|
Hozzávalók:
30 dkg sertés comb
25 dkg zöldbab
25 dkg burgonya
1 db Knorr Gulyásleves-kocka
3 evőkanál olaj
10 dkg vöröshagyma
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
3 db fokhagyma gerezd
só, bors, babérlevél
fűszer paprika
Elkészítés:
A vöröshagymákat hámozzuk meg, és vágjuk apróra.
Egy nagyobb lábasban hevítsük meg a 3 evőkanál olajat, tegyük rá a hagymát és pirítsuk üvegesre.
A sertéscombot vágjuk apró kockákra, majd tegyük a hagymára, és nagy lángon fehéredésig süssük a húskockáinkat.
Ha ezzel megvagyunk, húzzuk le a tűzről a lábast, és szórjuk meg az egészet fűszerpaprikával. Keverjük el jó alaposan, majd tegyük vissza a tűzre.
Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
Fűszerezzük sóval, borssal, tegyünk bele egy Knorr gulyásleves kockát, a babérleveleket, valamint a 3 fokhagymagerezdet. Tehetünk bele még ízlés szerint őrölt köményt, és csípős paprikát is
Hámozzuk meg a krumplit, és vágjuk kis kockákra
A zöldbabot mossuk meg, vágjuk le a két végét, és daraboljuk fel 2 cm-es darabokra. Készíthetjük üveges, vagy fagyaszott zöldbabból is.
Ha a hús kezd puhulni, tegyük hozzá a zöldbabot és a burgonyát és öntsük fel kb. 1,5L vízzel
Főzzük még kb 30 percet, ameddig minden megpuhul
1 evőkanál lisztből és a tejfölből készítsünk habarást, és sűrítsük be vele a levest
Még főzzük pár percig, hogy ne legyen liszt ízű a leves. |
toth_beata  |
Címkék: zöldbabot mossuk, tejfölből készítsünk, fűszerpaprikával, babérleveleket, vöröshagymákat, húskockáinkat, |
|
|
|
|