mindaddig míg a Jénai meg nem telik (vagy a husi el nem fogy) majd a tetejére rászórod a maradék sajtot, s ráöntöd a maradék tejszínt. Ráteszed a tetejét, majd előmelegített sütőbe teszed. Remélehetőleg 30 - 40 perc alatt alaposan átsül (lassú tűzön). Annál finomabb, minél többféle húsból készül, persze egyféféből is nagyon finom tud lenni. Köretnek törtkrumplit, vagy könnyű zöldségköretet ajánlanék.
Jó étvágyat!
#9
2009. március 7. 11:26
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

Saláta
SAJTOS SALÁTA
Hozzávalók 2 személyre:
1 gombóc mozzarella sajt,
1 doboz friss tejfől, frissföl;
1 citrom,
só, bors, majoranna (őrőlt vagy friss)
olivaolaj,
chilipor vagy friss chili
Elkészítés:
A sajtot felkarikázod és tányérra fekteted úgy, hogy az elkevert tejföl mindegyik szeletet befedje. A tejfölös sajt tetejét megszórod sóval, borsal, egy kis chilivel, ráreszelsz legalább egy fél citromot héját és ízlés szerint citromlével is meglocsolhatod. Végül meglocsolod olivaolajjal és megszórod a majorannával. Egy órára a hűtőbe rakod és végül fokhagymás pirított kenyérrel vagy cibattával tálalod. Remek vacsora de sültek mellé is kiváló.
#8
2009. március 7. 11:15
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

Krém-szendvicsre
ECETBEN ELTETT CITROMCSEMEGE
Hozzávalók:
2 kávéskanál mustármag
2 evőkanál olívaolaj
tetszés szerint: 1 kis marék cur-rylevél
tetszés szerint: 1 kávéskanál urad dhal (apró száritoit feles borsó)
1 kávéskanál chilipor
4 evőkanál borecet
2 megmosott, kimagozott, feldarabolt citrom
Elkészítés:
A forró olajon pattogtasd meg a mustármagokat. Mihelyt szétpat-tannak, add hozzájuk a curry-leveleket meg az urad dhalt. Vedd a lángot takarékra, a keveréket hintsd meg chiliporral, pirítsd barnára, és jöhet az ecet. Keverd bele a citromot, vedd le a tűzről. A hűtőben egy hétig eltarthatod.
#7
2009. március 7. 11:10
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

Párolt
CITROMOS RIZS
(4 személyre)
Hozzávalók:
500 g hosszú szemű basmati rizs
5 evőkanál növényi olaj
2 evőkanál mustármag
2 kávéskanál urad dha! (apró, szárított feles borsó)
1 marék currylevél
2 citrom héja és leve
1 csokor apróra vágott, friss korianderlevél tengeri só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
Dobd a rizst forrásban lévő vízbe, főzd 10 percig, majd szűrd le.
Melegítsd az olajat egy kis serpenyőben, mérsékelt lángon. Add hozzá a mustármagot, és amint pattogni kezd, kínáld meg az urad dhallal, a currylevéllel és a csíkokra vágott citromhéjjal. Pirítsd a keveréket 1 percig, hogy az urad dhal és a citromhéj egy kis színt kapjon.
Borítsd a lecsöpögtetett, gőzölgő rizst egy tálba, és keverd bele a pirított fűszere-ket, a citromlevet meg az apróra vagdalt koriandert. Ízlés szerint sózd, borsozd. Szolgálj fel hozzá finom currymártást!
Mindig kíváncsi voltam, hogyan készítik híresen finom rizsüket az indiai és thaiföldi séfek. Ez egy valóban szuper módszer az egyszerű rizs megbűvölésére, de bátran továbbléphetsz. Kábítsd a rizst kurkumával, vagy mérgesítsd egy kis chiliporral. Piríthatsz hozzá tört magvakat, habarj bele tojást, bódítsd el ötleteiddel és ízesítőiddel.
#6
2009. március 7. 11:05
Válaszolj!
Üzenet törlése



◄◄

...
27
28
29
30
31
32

►►



Kedvencek
•5 betűs szójáték
Kné Pungor Zsuzsa ...

június 7. 20:09

•KÖZKÍVÁNATRA - KARFIOL-TOPIK
Lázárné Gyulasi ...

június 7. 20:07

•Bölcsességek, idézetek gyűjtemén...
Pálóczi Eszter

június 7. 19:58

•Kedvenc idézeted, mottód
Besze Lukács [Luk...

június 7. 19:35

•7-EN, MINT A GONOSZOK
Pálinkás Béláné ...

június 7. 18:02

•Rugalmas 4 betűs
Kuchta Csilla

június 7. 18:01

•FORDÍTOTT OFF SZÓJÁTÉK
Kuchta Csilla

június 7. 18:00

•Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ GYÖNGYSZEMEIM Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ...
Bécsiné Botta Mag...

június 7. 17:44

•Szólánc
Bécsiné Botta Mag...

június 7. 17:33

•4 betűs játék
Bécsiné Botta Mag...

június 7. 17:29

•Játszani jó!
Fodor Ildikó

június 7. 14:03

•60-év felettiek az iwiwen
Peczeli Károlyné ...

június 7. 09:41

•Egysoros versek - okos mondatok
Osváth Ilona [Ili...

június 7. 08:33

•Vers mindenkinek
Víg Éva [veva]

június 7. 00:31

•JÁTÉK A SZAVAKKAL! (szólánc)
Bécsiné Botta Mag...

június 6. 18:56

•Irodalmi kávéház
Szilágyiné Kősze...

június 6. 16:21

•HÁROMBÓL EGY A VÁLTOZÓ
Bécsiné Botta Mag...

június 6. 15:02

•Betűcserélő
Kovácsné Veitz Il...

június 6. 14:03

•Versek-gyűjteménye-szép prózai ...
Bécsiné Botta Mag...

június 6. 11:50

•mongúz 4 betűs játék
Bécsiné Botta Mag...

június 6. 11:12

nagyuska nagyuska
Címkék: Szunyogh Mária, Eredeti Olasz, Pungor Zsuzsa, Lázárné Gyulasi, Pálóczi Eszter, Besze Lukács,

x
Megsütöttem a fánkot.Nem macerás ,gyors és finom.Köszönöm Villám Zsuzsi #1762 2009. február 11. 19:23 Előzmény Demjén Ágnes (Ági) [körlevel... 2009. február 1. 14:26 Válaszolj! Juhászné Szunyogh Mária [Mar... VARGABÉLES (Erdélyi különlegesség) 1.Hozzávaló: Otthon készített rétestészta: 30dkg liszt 1 tojás 2dkg zsír kevés langyos, picit ecetes víz, kevés só Az elkészített ...
nagyuska nagyuska
x
a pogik felét megszórtam szezámmaggal, - illetve egy kis tálba tettem a magot, és a tojással megkent pogi tetejét hozzáérintettem. Nagyon fincsi a sült szezámmal is! #8 2009. május 1. 07:29 Juhászné Szunyogh Mária [Mar... KAKAÓS KELT CSIGA-JAVÍTÁS A hozzávalók felsorolásánál a 30dkg liszt kimaradt! A hibáért elnézést kérek! #7 2009. március 11. 09:25 Juhászné ...
nagyuska nagyuska
x
bevagdossuk és a tésztát nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét tojásfehérjével megkenjük, és 10 percet kelesztjük. Forró sütőben sütjük. #10 2011. június 8. 16:45 Válaszolj! Juhászné Szunyogh Mária [Mar... http://www.jacquielawson.com/preview.asp?cont=1&hdn=0&pv=3154286 Töltött tojás Kattints a tojásra! #9 2009. április 6. 09:11 Válaszolj! ...
nagyuska nagyuska
x
- Juhászné Szunyogh Mária [Mar... CSIRKEMELL-TORTA Hozzávalók: 1,5kg csirkemell 30-30 dkg trappista és füstölt sajt 3 tojás 30dkg bacon szalonna kevés vaj só, bors ízlés szerint Elkészítés: A csirkemellet felkockázzuk, megsózzuk és vajon elősütjük, addig amíg fehéredni kezd. Lereszeljük a sajtot és összekeverjük a 3 felvert nyers tojással. Borssal, sóval ízesítjük a ...
nagyuska nagyuska
x
eltér,ugyanúgy lehet a szövegen változtatni,mint a saját szövegen,mielőtt elküldeném. #139 2009. március 11. 09:05 Előzmény Horváth Ferencné [Katica] 2009. március 11. 07:53 Válaszolj! Juhászné Szunyogh Mária [Mar... KELT KAKAÓS CSIGA-JAVÍTÁS A hozzávalók felsorolásánál a 30dkg liszt kimaradt! A hibáért elnézést kérek! (130. bejegyzés) #138 2009. március 11. 08:57 Válaszolj! ...
nagyuska nagyuska
x
Juhászné Szunyogh Mária [Mar... HAGYMÁS-DINNYÉS CSIRKE Friss salátával a legfinomabb! Hozzávalók: ● 1 sárgadinnye ● 1 narancs ● 2 evőkanál citromlé ● 2 hagyma ● 15 dkg csirkemellfilé ● 2 evőkanál olaj ● csipetnyi currypor ● 1 evőkanál szójaszósz Elkészítés: A dinnyét elfelezzük, a magjait eltávolítjuk, a húsát kivájjuk és ...
nagyuska nagyuska
x
- Juhászné Szunyogh Mária [Mar... {{{Törölt hozzászólás!}}} Klári Bartal küldte a TVN.hu-n . *Nagy szalonnahatározó*** ** ** *Együk vagy főzzünk vele? Nyersen, füstölve vagy főtten? Melyik mire jó?** * *Nagy szalonnahatározónk segít eligazodni a zsírrétegek között, és az is kiderül, hogy a csécsi szalonna igenis trendi.***** . *A dolog nem olyan egyszerű, hogy van füstölt és főtt szalonna vannak ...
nagyuska nagyuska
Süti ajánló
Könnyű citromos sütemény janna53
Nanaimo szelet margareta51
Diótorta klara50
Almás-kókuszos kocka tereza54
Túrógolyó bubszi
Szaloncukor recept streetkitchen.blog drciccancs
Meggyes muffin pacsakute
Görög mézes sütemény bubszi
10 perces fánk. reifregina
Krémes bkisseva
Szárnyas receptek
Csirkekirály (ausztrál) klara50
Csirkemell gyümölcsmártásban groszmadel
Csirkemell zöldborsóval recept baggesz20
Debreceni aprópecsenye bodaaniko
Recept jjanosne
Vacsora csata jjanosne
Finom falatok! piroska0101
Sajtban sült csirkemell bubszi
Recept jjanosne
Indiai pulyka rochlitzne
Marhából készült ételek
Buddha szülinapi levese noble
B betűs receptek horvathnemagdi
B receptek horvathnemagdi
Szárnyas-krémleves gazdagon bubszi
Rózsa Sándor kedvence tinka1951
Étel-ital-sütemény jjanosne
befsztroganov ibolya58
Befsztroganov bubszi
Marhasült yorkshire pudinggal horvathnemagdi
Vagdalthús sütőben sütve ! szupernagyi
Sertésből készült ételek
Bagolyvári sertésflekken veronika74
Vadas 2 recept boszorlany
Lőrinci töltött káposzta recept toth_beata
Káposztás malachús horvathnemagdi
Sertésragu almával, zsályával skorpiolilike
Köményes sertéscsülök klara50
Pulykamell-szeletek rokfortos bubszi
T betűs recept horvathnemagdi
Ormánsági töltött káposzta klara50
csülkös medvehagymás bucik ! ibolya58
Halból készült ételek
Ponty egytálétel románosan. csibi52
Spárga lazaccal veronika74
Mustáros Lazac Rizzsel 1vargaildyko
Pisztráng mandulával sütve bubszi
Lazac rákszószban rochlitzne
Ponty-pörkölt. csibi52
Halra fel! horvathnemagdi
Lazaccal az egészségért brozsika
Halragu zöldborsóval bulac57
Dunai halászlé vegyes halból 1 bubszi
Vad ételek
Baszk fácán baratnu
Áfonyás sült szarvascomb mandu pacsakute
Karácsonyi ételek tomicica
Ízőrzők – Magyaregregy horvathnemagdi
Töltött káposzta klarika47
Fácánmell töltött körtével bubszi
Szarvasragu bulac57
Vöröskáposzta-leves fácánnal horvathnemagdi
szarvasi lakodalmak levese ! ibolya58
Óda a töltött káposztához tripike
Spagetti ajánló
Pasta Frittata yaskane
Lazacos spagetti recept jamborlulu
Császár-spagetti bubszi
Spagetti gyömbérmártással bubszi
Kínai zöldséges-csirkés tészta gigi55
Spagetti kétféle hússal recept jamborlulu
Csirkés gombás tészta sajtkrumpli
Bolognai pita recept jamborlulu
Tűzdelt őzgerinc párolva bubszi
Mit csinálj a karácsonyi maradékkal? akiram45
Pizza receptek
Farsangi gyerekzsúr veronika74
Pizzás csavart rúd recept baggesz20
Pizza pogácsa tinka1951
Az olasz lakoma horvathnemagdi
Zöldséges pizza bulac57
Mindentudó kalácstészta gereica
Virsli pörköltös rátét bubszi
Pizza-tészta, II. bubszi
Töki pompos receptje-finom marika4528
Csirkemájas-tepsis pizza horvathnemagdi
Hamburger receptek
Szezám(mag)! Tárulj! horvathnemagdi
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Pljeskavica, csevap, mititei horvathnemagdi
Kolbászos hamburger horvathnemagdi
Házi hamburger veronika74
x nagyuska
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
Hamburger baratnu
Hamburger zsemle házilag recept baggesz20
Hamburger buci recept boszorlany
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU