Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Receptek
Nótár Mary remekei

Előétel: Újházi tyúkhúsleves
Hozzávalók: 1 kb. 2 kg-os tyúk, 3 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 zeller, 1 karalábé, 1 kis fej vöröshagyma, 10 dkg kelvirág, 6 dkg apró gomba, 1 zöldpaprika, 10 dkg frissen fejtett zöldborsó, só, bors, gyömbér, petrezselyemzöld
Elkészítés: A megmosott, megtisztított tyúkot 1.5 liter vízben, egészben tesszük fel főni. Ha felforrt, leszedjük a habját és kislángon, fedő alatt főzzük fél órát. Ezután beletesszük a répákat, zellert, karalábét, vöröshagymát és fűszerezzük. Ezzel egy időben az egészben hagyott apró gombát, kelvirágot, zöldborsót és a kockákra vágott paprikát külön-külön, kevés sós vízben megfőzzük. Amikor a hússal együtt főtt zöldségek megpuhultak, kiszedjük és feldarabolva félretesszük. Ha a hús is megpuhult, azt is kivesszük, bőrét lehúzzuk, a húst a csontról lefejtve feldaraboljuk. A levest finom szűrőn leszűrjük, és hozzáadjuk (szintén leszűrve) a külön főzött zöldségek levét. A tálba, a tányérokra előbb a húst szedjük, azt beborítjuk a sós vízben kifőtt tésztával, mellé tesszük a zöldségeket és rámerjük a tűzforró levest, végül meghintjük finomra vagdalt petrezselyemzölddel.

Főétel: Csülökpörkölt sztrapacskával, cigánypecsenye, rántott hús
Hozzávalók a csülökpörkölthöz: 50 dkg sertés csülök, 50 dkg sertés köröm, só, bors, kömény, majoránna, 1 db paprika, 2 db paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika (ízlés szerint), 2 nagyobb fej vöröshagyma
Csülökpörkölt elkészítése: A csülköt és a körmöt feltesszük főni annyi vízben, hogy elfedje. Ha felforr, leszedjük a habot, és beletesszük a vöröshagymát, a pirospaprikát, a sót, a majoránnát, a fokhagymát. Fedő alatt lassan főzzük. Amikor félig megfőtt a hús, beletesszük a paprikát és a paradicsomot.
Hozzávalók a sztrapacskához: 1 kg burgonya, 2 tojás (nem biztos, hogy szükséges), 45-50 dkg liszt, 30 dkg juhtúró/túró, 20 dkg füstölt szalonna, tejföl, só
Sztrapacska elkészítése: A szalonnát apró darabokra vágjuk, és egy teflonban ropogósra sütjük. A pirosra sült szalonnadarabkákat kiszedjük egy tányérra, és félre tesszük. Egy nagy fazékba vizet teszünk fel forrni, és megsózzuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük. Minden burgonya után a lisztből rászórunk a reszelékre, hogy ne barnuljon meg. Ha elfogyott az összes krumpli és a liszt, összekeverjük, és hozzáadunk 2 evőkanállal a szalonnából kisütött zsírból, valamint 2 tojást és megsózzuk. Ha úgy látjuk, hogy a burgonyás massza túl híg, akkor hozzáadjuk a félretett 1 maroknyi lisztet - viszont ha jó állagú, akkor a félretett lisztre nincs szükség. Közben a fazékban felforrt a víz. A tészta egy részét vizezett deszkára tesszük, majd késsel a forró vízbe hosszúkás kövér galuskákat vágunk. A vízbe hullott galuskákat óvatosan megkeverjük, hogy nehogy letapadjanak az edény aljára. A galuskákat addig főzzük, amíg a víz tetejére fel nem jönnek, és utána közepes lángon 5-6 percig főzzük őket. Ezután a galuskákat leszűrjük, betesszük egy szalonnazsírral kikent tepsibe, nyakonöntjük a tejföllel, rászórjuk az összemorzsolt juhtúrót/túrót és a ropogósra sült szalonnapörcöket. A tepsit csak annyi időre tesszük a forró sütőbe, hogy a túró megpókhálósodjon. (Ez kb. 5 percet jelent). Azonnal kiszedjük, és a tálalásig lefedjük, hogy nehogy kiszáradjon.
Hozzávalók a cigánypecsenyéhez: sertéskaraj kicsontozva, fokhagymakrém, liszt, pirospaprika, burgonya, olaj
Elkészítés: A húst kicsit kiklopfoljuk, mindkét oldalát megkenjük a fokhagyma krémmel. Egy tálba egymásra rakjuk, és összeérleljük. Másnap paprikás lisztben megforgatjuk, olajban megsütjük.
Hozzávalók a rántott húshoz: 1 kg rövidkaraj, só, 4 tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj
Rántott szelet elkészítése: A szép sovány húst gyengén kiverjük, és két szélén bevágjuk. Gyengén besózzuk, majd bepanírozzuk lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába. Annyi olajat teszünk a serpenyőbe, hogy éppen ellepje a húst, és forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.

Desszert: Csokis piskótatorta marcipán bevonattal
Hozzávalók: 7 db tojás, 14 dkg cukor, 12 dkg liszt, 3 dkg kakaópor
Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájákat a cukor 2/3 részével kihabosítjuk. A tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni. Amikor már majdnem felverődött, akkor hozzáadjuk a maradék 1/3 rész cukrot, és teljesen habbá verjük. A tojásfehérjehab 1/3-ad részét fakanállal lassan hozzákeverjük a sárgájás habhoz, teljesen elkeverjük. Utána a tojásfehérjehab maradék 2/3 részét is hozzákeverjük. Az összekevert habba óvatosan beleforgatjuk a szitált liszttel elkevert kakaóport. A kész piskóta tésztát kikenhetjük lapnak vagy tehetjük tortaformába is. Ha tortaformába töltjük, mindig homorú alakúra húzzuk ki a tésztát, hogy a kész kisült piskóta egyenletes vastag legyen és mindenhol jól átsüljön. Mindig 2 ütemben süssük a tortakarikát! Először 10-15 percig magasabb (160-170C'), azután alacsonyabb (150C') hőmérsékleten, hogy jól átsüljön, de ne égjen meg. Ha kész, bevonjuk marcipánnal.
Hozzávalók a marcipánhoz: 25 dkg mandula, 25 dkg porcukor, 2 tojás fehérje
Marcipán elkészítése: Mandulát pár percre forró vízbe tesszük, leszűrjük, majd kinyomkodjuk a megereszkedett héjából, - így könnyen lejön. Ezután ledaráljuk, elkeverjük a cukorral, és összegyúrjuk a tojásfehérjével. A masszát porcukorral hintett deszkán nyújtjuk, darabolhatjuk vagy pl. golyókat formázhatunk belőle, és csokidarába hempergethetjük.
jjanosne jjanosne
Címkék: levest finom, külön főzött, tányérokra előbb, húst szedjük, tűzforró levest, körmöt feltesszük,

A lé a tét - avagy pár szó a
felforraljuk, vigyázva, hogy a habja bele ne főjön, hiszen akkor szürke és zavaros lesz. Lehabozzuk, lecsendesítjük a forrást, és még bő negyed óra hosszat főzzük. Ismét lehabozzuk, beletesszük a megtisztított és batonra vágott zöldségféléket, valamint az egészben hagyott tisztított hagymákat is. Sózzuk, és belekerül mintegy 15-20 szem fekete bors is. Lassan főzzük, minimum háromórányi időn át. Ha elkészült, egy kicsit hagyjuk ülepedni, majd finom szitán szűrjük át. Cérnametélttel tálaljuk, amit ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Anjou szűzérmék
Hozzávalók 4 személyre: 1 sertés szűzpecsenye (kb. 60 dkg), 10 dkg angolszalonna, 2 szál sárgarépa, 25 dkg aprószemű csiperkegomba, 30 dkg mirelit zöldborsó, 1 dl száraz fehérbor, 1 fej hagyma, 1 csapott evő- kanál liszt, fűszercsokor (petrezselyem, metélőhagyma, kapor, babérlevél, bazsalikom, turbolya), olaj, vaj, petrezselyem, só. A húst vastagabb szeletekre vágjuk, kissé kiveregetjük, és forró olajon hirtelen kisütjük, megsózzuk, majd félretesszük. Lábosban kissé megpirítjuk a csíkokra ...
bubszi bubszi
Aszalt szilvás pulykamell
Aszalt szilvás pulykamell Hozzávalók: 4 szelet pulykamell, 20 dkg kimagozott aszalt szilva, 15 dkg gyöngyhagyma, 2 dl száraz fehérbor, 1 dl tejszín, 2 szem szegfűszeg, darabka fahéj, 3 dkg vaj, só, fehér bors Elkészítés: A kiveregetett hússzeleteket sóval, fehér borssal bedörzsöljük. Forró vajon mindkét oldalon aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, egészben hagyott gyöngyhagymát. 2 percig ...
veronika74 veronika74
Aszaltszilvás pulykamell
Hozzávalók: * 4 szelet pulykamell, * 20 dkg kimagozott aszalt szilva, * 15 dkg gyöngyhagyma, * 2 dl száraz fehérbor, * 1 dl tejszín, * 2 szem szegfűszeg, * darabka fahéj, * 3 dkg vaj, * só, * fehér bors Elkészítés: A kiveregetett hússzeleteket sóval, fehér borssal bedörzsöljük. Forró vajon mindkét oldalon aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, egészben hagyott ...
1vargaildyko 1vargaildyko
B receptek
személyre: 80 dkg burgonya, 2 szál sárgarépa, 5 dkg vaj, egy darabka petrezselyemgyökér, 1 fej vöröshagyma, fél pohár árpagyöngy, babérlevél, törött bors, kapor, zöldpetrezselyem, só ízlés szerint. Forró zöldséglébe beletesszük a megtisztított és egészben hagyott burgonyát, felforraljuk, 5 percig főzzük. Beletesszük a külön megfőzött árpagyöngyöt, ezután a kockákra vágott és vajban megpárolt sárgarépát, petrezselymet, vöröshagymát, s 2-3 percig forraljuk. Ha kész, sóval, borssal és babérlevéllel ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B receptek
kaporral vagy zöldpetrezselyemmel ízesítjük. Szirbuska román módra Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg burgonya, 1 evőkanál kukoricaliszt, 13 dl savó, 1 kis fej vöröshagyma, 1 szál sárgarépa, só ízlés szerint. Feltesszük főni az egészben hagyott sárgarépát és az apróra vágott vöröshagymát. Amikor a víz felforr, hozzáadjuk a megtisztított, kis szeletekre vágott burgonyát. Ha a burgonya puha, beleöntjük a tejsavót, ízlés szerint megsózzuk, még egyszer felforraljuk, és fokozatosan ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B receptek
szalonnával megszórjuk. Hozzáadunk tejfölt, és a sütőben átforrósítjuk. Burgonyapálcikák sajttal meghintve Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 2 dl olaj, 5 dkg reszelt sajt, só ízlés szerint. A nyers, meghámozott, egészben hagyott burgonyát megmossuk, annyi hideg vizet öntünk rá, hogy 10-15 cm-re ellepje. Lassú tűzön felforraljuk, és 7-8 percig főzzük (vigyázzunk, hogy közben ne forrjon erősen). Ezután a burgonyát hosszú pálcikákra felvágjuk. Ha megszikkadt, bő forró ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Szőlős metélt bubszi
Gesztenyés kocka telegdi50
Almatorta 2. bubszi
Túrós süti margoka59
Túrós zserbó lantosneevi
Nagyi titka rochlitzne
Ribizlis álom muffin veronika74
Tavaszi szelet lantosneevi
Szeghegyi torta bubszi
Csokis kaland koszegimarika
Szárnyas receptek
Sajtkrémes csirkemell brokkolival suzymama
Májas-Cukkinis Rizottó 1vargaildyko
Részeges csirkecomb recept gonda_katalin
Rakott csirkemell 4. bubszi
Almás csirkefasírt rochlitzne
Májas kocka horvathnemagdi
Borjúpástétom - lengyel recept bubszi
Füstölt sajtos csirkemell noble
Tárkonyos pulykaraguleves klara50
Csirkemell-csíkok gnocchival és rókagombával, bazsalikommal suzymama
Marhából készült ételek
Marhahús parasztosan 1vargaildyko
Káposztás tál marhahússal és s bubszi
B receptek horvathnemagdi
Főzőcskézzünk olcsón, gyorsan bulac57
*UPDATE* Bográcsgulyás 1vargaildyko
S betűs receptek horvathnemagdi
Palóc leves bubszi
Paradicsomos marhatokány skorpiolilike
vajdasági húsgombócleves ibolya58
Darált marhahús zöldbabbal recept toth_beata
Sertésből készült ételek
Pulykamell-szeletek rokfortos bubszi
B receptek horvathnemagdi
Gyros tál reifregina
Sertés aprópecsenye legényesen vorosrozsa66
Hortobágyi húsos palacsinta bubszi
Gyrostál tripike
Császár pogácsa bubszi
EBÉD AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Karfiol leves vajas galuskával reifregina
] Húspogácsák savanyú káposztá bubszi
Halból készült ételek
Ponty sörben pácolva bubszi
Vajon sült pisztráng, édesburgonyával recept gonda_katalin
Főételek Karácsonyra smiri
Aldunai halászlé 1. bubszi
Zöldséges-fokhagymás pisztráng recept jamborlulu
A legnépszerűbb halunk a ponty horvathnemagdi
Csőben sült tengeri süllő recept gonda_katalin
N betűs receptek horvathnemagdi
Gyors halászlé bulac57
Tárkonyos harcsa rakosferenc
Vad ételek
Tepsis szarvasragu bulac57
Fácán raguleves recept baggesz20
Szarvasgerinc ribizli dzsemmel töltött körtével, burgonyakro jamborlulu
Kevert linzer torta bubszi
Fácán fügével és szőlővel 1vargaildyko
Vadkacsa mandulás burgonya... bulac57
Lazacborda artois módon bubszi
Rapsic vadas macoka65
Vadkacsa mézeskalácsos horvathnemagdi
Szarvaspörkölt burgonyagombóccal recept baggesz20
Spagetti ajánló
Pizza sarkadykati
Thai spagetti recept gonda_katalin
EBÉD AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Fűszeres spagetti veronika74
Citromos makaróni recept baggesz20
Spagetti citromos csirkével horvathnemagdi
Bolognai spagetti suzymama
Zöldborsós spagetti bubszi
Bolognai szendvics recept baggesz20
Paella Costa Brava módra bubszi
Pizza receptek
Sütőporos lángos yaskane
Sajtos rúd vorosrozsa66
Csavart pizzás rúd recept gonda_katalin
Krumplikavalkád színesen horvathnemagdi
Pizza tekercs bubszi
Köményes vajas kifli recept baggesz20
Házi tészta paradicsomos-húsos raguval diétásan 1955viki
Zöldségkeverék sóban eltéve 4. bubszi
Pizzás csiga bubszi
Pizza Pan serpenyő migova
Hamburger receptek
Gyors hamburger recept gonda_katalin
Sajtos hamburger recept kovacs_zsoka
Hamburger Puffancs recept boszorlany
Ma itt jártam: sarkadykati
Házi hamburger recept jamborlulu
Szezámmag fejesnemagdi
Hamburger baratnu
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
Házi hamburger salátával recept boszorlany
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU