Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Pizzakalauz "Gézutól"
Pizzakalauz "Gézutól"Alapreceptek:
Alaprecept 1.

Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 1 dl tej, 1 dl víz, 1 ek cukor, 2 dkg élesztő, 1 ek olaj, 1 kk só

Az élesztőt felfuttatom a langyos cukros tejben. A lisztet beleszitálom egy mély tálba, a közepébe mélyedést nyomok és beleöntöm az élesztős tejet. Ezt a környező liszt kis részével összekeverem (kovász), majd a többi lisztből kevéssel betakarom, letakarom, és meleg helyen kétszeresére kelesztem. Kb. negyed óra után hozzáadom a sót és a vizet, majd jól elkeverem. A tésztát úgy, mint a rétestésztát párszor a deszkához csapkodom, és cipót formálok belőle. Meglisztezem, letakarom, és kb. egy óra hosszat kelesztem. A kívánt pizza, vagy calzone szerint egy, vagy több darabba szedem szét, majd elterítem a kiolajozott tepsiben, sütőformában. Belenyomkodom, peremet készítek neki. Ezt a peremet 1-2 cm szélesen nem pakolom meg sem a töltelékkel, sem pedig a sajttal. Most kis olajos kenés után megpakolom a hozzávalókkal.
Alaprecept 2.

Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 2 dl víz, 2 dkg élesztő, 1 ek olaj, 1 kk só

Az élesztőt felfuttatom 1 dl langyos vízben. A lisztet beleszitálom egy mély tálba, a közepébe mélyedést nyomok és beleöntöm az élesztős vizet. Ezt a környező liszt kis részével összekeverem (kovász), majd a többi lisztből kevéssel betakarom, letakarom, és meleg helyen kétszeresére kelesztem. Kb. negyed óra után hozzáadom a sót és a vizet, majd jól elkeverem. A tésztát úgy, mint a rétestésztát párszor a deszkához csapkodom, és cipót formálok belőle. Meglisztezem, letakarom, és kb. egy óra hosszat kelesztem.
Alaprecept 3.

Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 2,5 dkg élesztő, 1/4 liter langyos víz, 1 tk só.

Elkészítése megegyezik az "Alaprecept 2."-nél leírtakkal.
Egyszerű pizzák:

Kezdjük mindjárt a pizzák királynőjével, melyet Margit olasz királynéról (1878 - 1900) neveztek el.

Ez a világ talán leghíresebb pizzája.
Pizza Margherita

Hozzávalók: Fél kiló tészta, 40 dkg paradicsom, 25 dkg sajt, 1 kk. bazsalikom, 1 kk. oregano, só, olívaolaj.

A tésztára rakom a vékonyra vágott paradicsomokat, megszórom a fűszerekkel, sóval a reszelt sajttal. Meglocsolom pár csepp olajjal és megsütöm.
Pizza Marinara (Tengerész pizza)

Hozzávalók: Fél kilónyi tészta, fél csésze paradicsommártás, 2-3 nagy gerezd fokhagyma, olívaolaj.

A tésztára kenem a paradicsomot, megszórom a finomra vágott fokhagymával, megspriccelem az olívaolajjal. A sütőben szépre sütöm.
Pizza funghi (Gombás pizza)

Hozzávalók: 25 dkg szeletelt csiperkegomba, fél kiló pizzatészta, fél csésze paradicsommártás, 10 dkg szeletelt mozzarella.

A tésztán elkenem a paradicsomot, elosztom rajta a szeletelt csiperkegombát, majd a szeletelt mozzarellát. Megspriccelem olívaolajjal, majd a sütőben szép pirosra sütöm.
Pizza ai quattro formaggi 1. (pizza négy sajttal)

Hozzávalók: Fél kiló tészta, 10-10 dkg sajt (mozzarella, pecorino, gorgonzola, groviera), 2-3 fekete olajbogyó.

A tésztára negyed körcikk alakban rápakolom a sajtokat (magyar sajtfélékkel is helyettesíthetem), elosztom rajta a magozott, negyedelt olajbogyókat és megsütöm.
Pizza ai quattro formaggi 2. (pizza négy sajttal)

Hozzávalók: Fél kiló tészta, 3-3 dkg sajt (mozzarella, caciocavallo, provolone piccante, scamorca affumicata), 1 ágacska friss rozmaring (helyettesíthető 1 TK szárítottal).

A tésztára negyed körcikk alakban rápakolom a sajtokat (magyar sajtfélékkel is helyettesíthetem), elosztom rajta a rozmaring felét és megsütöm. Tálaláskor rászórom a többi rozmaringot.

Halas pizzák:
Pizza Napoletana (Nápolyi pizza)

Hozzávalók: Fél kilónyi tészta, fél csésze paradicsommártás, 10 dkg szeletelt mozzarella, 3-4 ajóka (anchovy filet), capri, oregano, olívaolaj.

A tésztára kenem a paradicsomot, sugárirányban ráosztom a csíkokra szelt ajókákat, megszórom vágott kapribogyóval és oregánóval, majd elosztom rajta a szeletelt mozzarellát. Sütőben szépre sütöm.
Pizza Verde (Zöld pizza)

Hozzávalók: Fél kilónyi tészta, 5 szardellafilé, egy marék finomra vágott petrezselyemzöld, 1 EK összevágott kapri, 2 gerezd zúzott fokhagyma, só, frissen őrölt feketebors, 2 EK extra szűz olívaolaj, 10 rucolalevél.

A mozzarellákat lecsepegtetem, felszeletelem, majd szitára téve ököllel kinyomkodom belőle a maradék nedvességet is. A mozzarella szeleteket ráhelyezem a kihúzott tésztára (egy kb. 2 centis sávot szabadon hagyva). Rászórom a kaprit, szardellafilét, petrezselyemzöldet és a fokhagymát. Sózom, borsozom és megöntözöm bőven az olajjal. A középső sütősínen megsütöm és a rucolalevelekkel megszórva tálalom.
Húsos pizzák:
Szalonnás pizza

Hozzávalók: Fél kiló tészta, 10 szelet sliced bacon, 25 dkg sajt, 1 kk. bazsalikom, 1 kk oregano.

A tésztára pakolom a szalonnaszeleteket, megszórom a fűszerekkel, illetve a reszelt sajttal. Sózni nem kell. A sütő középső sínébe tolva megsütöm.
Szalámis pizza

Hozzávalók: Fél kiló tészta, 25 dkg Pick, vagy Herz szalámi, 25 dkg sajt, 1 kk. bazsalikom, 1 kk. oregano.

A tésztára pakolom a vékonyra szelt szalámi szeleteket, majd megszórom a fűszerekkel, illetve a reszelt sajttal. Sózni nem kell. A sütő középső sínébe tolva megsütöm.
Kolbászos pizza

Hozzávalók: Fél kiló tészta, 25 dkg jófajta kolbász (gyulai, csabai stb.), 25 dkg sajt, 1 kk. bazsalikom, 1 kk oregano.

A tésztára pakolom a vékony átlósra szelt kolbászkarikákat, megszórom a fűszerekkel, illetve a reszelt sajttal. Sózni nem kell. A tepsit a sütő középső sínébe tolva megsütöm.
Pizza al prosciutto (sonkás pizza)

Hozzávalók: 20-25 deka finomra szelt főtt sonka, fél kiló pizzatészta, fél csésze paradicsommártás, 10 dkg szeletelt mozzarella.

A tésztán elkenem a paradicsomot, elosztom rajta a sonkát, majd a lecsurgatott, szeletelt mozzarellát. Sütőben szép pirosra sütöm.
Pizza prosciutto e funghi (sonkás-gombás pizza)

Hozzávalók: 15-20 deka finomra szelt főtt sonka, 20 dkg szeletelt csiperkegomba, fél kiló pizzatészta, fél csésze paradicsommártás, 10 dkg szeletelt mozzarella.

A tésztán elkenem a paradicsommártást, elosztom rajta a sonkát, a szeletelt csiperkegombát, majd a szeletelt mozzarellát. Sütőben szép pirosra sütöm.
Gyerekeim kedvenc pizzái:

Pizzasütési tapasztalataim során szépen kialakult gyermekeim kedvenc pizzája is. Ezek nem saját találmányok, hanem az élet szüleményei.
Pizza Adriana

Hozzávalók: Fél kg pizzatészta, 15 dkg füstölt-főtt tarja, 15 dkg téliszalámi, 20 dkg reszelt sajt, oregano, olaj.

A kiolajozott tepsibe beleterítem a tésztát, majd felváltva beborítom a tarja-, illetve a szalámi szeletekkel. Megszórom a reszelt sajttal, oregánóval, majd forró sütőben készre sütöm.
Pizza Kata

Hozzávalók: Fél kg pizzatészta, 1 doboz kagylókonzerv, 20 dkg reszelt sajt, oregano, olaj.

A kiolajozott tepsibe beleterítem a tésztát, majd beborítom a lecsepegtetett kagylókonzervvel. Megszórom a reszelt sajttal, oregánóval, majd forró sütőben készre sütöm.
Pizza Luca

Hozzávalók: Fél kg pizzatészta, 15 dkg párizsi, 15 dkg morzsolt kukorica, 20 dkg reszelt sajt, oregano, olaj.

A kiolajozott tepsibe beleterítem a tésztát, majd beborítom a párizsi szeletekkel, illetve a fagyasztott, vagy konzerv kukoricával. Megszórom a reszelt sajttal, oregánóval, majd a forró sütőben készre sütöm.
Magyaros pizzák:

Magyarok vagyunk:

Nem tartom bűnnek, hiszen mindenhol ez történik, hogy egy külföldi recept idegen országban elkészítve magával ragadja annak az idegen országnak a szokásait, ízlésvilágát is. Így van ez a pizzával is, ahol aztán kialakultak a magyaros jellegek, amelyek csak javítottak az eredeti ízeken - persze ezt egy olasz nem biztos, hogy így állapítaná meg.
Magyaros pizza 1.

Hozzávalók: Fél kiló tészta, 5 szelet sliced bacon, 7 dkg szeletelt szalámi, 7 dkg szeletelt kolbász, 25 dkg sajt, 1 kk. bazsalikom, 1 kk oregano 1 kk Erős Pista.

A tésztát megkenem a Pistával, majd felváltva rápakolom a szalonnaszeleteket, a szalámit és a kolbászt, megszórom a fűszerekkel, illetve a reszelt sajttal. Sózni nem kell. A sütő középső sínébe tolva megsütöm.
Lecsós pizza

Hozzávalók: Fél kg pizzatészta, 30 dkg kész lecsó, 15 dkg szalonna, 20 dkg reszelt trappista sajt.

A tésztát beleterítem a tepsibe, majd ráterítem a lecsót. Megszórom reszelt sajttal, és a tetejére, kakastaréjra vagdalt vékony szalonnaszeleteket teszek. Forró sütőben készre sütöm.

Sok fiatal főleg egy sörözés kedvéért tér be egy pizzériába. Az ő kedvükért találták ki a fokhagymás pizza-kenyeret, amely olcsó és nagyon jól lehet rá inni.
Fokhagymás pizzakenyér

Hozzávalók: Fél kg pizzatészta, 4-5 gerezd fokhagyma, extra szűz olívaolaj, só, bazsalikom.

A pizzatésztát megszórom reszelt fokhagymával, jól megsózom és meglocsolom olajjal, majd a kemencében szépre sütöm.
Fantáziapizzák:

Íme azok a klasszikus pizzák, melyeket minden jobb helyen, minden pizzériában megtalálunk:

Itt most az eredeti olasz nevű pizzák láthatók a teljesség igénye nélkül:

ALLA FIAMMA - paradicsom, hagyma, oregano, pepperoni, olajbogyó, olivaolaj

BALTICA (balti) - mozzarella, lazac, olaj, bors

BISMARK - sonka, tojás, mozzarella, paradicsom

BOSCAIOLA - paradicsom, mozzarella, kagyló, olaj

CAPRICCIOSA - paradicsom, mozzarella, szardella, oregano, olajbogyó, articsókaszív, kagyló

FINANCIERA - paradicsom, mozzarella, tonhal, hagyma, olajbogyó

FOCCACCIA - fokhagyma, olajbogyó, olivaolaj

FUNGHI - mozzarella, gomba

MARGHERITA - paradicsom, mozzarella, bazsalikom, olaj

MARINARA (tengerész) - paradicsom, fokhagyma, olaj, oregano

NAPOLETANA (nápolyi) - paradicsom, mozzarella, szardella, oregano, olaj

ORTOLANA - paradicsom, mozzarella, grillezett zöldségek

QUATTRO FORMAGGI (négy sajt) - mozzarella és másik 3 sajtféle

QUATTRO STAGIONI (négy évszak) - paradicsom, mozzarella, articsókaszív, sonka, kagyló, oregano

VERDE - ajókafilé, kapri, fokhagyma, rucola, mozzarella

Sok pizzériában fantázianeveket viselő egyéb pizzák is találhatók:

Ezeknek mindenhol más és más a "pakolmánya". Így aztán nagy meglepetés érheti azt a vendéget, akinek Budapesten ízlett a GIUSEPPE és Rómában egy teljesen mást szolgálnak fel neki. Giuseppe lehet akár a vendéglős, a pizzapék, vagy csak egy jól hangzó olasz férfinév.

ADRIANA -

ALFREDO -

CARLO -

DIAVOLO -

GIOVANNI -

GIUSEPPE -

ITALIANO -

KÍVÁNSÁG PIZZA -

LUCA -

MAFIOSO -

MAGYAROS PIZZA -

MAMA -

PABLO -

PAPA -

PEPE -

Pizzatészta másképpen:
Fokhagymás pizzakenyér (péklángos)

Hozzávalók: 60 dkg pizzatészta, fél dl. olaj, 3 gerezd fokhagyma, durva só

A tésztából 6 darab ovális lángosszerű lepényt csinálok, majd olajozott tepsibe teszem. A fokhagymát összezúzom és elkeverem az olajjal. A lángosokra 3-4 átlós 1-2 mm mély vágást ejtek, majd a tetejüket megszórom durva sóval, illetve megkenem a fokhagymás olajjal. Forró sütőben szép pirosra sütöm őket.
Lángos

Hozzávalók: 60 dkg pizzatészta, olaj a kisütéshez

A tésztából lángosokat formálok, majd forró olajban mindkét oldalát szép pirosra sütöm. Só, tejföl, reszelt sajt jöhet mellé.
Vasárnap reggeli zsemle

Hozzávalók: 60 dkg tészta.

A tésztát akár előző nap is elkészíthetem és a hűtőben egy lefedett tálban, vagy egyszerűen egy nylonzacskóban tárolhatom. Újra kissé átgyúrom, majd zsemléket formálok belőle és egy kizsírozott sütőlemezre téve mintegy 10 perces formakelesztés után, előmelegített sütőben 200 fokon kb. 30 percig sütöm.
Calzoni (zárt pizzafélék)

Érdekes pizzafajták a calzone nevű zárt pizzák. Tulajdonképpen a normál nyitott pizzák félbehajtott változatai. A tésztának csak az egyik oldalát pakolják meg, ráhajtják a másik oldalt, összenyomkodják a széleit és megszurkálják, hogy a benne keletkező gőz fel ne robbantsa.

A calzonét ehetem a pizzériában, de elcsomagolva akár a munkahelyen, vagy egy kiránduláson - hidegen és melegen egyaránt.

Maga a "calzone" szó eredetileg nadrágot jelent - ezzel is utalva a zárt, csőszerű kialakításra.
Calzone (alaprecept)

A calzone alapreceptje megegyezik bármelyik pizza alaprecept anyagával.
Sajtos calzone

Hozzávalók: Fél kiló pizzatészta, 1 ek paradicsommártás, 25 dkg reszelt sajt, olaj, só, felvert tojás.

A tészta egyik felén elkenem a paradicsomot, majd elosztom rajta a sajtot. Ráhajtom a másik felét, széleit jól összenyomkodom, tetejét megszurkálom és bekenem tojással, majd a sütőben szép pirosra sütöm.
Calzone Funghi (Gombás calzone)

Hozzávalók: 25 dkg szeletelt csiperkegomba, fél kiló pizzatészta, fél csésze paradicsommártás, 10 dkg szeletelt mozzarella, olaj, só, felvert tojás.

A gombát kevés olajon pici sóval megpárolom. A tészta egyik felén elkenem a paradicsomot, elosztom rajta a gombát, majd a szeletelt mozzarellát. Ráhajtom a másik felét, széleit jól összenyomkodom, tetejét megszurkálom és bekenem tojással, majd a sütőben szép pirosra sütöm.
Szalonnás calzone

Hozzávalók: Fél kiló tészta, 10 szelet sliced bacon, 25 dkg sajt, 1 kk bazsalikom, 1 kk oregano, olaj, felvert tojás.

A tészta egyik felére pakolom a szalonnaszeleteket, megszórom a fűszerekkel, illetve a reszelt sajttal. Sózni nem kell. Ráhajtom a tészta másik felét és összenyomkodom a széleinél, tetejét megszurkálom és bekenem tojással, majd a sütőben szép pirosra sütöm.
Calzone al prosciutto (sonkás calzone)

Hozzávalók: 20-25 deka finomra szelt főtt sonka, fél kiló pizzatészta, fél csésze paradicsommártás, 10 dkg szeletelt mozzarella, olaj, tojás.

A tészta egyik felére rákenem a paradicsomot, elosztom rajta a sonkát, majd a lecsurgatott, szeletelt mozzarellát. Ráhajtom a tészta másik felét és összenyomkodom a széleinél, tetejét megszurkálom és bekenem tojással, majd a sütőben szép pirosra sütöm.
Szalámis calzone

Hozzávalók: 20 dkg szeletelt szalámi (pl. téliszalámi), fél kiló pizzatészta, egy kanál paradicsommártás, 10 dkg szeletelt mozzarella, olaj, tojás.

A tészta egyik felére rákenem a paradicsomot, elosztom rajta a szalámi szeleteket, majd a lecsurgatott, szeletelt mozzarellát. Ráhajtom a tészta másik felét és összenyomkodom a széleinél, tetejét megszurkálom és bekenem tojással, majd a sütőben szép pirosra sütöm.
Focaccia

A focaccia nagyon közeli rokona a pizzának, hiszen az alapja szinte teljesen ugyanaz, a "pakolmány" is néha teljesen megegyezik, egy dolog azonban alapjában megkülönbözteti: nem tesznek rá sajtot. Ivászatok alkalmával rendkívül finom korcsolya.
Focaccia 1.

Hozzávalók: Fél kiló tészta, 1 dl extraszűz olívaolaj, durva só.

A tésztára szórom a sót, majd meglocsolom az olajjal és megsütöm.
Focaccia 2.

Hozzávalók: 1 adag pizzatészta, 15 zöld és 15 fekete olajbogyó, 3-4 gerezd fokhagyma, 4-5 ek extra szűz olívaolaj, bazsalikom.

A tésztát kinyújtom, majd elrendezem rajta az olajbogyókat. A fokhagymagerezdeket gyufaszálszerű hasábokká vágom és beleböködöm a tésztába. Meglocsolom olívaolajjal és meghintem apróra vágott friss bazsalikommal és mehet is a kemencébe.
Focaccia 3. (con prosciutto)

Hozzávalók: 1 adag pizzatészta, 20 dkg Pármai sonka, 20 szem fekete olajbogyó, 3-4 gerezd fokhagyma, 4-5 ek extra szűz olívaolaj, bazsalikom.

A tésztát kinyújtom, majd elrendezem rajta az olajbogyókat. A fokhagymagerezdeket gyufaszálszerű hasábokká vágom és beleböködöm a tésztába. Rászórom a felcsíkozott sonkát. Meglocsolom olívaolajjal és meghintem apróra vágott friss bazsalikommal, és a forró kemencébe teszem.
Focaccia con la cipolla (Hagymás focaccia)

Hozzávalók: Fél kiló pizza tészta, 1 dl extraszűz olivaolaj, 1 nagy fej hagyma, só.

A tésztát beleterítem a tepsibe, megkenem olajjal, megszórom sóval, majd egy kanál hátuljával megtapicskolom. Mintegy 20 percre betolom a forró sütőbe. Megszórom a felszeletelt hagymával, és további 3-4 percre visszatolom a sütőbe.
A pizzasütés technikája:

- A Margherita pizzára Mozzarellát teszünk, amely legyen bivalytejből készült Mozzarella. Ne a fior di latte, azaz tehéntejből készült legyen, mert a négy hozzávalóból készült Margherita markánsabb sajtízt kíván.

- A pizza megpakolásánál mindig hagyjunk szabadon egy kb. két centiméteres szélet. Ezt cornicione - nek nevezik az olaszok.

- A pizzát sütés előtt spricceld meg egy hatos (6) alakban extraszűz olivaolajjal az agliaraból, a nápolyi olajos flaskából. Ez az olaj ne legyen több 1 dekánál.
Más nemzetek pizzái:

A pizza, ugyanúgy, mint nálunk a lángos, maradéktésztából készült - legalábbis a fáma így szól. A kenyérdagasztáskor keletkező úgynevezett "vakarékot" sütötték ki a gyerekeknek. Később más-más "pakolmányok" kerültek rá. Így lett mindig gazdagabb, finomabb, híresebb.

Ilyen módon alakult ki minden nemzetnél az a bizonyos étel.

A németek híres sörkorcsolyája a hagymával megrakott "Zwiebelkuchen". Ennek van olyan tartalmas és fűszeres felső része, hogy bátran le lehet rá gurítani a söröket. Másik változata a "Speckkuchen" - ez több szalonnát tartalmaz, mint ahogy a neve is mutatja.
Zwiebelkuchen

Hozzávalók: 1 adag pizzatészta, 10 dkg füstölt szalonna, 40 dkg felkarikázott hagyma, só, bors.

A szalonnát kockákra vágom és kiolvasztom, majd megpárolom rajta a felkarikázott hagymát. Sózom, borsozom, és a kinyújtott tésztára terítem. Forró kemencében szépre sütöm, majd felszeletelem.
Speckkuchen

A Zwiebelkuchen-nel azonos módon készül, de itt a hagyma és a szalonna aránya fordított!
Pizzadagasztás kenyérsütőgépben:

Mikor ajándékba kaptam a kenyérsütőgépet, még nem értettem hozzá. Az első vele sütött kenyér nem tetszett és rögtön arra gondoltam, hogy kár lenne itt porosodnia, így azonnal felvetődött az ötlet, hogy az "ócska" gépet csak dagasztásra használjam. Sőt, mindezt időzítve, hiszen a készülék bármely funkcióját be lehet úgy is programozni, hogy időkapcsoló vezérelje.

Így valósult meg a gyakori esti pizzák esete, amelyet nem előz meg fáradságos dagasztás - kelesztés, hanem a munkaidő letelte és a vásárlás befejezése után fél hatkor ott áll a konyhában a "kis pék" által megdagasztott pizzatészta.

Megjegyzés: Azóta természetesen tudok vele szép kenyeret is sütni!
Pizzatészta 1.

Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 1 dl tej, 1 dl víz, 1 ek cukor, 2 dkg élesztő, 1 ek olaj, 1 kk só

A gépbe beletöltöm a tejet és a vizet. majd ráöntöm a lisztet. A tetejébe az egyik felébe a cukrot, a sót és az olajat, a másik felébe az élesztőt teszem. A megfelelő módon (azonnal, vagy időzítve) beindítom a kenyérsütőgép dagasztó üzemmódját.
Pizzatészta 2.

Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 2 dl víz, 2 dkg élesztő, 1 ek olaj, 1 kk só

A gépbe beletöltöm a vizet. majd ráöntöm a lisztet. A tetejébe az egyik felébe a cukrot, a sót és az olajat, a másik felébe az élesztőt teszem. A megfelelő módon (azonnal, vagy időzítve) beindítom a kenyérsütőgép dagasztó üzemmódját.
Az olasz kamionos esete:

Egyáltalán nem biztos, hogy egy nemzet leghíresebb ételremekét az illető anyaországban eszi az ember.

Az újságíróknak büszkén mesélte az olasz kamionos, aki hetente jött Ungheriába - azaz Magyarországra, hogy alig várta már, hogy elérje a Balaton déli partján található pizzériát. Itt aztán mindig úgy belakott hazája nemzeti büszkeségéből, mint a duda. Ilyen jót otthon még sosem evett.

Magam is átéltem hasonló élményeket - pozitív és negatív értelemben egyaránt:

Az eddigi legfinomabb, leggazdagabb pizzát Németországban ettem egy olyan pizzériában, amely az olasz ételremekek mellett mexikói különlegességeket is kínált. Ez a vendéglős tudja, hogy mitől döglik a légy ....

Az eddigi legrosszabb és egyben legdrágább pizzát Olaszországban ettem egy velencei előkelő étteremben.

Ez egy szalámis pizza volt nagyon kevés sajttal és a közepén három vékony szelet összepöndörödött szalámival.

A másik nagy pizzaélmény a szocialista Bulgáriában ért 1987-ben a tengerparton. Ez egy kb. 4 centi vastag tészta volt nagy tepsiben, rajta ketchup, majd a tetején sajt. Az árus kockákat vágott belőle. Hát nem ekkor kedveltem meg a pizzát.
spanyolsky spanyolsky
Címkék: Pizza Kata, Pizza Luca, Erős Pista, Calzone Funghi, élesztőt felfuttatom, langyos cukros,

Pizza
számított. A modern pizza feltalálását a nápolyi Raffaele Espositónak tulajdonítják, aki az 1780-ban alapított és ma a Pizzeria Brandi néven még mindig működő Pietro... e basta cosi sütődében dolgozott, és 1889-ben a szavojai I. Umberto király és Margherita di Savoia királyné látogatása alkalmából különleges pizzát készített. A pizza az olasz nemzeti színekben készült: zöld (bazsalikom), fehér (mozzarella) és piros (paradicsom), és készítője a királynéről nevezte el. Ebből alakult ki a mai ...
gabfe gabfe
Pizza Margherita
40 dkg finomliszt, 1 dl tej, 2 kockacukor, 2 dkg élesztő, 2 ek. Olaj, 1 kk. só, 40 dkg hámozott paradicsom, 30 dkg mozzarella vagy lágy tejszínes sajt, 1 kk. morzsolt, v. 15-20 levél friss bazsalikom, 1 kk. szurokfű, só, 6-8 ek. olaj. Elkészítése nálam annyi, hogy a hozzávalókat betolom a kenyérsütő gépbe, ami egy idő után legyártja a szép, megkelt tésztát, ezért a másik elkészítési módról csak az eredeti, hiteles -macerás receptet tudom közölni. 1. Langyos, cukros tejben ...
bubszi bubszi
Pizza margherita recept
Hozzávalók: 1 csipet só 50 dkg liszt 3 dl víz (langyos) 2 gerezd fokhagyma 0.5 dl olívaolaj 25 dkg mozzarella 1 csipet bors 2 dkg élesztő 1 csokor bazsalikom 40 dkg paradicsomkonzerv Elkészítés: A vizet elkeverjük az élesztővel, majd a liszttel, sóval, cukorral, és olívaolajjal tésztát gyúrunk. Kb. 2 órát hagyjuk kelni, majd 2 pizzát formázunk belőle. A szószhoz kevés olívaolajon megpirítjuk a fokhagymát, hozzáöntjük a ...
boszorlany boszorlany
Süti ajánló
Gófri smiri
Orleans-szelet bubszi
Mese mátka lantosneevi
Tejszínes gesztenyetorta recept baggesz20
Gesztenyetorta (sütés nélkül) recept toth_beata
Könnyű nyári ételmenük..... maca23
Csokoládés tofupite bulac57
Póréhagymás muffin recept gonda_katalin
Linzer dióval megszórva klerierzsi
Zöld diós túrógombóc reifregina
Szárnyas receptek
GOMBÁS kacsaRAGU bubszi
Illatos csirke lencsével veronika74
Kolozsvári káposztás tyúk bubszi
Csirkemell köntösben bubszi
Egy ötlet holnapra! eva0817
Kapros-gombás csirkeragu bubszi
Tejszínes fokhagymás csirke finike
Gesztenyével töltött pulyka klara50
Göngyölt darálthús anitahajdu
FOKHAGYMÁS pulykaMELL bubszi
Marhából készült ételek
Baconba tekert fasírt suzymama
Debreceni tokány 1. bubszi
Sejk-gombócok bubszi
Fácánleves újházi módra tundihugi
SZABOLCSI RAKOTT felsál bubszi
Babgulyás házi csipetkével, horvathnemagdi
Pástétom marhahúsból bubszi
Ny betűs receptek donmolnarmeister
Vadas marha zsemlegombóccal reifregina
Vörösboros pincepörkölt snibolya
Sertésből készült ételek
Stroganoff sertéstokány veronika74
Szabolcsi karaj 1vargaildyko
Jaj mááá megint káposzta?????? bodaaniko
Rakott sertéspörkölt bubszi
Savanyú-erős leves bubszi
Tavaszi tekercs veronika74
Rakott kel gerslivel - finom egytálétel - A gersli kati53
Receptek horvathnemagdi
Kivert pecsenye bulac57
erdélyi rakott káposzta ! ibolya58
Halból készült ételek
Halételek jozsef_olah_9843
Lazaccal az egészségért brozsika
Halas receptek. jozsef_olah_9843
Ma fogom megcsinálni . . . sarkadykati
R betűs receptek horvathnemagdi
Halkocsonya bubszi
Cseresi halászlé szabad tűzön recept jamborlulu
Hal burgonyabundában klara50
Kékfrankos harcsapaprikás bkisseva
Vajban sült pisztráng (olasz) bubszi
Vad ételek
Vöröskáposzta-leves fácánnal horvathnemagdi
PISZTÁCIÁS FÁCÁNPástétom bubszi
A gyöngytyúkon a világ szeme------------- bordat
Indiai rizssaláta bubszi
Kisalföldi fácánleves bubszi
Fácán gesztenyés almával horvathnemagdi
Gesztenyével töltött fácán yaskane
Gesztenyével töltött fácán taltos1
Aranysárga húsleves recept gonda_katalin
Vacsoracsata-Szőke-Főétel veronika74
Spagetti ajánló
Padlizsános spagetti 1. bubszi
Gyors serpenyős ebéd horvathnemagdi
Csirkés -chilis spagetti recept toth_beata
Bolognai spagetti kovacsborbala
Babos tészta recept baggesz20
Spagetti szénégető módra bubszi
Citromos-tárkonyos gombaszósz horvathnemagdi
Csirkemájas, gombás spagetti 1vargaildyko
Nápolyi húsgombóc bubszi
Sajtos-csirkés spagetti recept jamborlulu
Pizza receptek
Pizzás tekercs suzymama
Paprikás pizza bulac57
Hamis pizza bubszi
Négysajtos pizza veronika74
Pizza Napoletana bubszi
lilahagymás pizza falatok ! ibolya58
Tökmagos-burgonyás zsemlék veronika74
korona pizza faciendum
pizzás kiflik anna5971
Pizza pogácsa recept tnemarika
Hamburger receptek
Grillezett hamburgerpogácsa panni48
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Házi készítésű hamburger recept baggesz20
Házi hamburger salátával recept boszorlany
mustár készítése házilag irmus
Hamburger baratnu
Gombás hamburger recept kovacs_zsoka
Hamburger Puffancs recept boszorlany
Csirke hamburger banb
Hamburger zsemle vagikriszti
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU