Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők –Óbánya–
Ízőrzők -Óbánya- receptek

Grízgaluska Hutzel kompóttal
Hozzávalók: 1 bögre búzadara, 2 pohár víz, 3 evőkanál étolaj, 1 kiskanálnyi só, 10 dkg kenyérmorzsa, 15 dkg aszalt gyümölcs, ízlés szerint cukor, szegfűszeg és fahéj.
A búzadarát lábosba öntjük kevés étolajjal, csipetnyi sóval. Felöntjük forró vízzel és folytonos keverés közben sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni.
A kenyérmorzsát 2 evőkanálnyi olajon megpirítjuk. A kifőtt grízes masszából evőkanállal nagy galuskákat szaggatunk bele, mindegyiket megforgatjuk a morzsában. Pár percig sütjük, hogy megpiruljon az alja.
Az aszalt gyümölcsöt a cukorral és a fűszerekkel, kevés vízzel felfőzzük, és a galuska mellé kínáljuk.

Sült gőzgombóc
Hozzávalók: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 4 dl tej, 1 evőkanál cukor, só, 20 dkg sertészsír, 1 tojás.
Két deci langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet tálba öntjük, kávéskanálnyi sót szórunk bele, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, 2 evőkanálnyi olvasztott zsírral, és további 2 dl langyos tejjel megdagasztjuk. Simára kidolgozzuk. Letakarjuk, és fél óráig pihentetjük.
Egy mélyebb lábost kizsírozunk.
A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán rúd alakúra formázzuk, háromfelé vágjuk, és mindegyiket kicsit kinyújtjuk. Tetejüket olvasztott zsírral átkenjük, feltekerjük, csomóba kötjük, és a lábosba egymás mellé helyezzük. Közöttük, és a tetejüket is átkenjük zsírral, és legalább negyed órát pihentetjük.
Ezután kevés sós vizet öntünk alá, és fedő alatt 10 percig főzzük. Felvert tojással megkenjük, és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük ( 45 perc). A lábosból kiborítva hűlni hagyjuk, és főzelék mellé kínáljuk. A gőzgombócot tálaláskor nem vágjuk, inkább kézzel széthúzzuk kisebb darabokra.

Csirkepaprikás tésztával
Hozzávalók: 2 kg csirkehús (láb, comb, hát, nyak), 4 fej vöröshagyma, 10 dkg sertészsír, só, 3 teáskanál őrölt fűszerpaprika, 1 teáskanál őrölt fekete bors, 2 teáskanál paprika-és paradicsomkrém, 1 tv-paprika, 1-2 szelet csípős paprika, 1 hámozott paradicsom, 5 szem burgonya, 2 zellerlevél.
A tésztához: 40 dkg liszt, 1 tojás, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 fakanálnyi sertészsír, 1-2 kávéskanál só.
A húst megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk. Egy nagyobb fazékban felolvasztjuk a zsírt, és üvegesre pároljuk benne a hagymát, közben kávéskanálnyi sóval is megszórjuk. A tűzről félrehúzva fűszerezzük őrölt paprikával, belehelyezzük a csirkét, összekeverjük, és felöntjük 3-4 dl vízzel. Visszatesszük főni, és tovább ízesítjük borssal, paradicsom-és paprikakrémmel, sóval. Annyi vizet öntünk rá, hogy teljesen ellepje, és legalább egy órán át főzzük.
Közben elkészítjük a tésztát. A liszt közepébe beleütjük a tojást, és annyi hideg vizet öntünk alá, hogy keményebb, sodorható tésztát gyúrhassunk belőle. Kisodorjuk, és széles metéltre felvágjuk. Lobogó forró vízben kifőzzük, leszűrjük, és leöblítjük. Egy serpenyőben sertészsíron megpirítjuk a morzsát, ízlés szerint sózzuk, és belekeverjük a tésztát.
A burgonyát megtisztítjuk, nagyobb hasábokra vágjuk, és a paprikásba tesszük. Adunk hozzá még zellerlevelet, az elfőtt levet vízzel pótoljuk, és addig főzzük, míg a krumpli is megpuhul.
Tálaláskor a tányér aljába tésztát teszünk, és erre merítünk a szaftos csirkepaprikásból.

Sok fűszeres marhalábszár burgonyalángossal
Hozzávalók: A pácléhez: 2 dl vörösbor, 1 dl étolaj, 1 fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 1 teáskanálnyi koriander, borókabogyó, mustármag, szegfűbors, 5 db babérlevél. 1 kg marhalábszár, 1 dl étolaj, 10 dkg füstölt szalonna, 1 púpos evőkanál őrölt paprika, 5 db sárgarépa, 2 dl vörösbor, só. A lángoshoz: fél dl tej, 1 kávéskanál cukor, 2 dkg élesztő, 30 dkg burgonya, 40 dkg liszt, só, a sütéshez étolaj.
A készítés előtt 24 órával bepácoljuk a marhalábszár szeleteket. A hagymákat felvágjuk, a fűszereket durvára összetörjük, és a boros-olajos folyadékba tesszük, a lábszárral együtt.
Másnap a húst kiszedjük a pácból, és egy serpenyőben étolajon mindkét oldalukon hirtelen átsütjük, hogy a rostok lezáródjanak. A visszamaradt zsiradékon a kis kockákra vágott füstölt szalonnát üvegesre pirítjuk, beleborítjuk a páclevet, és az egészet összefőzzük. Belehelyezzük a hússzeleteket, felöntjük 3-4 dl vízzel, és fél óráig, fedő alatt, lassú tűzön pároljuk. Ekkor meghintjük őrölt paprikával, és belekeverjük a hasábokra vágott sárgarépát. Újabb egy órát főzzük, ezután kerül bele a vörösbor, és csak ekkor sózzuk az ételt. Újabb félórányi rotyogtatás után tálalhatjuk.
Főzés közben elkészítjük a burgonyalángost. A krumplit megtisztítjuk, kockára vágjuk, puhára főzzük, és áttörjük. A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Amikor megkelt, a liszt közepébe kis mélyedést készítünk, beleborítjuk, kevés lisztet szórunk rá. Letakarjuk, és 10 percig pihentetjük. Ezután összedolgozzuk az áttört krumplival, sóval, és langyos vízzel. Közepes lágyságúra gyúrjuk, és kétszeres mennyiségűre kelesztjük (ehhez fél óra szükséges). Lisztezett deszkán kisodorjuk, kiszaggatjuk, kézzel kicsit széthúzkodjuk, és bő olajban mindkét oldalukon kisütjük.

Fokhagymás szaftos hús
Hozzávalók: 1 fej fokhagyma, 1 kg sertésnyak (tarja), só, 2 fakanál sertészsír, 2 evőkanál őrölt paprika, 10 dkg liszt. A körethez: 1 kg burgonya, só, 1 teáskanál őrölt paprika, 1 fakanál sertészsír.
A fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A tarját felszeleteljük, kicsit beirdaljuk, az inakat elvágjuk, és besózzuk. Pár percig állni hagyjuk.
Ezután lisztben megforgatjuk a húsokat, és forró zsírban mindkét oldalukon hirtelen szép pirosra sütjük.
Egy lábos aljába teszünk a fokhagymából egy kiskanálnyit, megszórjuk paprikával. Erre tesszük a kisült tarjaszeleteket, majd a tetejükre is szórunk hagymát és paprikát. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, míg az összes hús kisül.
A zsírból egy keveset leöntünk, a többiben átsütjük a megmaradt fokhagymát, enyhén sózzuk, és egy evőkanál liszttel átpirítjuk. Felengedjük 2 dl vízzel, összeforraljuk, és belehelyezzük a fokhagymás-paprikás húsokat. Fedő alatt addig pároljuk, míg teljesen megpuhul.
A körethez a krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és lereszeljük. Serpenyőben zsírt olvasztunk, kevés paprikát szórunk rá, és beleforgatjuk a burgonyát. Ízlés szerint sózzuk, és a szaftos sertésnyakhoz kínáljuk.

Rongyos rétes
Hozzávalók: 60 dkg burgonya, só, 1 tojás, 5-10 dkg liszt, 15 dkg búzadara, 1 citrom reszelt héja, 15 dkg cukor, fél dl étolaj, 10 dkg darált dió.
A krumplit megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és áttörjük. Hagyjuk hűlni, majd ütünk bele egy tojást, megszórjuk 5 deka liszttel, és összegyúrjuk. Lisztezett deszkán téglalap alakúra kinyújtjuk.
A búzadarát megpirítjuk, cukorral, és citromhéjjal ízesítjük, és a kinyújtott tésztát gazdagon megszórjuk vele. Feltekerjük egy vastag rúdba, és tiszta, vékony ruhába szorosan betekerjük. A két végét megkötjük. Egy nagyobb lábosban kevés étolajjal vizet forralunk, ebbe helyezzük a rétest úgy, hogy a ruha két vége kilógjon a fedő fölé. Fél óráig főzzük, kivesszük, és tálcán lecsepegtetjük. Amikor kicsit hűlt kitekerjük a ruhából, és további 10 percig állni hagyjuk. Ezután rézsútosan felszeleteljük, és cukros dióval gazdagon megszórjuk a tetejét.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: lisztet tálba, megkelt élesztőt, mélyebb lábost, megkelt tésztát, lábosba egymás, lábosból kiborítva,

Arab etelek
vaj. Zöldséglevest főzünk olyan fazékban, amelyre a kuszkusz elkészítéséhez szükséges szitát rá lehet tenni. Ezzel egyidejűleg a húsokat és a cserkészkolbászt külön megsütjük. Amikor levesünk csaknem megfőtt, fűszerezzük s a kuszkuszt (búzadarát vagy tarhonyát) meglocsoljuk 2 kanál vízzel, és alaposan összekeverjük, hogy ne legyen csomós. Majd szitára tesszük leveses fazekunk fölé, és a leves gőzében pároljuk. Azután beletesszük a jól megmosott mazsolát, és addig gőzöljük, amíg teljesen puha ...
margareta51 margareta51
Arádiéta a karcsúságért
kiőrlésű búzadara 2 tojás pici só Az öntethez: joghurt friss vagy mélyhűtött gyümölcs édesítő Elkészítés: A túrót keverőtálba tesszük, és hozzáadjuk a tojások sárgáját, a 4 kanál búzadarát és a pici sót, ezeket simára dolgozzuk. Az így elkészült masszát és a tojások fehérjét is (külön kis edényben) hűtőben kell tárolni, legalább 3 óra időtartamra, de akár 24 óra hosszát is lehet pihentetni). Felteszünk egy fazékba vizet ...
migova migova
Babos-mézes marhahús
marhahús, 10 dkg vöröshagyma, 5 dkg búzadara, 1 tojás, 2 evőkanál méz, só, őrölt bors, 0,5 dl ecet, húsleves, 1 dl ketchup, 40 dkg konzerv bab A marhahúst ledaráljuk és keverőtálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a tojást, a búzadarát, a lereszelt vöröshagymát, és jól összedolgozzuk. Egy lábosban felforraljuk a húslevest, beleszaggatjuk a húsgombócokat és 20 perc alatt közepes tűzön kifőzzük. Közben a mézet, az ecetet és a kechupot összekeverjük, a húsgombócokra öntjük és további ...
bubszi bubszi
Baklavák,mézes receptek
megdarálom. A narancsot megtisztítom. A narancshúst kockákra, a héját (csak a sárga részt!) vékony metéltre összevágom. Egy porcelántálba teszem mindezeket, és hozzáadom a mézet, kevés tejfölt, a mazsolát, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a búzadarát. Az egészet összekeverem. A réteslapot vizezett konyharuhára terítem, kevés olajat csöpögtetek rá, és a tölteléket rúd alakban ráhelyezem. A konyharuha segítéségével felgöngyölöm a rétest, ügyelve arra, hogy a tölteléket mindenhol egyenletesen ...
kloppenburg kloppenburg
Cs betűs receptek
zöldpetrezselyem, 5 dkg zeller, 5 dkg búzadara, 4 főtt tojás, 10 dkg gomba, 2 paradicsom, só, pirospaprika, 3 tojássárgája. Elkészítése: A libaaprólékot 1 l vízben feltesszük főni, később hozzáadjuk a zöldségeket. Ha minden megpuhult, hozzátesszük a búzadarát, a felszeletelt gombát, a paradicsomot. Belekeverjük a tojások sárgáját, megszórjuk pirospaprikával és zöldpetrezselyemmel. Kockára vágott főtt tojással tálaljuk. Cserta menti kanászleves Hozzávalók: 2 közepes sárgarépa, 1 ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Császármorzsa 1-2
Császármorzsa 1. Hozzávalók: 1/2 l tej, 4 db tojás, 4 evőkanál cukor, 2 bögre (2,5 dl-es) búzadara, 2 evőkanál olaj, sárgabarackdzsem, só, reszelt citromhéj. A tejbe beletesszük a 4 db tojást, a cukrot, sót, és annyi búzadarát keverünk el benne, hogy közepesen lágy masszát kapjunk. Ha lehet, reggel keverjük össze, és konyharuhával lefedve estig hagyjuk állni. Este egy lábosban megforrósítjuk a zsiradékot, beleöntjük a közben alaposan megdagadt daramasszát, és fedő nélkül, gyakori kevergetés ...
lilikonyhaja lilikonyhaja
Daramorzsa
Hozzávalók: Elkészítés: 2,5 dl búzadarát leöntünk fél liter tejjel (vagy szódavízzel oldott tejporral), belekeverünk 2 tojássárgáját, 6 tabletta feloldott Polisett-tet, csipetnyi sót, majd elvegyítjük a tojásfehérjéből vert kemény habbal. Elkészítés: 2-3 óráig állni hagyjuk. Egy lábosban megforrósítunk 2-3 evőkanál olajat, beleöntjük a keveréket, és előbb a tűzhelyen állandóan keverve, majd a sütőben többször megkeverve szép pirosra sütjük. Kanállal eldaraboljuk, és teába vagy borba ...
bubszi bubszi
Darás tészta
Elkészítése: Egy 4 literes fazékba teszek fel a háromnegyed részéig sós vizet melegíteni a tészta kifőzéséhez. Egy kevés olajat cseppentek a vízbe. Közben a 3 evőkanál olajat beleteszem egy kb. 4 literes lábosba, ráöntöm a búzadarát, és világosbarnára megpirítom. Kevés vizet is öntök hozzá, fedelet teszek rá. Párszor megkeverem, hagyom puhulni, majd lekapcsolom a gázt alatta. A felforrt vízben megfőzöm a tésztát, lecsepegtetem, majd belekeverem a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Baileys likőr recept toth_beata
Diós habos bubszi
Túrófánk recept jpiros
Mézes mandulás golyó bubszi
Karácsonyi stollni bubszi
Mézeskalács karácsonyfa horvathnemagdi
Krémtúrós puffancs kati53
Gyümölcstorta 3. bubszi
Darás tészta horvathnemagdi
Mézes-kókuszos kocka gereica
Szárnyas receptek
Pisztáciás kacsamájhab gyümölc domanita
Csokoládés csirke veronika74
Csirkemell őzgerincben tinka1951
Csirke sztrogaró módra recept toth_beata
A lé a tét - avagy pár szó a horvathnemagdi
Buddha szülinapi levese noble
Kapros csirkemell recept kovacs_zsoka
Aszaltszilvás pulykakuglóf magdus60
Borjúpástétom - lengyel recept bubszi
Ananászos-sáfrányos csirke recept boszorlany
Marhából készült ételek
szoljankaleves variációk ! ibolya58
Palóc leves 2. bubszi
Hétvezér tokány 2. bubszi
Ízőrzők –Óbánya– horvathnemagdi
ĺnyenc burgonya bulac57
Szatmári lakodalmas bubszi
csallóközi húsostál! ibolya58
Marhahúsos brokkoli-saláta horvathnemagdi
Főtt marhahús almás tormamártással recept gonda_katalin
A vadas és a zsemlegombóc horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Zöldborsós-tökmagos tarhonyás hús yaskane
Rakott kelkáposzta evavicus
Kagylótésztás zöldséges hús recept toth_beata
H.Kohut Katalin Bolognai spagetti kohlinka
Húsvéti sonkás kenyér bubszi
Babos szalonnás húsos tészta – Vomberg Frigyes mesters bkisseva
Egy kis kínai vacsora baratnu
Gyulai téli szárazkolbász bubszi
Erdélyi káposztás csülök klara50
Hússal töltött sült paprika bubszi
Halból készült ételek
Lazacfilé fokhagyma mártással bordat
Aki törődik az egészségével eva0817
Regős halászlé bubszi
Receptek horvathnemagdi
A jó emésztésért...... szisszy83
Gombás ponty tepsiben jozsef_olah_9843
Paprikás pisztráng, angolos édesburgonyával recept gonda_katalin
Parajos lazacszeletek recept baggesz20
Ízőrzők - Révfülöp bkisseva
Vad ételek
Fácánleves berántva I. bubszi
Fácán fügével és szőlővel rochlitzne
Fácánleves reifregina
Káposztás fácán tundihugi
szarvaspörkölt zsemlegombóccal faciendum
Vadkacsa mézeskalácsos töltelé horvathnemagdi
B betűs receptek horvathnemagdi
Fácán savanyú káposztával rochlitzne
szarvasi lakodalmak levese ! ibolya58
Fácán vörösborban horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Csirke likőrrel recept gonda_katalin
Minestrone njzsike
Tésztatál húsgolyókkal veronika74
Abruzzói mártás bubszi
Paradicsomos spagetti recept gonda_katalin
kínai sült tészta ibolya58
Margit hozta sarkadykati
Olaszos töltött burgonya recept jamborlulu
Szőlős-diós spagetti hidegen veronika74
Paradicsomos Borda 1vargaildyko
Pizza receptek
Mindentudó kalácstészta horvathnemagdi
Mindentudó kalácstészta bubszi
Pizza 3. udypy
lilahagymás pizza falatok ! ibolya58
Pizza pogácsa recept tnemarika
Pizza vegetali recept toth_beata
Pizza salátával 1vargaildyko
Pizza tészta I. bubszi
Szalámis pizza, paradicsomos alappal recept jamborlulu
Leveles mini pizza horvathnemagdi
Hamburger receptek
Szezám(mag)! Tárulj! horvathnemagdi
Hamburger baratnu
Hamburger zsemle, puffancs akiram45
Hamburger buci recept boszorlany
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Házi hamburger recept gonda_katalin
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
Házi hamburger grimilda
Gombás hamburger recept kovacs_zsoka
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU