| Afrikai harcsafilé dubarry módra, sült zöldségekkel |
|
bors
ételízesítő
A tetejére:
15 dkg reszelt trappista sajt
A körethez:
2 szál sárgarépa
1 db padlizsán
2 db cukkini
4 db paprika
őrölt fehér bors
ételízesítő
étolaj
Előkészítés: A halszeleteket sózzuk, citromlevet csepegtetünk rá és 10-15 percig állni hagyjuk. A zöldségeket vastagabb szeletekre vágjuk.
Elkészítés: A karfiolt enyhén sós vízben félpuhára főzzük, leszűrjük. Elkészítjük a besamelt: A margarint felolvasztjuk, beletesszük a ... |
suzymama  |
|
|
| |
| Amur csőben sütve |
Hozzávalók:
8 szelet hal (80-90 deka)
4 deka zsír vagy olaj
2 teáskanál só
2 deci tejföl
1 egész tojás
10 deka óvári sajt
2 deka vaj
1 citrom
5 deka liszt
Elkészítés:
A halszeleteket sózzuk, lisztbe mártjuk, és kevés zsíron mindkét oldalán megsütjük, majd tűzálló edénybe tesszük. Tejfölt, az egész tojást, 7 dkg reszelt óvári sajtot, kevés sóval összekeverünk, majd a halra öntjük. Tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot, és 15 percig forró ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Arab etelek |
Áztassuk citromos, sós, tejes vízben legalább egy óráig. (Így a sokak által nem kedvelt tengeri hal ízét elvehetjük.) Majd itassuk le a levétől. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és a forró olajban halunkat hirtelen kisütjük. Egy nagy jénai tálon a halszeleteket egymás mellé helyezzük. A paradicsompürét kevés vízzel felhígítjuk, ezzel megkenjük a tonhalszeleteket, majd meghintjük őrölt borssal, kakukkfűvel. Ráöntjük az olajat, amelyben kisütöttük és így közepes tűznél még kb. 25 percig ... |
margareta51  |
|
|
| |
| B betűs receptek |
a hallal együtt. Mikor kiforrta a habját, beleteszem a sót és a paprikát, a paradicsomot és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Erős tűzön egyórai forrást követően kifőtt és leöblített gyufatésztára tálalom a levet, majd ezt követően a halszeleteket fogyasztjuk el.
Gyufatészta a bajai halászléhez
Elkészítése: Ahány személy, annyi tojásból készül. Annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy jó kemény tésztát kapjunk. Víz nélkül készítjük! A tésztát kerek, gyufaszál vastagságúra nyújtva ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| B betűs receptek |
|
csak azok húsát néhány napig páclében kell érlelni!
Bakonyi fogas
1 kg fogast megtisztítjuk, kibelezzük, feldaraboljuk és besózzuk. A fejét és a farkát. 5 dl vízben megfőzzük. Egy lapos edényt kivajazunk, belehelyezzük a halszeleteket, ráöntjük a hallét, és sütőben lassan pároljuk. Közben apróra vágunk 1 kis fej vöröshagymát, kevés olajon aranyszínűre pirítjuk, hozzáadunk 1 kávéskanál pirospaprikát, beleteszünk 20 dkg felszeletelt gombát, megsózzuk és megpároljuk.
Ha elkészült, ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| B.Lacibacsi receptjei |
meghintve rakjuk tálra.
2008.12.17 01:29
Amur töltve:
Hozzávalók: 4 szelet ponty vagy amur, 1 pohár fehérbor, 10 deka gomba, só, bors, 1 kis fej hagyma, 5 deka vaj, 1 kk kapor.
Elkészítés:
A halszeleteket meglocsoljuk 2 ek borral, megsózzuk, borsozzuk, és egy fél órát állni hagyjuk, majd rátesszük a megtisztított, vékonyra szeletelt gombát és a vékony karikára vágott hagymát. Felgöngyöljük, fogpiszkálóval átszúrjuk, és a tekercseket kivajazott tűzálló ... |
margareta51  |
|
|
| |
| Bajai halászlé |
ügyeljünk a minőségre a hal, és a paprika tekintetében.
A főzési időt ne lépjük túl, mert könnyen szétfőhet a hal húsa.
Aki szereti,csersznyepaprikát is tehet bele.
A levet leöntjük, sós vízben kifőzött gyufametélttel tálaljuk, a halszeleteket szépen tálra rendezve tegyük mellé.
Elkészítése ... |
maroka  |
|
|
| |
| Balatoni öreghalász cseréptálj |
Balatoni öreg halász cseréptálja
Hozzávalók:
10 dkg házi füstölt sonka,
40 dkg harcsaszelet,
40 dkg pontyszelet,
40 dkg süllőszelet,
1,2 kg burgonya,
fél liter tejföl
, 4 db paradicsom,
4 db zöldpaprika,
1 csomag újhagyma,
1 csomag petrezselyemzöld,
só,
borsikafű,
zsályalevél,
fűszerpaprika.
A karikára vágott krumplit rakjuk beáztatott cseréptálba, enyhén sózzuk meg, helyezzük rá az előre fűszerezett, sózott ... |
roanna  |
|
|
| |
|
|