Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Vadas
Vadas leveszöldségből zsemlegombóccal

Hozzávalók:

* A leveshez:
* 80 dkg marhahús
* 5 közepes szál sárgarépa
* 1 fehérrépa
* 1 zeller
* 1 vöröshagyma
* 2 kis krumpli
* 5 kis gerezd fokhagyma
* 2-3 babérlevél
* 6 szem bors
* só
* A mártáshoz:
* 2-3 evőkanál cukor
* 2 evőkanál olaj
* 2 evőkanál mustár
* 2 dl tejföl
* 4-5 szem borókabogyó
* 2 babérlevél
* 1 cirom
* só
* A zsemlegombóchoz:
* 5-6 zsemle vagy 50 dkg szeletelt kenyér
* 1 nagy csokor petrezselyem
* só
* bors
* 1 fej hagyma
* 1 marék kockázott bacon
* 1 evőkanál szárított majoranna
* 2-3 tojás
* 1-2 dl tej
* liszt

Elkészítés:

A levesbe való zöldségeket megtisztítom, és nagyobb darabokban a szeletelt marhahússal felteszem levesnek főni. Erre mindenkinek megvan a maga technikaja, a lényeg, hogy finom húslevest főzzünk belőle. Miutan gézlapon átszűrtük a levest, és kivadásztuk belőle a sűrűjét, a sárgarépákat, egy kis darab zellert, egy kis szál fehérrépát, a hagyma felét, a krumplikat és a fokhagymákat leturmixoljuk. Vigyazzunk, hogy se a bors, se a babér ne kerüljön bele.

Egy nagy teflon serpenyőbe kevés olajat öntünk, majd rá cukrot, és addig pirítjuk, míg darabossá karamellizálódik, ekkor egy kis merőkanál levessel felöntjük. Ne ijedjen meg senki, ilyenkor egy nagy, kemény cukordarab lesz belőle, de ez egy perc alatt majd szépen felolvad a lében. Ezutan a leturmixolt zöldségeket teszem bele a serpenyőbe, fűszerezem a borókabogyóval, babérral, sóval, borssal, mustárral. A cirom héját is beleteszem, vigyázva, hogy a fehér része ne kerüljön bele, és a levét is belefacsarom. Én nem szoktam semmivel sem sűríteni, mert a krumpli besűríti, bár ha kell, a tejfölbe keverhetünk egy kis lisztet vagy étkezési keményítőt. Szóval megy bele a tejföl, jól összekavarom, majd beleteszem a húszeleteket. így főzöm még 15-20 pecig, közepes lángon, gyakran megkeverve.

Ezalatt a kenyeret vagy zsemlét 1x1 centis kockákra vágom, és egy kis olajjal meglocsolt nagy tepsibe teszem, majd a tepsit 190 fokos sütőbe, hogy itt időzzön, míg megpirul minden oldala egy kicsit. Apróra vágom a petrezselymet, a hagymát és a bacont (ha nem kockázott), és egy másik serpenyőben megfuttatom őket, míg a hagyma megfonnyad kicsit. Egy tálban összedolgozom a kenyérrel, a tojásokkal, a tejjel, és annyi lisztet szórok rá, hogy jól formázható massza legyen. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsiben visszateszem a sütőbe, és addig sütöm 190 fokon, míg szépen megpirul a teteje. Nagy lapostányérra teszem a gombócokat és a hússzeleteket, és dúsan meglocsolom a mártással. Egy kiskanál tejföllel teszem még gusztusosabbá.
Megjegyzés:

A húslevest általában másnap esszük egy kis csigatésztával, a vadast meg frissen elpusztítjuk. Egyszerű, bár sok a mosatlan vele. :) Ja, és kérlek, ne írjátok, hogy ez nem is vadas, ez valami ahhoz nagyon hasonló íz, és hamar kész van. Biztos van olyan, aki szereti a gyorsabb verziókat éhes, de elfoglalt hétköznapokra. A férjem még nem panaszkodott. :) Jó étvágyat hozzá!
vicky0709 vicky0709
Címkék: nagy teflon, perc alatt, leturmixolt zöldségeket, cirom héját, fehér része, krumpli besűríti,

*UPDATE* Vadas zsemlegombóccal
Vadas zsemlegombóccal Hozzávalók 4 főre: 50 dkg bélszín Pácléhez: 12 dkg sárga-, és fehérrépa vegyesen 1 kis fej hagyma 1 szem borókabogyó 2-3 szem bors 1 babérlevél 1 cl ecet só Szószhoz: 1 ek lowcarb liszt 1 dkg zero cukor Update mustár citromlé Zsemlegombóchoz: 2 szikkadt Update zsemle 2 ek olaj a pirításhoz 10 dkg lowcarb liszt 10 dkg ...
1vargaildyko 1vargaildyko
3 isteni császármorzsa
3 isteni császármorzsa-variáció Kompóttal, lekvárral tálalva egyaránt finom mindhárom változat. Ferenc József császárnak sem véletlenül lett a kedvence. Bár több legenda szól kialakulásáról, a legelterjedtebb történet Ferenc József egyik vadászatához kapcsolódik. Egy alkalommal vadászat közben a császár lemaradt kísérőitől. Az erdőben eltévedve egyre éhesebben próbálta megtalálni társait, de csak egy kunyhóra bukkant. A szegény ház gazdasszonya épp vacsorát készített, amikor az ...
grimilda grimilda
3 isteni császármorzsa
Kompóttal, lekvárral tálalva egyaránt finom mindhárom változat. Ferenc József császárnak sem véletlenül lett a kedvence. Bár több legenda szól kialakulásáról, a legelterjedtebb történet Ferenc József egyik vadászatához kapcsolódik. Egy alkalommal vadászat közben a császár lemaradt kísérőitől. Az erdőben eltévedve egyre éhesebben próbálta megtalálni társait, de csak egy kunyhóra bukkant. A szegény ház gazdasszonya épp vacsorát készített, amikor az uralkodó bekopogott hozzá. Az öreg ...
agimami7 agimami7
A lé a tét - avagy pár szó a
A lé a tét - avagy pár szó a levesekről Mi, magyarok, nehezen tudjuk elképzelni az ebédet leves nélkül, sőt a vasárnapi ,,kirántott húshoz" (vegyes körettel, uborkasalátával) egyenesen elengedhetetlen egy jóképű orjaleves, minek alapanyagát az a sertésgerinc képezi, melyről féltő gondoskodással lefejtettük a karaj húsát, természetesen bőven hagyva a csonton levesnek valót. És amikor már tálunkban aranylik, illatozik ételünk, bőséggel zöldségelve, cérnametélttel ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A vadas és a zsemlegombóc
A vadas és a zsemlegombóc receptje A klasszikus vadas marhából készül, de készítheted csirkéből is. A leginkább hozzáillő köret, a zsemlegombóc fortélyait is ellesheted. A vadas klasszikus receptjében marhahús szerepel. Ma azonban már mindenki olyan húst használ, amit szeret, így lehet pulyka-, de csirkevadast is készíteni. Zsemlegombóc Hozzávalók: 25 dkg liszt 2 zsemle vagy 2 szelet kenyér 1 tojás víz ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Adventi finomságok
Adventi finomságok húsz perc alatt Hideg téli vasárnapok, amiket jó felmelegíteni egy kis meghittséggel: sütik, némi forró ital, a gyertyák fényei, barátok vagy család, a lényeg, hogy együtt legyünk. Az adventi időszak szép, és nemcsak azért, mert az ünnepi várakozást jelenti, hanem mert a miénk lehet, a maga békéjével együtt. Ajándékozd meg magad egy-egy nyugodt órával, vendégeidet meg néhány finom falattal. Mindkettőben segítünk. Forró ital: Málnás teaflip A málnateát leforrázzuk ...
keri007 keri007
Almás-sajtos vadkacsa
Hozzávalók: 2 db vadkacsamell filé 2 db egész vadkacsacomb 3 db alma 20 dkg füstölt sajt 10 dkg füstölt szalonna 2 dl tejföl só bors liszt vadas fűszerkeverék Elkészítés: A melleket megmossuk, majd szeleteljük. A combokat szintén mossuk és kettévágjuk a forgóknál. A szalonna szeleteket tűzálló edény aljára fektetjük és rárakjuk a kissé kiveregetett, a combot bevagdalt, sóval borssal, fűszerkeverékkel megszórt és lisztbe forgatott húsokat. Az almát ...
ujjozsef ujjozsef
Süti ajánló
Churros recept jamborlulu
Fagylaltos rolád rochlitzne
Sütőtökös muffin II. yaskane
Kókuszos édesség bubszi
sütemények offramaja
Icu szelet bubszi
Vaníliáskarika suzymama
Ünne-pite bubszi
Gyufaszál veronika74
Citromos - szilvalekváros- sütemény gereica
Szárnyas receptek
Csirke korma bubszi
Roma konyha bkisseva
Őzgerincben sült csirkemell horvathnemagdi
Gombás kacsaragu bubszi
Zöldséges csirkecomb bubszi
Nudlisaláta horvathnemagdi
Brokkolival töltött csirkemell magdus60
Kínai zöldséges-csirkés rizs veronika74
Olivier saláta bkisseva
Sajtos csirkeszárny klara50
Marhából készült ételek
Rakott kelkáposzta kisa622
Kolozsvári gulyás bubszi
Gulyásleves paradicsommal ízesítve recept boszorlany
Delipecsenye recept gonda_katalin
Csevap recept kovacs_zsoka
Sziléziai göngyölt hús! horvathnemagdi
Mészáros tokány bubszi
Ínyenctekercs 1vargaildyko
Ízőrzők – Hegykő – horvathnemagdi
A vadas és a zsemlegombóc horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Túrós sztrapacska zsokanita
Pásztorpite: ujjozsef
Svéd húsgolyók horvathnemagdi
Stefánia sajttal és baconnel suzymama
Rántott husi sajtos panírban recept gonda_katalin
Boros pecsenye mamucika
Erdélyi rakott káposzta moncsika77
Csülkös-babos káposzta zsokanita
Felvidéki pikáns gombócleves bubszi
Húspástétom bubszi
Halból készült ételek
Fogas tempura sütőtökkel suzymama
Rakott húsételek spanyolsky
Lazacos spagetti recept jamborlulu
A tökéletes spenótfőzelék grimilda
Harcsa almás-mustáros szósszal aranyibarbara
karácsonyi pisztráng faciendum
Halászlé haltáskával bodaaniko
Sült keszeg tejfelben peterimajoridozsahe
Kató-féle halászlé bubszi
Pisztráng vitaminsalátával és hagymás burgonyával recept jamborlulu
Vad ételek
Hogyan készül a dödölle? grimilda
Kapros gyöngytyúkcomb bubszi
Kisalföldi fácánleves bubszi
Lazacborda artois módon bubszi
Vadkacsa forró gyümölccsel klerierzsi
Vacsoracsata-Szőke-Főétel veronika74
x nagyuska
Szarvas ragu recept kovacs_zsoka
B betűs receptek horvathnemagdi
Bableves szarvaspörkölttel tundihugi
Spagetti ajánló
Vörösboros spagetti bubszi
Finom falatok piroska0101
Sajtos sertésborda 1vargaildyko
Chilis- fokhagymás spagetti recept jamborlulu
Bolognai spagetti kovacsborbala
Abruzzói mártás bubszi
Paradicsomos húsgombóc. baratnu
Hamis bolognai spagetti. bubszi
Spórolós spagettik: 3 recept tinka1951
Spagetti a la poverella - Szegényasszony spagettije yaskane
Pizza receptek
Gluténmentes-pizza horvathnemagdi
Pizzás rúd aranyibarbara
Rókás pizza recept toth_beata
Francia hagymás lepény gabfe
pizzás és mákos csigák grimilda
Mindentudó kalácstészta bubszi
Hús nélküli Reggeli,Vacsora jaksika
lilahagymás pizza falatok ! ibolya58
Egy nagy tepsi pizza fél óra alatt pár száz forintból! tinka1951
Pizzas muffin ketchuppal recept gonda_katalin
Hamburger receptek
Virslis kifli veronika74
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Vegetáriánus hamburger moncsika77
Ma itt jártam: sarkadykati
Hamburger zsemle házilag recept baggesz20
Kolbászos hamburger horvathnemagdi
Sajtos hamburger recept kovacs_zsoka
Pljeskavica, csevap, mititei horvathnemagdi
Szezám(mag)! Tárulj! horvathnemagdi
Csirkeburger recept jamborlulu
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU