Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Receptek
Nótár Mary remekei

Előétel: Újházi tyúkhúsleves
Hozzávalók: 1 kb. 2 kg-os tyúk, 3 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 zeller, 1 karalábé, 1 kis fej vöröshagyma, 10 dkg kelvirág, 6 dkg apró gomba, 1 zöldpaprika, 10 dkg frissen fejtett zöldborsó, só, bors, gyömbér, petrezselyemzöld
Elkészítés: A megmosott, megtisztított tyúkot 1.5 liter vízben, egészben tesszük fel főni. Ha felforrt, leszedjük a habját és kislángon, fedő alatt főzzük fél órát. Ezután beletesszük a répákat, zellert, karalábét, vöröshagymát és fűszerezzük. Ezzel egy időben az egészben hagyott apró gombát, kelvirágot, zöldborsót és a kockákra vágott paprikát külön-külön, kevés sós vízben megfőzzük. Amikor a hússal együtt főtt zöldségek megpuhultak, kiszedjük és feldarabolva félretesszük. Ha a hús is megpuhult, azt is kivesszük, bőrét lehúzzuk, a húst a csontról lefejtve feldaraboljuk. A levest finom szűrőn leszűrjük, és hozzáadjuk (szintén leszűrve) a külön főzött zöldségek levét. A tálba, a tányérokra előbb a húst szedjük, azt beborítjuk a sós vízben kifőtt tésztával, mellé tesszük a zöldségeket és rámerjük a tűzforró levest, végül meghintjük finomra vagdalt petrezselyemzölddel.

Főétel: Csülökpörkölt sztrapacskával, cigánypecsenye, rántott hús
Hozzávalók a csülökpörkölthöz: 50 dkg sertés csülök, 50 dkg sertés köröm, só, bors, kömény, majoránna, 1 db paprika, 2 db paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika (ízlés szerint), 2 nagyobb fej vöröshagyma
Csülökpörkölt elkészítése: A csülköt és a körmöt feltesszük főni annyi vízben, hogy elfedje. Ha felforr, leszedjük a habot, és beletesszük a vöröshagymát, a pirospaprikát, a sót, a majoránnát, a fokhagymát. Fedő alatt lassan főzzük. Amikor félig megfőtt a hús, beletesszük a paprikát és a paradicsomot.
Hozzávalók a sztrapacskához: 1 kg burgonya, 2 tojás (nem biztos, hogy szükséges), 45-50 dkg liszt, 30 dkg juhtúró/túró, 20 dkg füstölt szalonna, tejföl, só
Sztrapacska elkészítése: A szalonnát apró darabokra vágjuk, és egy teflonban ropogósra sütjük. A pirosra sült szalonnadarabkákat kiszedjük egy tányérra, és félre tesszük. Egy nagy fazékba vizet teszünk fel forrni, és megsózzuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük. Minden burgonya után a lisztből rászórunk a reszelékre, hogy ne barnuljon meg. Ha elfogyott az összes krumpli és a liszt, összekeverjük, és hozzáadunk 2 evőkanállal a szalonnából kisütött zsírból, valamint 2 tojást és megsózzuk. Ha úgy látjuk, hogy a burgonyás massza túl híg, akkor hozzáadjuk a félretett 1 maroknyi lisztet - viszont ha jó állagú, akkor a félretett lisztre nincs szükség. Közben a fazékban felforrt a víz. A tészta egy részét vizezett deszkára tesszük, majd késsel a forró vízbe hosszúkás kövér galuskákat vágunk. A vízbe hullott galuskákat óvatosan megkeverjük, hogy nehogy letapadjanak az edény aljára. A galuskákat addig főzzük, amíg a víz tetejére fel nem jönnek, és utána közepes lángon 5-6 percig főzzük őket. Ezután a galuskákat leszűrjük, betesszük egy szalonnazsírral kikent tepsibe, nyakonöntjük a tejföllel, rászórjuk az összemorzsolt juhtúrót/túrót és a ropogósra sült szalonnapörcöket. A tepsit csak annyi időre tesszük a forró sütőbe, hogy a túró megpókhálósodjon. (Ez kb. 5 percet jelent). Azonnal kiszedjük, és a tálalásig lefedjük, hogy nehogy kiszáradjon.
Hozzávalók a cigánypecsenyéhez: sertéskaraj kicsontozva, fokhagymakrém, liszt, pirospaprika, burgonya, olaj
Elkészítés: A húst kicsit kiklopfoljuk, mindkét oldalát megkenjük a fokhagyma krémmel. Egy tálba egymásra rakjuk, és összeérleljük. Másnap paprikás lisztben megforgatjuk, olajban megsütjük.
Hozzávalók a rántott húshoz: 1 kg rövidkaraj, só, 4 tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj
Rántott szelet elkészítése: A szép sovány húst gyengén kiverjük, és két szélén bevágjuk. Gyengén besózzuk, majd bepanírozzuk lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába. Annyi olajat teszünk a serpenyőbe, hogy éppen ellepje a húst, és forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.

Desszert: Csokis piskótatorta marcipán bevonattal
Hozzávalók: 7 db tojás, 14 dkg cukor, 12 dkg liszt, 3 dkg kakaópor
Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájákat a cukor 2/3 részével kihabosítjuk. A tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni. Amikor már majdnem felverődött, akkor hozzáadjuk a maradék 1/3 rész cukrot, és teljesen habbá verjük. A tojásfehérjehab 1/3-ad részét fakanállal lassan hozzákeverjük a sárgájás habhoz, teljesen elkeverjük. Utána a tojásfehérjehab maradék 2/3 részét is hozzákeverjük. Az összekevert habba óvatosan beleforgatjuk a szitált liszttel elkevert kakaóport. A kész piskóta tésztát kikenhetjük lapnak vagy tehetjük tortaformába is. Ha tortaformába töltjük, mindig homorú alakúra húzzuk ki a tésztát, hogy a kész kisült piskóta egyenletes vastag legyen és mindenhol jól átsüljön. Mindig 2 ütemben süssük a tortakarikát! Először 10-15 percig magasabb (160-170C'), azután alacsonyabb (150C') hőmérsékleten, hogy jól átsüljön, de ne égjen meg. Ha kész, bevonjuk marcipánnal.
Hozzávalók a marcipánhoz: 25 dkg mandula, 25 dkg porcukor, 2 tojás fehérje
Marcipán elkészítése: Mandulát pár percre forró vízbe tesszük, leszűrjük, majd kinyomkodjuk a megereszkedett héjából, - így könnyen lejön. Ezután ledaráljuk, elkeverjük a cukorral, és összegyúrjuk a tojásfehérjével. A masszát porcukorral hintett deszkán nyújtjuk, darabolhatjuk vagy pl. golyókat formázhatunk belőle, és csokidarába hempergethetjük.
jjanosne jjanosne
Címkék: levest finom, külön főzött, tányérokra előbb, húst szedjük, tűzforró levest, körmöt feltesszük,

A lé a tét - avagy pár szó a
felforraljuk, vigyázva, hogy a habja bele ne főjön, hiszen akkor szürke és zavaros lesz. Lehabozzuk, lecsendesítjük a forrást, és még bő negyed óra hosszat főzzük. Ismét lehabozzuk, beletesszük a megtisztított és batonra vágott zöldségféléket, valamint az egészben hagyott tisztított hagymákat is. Sózzuk, és belekerül mintegy 15-20 szem fekete bors is. Lassan főzzük, minimum háromórányi időn át. Ha elkészült, egy kicsit hagyjuk ülepedni, majd finom szitán szűrjük át. Cérnametélttel tálaljuk, amit ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Anjou szűzérmék
Hozzávalók 4 személyre: 1 sertés szűzpecsenye (kb. 60 dkg), 10 dkg angolszalonna, 2 szál sárgarépa, 25 dkg aprószemű csiperkegomba, 30 dkg mirelit zöldborsó, 1 dl száraz fehérbor, 1 fej hagyma, 1 csapott evő- kanál liszt, fűszercsokor (petrezselyem, metélőhagyma, kapor, babérlevél, bazsalikom, turbolya), olaj, vaj, petrezselyem, só. A húst vastagabb szeletekre vágjuk, kissé kiveregetjük, és forró olajon hirtelen kisütjük, megsózzuk, majd félretesszük. Lábosban kissé megpirítjuk a csíkokra ...
bubszi bubszi
Arató menü
fokhagyma, 2 dl tejföl, 3 dkg liszt, citromlé vagy borecet, 4 dkg rizs, 1 tojás sárgája, bors, só A húst előző este beáztatjuk hideg vízbe. Másnap leöblítjük, apró kockákra vágjuk, leöntjük 1,5 liter hideg vízzel, hozzáadjuk a megtisztított, egészben hagyott hagymát, a fokhagyma gerezdeket, néhány szem borsot, és fedő alatt puhára főzzük. a hagymát és a fokhagymát a végén kivesszük belőle. A tejfölt simára keverjük a liszttel, a leveshez adjuk, beletesszük a megmosott, lecsepegtetett rizst ...
lizawolf lizawolf
Aszalt szilvás pulykamell
Aszalt szilvás pulykamell Hozzávalók: 4 szelet pulykamell, 20 dkg kimagozott aszalt szilva, 15 dkg gyöngyhagyma, 2 dl száraz fehérbor, 1 dl tejszín, 2 szem szegfűszeg, darabka fahéj, 3 dkg vaj, só, fehér bors Elkészítés: A kiveregetett hússzeleteket sóval, fehér borssal bedörzsöljük. Forró vajon mindkét oldalon aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, egészben hagyott gyöngyhagymát. 2 percig ...
veronika74 veronika74
Aszaltszilvás pulykamell
Hozzávalók: * 4 szelet pulykamell, * 20 dkg kimagozott aszalt szilva, * 15 dkg gyöngyhagyma, * 2 dl száraz fehérbor, * 1 dl tejszín, * 2 szem szegfűszeg, * darabka fahéj, * 3 dkg vaj, * só, * fehér bors Elkészítés: A kiveregetett hússzeleteket sóval, fehér borssal bedörzsöljük. Forró vajon mindkét oldalon aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, egészben hagyott ...
1vargaildyko 1vargaildyko
B receptek
kaporral vagy zöldpetrezselyemmel ízesítjük. Szirbuska román módra Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg burgonya, 1 evőkanál kukoricaliszt, 13 dl savó, 1 kis fej vöröshagyma, 1 szál sárgarépa, só ízlés szerint. Feltesszük főni az egészben hagyott sárgarépát és az apróra vágott vöröshagymát. Amikor a víz felforr, hozzáadjuk a megtisztított, kis szeletekre vágott burgonyát. Ha a burgonya puha, beleöntjük a tejsavót, ízlés szerint megsózzuk, még egyszer felforraljuk, és fokozatosan ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B receptek
szalonnával megszórjuk. Hozzáadunk tejfölt, és a sütőben átforrósítjuk. Burgonyapálcikák sajttal meghintve Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 2 dl olaj, 5 dkg reszelt sajt, só ízlés szerint. A nyers, meghámozott, egészben hagyott burgonyát megmossuk, annyi hideg vizet öntünk rá, hogy 10-15 cm-re ellepje. Lassú tűzön felforraljuk, és 7-8 percig főzzük (vigyázzunk, hogy közben ne forrjon erősen). Ezután a burgonyát hosszú pálcikákra felvágjuk. Ha megszikkadt, bő forró ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Rizses csokipuding recept toth_beata
Mogyorós pite 1. bubszi
Kekszes-tejfölös süti sütés horvathnemagdi
Mákos guba bubszi
Bajgli anyu65
Kakaós fonott kalács rochlitzne
Krémleves Albert módon bubszi
Almáskrémes wegnerzs
Epres tiramisu irmus
Meggyes piskótatallér torta bkisseva
Szárnyas receptek
Tanyasi sistergős rochlitzne
Karácsonyi menü horvathnemagdi
Céklarizottó és sertésnyárs horvathnemagdi
Grillezett csirkemell kapros j brozsika
Csirkemájas zöldségragu horvathnemagdi
EBÉD AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Joghurtos céklasaláta 1955viki
Gombás csirkeragu-spagettivel- edesangyal
Recept jjanosne
Vacsoracsata-Ágica-Főétel veronika74
Marhából készült ételek
orosházi leves ! ibolya58
Vadas marha hajdueva56
Bosnyák rakottas bubszi
Bográcsgulyás recept jamborlulu
Erőleves cérnametélttel recept gonda_katalin
Chilis bab horvathnemagdi
Névnapos receptek kloppenburg
Édes savanyú hátszíncsíkok recept jamborlulu
Töltött padlizsánok macoka65
Marhanyelv, körözöttel töltve bubszi
Sertésből készült ételek
Debreceni páros kolbász 2. bubszi
*HÚSVÉTI*tormás tekercs* bubszi
B receptek horvathnemagdi
Metélttel töltött hús bubszi
Szatmári lakodalmas bubszi
Körmendi töltött stefánia bubszi
B receptek horvathnemagdi
FŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Zúzával töltött káposzta kakas csülökkel horvathnemagdi
Fasírt muffin krumplipüré kalappal bkisseva
Halból készült ételek
Szalonnás ponty klerierzsi
Rántott ponty I. bubszi
Kanadai zöldfűszeres lazac bubszi
Kutap (töltött pisztráng) bubszi
Pontykocsonya 2. bubszi
Lecsós ponty bulac57
Gombás ponty tepsiben jozsef_olah_9843
Ízőrzők – Rácalmás ̵ horvathnemagdi
Sült pisztráng pisztáciával bubszi
Halászlé 3. bubszi
Vad ételek
rapsic vadas ! ibolya58
Vacsoracsata-Szőke-Főétel veronika74
Gesztenyével töltött fácán yaskane
Gesztenyével töltött fácán taltos1
soponyai őzragú..... ibolya58
Ízőrzők – Szenna – horvathnemagdi
Receptek jjanosne
Fácán raguleves recept baggesz20
Vacsoracsata-Pulai-Előétel veronika74
szarvasi lakodalmak levese ! ibolya58
Spagetti ajánló
Pizza sarkadykati
Különleges, milánói spagetti bubszi
Rakott padlizsán recept gonda_katalin
Cukkinis spagetti korall44
Egytál étel... ronix
Görög pirított tészta recept baggesz20
BOLOGNAI LEVESEGYtál bubszi
Olasz spagettisaláta tnemarika
Ínyenc spagetti horvathnemagdi
Szójás-húsos spagetti bubszi
Pizza receptek
Pizza recept jamborlulu
Töltött-pizza horvathnemagdi
Gyors pizzatészta grimilda
Az olasz lakoma horvathnemagdi
vékony pizza grimilda
Pizza recept flammerne
Egyszerű pizza házilag margoka59
Pizza rákkal recept boszorlany
Pizza 3 horvathnemagdi
Tatu kifli suzymama
Hamburger receptek
mustár készítése házilag irmus
A szója kloppenburg
Szezámmag fejesnemagdi
Kolbászos hamburger horvathnemagdi
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
Házi hamburger grimilda
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Csirkeburger recept jamborlulu
x nagyuska
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU