Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Receptek
Nótár Mary remekei

Előétel: Újházi tyúkhúsleves
Hozzávalók: 1 kb. 2 kg-os tyúk, 3 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 zeller, 1 karalábé, 1 kis fej vöröshagyma, 10 dkg kelvirág, 6 dkg apró gomba, 1 zöldpaprika, 10 dkg frissen fejtett zöldborsó, só, bors, gyömbér, petrezselyemzöld
Elkészítés: A megmosott, megtisztított tyúkot 1.5 liter vízben, egészben tesszük fel főni. Ha felforrt, leszedjük a habját és kislángon, fedő alatt főzzük fél órát. Ezután beletesszük a répákat, zellert, karalábét, vöröshagymát és fűszerezzük. Ezzel egy időben az egészben hagyott apró gombát, kelvirágot, zöldborsót és a kockákra vágott paprikát külön-külön, kevés sós vízben megfőzzük. Amikor a hússal együtt főtt zöldségek megpuhultak, kiszedjük és feldarabolva félretesszük. Ha a hús is megpuhult, azt is kivesszük, bőrét lehúzzuk, a húst a csontról lefejtve feldaraboljuk. A levest finom szűrőn leszűrjük, és hozzáadjuk (szintén leszűrve) a külön főzött zöldségek levét. A tálba, a tányérokra előbb a húst szedjük, azt beborítjuk a sós vízben kifőtt tésztával, mellé tesszük a zöldségeket és rámerjük a tűzforró levest, végül meghintjük finomra vagdalt petrezselyemzölddel.

Főétel: Csülökpörkölt sztrapacskával, cigánypecsenye, rántott hús
Hozzávalók a csülökpörkölthöz: 50 dkg sertés csülök, 50 dkg sertés köröm, só, bors, kömény, majoránna, 1 db paprika, 2 db paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika (ízlés szerint), 2 nagyobb fej vöröshagyma
Csülökpörkölt elkészítése: A csülköt és a körmöt feltesszük főni annyi vízben, hogy elfedje. Ha felforr, leszedjük a habot, és beletesszük a vöröshagymát, a pirospaprikát, a sót, a majoránnát, a fokhagymát. Fedő alatt lassan főzzük. Amikor félig megfőtt a hús, beletesszük a paprikát és a paradicsomot.
Hozzávalók a sztrapacskához: 1 kg burgonya, 2 tojás (nem biztos, hogy szükséges), 45-50 dkg liszt, 30 dkg juhtúró/túró, 20 dkg füstölt szalonna, tejföl, só
Sztrapacska elkészítése: A szalonnát apró darabokra vágjuk, és egy teflonban ropogósra sütjük. A pirosra sült szalonnadarabkákat kiszedjük egy tányérra, és félre tesszük. Egy nagy fazékba vizet teszünk fel forrni, és megsózzuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük. Minden burgonya után a lisztből rászórunk a reszelékre, hogy ne barnuljon meg. Ha elfogyott az összes krumpli és a liszt, összekeverjük, és hozzáadunk 2 evőkanállal a szalonnából kisütött zsírból, valamint 2 tojást és megsózzuk. Ha úgy látjuk, hogy a burgonyás massza túl híg, akkor hozzáadjuk a félretett 1 maroknyi lisztet - viszont ha jó állagú, akkor a félretett lisztre nincs szükség. Közben a fazékban felforrt a víz. A tészta egy részét vizezett deszkára tesszük, majd késsel a forró vízbe hosszúkás kövér galuskákat vágunk. A vízbe hullott galuskákat óvatosan megkeverjük, hogy nehogy letapadjanak az edény aljára. A galuskákat addig főzzük, amíg a víz tetejére fel nem jönnek, és utána közepes lángon 5-6 percig főzzük őket. Ezután a galuskákat leszűrjük, betesszük egy szalonnazsírral kikent tepsibe, nyakonöntjük a tejföllel, rászórjuk az összemorzsolt juhtúrót/túrót és a ropogósra sült szalonnapörcöket. A tepsit csak annyi időre tesszük a forró sütőbe, hogy a túró megpókhálósodjon. (Ez kb. 5 percet jelent). Azonnal kiszedjük, és a tálalásig lefedjük, hogy nehogy kiszáradjon.
Hozzávalók a cigánypecsenyéhez: sertéskaraj kicsontozva, fokhagymakrém, liszt, pirospaprika, burgonya, olaj
Elkészítés: A húst kicsit kiklopfoljuk, mindkét oldalát megkenjük a fokhagyma krémmel. Egy tálba egymásra rakjuk, és összeérleljük. Másnap paprikás lisztben megforgatjuk, olajban megsütjük.
Hozzávalók a rántott húshoz: 1 kg rövidkaraj, só, 4 tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj
Rántott szelet elkészítése: A szép sovány húst gyengén kiverjük, és két szélén bevágjuk. Gyengén besózzuk, majd bepanírozzuk lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába. Annyi olajat teszünk a serpenyőbe, hogy éppen ellepje a húst, és forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.

Desszert: Csokis piskótatorta marcipán bevonattal
Hozzávalók: 7 db tojás, 14 dkg cukor, 12 dkg liszt, 3 dkg kakaópor
Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájákat a cukor 2/3 részével kihabosítjuk. A tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni. Amikor már majdnem felverődött, akkor hozzáadjuk a maradék 1/3 rész cukrot, és teljesen habbá verjük. A tojásfehérjehab 1/3-ad részét fakanállal lassan hozzákeverjük a sárgájás habhoz, teljesen elkeverjük. Utána a tojásfehérjehab maradék 2/3 részét is hozzákeverjük. Az összekevert habba óvatosan beleforgatjuk a szitált liszttel elkevert kakaóport. A kész piskóta tésztát kikenhetjük lapnak vagy tehetjük tortaformába is. Ha tortaformába töltjük, mindig homorú alakúra húzzuk ki a tésztát, hogy a kész kisült piskóta egyenletes vastag legyen és mindenhol jól átsüljön. Mindig 2 ütemben süssük a tortakarikát! Először 10-15 percig magasabb (160-170C'), azután alacsonyabb (150C') hőmérsékleten, hogy jól átsüljön, de ne égjen meg. Ha kész, bevonjuk marcipánnal.
Hozzávalók a marcipánhoz: 25 dkg mandula, 25 dkg porcukor, 2 tojás fehérje
Marcipán elkészítése: Mandulát pár percre forró vízbe tesszük, leszűrjük, majd kinyomkodjuk a megereszkedett héjából, - így könnyen lejön. Ezután ledaráljuk, elkeverjük a cukorral, és összegyúrjuk a tojásfehérjével. A masszát porcukorral hintett deszkán nyújtjuk, darabolhatjuk vagy pl. golyókat formázhatunk belőle, és csokidarába hempergethetjük.
jjanosne jjanosne
Címkék: levest finom, külön főzött, tányérokra előbb, húst szedjük, tűzforró levest, körmöt feltesszük,

A lé a tét - avagy pár szó a
felforraljuk, vigyázva, hogy a habja bele ne főjön, hiszen akkor szürke és zavaros lesz. Lehabozzuk, lecsendesítjük a forrást, és még bő negyed óra hosszat főzzük. Ismét lehabozzuk, beletesszük a megtisztított és batonra vágott zöldségféléket, valamint az egészben hagyott tisztított hagymákat is. Sózzuk, és belekerül mintegy 15-20 szem fekete bors is. Lassan főzzük, minimum háromórányi időn át. Ha elkészült, egy kicsit hagyjuk ülepedni, majd finom szitán szűrjük át. Cérnametélttel tálaljuk, amit ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Anjou szűzérmék
Hozzávalók 4 személyre: 1 sertés szűzpecsenye (kb. 60 dkg), 10 dkg angolszalonna, 2 szál sárgarépa, 25 dkg aprószemű csiperkegomba, 30 dkg mirelit zöldborsó, 1 dl száraz fehérbor, 1 fej hagyma, 1 csapott evő- kanál liszt, fűszercsokor (petrezselyem, metélőhagyma, kapor, babérlevél, bazsalikom, turbolya), olaj, vaj, petrezselyem, só. A húst vastagabb szeletekre vágjuk, kissé kiveregetjük, és forró olajon hirtelen kisütjük, megsózzuk, majd félretesszük. Lábosban kissé megpirítjuk a csíkokra ...
bubszi bubszi
Arató menü
fokhagyma, 2 dl tejföl, 3 dkg liszt, citromlé vagy borecet, 4 dkg rizs, 1 tojás sárgája, bors, só A húst előző este beáztatjuk hideg vízbe. Másnap leöblítjük, apró kockákra vágjuk, leöntjük 1,5 liter hideg vízzel, hozzáadjuk a megtisztított, egészben hagyott hagymát, a fokhagyma gerezdeket, néhány szem borsot, és fedő alatt puhára főzzük. a hagymát és a fokhagymát a végén kivesszük belőle. A tejfölt simára keverjük a liszttel, a leveshez adjuk, beletesszük a megmosott, lecsepegtetett rizst ...
lizawolf lizawolf
Aszalt szilvás pulykamell
Aszalt szilvás pulykamell Hozzávalók: 4 szelet pulykamell, 20 dkg kimagozott aszalt szilva, 15 dkg gyöngyhagyma, 2 dl száraz fehérbor, 1 dl tejszín, 2 szem szegfűszeg, darabka fahéj, 3 dkg vaj, só, fehér bors Elkészítés: A kiveregetett hússzeleteket sóval, fehér borssal bedörzsöljük. Forró vajon mindkét oldalon aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, egészben hagyott gyöngyhagymát. 2 percig ...
veronika74 veronika74
Aszaltszilvás pulykamell
Hozzávalók: * 4 szelet pulykamell, * 20 dkg kimagozott aszalt szilva, * 15 dkg gyöngyhagyma, * 2 dl száraz fehérbor, * 1 dl tejszín, * 2 szem szegfűszeg, * darabka fahéj, * 3 dkg vaj, * só, * fehér bors Elkészítés: A kiveregetett hússzeleteket sóval, fehér borssal bedörzsöljük. Forró vajon mindkét oldalon aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, egészben hagyott ...
1vargaildyko 1vargaildyko
B receptek
kaporral vagy zöldpetrezselyemmel ízesítjük. Szirbuska román módra Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg burgonya, 1 evőkanál kukoricaliszt, 13 dl savó, 1 kis fej vöröshagyma, 1 szál sárgarépa, só ízlés szerint. Feltesszük főni az egészben hagyott sárgarépát és az apróra vágott vöröshagymát. Amikor a víz felforr, hozzáadjuk a megtisztított, kis szeletekre vágott burgonyát. Ha a burgonya puha, beleöntjük a tejsavót, ízlés szerint megsózzuk, még egyszer felforraljuk, és fokozatosan ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B receptek
szalonnával megszórjuk. Hozzáadunk tejfölt, és a sütőben átforrósítjuk. Burgonyapálcikák sajttal meghintve Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 2 dl olaj, 5 dkg reszelt sajt, só ízlés szerint. A nyers, meghámozott, egészben hagyott burgonyát megmossuk, annyi hideg vizet öntünk rá, hogy 10-15 cm-re ellepje. Lassú tűzön felforraljuk, és 7-8 percig főzzük (vigyázzunk, hogy közben ne forrjon erősen). Ezután a burgonyát hosszú pálcikákra felvágjuk. Ha megszikkadt, bő forró ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Mennyei citromos vaníliás palacsintatészta nanoka72
Joghurt diéta nnpapszi
Brownie fagyival veronika74
Kincsesbánya bbbarbara
Párizsi csokis muffin veronika74
Naspolyatorta bubszi
Maceszgolyó relisisi
Karácsonyi narancsos vodkalikőr horvathnemagdi
Rakott túrós palacsinta ... anitahajdu
Tejszines szelet nagyiful
Szárnyas receptek
Isaszegi töltött csirke bubszi
Recept jjanosne
Zöldséges pulyka pacsakute
Palócleves recept kovacs_zsoka
Tejszínes-brokkolis pulykaragu recept kovacs_zsoka
Zöldséges Rakott Csirke 1vargaildyko
Kecskesajtos-csirkés tészta 1vargaildyko
Pulykaragú zöldborsóval horvathnemagdi
Csodálatos csirke bubszi
fehérje napra faciendum
Marhából készült ételek
Ízőrzők – Deszk – horvathnemagdi
Töltött marhanyelv bubszi
Hússaláta olajbogyóval bubszi
Szalongulyás tarhonyáva horvathnemagdi
Lasagne Bolognese veronika74
B receptek horvathnemagdi
Üvegtészta-marhahús-rák lilikonyhaja
Receptek horvathnemagdi
Bécsi tányérhús horvathnemagdi
Balti okroska ! ibolya58
Sertésből készült ételek
Laktató egytálételek a családnak: 7 szuper recepttel tinka1951
Csípős húspogácsa bubszi
Szerb Gyuvecs veronika74
Marosszéki heránytokán horvathnemagdi
Gombakrémes szűzpecsenye martimarti
Rabló nyárs recept jamborlulu
Erdélyi boros-csülkös káposzta veronika74
Nudli ricottával és spenóttal horvathnemagdi
Ázsiai hamburger klerierzsi
Gombás húspogácsa grillen sütv gabfe
Halból készült ételek
Pisztráng sütve II. bubszi
Halászlé 8. bubszi
Gyömbéres lencse füstölt angol bubszi
K betűs receptek horvathnemagdi
Fokhagymás ponty bubszi
Harcsapaprikás túrós csuszával suzymama
Pisztráng kékre főzve jozsef_olah_9843
Lazacborda bubszi
dorozsmai molnár palacsinta ! ibolya58
Aldunai halászlé 1. bubszi
Vad ételek
Almával töltött fácán bulac57
Bácskai fácán rizzsel bubszi
Saslik, rablóhús, nyárs aprochef
Bakonyi fácán recept baggesz20
Fácán fügével és szőlővel 1vargaildyko
Vacsoracsata-Előétel-Virág veronika74
Óda a töltött káposztához tripike
Lapcsánka erdész módra bubszi
A gyöngytyúkon a világ szeme------------- bordat
Csallóközi vadas klerierzsi
Spagetti ajánló
Csirke fokhagymás-citromos klara50
Húsos carbonara makaróni recept jamborlulu
Spagetti mogyorós gombaraguval horvathnemagdi
spagetti carbonara tinka1951
Spagetti holland módra rochlitzne
Bolognai rakottas karfiollal recept baggesz20
heti Menü bulac57
Rakott tészta zsokanita
Kínai sülttészta zöldségekkel recept gonda_katalin
Szalonnás-sütőtökös tészta recept gonda_katalin
Pizza receptek
Baconos pizzaszeletek horvathnemagdi
Hagymás pizza bubszi
Gombás-ketchupos pizza recept toth_beata
Pizza funghi bubszi
tepertős csiga drciccancs
Gyerekbuli szervezési tanácsok horvathnemagdi
Medvehagyma dorotea55
Köményes vajas kifli recept baggesz20
Mini padlizsán pizzák suzymama
Baconos rakott tészta sajtmárt keri007
Hamburger receptek
Hamburger buci recept boszorlany
Szalámis hamburger horvathnemagdi
Aztán mégis. horvathnemagdi
mustár készítése házilag irmus
Szezámmag fejesnemagdi
Csirke hamburger cajun módra klara50
Hamburger buci recept jamborlulu
Hawaii burger veronika74
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
Házi hamburger salátával recept boszorlany
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU