Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
heti Menü
Gyors zöldséges hagymaleves
Hozzávalók: 2-3 ek. olívaolaj, 25 dkg lila hagyma, 25 dkg zeller, 2 karotta, fél pohár vörösbor, fél csésze szójamártás, 0,75 l zöldségleves, só, őrölt bors, egy csipet szerecsendió, egy csipet cukor, egy csokor oregánó, 12,5 dkg reszelt sajt.
A fazékban olívaolajon üvegesre pároljuk a megtisztított, karikára szelt hagymát. A zellert vékony karikákra vágjuk, a karottát felkockázzuk, a zöldséget összepirítjuk a hagymával. Belekavarjuk a vörösbort és a szójamártást, s felengedjük a zöldséglevessel. Felforraljuk, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval és cukorral jól megízesítjük, és lassú tűzön 15-20 percig főzzük.
Az elkészült levest utánafűszerezzük, meghintjük a válogatott, megmosott, finomra vágott oregánóval, levesszük a tűzről, megszórjuk resztelt sajttal, és máris tálaljuk.

Töltött pulykamell tökmagos bundában
Hozzávalók: 60 dkg pulykamellfilé, só, 20 dkg brokkolirózsa, 3 dkg vaj, 1 ek. finomliszt, 2,5 dl tej, fél mk. őrölt fehér bors, késhegynyi reszelt szerecsendió, 8-10 dkg reszelt sajt; a bundázáshoz: 4-5 ek. finomliszt, 1 tojás, 3 ek. tisztított tökmag, 4 ek. zsemlemorzsa; a sütéshez: bő olaj.
A pulykamellet 4 szeletre vágjuk, kiverjük, enyhén megsózzuk, és félretesszük. A brokkolit sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A megolvasztott vajon megfuttatjuk a lisztet (de ne pirítsuk). Ráöntjük a tejet, kevergetve sűrűre főzzük, megsózzuk, megborsozzuk, a szerecsendióval fűszerezzük. A tűzről levéve ebbe a besamelmártásba belekeverjük a reszelt sajtot és a brokkolit. Jól összedolgozzuk, aztán hűlni hagyjuk.
A brokkolis masszát elosztjuk a hússzeleteken; ezeket aztán félbehajtjuk, és fogvájóval összetűzzük. A lisztbe, tojásba és a tökmaggal kevert zsemlemorzsába forgatva bundázzuk őket, és bő olajban ropogósra sütjük. Tálalás előtt kihúzzuk belőlük a fogvájót. Salátával vagy burgonyapürével kínáljuk.

Gombás spagetti
Hozzávalók: 50 dkg spagetti, 1 vöröshagyma, 1 ek. margarin, 40 dkg gomba, 3 gerezd fokhagyma, 1-1 mk. szárított rozmaring, bazsalikom, borsikafű, apróra vágott zsázsa vagy petrezselyemzöld, 1,5 dl paradicsomlé, 2 dl tejföl vagy kefir.
A spagettit sós vízben megfőzzük, meleg vízzel leöblítjük, és melegen tartjuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és 1 dl vízben megpároljuk. Belekeverünk 1 ek. margarint és 40 deka vékony szeletekre vágott gombát. Megsózzuk, s fedő alatt puhára pároljuk. Apróra vágott fokhagymát, szárított rozmaringot, bazsalikomot, borsikafüvet és zsázsát vagy petrezselyemzöldet adunk hozzá, felengedjük paradicsomlével. Végül a tejfölt vagy kefirt is belekeverjük. A főtt spagettit ebbe a mártásba forgatjuk. Forrón tálaljuk.

Karamellás narancstorta
Hozzávalók: 5 narancs (kb. 1,20 kg), 3 tojás, 15 dkg porcukor, 1 dl olaj, 18 dkg rétesliszt, csipetnyi só, fél cs. sütőpor; a karamellhez: 20 dkg cukor, 0,5-1 dl víz.
Karamell: A cukrot egy magasabb falú edényben aranybarnára pirítjuk, majd felöntjük vízzel. Egészen az újbóli feloldódásáig keverjük. Még forrón egy 25 centi átmérőjű teflonformába öntjük, s hagyjuk, hogy kihűljön. 2 jól megmosott narancs héját lereszeljük, a többit meghámozzuk úgy, hogy a fehér rész se maradjon rajtuk, felkarikázzuk őket, és szeleteiket körkörösen a karamellre fektetjük.
Tészta: A tojások sárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük, majd apránként az olajat is hozzáöntjük. A lisztet összeforgatjuk a sóval, sütőporral és reszelt narancshéjjal, a fehérjét kemény habbá verjük. Utóbbit óvatosan beleforgatjuk a cukros tojássárgájába, közben részletenként hozzáadjuk a lisztes keveréket.
A tésztát rákanalazzuk a narancskarikákra; elsimítjuk, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 35 percig sütjük. Sütőrácsra borítjuk, és megvárjuk, amíg kihűl, csak azután vágjuk fel.

Paprikás krumpli
Hozzávalók: 1 ek. zsír, 2 vöröshagyma, 8-10 rózsakrumpli, só, fűszerpaprika, 4 ek. tejföl.
A zsírban megpároljuk a karikára vágott hagymát. Ízlés szerint paprikát, sót adunk hozzá. Ha jól forr a paprikás hagyma, a meghámozott, hosszúkásra vágott rózsakrumplit a paprikás lébe tesszük, s kissé pároljuk. Jó bő lében a burgonyát puhára főzzük, levét szinte teljesen elfőzzük. Később 4 ek. tejfölt teszünk hozzá, és forrón tálaljuk. Virslit vagy pirított szalonnát adunk hozzá.

Zöldséges-csirkés tészta
Hozzávalók: fél vöröshagyma, fél lila hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 6 ek. olívaolaj, só, 50 dkg orsótészta, 25 dkg csirkemellfilé, 1 csomag (40 dkg) mélyhűtött mexikói zöldségkeverék, nem túl sós, sötét szójamártás.
A kétféle hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymagerezdeket, s 2 ek. olívaolajon üvegesre pirítjuk. Félretesszük.
Enyhén sós vízben kifőzzük az orsótésztát, leszűrjük, leöblítjük, és szintén félretesszük. A csirkemellet kisujjnyi csíkokra vágjuk, és a maradék olajon megpároljuk; a vége felé kissé megsózzuk.
A zöldségkeveréket szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni, majd beleöntjük a felmelegített wokba, pár percig pároljuk, aztán összekeverjük a csirkehússal meg a tésztával. Rákanalazzuk a megüvegesített hagymát, majd az egészet újból jól átkeverjük. Ha kell, még egy kis olajat adunk hozzá, hogy kissé szaftosabb legyen. Egy kevés szójaszósszal meglocsoljuk.

Molnárkalács
Hozzávalók: 1 kg liszt, 50 dkg cukor, 1 l tej, 2 tojás, 6 ek. olvasztott zsír vagy vaj, vaníliás cukor, csipet só.
A lisztet a tojással, zsírral, csipet sóval és annyi vízzel, hogy sima tésztát kapjunk, elkeverjük. Ezután 1 liter tej hozzáadásával hígítjuk, hozzákeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot; így folyós masszát kapunk.
A tésztát serpenyőben sütjük - a forró serpenyőt zsírral vagy vajjal áthúzzuk, a tésztát kanállal a közepére öntjük, szétcsorgatjuk, villanyon vagy gázon egy percen belül megsütjük az egyik oldalát, aztán megfordítva a másikat is. Ha a tésztát kisülten formálni is akarjuk, sütés előtt egy kevés tejfölt keverünk bele, amely aztán nem hagyja olyan hamar megszáradni. A serpenyőről levett tészta ugyanis csak fél percig képlékeny, vagyis csak ennyi idő van a formálására.

Sajtos császármorzsa
Hozzávalók: 0,5 l tej (vagy víz), 25 dkg kukoricaliszt, 2 tojás sárgája és habbá vert fehérje, 6 púpozott ek. reszelt sajt, pici só, olaj.
A tejet/vizet felforraljuk és belefőzzük a kukoricalisztet - sűrű legyen, hogy elváljon az edény falától. Ha kihűlt, belekeverjük a tojások sárgáját, 4 púpozott ek. reszelt sajtot és pici sót, majd a habbá vert tojásfehérjéket is beleforgatjuk. A tésztát jól kiolajozott tepsibe simítjuk, aztán sülés közben morzsákra szaggatjuk. Tálaláskor meghintjük a maradék reszelt sajttal.
bulac57 bulac57
Címkék: karottát felkockázzuk, zöldséget összepirítjuk, elkészült levest, megolvasztott vajon, szerecsendióval fűszerezzük, tűzről levéve,

Brownie és lapcsánka
Bors-recept - e heti ajánlat: brownie és lapcsánka 2010.02.12. A hétvégi ebédet készítők gyakran nehéz helyzetben vannak, ugyanis minden alkalommal valami újjal szeretnék meglepni szeretteiket. Péntekenként jelentkező sorozatunkban ebben nyújtunk segítséget. A hétvégi menü összeállításánál az ízek mellett az is lényeges kérdés, hogy a tervezett ételeket mennyi pénzből tudja kihozni a háziasszony. Vannak azonban olyan finomságok, melyek ízben és árban is passzolnak egymáshoz, ...
korall44 korall44
Főzési folytélyok és tanácsok
csináltuk régebben. Hó elején megbeszéltük a havi menüt, a nagyobb dolgokat egyszerre megvettük, így nem kellett állandóan boltba rohangálni. (Sherryl) Én régebben, mikor a gyerekek kicsik voltak, mindig összeállítottam az egész heti, (sőt volt olyan, hogy 2 heti menüt is) a gyerekek kívánságlistája és persze a miénk szerint és azt is, hogy mi kell hozzá, ezeket hét végén egyszerre bevásároltuk és hét közben csak a romlandókat és a kenyeret kellet munka után ...
anne74 anne74
Heti Menü
Tárkonyos krumplileves Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, 6 krumpli, 1 zöldségleveskocka, 4 tojás, 1 tejföl, 1,5 ek. liszt, só, bors, tárkony, petrezselyem, ecet. A hagymát pici olajon megpároljuk, rárakjuk a felkarikázott répát és a felkockázott krumplit. Jól átforgatjuk, felengedjük vízzel; ha felforrt, sóval, borssal, tárkonnyal, leveskockával és petrezselyemmel fűszerezzük. Mikor a zöldségek megpuhultak, beleengedjük a tojásokat. 3-4 perc múlva behabarjuk a tejföl és a ...
bulac57 bulac57
Heti menü
Sajtkrémes leves gombás pirítóssal Hozzávalók: 5 + 2 ek. olaj, 2-3 ek. finomliszt, 1 l tej, 12,5 dkg Niva sajt, 30 dkg Bambino sajt, 2 dl főzőtejszín, só, őrölt fekete bors, arasznyi póréhagyma, maréknyi gomba, 8 kisebb szelet toastkenyér, 8 dkg kemény, reszelni való sajt, pár csepp szarvasgomba- vagy más pikáns olaj. 5 ek. olajból és a lisztből világos rántást készítünk, s felöntjük a tejjel. Kevergetve fölforraljuk, ...
bulac57 bulac57
Heti menü
Márton-napi libaaprólék-leves Hozzávalók: egy liba apróléka, 3-3 sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1-1 kisebb karalábé és zeller, fél csokor petrezselyem, 1 kisebb brokkoli, 1-2 szál zellerzöld, 2 gerezd fokhagyma, 1 vöröshagyma, 1 kk. egész bors, 1 púpozott ek. só, 20 dkg lúdgége- (csiga-) tészta. Fokhagymás liba Hozzávalók: 1 pecsenyeliba, 1 fej fokhagyma, 1 kg burgonya, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 csokor ...
bulac57 bulac57
Heti menü
Palóc leves Hozzávalók: 40 dkg ürüszínhús (vagy csirke-, disznóhús), 4 dkg zsír (vagy olaj), 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, l kk.pirospaprika,1 babérlevél, egy csipet őrölt köménymag, 1 mk. tárkony, 30 dkg burgonya, 50 dkg zöldbab, 2 dl tejföl, 1 ek. liszt, törött bors, só. Az apróra vágott hagymát zsírban félig megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, felöntjük 1/2 dl vízzel. Ha ismét zsírjára sül, beletesszük a megmosott, apró kockákra vágott húst (ha ürüből készítjük, ...
bulac57 bulac57
Heti menü: a legtökösebb recep
Heti menü: a legtökösebb receptek Heti menünket mindig egy aktuális hozzávaló köré csoportosítjuk - így valószínűleg nem fogod az összes fogást egyszerre elkészíteni, viszont remek ötleteket kaphatsz a következő heti főzőcskézéshez. Körtés tökleves Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma apróra vágva 1 evőkanál vaj 4 dl víz 1 húsleves kocka fél kg sütőtök (csak a húsa) 3 dl tejszín 4 dl körtelé fél teáskanál őrölt gyömbér fél ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Heti menü: almás fogások
Heti menü: almás fogások Heti menünket mindig egy aktuális hozzávaló köré csoportosítjuk - így valószínűleg nem fogod az összes fogást egyszerre elkészíteni, viszont remek ötleteket kaphatsz a következő heti főzőcskézéshez. Almakrém leves Hozzávalók: 50 dkg alma 4 dkg vaj 5 dkg liszt fél citrom 1 tojás sárgája 1 dl tejszín fél liter tej 5 dkg cukor Elkészítés: Az almát hámozd meg, a magházát vágd ki. A ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Nagyi bejglije rochlitzne
Téli varázs - forró csoki horvathnemagdi
Becskereki szelet macoka65
Almás krémes 4. bubszi
bejgli faciendum
Pille szelet jupiter21
Kevert kuglóf gyorsan recept gonda_katalin
Csokoládé pohárkrém recept baggesz20
Csemege kétszersült bubszi
memóriajavító ételek eva0817
Szárnyas receptek
Saslik csirkemellből suzymama
Csirkefalatok nyárson bubszi
Recept jjanosne
Tejszínes-gombás ragu yaskane
Tejszines csikeragu baratnu
Rakott karalábé csirkemellel horvathnemagdi
Bácskai cs.máj-pirított tarh.v nanoka72
Barátok kedvence - "Isteni" margitanya
Pulykasült bubszi
Csirkemell krokett, klarika47
Marhából készült ételek
LENCSEgulyás bubszi
Marhahúsleves janoselek
Gulyásleves... szelidszeder
Bosnyák rakottas bubszi
Hal a tortán jjanosne
Csikósgulyás bubszi
Hétvezér tokány gyongy66
krumplis csirke ibolya58
SZATMÁRI LAKODALmas bubszi
Bambuszgőzölés kloppenburg
Sertésből készült ételek
Hortobágyi aprópecsenye margoka59
Húsvéti szűzérmék horvathnemagdi
Gyümölcsös szűzérmék petezsolt
Bugaci húsgombóc leves ujjozsef
Székely sertéscsülök klara50
Orosz hússaláta bubszi
Ízőrzők – Oszkó – horvathnemagdi
Sütni való kolbász bubszi
Tejfölös húsos gombóc bkisseva
Rakott sütőtök receptek bkisseva
Halból készült ételek
Lazacos tojáskrém suzymama
Süllő egészben sütve tundihugi
Sajtos sült lazac ujjozsef
Kemencés tejfölös pisztráng bubszi
Különleges halragu aranyibarbara
Lazactatár krémsajttal veronika74
Balatoni halászlé 3. bubszi
Ízőrzők – Rácalmás ̵ horvathnemagdi
Cukkínis süllő bubszi
Lazacos burgonyasaláta bubszi
Vad ételek
Bakonyi fácán recept baggesz20
Hogyan készül a dödölle? grimilda
Almával töltött fácán bulac57
piSZTÁCIÁS FÁCÁNPÁSTÉTOM bubszi
Karácsonyi ételreceptek zsigaiklara
Kisalföldi vaddisznópörkölt recept kovacs_zsoka
szarvaspörkölt zsemlegombóccal faciendum
Gombás fogolypecsenye bubszi
Vacsoracsata-Szőke-Főétel veronika74
Sült fácán körtemártással klerierzsi
Spagetti ajánló
sajtos tészta, másképp tereza54
Pesto alla genovese noble
Tészta szerda korall44
Lasagne besamel mártással recept toth_beata
Paradicsomos spagetti recept jamborlulu
Csirkemájas, gombás spagetti 1vargaildyko
Saláta vacsora klarika47
Sajtos-csirkés spagetti... 1vargaildyko
bolognai muffin ! ibolya58
Dél-olasz rakott tészta. bubszi
Pizza receptek
Graham-Lisztes Pizza Tészta 1vargaildyko
Négysajtos pizza veronika74
Pizza-szendvics bubszi
Lala kifli zsokanita
Baconös kolbászos pizza tepsiben sütve bkisseva
Pizzás rúd koszegimarika
Paradicsomos-pizza horvathnemagdi
Asztalon sült pizza horvathnemagdi
Sonkás, gombás, kukoricás pizza recept kovacs_zsoka
Pizzás csiga kukoricával recept toth_beata
Hamburger receptek
Hamburger Puffancs recept boszorlany
Kolbászos hamburger horvathnemagdi
Grillezett hamburgerpogácsa panni48
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Válassza a szóját! margoka59
Házi hamburger recept baggesz20
Házi hamburger veronika74
Házi hamburger salátával recept boszorlany
Vegetáriánus hamburger moncsika77
Sajtos hamburger bubszi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU