| Almás-hagymás csirke |
|
ALMÁS-HAGYMÁS CSIRKE
Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé
3 fej vöröshagyma
35-40 dkg savanykás alma
olaj
só
Elkészítés:
Teflon edény aljára 1 kávéskanál olívaolajat öntünk, rátesszük a felkarikázott hagymát, jól átpároljuk, pirítjuk. Utána jön a csíkokra vágott csirkemellfilé, és ha már minden oldala fehér, beletesszük a vékonyra szeletelt almát.Óvatosan megsózzuk, addig pároljuk fedő alatt, amíg a hagyma és az alma szinte teljesen péppé ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| Amurleves mártással |
Hozzávalók: 1 kg hal, 2 liter húslé, 1 dl étolaj, 10 dkg vöröshagyma, 5 dkg liszt, 5 dkg zsemlemorzsa, 5 g törött bors, 3 db babérlevél, 1 db citrom leve, 5 dl vörös bor, 1 dkg cukor és köret.
Elkészítése: A halat kétujjnyi széles szeletekre vágjuk, és egy óra hosszáig sóban állni hagyjuk, majd erős húslében puhára főzzük. Ezután az edénybe étolajat, lisztet, zsemlemorzsát, borsot, hagymát, babérlevelet teszünk, egy citrom levét, vörös bort öntünk rá, kávéskanálnyi cukrot szórunk bele, ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Amurleves mártással |
Hozzávalók:
1 kg hal
2 liter húslé
1 dl étolaj
10 dkg vöröshagyma
5 dkg liszt
5 dkg zsemlemorzsa
5 g törött bors
3 db babérlevél
1 db citrom leve
5 dl vörös bor
1 dkg cukor
és köret.
Elkészítés:
A halat kétujjnyi széles szeletekre vágjuk és egy óra hosszáig sóban állni hagyjuk, majd erős húslében puhára főzzük. Ezután az edénybe étolajat, lisztet, zsemlemorzsát, borsot, hagymát, babérlevelet teszünk, egy citrom levét, vörös bort ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Amurleves mártással |
Hozzávalók: 1 kg hal, 2 liter húslé, 1 dl étolaj, 10 dkg vöröshagyma, 5 dkg liszt, 5 dkg zsemlemorzsa, 5 g törött bors, 3 db babérlevél, 1 db citrom leve, 5 dl vörös bor, 1 dkg cukor és köret.
Elkészítése: A halat kétujjnyi széles szeletekre vágjuk, és egy óra hosszáig sóban állni hagyjuk, majd erős húslében puhára főzzük. Ezután az edénybe étolajat, lisztet, zsemlemorzsát, borsot, hagymát, babérlevelet teszünk, egy citrom levét, vörös bort öntünk rá, kávéskanálnyi cukrot szórunk bele, és ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Amurleves mártással |
|
Hozzávalók: 1 kg hal, 2 liter húslé, 1 dl étolaj, 10 dkg vöröshagyma, 5 dkg liszt, 5 dkg zsemlemorzsa, 5 g törött bors, 3 db babérlevél, 1 db citrom leve, 5 dl vörös bor, 1 dkg cukor és köret.
Elkészítése: A halat kétujjnyi széles szeletekre vágjuk, és egy óra hosszáig sóban állni hagyjuk, majd erős húslében puhára főzzük. Ezután az edénybe étolajat, lisztet, zsemlemorzsát, borsot, hagymát, babérlevelet teszünk, egy citrom levét, vörös bort öntünk rá, kávéskanálnyi cukrot szórunk ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Az Amurleves receptje: |
Hozzávalók
1 kg hal
2 liter húslé
1 dl étolaj
10 dkg vöröshagyma
5 dkg liszt
5 dkg zsemlemorzsa
5 g törött bors
3 db babérlevél
1 db citrom leve
5 dl vörös bor
1 dkg cukor és köret.
Leírás
A halat kétujjnyi széles szeletekre vágjuk, és egy óra hosszáig sóban állni hagyjuk, majd erős húslében puhára főzzük. Ezután az edénybe étolajat, lisztet, zsemlemorzsát, borsot, hagymát, babérlevelet teszünk, egy citrom levét, vörös bort öntünk rá, ... |
ujjozsef  |
|
|
| |
| B receptek |
beáztatott borsóval. A forrás után 20 perccel a levesbe tesszük a gerezdekre vágott vöröshagymát, a fűszereket, az egyenlő nagyságúra vágott burgonyát, a gyümölcsöt, az összevágott faggyút és a paradicsomot.
Burgonyaleves sárgaborsóval és makarónival
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg burgonya, 10 dkg sárgaborsó, fél-fél szár sárgarépa és petrezselyemgyökér, 2 fej vöröshagyma, 10 dkg makaróni, 4 evőkanál olvasztott vaj, só, törött bors, babérlevél, kapor és zöldpetrezselyem ízlés ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| B receptek |
fokhagymával elkeverjük, megsózzuk. Az így elkészített diómasszához tört kindza-szemeket, borecetet teszünk, és a zöldséghez adjuk. Salátástálba rakjuk, meghintjük apróra vágott zöldpetrezselyemmel.
Főtt burgonya pirított hagymával és makarónival
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 10 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg makaróni, zöldpetrezselyem, só ízlés szerint.
A burgonyát gőzben héjastól megfőzzük, majd meghámozzuk. Tálalásnál vajban pirított hagymát öntünk rá, ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
|
|