Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Lámák lakomái
Cshasa langcö (párolt csirke)

Hozzávalók: 1 közepes termetű csirke, 5 teáskanál gyömbér, 1 evőkanál szójaszósz, 2 evő-kanál whisky (esetleg brandy), 2 teáskanál só
Eljárás: Vágjuk el a csirke nyakát, fogjuk föl vérét és áldozzuk föl a vérivóknak. Kopasszuk meg, szedjük ki a belső részeit és sózzuk be. Tegyük a csirkét a momo párolására használa-tos moktoba, és lefedve egy-másfél órán át, pároljuk. A szójaszószt és az alkoholt csak az utolsó fázisban locsoljuk rá.
A felhasznált vízből főzzünk levest.

Momo

Hozzávalók: 0,5 kg jakhús, 2 hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 teáskanál gyömbér, 2 evőkanál szójaszósz, 2 teáskanál só a töltelékhez. 70 dkg liszt, 4 teáskanál só a tésztához.
Eljárás: Gyúrjunk hideg vízzel kemény tésztát a lisztből és a sóból. Jól dagasszuk meg és nyújtsuk ki kb. 2 cm vastagra. Vágjunk 2×2 cm-es négyzeteket és nyújtsuk ezeket 5×5 cm-esre. Ezzel a tésztát elő is készítettük.
Öljünk meg egy jakot, tisztítsuk meg és vágjunk belőle egy félkilós darabot. Daráljuk le és keverjük el jól az apróra vágott fokhagymával, hagymával, gyömbérrel, a szójaszósszal és a sóval.
Tegyünk minden tésztanégyzetre két-két teáskanállal a húsból, hajtsuk össze a tészta sarkait és nyomkodjuk össze őket. Félhold vagy gömb alakokat formázzunk (vagy bármi mást). Tegyük sorba a moktoba, fedjük le és pároljuk készre (20 perc elég lehet).
Forrón tálaljuk. A momo mellé ajánlhatjuk a szójaszósz, ecet és zúzott chili keverékét.
Rui csoce készítésénél (ld. 12.o.) a félhold alakú momot forrásban lévő
csontlébe rakjuk, amibe belekerülhet bármilyen maradék hús is.

Momo ngöpa (sült momo)

Hozzávalók: 20 dkg darált hús, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál apróra vágott hagyma, 2 evőkanál szójaszósz, 1 teáskanál só, 2 teáskanál vaj, 40 dkg liszt
Eljárás: Gyúrjunk a lisztből hideg vízzel kemény tésztát. Nyújtsuk pár mm vastagságúra, és vágjunk kör alakú darabokat (esetleg használjunk pogácsaszaggatót).
Keverjük el alaposan a húst a többi hozzávalóval, és tegyünk egy-egy teáskanálnyit a tész-táinkra. Most hajtsuk félbe a tésztát és nyomkodjuk össze a szélét, így kis kagylókat ka-punk. Forrósítsunk olajat egy serpenyőben és süssük a kagylócskák mindkét oldalát ara-nyos-barnára.
Forrón tálaljuk.

Hotao ("kovászos sertéshús")

Vágjunk 30 cm hosszú, 7 cm széles szeleteket a húsból. Dörzsöljük be sóval minden oldalát, és tegyük a napra. 5 perc elteltével rakjuk agyagedénybe, amit légmentesen tudunk zárni. Hagyjuk magára 25-30 napig. Fogyasztás előtt vágjuk apró szeletekre, esetleg süthetjük is. Ebédre vagy vacsorára fogyasztjuk.

Meta csumma (karfiol)

Hozzávalók: 40 dkg karfiol, 25 dkg hús, 1 hagyma, 1 paradicsom, 1 teáskanál gyömbér, 2 gerezd fokhagyma, só, szójaszósz
Eljárás: Pirítsuk meg a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért, keverjük el a felkockázott hússal és a paradicsommal, sózzuk meg és locsoljuk meg szójaszósszal. Süssük néhány per-cig, öntsük le kevés vízzel és fedjük le. Mielőtt a hús megpuhulna, adjuk hozzá a fölvágott karfiolt és főzzük készre.
Forrón tálaljuk.

Logo pechel (káposzta)

Hozzávalók: 60 dkg káposzta, 25 dkg hús, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál gyömbér, só, szójaszósz
Eljárás: Elkészítése megegyezik a meta csummával. Egyetlen kivétel, hogy a szójaszószt végén adjuk hozzá.
macoka65 macoka65
Címkék: felhasznált vízből, félkilós darabot, apróra vágott, tészta sarkait, momo mellé, félhold alakú,

Almás csirkeaprólék leves
Hozzávalók: 1 csirke apróléka 40 dkg alma 1 dl tejföl 1 evőkanál liszt só csipetnyi cukor Elkészítés: A csirkeaprólékot alaposan megmosom, én a fejét nem, de lábát, nyakát, farhátját kettévágva és még a szárnyait is használom. Az almákat meghámozom, magházukat kivágom, feldarabolom, 1 almát nyolcfelé. Hideg sós vízben felteszem főni a csirkeaprólékot, körülbelül 2 liternyi legyen a leve. Amikor már félig puha, beleteszem az almát. ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Almás csirkeaprólék leves
Almás csirkeaprólék leves Hozzávalók: 1 csirke apróléka 40 dkg alma 1 dl tejföl 1 evőkanál liszt só csipetnyi cukor Elkészítés: A csirkeaprólékot alaposan megmosom, én a fejét nem, de lábát, nyakát, far hátat kettévágva és még a szárnyait is használom. Az almákat meghámozom, magházukat kivágom, feldarabolom, 1 almát nyolcfelé. Hideg sós vízben felteszem főni a csirkeaprólékot, körülbelül 2 liternyi legyen ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Almás csirkeaprólék leves
Hozzávalók: * 1 csirke apróléka * 40 dkg alma * 1 dl tejföl * 1 evőkanál liszt * só * csipetnyi cukor Elkészítés: A csirkeaprólékot alaposan megmosom, én a fejét nem, de lábát, nyakát, farhátját kettévágva és még a szárnyait is használom. Az almákat meghámozom, magházukat kivágom, feldarabolom, 1 almát nyolcfelé. Hideg sós vízben felteszem főni a csirkeaprólékot, körülbelül 2 liternyi legyen a leve. Amikor már ...
bubszi bubszi
Ashanti csirke (ghanai)
Ashanti csirke (ghanai) Hozzávalók: 1-1,4 kg-os csirke, 45 dkg csirkehús (mell vagy comb), 50 dkg krumpli, 1 kis hagyma, 1 paradicsom vagy szósz, pár petrezselyemlevél, pár mentalevél, só, bors, olaj. Az egész csirkét csontozza ki a recept végén leírt módon. A krumplit hámozza meg, negyedelje, főzze meg, törje át. A külön vett mell-vagy combhúst bőrözés és csontozás után olajon süsse, mikor majdnem kész, tegye hozzá a finomra aprított hagymát és paradicsomot, vegye lejjebb a hőt és párolja míg ...
bubszi bubszi
Csirkepaprikás
Hozzávalók 4 személyre: 1 kis csirke (1 kg körüli), 7-8 dkg húsos füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 evőkanál piros fűszerpaprika, 1-1 dl tejföl és tejszín, 1 teáskanál liszt, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só; köretnek 8 db, a szokásos módon készített túrógombóc, de pirított morzsa és cukor ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Sült csirke Madeira borral
Sült csirke Madeira borral (francia) Hozzávalók (6 sz.): 1 csirke kb. 1 kg, 4 csirkeszárny, 2 csirkehát, 2 ek vaj, 1 hagyma, 3 zeller vagy petrezselyem, 2 sárgarépa, 2 babérlevél, 2 ek fűszernövénykeverék, 25 dkg vaj, 0,6 dl Madeira (édes vörös desszertbor), 1 liter csirkeleveslé, 1 ek vaj, 1 ek liszt, petrezselyemzöld, só, bors. A csirkének vágja le a nyakát és lábvégét, a törzset szárnnyal-combbal hagyja egyben, a hagymát vágja héjastól durvára, a zellert és répát durvára, a ...
klara50 klara50
Süti ajánló
Diós csiga és kalács recept boszorlany
Brazil felvert kuglóf gereica
Izraeli lekváros fánk suzymama
Hófehérke tundihugi
Bajor túrótorta bubszi
Klasszikus kozák sapka recept jamborlulu
Grízes kakaós kocka gabfe
Diós sütemény 1vargaildyko
Sült gombóc horvathnemagdi
Kaplan krémes bubszi
Szárnyas receptek
Zamatos sült csirke...... maca23
Csirkemelles-gombás egytál martimarti
Fóliában sült csirkemell veronika74
Csirkés zöldséges szemüveges tészta recept jutka31
Recept jjanosne
Sós, édes finomságok rizsből snibolya
Jereván saláta bubszi
Csirkenyárs bundában klerierzsi
Hal a tortán jjanosne
Ildikó finom receptjei mjasko
Marhából készült ételek
Gombás marhahús tésztával recept gonda_katalin
A lé a tét - avagy pár szó a horvathnemagdi
Chili con carne horvathnemagdi
vajdasági húsgombócleves ibolya58
Paradicsomos marhatokány skorpiolilike
Gulyásleves bubszi
Áfonyás csipkés marhalapocka recept gonda_katalin
sajtburESZ maroka
Bográcsban főtt gulyásleves 1vargaildyko
vágykeltő ételek m_a_r_c_s_i
Sertésből készült ételek
H.Kohut Katalin: Gulyásleves katalinkohut
Székelygulyás margoka59
Kelkáposztás sertéskaraj recept boszorlany
Rántott husi sajtos panírban recept gonda_katalin
Kohut Katalin: Rakott sárgarépa kohlinka
töltött káposzta ! ibolya58
ELŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Aszaltszilvás töltöttkaraj gabika360
Fasírozott készítése horvathnemagdi
Szoljanka 3. bubszi
Halból készült ételek
Serpenyős pisztráng (kínai) bubszi
Halreceptek pontyból. csibi52
Tejszínes halszelet recept baggesz20
Recept jjanosne
Makréla tejszínes ... bulac57
Lazac kapros-sajtos-tejszines rochlitzne
Nagybaracskai halászlé Sobri J bubszi
Révfalusi regős halászlé 1. bubszi
Tormás palacsinta keri007
K betűs receptek horvathnemagdi
Vad ételek
Ízőrzők – Érsekcsanád horvathnemagdi
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei bkisseva
Fácán római tálban lilikonyhaja
Gombás szarvastokány orsi1
Vadpástétom rakott makarónival bubszi
Receptek horvathnemagdi
Recept rakosferenc
Fácánmell töltött körtével bubszi
Rakott húsételek spanyolsky
szegedi fácángulyás ! ibolya58
Spagetti ajánló
Kínai zöldséges tészta 1vargaildyko
Barbadosi spagetti recept jamborlulu
Paradicsomos tészta bubszi
Olívás spagetti bubszi
Finom falatok piroska0101
Paradicsomos húsgombóc horvathnemagdi
Spagetti friss sajtmártással bulac57
Bolognai spagetti másképp recept baggesz20
Finom falatok piroska0101
Sertéshúsos-gombás spagetti suzymama
Pizza receptek
Tepsis pizza recept horvathnemagdi
Hagymás pizza bubszi
Anticandidás lepénykenyér bkisseva
Sütemény - Gyesen lévő Anyukák mezixy
Pizzás tekercs suzymama
Lecsós töltelék bubszi
Pizza tészta II. bubszi
Pizza tészta bubszi
Mit és mennyiből főz egy héten egy család - receptek is yaskane
vékony pizza grimilda
Hamburger receptek
Szalámis hamburger horvathnemagdi
Hamburger zsemle recept baggesz20
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
Aztán mégis. horvathnemagdi
Hamburger baratnu
Házi hamburger recept gonda_katalin
Hamburger pulykahússal suzymama
Grillezett hamburgerpogácsa panni48
Válassza a szóját! margoka59
Vegetáriánus hamburger moncsika77
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU