Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Szuper libás receptek
Link





Öt szuper libás recept - a hétvégére

A liba a legszükségesebb háziállatokhoz tartozik, mert nemcsak a húsa hasznos, de zsírja finom ízénél fogva sokkal értékesebb a sertésénél.

A közmondás szerint "Ha lúd legyen kövér" valamint " Jobb egy lúdnyak száz tyúknyaknál". Ennek szellemében most libatort ülünk, azaz öt kitűnő libás finomságot sütünk.

Eleink úgy tartották, aki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik. Dobos C. József 1881-ben megjelent szakácskönyve szerint a lúd gazdasági szempontból tekintve a legszükségesebb háziállatokhoz tartozik, mert nemcsak a húsa hasznos, de zsírja finom ízénél fogva sokkal értékesebb a sertésénél, tolla pedig majdnem nélkülözhetetlen. Ami a máját illeti, az a legkényesebb ínyencek által is méltányoltatik. Márton az újbor bírája, tartja a hiedelem, azaz ilyenkor már iható az újbor.

A közmondás szerint "Ha lúd legyen kövér" valamint"A jobb egy lúdnyak száz tyúknyaknál". Ennek szellemében most libatort ülünk, azaz libacombot-mellet, töltött libanyakat és libamájat sütünk.

Libapástétom

Hozzávalók: 1 szép, friss libamáj, 1 liter tej, 1 pohár édes tokaji bor, só, bors, szerecsendió, fahéj, porcukor

Elkészítés: Tisztítsuk le a libamájat és 12 órára áztassuk be 1 liter hideg víz és 1 liter hideg tej keverékébe - lefedve tegyük hűtőbe. Másnap - a masszává alakult, inaktól megfosztott májat - öntözzük meg tokajival. Hagyjuk állni még egy órát. A sütőt melegítsük elő 130 fokra. 1 kg májhoz 12 g sót, 3 g borsot, csipetnyi szerecsendiót, késhegynyi fahéjat és csipetnyi porcukrot szórjunk - mindkét oldalára. A májdarabokat szorosan egymás mellé illesztve tegyük egymás mellé egy üveg vagy cserépedénybe, majd fedjük le. Tegyük be a sütőbe. (1kg máj sütési ideje1 óra ). Hagyjuk kihűlni, majd 1 napra tegyük hűtőbe. Másnap szedjük le a fagyott zsírt, olvasszuk fel, majd kanalazzuk vissza a pástétomra. 3-7 napig pihentessük a hűtőben, a megkezdett májat 48 órán belül fogyasszuk el!

Libahússal töltött padlizsán

Hozzávalók: 4 kisebb padlizsán, 20 dkg darált libahús, 1 evőkanál zsír, 2 evőkanál olaj, 5 dkg rizs, 5 dkg mandula, só, őrölt bors, 5-6 szem egész bors, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 1 csokor petrezselyem, 1 kiskanál cukor, 2 evőkanál citromlé.

Elkészítés: A megmosott padlizsánok tetejét levágjuk, magházukat kikaparjuk, majd kívül-belül szárazra töröljük. A húst a rizzsel, a zsiradékkal, cukorral, fűszerekkel, a finomra vágott petrezselyemmel, az őrölt mandulával összekeverjük. A padlizsánokat a keverékkel megtöltjük, egy lábasba szorosan egymás mellé rakjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje, a szemes borssal, citromlével, olajjal ízesítjük. Fedő alatt lassú tűzön addig forraljuk, amíg a padlizsánok meg nem főttek és a lé be nem sűrűsödött.

Libacomb aszalt szilvával

Hozzávalók: 4 db libacomb, 2 paprika, 2 paradicsom, 10 dkg vegyes zöldség, 3 gerezd fokhagyma, 20-25 szem aszalt szilva, 1 dl vörösbor, cukor, fahéj, olaj, só, bors, majoránna

Elkészítés: A libacombokat sózzuk, borsozzuk, majd szórjuk meg a majorannával. A tepsibe rakott libacombok mellé szeletekre vágott zöldséget, 1 paprikát, 1 paradicsomot és fokhagymát teszünk, kevés olajat és vizet is öntsünk rá. Közepesen meleg sütőben, alufólia alatt 1 óra alatt puhára pároljuk, majd pirosra sütjük. Az aszalt szilvát beáztatjuk, serpenyőben, kevés vajon egy evőkanál cukrot karemellizálunk. Ehhez hozzáadjuk a szilvát, őrölt fahéjjal megszórjuk, és azonnal felengedjük vörösborral. Rövid ideig pároljuk.

Vadas libamell zsemlegombóccal

Hozzávalók: 2 db libamellfilé, 30 dkg sárgarépa, fehérrépa, zeller, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 8 dkg cukor, 1 evőkanál mustár, kakukkfű, borókabogyó, fél citrom, 2 dl tejföl, 1 babérlevél

Elkészítés: A libamelleket lebőrözzük, sózzuk, borsozzuk, kevés libazsíron elősütjük -majd kivesszük. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a cukrot, beletesszük a felszeletelt hagymát, a zöldségeket, kakukkfűvel, borókabogyóval,babérlevéllel, fűszerezzük, kevés vízzel mindezt összefőzzük. A citrom levét belefacsarjuk, héját belereszeljük. A félretett libamelleket beletesszük és puhára pároljuk. Kiemeljük a libamelleket, az alapot összeturmixoljuk, tejfölös habarással sűrítjük - mustárral, sóval, cukorral, citrommal ízesítjük. Forrón, zsemlegombóccal vagy kagylótésztával tálaljuk.

Ropogós libacomb

Hozzávalók: 4 db libacomb, 3 fej fokhagyma, só, bors, libazsír, 1 kg burgonya, 1 fej vöröshagyma

Elkészítés: A fűszerezett libacombokat kiolvasztott bő libazsírba tesszük, és hozzáadunk 3-4 dl vizet. Letakarva félpuhára pároljuk, majd fedő nélkül készre sütjük. Hagymás tört burgonya: Megfőzzük a megpucolt burgonyát, leöntjük róla a vizet és megtörjük. A finomra vágott vöröshagymát lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, a fokhagymát pedig áttörve adjuk hozzá. Kihülés után összekeverjük a burgonyával és gombócokat formázunk belőle. Sütőben átsütjük, míg a teteje szép piros lesz.





Link

http://www.torzsasztal.com/barta_martonnap.php

Liba Receptek
Libapástétom

Hozzávalók: 1 szép, friss libamáj, 1 liter tej, 1 pohár édes tokaji bor, só, bors, szerecsendió, fahéj, porcukor

Elkészítés: Tisztítsuk le a libamájat és 12 órára áztassuk be 1 liter hideg víz és 1 liter hideg tej keverékébe - lefedve tegyük hűtőbe. Másnap - a masszává alakult, inaktól megfosztott májat - öntözzük meg tokajival. Hagyjuk állni még egy órát. A sütőt melegítsük elő 130 fokra. 1 kg májhoz 12 g sót, 3 g borsot, csipetnyi szerecsendiót, késhegynyi fahéjat és csipetnyi porcukrot szórjunk - mindkét oldalára. A májdarabokat szorosan egymás mellé illesztve tegyük egymás mellé egy üveg vagy cserépedénybe, majd fedjük le. Tegyük be a sütőbe. (1kg máj sütési ideje1 óra ). Hagyjuk kihűlni, majd 1 napra tegyük hűtőbe. Másnap szedjük le a fagyott zsírt, olvasszuk fel, majd kanalazzuk vissza a pástétomra. 3-7 napig pihentessük a hűtőben, a megkezdett májat 48 órán belül fogyasszuk el!


Libahússal töltött padlizsán

Hozzávalók: 4 kisebb padlizsán, 20 dkg darált libahús, 1 evőkanál zsír, 2 evőkanál olaj, 5 dkg rizs, 5 dkg mandula, só, őrölt bors, 5-6 szem egész bors, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 1 csokor petrezselyem, 1 kiskanál cukor, 2 evőkanál cirtomlé.

Elkészítés: A megmosott padlizsánok tetejét levágjuk, magházukat kikaparjuk, majd kívül-belül szárazra töröljük. A húst a rizzsel, a zsiradékkal, cukorral, fűszerekkel, a finomra vágott petrezselyemmel, az őrölt mandulával összekeverjük. A padlizsánokat a keverékkel megtöltjük, egy lábasba szorosan egymás mellé rakjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje, a szemes borssal, citromlével, olajjal ízesítjük. Fedő alatt lassú tűzön addig forraljuk, amíg a padlizsánok meg nem főttek és a lé be nem sűrűsödött.


Libacomb aszalt szilvával

Hozzávalók: 4 db libacomb, 2 paprika, 2 paradicsom, 10 dkg vegyes zöldség, 3 gerezd fokhagyma, 20-25 szem aszalt szilva, 1 dl vörösbor, cukor, fahéj, olaj, só, bors, majoránna

Elkészítés: A libacombokat sózzuk, borsozzuk, majd szórjuk meg a majorannával. A tepsibe rakott libacombok mellé szeletekre vágott zöldséget, 1 paprikát, 1 paradicsomot és fokhagymát teszünk, kevés olajat és vizet is öntsünk rá. Közepesen meleg sütőben, alufólia alatt 1 óra alatt puhára pároljuk, majd pirosra sütjük. Az aszalt szilvát beáztatjuk, serpenyőben, kevés vajon egy evőkanál cukrot karemellizálunk. Ehhez hozzáadjuk a szilvát, őrölt fahéjjal megszórjuk, és azonnal felengedjük vörösborral. Rövid ideig pároljuk.


Vadas libamell zsemlegombóccal

Hozzávalók: 2 db libamellfilé, 30 dkg sárgarépa, fehérrépa, zeller, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 8 dkg cukor, 1 evőkanál mustár, kakukkfű, borókabogyó, fél citrom, 2 dl tejföl, 1 babérlevél

Elkészítés: A libamelleket lebőrözzük, sózzuk, borsozzuk, kevés libazsíron elősütjük -majd kivesszük. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a cukrot, beletesszük a felszeletelt hagymát, a zöldségeket, kakukkfűvel, borókabogyóval,babérlevéllel, fűszerezzük, kevés vízzel mindezt összefőzzük. A citrom levét belefacsarjuk, héját belereszeljük. A félretett libamelleket beletesszük és puhára pároljuk. Kiemeljük a libamelleket, az alapot összeturmixoljuk, tejfölös habarással sűrítjük - mustárral, sóval, cukorral, citrommal ízesítjük. Forrón, zsemlegombóccal vagy kagylótésztával tálaljuk.


Ropogós libacomb

Hozzávalók: 4 db libacomb, 3 fej fokhagyma, só, bors, libazsír, 1 kg burgonya, 1 fej vöröshagyma

Elkészítés: A fűszerezett libacombokat kiolvasztott bő libazsírba tesszük, és hozzáadunk 3-4 dl vizet. Letakarva félpuhára pároljuk, majd fedő nélkül készre sütjük. Hagymás tört burgonya: Megfőzzük a megpucolt burgonyát, leöntjük róla a vizet és megtörjük. A finomra vágott vöröshagymát lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, a fokhagymát pedig áttörve adjuk hozzá. Kihülés után összekeverjük a burgonyával és gombócokat formázunk belőle. Sütőben átsütjük, míg a teteje szép piros lesz.


Töltött libanyak

Hozzávalók: 2 libanyakbőr, 30 dkg darált libahús, 3 zsömle, pirospaprika, őrölt gyömbér, fokhagyma, só, bors

Elkészítés: A hozzávalókból (a zsömlét előtte beáztatjuk, kinyomkodjuk) fasírtszerű masszát készítünk, ízlés szerint tehetünk bele még apróra vágott petrezselyemzöldet is. A nyakbőrök egyik végét zsineggel összekötjük. A tölteléket habzsák segítségével a nyakbőrbe töltjük. A töltött nyakak végét hústűvel összezárjuk és kizsírozott tepsibe tesszük. A nyakakat kiolvasztott zsírral megkenjük, alufóliával letakarjuk és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. A 2-3 órás sütés közben többször szurkáljuk meg hústűvel, hogy a pára eltávozzon és a nyak ne hasadjon ki. Az utoló negyedórát már alufólia nélkül süssük, hogy szépen megpirosodjon. Könnyebb felszeletelni, ha negyedórát pihentetjük. Különféle köretekkel pl. sólettel tálalhatjuk.

Mézes libapecsenye
Elkészítési idő: 3 óra 30 perc
Hozzávalók: (6 személyre) 1 konyhakész fiatal liba, 15 dkg méz, 1 kiskanál majoránna, 3 savanykás alma, 2 hagyma, só, bors, 5 dl húsleves

Elkészítés: A libát megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet, majd kívül-belül sózzuk, borsozzuk és bedörzsöljük majoránnával.A hagymát és az almát meghámozzuk, négybe vágjuk és a liba hasüregébe tesszük. A nyílást összetűzzük fogvájóval és a libát tepsibe tesszük. Aláöntünk negyed liter vizet és a sütő közepes fokozatán két óráig sütjük. Ezután felemeljük a hőmérsékletet 200°C-ra és a libát megkenegetjük mézzel. 60 perc után újra bekenjük mézzel és még egy óráig sütjük. Közben saját levével is locsolgatjuk és pirosra sütjük.A fölösleges zsiradékot leöntjük, a pecsenyelevet átpasszírozzuk és tálaláskor a felbontott liba alá öntjük. Pezsgős káposztával a legfinomabb.

Márton-napi libapecsenye

Hozzávalók:

2 fél libamell

A páchoz:

2 dl száraz vörösbor
2 evőkanál balzsamecet
3 evőkanál olívaolaj
1 fej felkarikázott hagyma (vagy 2 teáskanál hagymakrém)
2 gerezd fokhagyma darabokra vágva (vagy 1-2 teáskanál fokhagymakrém)
Ízlés szerint őrölt bors, kakukkfű, rozmaring, bazsalikom

Libazsír a sütéshez
1/2 dl konyak
2 alma szeletekre vágva

Elkészítés: A libamellen a bőrt kockásra bevagdossuk, a húst besózzuk. (Ha a páchoz hagymakrémet és/vagy fokhagymakrémet használunk, óvatosabban sózzuk, mert ezek önmagukban is sósak!) Elkészítjük a páclevet a felsorolt hozzávalókból, a húsra öntjük, majd lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a húst mindkét oldalán egyenként 6-8 percig libazsíron átsütjük. Az almát meghámozzuk, felszeleteljük, a libamelleket szintén kb. 1 cm széles szeletekre vágjuk. Egy hőálló edénybe sorban lerakjuk a húst és az almát, a sütésből visszamaradt zsírral leöntjük, az egészet meglocsoljuk kevés konyakkal, és sütőben (vagy mikrohullámú sütőben) összesütjük. Körete krumplipüré vagy párolt rizs.

Tippek:

1. Alma helyett készíthetjük ananászszeletekkel is.
2. Különlegesen finom lesz, ha házilag készült libazsírral készítjük, receptjét lásd a libatepertőnél.


Márton Lúdja - boros libapecsenye

Hozzávalók

(4 személyre:)
1 db libamell,
2 db comb,
5 dkg gomba,
2-3 db sárgarépa
1 nagy fej vöröshagyma,
5 dl. Szt. Márton bora,
3 evokanál olaj,
2 evokanál liszt,
rozmaring, fokhagyma, só, feketebors

Elkészítés A libadarabokat megsózzuk, borsozzuk, és hirtelen, forró olajban mindkét oldalát átsütjük.
Ezután megtisztítjuk és felszeleteljük a gombát, apróra vágjuk a hagymát, és karikákra vágjuk a sárgarépát. Mindezeket forró olajban enyhén megpirítjuk, lisztel megszórjuk, sóval, borsal, fokhagymával, rozmaringgal ízesítjük, majd hozzáadjuk a bort és a mártást ráöntjük a megpirított libahúsra.
Kezdetben eros lángon, majd késobb lassú tüzön lefedve addig pároljuk, amig a liba puha lesz. Ekkor a libahúst elhelyezzük a sütoedénybe, és melegen tartjuk.
A levét leöntjük, a gombát, hagymát szitán áttörjük és a sürítményt a lével együtt mégegyszer felforraljuk. Az így nyert mártást ráöntjük a libahúsra. Végül elomelegített sütoben kb. 15 percig sütjük.
Bármilyen körítés illik hozzá, kivéve a tésztaféle.

Italajánlat: Szent Márton bora - Villányi kékoportó.

Sült liba vadasan

Hozzávalók 4 személyre:

1/2 db pecsenyeliba, 80 g fűstöll szalonna, só, őrölt fekete és fehér bors, borókabogyó, 60 g vaj, 1 db hagyma, 1 db babérlevél, kakukkfű, ecet, 1 pohár tejföl, 30 g liszt, cukor, citromlé.

Elkészítés: A liba bőrét lefejtjük, és megtűzdeljük fűstölt szalonnával, sózzuk, őrölt fekete és fehér borssal, borókabogyóval fűszerezzük. A vajban üvegesre piritjuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a megfűszerezett libát, babérlevelet, kakukkfüvet, és a sütőben készre sütjük. Időnként ecetes vízzel locsolgatjuk. A megsült libát
kivesszük és feldaraboljuk. Levéhez hozzáöntjük a liszttel elkevert tejfölt, felforraljuk, és citromlével, cukorral ízesítjük. A feldarabolt pecsenyét tálra rakjuk, és leöntjük az átszűrt mártással. Párolt rizzsel és áfonyakompóttal tálaljuk.

Lecsós libacomb

Hozzávalók:

négy kisebb libacomb,
két fej hagyma,
kávéskanál pirospaprika,
5 dkg füstölt szalonna,
50 dkg zöldpaprika,
25 dkg paradicsom (vagy 50 dkg konzerv lecsó),
két kanál zsír,
só.

Elkészítés: A megtisztított combokat felhevített zsírban hirtelen átsütjük és egy lábosba tesszük. Zsírjában megpirítjuk az egyik fej apróra vágott hagymát, meghintjük pirospaprikával, kevés vízzel felengedjük és ráöntjük a combokra. Fedő alatt - mindig kevés vizet öntve alá - majdnem puhára pároljuk. Közben az apró kockára vágott szalonnát félig megpirítjuk, beletesszük a vékonyra szelt hagymát, pár percig pirítjuk, majd belerakjuk a megtisztított, felszeletelt paradicsomot és a kicsumázott, karikára vágott zöldpaprikát (télen a lecsót), megsózzuk és félig puhára pároljuk. A csaknem puha libacombokat a lábos egyik oldalára rakjuk, másik oldalára pedig a félig kész lecsót tesszük, és fedő alatt - nem keverve, hanem csak a lábost rázogatva - készre pároljuk. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.

Töltött libanyak 2.

Hozzávalók:

egy libanyakbőr,
25 dkg darált hús,
egy zsemle,
három tojás,
fél fej hagyma,
só,
törött bors,
egy evőkanál zsír.

Elkészítés:A liba melléből 25 dkg-ot ledarálunk, ha azonban a mellet meg akarjuk sütni, vagy csak aprólékot vettünk, készíthetjük a tölteléket sertéshúsból is. A darált húst az áztatott és kifacsart zsemlével, egy tojással, a zsírban pirított reszelt hagymával, sóval, törött borssal jól összegyúrjuk. Két tojást keményre főzünk, megtisztítunk. A nyakbőrt vigyázva lefejtjük, jól megmossuk. Azután vékonyabb részét bevarrjuk, a tölteléket a nyakbőrbe vigyázva beletöltjük úgy, hogy a két főtt tojást is belecsúsztatjuk és eligazítjuk, hogy a közepére kerüljön. Ezután bevarrjuk a nyakbőr másik végét is. Levesben egy órát főzzük, majd zsírral bekenve a sütőben pirosra sütjük. Felszeletelve, tört burgonyával, savanyúsággal tálaljuk. Hidegen is kitűnő.

Tepsis libacomb

Hozzávalók:

4 libacomb,
4 paprika,
1 hegyes erős paprika,
2-2 paradicsom és vöröshagyma,
1 kg krumpli,
1 ek. liszt,
1 tk. pirospaprika,
1 mk. bors,
1 csapott ek. só,
4 gerezd fokhagyma

Elkészítés: A combokat sózom, borsozom (a recepten kívüli mennyiséggel). A krumplit karikára vágom és összevegyítem a paprikás-lisztes- sós-borsos keverékkel. Ezt egy nagy tepsibe terítem, rákarikázom a hagymát, sózom, majd a paprika szeletekkel beborítom. Ráfektetem a combokat, a tetejére, karikára vágott paradicsom kerül. Zúzott fokhagymát szórok rá, majd aláöntök 2 dl vizet. Fóliával lezárom és előmelegített sütőben, közepes lángon cirka másfél órát sütöm. (bőrös felük lefelé legyen) Leveszem a fóliát, a combokat megfordítom, és a bőrkéjüket pirosra pirítom. Lehet hozzá pirított burgonyát, hagymás tört krumplit és sok salátát adni.

Tepsis libacomb tormásan

Hozzávalók:

4 libacomb,
só, bors,
1 fej káposzta,
cukor,
vöröshagyma,
1-2 dl fehérbor,
kevés ecet,
torma,
4-5 alma

Elkészítés:A combokat bedörzsölöm sóval, borssal, s egy kevés ideig hagyom állni. Egy serpenyőben elősütöm a combokat, a zsíros részeit megszurkálom közben, hadd izzadjon. Eközben legyalulom a káposztát, és besózom. Ha megpirult a liba, kiveszem a serpenyőből, és a zsírban karamellizálom a cukrot. Belekerül a káposzta, a cikkekre vágott almák és a szeletelt hagyma. Kicsit pirítom, majd felöntöm a borral és kevés ecettel. Csak addig párolom, míg össze nem esik, ezután egy tepsibe átszedem, ráfektetem a combokat bőrös felükkel lefelé, befedem fóliával és beteszem az előmelegített sütőbe. Ekkor lereszelem a tormát, jó méreteset válasszunk, könnyebb vele dolgozni. Ha a libacomb puha, megfordítom őket, pár percig fólia nélkül pirítom, majd tálalom. Köretként köményes főtt krumplit adtam hozzá és bőven megszórtam a tormával.
panka2006 panka2006
Címkék: legszükségesebb háziállatokhoz, húsa hasznos, közmondás szerint, lúdnyak száz, máját illeti, újbor bírája,

Barbie torta
réteslisztet és 10 evőkanál cukrot használtam. A tortaformában sült piskótához 6 tojást, 6 evőkanál réteslisztet és 6 evőkanál cukrot használtam fel. A tortát megtölthetjük bármilyen nem folyós, nem túl puha tortakrémmel. Én Dobos torta krémet készítettem ehhez a tortához. Hozzávalók a krémhez: 8 tojást , 40 dkg porcukor, 2 csomag (2 dkg) vaníliás cukor, 30 dkg jó minőségű étcsokoládé, 40 dkg vaj, 3 evőkanál ...
veronika74 veronika74
Bohém torta
Bohém torta Hozzávalók: 8 tojásfehérje, 10 dkg cukor, 8 dkg darált, pörkölt mogyoró, 4,5 dkg liszt, 10 dkg reszelt csokoládé. A tojásfehérjéből, 10 dkg cukorral kemény habot verünk, könnyedén hozzákeverjük a liszttel, mogyoróval összekevert csokoládét. Kivajazott, lisztezett pléhen 6 db vékony lapot sütünk belőle (lásd Dobos lapok). Ha kihűltek, jól kikevert párizsi krémmel megtöltjük, formásan körülvágjuk, tetejét, oldalát is vékonyan bekenjük. Tetejét csokoládéforgáccsal beszórjuk, és hideg ...
bubszi bubszi
Bájos Angelika szelet
Bájos Angelika szelet: Hozzávalók: Kakaós lap: 7 tojás 14 dkg porcukor 10 dkg liszt 4 dkg kakaópor 1 ek olaj 2 ek víz 6 g sütőpor Diós lap: 7 tojás 14 dkg porcukor 8 dkg liszt 8 dkg darált dió 6 g sütőpor Krém: 25 dkg vaj 25 dkg margarin 30 dkg cukor 3 vaníliás pudingpor 9 dl tej 10 dkg ...
aranyoslila aranyoslila
Csokoládés piramis
sütőből kivett tortakarikát ráfordítjuk egy rácsra ami alulról szellőzik és azon hagyjuk kihűlni. Ha lapot sütünk, akkor vagy közvetlenül kenhetjük vajazott vagy sütőmargarinozott sütőlemezre, vagy sütőpapírra is. Csokikrém: hagyományos csokikrém, és a dobos torta tölteléke. A receptek között található vajas vagy sütőmargarinos krémhez keverünk 3 dkg szitált kakaóport. Ha erősebb ízt szeretnénk akkor adjunk hozzá még kakaóport. Sütési idő: 15-20pers Sütési hőmérséklet: ...
klerierzsi klerierzsi
Dobos kocka
Hozzávalók 60 dkg liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 15 dkg cukor, 5 dkg margarin, 2 egész tojás, 1 vaníliás cukor, 4 evőkanál méz, 1,5 dl tej Krém: 8 dkg liszt, 6 dl tej, 30 dkg vaj, 3 dkg kakaó, 25 dkg cukor, rum aroma Recept A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 lapot sütünk belőle (tepsi hátán). A krémhez a lisztet 6 dl tejjel felfőzünk, kihűtjük. 30 dkg margarint, 3 dkg kakaót ...
nnpapszi nnpapszi
Dobos krém-torta
Hozzávalók: Piskótatészta: tojás 8 db, cukor 24 dkg, citromlé 1/2 ek., liszt 8 dkg. Krém: vaj 14 dkg, cukor 14 dkg, csokoládé 10 dkg, mogyoró 2 dkg, tojás 2 db. Karamell: cukor 15 dkg. Elkészítése: Piskótatésztából 8 (vékony) lapot sütünk, és a következő krémmel töltjük: 14 dkg vajat 14 dkg cukorral habosra keverünk, adunk bele 10 dkg reszelt csokoládét, 2 dkg finomra megtört mogyorót, és 2 egész tojást. A lapokat megtöltjük, karamellel leöntjük a tetejét, és tüzes késsel ...
bubszi bubszi
Dobos krém-torta
Hozzávalók: Piskótatészta: tojás 8 db, cukor 24 dkg, citromlé 1/2 ek., liszt 8 dkg. Krém: vaj 14 dkg, cukor 14 dkg, csokoládé 10 dkg, mogyoró 2 dkg, tojás 2 db. Karamell: cukor 15 dkg. Elkészítése: Piskótatésztából 8 (vékony) lapot sütünk, és a következő krémmel töltjük: 14 dkg vajat 14 dkg cukorral habosra keverünk, adunk bele 10 dkg reszelt csokoládét, 2 dkg finomra megtört mogyorót, és 2 egész tojást. A lapokat megtöltjük, karamellel leöntjük a tetejét, és tüzes késsel sugarasan ...
klara50 klara50
Süti ajánló
Bácskai krémes nyta100
Fahéjas mézes galuska bubszi
OSZTRÁK CSÁSZÁRMORZSA Ildytől gabfe
Kókuszos-csokis muffin veronika74
Barackos linzer kocka bkisseva
Gesztenyés tekercs klerierzsi
Kókuszos mézes groszmadel
Gesztenyés-csokis muffin nnpapszi
Mákos túrógombóc. csibi52
Béka süti bubszi
Szárnyas receptek
Recept jjanosne
Francia csirkesaláta bubszi
Csirkevagdalt bubszi
A nap receptje: Almás töltött horvathnemagdi
Fóliában sült csirkemell veronika74
Csirkemell édesburgonyával recept gonda_katalin
Boros Kacsasült 1vargaildyko
Tárkonyos ragu bubszi
*UPDATE* Parajfőzelék csirke.. 1vargaildyko
F.sajtos,tejszínes cs.mell... anitahajdu
Marhából készült ételek
Vásárhelyi rakott rostélyos. bubszi
Csirke dióval (albán) klara50
Ukrán borscs rochlitzne
14 házias mennyei levesbetét recept! tinka1951
Vadas pulyka sarkadykati
Gombával töltött pirog recept boszorlany
Gombás húsgombóc rauchne02
Fejes saláta hússal, majonéz n bubszi
x nagyuska
Ebédünk! betti055
Sertésből készült ételek
nápolyi húsgombóc ! ibolya58
K betűs receptek horvathnemagdi
Áfonyás-meyer citromos piték recept kannalidia
Zsámoki csibészfalatok ! ibolya58
Kávai lecsó bkisseva
Fűszeres húsgöngyöleg lilikonyhaja
Receptek horvathnemagdi
tárkonyos húsgombócleves ! ibolya58
tápióbicskei töltött káposzta ibolya58
Jókai-bableves szerika68
Halból készült ételek
Tocsiba burkolt ponty tundihugi
T betűs receptek horvathnemagdi
Receptek horvathnemagdi
Tejfölös ponty bubszi
Harcsapörkölt bubszi
Révfalusi regős halászlé 3. bubszi
Narancsos finomságok horvathnemagdi
Tűzdelt harcsa szászosan bubszi
DÁNIA: Dán lazacos szendvics mamocska
Harcsapörkölt turóscsuszával roanna
Vad ételek
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Fácánragu krokettel recept toth_beata
Vadkacsa forró gyümölccsel tundihugi
Hal a tortán jjanosne
Fácán fügével és szőlővel 1vargaildyko
Kevert linzer torta bubszi
Fácánleves Újházi módra bubszi
piSZTÁCIÁS FÁCÁNPÁSTÉTOM bubszi
Fácán tejfölös mártással bubszi
Spagetti ajánló
Bacon szalonnás tészta bkisseva
Tonhalas spagetti bulac57
Májas spagetti horvathnemagdi
Füstölt tarjával töltött gombafejek recept jamborlulu
Citromos csirkecombok bulac57
Rukkola: keserű, de egészséges taltos1
Tárkonyos harcsa rakosferenc
Kínai csirkés spagetti recept kovacs_zsoka
Hát ez nagyon finom kaja...... maca23
Gyors serpenyős ebéd horvathnemagdi
Pizza receptek
Maradék sonka? Sebaj! horvathnemagdi
Graham-lisztes pizza tészta bubszi
Kenyer keszites relisisi
Kombe bkisseva
Legfinomabb sajtos rúd / pogácsa bkisseva
Pizza tészták anne74
Ínyenc pizza veronika74
x nagyuska
Vitaminos pizza bubszi
Pizzatészta alaprecept bubszi
Hamburger receptek
Hamburger horvathnemagdi
Házi hamburger salátával recept boszorlany
Virslis kifli veronika74
Házi hamburger recept baggesz20
Csirkeburger recept jamborlulu
Sajtburger veronika74
Hamburger zsemle, puffancs akiram45
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
Sajtos hamburger recept kovacs_zsoka
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU