| Névnapos receptek |
|
erre egy sor, túrót majd egy réteg tejfölt, ezt megszórjuk reszelt sajttal. A rétegezést addig folytatjuk, míg az edény megtelik. Tetejére sajt kerüljön. Előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük.
Anikó körözött - "majomvelő"
Hozzávalók: Tejszínes krémsajt, ízlés szerint lila-, póré-, fokhagyma, só
A hagymákat nagyon apróra vágjuk, a krémsajtba keverjük, és az egészet megsózva ismét elkeverjük. Teával kitűnő.
Anni lepény
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 12 dkg margarin, 1 db tojássárgája, ... |
kloppenburg  |
|
|
| |
| Saláták |
el a cukorral, mustárral, joghurttal; sózd, borsozd, s adj hozzá apróra vágott tárkonylevelet. Ebbe az öntetbe forgasd bele a párizsit, a krumplit és az uborkát. Érleld hűtőben egy-két órát, s a tálaláskor díszítsd petrezselyemzölddel.
Tejszínes hering
Hozzávalók:
8 savanyított hering (Matjes vagy Bismarck)
1 nagy fej hagyma
1 savanykás hámozott alma
1-2 csemege uborka
tejszín,
só,
bors
A hering gerincét kihúzzuk, s a húsát (bőrőstől) ... |
grimilda  |
|
|
| |
| Uborkás-szalonnás fasírt |
Hozzávalók:
* 1 kg darált hús (vegyes)
* 2 db áztatott zsemle
* 1 fej hagyma
* 2 tojás
* fokhagyma
* őrölt kömény
* majoránna vagy oregánó
* só
* durvára őrölt borskeverék
* 50 dkg szeletelt bacon
* 1 üveg kisméretű csemeguborka (esetleg feta)
* 50 dkg burgonya
* 3 dl tejszín
* só
Elkészítés:
A darált húsból, áztatott zsemléből, tojásokból, fűszerekből ... |
rochlitzne  |
|
|
| |
|
|