Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Halászlé 3.
Hozzávalók: Az alapléhez: 0,5 kg kárász vagy keszeg feldarabolva, egy 1,5 kg-os nyurgaponty feje, farka, uszonyai, 2 nagyobb vöröshagyma, 3-4 db paradicsom, 2 db zöldpaprika, 1 cső, csípős zöldpaprika, só, 2 halászlékocka.

A levesbe: a nyurgaponty felszeletelve, 2 evőkanál édes fűszerpaprika, 1 evőkanál, csípős fűszerpaprika, 10-15 dkg ikra és haltej.

Elkészítése: A halakat előkészítjük, megtisztítjuk, felszeleteljük. A ponty testét szeletekre vágjuk, besózzuk, és félretesszük legalább 2 órára. Az apróhalat feltesszük egy 5 literes fazékban főni a felszeletelt hagymával, paradicsommal, zöldpaprikákkal együtt. Felengedjük vízzel a fazekat kb. a kétharmadáig. Ha a lé felforrt, beletesszük a halászlékockákat, és megsózzuk. Az alaplét addig főzzük, amíg a hús le nem válik a csontról. Ezután átpasszírozzuk a levet, a csontokat kidobjuk. A levet visszatesszük forrni, és a fűszerpaprikákat csomómentesre keverjük egy kis meleg levessel, majd a léhez adjuk. Az erős paprikából ízlés szerinti mennyiséget használjunk. Ha a levest túl sűrűnek találjuk, pótoljuk egy kis vízzel. A levest kb. 15 percig főzzük a paprikával, közben megkóstoljuk, hogy elég sós-e. Ezután beletesszük az előre elkészített halszeleteket, és még 15 percig főzzük. Figyeljünk oda, mert a hal nagyon hamar megfő, ne kevergessük a levest, hogy ne törjön össze a hal. Ha szeretjük a halikrát és a haltejet, akkor a főzés befejezése előtt 3 perccel azt is tehetünk a levesbe. A halászlét forrón tálaljuk.
bubszi bubszi
Címkék: alaplét addig, csontokat kidobjuk, levet visszatesszük, fűszerpaprikákat csomómentesre, léhez adjuk, erős paprikából,

5 magyaros étel, ami nem hizlal
folyamatos keverés közben a tejet és a tejfölt, keverd csomómentesre, majd mehet az egész a párolódó tökhöz. A végén szórd meg a maradék kaporral, és díszítsd egy kis tejföllel. tejfölös-kapros-tökfőzelék-recept-cosmopolitan Tiszai halászlé (4 főre, 335kcal/adag) Hozzávalók: - 2 kg ponty - 2 kg apróbb hal (keszeg, kárász, törpeharcsa) - 50 dkg vöröshagyma - 20 dkg paprika - 20 dkg paradicsom - 5 dkg pirospaprika - 5 dkg ...
tinka1951 tinka1951
A betűs receptek
Al-dunai halászlé Hozzávalók: 3 kg hal, 1 hagyma, 2 zöldpaprika, 20 dkg leveszöldség, 2 paradicsom, 3 dl tejföl, 3 tojássárgája, paprika, só, bors, babérlevél, csipetke Elkészítése: A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a húst lefejtem és félreteszem. A hagymát apróra vágom, majd felteszem főni a csontokkal, fejekkel, farkakkal, sóval 2 liter vízben. Leszűröm, beleteszem a halszeleteket és a paprikát. Mintegy 25 percnyi forrást követően behabarom a tejfölbe kevert ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A lé a tét - avagy pár szó a
tehetjük. A híg leveseknél nagyon fontosak a levesbetétek. - Általános híg levesek: csontleves, húsleves - Magyaros híg levesek a pörköltalapon készített levesek: gulyásleves, lebbencsleves, tarhonyaleves, gombócleves A halászlé bográcsban az igazi! A halászlé bográcsban az igazi! - Erőlevesek: darált marhahús, tojásfehérjével, paradicsompürével, vegyes zöldséggel, csonttal, szárnyas aprólékkal elkeverve, fűszerezve. Hosszan tartó főzéssel, teljesen lezsírozva ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Aki törődik az egészségével
Mélyebb serpenyőben forrósítson kb. 2 ujjnyi olajat. A pontycsíkokat mártsa előbb lisztbe, majd a sörtésztába, és az olajban süsse aranysárgára. Petrezselymes burgonyával és paradicsommártással kínálja. 1 adag: 261 kcal Regős halászlé Hozzávalók 4 főre: 1,5 kg-os ponty 2 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 sárgarépa, fehérrépa 1 zöldpaprika 1 paradicsom 3 ek. olaj 1 ek. fűszerpaprika 1 dl száraz fehérbor 1 ...
eva0817 eva0817
Al-dunai halászlé
Hozzávalók: 3 kg hal, 1 hagyma, 2 zöldpaprika, 20 dkg leveszöldség, 2 paradicsom, 3 dl tejföl, 3 tojássárgája, paprika, só, bors, babérlevél, csipetke Elkészítése: A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a húst lefejtem és félreteszem. A hagymát apróra vágom, majd felteszem főni a csontokkal, fejekkel, farkakkal, sóval 2 liter vízben. Leszűröm, beleteszem a halszeleteket és a paprikát. Mintegy 25 percnyi forrást követően behabarom a tejfölbe kevert tojássárgájával. ...
bubszi bubszi
Aldunai halászlé 1.
Hozzávalók: 3 kg hal, 1 hagyma, 2 zöldpaprika, 20 dkg leveszöldség, 2 paradicsom, 3 dl tejföl, 3 tojássárgája, paprika, só, bors, babérlevél, csipetke Elkészítése: A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a húst lefejtem és félreteszem. A hagymát apróra vágom, majd felteszem főni a csontokkal, fejekkel, farkakkal, sóval 2 liter vízben. Leszűröm, beleteszem a halszeleteket és a paprikát. Mintegy 25 percnyi forrást követően behabarom a tejfölbe kevert ...
bubszi bubszi
Süti ajánló
Boszorkány pogácsa m-irene
Habos Isler recept jamborlulu
Sütőtököt mindenkinek! horvathnemagdi
Meggyes - rumos szelet bkisseva
Narancsos kuglóf 2. bubszi
Albert kekszes süti n0r1
Linzer horvathnemagdi
Banános (gyümölcsös) őzgerinc - sütés nélkül yaskane
Variációk lángosra andrilaszlone
Piskótatekercs 2. klara50
Szárnyas receptek
Bakonyi betyárleves bubszi
Buffalo csirkeszárnyak aranyibarbara
Házi hamburger veronika74
Sárga spagetti recept boszorlany
K betűs receptek horvathnemagdi
Juhtúróval/Csirkehússal töltött gombafejek reifregina
Tejszínes-gombás ragu veronika74
GOMBÁS kacsaRAGU bubszi
Csirkecombok vajban sütve mennyei fűszerezéssel horvathnemagdi
Csípős narancsos csirke zsokanita
Marhából készült ételek
Zöldséges húspástétom 1. bubszi
Nagycenki tokány bubszi
Libamell vadasan bubszi
Tatár saslik bubszi
Bográcsgulyás bubszi
Pörköltek horvathnemagdi
Ricottával töltött hátszín veronika74
Veronai makaróni bubszi
Isteni sültek marhából grimilda
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
Sertésből készült ételek
Vadászleves rochlitzne
A tökéletes kocsonya – recept szelidszeder
disznótoros káposztaleves ibolya58
Gombás-májas csülök klara50
Sertés szűzpecsenye, baconbe tekerve recept baggesz20
Isteni falatkák yvett789
Tejfölölös mustáros hús majus55
dörgicsei töltike ibolya58
]Szegedi máj bubszi
Köményes sertéscsülök klara50
Halból készült ételek
Ponty sóskamártással bubszi
Nyárson sült ételek kloppenburg
Lazac velencei módon bubszi
K betüs recept horvathnemagdi
Kanadai zöldfűszeres lazac bubszi
Dunai halászlé 3 (Dunaújvárosi bubszi
Variációk az isteni halászlére horvathnemagdi
Füstölt lazacos tészta klerierzsi
Dunakömlődi halászlé 2. bubszi
*UPDATE* Hagymakéregben sült 1vargaildyko
Vad ételek
Fácánragu krokettel recept toth_beata
Almával töltött fácán bubszi
Pacal Bíró Géza módra bubszi
szegedi fácángulyás ! ibolya58
Párolt fürj zöld körettel bubszi
Vacsoracsata-Előétel-Virág veronika74
piSZTÁCIÁS FÁCÁNPÁSTÉTOM bubszi
Vacsoracsata-Barbi-Főétel veronika74
Sült fácán körtemártással klerierzsi
Recept rakosferenc
Spagetti ajánló
Spagetti saláta zsokanita
Spenótos spagetti recept gonda_katalin
Egytál étel... ronix
Spagetti citromos csirkével recept horvathnemagdi
Sajttal töltött húspogácsa paradicsomos rizzsel zsokanita
Póréhagyma receptek nanoka72
Frutti di Mare spagetti recept jamborlulu
Gombapaprikás Olajbogyóval 1vargaildyko
Tejszínes-sonkás-gombás bubszi
Téli minestrone bulac57
Pizza receptek
Pizza-tészta, II. bubszi
Sajtos mozzarellás pizza egy tucat száraz kenyérből! nanoka72
Pizza recept jamborlulu
Combos pizza horvathnemagdi
Tortilla chips klerierzsi
Főszerepben a hagyma! horvathnemagdi
10 csodálatos pogácsa: Imádni fogjátok! tinka1951
Csirkemájas-pizza horvathnemagdi
Vitaminos pizza klerierzsi
Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz horvathnemagdi
Hamburger receptek
Szalámis hamburger horvathnemagdi
Kolbászos hamburger horvathnemagdi
Hamburger zsemle recept toth_beata
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Szezám(mag)! Tárulj! horvathnemagdi
Hamburger Puffancs recept boszorlany
Hamburger baratnu
Hamburger horvathnemagdi
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Csirke hamburger banb
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU