Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők – Görgeteg ̵
Ízőrzők - Görgeteg - receptek

Becsinált leves
Hozzávalók: egy megtisztított csirke, vagy kakas, 5 szál sárgarépa, 3 petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem és zeller zöldje, 1 csípős zöldpaprika, 1 paprika, 20 szem egész bors, só.
A daragaluskához: 4 tojás, 10 dkg búzadara, csipetnyi só, diónyi zsír.
A sárgarépát és petrezselymet megtisztítjuk, és kisebb darabokra vágjuk.
A bontott csirkét, vagy kakast feldaraboljuk, és egy nagy leveses fazékba, bő, hideg vízbe tesszük. Lassú tűzön forrásig főzzük. Amennyiben szükséges, leszedjük a habját, beletesszük a sárgarépa-és petrezselyem gyökeret, a kétféle zöldpaprikát, a megtisztított hagymákat. Fűszerezzük borssal és sóval. Továbbra is takaréklángon főzzük.
Egy óra múlva hozzáadjuk a zeller-és petrezselyem zöldjét, és ha szükséges, sóval ízesítjük.
Daragaluskát készítünk. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A fehérjét felverjük habnak, a sárgáját elkeverjük. Lazán hozzáadjuk a habot, apránként annyi búzadarát, hogy ne legyen túl kemény a galuskánk. Csipetnyi sóval ízesítjük, és kevéske zsírral lazítjuk a masszát. Állni hagyjuk, hogy a búzadara megdagadjon.
A levesből kivesszük a petrezselyem-és zeller zöldeket, paprikákat, és hagymákat. Beleszaggatjuk a galuskákat, átforraljuk, és máris tálalhatjuk.

Borsós káposzta
Hozzávalók: 1 füstölt csülök, egy kg sertés lapocka, fél kg szeletelt oldalas, fél liter beáztatott bab, egy kg savanyú káposzta, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 zöldpaprika, só, őrölt fűszerpaprika, 2 evőkanál sertészsír, 1 púpos evőkanál liszt.
Kockákra vágjuk a füstölt csülköt, és a csonttal együtt egy nagy leveses fazékba, hideg vízbe tesszük, majd elkezdjük főzni. Közben a lapockát, és az oldalast is kisebb darabokra vágjuk.
A vöröshagymát felkockázzuk, és egy másik edényben, evőkanálnyi zsírban üvegesre pároljuk. Hozzákeverjük a szintén kis darabokra szeletelt zöldpaprikát, és a lapockát. Őrölt fűszerpaprikával megszórjuk, beletesszük az oldalast, felöntjük félliternyi vízzel, és fedő alatt puhára főzzük.
A leveses fazékban puhuló csülökhöz adjuk a beáztatott babot, és amikor már mindkettő puhára főtt, összeöntjük a rotyogó pörkölttel. Beletesszük a savanyú káposztát, a megtisztított fokhagyma gerezdeket, és ha szükséges, sóval ízesítjük.
A megmaradt zsírban lepirítjuk a lisztet, fűszerpaprikával megszórjuk, vízzel felengedjük, és berántjuk a borsós káposztánkat. Ekkor már csak egyet forralunk rajta, és máris tálalhatjuk.

Krumplis tészta
Hozzávalók: egy kg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál sertészsír, só, 1 evőkanál őrölt fűszerpaprika.
A tésztához (2 levél): 45 dkg liszt, 3 tojás, só, a főzővízbe diónyi zsír.
A krumplit megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. A vöröshagymát is felkockázzuk. A sertészsírt felmelegítjük, és csipetnyi sóval üvegesre pároljuk benne a hagymát. Megszórjuk pirospaprikával, majd belekeverjük a krumplit. Kevés vízzel puhára pároljuk, közben sóval ízesítjük.
A tésztához a lisztet csipetnyi sóval, a tojásokkal, és kevés vízzel összegyúrjuk. Szép simára kidolgozzuk. A gyúródeszkát meglisztezzük, ráborítjuk a tésztát, ott is átdolgozzuk, majd két cipót alakítunk ki belőle. Mindkettőt kisodorjuk, közben gyakran lisztezzük.
A kinyújtott tésztákat kicsit száradni hagyjuk. A pihentetés után sodrófára tekerjük, éles késsel hosszában kétfelé vágjuk, és felkockázzuk.
Közben bő vizet forralunk, amibe kevés zsírt teszünk. Amikor már lobog, az egyik levél kockatésztát kifőzzük benne. A másik adagot később használhatjuk fel.
A kifőtt tésztát hideg vízzel leöblítjük, hogy ne ragadjon, és a krumplihoz keverjük.
Salátával, uborkával kínáljuk.

Házi kenyér és langali
Hozzávalók: (3 kenyérhez és 2 langalihoz): hat kg liszt, az előző sütésből félretett kovász, 5 dkg élesztő, só. A langalihoz 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál zsír, só, négy dl tejföl.
Az előző sütésből félretett kovászt bő, langyos vízbe beáztatjuk. A lisztet dagasztóteknőbe szitáljuk. A megázott kovászt a lisztben kialakított mélyedésbe öntjük, belemorzsolunk egy élesztőt, és kevés liszttel összekeverjük. Fél liter langyos vízzel leöntjük, terítővel letakarjuk, és pihentetjük.
Amikor megkelt a kovász, teljesen betakarjuk liszttel, ennek a tetejére szórjuk a sót, hogy ne érintkezzen az élesztős masszával. Kidagasztjuk a kenyértésztát. Apránként annyi langyos vizet adagolunk a liszthez, hogy rugalmas, de kemény tésztát kapjunk, mert ha nagyon lágy, akkor nem lesz szép magas a kenyér. Amikor már simára kidolgoztuk, akkor újra letakarjuk, és egy órát kelesztjük.
Ezután háromfelé szakasztjuk a kenyeret. Mindháromból kerek cipót formálunk, és lisztezett vászonruhával bélelt tálakba helyezzük úgy, hogy az alja legyen felfelé. Meglisztezzük, és betakargatjuk.
A tésztából egy kisebb adagot félreteszünk, ebből készítjük a langalit. A dagasztóedény aljából a maradék anyagot kanállal kikaparjuk, összemorzsoljuk liszttel, és kiszárítjuk, ez lesz a következő kenyerünk kovásza.
Amennyiben kemencében sütjük a kenyeret, akkor azt már dagasztás előtt be kell fűteni. Amikor leégett a tűz, a parazsat kihúzzuk, vizes pemettel áttöröljük a kemence alját, hogy egy kis pára is képződjön, és ne legyen nagyon kormos, ne égjen le a kenyerünk alja.
Elsőként a langalit nyújtjuk ki vékonyra, és ezt tesszük a kemencébe (sütőbe). Amikor szép pirosra sült, fokhagymával átdörzsöljük, zsírral megkenjük, és gazdagon meglocsoljuk tejföllel.
A kenyereket ezután tesszük a kemencébe. A szép ropogósra sült kenyereket még forrón átmosdatjuk vízzel, vászonterítővel letakarjuk, hogy kicsit átpárolódjanak.

Kacsasült párolt káposztával
Hozzávalók: egy szép megtisztított kacsa, só, őrölt bors.
A káposztához: 2 fej vörös káposzta, 2 nagy fej vöröshagyma, só, 2 evőkanál sertészsír, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál ecet.
A körethez: egy kg burgonya, 2 vöröshagyma, 2 evőkanál sertészsír, só.
A megtisztított pecsenyekacsát átmossuk, a zsírosabb részeit levágjuk. Ezekből, és a kacsa májából fejedelmi vacsorát készíthetünk úgy, hogy a kisebb kockákra vágott szalonnadarabkák alá kevés vizet öntünk, és átpároljuk, majd kisütjük. Amikor már majdnem kész a töpörtyű, mellétesszük a májat, és együtt elkészítjük. Kevés sóval, és őrölt borssal fűszerezzük, így tesszük az asztalra.
A kacsát kívül-belül jól besózzuk, megszórjuk őrölt fekete borssal. Nagy sütőtepsibe helyezzük, vizet öntünk alá, a vastagabb részeit kicsit bevágjuk, hogy ott is jól átsüljön, és 2-3 óráig sütjük. Közben saját lecsöpögő zsírjával, vagy sörrel is kenegethetjük, hogy szép piros legyen.
Sertészsírban karikára vágott hagymát párolunk. A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd összekeverjük a párolt hagymával.
A káposztát legyaluljuk, enyhén besózzuk, és állni hagyjuk. A vöröshagymát cikkekre vágjuk. A sertészsírban megpároljuk a hagymát, öntünk rá kevés meleg vizet, cukorral és ecettel ízesítjük. A káposzta levét kinyomjuk. A hagymás léhez keverjük a káposztát, és néha megkevergetve, az egészet összepároljuk.
A pirosra sült kacsát tálra helyezzük, egyik oldalára hagymás krumplit, a másikra párolt káposztát halmozunk.

Mákos kukoricaprósza
Hozzávalók: fél liter langyos tej, 3 dkg élesztő, 10 dkg cukor, 3 egész tojás, 1 teáskanál só, 60 dkg kukoricaliszt, 10 dkg sertészsír, 15 dkg darált mák 15 dkg cukorral összekeverve, 1 citrom reszelt héja, a tetejére porcukor. A tepsi kikenéséhez sertészsír, liszt.
Két dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A többi tejet is meglangyosítjuk, beleöntjük a megkelt masszát, elkeverjük benne az egész tojásokat, cukorral, sóval ízesítjük, végül a kukoricaliszttel összeállítjuk a tésztát.
Letakarjuk, és meleg helyre félretesszük pihenni.
Kizsírozzuk, és búzaliszttel megszórunk egy tepsit. A massza harmadát elterítjük az aljában. A cukros mákba belekeverjük a reszelt citromhéjat, és a felét ráhintjük a tésztára. Újra prószatészta következik, amit befedünk a mák másik felével. A tetejét teljesen betakarjuk a maradék kukoricás masszával. Ismét pihentetjük 10-15 percet.
Előmelegített sütőben megsütjük, ezután kicsit hűlni hagyjuk, és szeleteljük. Ha szeretjük, porcukorral megszórhatjuk a tetejét.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: megtisztított hagymákat, zeller-és petrezselyem, tojások sárgáját, fehérjét felverjük, sárgáját elkeverjük, búzadara megdagadjon,

1-2-3 Recept
Vecsési töltött hús Hozzávalók: 50 dkg sertésdagadó, 50 dkg savanyú káposzta, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 evőkanál mustár, 1 tojás, 1-2 evőkanál zsemlemorzsa, 5 dkg szalonna, só és őrölt fekete bors, ízlés szerint, 1 mokkáskanál csombor (borsikafű), 2 gerezd fokhagyma Elkészítés: A dagadót töltésre előkészítem, vagyis éles, hegyes pengéjű késsel felszúrom. Kívül-belül sóval bedörzsölöm. A füstölt szalonnát apróra vágom, zsírját kiolvasztom. A szalonnapörcöt kiveszem a zsírból, és ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
1.Töltött sült csirkemell.... ÉS 2.Karaj
vöröshagyma 4-5 k olaj 2 dl főzőtejszín 20% Elkészítése: A karaj szeleteket meghintjük sóval, borssal és bedörzsöljük mindkét oldalukat mustárral (nekem 1 púpos teáskanálnyi jutott minden szeletre). A megtisztított vöröshagymát kockára vágjuk. Egy magasabb falú serpenyőben 4-5 kanál olajat forrósítunk. Ha már jó forró a husik mindkét oldalát hirtelen megsütjük rajta, épp hogy kapjon egy kis barnás színt. Kiemeljük az olajból, majd az apróra vágott ...
anci-ani anci-ani
14 napos lúgosító étrend
Reggeli: virsli kenyérrel, paradicsomlével Hozzávalók: 5 dkg főtt virsli 5 dkg rozsos kenyér 2 dl 100%-s paradicsomlé Tízórai: mézes eper Hozzávalók: 20 dkg eper 2 dkg méz Elkészítés: A megtisztított epret mézzel megcsorgatva fogyasztjuk. Ebéd: joghurtos gomba, abonettel Hozzávalók: 2 dl joghurt 30 dkg friss szeletelt vagy konzerv szeletelt gomba 2 db normál abonett ízlés szerint só, fehér őrölt ...
grimilda grimilda
15 gyors vacsora, 3 hétre ötlet
tojás őrölt fehér bors 1 db nagy fej kínai kel A kínai kelt megtisztítjuk, és jól megmossuk, vastag torzsáját kivágjuk, leveleire szedjük. A nagyobb leveleket kisebb darabokra tépkedjük szét, majd tegyük a hűtőszekrénybe. A megtisztított kemény tojások fehérjéjét apró kockára vágjuk. A sárgáját villával összetörjük, olajjal, mustárral, az átszűrt citrom levével, sóval, kevés borssal összekeverjük, majd ezt az öntetet ráöntjük a hideg salátára, és óvatosan ...
anna4459 anna4459
2 hét lúgosító étrend
Reggeli: virsli kenyérrel, paradicsomlével Hozzávalók: 5 dkg főtt virsli 5 dkg rozsos kenyér 2 dl 100%-s paradicsomlé Tízórai: mézes eper Hozzávalók: 20 dkg eper 2 dkg méz Elkészítés: A megtisztított epret mézzel megcsorgatva fogyasztjuk. Ebéd: joghurtos gomba, abonettel Hozzávalók: 2 dl joghurt 30 dkg friss szeletelt vagy konzerv szeletelt gomba 2 db normál abonett ízlés szerint só, fehér őrölt ...
brozsika brozsika
3 remek Brassói aprópecsenye
tálalom. Brassói aprópecsenye apróhúsból! Hozzávalók 3-4 személyre: 50 dkg apróhús, 5 evőkanál olaj, 3 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, őrölt bors, só A húst (sertést vagy pulykát) vágd 1,5 -2 cm-es kockákra. A megtisztított vöröshagymát aprítsd finomra, és az olajon előbb pirítsd üvegesre, majd pici vizet aláöntve párold meg. Tedd hozzá a húst és a zúzott fokhagymát, sózd, borsozd. Ha a hús a pirítástól már megfehéredett, önts alá egy kis (legfeljebb negyedujjnyi) ...
agimami7 agimami7
4 csirkepörkölt variáció
dkg paradicsom, 2 sárgarépa, 1 kisebb zeller, 1 kisebb padlizsán, 1 kisebb cukkíni, 2 babérlevél, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl fehérbor, 1 dl vörösbor, 1 dl olaj, 1/2 csomó friss petrezselyem, egy csipet őrölt fekete bors Elkészítése: A megtisztított csirkét alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, majd feldaraboljuk. Az előhevített olajon lepirítjuk az áttört fokhagymát. Hozzátesszük a húst, és felöntjük a Maggi Szárnyas-húsleves kockából készített levessel. Babérlevéllel, kevés őrölt borssal ízesítjük, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
4 isteni, laktató főétel
süsd. Zöldséggel töltött pulykarolád Hozzávalók 4 személyre: fél kg pulykamell 20 dkg póréhagyma 20 dkg sárgarépa 10 dkg hagyma olaj só bors petrezselyem mustár szerecsendió húslé A megtisztított sárgarépát és a póréhagymát forró vízben blansírozd - pár percig forró vízben főzd -, majd öblítsd és csöpögtesd le. A húst kend be a mustárral, helyezd rá a hagymakarikákat, a póréhagymalevelet és a sárgarépát, majd tekerd roláddá, ...
cs1cs1k3 cs1cs1k3
Süti ajánló
Karácsonyi hablánc bubszi
Cseresznyés v. meggyes pite aranyibarbara
Sonkás piskóta-rolád bubszi
napraforgós sütötökös muffin ibolya58
kókuszos vanília krémes quacline
Kinder pingui bubszi
Ördögszelet bubszi
Tejfölös csodabogár veronika74
Citromhab rochlitzne
Linzer tészta alaprecept bokodi53
Szárnyas receptek
Óvári szelet nanoka72
Konfetti pulyka céklás krumplipürével recept boszorlany
Matróztál horvathnemagdi
A Szárnyas galuska receptje: ujjozsef
Brokkolival töltött csirkemell magdus60
Pulykamell-szeletek rokfortos bubszi
Ezt edd, ha városban élsz! horvathnemagdi
Csirkemell íjászmester módra horvathnemagdi
olajon sült csirke galangal mó bubszi
Illatos,oml,pulykaszelet jucko46
Marhából készült ételek
Padlizsános vagdalt bubszi
Marhanyelv, körözöttel töltve klerierzsi
Debreceni tokány 6. bubszi
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Derített gulyásleves horvathnemagdi
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
Szatmári lakodalmas bubszi
Bolognai szendvics recept baggesz20
Így készítsd el a húslevest grimilda
Kolozsvári gulyás bubszi
Sertésből készült ételek
Grillezett burgonya bubszi
Roston szűzpecsenye édesburgonyával recept gonda_katalin
Rakott kelkáposzta maroka
] Húspogácsák savanyú káposztá bubszi
Töltött paprika francia módon 1vargaildyko
Tojásos húskenyér margoka59
Brassói káposzta bubszi
Almás receptek bkisseva
Így szoktam készíteni a paradicsomos húsgombócot is persze p suzymama
Szegedi lecsós szűzérmék bubszi
Halból készült ételek
Karácsonyi ételreceptek zsigaiklara
Receptek horvathnemagdi
Házi "szardínia" készítése bubszi
Rostonsült ponty fűszeres vajj bubszi
Rácponty I. bubszi
Öreghalász-lé bubszi
Dunai halászlé vegyes halból 1 bubszi
Dunai halászlé vegyes halból 2 bubszi
csombor faciendum
Pontyhalászlé tundihugi
Vad ételek
Vadhús horvathnemagdi
Gesztenyével töltött fácán taltos1
Recept rakosferenc
Kisalföldi vaddisznópörkölt recept kovacs_zsoka
Fácán rizzsel, bácskai módra bubszi
savanyú burgonyaleves ibolya58
Bácskai fácán rizzsel bubszi
Kisalföldi fácánleves bubszi
Receptek horvathnemagdi
Lazac görögös jellegű salátáva rochlitzne
Spagetti ajánló
Cukkinis ételek bkisseva
Kapros thai tészta recept jamborlulu
Paprika trikolor recept jamborlulu
Fehérboros-gombás csirkemell recept gonda_katalin
Citromos csirkecombok bulac57
Majorannás tokány spagettivel recept toth_beata
Spagetti ahogy én készítem recept gonda_katalin
Bolognai spagetti horvathnemagdi
Kínai zöldséges tészta 1vargaildyko
Gombás tejszínes spagetti agimami7
Pizza receptek
Pizza Adriana bubszi
Gombás pizza recept kovacs_zsoka
Pizzás rúd koszegimarika
Néhány csülkös recept.... cipello
Francia hagymás lepény gabfe
Pizza saját ötlettel recept boszorlany
Paleo pizza (liszt mentes) bkisseva
Farsangi gyerekzsúr veronika74
Mini pizzás csiga (gyors,egyszerű) anitahajdu
Pizza margherita recept boszorlany
Hamburger receptek
Házi hamburger recept gonda_katalin
Csirke hamburger cajun módra klara50
mustár készítése házilag irmus
Hamburger buci recept boszorlany
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
Csirke hamburger banb
Hamburger baratnu
Hamburger zsemle házilag recept baggesz20
Hamburger zsemle recept baggesz20
Hamburger buci recept jamborlulu
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU