Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Cs betűs receptek
Csabai csípős töltött burgonya
Hozzávalók: 8 db burgonya, 40 dkg darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 12 dkg füstölt szalonna, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, pirospaprika, törött bors, köménymag, só.
Az egyforma nagy burgonyákat meghámozzuk, és karalábévájóval a közepüket kifúrjuk, hogy tölthetők legyenek. A kivájt burgonyaforgácsot megfőzzük, áttörjük, és darált hússal összekeverjük. Olajban pirított hagymával, zúzott fokhagymával, csípős paprikával, borssal, köménymaggal és sóval ízesítjük. Ezzel a masszával töltjük meg a burgonyákat, olajjal kikent tűzálló tálba helyezzük, és mindegyiket letakarjuk egy vékony szalonnaszelettel.
Közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.

Csabai csirkecomb
Hozzávalók: 8 csirkecomb, 35 dkg darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 2 kiskanál pirospaprika, 1 kanál paradicsompüré, 1 kiskanál Piros Arany paprikakrém, 1 tojás, só, törött bors, 2 evőkanál olaj, 3 dkg vaj.
Elkészítés: A kis csirkecombok bőrét az ujjunkkal fellazítjuk. A darált sertéshúst elkeverjük az apróra vágott, üvegesre párolt vöröshagymával, a paprikakrémmel, a pirospaprikával, a paradicsompürével és a tojással. Ha jól elkevertük, a combok bőre alá tömködjük, majd megolajozott tepsibe tesszük. Tetejüket megkenjük egy kevés vajjal, és forró sütőben 30-35 percig sütjük.

Csabai kolbász 1.
Hozzávalók (10 kg-hoz): 10 kg hús és szalonna, bőr nélkül (70% hús, 30% szalonna), 20 dkg őrölt édes paprika, 20 dkg konyhasó, 4 dkg köménymag (szemes, vagy őrölt), tojás méretű fokhagymakrém (nem tubusos), 3 dkg erős őrölt paprika (csípős kolbász esetén).
Elkészítés: Vékonyra vágjuk a húst és a szalonnát, majd húsdarálóval ledaráljuk. A daráló ideális rosta átmérője: 5 mm. Az összedarált húst egyenletesen elterítjük, majd arányosan elszórjuk a fűszereket. A csomómentes fűszert dagasztásos módszerrel összekeverjük, többször átgyúrjuk, akkor jó a hús, ha már nem ragad a kézhez a kolbászmassza. Majd megkóstoljuk. Az egyedi ízesítéshez mérten kiegészítjük az igényeknek megfelelően. A kész kolbászhúst, a daráló segítségével (rosta nélkül), égmentesen a bélbe töltjük (tűvel megszurkáljuk, hogy a levegő eltávozzon). Egy napnyi szikkadás után kerüljön a füstölésre. Néhány hónapig fagyasztóban is eltartható füstölés nélkül, és felengedés után süthető. 3-4 hónap után a fagyasztóban tárolt kolbász elveszti piros színét.

Csabai kolbász 2.
Hozzávalók: 10 kg sertéshús (lapocka, vagy comb), 1 dkg kömény, 27 dkg só, 5 g salétrom, 1 dkg porcukor, 5 dkg őrölt bors, 7 dkg paprika, 2 dkg erős paprika.
Elkészítés: A húst nagy-lyukú tárcsán ledaráljuk. A fűszereket megdaráljuk, a fokhagymát összezúzzuk. Az egészet összekeverjük, majd alapos keménységgel betöltjük a bélbe. Harmadnap hideg füstön szép piros szín eléréséig füstölünk. Hűvös helyen tároljuk. Egy hónap múlva fogyasztható.

Csabai szalámi Nagyon finom!
Hozzávalók: 10 kg 1-2 napig hűtőben tárolt sertéshúst féltenyérnyi darabokra vágva, tiszta vesszőkosárba rakjuk 1 napra, hogy a felesleges lé kicsorogjon, majd 26 dkg sóval, 10 dkg édes pirospaprikával, 2 dkg csípős rózsapaprikával, 4 dkg törött borssal, 1 nagyobb fej zúzott fokhagymával, 4 dkg porcukorral elkeverjük.
Közepes lyukú tárcsán daráljuk, hogy a massza ne kenődjön. 2-3 napig zománcos edényben hagyjuk, hogy a fűszerek jól átjárják. Bő marha- vagy lóbélbe keményen betöltve, erősen lekötjük. Felakasztva, pár óráig szikkasztjuk. Nagyon hideg füsttel 3-4 napig füstöljük, majd szellős, száraz helyen tartjuk. . 1 hónap múlva fogyasztható. Kizárólag hideg téli időben készíthető.
Füstöléskor vigyázni kell, hogy a szalámi fel ne melegedjen, mert könnyen elromolhat! Fontos a megfelelő tárolás: száraz, szellős helyen, magasra akasztjuk, egymástól kellő távolságra. A csabai szalámi érés közben átfehéredik, azaz szürke vagy fehér penész keletkezik rajta. Nedves helyen zöld penész mutatkozik. Száraz ruhával vagy puha kefével távolítsuk el.
Étolajos ruhával töröljük át, ha penészedni kezdenek. Ha a szalámi teljesen átért, és szeretnénk megóvni a száradástól, a következő módon járjunk el: tisztára szitált fahamuhoz 20 súlyszázaléknyi gipszet keverünk. Faláda aljára 1 ujjnyi vastagon elterítjük. Erre 1 sor szalámit téve, majd rá ismét 1 ujjnyi hamus gipszet. Ezt soronként ismételjük. A tetején hamus gipsz legyen. A hamu a szalámit szigeteli a levegőtől, megakadályozza a kiszáradást, a romlástól is óvja. Ily módon 8-10 hónapig is eltarthatjuk a szalámit.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: vékony szalonnaszelettel, ujjunkkal fellazítjuk, darált sertéshúst, apróra vágott, combok bőre, kevés vajjal,

3 mennyei recept
meg. 2. Brokkolis palacsinta Hozzávalók * 1 egész tojás * 50 gr teljes kiőrlésű liszt * 50 gr finomliszt * 2 dl sovány tej * só, őrölt kömény, 1, 5 dl szódavíz, vöröshagymakrém, piros arany - ízlés szerint * 2 kávéskanál olaj * 20 dkg főtt brokkoli Elkészítés: A tojást verd fel a tejjel és csomómentesre keverve add hozzá a liszteket. ...
keri007 keri007
4 tuti tipp, hogyan készítsd
télre elegendő savanyú káposzta. A kész káposztát pincében vagy hűtőben tárold. Korhelyleves Hozzávalók: 40 dkg savanyú káposzta 2 pár virsli 1 fej hagyma 2 gerezd fokhagyma só, pirospaprika 2 kanál liszt vagy étkezési keményítő margarin tejföl Elkészítése: A margarinon párold meg az apróra vágott vörös- és fokhagymát, szórd meg piros paprikával, majd add hozzá a káposztát. Öntsd fel vízzel, majd ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
4 ínycsiklandó rakott étel
zöldbab * 50 dkg darált hús * 1 fej hagyma * 4-5 gerezd fokhagyma * 25 dkg szeletelt bacon * 1 pohár tejföl * 15 dkg reszelt sajt * 2 evőkanál olaj * 2 szem paradicsom * pirospaprika, só, bors * kevés Piros Arany A zöldbabot főzd meg sós vízben. Ezalatt az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát olajon párold üvegesre, és a darált húst, a fűszereket, a Piros Aranyat és a pirospaprikát hozzáadva ...
grimilda grimilda
5 különleges bográcsos
próbálják életben tartani a tüzet, addig barátnőiddel kellemesen elcseveghettek egymással. Mindkét fél jól jár. Körömpörkölt bográcsban Hozzávalók: * 1,5 kg sertéscsülök és -láb * 2 fej vöröshagyma * 2 kávéskanál pirospaprika * 1-2 dl vörösbor * só * bors * olaj A megtisztított sertéslábat, csülköt áztasd ki. A felaprított hagymát dinszteld meg a bográcsban, borsozd, paprikázd. Add hozzá a kockákra vágott húst, és ...
grimilda grimilda
5 tipp a család egészségesebb
kínáljuk, különféle feltétekkel vagy hozzávalókkal: pl. grillezett lazaccal, grillezett csirkemell szeletekkel, pácolt grillezett zöldségekkel, magvakkal vagy különböző, kockára vágott sajtokkal. - Szolgáljunk fel több sötétzöld, sárga, lila, élénk piros színű zöldséget, pl. brokkolit, spenótot, céklát, lila káposztát, paradicsomot, kaliforniai paprikát, sütőtököt vagy sárgarépát. Naponta legalább két-három különböző színű zöldség és gyümölcs kerüljön a család asztalára! 2. Szárnyaljon a ...
veronika74 veronika74
6 variáció mascarponéra
sóval, borssal, citromlével, és forgasd a mascarponéba. Pirítóson vagy pirított kiflikarikán tálald. Mascarponés melegszendvicskrém Hozzávalók: 1 kisebb doboz mascarpone, 4 főtt tojás, 10 dkg gépsonka, só, fehér bors, snidling, mustár, piros arany, majonéz Elkészítés: A főtt tojást és a sonkát vágd apróra a snidlinggel, és keverd a marcarponéhoz. Ízesítsd sóval, mustárral, fehér borssal, majonézzel és piros arannyal. Kend kenyérre és süsd meg. Sült csirke ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A 6 legjobb piskóta
porcukrozva tálaljuk. Nagyi fekete erdő tortája Hozzávalók: a piskótához: 8 tojás, 8 evőkanál cukor, 7 evőkanál liszt, 1 evőkanál kakaó, 2 késhegynyi fahéj; a töltelékhez: 1 liter meggybefőtt, 2 evőkanál cukor, 2 csomag piros zselatin; a tejszínhez: 1 liter hűtött habtejszín, 3 teáskanál cukor, 3 csomag habfixáló Elkészítés: A 8 tojásfehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a cukrot, majd addig verjük, amíg újra kemény nem lesz. Hozzáadjuk a tojások ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A betűs receptek
belőle és olajozott tűzálló edénybe, vagy tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben 35 percig sütjük. Alföldi véres hurka 1. Hozzávalók: (3 kg hurkához) 1,5 l sertésvér, 8 zsemle, 50 dkg tokaszalonna, 40 dkg vöröshagyma, 2 dkg pirospaprika, 2 dkg törött bors, 1 dkg majoránna, 1 dkg őrölt szegfűszeg, só. Elkészítése: A zsemlét apró kockára vágjuk, és a tokaszalonna felét kisütjük, majd ebben a zsemlekockákat megpirítjuk. A tokaszalonnát annyi sós vízben megfőzzük, amennyi ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Budapest tekercs 1vargaildyko
GRILLÁZSOS-almás TORTA bubszi
Fahéjas muffin recept boszorlany
Csokoládékuglóf 2. bubszi
Vörös dara recept kovacs_zsoka
dióval szórt csokis túrószelet ibolya58
epres piskóta szelet airam41
Jó kis receptnek tűnik . . . sarkadykati
Farsangi fánk bubszi
Hókifli groszmadel
Szárnyas receptek
Tengeri hal ropogós bundában, édes-savanyú, narancsos mártog zsokanita
Csirkemell Zöldségekkel... 1vargaildyko
Töltött cukkini (csirkemelles) bubszi
Carmen saláta bubszi
Joghurtos káposztasaláta bubszi
Tejfölös csirke római tálban horvathnemagdi
Pulykaburger bulac57
Ananászos csirke kukoricával recept kovacs_zsoka
Hawaii csirke klara50
Májjal töltött burgonya martimarti
Marhából készült ételek
Nagy szakácskönyv bajuszpapi
U betűs receptek horvathnemagdi
Delipecsenye recept gonda_katalin
Sajttal töltött húspogácsa paradicsomos rizzsel recept jamborlulu
Receptek horvathnemagdi
Recept emoke93
Charlestoni paradicsomos rizs recept kovacs_zsoka
Fejessaláta változatok kloppenburg
Sváb hentes marhatokánya horvathnemagdi
Debreceni marhatokány bubszi
Sertésből készült ételek
Csőben sült bolognai penne tejfölösen recept jamborlulu
Székelykáposzta cilamami
Receptek horvathnemagdi
Töltött burgonya-csónak zsokanita
Bressói apró pecsenye tripike
vajdasági húsgombócleves ibolya58
Burgonyakrémleves+füstölt hús ujjozsef
H.Kohut Katalin: Tavaszi karalábé csoda kohlinka
Paradicsomos káposzta... gaby13
Vacsora csata jjanosne
Halból készült ételek
Mézes lazacfilé citrommártással recept gonda_katalin
Krumpliágyon sült csirkecombok kovacsborbala
Dunai halászlé 3 (Dunaújvárosi bubszi
Lazacos édeskömény saláta recept jamborlulu
Karácsonyra reifregina
Pontypörkölt bubszi
Lazacfilé fokhagyma mártással recept kovacs_zsoka
Lazaccal töltött palacsinta tundihugi
Német zsömle bubszi
Rakott ponty tepsiben klerierzsi
Vad ételek
R betűs receptek horvathnemagdi
Sült fácán körtemártással klerierzsi
Lasagne (ejtsd: lázánnyá) kisa622
Gombás szarvashús veronika74
savanyú burgonyaleves ibolya58
Római tálas receptek sarkadykati
Lapcsánka erdész módra bubszi
Dödölle rauchne02
Gesztenyével töltött fácán yaskane
Tejfölös-zöldséges őzragu horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Spagetti rukkolás mártással recept kovacs_zsoka
Thai spagetti recept gonda_katalin
Kínai sült tészta tundihugi
Spaghetti alla carbonara kissmama
Töltött csülök 1. klara50
Császár-spagetti bubszi
Spagetti juhsajttal bulac57
Sprotnis spagetti horvathnemagdi
Répás-gyömbéres sertéscsíkok spagettivel recept kovacs_zsoka
Spagetti Carbonara 1vargaildyko
Pizza receptek
Pizza Adriana bubszi
Palacsintasütőbe sült pizza jupiter21
10 csodálatos pogácsa: Imádni fogjátok! tinka1951
Kenyértésztával jó dolgozni. horvathnemagdi
Aphrodité eledele relisisi
Kolbászos pizza bubszi
Olasz szendvics horvathnemagdi
Bolognai mártás házi pizzatésztával recept baggesz20
Mit és mennyiből főz egy héten egy család - receptek is bkisseva
Hagymás pizza bubszi
Hamburger receptek
Hamburger baratnu
Hamburger buci recept boszorlany
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
x nagyuska
Hamburger pulykahússal suzymama
Szalámis hamburger horvathnemagdi
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
Ma itt jártam: sarkadykati
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU