| Busa, amúr receptek |
|
mártáshoz a leszűrt levet a megmaradt földarabolt gombával és sóval, fehérborssal ízesítve főzzük 15-20 percig, majd rántással sűrítjük és zöldség zölddel díszítjük. A fóliából kibontott tekercseket a mártással leöntve tálaljuk.
Citromos, rántott amur, busa
Hozzávalók:
1 kg halszelet
1 fél citrom leve
só
A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
A sütéshez:
bőven olaj
Elkészítés:
A felszeletelt, besózott ... |
aprochef  |
|
|
| |
| Családi ebéd |
tojás
4-5 db savanyú uborka
20 dkg sonka
2 db erőleves kocka
Erős Pista, erős paprika
só, bors
Elkészítés: A kockákból erőlevest készítünk, az uborkát, sonkát metéltre vágjuk. A tojásokból rántottát készítünk, majd ha kihűlt ezt is felszeleteljük. A sonkát kicsit megpirítjuk majd az uborkával belerakjuk
a levesbe.Kicsit főzzük, majd beletesszük a rántottát is. Sózzuk, borsozzuk majd Erős Pistával, paprikával csípőssé ... |
gereica  |
|
|
| |
| Csuka receptek |
lassan pároljuk, időnként a saját levével meglocsoljuk. Amikor majdnem megpuhult, a sütőbe tesszük, és tovább pároljuk addig, amíg a leve össze nem sűrűsödik és a hal bőre pirosra nem sül. Ekkor kivesszük, citromlével meglocsoljuk és tálaljuk.
Rántott csuka Colbert módra
Hozzávalók:
1db kb. 1 kg-os csuka (vagy kisebb)
80 g vaj
2 tojás
1 citrom
liszt
zsemlemorzsa
só
bors
a sütéshez olaj.
A ... |
aprochef  |
|
|
| |
| Diós rántott ponty |
Hozzávalók: 60 dkg pontyfilé, 4 dkg liszt, 2 tojás, 15 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg dió, só, olaj a sütéshez.
Elkészítése: A gerinccsontról leválasztott pontyfilét milliméterenkénti bevagdosással szálkátlanítjuk, és 3-4 cm széles szeletekre vágjuk. A halszeleteket sózzuk, lisztbe, tojásba, és darált dióval elkevert morzsába bundázzuk. Bő, forró olajban pirosra sütjük. Majonézes burgonyasalátával, citromszeletekkel díszítve tálaljuk. ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Főételek Karácsonyra |
|
Rántott ponty
...
Hozzávalók:
8 patkó alakú, egyenként kb. 20 dkg-os pontyszelet
5 evőkanál zsemlemorzsa
5 evőkanál zabkorpa
10 dkg zabpehelyliszt
2 tojás
só
őrölt fekete bors
A sütéshez: bőven olaj
ELKÉSZÍTÉSE:
A halat megmossuk, ha lehet, a bőrét éles késsel lefejtjük, majd a szeleteket megsózzuk, esetleg megborsozzuk, és félretesszük. A zsemlemorzsát meg a zabkorpát összekeverjük. A ... |
smiri  |
|
|
| |
| Fözzünk busából bármit...... |
díszítjük.
- A busa a legolcsóbb magyar hal, a legtöbb omega 3, omega 6 zsírsavat tartalmazza. Ennek rendszeres fogyasztása jelentősen csökkenti a szív és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Ha halról beszélünk, akkor a képzeletünk leszűkül a rántott pontyra és a halászléra, pedig egy kis fantáziával ebből a kissé jellegtelen halból is olyan remekeket készített, amely bármelyik francia étterem asztalán is megállná a helyét - hívta fel a figyelmet Lévay Ferenc, az Aranyponty ... |
maca23  |
|
|
| |
| Hal burgonyabundában - |
Hal burgonyabundában
Hozzávalók:
4 szelet, lehetőleg szálkamentes, bőr nélküli halfilé (egyenként kb. 12 dkg), 1 kiskanál só, fél mokkáskanál őrölt bors, 1 evőkanál mustár, 4 közepes burgonya, 8 dkg liszt, a sütéshez: bő olaj, a díszítéshez: 1 citrom
Elkészítés:
Ehhez az ételhez a süllő-, a fogas- vagy a pisztrángfilé a legalkalmasabb, de jó hozzá a fagyasztott tengeri hal is. Utóbbit kissé ki kell nyomkodni és leszárogatni, nehogy sütés közben szétessen. A halat ... |
korall44  |
|
|
| |
|
|