| 5 mennyei recept – körté |
|
leveleit összetépjük, az öntettel jól összekeverjük. A kihűlt réteslapokra ráhelyezzük a kecskesajt szeleteket. 3 réteslapból és 2 kecskesajtból kis tortácskákat készítünk. A kecskesajtos rétest a mézes körtével és a zöldsalátával tálaljuk.
Sült csirke körtével
Hozzávalók:
6 körte, 2 evőkanál méz, sáfrány, szerecsendió, őrölt gyömbér, olaj, őrölt bors, chili, 1 lime leve, 2 vöröshagyma, pár gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, esetleg 4-5 szilva, 1-2 ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| A gyros hús, pita, tzatziki |
Hozzávalók (a mennyiségeket szabadon variálhatod, ez kb. 4-5 személyre van):
- 1/4 csésze citromlé
- 1 teáskanál oregano
- 45 dkg csirkemellfilé csíkokra vágva
- olívaolaj (jó a rendes növényi olaj is)
- 1/4 teáskanál só
- 1/4 teáskanál őrölt fekete bors
Egy tálban keverjük össze a citromlevet és az oreganot. Adjuk hozzá a csíkokra vágott csirkét, és hűtőben 15 percig pácoljuk. Vegyük ki a csirkecsíkokat a pácléből (1 evőkanál páclevet tegyünk félre a ... |
noble  |
|
|
| |
| A juh és a csirke találkozása. |
A juh és a csirke találkozása, avagy juhtúrós csirkemell
Hozzávalók: 1 kg csirkemellfilé, 2 lilahagyma (vagy vöröshagyma), 50 dkg juhtúró, zöldfűszerkeverék (lehet bolti, vagy saját ízlés szerint elkészített), 20 dkg trappista, 8 ek. tejföl
A csirkemellet felszeletelem, befűszerezem és állni hagyom (a legjobb ha 1-2 órán át áll, de ha sietünk, 10 perc is megteszi). A hússzeletek mindkét oldalán hirtelen sütöm. Egy kivajazott tepsibe teszem a húsokat. A juhtúrót összekeverem a ... |
jotunder60  |
|
|
| |
| Az örökzöld rozmaring |
Az örökzöld rozmaring
A grillpartik sztárja, a mediterrán hangulat hírnöke az örökzöld rozmaring. Az ókorban gyógyászati célokat szolgált, ma már inkább az íze miatt fogyasztjuk.
A Földközi-tenger térségében és Portugáliában őshonos rozmaring használata nem meglepő módon az ókori egyiptomiakig nyúlik vissza. Az egyiptomiak az ételeik ízesítése mellett a fáraó múmiája mellé bekészített túlvilági túlélőkészlethez is tettek pár ág rozmaringot. Az egyiptomiak után a görögök, majd a rómaiak ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Csirkés gyros pitában |
|
legismertebb és legnépszerűbb görög étel kis hazánkban. Ha a közelében nem lehet kapni pitát, ne búslakodjon, hiszen otthon is el lehet készíteni. De nézzük csak, mit tölthetünk bele.
Csirkés gyros pitaban
Hozzávalók 4 főre: 4 pita házilag készítve, 50 dkg csirkemell filé, 2 ek olaj (pl. olíva, vagy kókuszolaj), görög (gyros) fűszerkeverék ízlés szerint
Hozzávalók a ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Csirkés rétes |
Görög csirkés rétes
Hozzávalók:
A töltelékhez:
Kb. 3 csésze (7,5 dl) csirkealaplé (leveskockából is lehet)
6 kicsontozott, bőr nélküli, fél csirkemell
6 csésze (38 dkg) lazán felaprított spenót alaposan megmosva
3 evőkanál olívaolaj
1,5 csésze (15 dkg) felaprított újhagyma
1/3 csésze (15 dkg) friss ... |
baratnu  |
|
|
| |
| Csirkés-garnélás masala |
4-6 személy részére: 4 evőkanál olaj, 2 gerezd zúzott fokhagyma, diónyi friss gyömbér meghámozva és finomra vágva. 1 kiskanál őrölt kurkuma, 1 kiskanál őrölt kömény, 1 kiskanál őrölt koriander, 1 kiskanál pirospaprika, 70 dkg kicsontozott, lebőrözött csirkemell 2,5 centis kockákra vágva, 1 nagy lila hagyma finomra vágva. 2 paradicsom meghámozva és apróra vágva, 3 evőkanál finomra vágott friss koriander. 1 zöld chili kimagozva és apróra vágva, 1,5 dl szűrt görög joghurt, 20 dkg meghámozott főtt garnélarák, ... |
csibi52  |
|
|
| |
| Csirkés-garnélás masala balti- |
4-6 személy részére: 4 evőkanál olaj, 2 gerezd zúzott fokhagyma, diónyi friss gyömbér meghámozva és finomra vágva. 1 kiskanál őrölt kurkuma, 1 kiskanál őrölt kömény, 1 kiskanál őrölt koriander, 1 kiskanál pirospaprika, 70 dkg kicsontozott, Iebőrözött csirkemell 2,5 centis kockákra vágva, 1 nagy lila hagyma finomra vágva. 2 paradicsom meghámozva és apróra vágva, 3 evőkanál finomra vágott friss koriander. 1 zöld chili kimagozva és apróra vágva, 1,5 dl szűrt görög joghurt, 20 dkg meghámozott főtt garnélarák, ... |
bubszi  |
|
|
| |
|
|