| *UPDATE* Malacsült, áfonyás |
|
szeletelni. A bőrét kihagyva, bedörzsöljük sóval, majoránnával. A húst megspékelhetjük fokhagymadarabokkal is. Letakarva, a hűtőben, 1 napig pihentethetjük.
Másnap a sütőt 160 °C-fokra előmelegítjük. Az egyik hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, tepsibe tesszük, rátesszük a húst, kevés vizet öntünk alá és a sütőben kb. 1 órát sütjük. Sütés közben gyakran megkenegetjük a sörbe mártott szalonnával (ettől lesz piros és ropogós a bőre), és ha kell, kevés vizet öntünk alá, hogy ne égjen a tepsi. Ha ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| *UPDATE* Vadas zsemlegombóccal |
kézi turmixgéppel pempősítjük a szósz alapját.
Felöntjük annyi páclével, amennyi “vadas szósz"-sűrűségűvé higítja a pempőt, s felforraljuk. Közben ízlés szerint a cukrot, a citromlét, a mustárt, sót belekeverjük.
A húst felszeleteljük, leöntjük a szósszal.
Zsemlegombóc elkészítése:
A zsemlegombócot bőven van időnk elkészíteni, míg sül a hús. Először a szikkadt zsemléket apró kockákra vágjuk, és az olajon megpirítjuk.
A lisztből, a tojásból és megfelelő ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| .Mustban párolt báránycomb |
.Mustban párolt báránycomb
Szénási Pálné receptje
Hozzávalók:
60 dkg báránycomb (színhús egészben)
8 dkg húsos angolszalonna
4 dkg zsír
12 dkg sárgarépa
8 dkg petrezselyemgyökér
4 dkg zellergumó
1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál sűrített paradicsom
só
4-5 szem bors
1 csipetnyi őrölt fehérbors
1 csipetnyi szegfűbors
2 evőkanál liszt
2 dkg cukor
2 dl must
kevés áfonya
Elkészítés:
A combot ... |
maroka  |
|
|
| |
| 1-2-3 Recept |
a levet, és lefedve puhára pároljuk benne a húst. Ha a hús megpuhult, kivesszük a párolóléből. A levet tejföllel dúsítjuk, megszűrt citromlével ízesítjük, és kiforralás után finom szűrőn átszűrjük.
Tálaláskor: a szűzpecsenyét rézsútosan felszeleteljük, és előmelegített sültes tálra helyezzük. Bevonjuk a mártással és meglocsoljuk hígított tejföllel. Külön köretes tálba tett burgonyaropogóssal tálaljuk.
Vecsési gulyás
Zsírban megfonnyasztunk 1 fej finomra vágott vöröshagymát. ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 138 Sertéshús receptek |
|
Zöldséges húscipó
Hozzávalók:
40 dkg darált sertéslapocka, 10 dkg fejtett zöldborsó, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg zöldbab, 10 dkg zöldpaprika, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál olaj, 1 ... |
panka2006  |
|
|
| |
| 14 napos lúgosító étrend |
paradicsomsaláta
Hozzávalók:
10 dkg pulykamell
25 dkg burgonya
20 dkg paradicsom
2 dkg lilahagyma
1 + 1 dkg vaj
ízlés szerint só, fokhagyma, petrezselyem zöld
Elkészítés:
A burgonyát megfőzzük. Közben a paradicsomot felszeleteljük, picit sózzuk borsozzuk, megszórjuk apróra vágott lilahagymával, és alaposan összeforgatjuk, félretesszük. 1 dkg vajat forrósítunk, beledobjuk a szeletelt fokhagymát, ha színt kapott, akkor kivesszük az olajból, és az előre kivert, ... |
grimilda  |
|
|
| |
| 3 tuti recept,hónapos retekkel |
konyak, só, bors
Elkészítése:
1. A tojásokat kb. 8 perc alatt megfőzzük, majd hideg vízzel leöntjük, és hűlni hagyjuk. A salátát megtisztítjuk és megmossuk. A retket négyfelé vágjuk. Az uborkát hosszában félbevágjuk, majd felszeleteljük. A sajtot meg a sonkát csíkokra metéljük.
2. A majonézt összekeverjük a tejföllel meg a ketchuppal, majd cukorral, sóval, borssal és konyakkal ízesítjük. A tojásokat megtisztítjuk, és nyolcfelé vágjuk. A saláta összes hozzávalóját összekeverjük, ... |
maca23  |
|
|
| |
|
|