Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Rakott padlizsánok
Bazsalikomos sajtos rakott padlizsán
Hozzávalók. 2 evőkanál szárnyasokhoz és sültekhez fűszerkeverék, 40 dkg darált sertéshús 4 db közepes padlizsán, 30 dkg héjában főtt burgonya, 3 db paradicsompaprika, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg füstölt sajt, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál finomra vágott bazsalikom, őrölt bors.
A darált sertéshúshoz finomra vágott hagymát, fokhagymát, paradicsompaprikát adunk. A fűszerkeverékkel, bazsalikommal, borssal ízesítjük. A szeletekre vágott főtt burgonyát és a padlizsánt a fűszerkeverékkel, bazsalikommal, borssal meghintjük, majd a darált hússal együtt, olajjal kikent tepsibe rétegezzük. A tetejére reszelt sajttal meghintve közepesen meleg sütőben aranybarnára sütjük.
Görög rakott padlizsán
Hozzávalók: 1 tasak Bolognai spagetti alap, 4 közepes padlizsán, 30 dk darált hús, 1 vöröshagyma, 1 tasak sajtszósz, 2 tojás sárgája, 2,5 dl tej, 5 dk vaj, ételízesítő, paradicsom.
A padlizsánokat hosszában 1 cm vastag szeletekre vágjuk, mindkét felüket ételízesítővel megszórjuk, és egy órát állni hagyjuk. Kevés olajon aranysárgára sütjük. Az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, és a paradicsommal elkészített spagetti alapot. Egy tűzálló tálba tesszük a padlizsán szeletek egy részét, Ráterítjük a paradicsomos hús felét, rá padlizsánt, majd a hús másik felét, amit padlizsánnal borítunk be. A sajtszószt elkészítjük, a két tojás sárgájával összekeverjük, és a padlizsán tetejére öntjük. Forró sütőben kb. 30-35 percig sütjük.

Hússal rakott padlizsán
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg padlizsán, 50 dkg paradicsom, 20 dkg darált sertés- vagy marhahús, 10 dkg margarin, 3 evőkanál liszt, 3 dl tej, 8 dkg reszelt sajt, 1 fej hagyma, 3 evőkanál olaj, 1 dl száraz fehérbor, 3 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors.
Az olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst. Sóval, borssal ízesítjük, fehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk a lehéjazott, feldarabolt paradicsomot. Párpercnyi párolás után, felöntjük a borral és összefőzzük. Öt dkg margarinon megpirítjuk a lisztet, felöntjük a tejjel és összefőzzük. Sóval és öt dkg reszelt sajttal ízesítjük. A meghámozott, felszeletelt padlizsánt besózzuk, és állni hagyjuk, majd a maradék margarinon mindkét oldalon aranysárgára sütjük. A padlizsánt, a paradicsomos húst és a sajtmártást margarinnal kikent, morzsával behintett tűzálló tálba rétegezzük. A tetejére sajtmártás kerüljön, amit zsemlemorzsával meghintünk. Közepes hőfokú sütőben kb. fél órát sütjük.

Iráni rakott padlizsán
1 kg vékonyra szeletelt, előzőleg sós vízben 10 percig áztatott padlizsán, olaj a sütéshez, 2 ek. vaj, 0,5 kg darált bárányhús, 3 ek. paradicsompüré, 1 tk. porcukor, só, bors, 1 tk. pirospaprika, 1 tk. citromlé, 1 dl víz, 2 ek. 1 dl víz, 2 ek. aprított hagyma.
Pirítsuk a vajban üvegesre a hagymát, tegyük bele a húst, paradicsompürét, sót, borsot, paprikát, vizet.
Süssük ki a padlizsánszeleteket forró olajban.
Tegyünk tűzálló edénybe 1 sor padlizsánt, rá 1 sor húsos masszát, .., tetejére padlizsán kerüljön.
Előmelegített, közepesen meleg sütőben süssük 30 percig.
Rizzsel, fejes salátával forrón tálaljuk.
(Ajánlom, finom - darált pulykacombbal készítettem.)

Kairói rakott padlizsán
Hozzávalók: 2 közepes, szeletekre vágott padlizsán, só, felkarikázva 1 nagy hagyma, 4 db vastag karikákra vágott krumpli, olaj a sütéshez, 3 karikára vágott paradicsom, 0,5 dl olaj, 0,5 kg kétszer átdarált hús, 1/4 tk. majoránna, 1/2 mk. őrölt fehér bors, 1 késhegynyi kakukkfű.
Mártás: 1 ek. vaj, 1 ek. liszt, 2 dl tej, só, 1 ek. finomra vágott petrezselyem.
Készítsünk világos rántást a lisztből, vajból, kis adagokban öntsük hozzá a tejet. Lassú tűzön, kevergetve sűrítsük be. Sózzuk. A padlizsánt sózzuk meg és hagyjuk állni 30 percig. Forró, bő olajban süssük ki félig a krumplit. A 0,5 dl olajban pirítsuk üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a húst, majoránnát, borsot, kakukkfüvet, sót. Pirítsuk 10 percig. Tegyünk tűzálló tepsibe váltakozva 1-1 sor padlizsánt, húst, burgonyát, paradicsomot. Minden sort öntsünk le mártással. A tetejére paradicsom kerüljön. Fedjük be a tepsit, közepes meleg sütőben süssük 40 percig.

Paradicsommal rakott padlizsán
Hozzávalók: 2 db közepes padlizsán, 3 db kemény paradicsom, 2 fej hagyma, 3 db tojás, 4 db közepes burgonya, 2 pohár tejföl, csipetnyi morzsolt majoránna, csipetnyi őrölt bors, 1 evőkanál vaj, és ízlés szerint só.
Elkészítése: A padlizsánt meghámozzuk és kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk. A tojásokat megfőzzük, a paradicsom héját lehúzzuk, a hagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk. A tepsi alját vékonyan megvajazzuk, rátesszük a padlizsán-szeleteket, megsózzuk, megborsozzuk. Ráhelyezzük a hagyma- és paradicsomkarikákat, majd a tojásszeleteket, megsózzuk, megszórjuk morzsolt majoránnával és ráöntjük a tejfölt. Rákarikázzuk a burgonyát, majd olvasztott vajjal fedjük. Forró sütőben, kb. 20 percig sütjük.

Rakott padlizsán 1.
Hozzávalók: 4 padlizsán, 60 dk paradicsom, 40 dk főtt marhahús, 15 dk vöröshagyma, 10 dk sajt, 6 dk liszt, 2-2 dl vörösbor és tejföl, 3 gerezd fokhagyma, őrölt bors, só,2 dl olaj a sütéshez.
A padlizsánokat ujjnyi szeletekre vágjuk, sózzuk, pihentetjük, leöblítjük, majd törött borssal behintjük, lisztbe mártjuk, és forró olajban mindkét oldalát megsütjük. A kettévágott paradicsomokat sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk, és azt is megsütjük. Az apróra vágott hagymát kevés olajban megpirítjuk, hozzákeverjük a darált főtt marhahúst, sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük, ráöntjük a vörösbort, és fedő alatt pároljuk. Kiolajozott tűzálló tálba egy sor padlizsánt teszünk, erre egy sor hús, majd paradicsom kerül. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak. Tetejére öntjük a tejfölt, meghintjük reszelt sajttal, és közepes hőmérsékletű sütőben 15-20 percig sütjük.

Rakott padlizsán 2.
Hozzávalók: 40 dkg padlizsán, 20 dkg zöldpaprika, 2 nagy vöröshagyma (én csak felet használok, nekünk így finomabb), 10 tojás, 25 dkg paradicsom, 2 dl tejföl, 6 dkg vaj, só, bors, bazsalikom, 1 csomó petrezselyem, 4 gerezd fokhagyma, 2 db hegyes, csípős paprika.
A padlizsánt rozsdamentes késsel meghámozzuk, a paprikát kimagozzuk, 8 tojást keményre főzünk. A növényeket egyenlő vastag karikára szeljük. A tejfölt kikeverjük 2 tojással. Vajjal kikent tepsi alján szétterítjük a padlizsán felét, erre több rétegben tesszük a paradicsomot, hagymát, zöldpaprikát. A rétegek közé a fűszereket és a tejfölt osztjuk el.
A padlizsán másik felével befedjük, rászórjuk a vékonyra karikázott csípős paprikát, a maradék tejfölt, olvasztott vajat ráöntjük.
Forró sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. (Nagyon apróra reszelt sajttal is meg szoktam szórni, de ezt már csak ráolvasztom.)

Rakott padlizsán 3.
Hozzávalók: 2 vékony padlizsán, 25 dkg bármilyen fajta darált hús, 10 dkg rizs, 5 dkg füstölt szalonna, 1 evőkanál olaj, 2 dl tejföl, 2 nagy fej vöröshagyma, 25 dkg paradicsom, 2 nagy zöldpaprika, 5 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, ízlés szerint törött bors és só.
A megmosott padlizsánt félujjnyi vastag karikákra vágjuk. Mindkét oldalát besózzuk, és 15 percre félretesszük. A vöröshagymát, a kicsumázott zöldpaprikát, és a paradicsomot vékonyra karikázzuk. A rizst többször váltott vízben megmossuk és leszűrjük, majd 20 percre annyi vízbe áztatjuk, amennyi jól ellepi. A füstölt szalonnát nagyon finomra metéljük és kisütjük. A zsíron megfonnyasztjuk a vöröshagymát, ezután kivesszük a serpenyőből, és félrerakjuk. A visszamaradt hagymás zsíron megfuttatjuk a darált húst, ezután a tűzről lehúzzuk és belekeverjük a pirospaprikát. Azonnal ráöntünk egy pohárnyi vizet. Megsózzuk, megborsozzuk, majd befedve 15 percig pároljuk. Végül a padlizsánkarikákról leitatjuk a levet, és olajon lepirítjuk. Jó nagy tűzálló tálba, vagy tepsi aljára rakjuk a sült padlizsán felét, erre rászórjuk, a közben lecsöpögtetett rizst, és megkenjük a paprikás darált hússal. Paradicsomkarikákat teszünk rá, majd beborítjuk a hagymával és a zöldpaprikával. Erre öntjük a zúzott fokhagymával és sóval, borssal ízesített tejföl felét, végül a megmaradt padlizsánnal fejezzük be a rétegezést. A tetejére a maradék fokhagymás tejföl kerül. A sütőben 40 percig sütjük a befedett ételt. Kockákra vágva, salátával tálaljuk.

Rakott padlizsán 4.
Forró sütőben 20 percig sütünk két közepes nagyságú padlizsánt, majd műanyag késsel meghámozzuk, és kockára vágjuk. Szalonnával kibélelünk egy mély, tűzálló tálat- beleterítjük a padlizsán felét, erre egy sor karikára vágott paradicsomot, rá egy sor kicsumázott, karikára vágott zöldpaprikát rakunk: Meghintjük 20 deka kockára vágott. főtt füstölt hússal, erre egy sor puha sajtszeletet fektetünk, (pl. hóvirág sajtot), majd ismét padlizsánt, zöldpaprikát, végül paradicsomot. Két deci tejfölben simára keverünk egy kiskanál Vegetát, egy gerezd tört fokhagymát. és a lerakott zöldfélékre öntve, a sütőben megsütjük. Tálalás előtt reszeljünk még kevés sajtot, a tetejére olvasszuk rá, de ne pirítsuk.

Rakott padlizsán, avagy Muszaka (4 személy részére)
Hozzávalók: 2 db. padlizsán (közepes méretűek, szélesek - dundik), 30 dkg. darált bárány (sertésből is nagyon finom), 1 közepes fej hagyma, 1 doboz sűrített paradicsom (kicsi), só, bors, szerecsendió
A padlizsánokat rozsdamentes késsel meghámozzuk, sózzuk, kevés borssal meghintjük, majd lisztbe mártva forró olaja dobjuk és hirtelen megsütjük. Nedvszívó papírra rakjuk, majd egy tányérra.
A hagymát hámozás után lereszeljük, és olívaolajon megpároljuk, majd rádobjuk a húst, és addig kevergetjük, míg fehér nem lesz. Ekkor lehalkítjuk a tüzet, beleöntjük a paradicsompürét, sózzuk és reszelünk rá ízlés szerint szerecsendiót. Fedő alatt, kevergetve puhára pároljuk.
Amikor kész előveszünk egy tűzálló edényt, és rétegezve belerakjuk a padlizsánt, húst, padlizsánt, húst, padlizsánt. Ideális, ha három réteget tudunk képezni. Tetejére egy igen kevés sajtot reszelünk, és 15-20 percig sütjük 180 C°-on a sütőben.

Rakott paradicsom (belga recept)
Vásároljunk fél-fél kiló nem túl magvas uborkát, padlizsánt, meg paradicsomot. Hámozzuk meg az uborkát és a padlizsánt, szeleteljük fel. A padlizsánt tésztaszűrőbe téve, helyezzük két percre forrásban levő sós vízbe, majd csurgassuk le. Béleljünk ki hajszálvékony szalonnaszeletekkel egy mély tűzálló tálat, fektessünk bele egy sor uborkát, takarjuk le a padlizsán szeletekkel, rakjunk rá egy sor karikára vágott paradicsomot, és borítsuk be 25-30 deka széles laskára vágott főtt füstölt hússal. Erre ismét uborka. padlizsán, végül paradicsom kerül, és tetejét meghintjük egy csokor finomra vágott petrezselyem zölddel. Néhány evőkanál vízben oldjunk fel egy húsleveskockát, tegyünk bele két gerezd tört fokhagymát, forraljuk néhány percig, és ezzel locsoljuk meg a lerakott zöldséget. Tetejére hajszálvékony szalonnaszeleteket borítunk, és a forró sütőben meghintjük. (Készíthetjük soványabban is, nem szalonnával béleljük, hanem nagyon kevés olajjal kenjük ki a tálat, és tetejére apró vajdarabkákat hintünk sütés előtt.)

Rakott törökparadicsom
(Moussaka de boeuf á láa turque)
(Forrás: Rákóczi János: Konyhaművészet)
Hozzávalók: 5 db törökparadicsom, 50 dkg főtt marhahús, 10 dkg vaj, 10 dkg vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl barna mártás, 1 kg friss paradicsom, olaj, só, bors, 2 dl bechamel mártás.
A törökparadicsomot lehámozzuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, megsózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk és forró olajban, mindkét oldalát megsütjük. A paradicsomokat kétfelé vágjuk, megsózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk és forró olajban, mindkét oldalán, pirosra sütjük. A vöröshagymát finomra vágjuk, vajban megpirítjuk, hozzákeverjük a ledarált marhahúst, összekeverjük a barna mártással, megízesítjük sóval, borssal, lekapart fokhagymával és vagdalt zöld-petrezselyemmel. Kivajazott tűz-álló tálba lerakunk egy sor törökparadicsomot, egy sor húsvagdalékot, egy sor paradicsomot, ugyanilyen sorrendben még egy-szer lerakjuk, de tetejére törökparadicsomot rakunk. A bechamelba belekeverjük a 2 tojássárgáját, a felvert tojáshabot, s ezzel a krémmel kenjük be a lerakott étel tetejét, és forró sütőben szép pirosra sütjük.

Rakott törökparadicsom oriental módon
(Moussaka oriental)
(Forrás: Rákóczi János: Konyhaművészet)
Hozzávalók: 60 dkg törökparadicsom, 50 dkg vagdalt sertéshús, 4 dl tej, 5 dkg vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3 tojás, 8 dkg zsír, 15 dkg liszt, só, bors.
Az apróra vágott vöröshagymát zsírban kissé megpirítjuk, a vagdalt sertéshúst hozzáadjuk, sóval, törött borssal, reszelt fokhagymával fűszerezzük, s fakanállal folytonosan keverve, megpirítjuk. 2 dl tejből, tojásból és a lisztből sűrű palacsintatésztát készítünk, só és pici cukor hozzáadásával. A törökparadicsomot meghámozzuk, vastagabb szeletekre vágjuk, megsózzuk és a palacsintatésztába mártva, forró olajban kisütjük. A kirántott törökparadicsomból tűz-álló tál aljára egy sort rakunk. Erre a lepárolt hús felét, megint egy sor török-paradicsomot, azután a tetejére ismét törökparadicsomot. Végül 2 dl tejbe beleütünk 2 tojást, megsózzuk, habverővel jól összehabarjuk és ráöntjük az edény tartalmára. Forró sütőbe téve, szép színesre sütjük. Tűzálló tálban vagy kerek tálra borítva, jó forrón tálaljuk.

Rizses lecsóval rakott padlizsán
Hozzávalók: 2 db közepes padlizsán, 1 csésze rizs, 4 db zöldpaprika, 3 db paradicsom, 3 fej hagyma, késhegynyi pirospaprika, 1 kávéskanál vaj, 1 kávéskanál olaj, csipetnyi cukor, 1 teáskanál só, vegeta.
Elkészítése: A padlizsánt lehámozzuk és kb. 1 cm-es karikákra szeleteljük. A rizst megfőzzük. A paradicsomot, a paprikát és a hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és az olajon lecsóvá pároljuk a cukorral, teáskanálnyi sóval. Lyukacsos kanállal kiemeljük a szaftjából és összekeverjük a rizzsel. A kivajazott tepsi aljára ráterítjük a padlizsánszeletek felét, erre terítjük a lecsóréteget, majd megint padlizsán következik. Tetejére a lecsó megmaradt szaftját csorgatjuk. Forró sütőben, kb. fél órát sütjük.

Rizzsel rakott padlizsán
Hozzávalók 4 személyre: 2 padlizsán, 10 dkg rizs, 30 dkg paradicsom, 2 fej hagyma, 5 dkg márvány sajt, 3 dl tejföl, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 8 evőkanál olaj, só.
A meghámozott padlizsánt hosszában felszeleteljük, besózzuk, és állni hagyjuk. Megtöröljük, majd 4 evőkanál olajon mindkét oldalát megsütjük. A rizst a szokásos módon megfőzzük. 3 evőkanál olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot is. Sózzuk és összepároljuk. A maradék olajjal kikenünk egy tűzálló tálat, behintjük morzsával és lerakunk egy réteg padlizsánt. Rá a főtt rizs, a tejföl, majd a hagymás paradicsom következik. A rétegezést megismételjük, felülre padlizsán kerüljön. A maradék tejfölt összekeverjük a villával összetört márvány sajttal és bevonjuk vele a padlizsánt. Zsemlemorzsával meghintjük, és forró sütőben ropogós pirosra sütjük.

Sajttal rakott padlizsán 1.
Hozzávalók: 2 db padlizsán, 4 db kemény paradicsom, 2 fej hagyma, 20 dkg sajt, 1 evőkanál só, 1 teáskanál vaj, vegeta.
Elkészítése: A padlizsánt meghámozzuk és kb. 1 cm-es karikákra szeleteljük. A paradicsomot és a hagymát felkarikázzuk, a sajtot kb. 2 mm-es szeletekre vágjuk. Egy tepsit kivajazunk, rátesszük a padlizsán felét, ízesítjük, ráterítjük a hagymát, arra a paradicsomot, majd a megmaradt padlizsánnal befedjük. A tetejét betakarjuk a sajtszeletekkel. Olvasztott vajat csurgatunk rá. Meleg sütőben 20 percig sütjük, majd nagy lángon, további kb. 10 percig. Tejföllel tálaljuk.

Sajttal rakott padlizsán 2.
Hozzávalók: 1 kg padlizsán, 6 dk liszt, 1 teás kanál só, 2 dl olaj, 20 dk reszelt sajt, 2 dl ízesített paradicsom, 5 dk zsemlemorzsa, 5 dk vaj.
A padlizsánt fél cm vastag karikákra vágjuk, sózzuk, pihentetjük, utána lisztezzük, evőkanálnyi olajban mindkét oldalán megsütjük. Kivajazott edényben rétegezzük reszelt sajttal és a paradicsommal. Tetejére pirított zsemlemorzsát és vaj darabkákat teszünk. Forró sütőben 20 percig sütjük.

Sajtos rakott padlizsán
(4 személyre)
Hozzávalók: 2 db hosszúkás padlizsán, 2 nagy fej vöröshagyma, 4 db zöldpaprika, 4 közepes nagyságú paradicsom, 10 dkg rizs, 4 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 4 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.
A padlizsánt megmossuk, ujjnyi vastag karikákra vágjuk. Mindkét oldalán megsózzuk, és húsz percig hagyjuk állni, addigra keserű levét kiengedi. Közben a zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk és felszeleteljük. A paradicsomot felkarikázzuk. A rizst átválogatjuk, és többször váltott vízben megmossuk. Lecsurgatva egy evőkanál olajon üvegesre pirítjuk. Annyi vízzel töltjük fel, amennyi bőven ellepi, majd jól megsózzuk, és fedő alatt addig pároljuk, amíg az összes levét beszívja. A padlizsánkarikákat papírszalvétával letörölgetjük, és lisztbe mártva három evőkanál olajon mindkét oldalán hirtelen átsütjük. Tepsibe vagy tűzálló tálba rakunk egy réteg padlizsánt, erre kevés rizst szórunk, majd leöntjük az öntettel, amit a tejfölből a maradék olajjal, sóval, borssal és zúzott fokhagymával kevertünk. Erre reszelt sajtot hintünk, majd megrakjuk paradicsommal és zöldpaprikával. Erre hagymakarika kerül, amelyet újabb padlizsánréteg követ. A rétegezést addig folytatjuk, amíg csak a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére öntet és reszelt sajt kerüljön, amelyet a zsemlemorzsával meghintünk, majd befedve forró sütőben huszonöt percig pároljuk közepes lángon. Végül a fedőt levéve, megpirítjuk a tetejét.
Elkészítési ideje: kb. 90 perc.

Szerb padlizsán
A padlizsán szeleteket kevés vajon majdnem puhára sütjük. Zsírjában finomra vágott vöröshagyma és paradicsom karikákat párolunk. Egy tűzálló tálat kivajazunk, aljára padlizsánt - amelyet sózunk, borsozunk, vegetával ízesítünk -, félig puhára párolt rizst, a hagymás paradicsomot rétegezzük úgy, hogy az utolsó réteg padlizsán legyen. Tejföllel vastagon bevonjuk, kevés zsemlemorzsával meghintjük és előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
macoka65 macoka65
Címkék: padlizsánokat hosszában, órát állni, apróra vágott, darált húst, paradicsommal elkészített, tűzálló tálba,

5 gyorsfalat kerti partira
sajt • 10-15 darab friss mentalevél • 3 gerezd fokhagyma • 1 darab szárított erős paprika • 3 evőkanál édes fehér balzsamecet • 1 dl napraforgóolaj • 1 dl extra szűz olívaolaj A padlizsánokat vágjuk apró kockákra, kontaktgrillben vagy teflonserpenyőben olaj nélkül pirítsuk meg őket. A fetát is kockázzuk fel azonos méretűre, és óvatosan keverjük el a kihűlt padlizsánkockákkal. Az olajokat keverjük össze, morzsoljuk bele ...
tinka1951 tinka1951
5 pad­li­zsán­krém ínyen­cek­nek
padlizsánkrém Hozzávalók: Ez is érdekelhet: Csavard fel a padlizsánt, ilyet még nem ettél! 2 db padlizsán 3 db vöröshagyma 2 k. napraforgóolaj só ízlés szerint Elkészítés: "A padlizsánokat tekerd alufóliába és süsd a sütőben addig, amíg megpuhulnak." A vöröshagymát vágd apró kockára, majd kevés olajon párold meg. A megpuhult padlizsánról húzd le a héját, törd össze villával és keverd bele a hagymát. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A jó padlizsánkrém titka
a majonézzel és a hagymákkal és lehűtjük. Pirítósra kenve nagyon finom. Padlizsánkrém egyszerűen Hozzávalók: 2 db közepes padlizsán, 1 fej vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, olaj, só, bors Elkészítés: A padlizsánokat megmossuk, héjastól kockára vágjuk, besózzuk, és kb. fél órát állni hagyjuk. Közben a vöröshagymát apróra vágva megpároljuk az olajon, lehetőleg vastag fémserpenyőben, majd rádobjuk a padlizsánt. Ízlés szerint megborsozzuk, mi kicsit ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A padlizsán
mediterrán konyháknak egyik legfontosabb kelléke. Sütve, párolva, rakva, töltve, levesnek és mártásnak, számtalan módon készítik, és jobbára igen aromás fűszerekkel társítják. A burgonyafélék családjába tartozik. Lehetőleg kisebb, zsenge padlizsánokat vásároljunk. Azt válasszuk, amelyiknek a héja feszes, és ha ujjunkkal kissé megnyomjuk, rugalmas, kemény. A hiedelem szerint csak fából készült késsel dolgozhatunk vele, de ez így nem igaz... Arra kell csak figyelnünk, hogy rozsdamentes késsel ...
madlen40 madlen40
A praktikus padlizsán nyomában
tojás • 15-20 dkg liszt • só, bors • 2 kiskanál curry-por • olaj Elkészítés: Keverd össze a tojások sárgáját a liszttel, sóval, borssal, curry-porral, 2 evőkanál olajjal, és 2 dl hideg vízzel. A padlizsánokat mosd meg alaposan és vágd fel ujjnyi vastag karikákra. A tojásfehérjéket verd fel kemény habbá és forgasd bele a lisztes masszába. Ebbe a bundába mártogasd meg a padlizsánszeleteket és bő, forró olajban süsd készre. ...
agnia agnia
Arab padlizsánkrém
vékonyan felszeletelve, ízlés szerint só. A tálaláshoz: frissen sütött pita-chips. Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat), és szilikonlapot vagy sütőpapírt teszünk egy tepsibe. A padlizsánokat úgy hagyjuk, ahogy vannak, illetve annyi csak a teendőnk, hogy megmossuk, majd szárazra töröljük őket, aztán néhány helyen mindkét darabot villával megszúrkáljuk, hogy sütés közben ne pukkadjanak szét. A megszúrkált padlizsánokat beletesszük ...
margoka59 margoka59
Bogrács...
az ételhez adjuk. Sóval, borssal, köménnyel és kakukkfűvel fűszerezzük. A párolási idő befejezése előtt 8 perccel hozzákeverjük a cukkíni szeleteket. Ha szükséges utána ízesítjük. Padlizsános változata egész Közép Ázsiában ismert. Ekkor azonban a padlizsánokat érdemes elősütni, és utána hozzáadni az ételhez. Virslis tarhonya Hozzávalók: 1 csomag tarhonya, 1 kg krumpli, őrölt paprika, só, kevés olaj, 2 pár virsli, 1 fej vöröshagyma, 1 db leveskocka Fogj egy jó nagy lábost, ...
simocsi simocsi
Borjúhússal és paradicsommal
fokhagyma 3 db paradicsom 10 dkg sampinyon 20 dkg borjúhús 1 evőkanál szárított rozmaring 4 evőkanál olívaolaj 10 dkg reszelt sajt Elkészítés: Megmossuk, és hosszában félbe vágjuk a padlizsánokat. Belsejüket késsel kivájjuk, ügyelve arra, hogy a lehető legvékonyabb legyen, de meg ne sérüljön a padlizsán héja. A kivájt húst összevagdaljuk. A paprikát megmossuk, megtisztítjuk, húsukat apróra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Szalalkális aprósütemény gereica
Jóság szelet bkisseva
tepertős-szilvás fülecske ! ibolya58
Habkönnyű klarika47
Csokis keksz snibolya
Mézes félhold bubszi
Csokoládés makkocskák bubszi
Málnás Raffaello-torta bubszi
Bajor répatorta recept gonda_katalin
Kati-Kata-Katica horvathnemagdi
Szárnyas receptek
Sajttal és gombával töltött csirkemell! vorosrozsa66
KÁPOSZTÁS Kacsa bubszi
4 hajmeresztően finom spenótos recept suzymama
kisalföldi fácánleves ! ibolya58
Kínai édes-savanyú sertés margoka59
csirkés SÓSKALEVES bubszi
1 jó kis recept flammerne
Tejszínes-gombás pulykatokány bubszi
Gyömbéres-tejfölös hús oregánós, tepsis krumplival bkisseva
Sajtos rántott zöldpaprika bubszi
Marhából készült ételek
B receptek horvathnemagdi
Pusztapörkölt recept boszorlany
Marhapörkölt burgonyagombóccal veronika74
Rostélyon sült húsrudacska recept gonda_katalin
Dupla húsos derelye húslevesben recept toth_beata
Hentesleves másképpen recept kovacs_zsoka
Vadas zsemlegombóccal kisa622
dalmát fazék ibolya58
Receptek horvathnemagdi
FŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Sertésből készült ételek
Fasírt krumpi fészekben recept kovacs_zsoka
szatmári lakodalmas ibolya58
1-2-3 Recept horvathnemagdi
Sertésszeletből pizza horvathnemagdi
Finom falatok piroska0101
Sertésragu tejszínes gombamártással recept gonda_katalin
Brassói aprópecsenye fokhagymásan recept gonda_katalin
Böllérköröm bkisseva
Jaj mááá megint káposzta?????? bodaaniko
Paradicsomos szűzérme suzymama
Halból készült ételek
Szalonnás harcsaszeletek bubszi
Harcsagulyás receptje: ujjozsef
Baconbe tekert pisztráng recept jamborlulu
Lazac zöldségbundában recept kovacs_zsoka
Lazac rákszószban rochlitzne
Lazaccal töltött palacsinta tundihugi
Boszorkányszigeti batyus halás bubszi
ponty bakonyi mártással tarhonyával ibolya58
Toroskáposzta vodkával agimami7
Halerőleves horvathnemagdi
Vad ételek
Almás-sajtos vadkacsa ujjozsef
Lasagne (ejtsd: lázánnyá) kisa622
Szarvasgerinc ribizli dzsemmel töltött körtével, burgonyakro jamborlulu
Dödölle rauchne02
Indiai rizssaláta bubszi
Gombás szarvashús veronika74
Fokhagymástejfölös őzérmék bulac57
Receptek horvathnemagdi
rapsic vadas ! ibolya58
Római tálas receptek sarkadykati
Spagetti ajánló
Mediterrán rakott tészta 1vargaildyko
Grillezett gombák töltve recept jamborlulu
Tonhalas-zöldséges kínai tészta recept baggesz20
Tésztasaláta virslivel és csirkemellel recept zsokanita
Olasz zöldségleves bubszi
Spagetti szalonnás bulac57
Bolognai spagetti kovacsborbala
Bolognai spagetti gombásan recept gonda_katalin
Pikáns rakott pulyka veronika74
Rakott tészta nnpapszi
Pizza receptek
Pizzás kenyér veronika74
Pizza Pan serpenyő migova
Pizza sükösdiesen ujjozsef
Pizzatészta recept yvett789
Pizza szósz bubszi
Virsli pörköltös rátét bubszi
Törökös pizza horvathnemagdi
Pizza zsokanita
Ananászos pizza recept baggesz20
Pizzás csiga bubszi
Hamburger receptek
Házi hamburger salátával recept boszorlany
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
Ázsiai hamburger klerierzsi
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Hamburger buci recept boszorlany
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Grillezett hamburgerpogácsa panni48
x nagyuska
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
Hamburger zsemle recept toth_beata
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU