Milyen alapanyagokból szeretne fõzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésbõl készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
x
Mézes-fahéjas muffin
Hozzávalók:
15 dkg joghurt
10 dkg krémsajt (natúr)
2 tojás
11 dkg cukor
1 evõkanál méz
18 dkg liszt
2 teáskanál sütõpor
1-2 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A sütõt elõmelegítjük 180 °C-ra, a muffinformákat papírral kibéleljük.
A lisztet elkeverjük a sütõporral. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a mézet, a joghurtot, és a krémsajtot. A lisztet összekeverjük a sütõporral és a fahéjjal. A lisztes keveréket kanalanként hozzáadjuk a tojásos masszához.
A tésztát a formákba töltjük (2/3-ig), majd 20-25 percig sütjük.




Pöttyös mézes
´´´´´´´´´´´´´´
Hozzávalók: Tészta:
25 dkg porcukor
1 evõkanál zsír
3 evõkanál méz
4 evõkanál tej
1 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 evõkanál kakaópor
60 dkg liszt.
Krém:
7 dl tej
2 cs.vaníliapuding
2 evõkanál liszt
1 cs. vaniliáscukor
25 dkg rama margarin
25 dkg porcukor.
Elkészítés: A porcukrot,a zsírt,a mézet,a tejet,és a tojást gõz fölött összekeverjük,majd hozzáadjuk a lisztet,amiben elkevertük a szódabikarbónát.
3 részre osztjuk.
Kettõt lappá nyujtunk,és megsütjük a tepsi hátulján.
A 3. részbe belegyurjuk a kakaót,és 12 egyenlõ részre osztjuk.
Akkora rudakat sodrunk,amekkora lapokat sütöttünk,és ezeket a rudakat is megsütjük.
A krémhez kevés tejben elkeverjük a pudingokat,a lisztet,és a vaniliáscukrot,majd a többi tejet is hozzáöntve sûrû krémmé fõzzük.
A margarint a porcukorral kikeverjük,majd a kihûlt fõzött krémmel összekeverjük.
Az elsõ lapra rákenjük a krém felét,erre tesszük a kisült rudakat,majd rákenjük a krém másik felét,és befedjük az utolsó lappal.
Tetejére porcukrot szórunk,vagy csokimázzal bevonjuk.
Egy éjszakát hagyjuk puhulni,majd szeleteljük.





Csupa-nyár leves pirítóssal
Csupa-nyár leves pirítóssal
Hozzávalók:
30 dkg vegyes színû paprika
10 dkg sárgarépa
10 dkg szárzeller
10 dkg kelkáposzta
1 szál póréhagyma
4 evõkanál olaj
1 kávéskanál curry
kevés friss rozmaring
1 zöldségleves-kocka
só, õrölt fehérbors
A pirítóshoz:
12 szelet baguette
15 dkg paradicsom
2 evõkanál olívaolaj
1 kávéskanál finomra vágott kakukkfû
só, bors
Elkészítés:
A paradicsom héját ás magjait távolítsd el, a húsát vágd apró kockákra, majd keverd össze sóval, borssal, kakukkfûvel, olívaolajjal, és tedd félre.
A többi zöldséget tisztítsd meg, vágd nagyon vékony csíkokra, és a felforrósított olajon futtasd meg, sózd, borsozd, szórd meg a curryvel és a rozmaringgal, majd öntsd fel 1 liter vízzel, és morzsoljd bele a leveskockát. Forrald össze, és amikor a zöldségek még roppanósak, vedd le a tûzrõl. A kenyérszeleteket pirítsd meg, és halmozd rájuk a paradicsomot. Kínáld a leves mellé.








almás zseb !
ALMÁS ZSEB
Hozzávalók: 30 dkg hámozott, apró kockára vágott, kissé savanykás alma, 2 ek. citromlé, 2-3 ek. cukor az alma ízesítéséhez, esetleg egy csipet fahéj...
Tészta:
10 dkg túró, 4 ek olaj, 4 ek. tej, 5 dkg cukor, 20 dkg liszt, 1 sütõpor, csipet só.
Az almát a cukorral és citromlével megpároljuk, nem túl puhára, kihûtjük. A tésztához valókból, rugalmas tésztát gyúrunk, lisztezett lapon 40X40 cm-es lappá nyújtjuk és 10x10 cm-es kockákra felvágjuk. A lapok egyik felére 2 kiskanál almát halmozunk, a széleket kissé megvizezzük és a négyzetek üres felét ráhajtjuk az almás részre, a széleket kissé összenyomjuk. Ha az alma nagyon "szaftos" lenne, akkor kevés kekszmorzsát szórunk a töltelékre...Tojás sárgájával lekenjük, sütõpapírral bélelt tepsibe tesszük és forró sütõpen pirulásig sütjük. Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.

mini túrós kuglóf
Hozzávalók:
10 dkg tehéntúró
1 evõkanál porcukor
26 dkg liszt
2 csapott teáskanál sütõpor
késhegynyi szódabikarbóna
reszelt narancshéj
1 tojás
12 dkg cukor
0,8 dl olaj
2 dl tej
8 dkg meggylekvár (én áfonyát tettem bele)
a tetejére porcukor
darált mandula
A túrót a porcukorral kikeverjük.
Az elkevert tojásokat a cukorral, az olajjal és a tejjel összedolgozzuk, majd beleforgatjuk a sütõporral, a szódabikarbónával és a reszelt narancshéjjal elvegyített lisztet.
Nyolc margarinnal kikent és darált mandulával megszórt mini kuglóf formába 1-1 púpozott teáskanál tésztát halmozunk.
Túrókrémet és lekvárt kanalazunk rá, majd a maradék tésztával befedjük.
Elõmelegített sütõben 175 fokon 25-30 percig sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk

Epres-pudingos túrótorta
Hozzávalók:
Piskótához:
6 tojás
20 dkg cukor
4 csomag epres pudingpor
1 sütõpor
Krémhez:
20dkg vaj
20 dkg porcukor
3 csomag vaníliás cukor
4 tojás
fél liter tej
4 evõkanál zselatin
fél kg túró
Tetejére: eperszemek
2 gyümölcskocsonya
Elkészítése: A piskótához 6 tojás fehérjét fölverjük a cukorral, majd a tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk, belekeverjük a 4 csomag pudingport és a sütõport. Kivajazott, lisztezett tortaformában lassan megsütjük.
A krémhez a vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot és 4 tojás sárgáját habosra keverjük. A tejet megmelegítjük, felolvasztjuk benne a zselatint, a túrót villával összetörjük és összekeverjük a zselatinos tejjel, majd óvatosan hozzákeverjük 4 tojás felvert habját. A krémet a kihûlt tortára kenjük, a tetejére eper és gyümölcskocsonya kerül.

Joghurtos epertorta
30 dkg eper (fagyasztott is jó),
fél liter epres joghurt,
3 dl féltartós habtejszín,
2 zacskó 6 db-os gofri (készen kapható piskótaszerû tészta),
1 evõkanál porcukor,
25 gramm zselatinpor,
a díszítéshez 1 zacskó gyümölcszselé-por,
1 dl tejszín.
Az epret megmossuk, feldaraboljuk, és félretesszük. A zselatint 1 dl vízben megáztatjuk, majd kis lángon, kevergetve folyósra oldjuk. A joghurtot kissé meglangyosítjuk, és a zselatint belekeverjük. A tejszínbõl a porcukorral habot verünk és a joghurtba beleforgatjuk. Tortaformába tesszük a gofri felét, erre rákenjük a joghurtos krém felét, amit kirakunk az eper felével. Erre ismét gofri kerül, amit a megmaradt krémmel bekenünk, és az epret rárakjuk. A gyümölcsszelét a zacskón lévõ elõírás szerint elkészítjük, és ha már nem meleg, de még nem dermed, ráöntjük a tetejére. Hûtõszekrényben legalább fél napig dermesztjük.

Epres joghurttorta
Hozzávalók:
A piskótához:
4 tojás
4 kanál cukor
4 kanál liszt késhegynyi szódabikarbónával
4 kanál víz
A töltelékhez:
2 nagy pohár natúr joghurt
3 csomag vaníliás cukor
3-4 kanál cukor ízlés szerint
reszelt citromhéj és citromlé ízlés szerint
kb. 1 kg eper
1,5 kanál zselatin
1 dl víz
A díszítéshez:
tejszínhab
néhány szem eper
Elkészítés: Sütõpapírral kibélelt tortaformában 4 tojásos vizes piskótát sütünk. Ha elkészült, borítsuk ki rácsra, hogy kihûljön. Amikor kihûlt, tegyük vissza a tortaformába. Az eper felét turmixoljuk le, ízesítsük vaníliás cukorral, cukorral, citromlével, citromhéjjal, tegyük bele a joghurtot. A másik fél kilónyi eperszemet felezzük el, és tegyük a tésztalapra. A joghurtos krémet langyosítsuk meg, közben egy kis lábosban olvasszunk fel 1,5 kanál zselatint kb. 1 dl vízben. Ha már gyöngyözik, keverjük bele a joghurtkrémbe, majd az egészet öntsük a tortaformába. A tetejére díszítésként tehetünk pár szem epret. A tortaformát egy éjszakára tegyük hûtõbe, ez idõ alatt meg fog dermedni. Tálalhatjuk tejszínhabbal, de anélkül is nagyon finom!

Ma elkészítettem a sajtos cukkini lepényt, nekünk ízlett. Kisebb módosításokkal kutyultam össze, mert neken nem volt minden pontosan hozzá, illetve van amit én nem ehetek (pl. bors)
Eredeti recept 2 személyre:
250 g cukkini
3 db újhagyma
2 db tojás
2 ek. teljes kiõrlésü tönkölyliszt (én finom lisztet tettem bele)
1 kk. szárított majoránna
1 kk. szárított fodormenta (friss petrezselyemmel helyettesítettem)
1 tk. õrölt szerecsendió (ha van frissen reszelt)
5-6 szem frissen tört fekete bors (ezt kihagytam)
3 ek. olaj (kicsit pótolni kellett sütés közben)
3 tk. tengeri só
5-10 dkg parmezán sajt (csak trapistám volt)
Öntethez: 1 pohár joghurt, 1/2 uborka, tengeri só
Megtisztított uborkát apró csíkokra vágjuk, elkeverjük a joghurttal, sózzuk és hûtõbe tesszük. (én meghámoztam, kinek hogy bírja a gyomra)
Tojást felverjük, elkeverjük benne a lisztet, sót, szerecsendiót, majorannát, fodormentát, borsot. Hagymát feldaraboljuk (6-7 mm), cukkinit felkockázzuk (szintén jó apróra) elkeverjük a tojással, végül a sajtot is belekeverjük.
Közepesen elõmelegített serpenyõbe (jobban összekapta, amikor már forróbb volt) (kevés olajjal) 1-1 evõkanállal rakunk a keverékbõl, kis lepényeket formázunk belõle, és aranybarnára sütjük mind a két oldalát. Uborkaöntettel tálaljuk. (Mikróban utólag melegítve is finom volt).
Jó étvágyat hozzá!

Rakott pacal camembert sajttal
1 kg tisztított, fagyasztott pacal,
25 dkg Tihany camembert,
2 tojás,
só, durvára õrölt bors,
1 fej hagyma,
2 evõkanál olaj,
ételízesítõ,
egy csokor vágott petrezselyemzöld
A pacalt sós, ételízesítõs vízben ,,rongypuhára" fõzöm. A finomra vágott hagymát az olajon üvegesre párolom, rádobom a pacalt, borsozom és néhányszor átkeverem. Kihûlés után összekeverem a kisujjnyi csíkokra vágott camembert-rel, a tojásokkal, a petrezselyemzölddel és egy kávéskanál sóval. A keveréket kivajazott tûzálló tálba teszem és forró sütõben kb fél óra alatt készre sütöm.

Sóskaleves
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg friss sóska
(vagy 25-30 dkg-os
fagyasztott sóskakrém),
1 kisebb fej vöröshagyma,
2 evõkanál olaj,
1 evõkanál liszt,
só, csipetnyi õrölt fehérbors
és szerecsendió,
1,2 l csont alaplé,
ízlés szerint cukor,
1 tojás sárgája,
1 dl tejszín,
2-3 dkg vaj.
A sóskát puhára fõzzük egy kevés vízben némi sóval és leturmixoljuk. Az olajból, lisztbõl aranysárga rántást készítünk és az apróra vágott vagy lereszelt hagymát is megfonnyasztjuk benne. Hozzáadjuk a sóskapürét, egy-két percig dinszteljük, felengedjük a csontlevessel és a sóska fõzõlevével, fûszerezzük és 10 percig fõzzük. Ha kész, hagyjuk egy kicsit hûlni, a tojás sárgájával simára kikevert tejszínt a levesbe öntjük és a tetejére morzsolunk egy kevéske vajat.
Pirított zsemlekockával tálaljuk (legjobb csészében).







Az én reteksaláta variációm, amely -csodák csodája- még az újdonságokra kevésbé fogékony férjemnek is tetszett:
Zöldhagymás reteksaláta joghurtos öntettel
Hozzávalók:
2 csokornyi retek
1 szál újhagyma
1 csokor petrezselyem
1 kisebb fej saláta
10 dkg füstölt sajt
4 dl natúr joghurt
1/2 dl tökmagolaj
2 evõkanál mustár
csipetnyi szárított (csak az volt) bazsalikom

Elkészítés:
A retket, sajtot vágjuk kockákra, a petrezselymet apróra, a zöldhagymát karikázzuk, a zöldjét is, a salátát tépkedjük össze, enyhén sózzuk, összekeverjük.
ÖNTET: Keverjük simára a joghurtot az olajjal, a mustárral, bazsalikommal.
Öntsük rá a salátára, leverjük össze, és tegyük a hûtõbe legalább egy órára, hogy összeérjenek az ízek.
Bármilyen hús, vagy hideg vacsora mellé kiváló.
Én, ha (egyáltalán) ehetnék, magában enném!
Próbáljátok ki!

PADLIZSÁNKRÉM,
´´´´´´´´´´´´´´´´
Hozzávalók
2 db.padlizsán
1 nagyobb fej hagyma reszelve,vagy nagyon apróra vágva
1 kk mustár
olívaolaj
só,bors
(aki szereti,majonéz)
A padlizsánokat fólián a sütõben addig sütöm,míg felpuffad és színét veszti.Akkor egy tálbadobom,légmentesen lezárom,és fél óráig hagyom,így a héja könnyebben lejön.A puha belsejét tálba kaparom,és botmixerrel pépesítem(ilyen állapotban fagyasztom le télire,lehetõleg tégla alakban,jobban elfér).hozzáadom a mustárt, sót,borsot és állandó kavarás mellett cseppenként hozzáadom az olívaolajat.Annyit,hogy a massza kifehéredjen és besûrûsödjön.Csak ezután adom hozzá a hagymát,lehet 1-2 gerezd fokhagymát is.Egy éjszakát hagyjuk a hûtõben,hogy az ízek összeérjenek.Pirítóssal,friss kenyérrel egyaránt finom és aki nem számlálja a kalóriákat,kenjen rá majonézt.

Rakott tojás recept.
Hozzávalók:
tojás
bacon
hagyma
reszelt sajt
tejszín
Elkészítés:
Fõzd keményre a tojásokat, közben a hagymát vágd vékony karikákra, a bacont kockázd apróra, vajon süsd õket ropogósra.
Terítsd egy tûzálló tál aljára a felét, erre fektesd a karikára vágott tojásokat.
Öntsd le egy tojássárgájával, sóval és reszelt sajttal elkevert tejszínnel, és süsd át a sütõben, amíg kissé megpirul a teteje. Nagyon finom!!!!!!!

Hozzávalók:
3 dkg élesztõ
fél liter tej
1 kg liszt
2 dl tejföl
1 evõkanál só
Elõkészítés:
Az élesztõt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belõle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.
Elkészítés: A tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk tetszés szerinti nagyságú formákra. Forró olajban, frissen annyit sütünk ki belõle, amennyi éppen elfogy.
Megjegyzés:
A maradékot kiolajozott zacskóba tesszük, és 1 héten keresztül akkor sütünk belõle, amikor akarunk. Hûtõben (nem a fagyasztóban) tároljuk. Sajttal, fokhagymával, tejföllel megszórva nagyon finom.
Lusta lángos.

Bátaszéki sertésborda
Hozzávalók:
8 szelet sertésborda,
15 dkg reszelt sajt,
1 fej reszelt vöröshagyma,
1 dl olaj,
5 dkg vaj,
2 evõkanál paradicsompüré,
1 dl bor, só, törött bors,
1 ágacska rozmaring,
babérlevél.
A kivert hússzeleteket megsózzuk, borsozzuk, és forró olajban szép pirosra sütjük. Tetejére reszelt sajtot halmozunk, és forró sütõben ráolvasztjuk. A maradék olajban a hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, a babérlevelet, rozmaringot, borsot, összeforraljuk, majd leszûrjük. A tálra helyezett hússzeletek mellé öntve tálaljuk.

PINCEBULI KOLBÁSZ
Hozzávalók:
1 szál kolbász (ízlés szerint lehet csípõs)
4 nagy fej vöröshagyma
1 liter paradicsomlé
Elkészítés:
A kolbászt karikára vágjuk, majd fedõ alatt addig melegítjük, míg némi zsiradék kisül belõle. Megkevergetjük, majd pár percig nagy lángon hirtelen sütjük. A hagymákat félbevágjuk, majd nem túl vékony karikákra szeljük. Hozzáadjuk a kolbászhoz, és lassú tûzön, fedõ alatt addig hagyjuk párolódni a kolbásszal, míg a hagyma megpuhul és átveszi a kolbász ízét. Ezután hozzáöntjük a paradicsomlét. Nagy lángon felforraljuk (vigyázzunk, ki ne fusson), majd lassú tûzön még kb. 10 percig kevergetjük. Kenyérrel fogyasztjuk.

Tojás pörkölt (feltét)
Hozzávalók: 1 közepes fej vöröshagyma
4-5 db tojás
Fûszerek:só,bors,pirospaprika
pici zsír vagy olaj
Elkészítés: A tojásokat megfõzzük sósvízben keménytojásnak.
A hagymát apróra vágjuk,vagy lereszeljük, zsiradékon megpároljuk.
Mikor megdinsztelõdött a hagyma ,pici vizzel felöntjük ,és még fõzzük egy pár percig ,hogy teljessen elpuhuljon.
Ha kész lehúzzuk a tüzrõl pirospaprikával meghintjük.Most olyan mint egy hígabb pörkölt alap.
A tojásokat megpucoljuk,és tojásszeletelõvel vékonyra szeljük.Rátesszük a hagyás alapra,és sóval borssal ízesítve picit összefõzzük.Nem baj ha a sárgája kipotyog.
Fõzelékekhez remek feltét.

35 dkg leveles, fagyasztott spenót
20 dkg miniparadicsom
50 dkg gnocchi/nudli
10 dkg gouda sajt
1 cs carbonara alap
2,5 dl tej
1: a spenótot hagyjuk kiengedni, majd a levét leöntjük. A miniparadicsomot kettévágjuk. A spenótot összekeverjük a paradicsommal, a gnocchival és egy tûzálló tálba tesszük
2: a sütõt felmelegítjük (200 fok). A carbonara alapot összekeverjük a tejjel, a sajttal és a gnocchira öntjük. A sütõben kb. 30 percig sütjük, míg megpirul a teteje.
3: Spenót helyett brokkolival is készíthetjük. Jól illenek hozzá másféle sajtok is pl. füstölt sajt.
SPENOTOS RAKOTTAS

Bodzaszörp mézzel
Hozzávalók:
20 db bodzavirág
5 db citrom
1 kg méz
20 dkg cukor
1 dkg aszkorbinsav
1 dkg borkõsav vagy citromsav (gyógyszertárban kaphatók)
5 dl citromlé
6 l víz
Elkészítés: A 20 dkg cukrot szárazon karamellizáljuk, majd kevés vízzel óvatosan felengedjük. 6 l vizet felforralunk, beleöntjük a karamelles vizet, majd a jó alaposan megmosott bodzavirágokat és a héjastól vékonyra szelt citromokat. Lefedjük. Ha langyosra hûlt, feloldunk benne 1 kg mézet, a cirtomlevet és az aszkorbinsavat meg a borkõsavat.
Imígyen hagyjuk ácsorogni 3-4 napig, majd leszûrjük, és üvegekbe töltve hûtõbe tesszük.
Ha nem friss fogyasztásra szánod, akkor tegyél bele kevés langyos vízben feloldott 5 g nátrium-benzoátot. (Én ezt kihagynám, inkább üdítõs palackokban a fagyasztóba szoktam belõle elrakni.) Kevés szódavízzel hígítva üdítõ és egészséges ital.

MAGYAROS TOKÁNY
Hozzávalók: 60 dkg csont nélküli hús, 5 dkg füstölt szalonna, 20 dkg gomba, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek zsír, 1 ek olaj, 1,5 dl vörösbor, 1 kk morzsolt kakukkfû, 1 ek paradicsompüré, 1 ek finomra vágott petrezselyem, só, õrölt bors
Elkészítés: Húst, szalonnát apró csíkokra vágjuk. Kevés zsír hozzáadásával serpenyõben kiolvasztjuk, megpirítjuk a szalonnacsíkokat, kiszedjük a zsírjából, másik serpenyõbe öntünk egy keveset. Visszamaradt zsiradékban megfonnyasztjuk a felkockázott hagymát, rátesszük a húst. Zúzott fokhagymával, sóval, borssal, kakukkfûvel fûszerezzük, fedõ alatt addig pároljuk, míg zsírjára sül. Kevés vörösbort öntünk alá, lefedve gyakran kevergetve kis adagokban hozzáadva a bort, rövid lében puhára pároljuk. Szeletekre vágott gombát kevés olajban, gyakori kevergetéssel megpirítjuk, sóval, borssal, petrezselyemmel fûszerezzük. Mikor a tokány majdnem puha, hozzákeverjük a paradicsompürét, rátesszük a gombát, szalonnát, együtt készre pároljuk. Párolt rizzsel tálaljuk.

Mézes eperkrém leves
Hozzávalók: 1 kg eper
5-6 evõkanál méz
2 doboz epres joghurt
2 csomag vaníliás cukor
1 dl tej
2 dl tejszín
1-2 dl narancslé
A tetejére:
felvert tejszínhab
citromfû levelek
eper
Elkészítés: 1.) Az epret megmossuk, megtisztítjuk.
2.) Minden hozzávalót turmixgépbe teszünk, és homogénre keverjük az egészet. Tálalásig hûtõben tartjuk, a végén felvert tejszínhabbal, citromfûvel, eperrel, mézzel díszítjük

öltött fasírozott
Kategória: Húsételek
Hozzávalók: Hozzávalók (5-6 személyre):
1 kg darált sertéshús
3 db szikkadt zsemle
tej
3 tojás
1 szál lángolt kolbász
1 kisebb vöröshagyma
zsír
bors

zsemlemorzsa
(fokhagyma)
(petrezselyem)
(pirospaprika)
Elkészítés: A hagymát vágd kis kockákra, s fonnyaszd meg 5 dkg zsíron. A zsemléket áztasd tejbe, majd jól nyomkodd ki; végül a hagymával, valamint az elhabart tojásokkal együtt add a húshoz. Sózd, borsozd (esetleg ízesítsd még zúzott fokhagymával, vágott petrezselyemmel, vagy õrölt pirospaprikával). A masszát jól dolgozd össze, formálj belõle hosszúkás cipót, azt lapíts ki, hosszában fektesd rá a lángolt kolbászt, majd két oldalról és a végekrõl hajtsd rá a masszát. Egy tepsit hints meg finomra szitált zsemlemorzsával, s tedd bele a fasírozottat. A hús tetejét kend meg kevés zsiradékkal, és szórd meg zsemlemorzsával. Elõmelegített sütõben - lassú tûz mellett, idõnként a saját zsírjával locsolgatva - süsd pirosra.
Tanácsok: A fasírt sokkal ízletesebb lesz, ha fele-fele részben disznó, illetve marhahúst használunk.
Az alapanyag további zsemlék hozzáadásával szaporítható, de azt tartani kell, hogy minden újabb zsemléhez újabb tojás is jár.

¦ajt puffancs
´´´´´´´´´´´´´´´´
6 tojásfehérje
1 tojás
6 dkg zsemlemorzsa
10 dkg reszelt füstölt sajt
10 dkg reszelt trappista sajt
1 kávéskanál só
1 kávéskanál borsfû (vagy õrölt bors)
Az egész tojást 1 villával felverjük, a zsemlemorzsát és a fûszereket hozzáadjuk. Felverjük a fehérjéket és a sajttal együtt a tojásos masszához keverjük.
A masszából 1 evõkanállal gombócokat formázunk, majd forró olajban megforgatva megsütjük.
Én rizskörettel tálaltam, fokhagymás tejföllel meglocsoltam, paradicsom karikákkal díszítettem.

Tökfasírt
Tõkbõl egy tojással,kaporral,áztatott kenyérrel vagy zemlével fasírtot készíthetünk/legyalulom,kicsavarom a lesózás után a tököt/. Borssal,vegetával ízesítve.Lisztbe forgatom,tojásba,prézlibe és pirosra kisütöm.Próbáljátok ki,nagyon finom és egészséges!

Tepsis brassói: Hozzávalók:
60dg sertéstarja vagy lapocka,20dg füstõlt szalonna, 1fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, só, bors,majoranna, 60dg burgonya.
A hússzeleteket kiklopfoljuk,besózzuk,fokhagyma reszelékkel mindkét oldalát bedörzsöljük,és állni hagyjuk,majd csíkokra vágjuk.Eközben a füstölt szalonnát felkockázzuk,zsirjára sütjük.A szálasra vágott vöröshagymát a szalonnazsírban üvegesre piritjuk,rátesszük a csíkokra vágott húst.Bõven meghintjük majorannával,fekete borssal.Fedõ alatt, lassú tûzön csaknem készre piritjuk.A burgonyát vékony hasábokra vágjuk, összekeverjük a hússal és forró sütõben,ropogós pirosra sütjük. Nagyon finom,jó étvágyat kívánok!

Gyümölcssaláta búzacsírával
Hozzávalók:
20 dkg eper
20 dkg alma
20 dkg narancs
8 evõkanál búzacsíra
2 evõkanál méz
1 citrom leve
Elkészítés: A megtisztított gyümölcsöket apró darabokra vágjuk. A citromlével és a mézzel meglocsoljuk. A búzacsírát teflon edényben megpirítjuk (így íze hasonló lesz a dióéhoz), és tálalás elõtt a salátára szórjuk.

TÚRÓ POGÁCSA-PEREC
Hozzávalók: 25 dkg margarin,25 dkg liszt,25 dkg túró,1 evõkanál só.
A margarint a liszttel összedolgozzuk, hozzáadjuk a sót, pici cukrot, és a szitán áttört túrót. Egy óráig hûtõszekrényben pihentetjük, utána sütjük.
BOHÓC LEPÉNY
Hozzávalók: 36 dkg liszt, 20 dkg vaj vagy margarin, 26 dkg porcukor, 2 kanál tejföl, 2 tojássárgája, 2 dkg szalagáré.
A tejfölt, a tojássárgáját, a szalagárét összekeverjük, majd az egészet tésztává gyúrjuk a többi hozzávalóval. 3 részre osztjuk és 1/2 cm vékonyra kinyújtjuk, világos pirosra sütjük. 2 fajta lekvárral (barack, málna) megtöltjük. 2 tojássárgáját 6 dkg vaníliás cukorral habosra kavarunk és a tészta tetejére kenjük. Szálkás dióbéllel meghintjük. Kevés idõre a sütõbe visszatesszük száradni.
FINOM SÜTEMÉNY
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 7 dkg margarin, 1 egész tojás, 10 dkg porcukor, 1 dkg szalagáré, kevés tej.
A hozzávalók felhasználásával tésztát gyúrunk. Sütõlemezen 3 lapot sütünk belõle.
Krém: 5 evõkanál lisztet sûrûre fõzünk 5 dl tejben. 20 dkg margarint, 20 dkg porcukorral jól kikeverünk és 2 csomag vaníliás cukrot, 1 egész tojást adunk hozzá. A két krémet összeelegyítjük. A lapokat megtöltjük, a tetejét vaníliás cukorral megszórjuk, de olvasztott csokoládéval is bevonhatjuk.

Sonkás tészta:
************
30 dkg fodros tészta(négyzet)
20 dkg fõtt sonka (darabolt)
4 tojás
10 dkg puha vaj
125 gr tejföl
1 ek petrezselyem
10 dkg reszelt sajt
só, bors, szerecsendió
vaj és zsemlemorzsa a tál kikenéséhez
Elkészítés:
1. A tésztát fõzzük meg elõírás szerint sós vízben. Hideg vízzel leöblítjük, majd lecsepegtetjük. A sütéshez használni kívánt tálat kenjük ki vajjal és szórjuk meg zsemlemorzsával.
2. A fõtt sonkát vágjuk kockára, a tojásokat válasszuk ketté. A vajat keverjük egy nagyobb tálban habosra kézi vagy gépi habverõvel, adjunk hozzá (bátran) sót, õrölt borsot és szerecsendiót. A sárgákat egyenként dolgozzuk bele. Adjuk hozzá a kockára vágott sonkát, tejfölt, finomra vágott petrezselymet és a tésztát.
3. A fehérjéket csipetnyi sóval verjük krémes habbá és adjuk a tésztás masszához. Az egészet tegyük a tálba, simítsuk el a tetejét és szórjuk meg a reszelt sajttal.
4. 190 fokos sütõben 45 percig sütjük.

Kolbászos karaj
Hozzávalók:
80 dkg kicsontozott karaj egybe
1 kis szál kolbász (csabai, paraszt, miklósi)
4 gerezd fokhagyma
2 fej hagyma
1,5 dl száraz fehér bor
2 ek.olaj
kevés köménymag

A megmosott húst szárazra töröljük fél órára besózzuk Középen hosszú késsel vízszintesen felszúrjuk és belehúzzuk a kolbászt. Mély tepsibe téve, megkenjük olajjal, megszórjuk köménymaggal, mellé tesszük a fokhagymát és a gerezdekre vágott hagymát. Aláöntjük a bort, letakarjuk alufóliával és elõmelegített sütõben közepes hõmérsékleten megsütjük. 1 óra múltán erõsebb hõfokon, alufólia levételével pirosra sütjük. Idõnként saját levével meg kell locsolgatnunk.(kb. fél óra)
Amikor kész tálra helyezzük és nem túl vékony szeletekre vágjuk. A pecsenyelében külön párolhatunk hozzá hagymát, de ezt külön tálkában kínáljuk. Hagymás burgonyával tálaljuk.

Akácvirágos palacsinta
Hozzávalók: palacsintatészta, megtisztított és megmosott akácvirág
Elkészítés: Készítsünk palacsintatésztát, és a palacsintatésztába keverjünk ízlés szerint megtisztított akácvirágot, és így süssük ki. (Fánktésztába is tehetjük a virágokat.) Figyeljünk arra, hogy az akácvirág ne rejtsen magában méheket vagy bogarakat!
nagyuska nagyuska
Címkék: lisztet összekeverjük, lisztes keveréket, tojásos masszához, formákba töltjük, tepsi hátulján, krémhez kevés,

„Krémes élvezet” – irtózatosan finom és po
liszt fél csésze vaj 1 csésze vagdalt dió 25 dkg tehéntúró krém 1 csésze cukor 25 dkg tejszínhab 1 csomag vaníliás pudingpor 1 csomag csokis pudingpor 3 csésze tej Elkészítés: A sütõt 170 fokra elõmelegítjük, egy kb. 20×30-as tepsit pedig kivajazunk. Összekeverjük a lisztet a vajjal, majd hozzáadjuk a diót. A tésztát beletesszük a tepsibe és 20 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Ezután kivesszük és hagyjuk ...
suzymama suzymama
• Plébános mézeskalácsa
nyújtjuk. A kinyújtott tésztából különbözõ formákkal; szívvel, csillaggal, holddal, fenyõfával kiszúrjuk a süteményeket, és kizsírozott tepsibe rakjuk. Ebbõl a mennyiségbõl kb. 6 tepsi sütemény lesz. A sütõt 200°C-ra (gázsütõben 4-es fokozat) elõmelegítjük, és a tésztát 5-8 percig sütjük. A tésztának világosbarnának kell lennie, amikor kivesszük, ugyanis még sütés után is barnulni fog. Ha a tepsit a sütõbõl kivettük, szedjük ki a kalácsokat, de mindenképpen mozgassuk meg lapáttal, mert késõbb könnyen ...
bubszi bubszi
• Zöld fenyõ
hûtõbe. Elkészítés: Papírból 4 ágú csillag alakú sablonokat készítünk. Szükségünk van: 1 db 20 cm (az egyik csúcstól átlósan a másik csúcsig), 1 db 16 cm, 1 db 12 cm, 1 db 8 cm és 1 db 4 cm nagy sablonra. A sütõt 220 fokra (gázsütõ 4-es fokozat) elõmelegítjük. Sütõpapírral kibélelünk 2 tepsit. A tésztát kb. 6-8 mm vastagra kinyújtjuk, a sablonok segítségével mindegyik méretbõl 2-2 db csillagot vágunk ki. A maradék tésztát még vékonyabbá nyújtjuk, és kiszaggatunk 9 db 5 cm átmérõjû kört. A csúcsnak egy kis ...
bubszi bubszi
****ALMÁS**DIÓs**MUFFIN****
szódabikarbóna 1 teáskanál õrölt fahéj 1 db citrom reszelt héja és leve 25 dkg kisebb alma 1/2 dl tej 10 dkg jó minõségû, krémes joghurt 1 db tojás (szobahõmérsékleten) Elkészítés 1. A sütõt elõmelegítjük 200 fokra (gázsütõn 6-os fokozat), és a muffintepsi 12 horpadását kibéleljük egy-egy papírkapszlival. A diót pár perc alatt kevergetve illatosra pirítjuk egy nagy, száraz serpenyõben. Amíg kihûl, a vajat folyósra olvasztjuk a tûzhelyen vagy a mikróban. ...
bubszi bubszi
****Márvány muffin/kuglóf***
liszt 2 evõkanál cukrozatlan kakaópor Rama és liszt a forma kikenéséhez, ha kuglófformában sütjük.kep]http://www.sutigyar.hu/upload/recipe/22989/1283242068-7 67B_161x118.jpg[/kep] Elkészítés 1. A sütõt 175 °C-ra elõmelegítjük. 2. Ha kuglófot sütünk, kikenjük a formát Ramával és kilisztezzük. Ha muffin lesz belõle kibéleljük a forma mélyedéseit a papírkosarakkal. 3. A Ramát a porcukorral simára keverjük, majd a fenti sorrendben a kakaópor ...
bubszi bubszi
***FEKETE**&**FEHÉR**süti***
só 2-3 evõkanál Dr. Oetker Rum Aroma 1 tojás 12 dkg Rama (fél kocka) 1 evõkanál cukrozatlan kakaópor Elkészítés 1. A sütõt elõmelegítjük 200 °C-ra.2. A hozzávalókat a kakaó kivételével egy tálba mérjük, összegyúrjuk (ha nagyon ragadna, hûtõbe ...
bubszi bubszi
*HÚSVÉTI**töltött kalács**
megsodorjuk, és hármas fonással kalácscopfot formálunk belõle. Kivajazzuk a tortaformát , a kalácsot ,,beletekergetjük", majd a tetejét fölvert tojással lekenjük. Langyos helyen 30 percet kelesztjük. A sütõt 180 fokra (gázsütõ 2. fokozat) elõmelegítjük. Sütés elõtt a kalácsot tojással még egyszer tojással lekenjük. A formát vízzel félig telt tepsibe állítjuk. Alufóliába csomagolunk 4 tojást, kívülrõl olajjal megkenjük, és a kalács tetejébe ültetjük. A sütõben kb. 40 percig sütjük. Ezután a ...
bubszi bubszi
*HÚSVÉTI*marcipános stangli*
* 15 dkg marcipánmassza * ízlés szerint porcukor * tojásfehérje szükség szerint * 2 tojás sárgája * kristálycukor a szóráshoz * 1 tojás a kenéshez Elkészítés: A sütõt 200 fokra elõmelegítjük, a kiolvasztott leveles tésztát lisztezett deszkán kb. kétszeresére nyújtjuk. A lisztet lesöpörjük róla. A kézmeleg marcipánt feldaraboljuk, és a tojássárgájával, porcukorral és annyi tojásfehérjével, hogy sûrû, jól kenhetõ masszát kapjunk ...
bubszi bubszi
Süti ajánló
Mézes krémes veronika74
Méteres kalács recept jamborlulu
Erdélyi kókuszos gabfe
szilvalekváros kalácskák faciendum
Csokoládés kuglóf bubszi
Sajtos keksz tundihugi
Pöttyös havas háztetõ ujjozsef
Túrós tejszíntorta ribizlivel bulac57
Tiramisu 2. bubszi
Anzac bubszi
Szárnyas receptek
Mozzarellával,paradicsomma l töltött csirkemell recept gonda_katalin
Zöldbab fõzelék 2 recept gonda_katalin
Tejszínben sült májas-sajtos horvathnemagdi
pulykaMELL NARANCSMÁRTÁSBAN bubszi
Csirkehúsos vitaminsaláta csalogany13
Pulykasaláta bubszi
S.borsófõzelék fasírttal korall44
Töltött padlizsán sarkadykati
Kedvenc-csirkemellbõl margoka59
ZÖLDSÉGES-PULYKATEKERCS karács bartakitty
Marhából készült ételek
Húsgombócos fondü 1vargaildyko
Ördögpörkölt kapros-tejfölös nokedlivel bkisseva
Fejtettbab-gulyás gabfe
Vidék íze kissmama
Scsi fehér káposztából bubszi
Szárnyas-krémleves gazdagon bubszi
Pljeskavica recept gonda_katalin
Krumplis csirke (bulgár) klara50
Gulyásleves horvathnemagdi
A ketchupról és más paradicsom horvathnemagdi
Sertésbõl készült ételek
Csülkös Babgulyás... 1vargaildyko
Bihari töltött káposzta skorpiolilike
Töltött pecsenye suzymama
Egy kis kínai vacsora baratnu
Borzas hús kapros túróval horvathnemagdi
Töltött dagadó recept boszorlany
Csülökpörkölt tarhonyával recept boszorlany
Bográcsos ételek aprochef
Finom falatok piroska0101
Kínai sertéscsíkok bubszi
Halból készült ételek
A betûs receptek horvathnemagdi
Szõlõlevélbe töltött lazacos horvathnemagdi
Dunai halpaprikás bubszi
Lazaccal az egészségért brozsika
hortobágyi rakott hal ibolya58
További szép napot Neked, ki erre jársz! sarkadykati
Sonkába tekert saláta bulac57
Dorozsmai harcsa-filé nanoka72
Gyors halászlé bulac57
Fonyódi halászlé peterimajoridozsahe
Vad ételek
Bakonyi fácán recept baggesz20
Tejfölös-zöldséges õzragu horvathnemagdi
szarvasi lakodalmak levese ! ibolya58
Fácán vörösborban horvathnemagdi
Tûzdelt õzgerinc párolva bubszi
Gesztenyével töltött fácán taltos1
Almával töltött fácán bubszi
Fácánragu krokettel recept toth_beata
Túlélni a telet... horvathnemagdi
Lasagne (ejtsd: lázánnyá) kisa622
Spagetti ajánló
Mozzarellával töltött padlizsántekercsek fokhagymás spagetti kovacs_zsoka
Akár vacsorának....... szisszy83
Kínai zöldséges-csirkés tészta gigi55
Bolognai spagetti orsi1
Spagetti+zöldborsós csirkemáj veronika74
Tonhalas spagetti 1vargaildyko
Rucolapestós spagetti veronika74
Bolognai spagetti sajttal recept kovacs_zsoka
Kínai zöldséges tészta 1vargaildyko
Gombás-sonkás spagetti recept gonda_katalin
Pizza receptek
Stahl konyhája agimami7
Pizza tészta II. bubszi
Pizza tészta I. - II. 1vargaildyko
Gyors pizzatészta grimilda
SÓS NASI AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Csirkemájas töltelék bubszi
Gombás töltelék bubszi
Lala kifli yaskane
Káposztás-sonkás töltelék bubszi
Vegetáriánus pizza recept gonda_katalin
Hamburger receptek
Fõzz a Családodnak! sarkadykati
Hamburger pulykahússal suzymama
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
Hamburger horvathnemagdi
Hamburger Puffancs recept boszorlany
Ma itt jártam: sarkadykati
Vegetáriánus hamburger moncsika77
mustár készítése házilag irmus
Aztán mégis. horvathnemagdi
Virslis kifli veronika74
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyûjteménye.
© 2013 TVN.HU