Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Halászlé 3.
Hozzávalók: Az alapléhez: 0,5 kg kárász vagy keszeg feldarabolva, egy 1,5 kg-os nyurgaponty feje, farka, uszonyai, 2 nagyobb vöröshagyma, 3-4 db paradicsom, 2 db zöldpaprika, 1 cső, csípős zöldpaprika, só, 2 halászlékocka.

A levesbe: a nyurgaponty felszeletelve, 2 evőkanál édes fűszerpaprika, 1 evőkanál, csípős fűszerpaprika, 10-15 dkg ikra és haltej.

Elkészítése: A halakat előkészítjük, megtisztítjuk, felszeleteljük. A ponty testét szeletekre vágjuk, besózzuk, és félretesszük legalább 2 órára. Az apróhalat feltesszük egy 5 literes fazékban főni a felszeletelt hagymával, paradicsommal, zöldpaprikákkal együtt. Felengedjük vízzel a fazekat kb. a kétharmadáig. Ha a lé felforrt, beletesszük a halászlékockákat, és megsózzuk. Az alaplét addig főzzük, amíg a hús le nem válik a csontról. Ezután átpasszírozzuk a levet, a csontokat kidobjuk. A levet visszatesszük forrni, és a fűszerpaprikákat csomómentesre keverjük egy kis meleg levessel, majd a léhez adjuk. Az erős paprikából ízlés szerinti mennyiséget használjunk. Ha a levest túl sűrűnek találjuk, pótoljuk egy kis vízzel. A levest kb. 15 percig főzzük a paprikával, közben megkóstoljuk, hogy elég sós-e. Ezután beletesszük az előre elkészített halszeleteket, és még 15 percig főzzük. Figyeljünk oda, mert a hal nagyon hamar megfő, ne kevergessük a levest, hogy ne törjön össze a hal. Ha szeretjük a halikrát és a haltejet, akkor a főzés befejezése előtt 3 perccel azt is tehetünk a levesbe. A halászlét forrón tálaljuk.
bubszi bubszi
Címkék: alaplét addig, csontokat kidobjuk, levet visszatesszük, fűszerpaprikákat csomómentesre, léhez adjuk, erős paprikából,

5 magyaros étel, ami nem hizlal
folyamatos keverés közben a tejet és a tejfölt, keverd csomómentesre, majd mehet az egész a párolódó tökhöz. A végén szórd meg a maradék kaporral, és díszítsd egy kis tejföllel. tejfölös-kapros-tökfőzelék-recept-cosmopolitan Tiszai halászlé (4 főre, 335kcal/adag) Hozzávalók: - 2 kg ponty - 2 kg apróbb hal (keszeg, kárász, törpeharcsa) - 50 dkg vöröshagyma - 20 dkg paprika - 20 dkg paradicsom - 5 dkg pirospaprika - 5 dkg ...
tinka1951 tinka1951
A betűs receptek
Al-dunai halászlé Hozzávalók: 3 kg hal, 1 hagyma, 2 zöldpaprika, 20 dkg leveszöldség, 2 paradicsom, 3 dl tejföl, 3 tojássárgája, paprika, só, bors, babérlevél, csipetke Elkészítése: A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a húst lefejtem és félreteszem. A hagymát apróra vágom, majd felteszem főni a csontokkal, fejekkel, farkakkal, sóval 2 liter vízben. Leszűröm, beleteszem a halszeleteket és a paprikát. Mintegy 25 percnyi forrást követően behabarom a tejfölbe kevert ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A lé a tét - avagy pár szó a
tehetjük. A híg leveseknél nagyon fontosak a levesbetétek. - Általános híg levesek: csontleves, húsleves - Magyaros híg levesek a pörköltalapon készített levesek: gulyásleves, lebbencsleves, tarhonyaleves, gombócleves A halászlé bográcsban az igazi! A halászlé bográcsban az igazi! - Erőlevesek: darált marhahús, tojásfehérjével, paradicsompürével, vegyes zöldséggel, csonttal, szárnyas aprólékkal elkeverve, fűszerezve. Hosszan tartó főzéssel, teljesen lezsírozva ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Aki törődik az egészségével
Mélyebb serpenyőben forrósítson kb. 2 ujjnyi olajat. A pontycsíkokat mártsa előbb lisztbe, majd a sörtésztába, és az olajban süsse aranysárgára. Petrezselymes burgonyával és paradicsommártással kínálja. 1 adag: 261 kcal Regős halászlé Hozzávalók 4 főre: 1,5 kg-os ponty 2 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 sárgarépa, fehérrépa 1 zöldpaprika 1 paradicsom 3 ek. olaj 1 ek. fűszerpaprika 1 dl száraz fehérbor 1 ...
eva0817 eva0817
Al-dunai halászlé
Hozzávalók: 3 kg hal, 1 hagyma, 2 zöldpaprika, 20 dkg leveszöldség, 2 paradicsom, 3 dl tejföl, 3 tojássárgája, paprika, só, bors, babérlevél, csipetke Elkészítése: A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a húst lefejtem és félreteszem. A hagymát apróra vágom, majd felteszem főni a csontokkal, fejekkel, farkakkal, sóval 2 liter vízben. Leszűröm, beleteszem a halszeleteket és a paprikát. Mintegy 25 percnyi forrást követően behabarom a tejfölbe kevert tojássárgájával. ...
bubszi bubszi
Aldunai halászlé 1.
Hozzávalók: 3 kg hal, 1 hagyma, 2 zöldpaprika, 20 dkg leveszöldség, 2 paradicsom, 3 dl tejföl, 3 tojássárgája, paprika, só, bors, babérlevél, csipetke Elkészítése: A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a húst lefejtem és félreteszem. A hagymát apróra vágom, majd felteszem főni a csontokkal, fejekkel, farkakkal, sóval 2 liter vízben. Leszűröm, beleteszem a halszeleteket és a paprikát. Mintegy 25 percnyi forrást követően behabarom a tejfölbe kevert ...
bubszi bubszi
Süti ajánló
Kókuszparfé recept gonda_katalin
Túrós-kakaós sütemény suzymama
Finom sütirecept piroska0101
Tündér reifregina
Duna -hullám horvathnemagdi
Barackos túrógombóc bulac57
bundás virsli faciendum
Karácsonyi kuglóf darabi
Zöld Fenyő Sütemény 1vargaildyko
Pudingkrémes epertorta vorosrozsa66
Szárnyas receptek
Nyári saláta csirkemellel 1vargaildyko
4 csoda-recept - 10 perc alatt yaskane
Töltött tök feri640628
Gesztenyével töltött pulykamel bubszi
Csirkevagdalt bubszi
Csirkemell saláta veronika74
Szezámos csirke pacsakute
Kelben párolt csirkemell bubszi
Gárdonyi pecsenye agimami7
Hal és csirke nyárson veronika74
Marhából készült ételek
bográcsgulyás faciendum
Zöldborsó leves vajgaluskával horvathnemagdi
Kávés marharagu bulac57
Farkapörkölt margoka59
Hétvezér tokány 3. bubszi
Paszticio macoka65
montenegrói makaróni ! ibolya58
A ketchupról és más paradicsom horvathnemagdi
Egzotikus pulykarolad margareta51
Tafelspitz (főtt marhafartő) rochlitzne
Sertésből készült ételek
Zöldborsós sertésragu recept toth_beata
Recept pityesz58
Korhely leves lencsével suzymama
Mézes szűzpecsenye horvathnemagdi
Keresgetés a receptek között. dupalymaria
Fokhagymás rántott szelet sült burgonyával recept jamborlulu
Milánói makaróni gombával recept baggesz20
Kijevi lencse 1vargaildyko
Mediterrán szűzpecsenye suzymama
Régi hajdúsági ételek tinka1951
Halból készült ételek
Finom falatok piroska0101
Dunakömlődi halászlé 1. bubszi
Fogyjon franciásan! bulac57
Ponty szalonnával bubszi
Halászlé gombóccal yaskane
Töltött pontyfilé bubszi
Mit és mennyiből főz egy héten egy család - receptek is yaskane
Paksi halászlé 2. bubszi
Balatoni halászlé 3. bubszi
Levesek. ilse
Vad ételek
Kapros gyöngytyúkcomb bubszi
x nagyuska
Római tálas receptek sarkadykati
Karácsonyi ételek tomicica
Vadpástétom rakott makarónival bubszi
Fácánleves berántva I. bubszi
Kisalföldi fácánleves bubszi
Vadászpecsenye bubszi
Egyszerű egytálételek kezdőknek tinka1951
Fácán leves 6 személyre maroka
Spagetti ajánló
Bolognaival töltött cukkini 1vargaildyko
Hétfő wikers
Hamis bolognai spagetti bubszi
Spagetti paradicsomos húsgombóccal horvathnemagdi
Vacsoradiéta horvathnemagdi
Sárga tőkehal burgonyaágyon sütve recept jamborlulu
Csirkés gombás tészta sajtkrumpli
Kolbászos rakott spagetti horvathnemagdi
Milánói spagetti klerierzsi
Olajbogyós-tonhalas bolognai rochlitzne
Pizza receptek
Sonkás pizza bubszi
Kolbászos pizza bubszi
Csirkés pizza carbonara alappal recept jamborlulu
Pizza (tejfölös, sonkás-gombás horvathnemagdi
Palacsintasütőbe sült pizza jupiter21
Mini pizzás csiga (gyors,egyszerű) anitahajdu
Baconos pizzaszeletek horvathnemagdi
Töltött pizza horvathnemagdi
Pizza funghi bubszi
Hamburger receptek
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
Szezám(mag)! Tárulj! horvathnemagdi
Grillezett hamburgerpogácsa panni48
Óriás hamburger angyalka___
Ma itt jártam: sarkadykati
Hamburger buci recept boszorlany
A szója kloppenburg
Hawaii burger veronika74
Sajtos hamburger bubszi
Sajtburgerleves recept roanna
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU