Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
5 magyaros étel, ami nem hizlal
Imádod a magyaros kajákat, de nem akarsz a pluszkilók miatt aggódni? Akkor figyelj, mert mutatunk neked néhány ételt, amiben alig van kalória, a receptek alapján pedig könnyen el is készítheted őket!

aaron-eckhart-catherine-zeta-jones-no-reservations-cosmopolitan
Lecsó (4 főre, 280 kcal/adag)

Hozzávalók:
- 1 kg paradicsom
- 2 kg paprika
- 3 vöröshagyma
- 25 dkg baromfivirsli
- esetleg 2-3 karika kolbász

Elkészítés:
A paradicsomokat hámozd meg, a paprikákat pedig mosd meg, majd karikázd fel. Ezután pucold meg és kockázd fel a hagymákat, majd pirítsd meg olajon. Ha teszel bele kolbászt, azt is karikázd fel, és szintén dobd a serpenyőbe. Amikor a hagyma már pirul, tedd bele a paprikát is, majd ha már az is kezd átfőni, add hozzá a darabokra vágott paradicsomot. Sózd és borsozd meg, aztán pár percig hagyd együtt főni az egészet, utána vedd le a tűzről. Ha könnyedebb és egészségesebb ebédre vágysz, hagyd ki a kolbászt, és az étolajat helyettesítsd olívaolajjal!

lecsó-recept-cosmopolitan

Paprikás sült hekk (4 főre, 300 kcal/adag)

Hozzávalók:

- 1 kg hekk
- 3 gerezd fokhagyma
- 7 dl tej
- 20 dkg liszt
- 3 db tojás
- só
- őrölt pirospaprika

Elkészítés:

Éjszakára áztasd be a hekkeket sós-fokhagymás tejbe, és tedd a hűtőbe. Másnap a sütés előtt a maradék 2 dl tejbe keverd bele a lisztet, a tojásokat és a pirospaprikát. Ezután a halakat mártsd bele, majd 10 perc alatt süsd ki forró olajon. Zöldséggel, rizzsel és akár barna kenyérrel is isteni finom!

paprikás-sült-hekk-recept-cosmopolitan

Tejfölös-kapros tökfőzelék (4 főre, 301 kcal/adag)

Hozzávalók:

- 1 kis fej hagyma
- 1 nagy csokor kapor
- 2 evőkanál olaj
- 800 g gyalult tök
- 3 evőkanál citromlé
- 2 zöldségleveskocka
- 4 evőkanál rétesliszt
- 2 dl tej
- 300+100 g tejföl
- negyed kiskanál pirospaprika

Elkészítés:

Kockázd fel apróra a hagymát, dinszteld meg, majd add hozzá az apróra vágott kaprot is. Tedd bele a gyalult tököt, a citromlevet és a leveskockákat, aztán öntsd fel az egészet 8 dl vízzel. Forrald fel, utána pedig mérsékelt tűzön párold puhára fedő alatt. Közben a lisztet öntsd egy tálba, add hozzá folyamatos keverés közben a tejet és a tejfölt, keverd csomómentesre, majd mehet az egész a párolódó tökhöz. A végén szórd meg a maradék kaporral, és díszítsd egy kis tejföllel.

tejfölös-kapros-tökfőzelék-recept-cosmopolitan

Tiszai halászlé (4 főre, 335kcal/adag)

Hozzávalók:

- 2 kg ponty
- 2 kg apróbb hal (keszeg, kárász, törpeharcsa)
- 50 dkg vöröshagyma
- 20 dkg paprika
- 20 dkg paradicsom
- 5 dkg pirospaprika
- 5 dkg só

Elkészítés:

Aprítsd fel a hagymát, dinszteld meg olajon, majd amikor üveges, szórd rá a pirospaprikát, és engedd fel 5-6 liter vízzel. Az apróra vágott kishalakat szintén add hozzá, de a pontyszeleteket még ne tedd bele, hanem sózd meg és tedd hűtőbe őket. Amikor a kis haldarabok már puhák, vedd le a lét a tűzről, és passzírozd át az egészet. Használhatsz halpasszírozót, vagy egy kisebb lyukú szűrőt is. Tedd vissza a tűzre a sűrű levet, majd szórd bele a karikára vágott paprikát és paradicsomot. Amikor elkezd forrni, add hozzá a besózott halszeleteket is, és 10-15 perc alatt, kis lángon főzd őket puhára.

tiszai-halászlé-recept-cosmopolitan

Töltött csirkecomb (4 főre, 471 kcal/adag)

Hozzávalók:

- 4 nagyobb csirkecomb
- só, bors
- 1 szikkadt zsemle
- 2 dl tej
- 1 csokor petrezselyem
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál finomliszt
- 1 tojássárgája
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál margarin

Elkészítés:

A csirkecombokat szórd meg sóval és borssal, majd a zsemlét áztasd be a tejbe. Miután kiázott, nyomkodd ki belőle a felesleges tejet, majd tedd egy tálba, és add hozzá az apróra vágott petrezselymet, fokhagymát, a tojássárgáját, majd ezt is ízesítsd sóval és borssal. Jól keverd össze, ezután pedig töltsd be a csirkecombok bőre alá. Tedd a combokat egy tepsiben a sütőbe, kend meg őket margarinnal, és önts a tepsibe egy pohár vizet is. Takard le alufóliával, és párold körülbelül 40 percig, majd vedd le a fóliát, és pirítsd meg a csirkecombokat. Ha aranybarnára sült, vedd ki, és már kész is! Köretként csinálj hozzá egy gyors salátát, barna rizst vagy petrezselymes burgonyát.

Link
tinka1951 tinka1951
Címkék: darabokra vágott, étolajat helyettesítsd, hekkeket sós-fokhagymás, sütés előtt, halakat mártsd, apróra vágott,

A csicsóka
tipp: - Tejszínes csicsókakrémleves: hagyományos krémlevesekhez hasonlóan készítjük. - Tejszínes csőben sült csicsóka: a vékonyra szeletelt csicsókát egy kivajazott hőálló tálban nyakon öntjük egy pohár tejszínnel, és krémesre sütjük. - Magyaros rakott csicsóka: ugyanúgy kolbásszal és tojással készül, csak a krumpli helyett csicsókával. - Vajas csicsókapüré: a puhára főtt, vagy sült zöldséget kis vajjal és tejszínnel pürésítjük. - Nyers csicsókasaláta mustáros-mézes ...
agnia agnia
A kenyértészta átváltozásai
Az így kapott felületet megpakolhatjuk bármivel. Az utóbbi években nálunk is reneszánszát éli a kenyértészta alapokon nyugvó töki pompos, alias langalló - vagy lánykori nevén kenyérlángos. Hirtelen jött karrierje nem is csoda, hiszen a magyaros, gazdag feltétje miatt hamar megkedvelték a fesztiválok vendégei, és különféle variációi az internetet is elárasztották. A langalló kicsit olyan, mint a szicíliai pizza, a sfincione. A dél-olaszoknál ez az étel egyfajta szendvicsként ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A lé a tét - avagy pár szó a
levesek Készítésükkor semmilyen sűrítési eljárást nem alkalmazunk, de a bennük főzött alapanyagokkal igen tartalmassá tehetjük. A híg leveseknél nagyon fontosak a levesbetétek. - Általános híg levesek: csontleves, húsleves - Magyaros híg levesek a pörköltalapon készített levesek: gulyásleves, lebbencsleves, tarhonyaleves, gombócleves A halászlé bográcsban az igazi! A halászlé bográcsban az igazi! - Erőlevesek: darált marhahús, tojásfehérjével, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A vékony pizzatészta receptje
pizzatészta tetejére, és a paradicsomkarikákkal takard be. Szórd rá a lecsepegtetett babot, a sonkát, a gombát. A parmezánt reszeld rá a tetejére, és előmelegített sütőben süsd meg. Magyaros feltét Hozzávalók: 25 dkg sajt 20 dkg kolbász 20 dkg bacon 5 dl paradicsomszósz 1 fej vöröshagyma fél gerezd ...
grimilda grimilda
B receptek
vízben kiáztatjuk, hártyáitól megtisztítjuk, besózzuk, tejfölt adunk hozzá és elkeverjük. Ezután a burgonyát, a hagymát és az ikrát összekeverjük, szükség szerint megsózzuk, és formában vagy mély tűzálló tálban kisütjük. Károlyi-saláta (magyarosan) Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg burgonya, 30 dkg paradicsom, 20 dkg zöldbab, 20 dkg ecetes uborka, 20 dkg nem csípős zöldpaprika, 1 fejes saláta, 1 kemény tojás, 1 csomó zöldpetrezselyem. A tartármártáshoz: másfél dl majonéz, 2-4 ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Fahéjas szelet wegnerzs
Mozart kuglóf bubszi
Somlói galuska 4. bubszi
Csokis Charlotte klara50
Mogyorós patkó bubszi
Kevert almás diós süti horvathnemagdi
Szilvásváradi rakott zsemle bubszi
Kinder szelet airam41
Házi, mazsolás túrós batyú klerierzsi
Almás vonás krémes sütemény bubszi
Szárnyas receptek
Paradicsomos,mozzarellás csirkemell recept boszorlany
Csirke chipssel (USA/cajun) bubszi
I betűs recept horvathnemagdi
berényi zölbabosleves! ibolya58
Citromos csirke rukkolás tészt bulac57
"Nem lehet abbahagyni" csirke jeryka
csirkés SÓSKALEVES bubszi
Fehérboros-kapros sertésragu cukkinis rizzsel recept jamborlulu
Bazsalikomos-tejfölös csirke veronika74
Pekingi kacsa bubszi
Marhából készült ételek
B receptek horvathnemagdi
Szász pityókaleves bubszi
Zsírégető leves zsuzsaeskrisz
Puchero (nemzeti eledel) bubszi
Ír sörös gulyás: ujjozsef
Marhatekercs narancsmártásban zsokanita
Hachis parmentier macoka65
Vargányás Babgulyás recept jamborlulu
Receptek horvathnemagdi
Hajdúsági tokány bubszi
Sertésből készült ételek
Palócleves recept baggesz20
Stefánia vagdalt klerierzsi
Csülök cipóban sütve recept baggesz20
Karácsonyi menüajánlat horvathnemagdi
Herány tokány bubszi
Olasz töltött cukkíni bubszi
brassói rakott káposzta ! ibolya58
Gesztenyével töltött puly zsokanita
F betűs recept horvathnemagdi
borsodi sonkás pecsenye ibolya58
Halból készült ételek
Svéd zöldsaláta recept baggesz20
Dunai halászlé 3 (Dunaújvárosi bubszi
Gyors és pikáns falatok horvathnemagdi
K betűs receptek horvathnemagdi
Halreceptek pontyból. csibi52
Dunai halászlé 3 (Dunaújvárosi bubszi
Nagybaracskai halászlé .... bubszi
Mit főzzek a hétvégére tinka1951
Karácsonyi menü - újragondolva tinka1951
Ponty forrázva bubszi
Vad ételek
Hogyan készül a dödölle? grimilda
A gyöngytyúkon a világ szeme------------- bordat
Óda a töltött káposztához tripike
Vacsoracsata-Barbi-Főétel veronika74
Vadkacsa mézeskalácsos horvathnemagdi
Borsikafű nnpapszi
Fácánleves rochlitzne
Vadkacsa forró gyümölccsel klerierzsi
kisalföldi fácánleves ! ibolya58
Almával töltött fácán 1vargaildyko
Spagetti ajánló
Sajtos csirkemell gesztenyefa
Fokhagymás spagetti margoka59
Tésztasaláta virslivel és csirkemellel recept zsokanita
Spagetti holland módra ... mailona
Gombás csirkeragu-spagettivel- edesangyal
x nagyuska
Burgonyás rakott tészta horvathnemagdi
Carbonara spagetti bordat
Hagymás-sütőtökös spagetti recept toth_beata
Gombás tejszínes spagetti klerierzsi
Pizza receptek
Pizzás csiga yaskane
Tatu kifli suzymama
Kolbászos-pizza horvathnemagdi
Pizza 2 horvathnemagdi
Töki pompos / a magyar pizza/ gabfe
Kolbászos-pizza jupiter21
Így készül a levendulás cukor és a levendulás só! anna4459
Pizza ai quattro formaggi 1 bubszi
Pizza gabfe
Családunk kedvence sarkadykati
Hamburger receptek
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Házi hamburger recept gonda_katalin
Házi hamburger veronika74
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Hamburger buci recept boszorlany
Szezámmag fejesnemagdi
Hamburger baratnu
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Hamburger buci recept jamborlulu
Hamburger zsemle recept baggesz20
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU