Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Cs betűs receptek
Csángó leves
Hozzávalók: 1 libaaprólék, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, zöldpetrezselyem, 5 dkg zeller, 5 dkg búzadara, 4 főtt tojás, 10 dkg gomba, 2 paradicsom, só, pirospaprika, 3 tojássárgája.
Elkészítése: A libaaprólékot 1 l vízben feltesszük főni, később hozzáadjuk a zöldségeket. Ha minden megpuhult, hozzátesszük a búzadarát, a felszeletelt gombát, a paradicsomot. Belekeverjük a tojások sárgáját, megszórjuk pirospaprikával és zöldpetrezselyemmel. Kockára vágott főtt tojással tálaljuk.

Cserta menti kanászleves
Hozzávalók: 2 közepes sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 2 k. zsír, 2 k. liszt, 3-4 galambgomba (galambica), ujjnyi füstölt szalonna, késhegynyi bors, 1 hagyma, só.
Levesbetét: húsgombóc.
A zöldséget, gombát apró kockákra vágjuk, a hagymát finomra reszeljük. Fele zsíron megpároljuk őket. Felöntjük 1,5 l vízzel, sózzuk, borsozzuk. Lassú tűznél főzzük.
A megmaradt zsírból világos rántást készítünk, kevés vízzel felengedjük, simára keverjük, a levesre szűrjük. Lassan főzzük tovább.
Húsgombóc: 15 dkg darált hús, 3 k. rizs, 1 kicsi reszelt hagyma, bors, só, 1 k. olvasztott zsír, 1 tojás. Tehetünk bele apróra vágott petrezselymet is.
Összekeverjük, vizes kézzel apró gombócokat formálunk.
A húsgombócot és az apróra vágott, kisütött szalonnát zsírjával együtt a levesbe tesszük. Puhára főzzük.

Csíki gulyás
Hozzávalók: 40 dkg marhabélszín, 1 fej hagyma, 1 k zsír, 1 k paprika, 1 gerezd fokhagyma, kömény, fél kg savanyú káposzta, 3 dkg rizs, tejföl
Egy nagy fej hagymát felkockázok és a zsírban, fedő alatt megpirítom. Rászórom a paprikát, a fokhagymát, a felkockázott húst és annyi vizet, hogy jól ellepje. Mikor a hús félig megpuhult, beleteszem az egyszer átmosott savanyú káposztát, a megmosott rizst és a káposztától függően sózom. Az egészet fedő alatt puhára főzöm és tejföllel bőven megöntözve tálalom.

Csíkszeredai sertésborda
Hozzávalók: 8 szelet borda, 1 kg savanyú káposzta, 25 dkg vöröshagyma, 1 dl olaj, 2 dkg pirospaprika, köménymag, 1 gerezd fokhagyma, kakukkfű, 3 dl tejföl.
Elkészítése: A bordákat megsózzuk, és borssal meghintjük, majd olajban hirtelen pirosra sütjük. A bordákat kivesszük, a zsiradékban üvegesre pároljuk a hagymát, ráhintjük a pirospaprikát, és fölengedjük egy kevés húslevessel. Külön pároljuk a káposztát. A húst visszahelyezzük a pecsenyelébe, és félig puhára pároljuk. Rátesszük a káposztát, a köménymagot, kakukkfüvet, fokhagymát, puhára pároljuk, és ha megpuhult, a tejföllel felforraljuk.

Csíkszeredai flekken
Hozzávalók: 4 nagy szelet, ujjnyi vastag, kicsontozott sertéstarja, 3 dkg füstölt szalonna, 1 evőkanál mustár, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olaj, csipetnyi őrölt borókabogyó, só és törött fekete bors, ízlés szerint.
A parázs fölé tett rostélyt a szalonnadarabbal többször egymás után átdörzsölöm. A húst legalább 1 nappal előbb előkészítem, vagyis olajjal és mustárral átkenem, törött borssal és borókabogyóval meghintem. Végül a zúzott fokhagymát rákenem. Az ily módon megfűszerezett hússzeleteket egymásra rakom, és alufóliába vagy folpack fóliába csomagolom. Az étel elkészüléséig hűtőszekrényben tárolom. A hússzeleteket az átforrósodott rostélyra rakom, és 10-12 percnyi sütés után megfordítom. Ha mindkét fele átsült, salátával tálalom. Legfinomabb hozzá az olajos-ecetes sült paprika vagy a hagymás paradicsomsaláta. A flekken kizárólag sertéstarjából készíthető, mert az izomrostok között lévő zsírszemcsék nem engedik, hogy a sülő hús kiszáradjon. Mire a hús átsül, addigra a zsír is kisül belőle, tehát a közhiedelemmel ellentétben nem nagyon hizlal. Persze ez sem kimondottan fogyókúrás étel!

Csongrádi apró-hús
Hozzávalók: 50 dkg sovány sertéshús (comb), 2 fej vöröshagyma, 80 dkg burgonya, 10 dkg zsír, só, egy csomó petrezselyemzöld.
A sovány sertéshúst előbb vékony szeletekre, majd csíkokra vágjuk. A két fej vöröshagymát karikára vágjuk, majd 4 dkg zsírban előbb a húst, majd hozzátéve a hagymát megsütjük. Egy másik lábosban megforrósítjuk a 6 dkg zsírt, és a héjában főtt, meghámozott burgonyát karikára vágva beleforgatjuk. Kissé lepirítjuk.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: apróra vágott, levesbe tesszük, felkockázott húst, egyszer átmosott, megmosott rizst, káposztától függően,

B betűs receptek
Budapest tekercs Piskóta: 5 tojásfehérje, 25 dkg cukor, 10 dkg darált dió, 10 dkg liszt, 1,5 evőkanál kakaópor. Töltelék: 4 dl tejszín, 1 kisebb mandarinkonzerv. Díszítés: 10 dkg étcsokoládé. Verjük fel a tojásfehérjét habbá, keményre, a cukrot óvatosan adagoljuk hozzá. Keverjük össze a darált diót a liszttel, a kakaóporral és forgassuk a tojáshabba. Sütőpapíron süssük 180 fokon 15-20 percig. Közben készítsük el a tölteléket: a tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Bánáti mustkolbász Egy liter finomlisztet habarjunk fel jó édes főtt musttal, hogy csorgós híg legyen. Két liter mustot cserép lábasba tegyünk forrni, 25 deka czukrot, kevés szegfűszeget törve és fahéjat is tegyünk a must közé. A felhígított lisztet csendesen főzzük a must közé, s ha jól fő tegyünk még bele 12 deka finomra tört és szitált keményítőt. Ha jó sürűre megfőztük e pépet, folytonosan keverve, egy szál házi cérnára fűzzünk fel sűrűn cikkekbe hagyott diót, vagy mandulát. Ezt a mandulás cérnát ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Bakonyi sertésborda 1. Hozzávalók: 8 kicsontozott sertésbordaszelet, egy nagy fej vöröshagyma, 25 dkg gomba, egy evőkanál paradicsompüré, egy zöldpaprika, 2 dl tejföl, kávéskanál liszt, só, egy evőkanál pirospaprika, két evőkanál zsír. A zsírban, fedő alatt megpirítjuk a karikára vágott hagymát, meghintjük a paprikával, megforgatjuk benne a húst, és kevés vízzel párolni kezdjük. Mellédobjuk a zöldpaprikát, a paradicsompürével ízesítjük, és ha már félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított, nagy ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Busa, amúr receptek
Amur csőben sütve Hozzávalók: 8 szelet hal (80-90 deka) 4 deka zsír vagy olaj 2 teáskanál só 2 deci tejföl 1 egész tojás 10 deka óvári sajt 2 deka vaj 1 citrom 5 deka liszt Elkészítés: A halszeleteket sózzuk, lisztbe mártjuk, és kevés zsíron mindkét oldalán megsütjük, majd tűzálló edénybe tesszük. Tejfölt, az egész tojást, 7 dkg reszelt óvári sajtot, kevés sóval összekeverünk, majd a halra öntjük. Tetejére szórjuk a ...
aprochef aprochef
Cs betűs receptek
Csopaki pincepörkölt Apró kockákra vágott 1,5 kiló marhalábszárat zsíron pirított , szeletelt vöröshagymával összepárolok, sózom, paprikázom, borsozom, adok hozzá köményt, zúzott fokhagymát. Többször zsírjára pirítom, ha muszáj, csak akkor kapjon kevés vizet. Ha a hús puhul, hozzáadok 30 dkg lecsót és felöntöm 2 dl csopaki rizlinggel. Ha felforrt beleteszek 40 dkg sertésvelőt is. Készre főzöm. Csopaki tokány A húst 5-6 cm hosszú, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A kevés ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Cs betűs receptek
Csabai csípős töltött burgonya Hozzávalók: 8 db burgonya, 40 dkg darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 12 dkg füstölt szalonna, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, pirospaprika, törött bors, köménymag, só. Az egyforma nagy burgonyákat meghámozzuk, és karalábévájóval a közepüket kifúrjuk, hogy tölthetők legyenek. A kivájt burgonyaforgácsot megfőzzük, áttörjük, és darált hússal összekeverjük. Olajban pirított hagymával, zúzott fokhagymával, csípős paprikával, borssal, köménymaggal és sóval ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Cs betűs receptek
Csongrádi apró-hús Hozzávalók: 50 dkg sovány sertéshús (comb), 2 fej vöröshagyma, 80 dkg burgonya, 10 dkg zsír, só, egy csomó petrezselyemzöld. A sovány sertéshúst előbb vékony szeletekre, majd csíkokra vágjuk. A két fej vöröshagymát karikára vágjuk, majd 4 dkg zsírban előbb a húst, majd hozzátéve a hagymát megsütjük. Egy másik lábosban megforrósítjuk a 6 dkg zsírt, és a héjában főtt, meghámozott burgonyát karikára vágva beleforgatjuk. Kissé lepirítjuk, megszórjuk vágott ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Cs betűs receptek
Csabai vastag kolbász (csabai paprikás szalámi) Hozzávalók: 10 kg sertéshús, 26 dkg só, 10 dkg édes nemes pirospaprika, 2 dkg csípős pirospaprika, 4 dkg őrölt bors, 6 dkg zúzott fokhagyma, 5 dkg porcukor, esetleg egy kevés őrölt köménymag, 1,5 dkg konzervsó. A szikkasztott húst kis darabokra vágjuk, lyukas deszkára terítjük, vagy tiszta vesszőkosarakba rakjuk. Egy napig így hagyjuk, hogy a víz jól kicsurogjon belőle. Ezután a húst a fűszerekkel összekeverjük, közepes nagyságú tárcsán ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
LAKODALMi torta bubszi
Cseresznyés márványos brownies klerierzsi
Lili-kifli bubszi
Házi oreo keksz nanoka72
Ízőrzők – Bajna – horvathnemagdi
Zsermák horvathnemagdi
Bounty Szelet 1vargaildyko
3 isteni császármorzsa grimilda
Kellemes őszies ízek! horvathnemagdi
Házi túrós lepény margoka59
Szárnyas receptek
Egy ötlet a hosszú hétvégére sarkadykati
Göngyölt káposzta eva0817
Ínyenc rizses hús bubszi
Finom falatok piroska0101
Club sandwich - toast csirkével, baconnel és tojással recept toth_beata
Rakott Csirkemell gabfe
Csirkemell őzgerincformában sütve yvett789
Csirkés, zöldséges rizs bkisseva
Csirkemell sajtos-burgonyás bundában bkisseva
Ketchupal sűtített zöldséges horvathnemagdi
Marhából készült ételek
Palócleves marhahússal recept toth_beata
Bugaci vegyes pörkölt ! ibolya58
Chili con carne horvathnemagdi
Marhagulyás bubszi
Mézes részeges körtével bubszi
Hordós vitaminbomba - SCSÍ yaskane
Buzsáki Tányéros 1vargaildyko
Bugaci gulyásleves bulac57
Ágyas fasírt horvathnemagdi
Ázsiai marhahúsleves csípősen 1vargaildyko
Sertésből készült ételek
Hentestokány 5. bubszi
Gombás gulyás bubszi
Faszénen sült klara50
Choucroute bubszi
Brassói aprópecsenye zsokanita
bátaszéki rizseshús ! ibolya58
kanizsai rakotthús ! ibolya58
Sok-sok recept amit e-mailben kaptam yaskane
FŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Káposztával és burgonyával rak horvathnemagdi
Halból készült ételek
ropogós hal citromos vajjal ibolya58
Keszeg Sütve 1vargaildyko
Ponty egytálétel románosan. csibi52
Pisztráng kékre főzve jozsef_olah_9843
Tarkaborsos lazacfilé 3 féle k gabfe
Indiai lencsepüré bulac57
Rácponty IV. bubszi
Sült ponty hagymaszósszal ujjozsef
Magyar gasztronómia grimilda
Halpaprikás bográcsban bubszi
Vad ételek
vörösboros szarvasragu.... ibolya58
Almával töltött fácán bubszi
Ízőrzők – Szenna – horvathnemagdi
R betűs receptek horvathnemagdi
Áfonya, a csodabogyó horvathnemagdi
Torták kloppenburg
Nyúlpörkölt veronika74
Almával töltött fácán bubszi
Fácánleves berántva II. bubszi
Recept rakosferenc
Spagetti ajánló
olasz spagetti leves ibolya58
Mogyorós medvetalpacska horvathnemagdi
Sonkaragu kapribogyóval bubszi
Póréhagyma receptek nanoka72
Spagetti holland módra ... mailona
Bolognai lasagne recept jamborlulu
Spaghetti alla carbonara - a szénégető spagettije reifregina
Brokkolis tészta sonkával recept baggesz20
Rakott zöldséges tészta 2 recept gonda_katalin
Mai menü. mamucika
Pizza receptek
Csirkemájas-tepsis pizza horvathnemagdi
Néhány csülkös recept.... cipello
Pizza pogácsa recept tnemarika
Pizza sükösdiesen ujjozsef
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
Gyors, finom pizza receptje baratha
Lala kifli zsokanita
Sütőporos lángos nanoka72
Pizza recept bozsanyinemanyi
Hamburger receptek
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Kolbászos hamburger horvathnemagdi
Házi hamburger grimilda
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
Hamburger zsemle recept baggesz20
Házi hamburger recept baggesz20
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
Házi hamburger veronika74
Hamburger buci recept boszorlany
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU