| Bécsi palacsinta |
|
Hozzávalók:
Palacsintatészta készítése - alaptészta
Harminc dkg finomlisztet simára keverünk 2 egész tojással, és állandó keverés mellett hozzáöntünk annyi folyadékot, hogy tejszín sűrűségű tésztát kapjunk.
A folyadék lehet tej, fele tej vagy szódavíz. Csipetnyi sóval ízesítjük.
Az édes tésztánál egy evőkanál kristálycukrot
is adunk hozzá.A sós tésztát a szokásosnál egy gondolattal, több sóval ízesítjük.
A kész tésztát kb. 15 percig pihentetjük, és utána kezdjük ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| Csokis fánk |
Csokis fánk
Hozzávalók:
12 dkg vaj,
12 dkg liszt,
csipet só,
1,5 dl víz,
4 db tojás
A csokoládémártáshoz:
8 dkg porcukor,
2,5 dkg liszt,
1 csomag vaníliás cukor,
2 db tojássárgája,
1,5 dkg kakaópor,
25 ml rum,
10 dkg étcsokoládé,
2,5 dl tej
Elkészítés:
Forrald fel a vizet a vajjal és a sóval. Szitáld bele a lisztet, és kis lángon addig kevergesd, míg ... |
veronika74  |
|
|
| |
| Csokis rizsfelfújt |
a lisztet, és a felvert tojáshabot.
Lábast vagy kuglófformát kizsírozom, meghintem zsemlemorzsával, és beleöntöm az anyagot. Közepes sütőben 30 percig sütöm.
Tálaláskor a tetejét meghintem porcukorral.
Ízlés szerint tálalható csokoládémártással, borhabbal, málnaszörppel, vagy barackízzel is.
Csokoládémártás:
0,5 l tej
2 tojás sárgája
5 dkg cukor
2 dkg kakaó vagy 2-3 szelet csokoládé
1 cs. vaníliás cukor
1 dkg vaj
1 csapott ek ... |
maroka  |
|
|
| |
| Csokis-fagylaltos palacsinta |
Hozzávalók 4 személyre: A palacsintához: 10 dkg liszt, 2 tojás, 2.5 dl tej, csipet só, olaj, vaníliás cukor;
A díszítéshez: 4 banán, 8 kiwi, 2.5 dl csokoládémártás, 1 liter vaníliafagylalt, kevés citromlé.
A lisztet, tejet, tojást csipet sóval jól elkeverjük, hagyjuk tíz percig pihenni, majd nyolc palacsintát sütünk belőle. A palacsintákat négyrét hajtogatva tesszük tányérra, megszórjuk vaníliás cukorral, félig leöntjük csokoládémártással, a másik oldalra fagylaltot halmozunk, a tetejét ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Csokoládé fánk |
|
Hozzávalók:
1 ek vaj
Só
15 dkg liszt
3 tojás
2 ek olaj
2 ek porcukor
csokitopping
Egy edényben vizet melegítünk, vajat adunk hozzá és lassan felolvasztjuk. Csipet sót teszünk bele. Ha felforrt, lisztet keverünk hozzá, és takarékon addig főzzük, míg az az edényhez tapad. A tűzről levéve egész tojásokat keverünk hozzá. Egy edényben bő olajat melegítünk, és ha felmelegedett, két kanál segítségével diónyi gombócokat szaggatunk a masszából a forró ... |
agimami7  |
|
|
| |
| Csokoládémártás. |
Csokoládémártás.
5 adag.
1 adag súlya: 8 dkg.
Energiatartalma: 1292 kJ/309 kcal.
Szénhidrát: 13,86 g, ebből glukonon: 9,48 g.
Hozzávalók:
3 dl tejszín,
5 tojássárgája,
5 dkg glukonon,
3 dkg kakaó.
A hozzávalókat vízgőzön, állandóan kevergetve forrpontig melegítjük. Utána átszűrjük, és melegen vagy hidegen tálaljuk. ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Császárrétes |
Hozzávalók: 2 csomag réteslap, 20 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 3 dl tejföl, 10 dkg búzadara, 8 tojás, 4 dkg zsemlemorzsa, 6 dkg mandula, 1,5 dl tej.
A vajat a tojások sárgájával és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a búzadarát, és végül a habbá vert tojásfehérjét. Az előkészített réteslapot vastagon meghintjük zsemlemorzsával, megtöltjük, feltekerjük és megsütjük. Sütés közben tejjel meglocsoljuk. Még forrón porcukorral és darált mandulával meghintjük. Meleg csokoládémártást ... |
szmore76  |
|
|
| |
|
|