| Bográcsozás a szabadban |
|
számítanak. Használjunk minél több magyaros fűszert: pirospaprikát, borsikafüvet, fokhagymát, kakukkfüvet, kaprot, zsályát, vöröshagymát - így nagyon finom étellel lephetjük meg családunkat, barátainkat egy hétvégi kerti partin.
Halpaprikás bográcsban
Hozzávalók: 80 dkg pontyfilé (vagy harcsa, kecsege, törpeharcsa vegyesen), 15 dkg vöröshagyma, 1 dl olaj, 1 ek. pirospaprika, 15 dkg húsos paprika, 10 dkg paradicsom.
A finomra vágott hagymát kevés olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a ... |
bulac57  |
|
|
| |
| Bácskai halpaprikás |
Hozzávalók (8 személy részére):
75 dkg apró hal, 50 dkg kecsege, 50 dkg harcsa, 1,5 kg ponty, 25 dkg csuka, 3-4 fej vöröshagyma, 1-2 zöldpaprika, egy csípős paprika, pirospaprika, só, 1 dl bor, 2 paradicsom.
Az apró halat tisztítsuk meg, és tegyük fel főni 1,5 l vízben. Addig főzzük, amíg a halak széjjel nem főttek. Ez idő alatt tisztítsuk meg a nemes halakat, vágjuk darabokra. A hagymát vágjuk apróra, és tegyük a bogrács aljára. Helyezzük rá a hal-szeleteket és öntsük fel vízzel. A külön ... |
bubszi  |
|
|
| |
| D betűs receptek |
halfejekkel, gerincekkel, farokkal és uszonyokkal, paprikával háromnegyed óráig főzöm. A levet leszűröm, ráöntöm a besózott halakra. Hozzáteszem az esetleges ikrát, tejet, paprikát és paradicsomot, majd 25 percnyi forralás után kész.
Dunai halpaprikás
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg ponty színhús, 40 dkg halcsont, 5 dkg finomliszt, 1 fej vöröshagyma, 1 csapott evőkanál pirospaprika, 15 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, 3 dl tejföl, só, zsír
A kifilézett pontyhúst, sűrűn ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Dudari halpaprikás (halászlé) |
Dudari halpaprikás (halászlé) polgármester módraä
Hozzávalók 8 személyre:
2 kg ponty
50 dkg apró kárász
1 fej vöröshagyma
1 csemege húsos zöldpaprika
1 csemege érett paradicsom
1 dl chardonnay
só, pirospaprika, erős paprika, ízlés szerint.
=A halat megtisztítom, keserûfogát kiszedem. A pontyot kifilézem. A filézettet szeletekre vágom, besózom és félreteszem. A csontosat a megmosott, megtisztított és feldarabolt kárásszal együtt felrakom ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Dunai halpaprikás |
|
Hozzávalók
4 személyre: 60 dkg ponty színhús, 40 dkg halcsont, 5 dkg finomliszt, 1 fej vöröshagyma, 1 csapott evőkanál pirospaprika, 15 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, 3 dl tejföl, só, zsír
A kifilézett pontyhúst, sűrűn beirdaljuk (finommetéltszerűen), kétujjnyi szeletekre vágjuk és megsózzuk. A halcsontból tartalmas, rövid halalaplét készítünk (hideg vízben tesszük fel főni). A pontyszeleteket lisztbe mártjuk és a serpenyőben, kevés zsírban mindkét oldalát elősütjük. Ezután a halfilét ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Halas rétes kapros-paprikás má |
Halas rétes kapros-paprikás mártásban
Hozzávalók: 70 dkg bőr nélküli pontyfilé, 2 vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 1 púpozott kiskanál pirospaprika, 2-2 paprika és paradicsom, 4 tojás, 1 csomag 4 lapos réteslap, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 2 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, 1 csokor kapor, só ízlés szerint
Elkészítése: A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A felét 3 evőkanál olajon megfuttatjuk, pirospaprikával meghintjük, majd 5 dl vízzel fölöntjük. A paprikát kicsumázzuk, a ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Halas rétes, kapros-paprikás.. |
Halas rétes, kapros-paprikás mártásban
Hozzávalók: 70 dkg bőr nélküli pontyfilé, 2 vöröshagyma, 8 evőkanál olaj, 1 púpozott kiskanál pirospaprika, 2-2 paprika és paradicsom. 4 tojás, 1 csomag 4 lapos réteslap, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 2 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, 1 csokor kapor, só ízlés szerint
Elkészítése: A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A felét 3 evőkanál olajon megfuttatjuk, pirospaprikával meghintjük, majd 5 dl vízzel fölöntjük. A paprikát kicsumázzuk, a ... |
bubszi  |
|
|
| |
|
|