Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Cs betűs receptek
Csángó leves
Hozzávalók: 1 libaaprólék, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, zöldpetrezselyem, 5 dkg zeller, 5 dkg búzadara, 4 főtt tojás, 10 dkg gomba, 2 paradicsom, só, pirospaprika, 3 tojássárgája.
Elkészítése: A libaaprólékot 1 l vízben feltesszük főni, később hozzáadjuk a zöldségeket. Ha minden megpuhult, hozzátesszük a búzadarát, a felszeletelt gombát, a paradicsomot. Belekeverjük a tojások sárgáját, megszórjuk pirospaprikával és zöldpetrezselyemmel. Kockára vágott főtt tojással tálaljuk.

Cserta menti kanászleves
Hozzávalók: 2 közepes sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 2 k. zsír, 2 k. liszt, 3-4 galambgomba (galambica), ujjnyi füstölt szalonna, késhegynyi bors, 1 hagyma, só.
Levesbetét: húsgombóc.
A zöldséget, gombát apró kockákra vágjuk, a hagymát finomra reszeljük. Fele zsíron megpároljuk őket. Felöntjük 1,5 l vízzel, sózzuk, borsozzuk. Lassú tűznél főzzük.
A megmaradt zsírból világos rántást készítünk, kevés vízzel felengedjük, simára keverjük, a levesre szűrjük. Lassan főzzük tovább.
Húsgombóc: 15 dkg darált hús, 3 k. rizs, 1 kicsi reszelt hagyma, bors, só, 1 k. olvasztott zsír, 1 tojás. Tehetünk bele apróra vágott petrezselymet is.
Összekeverjük, vizes kézzel apró gombócokat formálunk.
A húsgombócot és az apróra vágott, kisütött szalonnát zsírjával együtt a levesbe tesszük. Puhára főzzük.

Csíki gulyás
Hozzávalók: 40 dkg marhabélszín, 1 fej hagyma, 1 k zsír, 1 k paprika, 1 gerezd fokhagyma, kömény, fél kg savanyú káposzta, 3 dkg rizs, tejföl
Egy nagy fej hagymát felkockázok és a zsírban, fedő alatt megpirítom. Rászórom a paprikát, a fokhagymát, a felkockázott húst és annyi vizet, hogy jól ellepje. Mikor a hús félig megpuhult, beleteszem az egyszer átmosott savanyú káposztát, a megmosott rizst és a káposztától függően sózom. Az egészet fedő alatt puhára főzöm és tejföllel bőven megöntözve tálalom.

Csíkszeredai sertésborda
Hozzávalók: 8 szelet borda, 1 kg savanyú káposzta, 25 dkg vöröshagyma, 1 dl olaj, 2 dkg pirospaprika, köménymag, 1 gerezd fokhagyma, kakukkfű, 3 dl tejföl.
Elkészítése: A bordákat megsózzuk, és borssal meghintjük, majd olajban hirtelen pirosra sütjük. A bordákat kivesszük, a zsiradékban üvegesre pároljuk a hagymát, ráhintjük a pirospaprikát, és fölengedjük egy kevés húslevessel. Külön pároljuk a káposztát. A húst visszahelyezzük a pecsenyelébe, és félig puhára pároljuk. Rátesszük a káposztát, a köménymagot, kakukkfüvet, fokhagymát, puhára pároljuk, és ha megpuhult, a tejföllel felforraljuk.

Csíkszeredai flekken
Hozzávalók: 4 nagy szelet, ujjnyi vastag, kicsontozott sertéstarja, 3 dkg füstölt szalonna, 1 evőkanál mustár, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olaj, csipetnyi őrölt borókabogyó, só és törött fekete bors, ízlés szerint.
A parázs fölé tett rostélyt a szalonnadarabbal többször egymás után átdörzsölöm. A húst legalább 1 nappal előbb előkészítem, vagyis olajjal és mustárral átkenem, törött borssal és borókabogyóval meghintem. Végül a zúzott fokhagymát rákenem. Az ily módon megfűszerezett hússzeleteket egymásra rakom, és alufóliába vagy folpack fóliába csomagolom. Az étel elkészüléséig hűtőszekrényben tárolom. A hússzeleteket az átforrósodott rostélyra rakom, és 10-12 percnyi sütés után megfordítom. Ha mindkét fele átsült, salátával tálalom. Legfinomabb hozzá az olajos-ecetes sült paprika vagy a hagymás paradicsomsaláta. A flekken kizárólag sertéstarjából készíthető, mert az izomrostok között lévő zsírszemcsék nem engedik, hogy a sülő hús kiszáradjon. Mire a hús átsül, addigra a zsír is kisül belőle, tehát a közhiedelemmel ellentétben nem nagyon hizlal. Persze ez sem kimondottan fogyókúrás étel!

Csongrádi apró-hús
Hozzávalók: 50 dkg sovány sertéshús (comb), 2 fej vöröshagyma, 80 dkg burgonya, 10 dkg zsír, só, egy csomó petrezselyemzöld.
A sovány sertéshúst előbb vékony szeletekre, majd csíkokra vágjuk. A két fej vöröshagymát karikára vágjuk, majd 4 dkg zsírban előbb a húst, majd hozzátéve a hagymát megsütjük. Egy másik lábosban megforrósítjuk a 6 dkg zsírt, és a héjában főtt, meghámozott burgonyát karikára vágva beleforgatjuk. Kissé lepirítjuk.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: apróra vágott, levesbe tesszük, felkockázott húst, egyszer átmosott, megmosott rizst, káposztától függően,

B betűs receptek
Bánáti mustkolbász Egy liter finomlisztet habarjunk fel jó édes főtt musttal, hogy csorgós híg legyen. Két liter mustot cserép lábasba tegyünk forrni, 25 deka czukrot, kevés szegfűszeget törve és fahéjat is tegyünk a must közé. A felhígított lisztet csendesen főzzük a must közé, s ha jól fő tegyünk még bele 12 deka finomra tört és szitált keményítőt. Ha jó sürűre megfőztük e pépet, folytonosan keverve, egy szál házi cérnára fűzzünk fel sűrűn cikkekbe hagyott diót, vagy mandulát. Ezt a mandulás cérnát ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Budapest tekercs Piskóta: 5 tojásfehérje, 25 dkg cukor, 10 dkg darált dió, 10 dkg liszt, 1,5 evőkanál kakaópor. Töltelék: 4 dl tejszín, 1 kisebb mandarinkonzerv. Díszítés: 10 dkg étcsokoládé. Verjük fel a tojásfehérjét habbá, keményre, a cukrot óvatosan adagoljuk hozzá. Keverjük össze a darált diót a liszttel, a kakaóporral és forgassuk a tojáshabba. Sütőpapíron süssük 180 fokon 15-20 percig. Közben készítsük el a tölteléket: a tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Bakonyi sertésborda 1. Hozzávalók: 8 kicsontozott sertésbordaszelet, egy nagy fej vöröshagyma, 25 dkg gomba, egy evőkanál paradicsompüré, egy zöldpaprika, 2 dl tejföl, kávéskanál liszt, só, egy evőkanál pirospaprika, két evőkanál zsír. A zsírban, fedő alatt megpirítjuk a karikára vágott hagymát, meghintjük a paprikával, megforgatjuk benne a húst, és kevés vízzel párolni kezdjük. Mellédobjuk a zöldpaprikát, a paradicsompürével ízesítjük, és ha már félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított, nagy ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Busa, amúr receptek
Amur csőben sütve Hozzávalók: 8 szelet hal (80-90 deka) 4 deka zsír vagy olaj 2 teáskanál só 2 deci tejföl 1 egész tojás 10 deka óvári sajt 2 deka vaj 1 citrom 5 deka liszt Elkészítés: A halszeleteket sózzuk, lisztbe mártjuk, és kevés zsíron mindkét oldalán megsütjük, majd tűzálló edénybe tesszük. Tejfölt, az egész tojást, 7 dkg reszelt óvári sajtot, kevés sóval összekeverünk, majd a halra öntjük. Tetejére szórjuk a ...
aprochef aprochef
Cs betűs receptek
Csabai vastag kolbász (csabai paprikás szalámi) Hozzávalók: 10 kg sertéshús, 26 dkg só, 10 dkg édes nemes pirospaprika, 2 dkg csípős pirospaprika, 4 dkg őrölt bors, 6 dkg zúzott fokhagyma, 5 dkg porcukor, esetleg egy kevés őrölt köménymag, 1,5 dkg konzervsó. A szikkasztott húst kis darabokra vágjuk, lyukas deszkára terítjük, vagy tiszta vesszőkosarakba rakjuk. Egy napig így hagyjuk, hogy a víz jól kicsurogjon belőle. Ezután a húst a fűszerekkel összekeverjük, közepes nagyságú tárcsán ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Cs betűs receptek
Csongrádi apró-hús Hozzávalók: 50 dkg sovány sertéshús (comb), 2 fej vöröshagyma, 80 dkg burgonya, 10 dkg zsír, só, egy csomó petrezselyemzöld. A sovány sertéshúst előbb vékony szeletekre, majd csíkokra vágjuk. A két fej vöröshagymát karikára vágjuk, majd 4 dkg zsírban előbb a húst, majd hozzátéve a hagymát megsütjük. Egy másik lábosban megforrósítjuk a 6 dkg zsírt, és a héjában főtt, meghámozott burgonyát karikára vágva beleforgatjuk. Kissé lepirítjuk, megszórjuk vágott ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Cs betűs receptek
Csabai csípős töltött burgonya Hozzávalók: 8 db burgonya, 40 dkg darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 12 dkg füstölt szalonna, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, pirospaprika, törött bors, köménymag, só. Az egyforma nagy burgonyákat meghámozzuk, és karalábévájóval a közepüket kifúrjuk, hogy tölthetők legyenek. A kivájt burgonyaforgácsot megfőzzük, áttörjük, és darált hússal összekeverjük. Olajban pirított hagymával, zúzott fokhagymával, csípős paprikával, borssal, köménymaggal és sóval ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Cs betűs receptek
Csopaki pincepörkölt Apró kockákra vágott 1,5 kiló marhalábszárat zsíron pirított , szeletelt vöröshagymával összepárolok, sózom, paprikázom, borsozom, adok hozzá köményt, zúzott fokhagymát. Többször zsírjára pirítom, ha muszáj, csak akkor kapjon kevés vizet. Ha a hús puhul, hozzáadok 30 dkg lecsót és felöntöm 2 dl csopaki rizlinggel. Ha felforrt beleteszek 40 dkg sertésvelőt is. Készre főzöm. Csopaki tokány A húst 5-6 cm hosszú, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A kevés ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Cseresznyés-túrós clafoutis. (tejes pite) reifregina
Sarga turo margareta51
Kókuszos kifli bubszi
Kekszes-tejfölös csoda süti horvathnemagdi
Csokiszalámi bubszi
Mézes-almás sütemény recept jamborlulu
Hideg túrótorta 2. bubszi
Madártej Mikróban 1vargaildyko
Még több kókuszgolyó yaskane
Mamika-féle almás-rácsos süti vicky0709
Szárnyas receptek
Hetési csirkeleves almával bubszi
Burmai csirke curry klara50
Jércefilé hercegnő módra bubszi
Tepsis csirke koszegimarika
Csirkemáj muffinsütőben bkisseva
Zöldborsós-tejfölös csirkemell rochlitzne
Kínai recept horvathnemagdi
Pulykamell tócsniban bubszi
Pezsgős Pulyka 1vargaildyko
Hal a tortán jjanosne
Marhából készült ételek
Erőleves cérnametélttel recept gonda_katalin
Kiymali Pide 1vargaildyko
Wokban sült húsok agimami7
M betűs receptek horvathnemagdi
Baconba tekert fasírt suzymama
Szendvicstorta yocoo
Pásztorhús bubszi
B receptek horvathnemagdi
Hagymás libamell bubszi
Marhapörkölt burgonyagombóccal lilikonyhaja
Sertésből készült ételek
Jaj mááá megint káposzta?????? bodaaniko
5 recept grimilda
Pörkölt recept jamborlulu
138 Sertéshús receptek panka2006
Töltött padlizsán olaszosan bubszi
A Babos sertésragu receptje: ujjozsef
Tepsis rakott hús zöldségekkel recept gonda_katalin
Töltött paprika horvathnemagdi
Ünnepi májpástétom bubszi
debreceni töltött csülök ! ibolya58
Halból készült ételek
Magyaros pontykocsonya: ujjozsef
Pisztráng Szalajka Módra 1vargaildyko
Receptek horvathnemagdi
Harcsa kékre főzve bubszi
Révfalusi regős halászlé 2. bubszi
Gyöngytyúk leves horvathnemagdi
Pisztráng Choron* módra bubszi
Káposztás halleves horvathnemagdi
Dunai halászlé vegyes halból 1 bubszi
bácskai halpaprikás ibolya58
Vad ételek
Vadkacsa mandulás burgonya... bulac57
Vörösboros szarvasragu petrezselymes nokedlivel suzymama
Őzérmék erdei gombamártással horvathnemagdi
Tűzdelt őzgerinc párolva bubszi
Lazacborda artois módon bubszi
Szarvas ragu recept kovacs_zsoka
Hal a tortán jjanosne
A gyöngytyúkon a világ szeme------------- bordat
Vadászpecsenye bubszi
Fácán fügével és szőlővel 1vargaildyko
Spagetti ajánló
FŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Rakott bolognai spagetti juditmama
BOLOGNAI levesEGYTÁL bubszi
Spagetti citromos csirkével horvathnemagdi
Gombás-zöldborsós spagetti panka2006
Bolognai spagetti sajt nélkül recept kovacs_zsoka
Burgonyás-heringes egytálétel recept baggesz20
Zöldséges bolognai spagetti recept jamborlulu
Vadas marhasült recept gonda_katalin
Tejszínes gombás krém pirítósra zsokanita
Pizza receptek
Sörös-hagymás töltelék bubszi
Hawai pizza házilag recept kovacs_zsoka
Pizza rochlitzne
Szaloncukor süti... gabfe
Töki pompos Recept ildikocsorbane2
Burgonyás pizza tészta recept kovacs_zsoka
Fogyjunk:)))) ninuska21
Recept jjanosne
Pizzás rakott bolognai horvathnemagdi
Hamburger receptek
Hamburger buci recept jamborlulu
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Hamburger zsemle recept toth_beata
Szalámis hamburger horvathnemagdi
Hamburger zsemle recept baggesz20
Házi hamburger recept gonda_katalin
Csirke hamburger banb
Szezámmag fejesnemagdi
Hamburger baratnu
Hamburger zsemle vagikriszti
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU