Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Cs betűs receptek
Csabai csípős töltött burgonya
Hozzávalók: 8 db burgonya, 40 dkg darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 12 dkg füstölt szalonna, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, pirospaprika, törött bors, köménymag, só.
Az egyforma nagy burgonyákat meghámozzuk, és karalábévájóval a közepüket kifúrjuk, hogy tölthetők legyenek. A kivájt burgonyaforgácsot megfőzzük, áttörjük, és darált hússal összekeverjük. Olajban pirított hagymával, zúzott fokhagymával, csípős paprikával, borssal, köménymaggal és sóval ízesítjük. Ezzel a masszával töltjük meg a burgonyákat, olajjal kikent tűzálló tálba helyezzük, és mindegyiket letakarjuk egy vékony szalonnaszelettel.
Közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.

Csabai csirkecomb
Hozzávalók: 8 csirkecomb, 35 dkg darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 2 kiskanál pirospaprika, 1 kanál paradicsompüré, 1 kiskanál Piros Arany paprikakrém, 1 tojás, só, törött bors, 2 evőkanál olaj, 3 dkg vaj.
Elkészítés: A kis csirkecombok bőrét az ujjunkkal fellazítjuk. A darált sertéshúst elkeverjük az apróra vágott, üvegesre párolt vöröshagymával, a paprikakrémmel, a pirospaprikával, a paradicsompürével és a tojással. Ha jól elkevertük, a combok bőre alá tömködjük, majd megolajozott tepsibe tesszük. Tetejüket megkenjük egy kevés vajjal, és forró sütőben 30-35 percig sütjük.

Csabai kolbász 1.
Hozzávalók (10 kg-hoz): 10 kg hús és szalonna, bőr nélkül (70% hús, 30% szalonna), 20 dkg őrölt édes paprika, 20 dkg konyhasó, 4 dkg köménymag (szemes, vagy őrölt), tojás méretű fokhagymakrém (nem tubusos), 3 dkg erős őrölt paprika (csípős kolbász esetén).
Elkészítés: Vékonyra vágjuk a húst és a szalonnát, majd húsdarálóval ledaráljuk. A daráló ideális rosta átmérője: 5 mm. Az összedarált húst egyenletesen elterítjük, majd arányosan elszórjuk a fűszereket. A csomómentes fűszert dagasztásos módszerrel összekeverjük, többször átgyúrjuk, akkor jó a hús, ha már nem ragad a kézhez a kolbászmassza. Majd megkóstoljuk. Az egyedi ízesítéshez mérten kiegészítjük az igényeknek megfelelően. A kész kolbászhúst, a daráló segítségével (rosta nélkül), égmentesen a bélbe töltjük (tűvel megszurkáljuk, hogy a levegő eltávozzon). Egy napnyi szikkadás után kerüljön a füstölésre. Néhány hónapig fagyasztóban is eltartható füstölés nélkül, és felengedés után süthető. 3-4 hónap után a fagyasztóban tárolt kolbász elveszti piros színét.

Csabai kolbász 2.
Hozzávalók: 10 kg sertéshús (lapocka, vagy comb), 1 dkg kömény, 27 dkg só, 5 g salétrom, 1 dkg porcukor, 5 dkg őrölt bors, 7 dkg paprika, 2 dkg erős paprika.
Elkészítés: A húst nagy-lyukú tárcsán ledaráljuk. A fűszereket megdaráljuk, a fokhagymát összezúzzuk. Az egészet összekeverjük, majd alapos keménységgel betöltjük a bélbe. Harmadnap hideg füstön szép piros szín eléréséig füstölünk. Hűvös helyen tároljuk. Egy hónap múlva fogyasztható.

Csabai szalámi Nagyon finom!
Hozzávalók: 10 kg 1-2 napig hűtőben tárolt sertéshúst féltenyérnyi darabokra vágva, tiszta vesszőkosárba rakjuk 1 napra, hogy a felesleges lé kicsorogjon, majd 26 dkg sóval, 10 dkg édes pirospaprikával, 2 dkg csípős rózsapaprikával, 4 dkg törött borssal, 1 nagyobb fej zúzott fokhagymával, 4 dkg porcukorral elkeverjük.
Közepes lyukú tárcsán daráljuk, hogy a massza ne kenődjön. 2-3 napig zománcos edényben hagyjuk, hogy a fűszerek jól átjárják. Bő marha- vagy lóbélbe keményen betöltve, erősen lekötjük. Felakasztva, pár óráig szikkasztjuk. Nagyon hideg füsttel 3-4 napig füstöljük, majd szellős, száraz helyen tartjuk. . 1 hónap múlva fogyasztható. Kizárólag hideg téli időben készíthető.
Füstöléskor vigyázni kell, hogy a szalámi fel ne melegedjen, mert könnyen elromolhat! Fontos a megfelelő tárolás: száraz, szellős helyen, magasra akasztjuk, egymástól kellő távolságra. A csabai szalámi érés közben átfehéredik, azaz szürke vagy fehér penész keletkezik rajta. Nedves helyen zöld penész mutatkozik. Száraz ruhával vagy puha kefével távolítsuk el.
Étolajos ruhával töröljük át, ha penészedni kezdenek. Ha a szalámi teljesen átért, és szeretnénk megóvni a száradástól, a következő módon járjunk el: tisztára szitált fahamuhoz 20 súlyszázaléknyi gipszet keverünk. Faláda aljára 1 ujjnyi vastagon elterítjük. Erre 1 sor szalámit téve, majd rá ismét 1 ujjnyi hamus gipszet. Ezt soronként ismételjük. A tetején hamus gipsz legyen. A hamu a szalámit szigeteli a levegőtől, megakadályozza a kiszáradást, a romlástól is óvja. Ily módon 8-10 hónapig is eltarthatjuk a szalámit.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: vékony szalonnaszelettel, ujjunkkal fellazítjuk, darált sertéshúst, apróra vágott, combok bőre, kevés vajjal,

3 mennyei recept
meg. 2. Brokkolis palacsinta Hozzávalók * 1 egész tojás * 50 gr teljes kiőrlésű liszt * 50 gr finomliszt * 2 dl sovány tej * só, őrölt kömény, 1, 5 dl szódavíz, vöröshagymakrém, piros arany - ízlés szerint * 2 kávéskanál olaj * 20 dkg főtt brokkoli Elkészítés: A tojást verd fel a tejjel és csomómentesre keverve add hozzá a liszteket. ...
keri007 keri007
4 tuti tipp, hogyan készítsd
télre elegendő savanyú káposzta. A kész káposztát pincében vagy hűtőben tárold. Korhelyleves Hozzávalók: 40 dkg savanyú káposzta 2 pár virsli 1 fej hagyma 2 gerezd fokhagyma só, pirospaprika 2 kanál liszt vagy étkezési keményítő margarin tejföl Elkészítése: A margarinon párold meg az apróra vágott vörös- és fokhagymát, szórd meg piros paprikával, majd add hozzá a káposztát. Öntsd fel vízzel, majd ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
4 ínycsiklandó rakott étel
zöldbab * 50 dkg darált hús * 1 fej hagyma * 4-5 gerezd fokhagyma * 25 dkg szeletelt bacon * 1 pohár tejföl * 15 dkg reszelt sajt * 2 evőkanál olaj * 2 szem paradicsom * pirospaprika, só, bors * kevés Piros Arany A zöldbabot főzd meg sós vízben. Ezalatt az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát olajon párold üvegesre, és a darált húst, a fűszereket, a Piros Aranyat és a pirospaprikát hozzáadva ...
grimilda grimilda
5 különleges bográcsos
próbálják életben tartani a tüzet, addig barátnőiddel kellemesen elcseveghettek egymással. Mindkét fél jól jár. Körömpörkölt bográcsban Hozzávalók: * 1,5 kg sertéscsülök és -láb * 2 fej vöröshagyma * 2 kávéskanál pirospaprika * 1-2 dl vörösbor * só * bors * olaj A megtisztított sertéslábat, csülköt áztasd ki. A felaprított hagymát dinszteld meg a bográcsban, borsozd, paprikázd. Add hozzá a kockákra vágott húst, és ...
grimilda grimilda
5 tipp a család egészségesebb
kínáljuk, különféle feltétekkel vagy hozzávalókkal: pl. grillezett lazaccal, grillezett csirkemell szeletekkel, pácolt grillezett zöldségekkel, magvakkal vagy különböző, kockára vágott sajtokkal. - Szolgáljunk fel több sötétzöld, sárga, lila, élénk piros színű zöldséget, pl. brokkolit, spenótot, céklát, lila káposztát, paradicsomot, kaliforniai paprikát, sütőtököt vagy sárgarépát. Naponta legalább két-három különböző színű zöldség és gyümölcs kerüljön a család asztalára! 2. Szárnyaljon a ...
veronika74 veronika74
6 variáció mascarponéra
sóval, borssal, citromlével, és forgasd a mascarponéba. Pirítóson vagy pirított kiflikarikán tálald. Mascarponés melegszendvicskrém Hozzávalók: 1 kisebb doboz mascarpone, 4 főtt tojás, 10 dkg gépsonka, só, fehér bors, snidling, mustár, piros arany, majonéz Elkészítés: A főtt tojást és a sonkát vágd apróra a snidlinggel, és keverd a marcarponéhoz. Ízesítsd sóval, mustárral, fehér borssal, majonézzel és piros arannyal. Kend kenyérre és süsd meg. Sült csirke ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A 6 legjobb piskóta
porcukrozva tálaljuk. Nagyi fekete erdő tortája Hozzávalók: a piskótához: 8 tojás, 8 evőkanál cukor, 7 evőkanál liszt, 1 evőkanál kakaó, 2 késhegynyi fahéj; a töltelékhez: 1 liter meggybefőtt, 2 evőkanál cukor, 2 csomag piros zselatin; a tejszínhez: 1 liter hűtött habtejszín, 3 teáskanál cukor, 3 csomag habfixáló Elkészítés: A 8 tojásfehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a cukrot, majd addig verjük, amíg újra kemény nem lesz. Hozzáadjuk a tojások ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A betűs receptek
belőle és olajozott tűzálló edénybe, vagy tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben 35 percig sütjük. Alföldi véres hurka 1. Hozzávalók: (3 kg hurkához) 1,5 l sertésvér, 8 zsemle, 50 dkg tokaszalonna, 40 dkg vöröshagyma, 2 dkg pirospaprika, 2 dkg törött bors, 1 dkg majoránna, 1 dkg őrölt szegfűszeg, só. Elkészítése: A zsemlét apró kockára vágjuk, és a tokaszalonna felét kisütjük, majd ebben a zsemlekockákat megpirítjuk. A tokaszalonnát annyi sós vízben megfőzzük, amennyi ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Habos meggyes pite bkisseva
Csokis-szilvás kavarós recept boszorlany
Citromos túrós szelet horvathnemagdi
Kókusztekercs 1. bubszi
Gyümölcszselés piskótatorta bubszi
Piskóta jellegű finom túrós sütemény nanoka72
Kókuszcsók jpiros
Cseresznyés pite ladanyierzsebet
Alaptészta & variációk noble
Citrom torta koszegimarika
Szárnyas receptek
Csirkés csusza evavicus
Sajtos hagymás csirkecomb veronika74
Gombával töltött csirkemell smiri
Csirke tikka muszlima
M betűs receptek horvathnemagdi
Tárkonyos csirkeleves 1. bubszi
Rakott csirkemell 4. bubszi
Quesadilla, a mexikói meleg horvathnemagdi
Csirke brassói recept baggesz20
Csirke mandulával (ausztrál) klara50
Marhából készült ételek
Csevap recept toth_beata
Vacsoracsata-Főétel-Nelli veronika74
Csongrádi vörösboros marha túrós galuskával reifregina
Cukkinis makaróni recept gonda_katalin
Főtt húsos krumpli-saláta bubszi
Székelykáposzta kuktában doktorno
Marhahús parasztosan 1vargaildyko
Hússal töltött cukkini gereica
B betűs receptek horvathnemagdi
Húsos savanyú zöldségleves petezsolt
Sertésből készült ételek
Főzelékek nyilas_nina
bolgár muszaka ibolya58
Tejfölös gombás húsfalatok margoka59
Jónak tűnik Anikó! sarkadykati
Bableves variációk macoka65
Rakott kelkáposzta recept gonda_katalin
Töltött sertéshús baratnu
Ízőrzők – Szatmárcseke horvathnemagdi
Rablóhús wegnerzs
Húsvéti vendégváró veronika74
Halból készült ételek
Dunai halászlé 1 bubszi
Citromos vajkrém csibi52
Sóban sütve horvathnemagdi
Kalocsai pontyderék bubszi
Dunai halászlé vegyes halból 2 bubszi
Főételek Karácsonyra smiri
Parajos ponty tésztában sütve wegnerzs
Harcsa Tejszínes Mártásban 1vargaildyko
Paksi halászlé II. bubszi
Vacsoracsata-Ági-Előétel veronika74
Vad ételek
Szarvas zsemlegombóccal bulac57
Fácán tejszínnel klerierzsi
Borsikafű nnpapszi
vörösboros szarvasragu.... ibolya58
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Dödölle rauchne02
Bácskai fácán rizzsel bubszi
Vadhús horvathnemagdi
Vöröskáposzta-leves fácánnal horvathnemagdi
Almával töltött fácán bubszi
Spagetti ajánló
Zöldséges mix margoka59
Gombás spagetti carbonara veronika74
Bakonyi húsgolyók horvathnemagdi
Milánói makaróni gombával recept baggesz20
Tűzdelt őzgerinc párolva bubszi
Spagetti carbonara suzymama
BOLOGNAI LEVESEGYtál bubszi
Sajtos-fokhagymás spagetti - Recept mamucika
Sült-főtt spagetti bubszi
Sertéshúsos sült tészta wokban 1vargaildyko
Pizza receptek
Az olasz lakoma horvathnemagdi
Pizza del Sole recept jamborlulu
Szójalisztes pizza tészta bubszi
Pizzás csiga horvathnemagdi
Pizzás sarkok recept boszorlany
Pizza recept aranyag
Kenyértésztával jó dolgozni. horvathnemagdi
Lala kifli yaskane
Ízletes mértékletesség tavaszi horvathnemagdi
Pizza pogácsa recept suzymama
Hamburger receptek
Hamburger zsemle házilag recept baggesz20
Hamburger zsemle recept toth_beata
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
Ma itt jártam: sarkadykati
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
Sajtos hamburger bubszi
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
Gyors hamburger recept gonda_katalin
Óriás hamburger angyalka___
mustár készítése házilag irmus
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU