Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Cs betűs receptek
Csángó leves
Hozzávalók: 1 libaaprólék, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, zöldpetrezselyem, 5 dkg zeller, 5 dkg búzadara, 4 főtt tojás, 10 dkg gomba, 2 paradicsom, só, pirospaprika, 3 tojássárgája.
Elkészítése: A libaaprólékot 1 l vízben feltesszük főni, később hozzáadjuk a zöldségeket. Ha minden megpuhult, hozzátesszük a búzadarát, a felszeletelt gombát, a paradicsomot. Belekeverjük a tojások sárgáját, megszórjuk pirospaprikával és zöldpetrezselyemmel. Kockára vágott főtt tojással tálaljuk.

Cserta menti kanászleves
Hozzávalók: 2 közepes sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 2 k. zsír, 2 k. liszt, 3-4 galambgomba (galambica), ujjnyi füstölt szalonna, késhegynyi bors, 1 hagyma, só.
Levesbetét: húsgombóc.
A zöldséget, gombát apró kockákra vágjuk, a hagymát finomra reszeljük. Fele zsíron megpároljuk őket. Felöntjük 1,5 l vízzel, sózzuk, borsozzuk. Lassú tűznél főzzük.
A megmaradt zsírból világos rántást készítünk, kevés vízzel felengedjük, simára keverjük, a levesre szűrjük. Lassan főzzük tovább.
Húsgombóc: 15 dkg darált hús, 3 k. rizs, 1 kicsi reszelt hagyma, bors, só, 1 k. olvasztott zsír, 1 tojás. Tehetünk bele apróra vágott petrezselymet is.
Összekeverjük, vizes kézzel apró gombócokat formálunk.
A húsgombócot és az apróra vágott, kisütött szalonnát zsírjával együtt a levesbe tesszük. Puhára főzzük.

Csíki gulyás
Hozzávalók: 40 dkg marhabélszín, 1 fej hagyma, 1 k zsír, 1 k paprika, 1 gerezd fokhagyma, kömény, fél kg savanyú káposzta, 3 dkg rizs, tejföl
Egy nagy fej hagymát felkockázok és a zsírban, fedő alatt megpirítom. Rászórom a paprikát, a fokhagymát, a felkockázott húst és annyi vizet, hogy jól ellepje. Mikor a hús félig megpuhult, beleteszem az egyszer átmosott savanyú káposztát, a megmosott rizst és a káposztától függően sózom. Az egészet fedő alatt puhára főzöm és tejföllel bőven megöntözve tálalom.

Csíkszeredai sertésborda
Hozzávalók: 8 szelet borda, 1 kg savanyú káposzta, 25 dkg vöröshagyma, 1 dl olaj, 2 dkg pirospaprika, köménymag, 1 gerezd fokhagyma, kakukkfű, 3 dl tejföl.
Elkészítése: A bordákat megsózzuk, és borssal meghintjük, majd olajban hirtelen pirosra sütjük. A bordákat kivesszük, a zsiradékban üvegesre pároljuk a hagymát, ráhintjük a pirospaprikát, és fölengedjük egy kevés húslevessel. Külön pároljuk a káposztát. A húst visszahelyezzük a pecsenyelébe, és félig puhára pároljuk. Rátesszük a káposztát, a köménymagot, kakukkfüvet, fokhagymát, puhára pároljuk, és ha megpuhult, a tejföllel felforraljuk.

Csíkszeredai flekken
Hozzávalók: 4 nagy szelet, ujjnyi vastag, kicsontozott sertéstarja, 3 dkg füstölt szalonna, 1 evőkanál mustár, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olaj, csipetnyi őrölt borókabogyó, só és törött fekete bors, ízlés szerint.
A parázs fölé tett rostélyt a szalonnadarabbal többször egymás után átdörzsölöm. A húst legalább 1 nappal előbb előkészítem, vagyis olajjal és mustárral átkenem, törött borssal és borókabogyóval meghintem. Végül a zúzott fokhagymát rákenem. Az ily módon megfűszerezett hússzeleteket egymásra rakom, és alufóliába vagy folpack fóliába csomagolom. Az étel elkészüléséig hűtőszekrényben tárolom. A hússzeleteket az átforrósodott rostélyra rakom, és 10-12 percnyi sütés után megfordítom. Ha mindkét fele átsült, salátával tálalom. Legfinomabb hozzá az olajos-ecetes sült paprika vagy a hagymás paradicsomsaláta. A flekken kizárólag sertéstarjából készíthető, mert az izomrostok között lévő zsírszemcsék nem engedik, hogy a sülő hús kiszáradjon. Mire a hús átsül, addigra a zsír is kisül belőle, tehát a közhiedelemmel ellentétben nem nagyon hizlal. Persze ez sem kimondottan fogyókúrás étel!

Csongrádi apró-hús
Hozzávalók: 50 dkg sovány sertéshús (comb), 2 fej vöröshagyma, 80 dkg burgonya, 10 dkg zsír, só, egy csomó petrezselyemzöld.
A sovány sertéshúst előbb vékony szeletekre, majd csíkokra vágjuk. A két fej vöröshagymát karikára vágjuk, majd 4 dkg zsírban előbb a húst, majd hozzátéve a hagymát megsütjük. Egy másik lábosban megforrósítjuk a 6 dkg zsírt, és a héjában főtt, meghámozott burgonyát karikára vágva beleforgatjuk. Kissé lepirítjuk.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: apróra vágott, levesbe tesszük, felkockázott húst, egyszer átmosott, megmosott rizst, káposztától függően,

B betűs receptek
Budapest tekercs Piskóta: 5 tojásfehérje, 25 dkg cukor, 10 dkg darált dió, 10 dkg liszt, 1,5 evőkanál kakaópor. Töltelék: 4 dl tejszín, 1 kisebb mandarinkonzerv. Díszítés: 10 dkg étcsokoládé. Verjük fel a tojásfehérjét habbá, keményre, a cukrot óvatosan adagoljuk hozzá. Keverjük össze a darált diót a liszttel, a kakaóporral és forgassuk a tojáshabba. Sütőpapíron süssük 180 fokon 15-20 percig. Közben készítsük el a tölteléket: a tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Bánáti mustkolbász Egy liter finomlisztet habarjunk fel jó édes főtt musttal, hogy csorgós híg legyen. Két liter mustot cserép lábasba tegyünk forrni, 25 deka czukrot, kevés szegfűszeget törve és fahéjat is tegyünk a must közé. A felhígított lisztet csendesen főzzük a must közé, s ha jól fő tegyünk még bele 12 deka finomra tört és szitált keményítőt. Ha jó sürűre megfőztük e pépet, folytonosan keverve, egy szál házi cérnára fűzzünk fel sűrűn cikkekbe hagyott diót, vagy mandulát. Ezt a mandulás cérnát ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Bakonyi sertésborda 1. Hozzávalók: 8 kicsontozott sertésbordaszelet, egy nagy fej vöröshagyma, 25 dkg gomba, egy evőkanál paradicsompüré, egy zöldpaprika, 2 dl tejföl, kávéskanál liszt, só, egy evőkanál pirospaprika, két evőkanál zsír. A zsírban, fedő alatt megpirítjuk a karikára vágott hagymát, meghintjük a paprikával, megforgatjuk benne a húst, és kevés vízzel párolni kezdjük. Mellédobjuk a zöldpaprikát, a paradicsompürével ízesítjük, és ha már félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított, nagy ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Busa, amúr receptek
Amur csőben sütve Hozzávalók: 8 szelet hal (80-90 deka) 4 deka zsír vagy olaj 2 teáskanál só 2 deci tejföl 1 egész tojás 10 deka óvári sajt 2 deka vaj 1 citrom 5 deka liszt Elkészítés: A halszeleteket sózzuk, lisztbe mártjuk, és kevés zsíron mindkét oldalán megsütjük, majd tűzálló edénybe tesszük. Tejfölt, az egész tojást, 7 dkg reszelt óvári sajtot, kevés sóval összekeverünk, majd a halra öntjük. Tetejére szórjuk a ...
aprochef aprochef
Cs betűs receptek
Csopaki pincepörkölt Apró kockákra vágott 1,5 kiló marhalábszárat zsíron pirított , szeletelt vöröshagymával összepárolok, sózom, paprikázom, borsozom, adok hozzá köményt, zúzott fokhagymát. Többször zsírjára pirítom, ha muszáj, csak akkor kapjon kevés vizet. Ha a hús puhul, hozzáadok 30 dkg lecsót és felöntöm 2 dl csopaki rizlinggel. Ha felforrt beleteszek 40 dkg sertésvelőt is. Készre főzöm. Csopaki tokány A húst 5-6 cm hosszú, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A kevés ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Cs betűs receptek
Csabai csípős töltött burgonya Hozzávalók: 8 db burgonya, 40 dkg darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 12 dkg füstölt szalonna, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, pirospaprika, törött bors, köménymag, só. Az egyforma nagy burgonyákat meghámozzuk, és karalábévájóval a közepüket kifúrjuk, hogy tölthetők legyenek. A kivájt burgonyaforgácsot megfőzzük, áttörjük, és darált hússal összekeverjük. Olajban pirított hagymával, zúzott fokhagymával, csípős paprikával, borssal, köménymaggal és sóval ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Cs betűs receptek
Csongrádi apró-hús Hozzávalók: 50 dkg sovány sertéshús (comb), 2 fej vöröshagyma, 80 dkg burgonya, 10 dkg zsír, só, egy csomó petrezselyemzöld. A sovány sertéshúst előbb vékony szeletekre, majd csíkokra vágjuk. A két fej vöröshagymát karikára vágjuk, majd 4 dkg zsírban előbb a húst, majd hozzátéve a hagymát megsütjük. Egy másik lábosban megforrósítjuk a 6 dkg zsírt, és a héjában főtt, meghámozott burgonyát karikára vágva beleforgatjuk. Kissé lepirítjuk, megszórjuk vágott ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Cs betűs receptek
Csabai vastag kolbász (csabai paprikás szalámi) Hozzávalók: 10 kg sertéshús, 26 dkg só, 10 dkg édes nemes pirospaprika, 2 dkg csípős pirospaprika, 4 dkg őrölt bors, 6 dkg zúzott fokhagyma, 5 dkg porcukor, esetleg egy kevés őrölt köménymag, 1,5 dkg konzervsó. A szikkasztott húst kis darabokra vágjuk, lyukas deszkára terítjük, vagy tiszta vesszőkosarakba rakjuk. Egy napig így hagyjuk, hogy a víz jól kicsurogjon belőle. Ezután a húst a fűszerekkel összekeverjük, közepes nagyságú tárcsán ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Ökörszem gereica
barackos csokis keksz faciendum
Madártej szelet majus55
Keksz kocka dupalymaria
Sajtos, túrós pogácsa koszegimarika
Kókuszos meglepetés süti 1vargaildyko
Mézes krémes 4. bubszi
Finom karamellás sütemény jupiter21
Havas háztető tundihugi
Mexikói palacsinta 1. bubszi
Szárnyas receptek
Ízőrzők –Pánd– horvathnemagdi
Házi gyros recept jamborlulu
Mézes csirkesaláta bubszi
Szőlős csirke. baratnu
Magyaróvári csirkemell recept gonda_katalin
Cukkiniba tekert húscsíkok zöldséglepénnyel recept jamborlulu
Francia vidéki csirke klara50
Így add le a teljes túlsúlyod horvathnemagdi
Sajtos Karfiolos Pulykamell 1vargaildyko
Csirkemell őzgerincformában tundihugi
Marhából készült ételek
sziciliai spagetti ! ibolya58
Sós főtt tészták kloppenburg
Saláták grimilda
Gyulai kolbász 6. bubszi
Alföldi betyárleves recept kovacs_zsoka
Marhaszelet zöldségkörettel bulac57
Töltött marhanyelv bubszi
Borsos tokány erdélyi módra klerierzsi
Fiadi tokány bubszi
Húsos savanyú zöldségleves petezsolt
Sertésből készült ételek
Halasi finom falatok csalogany13
Nagyváradi rakott káposzta bubszi
Békési betyáros petofihsandor
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Tárkonyos bableves füstölt csü bubszi
Burgonyakrémleves hússal 1vargaildyko
Sajtos tepsis tarja horvathnemagdi
Sertésborda májjal-gombával 1vargaildyko
Alföldi töltött káposzta 3. bubszi
Pástétom gombás köntösben recept jamborlulu
Halból készült ételek
Filézett vagy egész pisztráng bubszi
Négy hónap alatt 30 kilót fogy horvathnemagdi
Görög harcsa 1vargaildyko
Bretagne-i pisztráng (francia) bubszi
Drávai ponty skorpiolilike
Nudli ricottával és spenóttal horvathnemagdi
Bambuszgőzölés kloppenburg
Gyors és pikáns falatok horvathnemagdi
Lazacos palacsinta yaskane
Kiskunság és környéke bulac57
Vad ételek
Csülök Eta módra! nanoka72
Áfonya, a csodabogyó horvathnemagdi
Ízőrzők –Bugyi– horvathnemagdi
Szegedi fácángulyás bubszi
Fácán fügével és szőlővel rochlitzne
savanyú burgonyaleves ibolya58
Vadhús saláta rochlitzne
Fácán római tálban lilikonyhaja
Fácánleves újházi módra tundihugi
Tűzdelt őzgerinc párolva 1vargaildyko
Spagetti ajánló
Mézes mustáros pulykatokány recept kovacs_zsoka
Zöldséges spagetti bulac57
Majorannás Marhasült 1vargaildyko
Lasagne leveles tésztával recept jamborlulu
Bolognai lasagne recept jamborlulu
Kínai recept horvathnemagdi
Savanyúkáposztás spagetti groszmadel
Toszkán spagetti gigi55
Paradicsomos rakott tészta recept kovacs_zsoka
Milánói makaróni relisisi
Pizza receptek
Pizza - darált húsból horvathnemagdi
Mozzarellás pizzatekercs klerierzsi
Mini padlizsán pizzák suzymama
Töltött padlizsán sarkadykati
Pizza sarkadykati
A tökéletes olasz pizza grimilda
Töltött-pizza jupiter21
Csokidarabos kiflik recept kovacs_zsoka
Napraforgó kalács maroka
Hamburger receptek
Hamburger buci recept boszorlany
Hamburger zsemle recept baggesz20
Ázsiai hamburger klerierzsi
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
Szezám(mag)! Tárulj! horvathnemagdi
Hamburger baratnu
A szója kloppenburg
Szezámmag fejesnemagdi
Házi hamburger recept jamborlulu
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU