Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Cs betűs receptek
Csabai csípős töltött burgonya
Hozzávalók: 8 db burgonya, 40 dkg darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 12 dkg füstölt szalonna, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, pirospaprika, törött bors, köménymag, só.
Az egyforma nagy burgonyákat meghámozzuk, és karalábévájóval a közepüket kifúrjuk, hogy tölthetők legyenek. A kivájt burgonyaforgácsot megfőzzük, áttörjük, és darált hússal összekeverjük. Olajban pirított hagymával, zúzott fokhagymával, csípős paprikával, borssal, köménymaggal és sóval ízesítjük. Ezzel a masszával töltjük meg a burgonyákat, olajjal kikent tűzálló tálba helyezzük, és mindegyiket letakarjuk egy vékony szalonnaszelettel.
Közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.

Csabai csirkecomb
Hozzávalók: 8 csirkecomb, 35 dkg darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 2 kiskanál pirospaprika, 1 kanál paradicsompüré, 1 kiskanál Piros Arany paprikakrém, 1 tojás, só, törött bors, 2 evőkanál olaj, 3 dkg vaj.
Elkészítés: A kis csirkecombok bőrét az ujjunkkal fellazítjuk. A darált sertéshúst elkeverjük az apróra vágott, üvegesre párolt vöröshagymával, a paprikakrémmel, a pirospaprikával, a paradicsompürével és a tojással. Ha jól elkevertük, a combok bőre alá tömködjük, majd megolajozott tepsibe tesszük. Tetejüket megkenjük egy kevés vajjal, és forró sütőben 30-35 percig sütjük.

Csabai kolbász 1.
Hozzávalók (10 kg-hoz): 10 kg hús és szalonna, bőr nélkül (70% hús, 30% szalonna), 20 dkg őrölt édes paprika, 20 dkg konyhasó, 4 dkg köménymag (szemes, vagy őrölt), tojás méretű fokhagymakrém (nem tubusos), 3 dkg erős őrölt paprika (csípős kolbász esetén).
Elkészítés: Vékonyra vágjuk a húst és a szalonnát, majd húsdarálóval ledaráljuk. A daráló ideális rosta átmérője: 5 mm. Az összedarált húst egyenletesen elterítjük, majd arányosan elszórjuk a fűszereket. A csomómentes fűszert dagasztásos módszerrel összekeverjük, többször átgyúrjuk, akkor jó a hús, ha már nem ragad a kézhez a kolbászmassza. Majd megkóstoljuk. Az egyedi ízesítéshez mérten kiegészítjük az igényeknek megfelelően. A kész kolbászhúst, a daráló segítségével (rosta nélkül), égmentesen a bélbe töltjük (tűvel megszurkáljuk, hogy a levegő eltávozzon). Egy napnyi szikkadás után kerüljön a füstölésre. Néhány hónapig fagyasztóban is eltartható füstölés nélkül, és felengedés után süthető. 3-4 hónap után a fagyasztóban tárolt kolbász elveszti piros színét.

Csabai kolbász 2.
Hozzávalók: 10 kg sertéshús (lapocka, vagy comb), 1 dkg kömény, 27 dkg só, 5 g salétrom, 1 dkg porcukor, 5 dkg őrölt bors, 7 dkg paprika, 2 dkg erős paprika.
Elkészítés: A húst nagy-lyukú tárcsán ledaráljuk. A fűszereket megdaráljuk, a fokhagymát összezúzzuk. Az egészet összekeverjük, majd alapos keménységgel betöltjük a bélbe. Harmadnap hideg füstön szép piros szín eléréséig füstölünk. Hűvös helyen tároljuk. Egy hónap múlva fogyasztható.

Csabai szalámi Nagyon finom!
Hozzávalók: 10 kg 1-2 napig hűtőben tárolt sertéshúst féltenyérnyi darabokra vágva, tiszta vesszőkosárba rakjuk 1 napra, hogy a felesleges lé kicsorogjon, majd 26 dkg sóval, 10 dkg édes pirospaprikával, 2 dkg csípős rózsapaprikával, 4 dkg törött borssal, 1 nagyobb fej zúzott fokhagymával, 4 dkg porcukorral elkeverjük.
Közepes lyukú tárcsán daráljuk, hogy a massza ne kenődjön. 2-3 napig zománcos edényben hagyjuk, hogy a fűszerek jól átjárják. Bő marha- vagy lóbélbe keményen betöltve, erősen lekötjük. Felakasztva, pár óráig szikkasztjuk. Nagyon hideg füsttel 3-4 napig füstöljük, majd szellős, száraz helyen tartjuk. . 1 hónap múlva fogyasztható. Kizárólag hideg téli időben készíthető.
Füstöléskor vigyázni kell, hogy a szalámi fel ne melegedjen, mert könnyen elromolhat! Fontos a megfelelő tárolás: száraz, szellős helyen, magasra akasztjuk, egymástól kellő távolságra. A csabai szalámi érés közben átfehéredik, azaz szürke vagy fehér penész keletkezik rajta. Nedves helyen zöld penész mutatkozik. Száraz ruhával vagy puha kefével távolítsuk el.
Étolajos ruhával töröljük át, ha penészedni kezdenek. Ha a szalámi teljesen átért, és szeretnénk megóvni a száradástól, a következő módon járjunk el: tisztára szitált fahamuhoz 20 súlyszázaléknyi gipszet keverünk. Faláda aljára 1 ujjnyi vastagon elterítjük. Erre 1 sor szalámit téve, majd rá ismét 1 ujjnyi hamus gipszet. Ezt soronként ismételjük. A tetején hamus gipsz legyen. A hamu a szalámit szigeteli a levegőtől, megakadályozza a kiszáradást, a romlástól is óvja. Ily módon 8-10 hónapig is eltarthatjuk a szalámit.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: vékony szalonnaszelettel, ujjunkkal fellazítjuk, darált sertéshúst, apróra vágott, combok bőre, kevés vajjal,

3 mennyei recept
meg. 2. Brokkolis palacsinta Hozzávalók * 1 egész tojás * 50 gr teljes kiőrlésű liszt * 50 gr finomliszt * 2 dl sovány tej * só, őrölt kömény, 1, 5 dl szódavíz, vöröshagymakrém, piros arany - ízlés szerint * 2 kávéskanál olaj * 20 dkg főtt brokkoli Elkészítés: A tojást verd fel a tejjel és csomómentesre keverve add hozzá a liszteket. ...
keri007 keri007
4 tuti tipp, hogyan készítsd
télre elegendő savanyú káposzta. A kész káposztát pincében vagy hűtőben tárold. Korhelyleves Hozzávalók: 40 dkg savanyú káposzta 2 pár virsli 1 fej hagyma 2 gerezd fokhagyma só, pirospaprika 2 kanál liszt vagy étkezési keményítő margarin tejföl Elkészítése: A margarinon párold meg az apróra vágott vörös- és fokhagymát, szórd meg piros paprikával, majd add hozzá a káposztát. Öntsd fel vízzel, majd ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
4 ínycsiklandó rakott étel
zöldbab * 50 dkg darált hús * 1 fej hagyma * 4-5 gerezd fokhagyma * 25 dkg szeletelt bacon * 1 pohár tejföl * 15 dkg reszelt sajt * 2 evőkanál olaj * 2 szem paradicsom * pirospaprika, só, bors * kevés Piros Arany A zöldbabot főzd meg sós vízben. Ezalatt az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát olajon párold üvegesre, és a darált húst, a fűszereket, a Piros Aranyat és a pirospaprikát hozzáadva ...
grimilda grimilda
5 különleges bográcsos
próbálják életben tartani a tüzet, addig barátnőiddel kellemesen elcseveghettek egymással. Mindkét fél jól jár. Körömpörkölt bográcsban Hozzávalók: * 1,5 kg sertéscsülök és -láb * 2 fej vöröshagyma * 2 kávéskanál pirospaprika * 1-2 dl vörösbor * só * bors * olaj A megtisztított sertéslábat, csülköt áztasd ki. A felaprított hagymát dinszteld meg a bográcsban, borsozd, paprikázd. Add hozzá a kockákra vágott húst, és ...
grimilda grimilda
5 tipp a család egészségesebb
kínáljuk, különféle feltétekkel vagy hozzávalókkal: pl. grillezett lazaccal, grillezett csirkemell szeletekkel, pácolt grillezett zöldségekkel, magvakkal vagy különböző, kockára vágott sajtokkal. - Szolgáljunk fel több sötétzöld, sárga, lila, élénk piros színű zöldséget, pl. brokkolit, spenótot, céklát, lila káposztát, paradicsomot, kaliforniai paprikát, sütőtököt vagy sárgarépát. Naponta legalább két-három különböző színű zöldség és gyümölcs kerüljön a család asztalára! 2. Szárnyaljon a ...
veronika74 veronika74
6 variáció mascarponéra
sóval, borssal, citromlével, és forgasd a mascarponéba. Pirítóson vagy pirított kiflikarikán tálald. Mascarponés melegszendvicskrém Hozzávalók: 1 kisebb doboz mascarpone, 4 főtt tojás, 10 dkg gépsonka, só, fehér bors, snidling, mustár, piros arany, majonéz Elkészítés: A főtt tojást és a sonkát vágd apróra a snidlinggel, és keverd a marcarponéhoz. Ízesítsd sóval, mustárral, fehér borssal, majonézzel és piros arannyal. Kend kenyérre és süsd meg. Sült csirke ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A 6 legjobb piskóta
porcukrozva tálaljuk. Nagyi fekete erdő tortája Hozzávalók: a piskótához: 8 tojás, 8 evőkanál cukor, 7 evőkanál liszt, 1 evőkanál kakaó, 2 késhegynyi fahéj; a töltelékhez: 1 liter meggybefőtt, 2 evőkanál cukor, 2 csomag piros zselatin; a tejszínhez: 1 liter hűtött habtejszín, 3 teáskanál cukor, 3 csomag habfixáló Elkészítés: A 8 tojásfehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a cukrot, majd addig verjük, amíg újra kemény nem lesz. Hozzáadjuk a tojások ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A betűs receptek
belőle és olajozott tűzálló edénybe, vagy tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben 35 percig sütjük. Alföldi véres hurka 1. Hozzávalók: (3 kg hurkához) 1,5 l sertésvér, 8 zsemle, 50 dkg tokaszalonna, 40 dkg vöröshagyma, 2 dkg pirospaprika, 2 dkg törött bors, 1 dkg majoránna, 1 dkg őrölt szegfűszeg, só. Elkészítése: A zsemlét apró kockára vágjuk, és a tokaszalonna felét kisütjük, majd ebben a zsemlekockákat megpirítjuk. A tokaszalonnát annyi sós vízben megfőzzük, amennyi ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Gyors túrós párnák recept suzymama
Dobos krém-torta bubszi
Aranygaluska recept akiram45
Feketeerdő torta tundihugi
Almás-fahéjas kevert sütemény recept gonda_katalin
Kuglóf 3. bubszi
Epres túrógolyók recept boszorlany
Mákosguba klarika47
Bejgli kelesztés nélkül horvathnemagdi
Csokoládés hullám bubszi
Szárnyas receptek
Baszk fácán veronika74
Grillezett tintahal sült paprikával és paprikás kolbásszal r jamborlulu
Pulykasteak gombamártással suzymama
Mustáros csirkemell falatok zabpehely bundában koszegimarika
Grillezett csirkemell zöldbabo klara50
Zöldséges csirkemelltokány suzymama
Tűzdelt pulykamell bubszi
Giuditta... 1vargaildyko
Elronthatatlan sajtos csirkeme bubszi
Laktatóan eszményi rakott csirkemell anyu65
Marhából készült ételek
Paradicsomos marhatokány skorpiolilike
Mititei (picurkák) horvathnemagdi
Veronai makaróni bubszi
Székelykáposzta kuktában doktorno
Steak gombás burgonyával bulac57
Pásztor csupru cseréptálban horvathnemagdi
Vadas leveszöldségből zsemle.. rochlitzne
Nyárson sült ételek kloppenburg
Szoljanka 4. bubszi
Hal a tortán jjanosne
Sertésből készült ételek
ÍNYENC TÖLTÖTT liba bubszi
Bableves csülökkel recept toth_beata
Kínai húsleves töltött tésztab bubszi
Receptek horvathnemagdi
Chillis-currys szűzpecsenye darazsilona
Bográcsos székelykáposzta grimilda
N betűs receptek horvathnemagdi
Pásztorpite recept edesangyal
csülök nagyszakácsi módra ibolya58
Csoda finom egyben sült sertéshús húsrajongók kedvenc étele lebo
Halból készült ételek
A legjobb cigánypecsenye tinka1951
. Tűzdelt harcsa szászosan csibi52
Harcsa halászlé 1 recept gonda_katalin
*UPDATE* Grillezett lazac parajos fokhagymás... 1vargaildyko
Sajtos pontyszelet vajban veronika74
Lazac-steak salátával veronika74
5 fincsi töltött hús grimilda
Karácsonyi pisztráng 2. bubszi
Húshagyókeddi harcsaszeletek veronika74
Serpenyős pisztráng (kínai) bubszi
Vad ételek
Római tálas receptek sarkadykati
Vadpástétom rakott makarónival bubszi
fácán(pulyka)becsinált leves donaldduck
Vacsoracsata-Barbi-Főétel veronika74
Lapcsánka erdész módra bubszi
Áfonya, a csodabogyó horvathnemagdi
Almával töltött fácán 1vargaildyko
Vörösboros szarvaspörkölt áfonyával, erdei gombával és dödöl suzymama
Aranysárga húsleves recept gonda_katalin
B betűs receptek horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Pizza recept margareta51
Bolognai húsos palacsinta kukoricával recept jamborlulu
Frutti di Mare spagetti recept jamborlulu
BOLOGNAI levesEGYTÁL bubszi
Carbonara spagetti veronika74
Csirkés gombás tészta sajtkrumpli
olasz spagetti leves ibolya58
Sonkás sült karfiol recept baggesz20
Tonhalas spagetti bulac57
Citromos-tárkonyos gombaszósz horvathnemagdi
Pizza receptek
Baconös kolbászos pizza tepsiben sütve bkisseva
Pizza recept boszorlany
Füstös expressz pizza tekercs recept jamborlulu
Paradicsomos-pizza horvathnemagdi
Combos pizza horvathnemagdi
Hamis pizza bubszi
Kovi ubi horvathnemagdi
Napraforgó kalács maroka
Pizza alaptészta recept donaldduck
Pizzamártás recept kovacs_zsoka
Hamburger receptek
Válassza a szóját! margoka59
Hamburger baratnu
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Csirke hamburger cajun módra klara50
Hamburger zsemle recept toth_beata
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Szezámmag fejesnemagdi
Tócsni tejföllel recept baggesz20
Ázsiai hamburger klerierzsi
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU