Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
x
-






Szűcs Dezsőné [Vera]

Alap recept (a legegyszerűbb változat)
Prósza
40 dkg burgonya
2 tojás
18 dkg liszt
1 dl tej
1 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors
zsír a sütéshez
A burgonyát megtisztítjuk.
A többi hozzávalót csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáreszeljük a nyers megtisztított krumplikat. A palacsintához hasonlóan, közepes lángon, kis lepényeket sütünk.Tejföllel kínáljuk.
#445
2009. június 10. 15:16
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

441: Tibor,a kedvedért összeszedtem a krumpliprósza különböző elnevezéseit.
A krumpliprósza, másnéven macok, lapcsánka, lepcsánka, recsege, lapótya, matutka, tócsni, toksa, cicege, tócsi,görhöny,lapotyka, rösztike, harula, röstiburgonya, lepkepotyi, berét, bodag, cicedli, pacsni...ételnek ennyi neve nincs is tán a világon. A titok nyitja pedig az lehet, hogy egy számtalan változatban készíthető igen egyszerű és olcsó ételről van szó, amit a magyar ember szívesen készít, és minden régióban másként hív. És nem csak a magyar ember, hiszen a világon máshol is készítik ugyanezt a krumplialapú finomságot. Svájcban rösti, Angliában hash brown, Svédországban rarakor, Lengyelországban placki, Csehországban bramborák és babagudovicaként ismert.
#444
2009. június 10. 15:11
Előzmény Lisztes Tibor , Tiborné [Tib... 2009. június 9. 13:21
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

Karfiol leves : (most főzöm )
Hozzávalók:
1 kg csontos hús (lehet csirke, vagy sertés)
5-6 sárgarépa
2 fehérrépa
1 fej karfiol
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1-2 szál lestyán (opcionális)

4-5 szem bors
A darabolt húst fazékba teszem és hideg vízzel felöntve kb. fél óráig főzöm, közben a habját többször leszedem. Hozzáadom a megtisztított, megmosott és aprított zöldséget, vöröshagymát, fokhagymát, a borsot (teatojásba, ha nem akarok ráharapni) és ízlés szerint megsózom. Lassú tűzön főzöm, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak.
Behabarhatom 1 dl tejföl - 1 dl tej - 1 tojássárgájával, így teljesen más ízvilágú levest kapok (ezt másnap szoktam megtenni, hogy ne egyformát együnk egymás utáni napokon).
Ha 2-3 ek korpaciberével, vagy - ne adj'Isten - ecettel savanyítom, csorba lesz belőle.
Ha a zöldséget (pár karfiol rózsa kivételével) leturmixolom, krémlevesként tálalhatom.
Bármilyen formában egyik kedvenc levesünk.
#443
2009. június 9. 13:29
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

Karfiol leves : (most főzöm )
Hozzávalók:
1 kg csontos hús (lehet csirke, vagy sertés)
5-6 sárgarépa
2 fehérrépa
1 fej karfiol
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1-2 szál lestyán (opcionális)

4-5 szem bors
A darabolt húst fazékba teszem és hideg vízzel felöntve kb. fél óráig főzöm, közben a habját többször leszedem. Hozzáadom a megtisztított, megmosott és aprított zöldséget, vöröshagymát, fokhagymát, a borsot (teatojásba, ha nem akarok ráharapni) és ízlés szerint megsózom. Lassú tűzön főzöm, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak.
Behabarhatom 1 dl tejföl - 1 dl tej - 1 tojássárgájával, így teljesen más ízvilágú levest kapok (ezt másnap szoktam megtenni, hogy ne egyformát együnk egymás utáni napokon).
Ha 2-3 ek korpaciberével, vagy - ne adj'Isten - ecettel savanyítom, csorba lesz belőle.
Ha a zöldséget (pár karfiol rózsa kivételével) leturmixolom, krémlevesként tálalhatom.
Bármilyen formában egyik kedvenc levesünk.
#442
2009. június 9. 13:28
Válaszolj!





Lisztes Tibor , Tiborné [Tib...

437: Vera !
Mentettem a zalai krumplipószát.
Ez egy Hajdú-biharinak újdonság, habár hasonlít a lepcsánghoz - kivéve a tetejére
helyezett öntetet.
Köszönjük !
#441
2009. június 9. 13:21
Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2009. június 8. 10:00
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

Klárika klubjából hoztam.
Gombás Imréné Klári [Klári n... Link | Válasz erre | június 8., 11:54 | 2133.
János pogácsatekercse:
K r u m p l i s p o g á c s a - t e k e r c s!
3-4 db kissebb krumplit meghámozok, felkarikázom, sós vízben megfőzöm, amikor megfőtt krumplitörővel összetöröm.
Kb. egy deciliter tejet meglangyosítok és ebben felfuttatok egy fél élesztőt, ez azt jelenti, hogy megvárom amíg az élesztő feljön, a tej felszínére. Ha nem jön fel mind az sem baj.
Kb. egy negyed kiló zsírt összemorzsolok kb. egy fél kiló liszttel, amikor ez meg van beleteszem a krumplit és, összedolgozom,
Beleütök 2 db.tojást és a felfuttatott élesztős tejet beleöntöm , az egészet megsózom, / óvatosan kóstolgatva, hogy milyen sós a massza / és összedolgozom. Ha a massza még kemény / kb. sűrűségűnek kell lenni / a felfuttatott élesztős tejből annyit öntök bele, hogy megfelelő sűrűségű legyen./
Az így összegyúrt masszát addig gyúrom, amíg a tészta úgy össze áll, hogy elválik a lábastól és a kéztől.
Ezután egy negyed órát, 20 percet pihenni hagyom, újra átgyúrom, és kb. egy órát letakarva olyan helyen ahol meleg van, kelni hagyom.
Előveszem a gyúródeszkát, meglisztezem alaposan, hogy a tészta oda ne ragadjon,
a tésztát rá öntöm,
2 felé vágom,
külön-külön újnyi vastagságú téglalap alakúra nyújtom,
az egyik felületét olvasztott zsírral bekenem
a másik kinyújtott részt ráhelyezem, és a tetejét annak is bekenem
ezután feltekerem mint a kakaós csigát és
kb. 2-3 cm vastagságú darabokra vágom, és a tepsibe helyezem,
a tekercsek tetejét tojássárgájával bekenem,
és a tepsit a sütőbe teszem.
Kb. 5-10 percet sütöm.
#440
2009. június 9. 09:49
Válaszolj!





- - [-]

437: Ezt én is el fogom készíteni, köszö9nömszívecske
#439
2009. június 8. 13:53
Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2009. június 8. 10:00
Válaszolj!





Jámborné Csiszár Éva [Évi]

437: Nagyon szépen köszönöm. Tudod zalában születtem és nagon régen kb 30 éve jártam ott és ettem utoljára
Közben megfeledkeztem teljesen ról. Mostanábn egre gyakrabban gondolok a régi dolgokra, ételekre.
#438
2009. június 8. 10:47
Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2009. június 8. 10:00
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

435: Zalai krumpliprósza
Hozzávalók:
1/2 l aludtej, 1 kg burgonya, kb 30 dkg liszt, só, tejföl, 1 fej hagyma, zsír.
Elkészítés:
A meghámozott burgonyát nyeresen belereszeljük az aludtejbe, hozzátesszük a lisztet, megsózzuk, és jól összekeverjük. Kizsírozott tepsibe öntve mérsékelt erôs tűznél sütjük. Közben a reszelt hagymát egy kevés zsírban rózsaszínűre pirítjuk, elkeverjük a tejföllel, és a lepényre öntve még néhány percre visszatesszük a sütôbe. Féltenyérnyi darabokra szeletelve, frissen tálaljuk.
Másik változat, mikor nem sütôben hanem serpenyôben sütjük. Tejföllel megkenve tálajuk.
Lehet a masszába tenni apró kockára vágott szalonnát, petrezselymet, hagymát, stb.
#437
2009. június 8. 10:00
Előzmény Jámborné Csiszár Éva [Évi] 2009. június 8. 05:34
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

435: Zalai krumpliprósza
Hozzávalók:
1/2 l aludtej, 1 kg burgonya, kb 30 dkg liszt, só, tejföl, 1 fej hagyma, zsír.
Elkészítés:
A meghámozott burgonyát nyeresen belereszeljük az aludtejbe, hozzátesszük a lisztet, megsózzuk, és jól összekeverjük. Kizsírozott tepsibe öntve mérsékelt erôs tűznél sütjük. Közben a reszelt hagymát egy kevés zsírban rózsaszínűre pirítjuk, elkeverjük a tejföllel, és a lepényre öntve még néhány percre visszatesszük a sütôbe. Féltenyérnyi darabokra szeletelve, frissen tálaljuk.
Másik változat, mikor nem sütôben hanem serpenyôben sütjük. Tejföllel megkenve tálajuk.
Lehet a masszába tenni apró kockára vágott szalonnát, petrezselymet, hagymát, stb.
#436
2009. június 8. 10:00
Előzmény Jámborné Csiszár Éva [Évi] 2009. június 8. 05:34
Válaszolj!





Jámborné Csiszár Éva [Évi]

Kérlek benneteket, ha valaki tudja a jó zalai krumpliprósza receptjét, írja le. Nekem nagymamám csinált mindig, és én is szeretnék az unokáimnak sütni.
#435
2009. június 8. 05:34
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

433: Élesztő:5dkg kell a kukoricás prószába.
#434
2009. június 7. 20:19
Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2009. június 7. 20:14
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

Hozzávalók:
• 60 dkg kukoricaliszt
• 5 g élesztő
• 1, 5 + 3 dl tej
• 10 dkg margarin
• 15 dkg cukor
• 2 tojás, egy deci tejföl
• egy üveg meggybefőtt
• 2-3 evőkanál darált dió
Elkészítése:
Az élesztőt 1, 5 dl langyos cukros (1 evőkanál) tejben futtasd fel. A puha margarint keverd krémes állagúra a cukorral és az egész tojással. Apránként szórd bele a lisztet (minden egyes adag után jól átkeverve a tésztát), öntsd hozzá a megfuttatott élesztőt, adj hozzá egy csipetnyi sót, 2-3 evőkanál tejfölt és 3 dl tejet.
Két-három evőkanál darált diót keverj össze egy evőkanál cukorral és ezzel szórd meg a lecsöpögtetett meggyet.
A tésztát öntsd egy kivajazott, kilisztezett tepsibe és szórj a tetejére meggyhalmokat. Előmelegített sütőbe kb. 30-40 percig süsd. Vágd fel nagyobb kockákra és a tetejét szórd meg porcukorral.
#433
2009. június 7. 20:14
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

Meggyes prósza
2 pohár kefír, 4 tojás, 2 pohár cukor, 4 pohár liszt , 1 cs. sütőpor, 1 pohár étolaj, magozott meggy, de pikáns lekvár is jó. Készítése: 2 pohár kefírt egy tálba öntjük, bele a 4 tojást, majd a kefírespohárral kimért 2 pohár cukrot, összekeverjük, hozzáadunk 4 kefírespohár lisztet, rá a sütőport és 1 kefírespohár étolajat. Simára, csomómentesre keverjük és zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, rászórjuk a kimagozott meggyet .kb.170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és szép pirosra sütjük. Ha megsült, vaniliáscukorral megszórjuk.
#432
2009. június 7. 20:00
Válaszolj!





Ferter Éva [Évi]

Almás palacsintafelfújt
Hozzávalók:
Hány személyre: 4
1,7 l tej
6 tojás
5 ek. liszt
cukor

5 dkg vaj
0,5 l szódavíz
25 dkg liszt
2 kk. citromhéj
2 alma
Elkészítés módja:
2 dl tejből, 2 tojásból, a lisztből és a szódából tésztát készítünk. Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, húsát lereszeljük, majd a palacsintatésztához keverjük. Cukrot és sót adunk hozzá, majd olajat hevítünk, és megsütjük a palacsintákat.
A többi tojást szétválasztjuk, a fehérjét felverjük, a sárgájához hozzákeverjük az 5 evőkanál lisztet, a maradék tejet, vajat, citromhéjat, sót és cukrot.
Kikenünk egy tűzálló tálat, a palacsintákat háromszög alak*ra hajtogatjuk, és a tálba rendezzük. Rásimítjuk a keveréket, majd 20 percig sütjük.
#431
2009. június 5. 23:08
Válaszolj!





Ferter Éva [Évi]

Grillezett sajtos gombakalapok
Hozzávalók:
1,5 kg nagy kalapos gomba,
25-30 dkg krémsajt,
só,
bors,
5 dkg füstölt szalonna.
Elkészítés:
A gombát megtisztítom, szárait kitördelem, a kalapokat gyengén megsózom.
A szárakat összeaprítom és összekeverem a krémsajttal és kevés borssal.
A kalapokat megtöltöm a sajttal, mindegyikre teszek egy-egy szeletke szalonnát és rácson megsütöm.
#430
2009. június 5. 23:07
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

Zsúrpogácsa: olcsó, gyors recept
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg fagyos zsír
1/2 evőkanál só
2 db tojás
1 csomag sütőpor
2 dl tejfel
Elkészítés:
A lisztet a zsírral elmorzsáljuk, hozzá adjuk a sót, egy egész tojást, a sütőport és a tejfölt, majd jól összegyúrjuk. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk,, majd a tetejét késsel recésre vágjuk. Pogácsaszaggatóval kiszakítjuk,tojássárgájával bekenjük. Közepes tűznél egyenletesen megsütjük.
#429
2009. június 5. 22:15
Válaszolj!





Ferter Éva [Évi]

Császárfánk
Hozzávalók:
25 dkg vaj,
35 dkg liszt,
25 dkg cukor,
15 dkg mandula
1 csomag vaníliás cukor,
2 evőkanál. rum,
sütőpor.
Elkészítés:
25 deka vajat, 35 deka lisztet, 1 csomag sütőport és 25 deka cukrot jól eldolgozunk, azután 15 deka héjazott őrölt mandulát, 1 csomag vaníliás cukrot és 2 kanál rumot gyúrunk hozzá.
Vékonyra nyújtjuk, és kis pohárral kiszakítjuk.
Sütés után a kihűlt korongocskákból kettőt-kettőt baracklekvárral összeragasztunk s gőzön olvasztott főzőcsokoládéval leöntve tálaljuk.
#428
2009. június 5. 22:06
Válaszolj!





Ferter Éva [Évi]

Tökmagos-burgonyás pogácsa
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg áttört főtt burgonya
1 dl tejföl
1 ek. só
1 tojás
1 dl tej
1 kis cukor
30 g élesztő
20 dkg tökmag
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatom a tejben a cukorral. A burgonyával összemorzsolt lisztből, 1 tojásból, sóval, margarinnal, tejföllel összegyúrom a tésztát, majd amikor már majdnem jó az állaga, belekeverem a tökmagot, és még egyszer átgyúrom vele. Másfél órán át kelesztem, meleg helyen.
Mikor szépen megkelt, kilisztezett deszkán elnyújtom úgy ujjnyira, és kiszaggatom pohárral vagy szaggatóval. A tepsit kizsírozom, a pogikat megkenem tojássárgával, és mehet is az előmelegített sütőbe. Szép pirosra sütöm.
#427
2009. június 5. 20:38
Válaszolj!





Ferter Éva [Évi]

Sajttal töltött vöröshagyma golyó panírban
Hozzávalók:
1 fej vörös hagyma
10 dkg sajt egészben
Elkészítés:
Egy vöröshagymát megpucolunk, és egy kés segítségével kivágjuk a közepét, ezek után vágunk egy 2 dkg sajtcsíkot amit belehelyezünk, majd kicsit megsózzuk és bepanírozzuk.
#426
2009. június 5. 20:37
Válaszolj!





Ferter Éva [Évi]

Gigantesz
Hozzávalók:
1/2 kg gigabab (óriás fehér bab)
1 bögre olaj
1/2 liter parilé
4-5 gerezd f.hagyma
só, bors, oregánó
apróra vágott petrezselyem
Elkészítés:
Előző este beáztatom a gigababot, másnap sós, olajos vízben főzöm, míg megpuhul. Amikor megpuhult, felöntöm a parilével, hozzáadom a karikázott f.hagymát, sózom, borsozom, hagyom kb. 10 percig tovább főni, majd tepsibe teszem, a tetejét megszórom oregánóval, és kb. 250 fokon 1/2 órán át sütöm.
Kukta, ami lényegesen lerövidíti az elkészítési időt, bár én nem szeretem.
Olívaolaj
#425
2009. június 5. 20:27
Válaszolj!





Ferter Éva [Évi]

Hozzávalók:
A tésztához:
60dkg sima liszt
20dkg vaj vagy margarin
20dkg porcukor
1 citrom leve és lereszelt héja
2cs vanillincukor
1cs sütőpor
2dl tejföl
1 egész tojás + 1 tojás sárgája a kenéshez
A töltelékhez:
1,1/2 kg édeskés alma
1 citrom leve és lereszelt héja
2 ek őrölt fahéj
cukor ízlés szerint
5dkg mazsola/elhagyható/
2-3 ek őrölt dióbél vagy zsemlemorzsa a szóráshoz
Elkészítés: Először készítsük el a tölteléket:
A meghámozott almákat durva lyukú reszelőn reszeljük le.Adjuk hozzá egyből a citromlevet,hogy az almánk ne barnuljon be.Keverjük hozzá a fahéjat és a citromhéjat.
Ha nem elég édes az alma akkor cukrot adhatunk hozzá,de csak a legvégén,amikor a tésztába töltjük!
A tésztának valóhoz a lisztet átszitálom,bele rakom a hideg margarint vagy vajat és alaposan összegyúrom elvegyítem benne.Ez után hozzáadom a porcukrot + a vanillincukrot,azokkal is alaposan elvegyítem,majd a sütőport,és ügyelek hogy egyenletesen elkeveredjenek az anyagok.Végül egyszerre adom hozzá a tejfölt,a citrom héját és levét,meg az egész tojást,majd gyors mozdulatokkal összegyúrom.Vigyázzunk hogy ne gyúrjuk túl,mert ha pacalos lesz,kicsapódik a zsiradék belőle,nem lesz jó minőségű az omlós tésztánk,ezért csakis hideg anyagokkal dolgozzunk,és gyors,határozott mozdulatokkal,de ne sokáig gyurkáljuk.
Ha kész,felezzük ketté,nyújtsuk kb 3mm vékony lapokká,kivajazott lisztezett tepsibe vagy sütőpapírra rakjuk.Szórjuk meg dióbéllel vagy zsemlemorzsával,és egyenletesen terítsük szét rajta a tölteléket.Takarjuk be a másik lappal,kenjük meg tojás sárgájával,és szurkáljuk meg villával.
Elő melegített sütőben 200'C-on süssük szép aranyszínűre kb 30-35 perc.Még melegen szórjuk be vaníliás porcukorral, tepsiben hagyjuk kihűlni,majd szeleteljük tetszés szerint kocka vagy rombusz alak*ra.
Ez a tészta elkészíthető más töltelékkel is,pl:mák,dió,túró,lekvár.
#424
2009. június 5. 20:21
Válaszolj!





Ferter Éva [Évi]

Eperrel töltött rizsgombóc eperöntettel
Hozzávalók 2 személyre:
-5 dl tej
-1 csomag előfőzött zacskós rizs
-cukor
-vaníliás cukor
-darált dió
-olaj a sütéshez
-sok szép szemű eper
Elkészítés: Fél liter tejet lassú tűzön felforralok 2-3 csapott evőkanál cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral, beleteszek 1 csomag előfőzött zacskós rizst, és puhára főzöm, majd kihűtöm. Akkor lesz majd formázható a massza. Ebből kb. 10-12 gombócot lehet készíteni. Mikor kihűlt a tejberizs, kanálnyi adagokat veszek belőle, majd a szép szemű epret vizes kézzel a masszával szépen óvatosan bebugyolálom, gombócot formálok belőle, majd meghempergetem darált dióban. A gombócokat hűtőbe teszem egy kicsit, hogy keményedjen. A maradék epret összeturmixolom szép simára, majd 1-2 csapott kanál cukorral, vaníliás cukorral lassú tűzön összeforralom. Forró, bő olajban kisütjük a gombócokat, majd az eperöntettel leöntjük. Díszítésként használhatunk szép eperszemeket.
Ilyen gyümölcsös rizsgombócokat készíthetünk más gyümölcsből is, málnából, sárgabarackból, áfonyából, édes szemű szőlőből is. Jó étvágyat!
#423
2009. június 5. 20:19
Válaszolj!





Ferter Éva [Évi]

Juhtúrós töltött burgonya
Hozzávalók:
20 db kisebb méretű burgonya, 25 dkg juhtúró, 1 dl tejföl, 20 szelet bacon szalonna, kapor, petrezselyem, őrölt bors, só.
Elkészítés:
a burgonyát enyhén sós vízben héjastól megfőzöm, ügyelve arra, hogy ne főjön szét. Hagyom kicsit kihűlni. Közben összekevertem a juhtúrót a tejföllel, a kaporral, a petrezselyemmel, őrölt borssal, sóval fűszerezem. Kellemesen fűszeres, de jól kenhető masszára van szükség. A burgonyákat félbevágom, mindkét felét besózom.
Karalábévájóval ( vagy kávéskanállal ) kicsit kiszedem a belsejét, óvatosan, hogy össze ne törjön a burgonya. Mindkét felébe teszek a juhtúrós masszából, összeillesztem a burgonyákat, majd egy szelet baconnal betekerem. Jénaiba sorakoztatom őket, melléteszem a belsejéből kivájt burgonyát is, előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.
#422
2009. június 5. 20:17
Válaszolj!





Ferter Éva [Évi]

Mimózasali
Sült húshoz, de akár önmagában, vagy pirítóssal is nagyon fincsi!
Hozzávalók:
2 személyre
4 db főtt (kemény) tojás
Tartármártáshoz majonéz, mustár, tejföl, porcukor (vagy édesítő), citrom, bors - ízlés szerint
2 db alma
15 dkg sajt
Elkészítés:
Tojást keményre főzve karikákra vágva leraksz egy soron az edénybe, almát reszelsz rá nagy lyukú reszelőn, rárétegezed a tartárt, majd reszelt sajttal megszórod, és újra kezded. A tetején a sajt maradjon. Nem kell sózni a tojást, nagyon finom ízt ad ez az érdekes egyveleg.
#421
2009. június 5. 19:10
Válaszolj!





Jámborné Csiszár Éva [Évi]

Az unokáim a lányommal sokszor váratlanul jönnek. Nem édesszájuak, így sajtos stanglit szoktam sütni. 1/ 2 kg túrót 1/2kg margarint 4 tojássárgáját 4 kk sót 1/2 kg liszttel összegyúrok. Egy éjszakát hűtőben kell tartani, de én dupla adagból csinálom és azt 5 részre osztom /lehet kevesebbre is/ beteszem a fagyasztóba, és mikor jelzik, hogy jönnek, kiveszem kb 1/2 cm vastagra kinyújtom egy egész tojással bekenem.Sajttal megszórom pizzavágóval csíkokra vágom és kisütöm. Ha nincs sajtom kéznél, nagyon finom szezámmaggal is.
#420
2009. június 5. 12:34
Válaszolj!





Jámborné Csiszár Éva [Évi]

Az unokáim a lányommal sokszor váratlanul jönnek. Nem édesszájuak, így sajtos stanglit szoktam sütni. 1/ 2 kg túrót 1/2kg margarint 4 tojássárgáját 4 kk sót 1/2 kg liszttel összegyúrok. Egy éjszakát hűtőben kell tartani, de én dupla adagból csinálom és azt 5 részre osztom /lehet kevesebbre is/ beteszem a fagyasztóba, és mikor jelzik, hogy jönnek, kiveszem kb 1/2 cm vastagra kinyújtom egy egész tojással bekenem.Sajttal megszórom pizzavágóval csíkokra vágom és kisütöm. Ha nincs sajtom kéznél, nagyon finom szezámmaggal is.
#419
2009. június 5. 12:34
Válaszolj!





Nagy Balázsné [Zsuzsa]

406: Ha nem esznek belőle gyerekek, akkor én is beáztatom a mazsolát rumban, egyéb esetben pedig rumaromát teszek bele.
#417
2009. június 4. 20:35
Előzmény Gyarmati László 2009. június 4. 11:21
Válaszolj!





Takács (Rádler) Márta

415: NA! Letekertem 30 percet a biciklin. Lehet, hogy az "Egészségünkért" topik nevét - úgyis a legritkábban látogatott topik - átalakítanánk pl.: Mit tettél ma az egészségedért?" címre ?
Megyek az esti almámért. Jó éjt Mindenkinek!
#416
2009. június 4. 20:32
Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2009. június 4. 19:55
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

414: Én is így szoktam,állandó bűntudatom van,mindig holnapra halasztom az egészséges életmódot.
Aztán jól lehordom magam.
#415
2009. június 4. 19:55
Előzmény Takács (Rádler) Márta 2009. június 4. 19:43
Válaszolj!





Takács (Rádler) Márta

410: Hát igen, csak az a gond, hogy ott sorakozik a koleszterin csökkentő pirula, a vérnyomásmérő, a mérleg, a szobabicikli és a tornaszőnyeg. Az uszoda meg nem jön ide! Egy-két hét tunyulás és máris jön az "eredménye". Na, most jól leszidtam magam.....
#414
2009. június 4. 19:43
Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2009. június 4. 15:51
Válaszolj!





- - [-]

GYÓGYLIKŐR házilag Gyömbérrel és mézzel---
****************************************
Hozzávalók:
--gyerekököl méretű friss (vagy 2 diónyi szárított ) gyömbér
--1 tasak egész fahéj
--1 tasak szegfűszeg
--50 dkg méz
--7 dl pálinka, vagy vodka
--egy 1,5 l-es csavaros tetejű befőttes üveg.
A befőttes üvegbe szórjuk bele a fűszereket. Ha friss gyömbérrel készítjük a
Likőrt, vágjuk kisujjnyi szeletekre. Öntsük bele a mézet és a pálinkát is.
2-3 napig, amíg a méz teljesen feloldódik, kevergessük, rázogassuk az üveg
tartalmát. Ha már egyneművé válik az oldat, rejtsük el az üveget biztonságos
helyre, mert igazán finom 3-4 hét múlva lesz, söt minél tovább áll, annál ízesebbé teszik a fűszerek. Végül apró lyukú szűrőn keresztül öntsük át -akár több kisebb- üvegbe
a kész gyógylikőrt. EGÉSZSÉGÜNKRE!
#413
2009. június 4. 19:16
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

GYROS
Hozzávalók:
80-100dkg hús(pulyka vagy csirkemell,sertéskaraj)
2dkg fokhagyma granulátum
1/2 liter tej
2 evőkanál olaj(legjobb az oliva)
1 csomag görög gyros fűszerkeverék(én a Kotányit szoktam)
5-10 dkg póréhagyma ízlés szerint(más hagyma is jó)
1 db kisebb hegyes paprika(friss)
1 teáskanl oregánó
A húst előző este be kell áztatni a fokhagymás tejbe,hogy pácolódjon.Másnap papírtörlővel szárazra kell törölni,
majd vékony csíkokra vágni.Forró olajban kevergetve addig kell sütni,amíg a hús kifehéredik.Rátesszük a karikára vágott póréhagymát,az apró kockára vágott zöld hegyespaprikát,oregánót és a gyros fűszert.Fedő
alatt puhára pároljuk.
Köretként frissen sütött hasábburgonya,vegyes zöldsaláta(káposzta,hagyma,uborka,paprika,sárgarépa) illik hozzá.Előző este legyalulom vékonyra,sóval,cukorral,ecettel összekeverem.
Joghurt öntetet(1-2 pohár joghurtba 1-2 kávéskanál fokhagymagranulátum előző este bekeverve) tálalok mellé az asztalra és Erős Pistát(csípős paprikakrém).
Próbáljátok ki,rendkívül finom ünnepi ebédnek is,nálunk a család kedvence.Jó étvágyat kívánok!
#412
2009. június 4. 17:39
Válaszolj!





- - [-]

Mézes-krémes
´´´´´´´´´´´´
Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 5 dkg margarin (vagy zsír), pici só, pici szódabikarbóna,1 egész tojás,3 ek.méz,tej
krém: vagy vaníliás-grízes pudingporból vagy tejbegrízből készül,amennyiben tejbegrízből,akkor 3 dl tejből,kevés grizzel kell megfőzni.
20 dkg Rama margarin,20 dkg p.cukor.
Elkészítés: A hozzávalókat annyi tejjel dolgozzuk el,hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A krémet vagy vaníliás-grízes pudingporból készítjük,vagy a szokásos módon 3 dl tejből,kevés grízzel sűrű tejbegrízt főzünk. A p.cukrot és margarint habosra kavarjuk,majd ezt a vajas krémet a teljesen kihűlt tejbegrízzel összekeverjük,csomómentesre.A tésztát 4 lapban kell kisütni a tepsi hátoldalán (kis méretű tepsi legyen).Ha a lapok kisültek,megtöltjük a krémmel. Másnapra,vagy néhány óra alatt puhul meg a tészta hűtőben.
#411
2009. június 4. 15:56
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

409: Mártika a fogyókúrát ilyenkor egy kicsit el kell halasztani,mondjuk holnapig stb. ;)
#410
2009. június 4. 15:51
Előzmény Takács (Rádler) Márta 2009. június 4. 13:33
Válaszolj!





Takács (Rádler) Márta

A következő a gyors fánk lesz, már annyian dícsértétek - csak tudnám mi lesz a "fogyókúrákkal" ?
#409
2009. június 4. 13:33
Válaszolj!





Takács (Rádler) Márta

Nem tudom honnan mentettem el magamnak április végén, de nagyon guszta lett, és tényleg ízlés szerint több féleképpen ehető:
Túrógaluska
1/2 kg túró
3.tojás
3.evőkanál liszt
Sajt
A túrót a tojás sárgájával, sóval és a liszttel jól kikeverem. Fehérjéből kemény habot verek és óvatosan hozzákeverem. Ha lágy a massza kicsi lisztet teszek hozzá.
Forrásban lévő vízbe evőkanállal beleszaggatom és kifőzöm.
Kivajazott tűzálló tálba vagy tepsibe sorba rakom, megszórom sajttal és aranysárgára sütöm.
Egyszerű, gyors és finom. Aki édesen szereti az vaníliás cukorral megszórva, esetleg tejföllel, aki sósan az tojás sárgával kikevert tejföllel fogyaszthatja.
Találtam a neten egyéb ízesítésű (almás, fahéjas, kapros ) verziókat is, akár sütés nélkül, de mindegyik egyszerűbb és újszerűbb a kézzel formázgatott hagyományos túrógombócnál.
Ha mégis Tőletek ered, akkor bocs, és köszönöm.
(Tanulság: ezentúl ellátom széljegyzettel a kimentett recepteket, hogy mikor és kitől erednek.)
#408
2009. június 4. 13:31
Válaszolj!





Horváth Ferencné [Katica]

Tepsis máj baconnel és zöldségekkel
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg csirkemáj
1 csomag vékonyra szeletelt bacon
5 kemény húsú paradicsom
1 kaliforniai paprika
4 fej lila hagyma
fogpiszkálók
piros paprika
Elkészítése:
A bacon szeleteket vág félbe, majd egy-egy pirospaprikával enyhén megszórt májat egy-egy fél szelet baconbe csomagolj be, és szúrd át egy fogpiszkálóval. Ezt folytasd addig, míg el nem fogy az alapanyagod. Egy kiolajozott tepsibe sorakoztasd egymás mellé a májcsomagokat. A megmosott zöldségeket szeleteld fel - a paradicsomokat és hagymákat negyedekre, a paprikát csíkokra - és szórd a máj köré. Előbb alufóliával lefedve, majd anélkül süsd közepesen forró sütőben. Nagyon finom!!!!!!!!!!!!
#407
2009. június 4. 13:09
Válaszolj!





Gyarmati László

389: Tegnap ez is elkészült, ma már fogyasztható és nagyon finom! Lehetne egy kicsit "férfiasabbá" tenni, úgy, hogy a mazsolát rumban áztatjuk.
#406
2009. június 4. 11:21
Előzmény Nagy Balázsné [Zsuzsa] 2009. június 1. 22:19
Válaszolj!





- - [-]

Sziasztok!!! A gyorsfánkot én is elkészítettem,hát ugy hiszem hogy az eredeti dagasztással én sem fogok már foglalkozni.Köszi nektek.
#405
2009. június 3. 20:53
Válaszolj!





Gyarmati László

391: 390: Ebben a pillanatban hozta be a nejem a "gyorsfánkot",baracklekvárral, nagyon finom!!!!
#404
2009. június 3. 18:59
Előzmény Virág Lászlóné [Judó,Jutka,] 2009. június 2. 14:17
Válaszolj!





- - [-]

BŐRIBE TÉSZTA. Hv.Gyúrok 1 levél tésztát 3 tojásból.Kinyújtom,és pászka nagyságura elvagdalom.Lobogó sós vízbe kifőzöm.1 kg.túró 2cs.van cukor,2 tojás,izlés szerint cukor.Ezeket összekavarom. 1 összemarék liszt,2evőkanál zsír,csipet só,2 tojás,összedolgozom,ha szükséges tejell fogatom össze.Ezt kinyújtom,és kb,3 literes zsírozott,zsemlemorzsázott lábasba terítem ezt a zsiros tésztát,ugy hogy majd a tetejére is jusson borítani.A lábasba terített zsiros tészára megy 1 sor kifőzött tészta,rá vékonyan a túró,majd megint a főtt tészta ,túró,és addig mig van anyag.Utoljára beborítom a kilógó zsiros tésztával,ugy hogy csak összeérjen ne egymáson legyen mert akkor nem sül egyenletesen.2 tojássárgát kikavarok,és lekenem vele a tészta tetejét.Gázsütőbe be, 200 fok-on kb.3/4-ed óra hosszat sütöm,de légkeveséssel még jobb.Szép piros legyen a teteje.Melegen egy másik tálcára kiboritom,és utána vissza 1 tálcára.Had hüljön ki,és szeletelhetjük mint egy tortát.Jóétvágyat.
#403
2009. június 3. 18:54
Válaszolj!





Ferter Éva [Évi]

Bögrés gyümölcstorta
Hozzávalók (2 decis bögrével vagy kefíresdobozzal mérve):
2 bögre porcukor, 2 bögre rétesliszt (vagy másfél bögre rétesliszt + fél bögre darált dió), fél bögre olvasztott (de nem meleg) vaj, 6 tojás, egy csomag vaníliás cukor, csipetnyi fehéj, csipetnyi só, egy mokkáskanál sütőpor.
A tetejére: kb. 1 kiló megtisztított, feldarabolt friss vagy befőtt vegyes gyümölcs jól lecsöpögtetve (barack, cseresznye, meggy, málna, ribizli...)
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájukat a cukorral, vaníliás cukorral és az olvasztott vajjal habosra keverjük. A tojásfeherjékből egy csipetnyi sóval kemény habot verünk. Összekeverjük a lisztet (a diót), a fahéjat és a sütőport, és ezt a száraz keveréket csomómentesen összevegyítjük a cukros tojássárgájával. Ezután óvatosan beleforgatjuk a krémbe a keményre vert tojásfehérjét.
A tésztát sütőpapírral bélelt gyümölcstorta-formába vagy tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 200 fokon sütni kezdjük.
Hat perccel a sütés megkezdése után kivesszük a sütőből, és elrendezzük a tetején a jól lecsöpögtetett gyümölcsöket (picit be fognak süllyedni a tésztába, de nem teljesen). Ezután visszarakjuk a süteményt a sütőben, és készre (tűpróbáig) sütjük. (Ha nagyon barnul a teteje, takarjuk be alufóliával.)
Amikor megsült, még melegen szórjuk meg vaníliás porcukorral.
#402
2009. június 3. 16:15
Válaszolj!





Ferter Éva [Évi]

Diós koszorú
Hozzávalók 2 koszorúhoz:
-a tésztához:
50 dkg finomliszt
2 db tojás
10 dkg lágy vaj (vagy margarin)
10 dkg kristálycukor
2 csipet só
1 csapott evőkanál fahéj
2,5 dl tej
3 dkg élesztő
A töltelék:
12 dkg vaj
15 dkg kristálycukor
20 dkg darált dió
15 dkg mazsola
1 mokkáskanál fahéj
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál rétesliszt
A tetejére:
1 tojássárgája
4 evőkanál tej
2-3 evőkanálnyi apróra vágott dió
1 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor
A tésztához a hozzávalókat beletesszük a kenyérsütő gépbe, és elindítjuk a normál programot. Ha leáll a gép hagyjuk benne kelni, és kb. 35 perc múlva kivesszük a tésztát. (A lényeg, hogy szépen megkeljen!)
Közben elkészítjük a tölteléket. Egy lábosban felolvasztjuk a vajat, elkeverjük a cukorral, dióval, a fahéjjal és a liszttel. Majd, ha már megkelt a tészta, kettévágjuk, téglalap formára kinyújtjuk és rámorzsoljuk a tölteléket (ekkorra a vaj kicsit már megdermedt és morzsalékos). A hosszabb oldalánál feltekerjük, mint a beiglit, majd kör formájúra alakítjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Megint kelesztjük, majd egyenlő részekre bevagdaljuk (én zsilett pengével szoktam!). Langyos vízzel lekenjük. Utána pedig tojássárgája +tej keverékével megkenjük és aprított diót, és porcukrot szórunk rá. Előmelegített sütőben 165 fokon 35-40 percig sütjük (tűpróba). 25 perc után kivesszük a sütőből, megkenjük a vaníliás cukros tejjel, majd visszatesszük a sütőbe még 10 percre.
#401
2009. június 3. 16:02
Válaszolj!





Ferter Éva [Évi]

Diós ragacs:
Hozzávalók: 0,5 kg liszt, 1 ráma, 2 vaníliás cukor, 1 sütőpor, 1 reszelt citrom héja, 15 dkg cukor, 2 tojás sárgája, 0,5 tejföl.
A hozzávalókat összegyúrni, 0,5 óra múlva kisodorni, barátfüle szaggatóval szaggatni. A kiszaggatott négyzetek közepébe 1-1 diót nyomni. Margarinos papírral kikent forró tepsibe 10-15 percig sütni.
#400
2009. június 3. 15:57
Válaszolj!





Ferter Éva [Évi]

Egyensúly tészta:
6 db tojás ( kb. 30 dkg)
ugyanannyi súlyú cukor
ugyanannyi súlyú liszt
ugyanannyi súlyú margarin
1 csomag vaníliás cukor
1/2 csomag sütőpor
meggy, dió - ízlés szerinti mennyiség
A tojás sárgáját a cukorral és a margarinnal jól kikeverni. A fehérjét kemény habbá verni a vaníliás cukorral és az egészet összekeverni, majd a liszt-sütőpor keveréket is beletenni. A tepsit kibélelni sütőpapírral, és beleönteni a masszát.
A kimagozott meggyet a nyers tésztára szórni, és megszórni durvára vágott dióval.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 45 percig sütni.
Én 30 x 22 cm-es tepsiben sütöttem.
#399
2009. június 3. 15:55
Válaszolj!





Ferter Éva [Évi]

Almás kevert
Hozzávalók: 30 dkg cukor, 3 tojás, 1 egész sütőpor, 30 dkg reszelt alma, kb10dkg durvára vágott dió, 30dkg liszt.
A cukrot a tojásokkal és a sütőporral habosra keverjük. Majd belekeverjük a reszelt almát, (kicsi fahéjt) és a lisztet. Kikent lisztezett tepsibe önjük, tetejére a diót szórjuk. 100 fokon sütöm.
#398
2009. június 2. 22:44
Válaszolj!





Ferter Éva [Évi]

Gombás, tojásos finomság
Hozzávalók: 70 dkg gomba, 500 dkg tészta, 5 tojás, 1 nagy tejföl, zöldségkeverék, 2 fej hagyma.
A hagymát megdinsztelem majd pirospaprikát teszek rá és utána a felszeletelt gombát. Közben kifőzöm a tésztát, megfőzöm a tojást és megpárolom a zöldségkeveréket.
Ha minden készem van akkor a tésztára önöm a gombát, a tojást szeletelve. A zöldségkeveréket és a tejfölt és összekeverem, majd hőálló edénybe önöm és reszelt sajtot teszek rá. Addig sütöm amíg rá nem pirul a sajt.
#397
2009. június 2. 22:21
Válaszolj!





Bernáth Jánosné [Jutka Julis...

391: Hát ha ez ilyengyors süti akkor kiprobálom
#396
2009. június 2. 20:58
Előzmény Virág Lászlóné [Judó,Jutka,] 2009. június 2. 14:17
Válaszolj!





Nagy Balázsné [Zsuzsa]

390: Köszönöm szépen a receptet. szivecske
#395
2009. június 2. 20:12
Előzmény - - [-] 2009. június 2. 06:08
Válaszolj!





Ferter Éva [Évi]

385: Mi az írjátok le légysz ,nemis hallottam még.
#394
2009. június 2. 18:40
Előzmény - - [-] 2009. június 1. 19:37
Válaszolj!





Virág Lászlóné [Judó,Jutka,]

Hólabda
Hozzávalók:
50 dkg.liszt,2,5 dkg.élesztő1-1 evőkanál vaj és rum,1 tojássárgája,csipet só.
Sütéshez olaj,tetejére porcukor.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk,hozzáadjuk az élesztőt,majd a tojássárgájával,a rummal és csipetnyi sóval jól összedolgozzuk.A rétestészta keménységű tésztát cipóba formáljuk és legalább fél órát pihentetjük.Ezután késfok vastagságura nyújtjuk és derelyemetszővel ujjnyi széles csikokra vágjuk.A csikokat egyenként gömbbé formájuk és bő forró olajban aranysárgára sűtjük.Porcukorban meghempergetve kínáljuk.
#393
2009. június 2. 14:30
Válaszolj!





Virág Lászlóné [Judó,Jutka,]

391: Bocsi! ezt magamnak akartam gyűjteményembe tenni,véletlen került ide!!!Elnézést.
#392
2009. június 2. 14:22
Előzmény Virág Lászlóné [Judó,Jutka,] 2009. június 2. 14:17
Válaszolj!





Virág Lászlóné [Judó,Jutka,]

Borzaska, avagy gyorsfánk.
amennyi idő alatt felforrósodik az olaj amiben sütni fogod, annyi időbe telik az összeállítása.
6 evőkanál liszt
2 egész tojás
1 cs sütőpor
1 cs vaniliáscukor + egy pici még
csipet só
1 doboz natúr joghurt
mindezt összekevered, és kanállal szaggatod a forró olajba.
Fahéjas porcukorral, vagy lekvárral tálalod..
#391
2009. június 2. 14:17
Válaszolj!





- - [-]

Szia Zsuzsa! Dem jén Á gi receptje, nagyon finom, ide hoztam
Borzaska, avagy gyorsfánk.
amennyi idő alatt felforrósodik az olaj amiben sütni fogod, annyi időbe telik az összeállítása.
6 evőkanál liszt
2 egész tojás
1 cs sütőpor
1 cs vaniliáscukor + egy pici még
csipet só
1 doboz natúr joghurt
mindezt összekevered, és kanállal szaggatod a forró olajba.
Fahéjas porcukorral, vagy lekvárral tálalod..
#390
2009. június 2. 06:08
Válaszolj!





Nagy Balázsné [Zsuzsa]

Keleti csemege
25 dkg margarin meglágyítva, 2 tojással, 40 dkg kristálycukorral és 5 dkg kakaóval kikeverjük, majd tűzön felfőzzük.
25 dkg háztartási kekszet apróra tördelve, 10 dkg apróra vágott diót, 10 dkg mazsolát, 1 csomag kókuszreszeléket (10 dkg) keverünk bele.
Zsírpapírral bélelt őzgerinc formába öntjük, csak másnap szeleteljük.
#389
2009. június 1. 22:19
Válaszolj!





Nagy Balázsné [Zsuzsa]

Kedvet kaptam a gyorsfánkhoz, de nem találom a receptet. Segítsetek nekem, kérlek benneteket.
Az alábbi túrós süti is gyorsan elkészül:
Zita túros sütije
Hozzávalók:20 deka kristálycukor
4 egész tojás
1-2 csomag vaniliás cukor
1 citrom leve és héja
½ kg túró
4 púpos evőkanál gríz
½ cs. Sütőpor
Mindezeket összekeverem (géppel hasznos), s kivajazott és grízzel beszórt tepsibe, vagy más sütőformába beleöntöm.
Lassú tűzön. kb. fél óráig sütöm, a végén magas hőfokon a tetejét pirosra sütöm.
#388
2009. június 1. 22:17
Válaszolj!




- - [-]

Marika!!! Ez a Bőribe tészta nem 1 olcsó,de 1 évbe 1szer 2 szer meglehet csinálni.Ma nem ,majd holnap felteszem,most megyek fürdeni,és csucsulni.Jóéjszakát mindenkinek.
#387
2009. június 1. 20:44
Válaszolj!





- - [-]

385: Anci én nem ismerem, de tedd fel nyugodtan mindent amid van.
#386
2009. június 1. 20:03
Előzmény - - [-] 2009. június 1. 19:37
Válaszolj!





- - [-]

Sziasztok!!!!Lányok!!! Megcsináltam a gyorsfánkot,igaz ,újitottam rajta ,mert nem volt itthon kefír,én tejfölt tettem bele,és finom.Majd a lányom fog nagyott nézni ,ha megkóstolja.Az ojat hogy BŐRIBE TÉSZTA ismeritek e??
#385
2009. június 1. 19:37
Válaszolj!





Demjén Ágnes (Ági) [körlevel...

Szó sincs haragról, olyan jó hogy itt lehetek egy kicsit..:* Nektek. megyek az üzifalra...
#384
2009. június 1. 19:05
Válaszolj!





- - [-]

377: Szia ÁGI, neharagudj, hogy helyetted válaszoltam Ancinak,de tényleg régen találkoztunk. Örülök, hogy megjöttél.szívecske
#383
2009. június 1. 18:28
Előzmény Demjén Ágnes (Ági) [körlevel... 2009. június 1. 17:02
Válaszolj!





Ferter Éva [Évi]

379: Szia Àgi megjöttél ,örülök hogy újra itt vagy.szivecske naprendszer
#382
2009. június 1. 18:05
Előzmény Demjén Ágnes (Ági) [körlevel... 2009. június 1. 17:08
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

379: Szia Ági!Örülök,hogy újra köztünk vagy! szívecske
#381
2009. június 1. 17:25
Előzmény Demjén Ágnes (Ági) [körlevel... 2009. június 1. 17:08
Válaszolj!





Demjén Ágnes (Ági) [körlevel...

{{{Törölt hozzászólás!}}}
#380
2009. június 1. 17:09
Válaszolj!





Demjén Ágnes (Ági) [körlevel...

Epres krémes. merthogy szezonja van....
Az alap egy sima piskótatészta, amit én a nagy tepsihez 8 tojásból, 8 kanál cukorral és 8 kanál liszttel készítek.
Krém: 1,5 liter tejből 3 csomag vaníliapudinggal, (amit előbb 12 kanál cukorral, 2 tojássárgájával, 2 teáskanál zselatinnal és természetesen az 1,5 l tejből hidegen elvett tejjel keverek össze) krémet főzök, és mielőtt teljesen besűrűsödik, a 2 tojás nem túl keményre felvert habját is belefőzöm. Mikor kihűl a krém, nagyon vékonyan bekenem a piskótát, és úgy teszem rá az epret. Ezáltal az eper nem áztatja el a piskótatésztát. A többi krémet rákenem az eperre, és mehet a hűtőbe.
nagyon kiadós.....
#379
2009. június 1. 17:08
Válaszolj!





Demjén Ágnes (Ági) [körlevel...

{{{Törölt hozzászólás!}}}
#378
2009. június 1. 17:04
Válaszolj!





Demjén Ágnes (Ági) [körlevel...

itt vagyok lányok épp az este jelentkeztem be..Pusza Nektek...
Tényleg gyors lés finom a fánk.
#377
2009. június 1. 17:02
Válaszolj!





- - [-]

375: Köszönöm Anci, mindenki nevében én biztos elfogom készíteni, az unokáim imádják az édességet, ez meg aránylag hamar kész.szívecske
Látogass a többi topikjainkba is. Ide pedig nyugodtan oszd meg velünk receptjeidet.
#376
2009. június 1. 11:19
Előzmény - - [-] 2009. június 1. 11:08
Válaszolj!





- - [-]

Szia MARIKA!!! Örülök neki hogy írtál,én is fogom sütni a fánkot. TEJFÖL TORTA:Hv:2 kistejföl,5 kanál porcukor,1 csomag zselatin,1 cs. tejszihabpótló por,2 deci tej,1 van,cukor,1 gyümölcs kocsonya por. A zselatint odateszem főni 2 deci vizzel,ugy hogy ne rotyogjon,csak épp hogy felpösszenjen.Közben elkészitem az alábbiakat.A tejszinport felverem a cukorral a tejjel,a tejfölt belekavarom,és a már félig kihült zselatint is hozzákavarom alaposan.Egy széles alju tálba öntöm,ebből kellessz szeletelni is.Ezt be a hűtőbe.Ennek percek alatt meg kell keményedni.A gyümölcskocsonyát szokás szerint elkészíteni,és ha kezd megaludni,ráterítem a már kemény tortára.vissza a hűtőbe.ha rákeményedett,lehet szeletelni.a hűtőbe kell tartani amíg csak tart belőle. JÓÉTVÁGYAT HOZZÁ!!
#375
2009. június 1. 11:08
Válaszolj!





- - [-]

373: Szia Anci! Ne haragudj, hogy Ági helyett én válaszolok,de Ági már nagyon régen járt itt, családi problémái miatt. A gyorsfánkot nyugodtan készítsd el, én már kipróbáltam, nagyon finom. A tejföl torta receptjét megköszönjük, ha elküldöd. Puszillak: Marika
#374
2009. június 1. 10:43
Előzmény - - [-] 2009. június 1. 10:27
Válaszolj!





- - [-]

1: Ági.Érdekesnek ,és finomnak találom a gyorfánkot,holnap el is készítem. Nem látom a tejföl torta recepjét a sok között. Ismeritek?? Ha nem ,küldöm.
#373
2009. június 1. 10:27
Előzmény Demjén Ágnes (Ági) [körlevel... 2009. február 16. 15:03
Válaszolj!





Ferter Éva [Évi]

Színes zöldségsaláta
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma, 10 dkg vörös bab (konzerv), 10 koktélparadicsom, 4 evőkanál fehérborecet, 2 gerezd fokhagyma,4 evőkanál olívaolaj, néhány levél fejes-, jég- és madársaláta
Elkészítés:
A salátaleveleket tépd apróra, a paradicsomokat vágd félbe, a megtisztított lila hagymát kis darabokra. A babról öntsd le a levét.
Az ecetet enyhén sózd és borsozd meg, add hozzá az összezúzott fokhagymát és habverővel keverd hozzá az olívaolajat. Öntsd a salátára és tedd a hűtőszekrénybe, hogy az ízek összeérjenek. Magában vagy friss kenyérrel kínáld.
(Kígyóuborkával és zöldpaprikával tovább gazdagíthatod.)
#372
2009. május 31. 15:49
Válaszolj!





Ferter Éva [Évi]

Hamburger házilag.
Hamburger a mai korunk egyik olyan terméke, melyet szívesen fogyasztjuk.
Készítsük el házilag, szerezzünk örömet a gyermekeinknek, és családtagjainknak.
Születésnapi zsúrra, névnapra ,kitűnő vendég váró lehet!
Én így készítem el, kb. 15 főre. Ne vegyétek meg az üzletekben az előre gyártott
hamburger husit, mert sokkal finomabb a házilag előállított húspogácsa.
-1,5 kg sertés hús darálva,
-3 egész tojás,
-fűszerek ízlés szerint / ki mit szeret a húsokhoz /pl. őr. bors, oregánó, stb.
- kevés, chili paprika, /ettől nem lesz erős, csak ízesebb/,
-1 evőkanál mustár,
-3 evőkanál chilis ketchup,/ ettől kicsit csípős lesz, ha nem szeretnéd, hogy csípős legyen akkor jó minőségű ketchupit használj/
-só,
-2 fej vöröshagyma, nagyon apróra szeletelve,
Az adalékokat jól összedolgozni és kb. 1 órára hűtőbe kell tenni, hogy jól összeérjenek.
Közepes nagyságú gombócokat formálunk belőle olajos kézzel, majd ellapítjuk. mint egy hússzeleteket.
Teflonos edényben kevés zsiradékban kell kisütni.
Ezzel kész a húspogácsánk!!
-1 fej saláta,
-3 - 4 szem paradicsom, vékonyan szeletelve,
-retek, és bármi finom bele/ a te fantáziád szabja meg.
Összeállítás:
Készen vásárolt hamburger zsemléket kettévágjuk, majd kb. 30 mp. mikrózás után elkezdjük díszíteni, illv. összeállítani.
Kettévágott zsemlére teszem a szép salátalevelet, majd ketchup,mustárral meglocsolom/ itt már csak az íz miatt/követi a zöldségek, majd a húspogácsa,valamint a vékony szeletekre vágott vöröshagyma.
Ha a vékonyra vágott vöröshagymára kevés olajat csepegtetsz, és kicsit fűszerezed, nem lesz büdös annyira és sokkal finomabb lesz!!!
Itt újra lehet meglocsolni a ketcuppal,és mustárral . Végül rá kell tenni a zsemle tetejét!!!
Jó étvágyat hozzá!! Remélem te is kipróbálod!!!!!
#371
2009. május 31. 15:47
Válaszolj!





Ferter Éva [Évi]

Képviselőfánk
Hozzávalók:
20 dkg liszt
10 dkg vaj vagy margarin
5 tojás
2 dl víz
csipet só
300 ml tejszín
1 főzős puding (csoki, vanília, eper ízű)
annyi cukor, amennyi a pudig elkészítéséhez szükséges
Egy edénybe felteszem a vizet forrni a csipet sóval és a margarinnal. Ha forr a víz és elolvadt a margarin hozzáadom a lisztet (egyben) és egy falapáttal/fakanállal addig keverem, míg összeáll. Ez kb. 2 perc. Leveszem a tűzről és jól elkeverem az egyenként hozzáadott tojásokkal. Ha van kedvem, a masszával megtöltöm a habzsákomat és csinos halmocskákat nyomok a sütőpapírral vagy szilikon lappal bélelt sütőlemezre. Ha nincs kedvem habzsákozni, egyszerűen kiadagolom kanállal a tésztát a sütőlemezre. Kb 6-8 cm-re egymástól érdemes elhelyezni a halmocskákat, melyeket 180 fokra előmelegített sütőbe teszem és 15 percig nem nyitom ki a sütőt, nehogy összeessenek a fánkok. 15 perc után mérséklem a tüzet 150 fokra és még 5-8 percig sütöm, míg szép piros, mosolygós, ropogós fánkocskákat kapok.Érdemes ropogósra sütni, különben a krémtől hamar megpuhúlnak! Hagyom őket kihűlni. Közben megfőzöm a pudingot és ha sürgős a dolog, hideg vizes vízfürdőben mihamarabb kihűtöm. Ha ráérek, hagyom kihűlni magától. Ha már hideg, hozzákeverem a felvert tejszínhabot. Lehet még dúsítani a krémet extra anyagokkal: villával összetört gyümölcs (málna, eper, szeder, stb.), reszelt csokoládé, reszelt citromhéj, kinek-kinek szájíze szerint. Ha a krém elkészült kettévágom és megtöltöm a fánkokat krémmel. A tetejére lehet porcukrot szórni, vagy olvasztott csokit csurgatni.
#370
2009. május 31. 14:57
Válaszolj!





Ferter Éva [Évi]

Tejszíntorta
Hozzávalók: 7 dl tej, 40 dkg cukor, 3 zselatin, 4 habpor, szárított gyümölcsök vagy zselés cukor, margarin, kókuszliszt.
Forrásig melegítem a tejet a cukorral, majd hozzákeverem a zselatint - amit előzőleg 12 kanál hideg vízzel csomómentesen kikevertem. Amikor kihűlt, beleteszem a habporokat és robotgéppel keményre veretem. Szárított gyümölccsel gazdagítom és beleöntöm egy előzőleg margarinozott és kókuszozott edénybe. Hűtőbe teszem és 2-3 óra múlva kiborítom.
#369
2009. május 30. 20:43
Válaszolj!





Ferter Éva [Évi]

Töltött pizza
Hozzávalók:
30 dkg liszt,
1 tojás,
2 dl tej,
2 evőkanál olaj,
1.5 dkg élesztő/vagy 1 tasak szárított élesztő,
1 teáskanál cukor,
1 mokkáskanál só,
oregánó.
A hozzávalókat összegyúrom, megkelesztem. Kenyérsütőben szoktam elkészíteni. Ebből a mennyiségből 4 nagy vagy 8 kicsi darab készíthető. Kör alakúra nyújtom, a szélét körben megkenem tojással. Csak az egyik felére teszem a tölteléket, ami bármi lehet. Tejföllel megkenem és arra pakolom azt ami éppen van. Például sonka, gomba, sajt stb.
Ráhajtom a tetejét és kívülről is megkenem tojással. Reszelt sajttal megszórom és 220 fokra előmelegített sütőben a sajt pirulásáig sütöm. Jó étvágyat hozzá!
#368
2009. május 30. 20:40
Válaszolj!





Ferter Éva [Évi]

Rakott kelkáposzta
Hozzávalók:
50 dkg darált hús (sertés, csirke, pulyka), hagyma, pörköltöt készíteni,
Ízesíteni: pirospaprika, só, bors.
Kelkáposzta, sós forró vízben megfőzni, vagy párolni
10 keményre főtt tojás felkarikázva,
1 bögre rizst megpárolni,
2 pohár tejföl.
Tűzálló edénybe vagy mikrózható edénybe rétegesen belerakjuk. Először kelkáposzta, majd rizs, pörkölt, tojás, pár kanál tejföl.
A végén a maradék levet és pohár tejfölt összekavarjuk és ráöntjük. Mikróban vagy sütőben összesütjük.
Ebben az a jó, hogy ízlés szerint variálhatjuk. El szoktam ezt készíteni karfiolos-brokkolisan is! Sajtot is tehetünk rá. Kihagyhatjuk a húst is.
Jó étvágyat hozzá!
#367
2009. május 30. 17:39
Válaszolj!





Ferter Éva [Évi]

Borsos tokány erdélyi módra
Hozzávalók:
60 dkg sovány marhahús,
1 nagyobb fej hagyma,
15 dkg füstölt szalonna,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
só,
tört bors,
1 dl fehérbor,
1 dkg liszt,
1 dl tejföl.
A húst vékony, kisujjnyi csíkokra vágjuk, a szalonnát szintén. A szalonnát kisütjük, a zsírját leszűrjük, a többi zsírhoz öntjük, az apróra vágott hagymát benne megfonnyasztjuk. Beletesszük a húst, és a hagymás zsírban többszöri kevergetés mellett átsütjük. Majd vízzel fölengedjük, tört borssal bőven fűszerezve kevés lében pároljuk. Fövés közben hozzáadjuk a szeletekre vágott, héjától, magjától megtisztított paradicsomot, zöldpaprikát, a fehérbort (ami el is maradhat). Jól lefedve puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük, és hozzáadjuk a kisütött szalonnadarabokat.
Pár percnyi sütés után kevés vizet öntünk hozzá, amivel kb. 10 percig forraljuk. A tokány leve rövid , sűrű, barna színű, tartalmas. Párolt rizzsel, tört burgonyával, galuskával vagy főtt tésztával tálaljuk.
Az erdélyi borsos tokányt az előbbiekhez hasonlóan készítjük. Mikor zsírjára lesült, egy dkg liszttel meghintjük, kissé megpirítjuk, mártássűrűségűre felengedjük, jól felfőzzük és tálalás előtt 1 dl tejfölt öntünk hozzá. Lehet pár csepp ecettel és csipetnyi cukorral is fűszerezni.
(Az igazi erdélyi borsos tokányt puszlikával tálaljuk).
Jó étvágyat!
#366
2009. május 30. 16:41
Válaszolj!





Ferter Éva [Évi]

császármorzsa- osztrák módra
Hozzávalók:
- 1,25 dl tej
- 1 evőkanál tejszín (ettől lesz igazán foszlós)
- 12,5 dkg liszt
- 4-5 tojás
- 6 dkg cukor
- mazsola rumba áztatva (tetszés szerint)
- vaj
- porcukor
Elkészítés: A tejet habverő segítségével dolgozzuk össze a tejszínnel, a tojások sárgájával, a cukorral és a liszttel. Tegyük bele a mazsolát és egy csipet sót. Verjük a tojásfehérjét kemény habbá, majd keverjük óvatosan a már elkészült masszába. Serpenyőben hevítsük meg a vajat, öntsünk bele a tésztát. Miután az egyik oldalt aranybarnára sütöttük, fordítsuk meg. Nagyjából 1 perccel később villa segítségével daraboljuk fel, és süssük készre. Még melegen szórjuk meg porcukorral. Szílvalekvárral tálaljuk.
#365
2009. május 30. 08:11
Válaszolj!





Ferter Éva [Évi]

Kókuszos-meggyes muffin !
20 dkg liszt,
10 dkg vaj,
15 dkg cukor,
1 cs. vaniliás cukor,
1/2 cs. sütőpor,
késhegynyi szódabikarbona,
só,
reszelt citromhéj,
2 db tojás,
1,3 dl tej,
7 dkg kókusz.
meggy.
alapanyagot/ megyy kivételével/ jó alaposan kikeverek.A sütőformát kivajazom és kilisztezem.3/4 részig töltöm a mélyedéseket tésztával,mindegyikbe rakok 2-3 db meggyet,amit egy kicsit belenyomkodok.A sütőben megsütőm.200 fokon kb:20-23 perc alatt!
A meggy és a kókusz jó párosításnak tünik!Igen finom lett!
#364
2009. május 29. 16:24
Válaszolj!





Ferter Éva [Évi]

Burgonyakorongok
Hozzávalók:
750 g burgonya
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál petrezselyem
100 g vékonyra szelt sonkakockák
100 g liszt
1 tojássárgája
2 evőkanál vaj
Só, bors, szerecsendió
Elkészítése:
Főzd meg héjában a burgonyát, majd tedd félre kihűlni. Ha már langyos, akkor hámozd meg és reszeld le. Keverd össze a reszelt burgonyát az apróra vágott (vagy szintén lereszelt) vöröshagymával, apróra szelt petrezselyemmel, felkockázott sonkával, liszttel, tojássárgájával. Majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval.
Formázz belőle tizenkét darab golyót, melyet ha kicsit egy deszkán lelapítasz, már el is készült a korong. Süsd ki vajban a korongokat, mindkét oldalon 2-2 percig. Majd helyezd zsírpapírra, hogy ne szívjon fel túl sok zsiradékot. Köretként, de simán csak fokhagymás (kapros) tejfölbe mártogatva is nagyon finom, laktató étel.
#363
2009. május 29. 11:09
Válaszolj!





Ferter Éva [Évi]

tekercses burgonyás pogácsa!
Hozzávalók:
fél kg krumpli,
60 dkg liszt,
20 dkg margarin,
1,5 dl tej,
2 dkg élesztő,
1 db tojás,
só,
cukor
Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozom és áttöröm. A liszttel, a cukros tejben felfuttatott élesztővel, 15 dkg margarinnal, a sóval és a tojássárgájával jól összedolgozom, és duplájára kelesztem.
Fél cm vastagra kinyújtom, és hosszában három egyforma széles csíkra elvágom. A csíkok szélét 1 cm szélességben a tojásfehérjével körbe kenem. A lapok közepét olvasztott margarinnal kenem be. Ezután a csíkokat feltekerem (mint a beiglit szokták). Két cm-es karikákra felvágom, és a kikent tepsibe a vágási felületükre fektetve, lazán lerakom. (Mivel sütés közben megdagad.)
A tetejüket tojásfehérjével megkenve pihentetem kb. 15 percig. Ez alatt a sütőt előmelegítem. Közepes melegen 35-40 perc alatt megsül.
Ebből az adagból Kb:60 db kis pogácsa lesz!
#362
2009. május 29. 09:49
Válaszolj!





Ferter Éva [Évi]

Fahéjas kifli
Fahéjas kifli
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- csipet só
- 1,5 evőkanál cukor
- 4 evőkanál krémsajt
- 2 evőkanál tejföl
- 1 tojás
- fahéjas cukor
Elkészítés: Először a lisztet a csipet sóval és a vajjal összedolgozzuk, hozzáadjuk a cukrot, majd a krémsajtot, a tejfölt és a tojás sárgáját is. Az egészet összedolgozzuk, két cipóra formázzuk, és hűtőszekrényben 30 percig pihentetjük.
Ezután kerekre nyújtjuk mindkét cipót, tojásfehérjével megkenjük, és fahéjas cukorral megszórjuk. Egyenként 16 körcikkre vágjuk, és kifli formára feltekerjük, tojásfehérjével megkenjük a tetejét.
Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. A sütőből kivéve cukros vízzel megkenjük, ettől szép fényes lesz.
#361
2009. május 29. 09:34
Válaszolj!





Ferter Éva [Évi]

Mustáros marhaszelet
Mustáros marhaszelet
Hozzávalók:
- 6 db marhaszelet
- 20 dkg füstölt szalonna
- 3 dl tejföl
- 15 dkg hagyma
- bors, mustár, ízlés szerint
- 5 dl csontlé
Elkészítés: Serpenyőben kevés zsíron az apróra vágott vörös hagymát üvegesre pirítjuk. A hússzeleteket kiverjük, megkenjük mustárral, ráhelyezünk 1-1 szalonna szeletet, sózzuk, borsozzuk. Összecsavarjuk, és cérnával átkötjük. A hústekercseket ráhelyezzük a hagymára, csontlevet öntünk rá, és lassú tűzön puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, ráöntjük a tejfölt, felforraljuk, nokedli vel vagy makarónival tálaljuk.
Megjegyzés:
A mustár és a füstölt szalonna pikáns ízt ad a húsnak. Jó étvágyat!
#360
2009. május 29. 09:32
Válaszolj!





Ferter Éva [Évi]

358: Hideg eperleves ,lemaradt az eleje.
#359
2009. május 29. 09:30
Előzmény Ferter Éva [Évi] 2009. május 29. 09:30
Válaszolj!





Ferter Éva [Évi]

eg eperleves
Hideg eperleves
Hozzávalók:
- 50 dkg eper
- 5 dl tej
- 2 dl tejföl vagy tejszín
- cukor vagy méz
Elkészítés: Az epret megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük. A felszeletelt eper felét félretesszük. A másik feléhez hozzáadjuk a tejet, és jó alaposan összeturmixoljuk. Hozzákeverjük a tejfölt vagy tejszínt. Annyi tejfölt vagy tejszínt adunk hozzá, hogy ízlésünknek megfelelő sűrűségű legyen a leves. Ha szükséges, mézet vagy cukrot adhatunk a leveshez. Ha kész, belekeverjük a félretett eperdarabokat, és jól lehűtjük a levest.
Édesszájúak tejszínhabbal tálalhatják.
#358
2009. május 29. 09:30
Válaszolj!


Magyar Terézia [Teri]

417: Hát igen az egészséges életmód! Van még mit javítani rajta!
#418
2009. június 5. 04:20
Előzmény Nagy Balázsné [Zsuzsa] 2009. június 4. 20:35
Válaszolj!
nagyuska nagyuska
Címkék: Csiszár Éva, Ferter Éva, Nagy Balázsné, Erős Pistát, Horváth Ferencné, Gyarmati László,

x
a mi nyírségi Málé nevű kukoricás ételünkhöz. édesanyám készített párszor még kicsi voltam. Valami még rémlik az ízről is. Annyit tudok,hogy melegen jó. Puliszkát viszont sokat ettünk. #717 2009. november 12. 20:57 Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2009. október 20. 20:28 Válaszolj! Horváth Ferencné [Katica] Töltött liba párolt káposztával Hozzávalók: - 1 egész liba - 2-3 zsemle (ha kisebb, akkor ...
nagyuska nagyuska
x
február 18. 11:13 Válaszolj! Györffy Miklós Ákos 1769: Persze,csak 20 évvel lennék fiatalabb,vállalkoznék rá! #1770 2009. február 18. 10:17 Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2009. február 18. 10:13 Válaszolj! Szűcs Dezsőné [Vera] 1768: Szia!Én is viccnek szántam. :) #1769 2009. február 18. 10:13 Előzmény Györffy Miklós Ákos ...
nagyuska nagyuska
x
ízesítjük, majd az egészet készre pároljuk. Hozzákeverjük a rizst, a zöldborsót, és a sajt felét. A többi sajttal meghintve tálaljuk. #1815 2009. március 9. 14:28 Válaszolj! Szűcs Dezsőné [Vera] Mézes borleves Elkészítési idő: 15 perc Hozzávalók: 8 dl fehérbor, fél citrom héja, fahéj és szegfűszeg, 3 tojás sárgája, 8 dkg méz A fehérbor háromnegyed részét citromhéjjal, fahéjjal és szegfűszeggel ...
nagyuska nagyuska
x
- Szűcs Dezsőné [Vera] Lekváros-fokhagymás csirke Elkészítés: 6 csirkecombot a forgónál kettévágunk (ha valaki úgy szereti, a bőrét leveheti). Besózzuk és egy kicsit magasabb falú tepsibe vagy egyéb edénybe tesszük. Aláöntünk 1 bögre (2 dl) vizet és fóliával szorosan lefedjük. A sütőben közepes lángon kb. 40-45 percig pároljuk. Közben elkészítjük a masszát: 2 nagy fej (nem 2 gerezd!) fokhagymát megtisztítva, összezúzva, 3 evőkanál ...
nagyuska nagyuska
x
- - [-] 55: CSak visszajöttem egy órácskára, nagyon finom ez a süti. Jó étvágyat hozzá. Majd megírjátok, hogy sikerült. #56 2009. február 26. 13:52 Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2009. február 26. 12:25 Válaszolj! Szűcs Dezsőné [Vera] 53: Marika,köszönöm az ötletet!Még nem ettem ilyet. Katica,ha előbb megsütöd,nyitom az ablakot,szólj időben! ...
nagyuska nagyuska
x
belekarikázok,felfőzöm,tejfölözöm és kész. #1594 2009. január 4. 18:59 Válaszolj! Wágner Éva [Éva] 1592: Remélem így lesz!!!!! #1593 2009. január 2. 17:49 Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2009. január 2. 11:16 Válaszolj! Szűcs Dezsőné [Vera] 1591: Kipróbálom,jó lenne együtt elfogyasztani! :) #1592 2009. január 2. ...
nagyuska nagyuska
x
szórjuk be porcukorral. Az összenőtt csigákat tortaként szeletelhetjük, de csigákra is bonthatjuk. Jó étvágyat! #35 2009. március 10. 12:54 Válaszolj! Üzenet törlése Szűcs Dezsőné [Vera] Mézes borleves Elkészítési idő: 15 perc Hozzávalók: 8 dl fehérbor, fél citrom héja, fahéj és szegfűszeg, 3 tojás sárgája, 8 dkg méz A fehérbor háromnegyed részét citromhéjjal, fahéjjal és szegfűszeggel ...
nagyuska nagyuska
Süti ajánló
Nagyi bejglije rochlitzne
Téli varázs - forró csoki horvathnemagdi
Becskereki szelet macoka65
Almás krémes 4. bubszi
bejgli faciendum
Pille szelet jupiter21
Kevert kuglóf gyorsan recept gonda_katalin
Csokoládé pohárkrém recept baggesz20
Csemege kétszersült bubszi
memóriajavító ételek eva0817
Szárnyas receptek
Saslik csirkemellből suzymama
Csirkefalatok nyárson bubszi
Recept jjanosne
Tejszínes-gombás ragu yaskane
Tejszines csikeragu baratnu
Rakott karalábé csirkemellel horvathnemagdi
Bácskai cs.máj-pirított tarh.v nanoka72
Barátok kedvence - "Isteni" margitanya
Pulykasült bubszi
Csirkemell krokett, klarika47
Marhából készült ételek
LENCSEgulyás bubszi
Marhahúsleves janoselek
Gulyásleves... szelidszeder
Bosnyák rakottas bubszi
Hal a tortán jjanosne
Csikósgulyás bubszi
Hétvezér tokány gyongy66
krumplis csirke ibolya58
SZATMÁRI LAKODALmas bubszi
Bambuszgőzölés kloppenburg
Sertésből készült ételek
Hortobágyi aprópecsenye margoka59
Húsvéti szűzérmék horvathnemagdi
Gyümölcsös szűzérmék petezsolt
Bugaci húsgombóc leves ujjozsef
Székely sertéscsülök klara50
Orosz hússaláta bubszi
Ízőrzők – Oszkó – horvathnemagdi
Sütni való kolbász bubszi
Tejfölös húsos gombóc bkisseva
Rakott sütőtök receptek bkisseva
Halból készült ételek
Lazacos tojáskrém suzymama
Süllő egészben sütve tundihugi
Sajtos sült lazac ujjozsef
Kemencés tejfölös pisztráng bubszi
Különleges halragu aranyibarbara
Lazactatár krémsajttal veronika74
Balatoni halászlé 3. bubszi
Ízőrzők – Rácalmás ̵ horvathnemagdi
Cukkínis süllő bubszi
Lazacos burgonyasaláta bubszi
Vad ételek
Bakonyi fácán recept baggesz20
Hogyan készül a dödölle? grimilda
Almával töltött fácán bulac57
piSZTÁCIÁS FÁCÁNPÁSTÉTOM bubszi
Karácsonyi ételreceptek zsigaiklara
Kisalföldi vaddisznópörkölt recept kovacs_zsoka
szarvaspörkölt zsemlegombóccal faciendum
Gombás fogolypecsenye bubszi
Vacsoracsata-Szőke-Főétel veronika74
Sült fácán körtemártással klerierzsi
Spagetti ajánló
sajtos tészta, másképp tereza54
Pesto alla genovese noble
Tészta szerda korall44
Lasagne besamel mártással recept toth_beata
Paradicsomos spagetti recept jamborlulu
Csirkemájas, gombás spagetti 1vargaildyko
Saláta vacsora klarika47
Sajtos-csirkés spagetti... 1vargaildyko
bolognai muffin ! ibolya58
Dél-olasz rakott tészta. bubszi
Pizza receptek
Graham-Lisztes Pizza Tészta 1vargaildyko
Négysajtos pizza veronika74
Pizza-szendvics bubszi
Lala kifli zsokanita
Baconös kolbászos pizza tepsiben sütve bkisseva
Pizzás rúd koszegimarika
Paradicsomos-pizza horvathnemagdi
Asztalon sült pizza horvathnemagdi
Sonkás, gombás, kukoricás pizza recept kovacs_zsoka
Pizzás csiga kukoricával recept toth_beata
Hamburger receptek
Hamburger Puffancs recept boszorlany
Kolbászos hamburger horvathnemagdi
Grillezett hamburgerpogácsa panni48
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Válassza a szóját! margoka59
Házi hamburger recept baggesz20
Házi hamburger veronika74
Házi hamburger salátával recept boszorlany
Vegetáriánus hamburger moncsika77
Sajtos hamburger bubszi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU