Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Lámák lakomái
Cshasa langcö (párolt csirke)

Hozzávalók: 1 közepes termetű csirke, 5 teáskanál gyömbér, 1 evőkanál szójaszósz, 2 evő-kanál whisky (esetleg brandy), 2 teáskanál só
Eljárás: Vágjuk el a csirke nyakát, fogjuk föl vérét és áldozzuk föl a vérivóknak. Kopasszuk meg, szedjük ki a belső részeit és sózzuk be. Tegyük a csirkét a momo párolására használa-tos moktoba, és lefedve egy-másfél órán át, pároljuk. A szójaszószt és az alkoholt csak az utolsó fázisban locsoljuk rá.
A felhasznált vízből főzzünk levest.

Momo

Hozzávalók: 0,5 kg jakhús, 2 hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 teáskanál gyömbér, 2 evőkanál szójaszósz, 2 teáskanál só a töltelékhez. 70 dkg liszt, 4 teáskanál só a tésztához.
Eljárás: Gyúrjunk hideg vízzel kemény tésztát a lisztből és a sóból. Jól dagasszuk meg és nyújtsuk ki kb. 2 cm vastagra. Vágjunk 2×2 cm-es négyzeteket és nyújtsuk ezeket 5×5 cm-esre. Ezzel a tésztát elő is készítettük.
Öljünk meg egy jakot, tisztítsuk meg és vágjunk belőle egy félkilós darabot. Daráljuk le és keverjük el jól az apróra vágott fokhagymával, hagymával, gyömbérrel, a szójaszósszal és a sóval.
Tegyünk minden tésztanégyzetre két-két teáskanállal a húsból, hajtsuk össze a tészta sarkait és nyomkodjuk össze őket. Félhold vagy gömb alakokat formázzunk (vagy bármi mást). Tegyük sorba a moktoba, fedjük le és pároljuk készre (20 perc elég lehet).
Forrón tálaljuk. A momo mellé ajánlhatjuk a szójaszósz, ecet és zúzott chili keverékét.
Rui csoce készítésénél (ld. 12.o.) a félhold alakú momot forrásban lévő
csontlébe rakjuk, amibe belekerülhet bármilyen maradék hús is.

Momo ngöpa (sült momo)

Hozzávalók: 20 dkg darált hús, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál apróra vágott hagyma, 2 evőkanál szójaszósz, 1 teáskanál só, 2 teáskanál vaj, 40 dkg liszt
Eljárás: Gyúrjunk a lisztből hideg vízzel kemény tésztát. Nyújtsuk pár mm vastagságúra, és vágjunk kör alakú darabokat (esetleg használjunk pogácsaszaggatót).
Keverjük el alaposan a húst a többi hozzávalóval, és tegyünk egy-egy teáskanálnyit a tész-táinkra. Most hajtsuk félbe a tésztát és nyomkodjuk össze a szélét, így kis kagylókat ka-punk. Forrósítsunk olajat egy serpenyőben és süssük a kagylócskák mindkét oldalát ara-nyos-barnára.
Forrón tálaljuk.

Hotao ("kovászos sertéshús")

Vágjunk 30 cm hosszú, 7 cm széles szeleteket a húsból. Dörzsöljük be sóval minden oldalát, és tegyük a napra. 5 perc elteltével rakjuk agyagedénybe, amit légmentesen tudunk zárni. Hagyjuk magára 25-30 napig. Fogyasztás előtt vágjuk apró szeletekre, esetleg süthetjük is. Ebédre vagy vacsorára fogyasztjuk.

Meta csumma (karfiol)

Hozzávalók: 40 dkg karfiol, 25 dkg hús, 1 hagyma, 1 paradicsom, 1 teáskanál gyömbér, 2 gerezd fokhagyma, só, szójaszósz
Eljárás: Pirítsuk meg a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért, keverjük el a felkockázott hússal és a paradicsommal, sózzuk meg és locsoljuk meg szójaszósszal. Süssük néhány per-cig, öntsük le kevés vízzel és fedjük le. Mielőtt a hús megpuhulna, adjuk hozzá a fölvágott karfiolt és főzzük készre.
Forrón tálaljuk.

Logo pechel (káposzta)

Hozzávalók: 60 dkg káposzta, 25 dkg hús, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál gyömbér, só, szójaszósz
Eljárás: Elkészítése megegyezik a meta csummával. Egyetlen kivétel, hogy a szójaszószt végén adjuk hozzá.
macoka65 macoka65
Címkék: felhasznált vízből, félkilós darabot, apróra vágott, tészta sarkait, momo mellé, félhold alakú,

Almás csirkeaprólék leves
Hozzávalók: 1 csirke apróléka 40 dkg alma 1 dl tejföl 1 evőkanál liszt só csipetnyi cukor Elkészítés: A csirkeaprólékot alaposan megmosom, én a fejét nem, de lábát, nyakát, farhátját kettévágva és még a szárnyait is használom. Az almákat meghámozom, magházukat kivágom, feldarabolom, 1 almát nyolcfelé. Hideg sós vízben felteszem főni a csirkeaprólékot, körülbelül 2 liternyi legyen a leve. Amikor már félig puha, beleteszem az almát. ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Almás csirkeaprólék leves
Almás csirkeaprólék leves Hozzávalók: 1 csirke apróléka 40 dkg alma 1 dl tejföl 1 evőkanál liszt só csipetnyi cukor Elkészítés: A csirkeaprólékot alaposan megmosom, én a fejét nem, de lábát, nyakát, far hátat kettévágva és még a szárnyait is használom. Az almákat meghámozom, magházukat kivágom, feldarabolom, 1 almát nyolcfelé. Hideg sós vízben felteszem főni a csirkeaprólékot, körülbelül 2 liternyi legyen ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Almás csirkeaprólék leves
Hozzávalók: * 1 csirke apróléka * 40 dkg alma * 1 dl tejföl * 1 evőkanál liszt * só * csipetnyi cukor Elkészítés: A csirkeaprólékot alaposan megmosom, én a fejét nem, de lábát, nyakát, farhátját kettévágva és még a szárnyait is használom. Az almákat meghámozom, magházukat kivágom, feldarabolom, 1 almát nyolcfelé. Hideg sós vízben felteszem főni a csirkeaprólékot, körülbelül 2 liternyi legyen a leve. Amikor már ...
bubszi bubszi
Ashanti csirke (ghanai)
Ashanti csirke (ghanai) Hozzávalók: 1-1,4 kg-os csirke, 45 dkg csirkehús (mell vagy comb), 50 dkg krumpli, 1 kis hagyma, 1 paradicsom vagy szósz, pár petrezselyemlevél, pár mentalevél, só, bors, olaj. Az egész csirkét csontozza ki a recept végén leírt módon. A krumplit hámozza meg, negyedelje, főzze meg, törje át. A külön vett mell-vagy combhúst bőrözés és csontozás után olajon süsse, mikor majdnem kész, tegye hozzá a finomra aprított hagymát és paradicsomot, vegye lejjebb a hőt és párolja míg ...
bubszi bubszi
Csirkepaprikás
Hozzávalók 4 személyre: 1 kis csirke (1 kg körüli), 7-8 dkg húsos füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 evőkanál piros fűszerpaprika, 1-1 dl tejföl és tejszín, 1 teáskanál liszt, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só; köretnek 8 db, a szokásos módon készített túrógombóc, de pirított morzsa és cukor ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Sült csirke Madeira borral
Sült csirke Madeira borral (francia) Hozzávalók (6 sz.): 1 csirke kb. 1 kg, 4 csirkeszárny, 2 csirkehát, 2 ek vaj, 1 hagyma, 3 zeller vagy petrezselyem, 2 sárgarépa, 2 babérlevél, 2 ek fűszernövénykeverék, 25 dkg vaj, 0,6 dl Madeira (édes vörös desszertbor), 1 liter csirkeleveslé, 1 ek vaj, 1 ek liszt, petrezselyemzöld, só, bors. A csirkének vágja le a nyakát és lábvégét, a törzset szárnnyal-combbal hagyja egyben, a hagymát vágja héjastól durvára, a zellert és répát durvára, a ...
klara50 klara50
Süti ajánló
Gombás rácsos recept jamborlulu
Csokis-meggyes palacsinta keri007
Albert kekszes sütemény - a régi recept bkisseva
Házi krémes horvathnemagdi
FÜGEKOSÁRKÁK: SAJÁT TÉSZTÁVAL EGZOTIKUS FALATOk tinka1951
Erdélyi mézeskalács yaskane
Maci-kávés sütemény recept gonda_katalin
Forralt borok bobeacs
Havas hegytető recept toth_beata
Mogyorós gyertyácskák bubszi
Szárnyas receptek
Csirke ragu recept kovacs_zsoka
Csirke egusiliszttel bubszi
Finom falatok piroska0101
Almás csirkeaprólék leves 1vargaildyko
Tejszínes, zölbabos csirkés tészta recept boszorlany
Húsvéti pulykamelltekercs horvathnemagdi
Receptek: Pulykamell gombóc anci-ani
Sajtos csirkepaprikás horvathnemagdi
Zöldséges leves recept boszorlany
Csirkemellfilé túrós bundában 1vargaildyko
Marhából készült ételek
Húsgombócok paradicsomszószban recept baggesz20
Bolognai spagetti kovacsborbala
Hordós vitaminbomba - SCSÍ yaskane
*UPDATE* Bolognai spagetti 1vargaildyko
Vaj, a tejtermékek királynője horvathnemagdi
Ördögpörkölt kapros-tejfölös nokedlivel bkisseva
Római tálas receptek sarkadykati
Kolozsvári káposzta bubszi
Ízőrzők – Deszk – horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
B.Lacibacsi receptjei margareta51
Apácák recepttitkai horvathnemagdi
Currys rizottó horvathnemagdi
Pulyka Anna módra horvathnemagdi
E betűs receptek horvathnemagdi
Fűszeres sertéstarja sajtos brokkolimuffinnal és paprikamárt toth_beata
Hentestokány 1. bubszi
Sertésborda májjal-gombával 1vargaildyko
vasvári cigánypecsenye ibolya58
Gyros pitában eva6
Halból készült ételek
Ezt még egyszer kiteszem . . . sarkadykati
Párolt lazac citrommártással recept gonda_katalin
Halra fel! horvathnemagdi
Lazacos spenótos rakott tészta recept baggesz20
Töltött kenyérszeletek migova
Burgonyás halleves csuszatésztával recept jamborlulu
A medvehagyma kiváló fűszer. bodaaniko
Egyszerü nyári leves... gaby13
Tejfölös ponty bubszi
Ízőrzők - Révfülöp bkisseva
Vad ételek
Nyúlpörkölt veronika74
Gombás szarvastokány orsi1
Vacsoracsata-Előétel-Virág veronika74
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei bkisseva
burgonyás ételek marti1951
Hal a tortán jjanosne
Szegedi fácángulyás bubszi
Áfonya, a csodabogyó horvathnemagdi
Töltött káposzta klarika47
Vörösboros szarvaspörkölt áfonyával, erdei gombával és dödöl suzymama
Spagetti ajánló
Csábító spagetti a sütőből tele minden jóval! suzymama
Margit hozta sarkadykati
LECSÓS libaMÁJ bubszi
Pörkölt tepsiben yaskane
Kínai zöldséges tészta 1vargaildyko
Ananászos zelleres csirke recept jamborlulu
Tárkonyos-sajtmártásos tészta anitahajdu
Pasta mozzarella recept kovacs_zsoka
Apa Féle Rakott Hús... 1vargaildyko
Sonkaragu kapribogyóval bubszi
Pizza receptek
Hamis pizza bubszi
Krumplilepényes pizza bozsanyinemanyi
Articsókás pizza bulac57
Pizza horvathnemagdi
Pizza (tejfölös, sonkás-gombás horvathnemagdi
Baconos pizzaszeletek jupiter21
Fogyasztó pizza. roanna
Pizzás csiga kefírrel ízesítve recept boszorlany
Ezt a sajtos rúd fél óra alatt elkészül! tinka1951
Pizza!Ahogyan a futár sosem... veronika74
Hamburger receptek
Gombás hamburger recept kovacs_zsoka
A szója kloppenburg
Csirkeburger recept jamborlulu
Hamburger zsemle recept toth_beata
Házi hamburger salátával recept boszorlany
Hamburger baratnu
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Szalámis hamburger horvathnemagdi
Hamburger zsemle recept baggesz20
Virslis kifli veronika74
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU