Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Cs betűs receptek
Csabai csípős töltött burgonya
Hozzávalók: 8 db burgonya, 40 dkg darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 12 dkg füstölt szalonna, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, pirospaprika, törött bors, köménymag, só.
Az egyforma nagy burgonyákat meghámozzuk, és karalábévájóval a közepüket kifúrjuk, hogy tölthetők legyenek. A kivájt burgonyaforgácsot megfőzzük, áttörjük, és darált hússal összekeverjük. Olajban pirított hagymával, zúzott fokhagymával, csípős paprikával, borssal, köménymaggal és sóval ízesítjük. Ezzel a masszával töltjük meg a burgonyákat, olajjal kikent tűzálló tálba helyezzük, és mindegyiket letakarjuk egy vékony szalonnaszelettel.
Közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.

Csabai csirkecomb
Hozzávalók: 8 csirkecomb, 35 dkg darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 2 kiskanál pirospaprika, 1 kanál paradicsompüré, 1 kiskanál Piros Arany paprikakrém, 1 tojás, só, törött bors, 2 evőkanál olaj, 3 dkg vaj.
Elkészítés: A kis csirkecombok bőrét az ujjunkkal fellazítjuk. A darált sertéshúst elkeverjük az apróra vágott, üvegesre párolt vöröshagymával, a paprikakrémmel, a pirospaprikával, a paradicsompürével és a tojással. Ha jól elkevertük, a combok bőre alá tömködjük, majd megolajozott tepsibe tesszük. Tetejüket megkenjük egy kevés vajjal, és forró sütőben 30-35 percig sütjük.

Csabai kolbász 1.
Hozzávalók (10 kg-hoz): 10 kg hús és szalonna, bőr nélkül (70% hús, 30% szalonna), 20 dkg őrölt édes paprika, 20 dkg konyhasó, 4 dkg köménymag (szemes, vagy őrölt), tojás méretű fokhagymakrém (nem tubusos), 3 dkg erős őrölt paprika (csípős kolbász esetén).
Elkészítés: Vékonyra vágjuk a húst és a szalonnát, majd húsdarálóval ledaráljuk. A daráló ideális rosta átmérője: 5 mm. Az összedarált húst egyenletesen elterítjük, majd arányosan elszórjuk a fűszereket. A csomómentes fűszert dagasztásos módszerrel összekeverjük, többször átgyúrjuk, akkor jó a hús, ha már nem ragad a kézhez a kolbászmassza. Majd megkóstoljuk. Az egyedi ízesítéshez mérten kiegészítjük az igényeknek megfelelően. A kész kolbászhúst, a daráló segítségével (rosta nélkül), égmentesen a bélbe töltjük (tűvel megszurkáljuk, hogy a levegő eltávozzon). Egy napnyi szikkadás után kerüljön a füstölésre. Néhány hónapig fagyasztóban is eltartható füstölés nélkül, és felengedés után süthető. 3-4 hónap után a fagyasztóban tárolt kolbász elveszti piros színét.

Csabai kolbász 2.
Hozzávalók: 10 kg sertéshús (lapocka, vagy comb), 1 dkg kömény, 27 dkg só, 5 g salétrom, 1 dkg porcukor, 5 dkg őrölt bors, 7 dkg paprika, 2 dkg erős paprika.
Elkészítés: A húst nagy-lyukú tárcsán ledaráljuk. A fűszereket megdaráljuk, a fokhagymát összezúzzuk. Az egészet összekeverjük, majd alapos keménységgel betöltjük a bélbe. Harmadnap hideg füstön szép piros szín eléréséig füstölünk. Hűvös helyen tároljuk. Egy hónap múlva fogyasztható.

Csabai szalámi Nagyon finom!
Hozzávalók: 10 kg 1-2 napig hűtőben tárolt sertéshúst féltenyérnyi darabokra vágva, tiszta vesszőkosárba rakjuk 1 napra, hogy a felesleges lé kicsorogjon, majd 26 dkg sóval, 10 dkg édes pirospaprikával, 2 dkg csípős rózsapaprikával, 4 dkg törött borssal, 1 nagyobb fej zúzott fokhagymával, 4 dkg porcukorral elkeverjük.
Közepes lyukú tárcsán daráljuk, hogy a massza ne kenődjön. 2-3 napig zománcos edényben hagyjuk, hogy a fűszerek jól átjárják. Bő marha- vagy lóbélbe keményen betöltve, erősen lekötjük. Felakasztva, pár óráig szikkasztjuk. Nagyon hideg füsttel 3-4 napig füstöljük, majd szellős, száraz helyen tartjuk. . 1 hónap múlva fogyasztható. Kizárólag hideg téli időben készíthető.
Füstöléskor vigyázni kell, hogy a szalámi fel ne melegedjen, mert könnyen elromolhat! Fontos a megfelelő tárolás: száraz, szellős helyen, magasra akasztjuk, egymástól kellő távolságra. A csabai szalámi érés közben átfehéredik, azaz szürke vagy fehér penész keletkezik rajta. Nedves helyen zöld penész mutatkozik. Száraz ruhával vagy puha kefével távolítsuk el.
Étolajos ruhával töröljük át, ha penészedni kezdenek. Ha a szalámi teljesen átért, és szeretnénk megóvni a száradástól, a következő módon járjunk el: tisztára szitált fahamuhoz 20 súlyszázaléknyi gipszet keverünk. Faláda aljára 1 ujjnyi vastagon elterítjük. Erre 1 sor szalámit téve, majd rá ismét 1 ujjnyi hamus gipszet. Ezt soronként ismételjük. A tetején hamus gipsz legyen. A hamu a szalámit szigeteli a levegőtől, megakadályozza a kiszáradást, a romlástól is óvja. Ily módon 8-10 hónapig is eltarthatjuk a szalámit.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: vékony szalonnaszelettel, ujjunkkal fellazítjuk, darált sertéshúst, apróra vágott, combok bőre, kevés vajjal,

3 mennyei recept
meg. 2. Brokkolis palacsinta Hozzávalók * 1 egész tojás * 50 gr teljes kiőrlésű liszt * 50 gr finomliszt * 2 dl sovány tej * só, őrölt kömény, 1, 5 dl szódavíz, vöröshagymakrém, piros arany - ízlés szerint * 2 kávéskanál olaj * 20 dkg főtt brokkoli Elkészítés: A tojást verd fel a tejjel és csomómentesre keverve add hozzá a liszteket. ...
keri007 keri007
4 tuti tipp, hogyan készítsd
télre elegendő savanyú káposzta. A kész káposztát pincében vagy hűtőben tárold. Korhelyleves Hozzávalók: 40 dkg savanyú káposzta 2 pár virsli 1 fej hagyma 2 gerezd fokhagyma só, pirospaprika 2 kanál liszt vagy étkezési keményítő margarin tejföl Elkészítése: A margarinon párold meg az apróra vágott vörös- és fokhagymát, szórd meg piros paprikával, majd add hozzá a káposztát. Öntsd fel vízzel, majd ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
4 ínycsiklandó rakott étel
zöldbab * 50 dkg darált hús * 1 fej hagyma * 4-5 gerezd fokhagyma * 25 dkg szeletelt bacon * 1 pohár tejföl * 15 dkg reszelt sajt * 2 evőkanál olaj * 2 szem paradicsom * pirospaprika, só, bors * kevés Piros Arany A zöldbabot főzd meg sós vízben. Ezalatt az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát olajon párold üvegesre, és a darált húst, a fűszereket, a Piros Aranyat és a pirospaprikát hozzáadva ...
grimilda grimilda
5 különleges bográcsos
próbálják életben tartani a tüzet, addig barátnőiddel kellemesen elcseveghettek egymással. Mindkét fél jól jár. Körömpörkölt bográcsban Hozzávalók: * 1,5 kg sertéscsülök és -láb * 2 fej vöröshagyma * 2 kávéskanál pirospaprika * 1-2 dl vörösbor * só * bors * olaj A megtisztított sertéslábat, csülköt áztasd ki. A felaprított hagymát dinszteld meg a bográcsban, borsozd, paprikázd. Add hozzá a kockákra vágott húst, és ...
grimilda grimilda
5 tipp a család egészségesebb
kínáljuk, különféle feltétekkel vagy hozzávalókkal: pl. grillezett lazaccal, grillezett csirkemell szeletekkel, pácolt grillezett zöldségekkel, magvakkal vagy különböző, kockára vágott sajtokkal. - Szolgáljunk fel több sötétzöld, sárga, lila, élénk piros színű zöldséget, pl. brokkolit, spenótot, céklát, lila káposztát, paradicsomot, kaliforniai paprikát, sütőtököt vagy sárgarépát. Naponta legalább két-három különböző színű zöldség és gyümölcs kerüljön a család asztalára! 2. Szárnyaljon a ...
veronika74 veronika74
6 variáció mascarponéra
sóval, borssal, citromlével, és forgasd a mascarponéba. Pirítóson vagy pirított kiflikarikán tálald. Mascarponés melegszendvicskrém Hozzávalók: 1 kisebb doboz mascarpone, 4 főtt tojás, 10 dkg gépsonka, só, fehér bors, snidling, mustár, piros arany, majonéz Elkészítés: A főtt tojást és a sonkát vágd apróra a snidlinggel, és keverd a marcarponéhoz. Ízesítsd sóval, mustárral, fehér borssal, majonézzel és piros arannyal. Kend kenyérre és süsd meg. Sült csirke ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A 6 legjobb piskóta
porcukrozva tálaljuk. Nagyi fekete erdő tortája Hozzávalók: a piskótához: 8 tojás, 8 evőkanál cukor, 7 evőkanál liszt, 1 evőkanál kakaó, 2 késhegynyi fahéj; a töltelékhez: 1 liter meggybefőtt, 2 evőkanál cukor, 2 csomag piros zselatin; a tejszínhez: 1 liter hűtött habtejszín, 3 teáskanál cukor, 3 csomag habfixáló Elkészítés: A 8 tojásfehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a cukrot, majd addig verjük, amíg újra kemény nem lesz. Hozzáadjuk a tojások ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A betűs receptek
belőle és olajozott tűzálló edénybe, vagy tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben 35 percig sütjük. Alföldi véres hurka 1. Hozzávalók: (3 kg hurkához) 1,5 l sertésvér, 8 zsemle, 50 dkg tokaszalonna, 40 dkg vöröshagyma, 2 dkg pirospaprika, 2 dkg törött bors, 1 dkg majoránna, 1 dkg őrölt szegfűszeg, só. Elkészítése: A zsemlét apró kockára vágjuk, és a tokaszalonna felét kisütjük, majd ebben a zsemlekockákat megpirítjuk. A tokaszalonnát annyi sós vízben megfőzzük, amennyi ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Rebarbara jjanosne
Pudingos keksz dujus93
Palacsinta szederrel recept gonda_katalin
Adventi mákos/diós koszorú bubszi
Túrógombóc főzés nélkül veronika74
Túró rudi anna5971
Joghurtos eperkupola nnpapszi
Madártej szelet yaskane
tejkaramellás szelet ildikocsorbane2
Duna hullám horvathnemagdi
Szárnyas receptek
Bazsalikomos-tejfölös csirke veronika74
Gombás csirke-joghurttal baratnu
Karácsonyi Rakott Érmék 1vargaildyko
Fürjtojással töltött kacsa bubszi
NYÁRI CSIRKElevesBABBAL bubszi
Tejes pulykafalatok veronika74
Csirkemell spenóttal recept toth_beata
Pikáns tejfölös csirkesaláta bubszi
Füstölt sajtos-mustáros csirkemell ragu recept gonda_katalin
Kapros túróval töltött csirke veronika74
Marhából készült ételek
Babgulyás Berci módra : ujjozsef
Nápolyi marharagu: ujjozsef
Töltött cukkini2 gereica
Bolognai spagetti horvathnemagdi
Saslik bubszi
Receptek horvathnemagdi
Puchero (nemzeti eledel) bubszi
Thai receptek kloppenburg
V.boros m.pörk.f.hagymás gomb. korall44
Saslik bubszi
Sertésből készült ételek
Paradicsomos húsgombóc! nnpapszi
Jó recept emoke93
Bolgár gyuvecs bubszi
Római tálas hús bubszi
Majonézes töltött káposzta horvathnemagdi
Recept jjanosne
Kacsamájas bubszi
Pincepörkölt snbela44
Füstölt csülkös marhapecsenye klara50
Gombás rakott hús bubszi
Halból készült ételek
Roston sült ponty fűszervajjal panni48
Regős halászlé bubszi
Hagymás harcsa �beefste bubszi
FŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
A világ hallevesei horvathnemagdi
Halételek jozsef_olah_9843
Töltött pontyfilé. bubszi
Tengeri só klarika47
Harcsa tejszínes gombamártássa bubszi
Tejfölös harcsafilé bubszi
Vad ételek
Hogyan készül a dödölle? grimilda
soponyai őzragú..... ibolya58
Tejfölös-zöldséges őzragu horvathnemagdi
Karácsonyi ételek tomicica
Vörösboros, áfonyás szarvas pörkölt juhtúrós galuskával suzymama
Vacsoracsata-Barbi-Főétel veronika74
Fokhagymástejfölös őzérmék bulac57
Áfonya, a csodabogyó horvathnemagdi
Fácán fügével és szőlővel 1vargaildyko
Fácán vörösborban horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Saláta vacsora klementinagidro
Mai menű horvathnemagdi
Minestrone leves recept toth_beata
Húsgombóc kőbányai módra bubszi
Carbonara ragu spagettire gépsonkával recept baggesz20
Gombás csirkeragu-spagettivel- edesangyal
Spaghetti alla carbonara - a szénégető spagettije reifregina
Ananászos-kukoricás csirke recept kovacs_zsoka
Húsgombócok fűszeres horvathnemagdi
Gombás nyúlcomb bulac57
Pizza receptek
Pizza házilag horvathnemagdi
Töltött pizza moncsika77
Pízza tekercs 1955viki
Sajtos rúd vorosrozsa66
Nyári-pizza horvathnemagdi
Pizza fajták elkészítése anne74
Sitty-sutty pizza horvathnemagdi
Néhány csülkös recept.... cipello
Paradicsom-diéta a fittségért grimilda
x nagyuska
Hamburger receptek
Kevés munkával horvathnemagdi
Hamburger zsemle vagikriszti
Hamburger horvathnemagdi
Hamburger buci recept boszorlany
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
Csirke hamburger banb
Hamburger Puffancs recept boszorlany
Hamburger baratnu
Házi készítésű hamburger recept baggesz20
Pljeskavica, csevap, mititei horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU