Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Receptek
Nótár Mary remekei

Előétel: Újházi tyúkhúsleves
Hozzávalók: 1 kb. 2 kg-os tyúk, 3 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 zeller, 1 karalábé, 1 kis fej vöröshagyma, 10 dkg kelvirág, 6 dkg apró gomba, 1 zöldpaprika, 10 dkg frissen fejtett zöldborsó, só, bors, gyömbér, petrezselyemzöld
Elkészítés: A megmosott, megtisztított tyúkot 1.5 liter vízben, egészben tesszük fel főni. Ha felforrt, leszedjük a habját és kislángon, fedő alatt főzzük fél órát. Ezután beletesszük a répákat, zellert, karalábét, vöröshagymát és fűszerezzük. Ezzel egy időben az egészben hagyott apró gombát, kelvirágot, zöldborsót és a kockákra vágott paprikát külön-külön, kevés sós vízben megfőzzük. Amikor a hússal együtt főtt zöldségek megpuhultak, kiszedjük és feldarabolva félretesszük. Ha a hús is megpuhult, azt is kivesszük, bőrét lehúzzuk, a húst a csontról lefejtve feldaraboljuk. A levest finom szűrőn leszűrjük, és hozzáadjuk (szintén leszűrve) a külön főzött zöldségek levét. A tálba, a tányérokra előbb a húst szedjük, azt beborítjuk a sós vízben kifőtt tésztával, mellé tesszük a zöldségeket és rámerjük a tűzforró levest, végül meghintjük finomra vagdalt petrezselyemzölddel.

Főétel: Csülökpörkölt sztrapacskával, cigánypecsenye, rántott hús
Hozzávalók a csülökpörkölthöz: 50 dkg sertés csülök, 50 dkg sertés köröm, só, bors, kömény, majoránna, 1 db paprika, 2 db paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika (ízlés szerint), 2 nagyobb fej vöröshagyma
Csülökpörkölt elkészítése: A csülköt és a körmöt feltesszük főni annyi vízben, hogy elfedje. Ha felforr, leszedjük a habot, és beletesszük a vöröshagymát, a pirospaprikát, a sót, a majoránnát, a fokhagymát. Fedő alatt lassan főzzük. Amikor félig megfőtt a hús, beletesszük a paprikát és a paradicsomot.
Hozzávalók a sztrapacskához: 1 kg burgonya, 2 tojás (nem biztos, hogy szükséges), 45-50 dkg liszt, 30 dkg juhtúró/túró, 20 dkg füstölt szalonna, tejföl, só
Sztrapacska elkészítése: A szalonnát apró darabokra vágjuk, és egy teflonban ropogósra sütjük. A pirosra sült szalonnadarabkákat kiszedjük egy tányérra, és félre tesszük. Egy nagy fazékba vizet teszünk fel forrni, és megsózzuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük. Minden burgonya után a lisztből rászórunk a reszelékre, hogy ne barnuljon meg. Ha elfogyott az összes krumpli és a liszt, összekeverjük, és hozzáadunk 2 evőkanállal a szalonnából kisütött zsírból, valamint 2 tojást és megsózzuk. Ha úgy látjuk, hogy a burgonyás massza túl híg, akkor hozzáadjuk a félretett 1 maroknyi lisztet - viszont ha jó állagú, akkor a félretett lisztre nincs szükség. Közben a fazékban felforrt a víz. A tészta egy részét vizezett deszkára tesszük, majd késsel a forró vízbe hosszúkás kövér galuskákat vágunk. A vízbe hullott galuskákat óvatosan megkeverjük, hogy nehogy letapadjanak az edény aljára. A galuskákat addig főzzük, amíg a víz tetejére fel nem jönnek, és utána közepes lángon 5-6 percig főzzük őket. Ezután a galuskákat leszűrjük, betesszük egy szalonnazsírral kikent tepsibe, nyakonöntjük a tejföllel, rászórjuk az összemorzsolt juhtúrót/túrót és a ropogósra sült szalonnapörcöket. A tepsit csak annyi időre tesszük a forró sütőbe, hogy a túró megpókhálósodjon. (Ez kb. 5 percet jelent). Azonnal kiszedjük, és a tálalásig lefedjük, hogy nehogy kiszáradjon.
Hozzávalók a cigánypecsenyéhez: sertéskaraj kicsontozva, fokhagymakrém, liszt, pirospaprika, burgonya, olaj
Elkészítés: A húst kicsit kiklopfoljuk, mindkét oldalát megkenjük a fokhagyma krémmel. Egy tálba egymásra rakjuk, és összeérleljük. Másnap paprikás lisztben megforgatjuk, olajban megsütjük.
Hozzávalók a rántott húshoz: 1 kg rövidkaraj, só, 4 tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj
Rántott szelet elkészítése: A szép sovány húst gyengén kiverjük, és két szélén bevágjuk. Gyengén besózzuk, majd bepanírozzuk lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába. Annyi olajat teszünk a serpenyőbe, hogy éppen ellepje a húst, és forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.

Desszert: Csokis piskótatorta marcipán bevonattal
Hozzávalók: 7 db tojás, 14 dkg cukor, 12 dkg liszt, 3 dkg kakaópor
Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájákat a cukor 2/3 részével kihabosítjuk. A tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni. Amikor már majdnem felverődött, akkor hozzáadjuk a maradék 1/3 rész cukrot, és teljesen habbá verjük. A tojásfehérjehab 1/3-ad részét fakanállal lassan hozzákeverjük a sárgájás habhoz, teljesen elkeverjük. Utána a tojásfehérjehab maradék 2/3 részét is hozzákeverjük. Az összekevert habba óvatosan beleforgatjuk a szitált liszttel elkevert kakaóport. A kész piskóta tésztát kikenhetjük lapnak vagy tehetjük tortaformába is. Ha tortaformába töltjük, mindig homorú alakúra húzzuk ki a tésztát, hogy a kész kisült piskóta egyenletes vastag legyen és mindenhol jól átsüljön. Mindig 2 ütemben süssük a tortakarikát! Először 10-15 percig magasabb (160-170C'), azután alacsonyabb (150C') hőmérsékleten, hogy jól átsüljön, de ne égjen meg. Ha kész, bevonjuk marcipánnal.
Hozzávalók a marcipánhoz: 25 dkg mandula, 25 dkg porcukor, 2 tojás fehérje
Marcipán elkészítése: Mandulát pár percre forró vízbe tesszük, leszűrjük, majd kinyomkodjuk a megereszkedett héjából, - így könnyen lejön. Ezután ledaráljuk, elkeverjük a cukorral, és összegyúrjuk a tojásfehérjével. A masszát porcukorral hintett deszkán nyújtjuk, darabolhatjuk vagy pl. golyókat formázhatunk belőle, és csokidarába hempergethetjük.
jjanosne jjanosne
Címkék: levest finom, külön főzött, tányérokra előbb, húst szedjük, tűzforró levest, körmöt feltesszük,

A lé a tét - avagy pár szó a
felforraljuk, vigyázva, hogy a habja bele ne főjön, hiszen akkor szürke és zavaros lesz. Lehabozzuk, lecsendesítjük a forrást, és még bő negyed óra hosszat főzzük. Ismét lehabozzuk, beletesszük a megtisztított és batonra vágott zöldségféléket, valamint az egészben hagyott tisztított hagymákat is. Sózzuk, és belekerül mintegy 15-20 szem fekete bors is. Lassan főzzük, minimum háromórányi időn át. Ha elkészült, egy kicsit hagyjuk ülepedni, majd finom szitán szűrjük át. Cérnametélttel tálaljuk, amit ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Anjou szűzérmék
Hozzávalók 4 személyre: 1 sertés szűzpecsenye (kb. 60 dkg), 10 dkg angolszalonna, 2 szál sárgarépa, 25 dkg aprószemű csiperkegomba, 30 dkg mirelit zöldborsó, 1 dl száraz fehérbor, 1 fej hagyma, 1 csapott evő- kanál liszt, fűszercsokor (petrezselyem, metélőhagyma, kapor, babérlevél, bazsalikom, turbolya), olaj, vaj, petrezselyem, só. A húst vastagabb szeletekre vágjuk, kissé kiveregetjük, és forró olajon hirtelen kisütjük, megsózzuk, majd félretesszük. Lábosban kissé megpirítjuk a csíkokra ...
bubszi bubszi
Arató menü
fokhagyma, 2 dl tejföl, 3 dkg liszt, citromlé vagy borecet, 4 dkg rizs, 1 tojás sárgája, bors, só A húst előző este beáztatjuk hideg vízbe. Másnap leöblítjük, apró kockákra vágjuk, leöntjük 1,5 liter hideg vízzel, hozzáadjuk a megtisztított, egészben hagyott hagymát, a fokhagyma gerezdeket, néhány szem borsot, és fedő alatt puhára főzzük. a hagymát és a fokhagymát a végén kivesszük belőle. A tejfölt simára keverjük a liszttel, a leveshez adjuk, beletesszük a megmosott, lecsepegtetett rizst ...
lizawolf lizawolf
Aszalt szilvás pulykamell
Aszalt szilvás pulykamell Hozzávalók: 4 szelet pulykamell, 20 dkg kimagozott aszalt szilva, 15 dkg gyöngyhagyma, 2 dl száraz fehérbor, 1 dl tejszín, 2 szem szegfűszeg, darabka fahéj, 3 dkg vaj, só, fehér bors Elkészítés: A kiveregetett hússzeleteket sóval, fehér borssal bedörzsöljük. Forró vajon mindkét oldalon aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, egészben hagyott gyöngyhagymát. 2 percig ...
veronika74 veronika74
Aszaltszilvás pulykamell
Hozzávalók: * 4 szelet pulykamell, * 20 dkg kimagozott aszalt szilva, * 15 dkg gyöngyhagyma, * 2 dl száraz fehérbor, * 1 dl tejszín, * 2 szem szegfűszeg, * darabka fahéj, * 3 dkg vaj, * só, * fehér bors Elkészítés: A kiveregetett hússzeleteket sóval, fehér borssal bedörzsöljük. Forró vajon mindkét oldalon aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, egészben hagyott ...
1vargaildyko 1vargaildyko
B receptek
személyre: 80 dkg burgonya, 2 szál sárgarépa, 5 dkg vaj, egy darabka petrezselyemgyökér, 1 fej vöröshagyma, fél pohár árpagyöngy, babérlevél, törött bors, kapor, zöldpetrezselyem, só ízlés szerint. Forró zöldséglébe beletesszük a megtisztított és egészben hagyott burgonyát, felforraljuk, 5 percig főzzük. Beletesszük a külön megfőzött árpagyöngyöt, ezután a kockákra vágott és vajban megpárolt sárgarépát, petrezselymet, vöröshagymát, s 2-3 percig forraljuk. Ha kész, sóval, borssal és babérlevéllel ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B receptek
kaporral vagy zöldpetrezselyemmel ízesítjük. Szirbuska román módra Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg burgonya, 1 evőkanál kukoricaliszt, 13 dl savó, 1 kis fej vöröshagyma, 1 szál sárgarépa, só ízlés szerint. Feltesszük főni az egészben hagyott sárgarépát és az apróra vágott vöröshagymát. Amikor a víz felforr, hozzáadjuk a megtisztított, kis szeletekre vágott burgonyát. Ha a burgonya puha, beleöntjük a tejsavót, ízlés szerint megsózzuk, még egyszer felforraljuk, és fokozatosan ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Erdélyi puncstorta bubszi
Csokoládé terrin forró meggyvelővel reifregina
Kakaós gofri veronika74
szénhidrát napra faciendum
Rumos őszibarack MIKRÓBAN bubszi
Karamellbomba bubszi
Csíkos Szelet 1vargaildyko
mézes banános golyók ibolya58
Sült narancs bubszi
Sült tejfölös csodasüti gabfe
Szárnyas receptek
Sajttal sült brokkolis csirke suzymama
Zöldséges májgaluskaleves reifregina
Gombás töltött csirkemell bubszi
Tárkonyos csirkeragu leves recept gonda_katalin
Baconos máj 1vargaildyko
Brassói aprópecsenye 5. bubszi
x nagyuska
Sajtos-csirkés spagetti recept jamborlulu
piSZTÁCIÁS FÁCÁNPÁSTÉTOM bubszi
Gyulai csirkecomb 2. bubszi
Marhából készült ételek
Gazdag erőleves rochlitzne
Hal a tortán jjanosne
Diéta tipp: Fogyj húsos levessel! tinka1951
Borscs 2. bubszi
Gulyásleves bubszi
Charlestoni paradicsomos rizs recept kovacs_zsoka
Fűszeres húspogácsa 1vargaildyko
Milánói marhaszelet: ujjozsef
Recept jjanosne
Mexikói marharagu bkisseva
Sertésből készült ételek
Székely káposzta klara50
Pasifogó tepsis hús rochlitzne
Szennai zsebes hús rochlitzne
Székelykáposzta yaskane
Sertéspörkölt recept boszorlany
Amerikai vagdalt klerierzsi
Omlós szűzérmék suzymama
Dagadó fokhagymával tekerve horvathnemagdi
Sertésszelet mustáros gombával igazgyongy68
Gyros joghurtmártással bubszi
Halból készült ételek
Borsos tengerihal-saláta horvathnemagdi
Receptek horvathnemagdi
Fogas koktél jozsef_olah_9843
Formáld az alakod grillezve! tinka1951
R betűs receptek horvathnemagdi
Serpenyős pisztráng (kínai) bubszi
Lazacborda artois módon bubszi
karácsonyi pisztráng faciendum
Harcsapaprikás bulac57
N betűs receptek horvathnemagdi
Vad ételek
Almás-gombás vadragu bulac57
PINCEPÖRKÖLT (recept gyűjtemény a netről) yaskane
Borsikafű nnpapszi
Receptek horvathnemagdi
B betűs receptek horvathnemagdi
Bakonyi fácán recept baggesz20
Vadkacsa mézeskalácsos töltelé horvathnemagdi
Hal a tortán jjanosne
Tűzdelt őzgerinc párolva bubszi
Fácánragu krokettel recept toth_beata
Spagetti ajánló
Kínai sült tészta tundihugi
Wokban sűlt zöldséges-csirkés rochlitzne
Kohut Katalin: Diétás milánói spagetti kohlinka
Carbonara, ahogy én készítem recept baggesz20
Zöldséges mix margoka59
Vacsoradiéta horvathnemagdi
Majorannás tokány spagettivel recept toth_beata
Tejszínes-cukkinis tészta horvathnemagdi
Hentes Tokány margoka59
Császárspagetti bubszi
Pizza receptek
Olasz pizza tészta bubszi
Pizzas muffin ketchuppal recept gonda_katalin
Pizzás csiga bubszi
Pizza-tészta, I. bubszi
Tejföl gomba kukorica pizza horvathnemagdi
Házi pizza recept baggesz20
Majd egyszer megcsinálom sarkadykati
Pizzás csiga (kenyérlángos) veronika74
Pizza (tejfölös, sonkás-gombás horvathnemagdi
Pizza zsokanita
Hamburger receptek
Tócsni tejföllel recept baggesz20
Hamburger Puffancs recept boszorlany
Óriás hamburger angyalka___
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
A szója kloppenburg
Házi hamburger grimilda
Kolbászos hamburger horvathnemagdi
Házi készítésű hamburger recept baggesz20
Hamburger baratnu
Hamburger buci recept boszorlany
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU