Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők – Mesztegnyő
Ízőrzők - Mesztegnyő - receptek

Hajmás-tejfölös gánica
Hozzávalók: 1 kg krumpli, só, 2 fej vöröshagyma, 2 evőkanál őrölt fűszerpaprika, annyi liszt, amennyit a krumpli felvesz. A tálaláshoz 4,5 dl tejföl.
A krumplit megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és annyi sós vízben tesszük fel főzni, hogy a burgonyát ellepje. A vöröshagymát megtisztítjuk, zsírban megpirítjuk, majd félrehúzzuk a tűzről, és elkeverjük benne a paprikát.
A puhára főtt burgonyát a forró levében krumplinyomóval összetörjük. A tűzön hagyva annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű, ,,szuszogós" masszánk legyen. Közben fakanállal folyamatosan keverjük, nehogy leégjen! Jól kidolgozzuk.
Tepsit hagymás zsírral kikenünk. Fakanálra veszünk egy kisebb adag krumplis tésztát, és zsírba mártott evőkanállal kis gánicákat szaggatunk a sütőformába. Sütőben átpirítjuk, hogy kicsit ropogós legyen az alja, akkor a legfinomabb!
Tejföllel meglocsolva kínáljuk.

Répaleves
Hozzávalók: (10 főre) 2,5 kg takarmányrépa, 3 vöröshagyma, 1 egész füstölt csülök, 2 fakanál sertészsír, 3 kanál liszt, 6 gerezd fokhagyma, 6 babérlevél, 2 teáskanál majoránna, 2 teáskanál őrölt fehér bors, 2 evőkanál őrölt fűszerpaprika, 4 teáskanál só, 4 evőkanál ecet, 4,5 dl tejföl.
A csülköt kisebb darabokra vágva fazékban félpuhára főzzük (legalább egy óra kell hozzá). A répát megtisztítjuk, hosszában félbevágjuk, és nagy lyukú reszelőn legyaluljuk. Forró, 4 evőkanál ecettel ízesített, enyhén sós vízzel leforrázzuk, és ebben egy fél óráig állni hagyjuk, hogy könnyebben puhuljon, és az édeskés ízét elveszítse. Ezután leszűrjük, és lábosba szedjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd fehér borssal, babérlevéllel, 2 kockára vágott vöröshagymával, és apróra szelt fokhagymával együtt feltesszük főni. fél óra múlva az előfőzött csülköt a levével együtt nagyobb fazékba öntjük, és hozzákeverjük a répát. Majoránnával fűszerezzük, és együtt főzzük tovább.
Rántást készítünk. Sertészsírt hevítünk, megpirítunk benne 2 kanál lisztet. Egy fej vöröshagymát kockákra vágva hozzákeverünk, és tovább pároljuk. A tűzről félrehúzva összekeverjük őrölt paprikával, és felöntjük vízzel. Összeforraljuk, és beleöntjük a levesbe.
A maradék egy kanál lisztünket kevés vízzel simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt. Ezzel is ízesítjük a levest. Megkóstoljuk, és ha szükséges sót, vagy ecetet adunk hozzá.

Langalló
Hozzávalók: (10 langallóhoz) 5 kg liszt, 25 dkg élesztő, 1 liter tej, 2 evőkanál cukor, só, 1 liter tejföl, 2 fej fokhagyma, 2 dl étolaj.
A tejet a cukorral meglangyosítjuk, és belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, míg megkel. Közben a lisztet dagasztótálba szitáljuk, és elkeverjük benne a sót. Közepébe fészket formálunk, és beleöntjük a felfuttatott élesztős tejet. Ott is pihentetjük egy kicsit, majd langyos vízzel bedagasztjuk a tésztát. Amikor már jó alaposan kidolgoztuk, akkor félretesszük legalább egy fél órára, hogy keljen meg.
Gyúródeszkát meglisztezünk, és ráborítjuk a kenyértésztát. 10 cipót formázunk belőle, és letakarva még pihentetjük egy kicsit.
Közben (ha kemencében sütjük) kihúzzuk a parazsat, és vizes söprűvel kitisztítjuk a kemencét.
Lisztezett péklapáton egyenként elnyújtjuk a langallókat, vízzel kicsit megkenjük a tetejüket, és betesszük a kemencébe. Gyorsan ( 10 perc alatt) megsülnek. Amikor kiszedjük, akkor asztalkendőbe bugyoláljuk, hogy kicsit átgyengüljenek.
A fokhagymát megtisztítjuk és átnyomjuk, forró olajban elkeverjük. A tejfölt is tálba öntjük.
Ízlés szerint fokhagymás-zsírral, vagy (és) tejföllel kínáljuk a cikkekre vágott langallót.

Lisztes sterc
Hozzávalók: 1 kg liszt, 2 teáskanál só, 15 dkg sertészsír. A tálaláshoz ízlés szerint lekvár, tejföl, aludttej, mazsola, porcukor.
A lisztet lábosba öntjük, és szárazon, lassú tűzön, folytonosan kevergetve felforrósítjuk. Amikor már kicsit kezd barnulni, felöntjük annyi forró vízzel, hogy szétkeverhető, de sűrű masszát kapjunk. A zsírt egy kisebb lábosban felforrósítjuk, és a stercbe beledolgozzuk. Addig kevergetjük fakanállal, amíg széteső (császármorzsa szerű) ételt kapunk.
Tálalhatjuk édesen lekvárral, mazsolával, porcukorral ízesítve, de ízlés szerint sósan is tejföllel, vagy aludttejjel.

Hájas kráfli
Hozzávalók: 70 dkg liszt, 2 tojás sárgája, 1 teáskanál ecet, 3 csipetnyi só, ugyanannyi porcukor, 2 dl tejföl, 50 dkg szikkadt lekvár. 40 dkg sertésháj, és további 10 dkg liszt. A tetejére vaníliás porcukor.
A lisztet átszitáljuk, beletesszük a tojások sárgáját, sót, porcukrot, ecetet, majd kevés langyos vizet. Eldolgozzuk benne a tejfölt, és a továbbiakban már csak annyi vizet adunk hozzá, hogy rétestészta állagú anyagot kapjunk. Ezt alaposan kidagasztjuk, majd lisztezett gyúródeszkán nagy téglalap alakúra kisodorjuk.
A hájat liszttel összegyúrjuk, téglatest alakúra formázzuk, és a kinyújtott tészta közepére helyezzük. Az oldalait négy oldalról ráhajtjuk, majd kisodorjuk. Újra összehajtjuk, és fél órát pihentetjük.
Háromszor kell kisodorni, hajtogatni és pihentetni.
Utolsó nyújtás után négyzeteket vágunk belőle, közepébe lekvár halmocskákat teszünk, sarkosan felhajtjuk, és forró sütőben megsütjük.
Tálalásnál vaníliás porcukorral megszórjuk a tetejét. Várjuk meg, míg kihűl, csak akkor fogyasszuk!

Mesztegnyői rétes
Hozzávalók: (5 levél réteshez) 1,5 kg liszt, 2 kávéskanál só, 1 tojás, 2 evőkanál olvasztott sertészsír. A tészta locsolásához további 30 dkg sertészsír.
A tejfölös öntethez: 2 tojás fehérje, 1 evőkanál cukor, 1 tojás sárgája, 9 dl tejföl.
A káposztás töltelékhez: másfél fej káposzta, 1 evőkanál só, 1 fakanál sertészsír, 2 kávéskanál őrölt fekete bors.
A tökös-mákos töltelékhez: 1 kisebb spárgatök, 20 dkg darált mák, ízlés szerint porcukor, 1 vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja.
A tepsik kikenéséhez sertészsír.
Először a töltelékeket készítjük el. A káposztát lereszeljük, vagy apró darabokra vágjuk. Megszórjuk sóval, és ebben 10 percig állni hagyjuk. Kinyomjuk a levét, és zsírban megsütjük. Mielőtt a rétesre szórnánk, őrölt borssal ízesítjük.
A tököt megtisztítjuk, és lereszeljük. A darált mákot porcukorral, vaníliás cukorral, és citromhéjjal összekeverjük. A tök levét közvetlenül a töltelékezés előtt jól kinyomjuk, és csak akkor keverjük össze a mákkal, mert a cukor hatására újra levet eresztene.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, cukrozzuk, majd az egy sárgáját is hozzákeverjük, végül pedig tejföllel összedolgozzuk.
A sertészsírt megolvasztjuk.
A lisztből sóval, tojással és megfelelő mennyiségű langyos víz adagolásával rétestésztát dagasztunk. Alaposan kidolgozzuk, közben 2 evőkanál zsírt is adunk hozzá. Öt cipót készítünk belőle, ezeket fél órát pihentetjük.
Nagy asztalt vászonabrosszal leterítünk, és megszórunk liszttel. Ráhelyezünk egy cipót, a tetejét olvasztott zsírral megkenjük. Először a kézfejünkön a közepét kicsit megnyújtjuk, majd a széleit húzzuk, az asztal körül körbe-körbe járva mindig vékonyabbra, és nagyobbra. Addig nyújtjuk, míg az asztal széléről lelóg a tészta. Ekkor olvasztott zsírral megspricceljük, majd tökös-mákos töltelékkel megszórjuk. Tejfölös-tojásos masszát is kanalazunk rá, a széleket levágjuk, és két oldalról a közepe fele feltekerjük. Tepsinyi rudakra vágjuk, és kikent sütőformába helyezzük. Tetejüket is meglocsoljuk zsírral, majd előmelegített sütőben sütjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk a tetejét.
A káposzta alá csak nagyon kevés zsírt locsolunk, mert a töltelék egyébként is zsíros. Azonban azt is tejfölözzük, majd úgy hajtjuk fel, és sütjük.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: forró levében, tűzön hagyva, kisebb adag, csülköt kisebb, répát megtisztítjuk, édeskés ízét,

A pompos
kialakult: olajjal kenik meg, párolt zöldségekkel és reszelt sajttal koronázzák. Aki csak egyszer is kóstolta már, biztosan szívesen süti meg otthon is. Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 2 közepes krumpli, 1 teáskanál só A meghámozott krumplit felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Az élesztőt kevés vízben elmorzsoljuk. A lisztet mély tálba szitáljuk, a közepét kimélyítjük, belerakjuk az áttört burgonyát, és így hagyjuk kihűlni. ...
panka2006 panka2006
Ajoli és Céklás krém
Ajoli krém Hozzávalók: 5-6 szem nagyobb főtt krumpli, só, olaj, tojássárgája, fokhagyma Elkészítés: Az összetört főtt krumplit sózzuk, hozzáadunk 3-4 tojás sárgáját, legalább egy nagy fej összetört fokhagymát (de inkább kicsivel többet, ízlés szerint), majd amennyi olajat felvesz. Simára keverjük. Kenyérre kenve fogyasztjuk. Pecsenye mellé is finom. Céklás szendvicskrém Hozzávalók 10 adaghoz: ...
veronika74 veronika74
Az eredeti sztrapacska receptj
ínycsiklandó verziót, ami biztosan ízlik majd. Ráadásul konyhatündérnek sem kell lenned elkészítésükkor, mert olyan, mintha a nokedlihez kevernél hozzá más alapanyagokat. Juhtúrós sztrapacska Hozzávalók: * 50 dkg krumpli * 15 dkg szalonna * 10 dkg juhtúró * 1 tojás * 1 evőkanál vaj * liszt * só A krumplit hámozd meg és reszeld le. Picit sózd meg, üsd bele a tojást, tedd bele a vajat, és annyi liszttel, ...
grimilda grimilda
Baconos,hagymás krumplilángos
Baconos,hagymás krumplilángos Hozzávalók A lángoshoz: 1 kg burgonya /vagy maradék főtt krumpli/ 1 fej vöröshagyma 20 dkg bacon szalonna só őrölt fekete bors 3-4 gerezd fokhagyma 20 dkg finom liszt /amennyit a krumpli felvesz/ A "négyhagymás" mártogatóshoz: 4 dl joghurt 2-3 gerezd fokhagyma 1 szál újhagyma 3-4 levél medvehagyma /elhagyható/ 1/2 szál póréhagyma só őrölt fekete bors A ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Buci nudli
Hozzávalók: kb. 75 dkg krumpli, liszt, amennyit felvesz, hogy keményebb tésztát kapjunk, (ha kevés benne a liszt, akkor szétfő), só ízlés szerint, kis olaj, zsemlemorzsa vagy búzadara, lekvár Elkészítés: A krumplit meghámozzuk és apró darabokra vágva megfőzzük sós vízben. Ha kihűlt, krumplinyomón átnyomjuk, megsózzuk és hozzákeverünk annyi lisztet, hogy keményebb ...
klerierzsi klerierzsi
Bugaci húsgombóc leves
Hozzávalók: 5 dkg füstölt szalonna10 dkg sovány nyers füstölt sonka 1 fej hagyma 2szál sárgarépa és zöldség kb 30 dkg krumpli 30 dkg darált sertéshús 1 tojás liszt só, pirospaprika, bors, babérlevél A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk (én el szoktam utána távolítani),a füstölt sonkát csíkokra vágjuk és megpirítjuk, majd a hagymát is megdinszteljük rajta és végül a sárgarépát és zöldséget is a többivel együtt pároljuk.Megszórjuk piros ...
ujjozsef ujjozsef
Bugaci húsgombóc leves
Hozzávalók: 5 dkg füstölt szalonna10 dkg sovány nyers füstölt sonka 1 fej hagyma 2szál sárgarépa és zöldség kb 30 dkg krumpli 30 dkg darált sertéshús 1 tojás liszt só, pirospaprika, bors, babérlevél Elkészítés: A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk (én el szoktam utána távolítani),a füstölt sonkát csíkokra vágjuk és megpirítjuk, majd a hagymát is megdinszteljük rajta és végül a sárgarépát és zöldséget ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Burgonya fánk recept
2 dkg élesztő 1 tk cukor 1 kevés tej 1 csipet szerecsendió 5 dl étolaj (+1 ek.) Elkészítés: A burgonyát puhára főztem, áttörtem. Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttattam. A langyosra hűlt krumplit, összedolgoztam az élesztős tejjel, olajjal, tojássárgájával és annyi liszttel, amennyit felvesz. Hozzágyúrtam az ízesítőket is. A liszt minőségétől függően, annak mennyisége változhat, de nem túl lágy, nem is kemény, szépen gyúrható tésztát kell kapni. ...
toth_beata toth_beata
Süti ajánló
Barackos dunahullám horvathnemagdi
Húsgombóc fokhagymaszószban horvathnemagdi
Vaníliás kifli recept baggesz20
Magyaros muffinom yaskane
mákos kukoricaprósza! ibolya58
Szabolcsi almás máktorta suzymama
csókocskák gyermekek részére bubszi
Kinder paradiso majus55
birsalma alagút faciendum
Túrós krémes klementinagidro
Szárnyas receptek
JÚLIA ÜNnepi HIDEG LEVESE bubszi
kacsa vecsési módra ibolya58
Paprikás csirkemáj bubszi
Baconos hústekercs suzymama
borzaska bbaniko
Szezámmagos rizottó tundihugi
Csirkemell toszkán módra horvathnemagdi
Részeg ananászos csirke veronika74
Zöldséges pulyka skorpiolilike
Finom falatok piroska0101
Marhából készült ételek
Bolognai spagetti bubszi
Márton napi liba receptek maroka
Majoránnás hús horvathnemagdi
Burgonyás húsgombóc fűszeres paradicsomszósszal horvathnemagdi
Burgundi marharagu veronika74
Bográcsgulyás recept jamborlulu
Vadas margareta51
Ünnepi hagymás-gesztenyés marharagu széles metélttel recept boszorlany
morva sörgulyás! ibolya58
Vadas marha zsemlegombóccal grimilda
Sertésből készült ételek
Francia konyha brozsika
Szerb Gyuvecs veronika74
Bajor fasirozott bubszi
Pásztor tarhonya janoselek
Káposztás malac horvathnemagdi
Bolognai spagetti horvathnemagdi
Pilisi sertésgulyás bubszi
Epekíméló diéta! drkerekesmaria
Paradicsomos-mézes karaj bulac57
Svéd húsgolyók horvathnemagdi
Halból készült ételek
Harcsa rizzsel recept gonda_katalin
4 koleszterinszegény recept... gaby13
Halételek jozsef_olah_9843
Grill variációk aprochef
Aldunai halászlé 1. bubszi
lazac hollandi mártással bubszi
Harcsapaprikás recept baggesz20
Csirkefalatok Orly módra horvathnemagdi
D betűs receptek horvathnemagdi
Boszorkányszigeti batyus halás bubszi
Vad ételek
K betűs receptek horvathnemagdi
Itt van az ideje sarkadykati
Gesztenyével töltött fácán taltos1
Hal a tortán jjanosne
Vadpástétom rakott makarónival bubszi
Fácánleves berántva I. bubszi
Csülök Eta módra! nanoka72
Óda a töltött káposztához tripike
Ízőrzők – Érsekcsanád horvathnemagdi
Saslik, rablóhús, nyárs aprochef
Spagetti ajánló
Pármai leves bulac57
Bolognai spagetti gombásan recept gonda_katalin
Tárkonyos receptek macoka65
Pizza sarkadykati
Citromos csirkecombok bulac57
Sonkaragu kapribogyóval bubszi
Kínai csirkés spagetti recept kovacs_zsoka
Eredeti Carbonara spagetti horvathnemagdi
Baconos-Tojásos Spagetti 1vargaildyko
Főzzünk ma gyorsat!!! 1vargaildyko
Pizza receptek
Őszi pizzák horvathnemagdi
Pizza ai quattro formaggi 1 bubszi
Recept jjanosne
Magyaros házi pizza recept jamborlulu
Pizza-tészta, I. bubszi
Töltött-pizza horvathnemagdi
Fokhagymás tejfölös langalló gabfe
Pizza kukoricával sonkával recept boszorlany
Leveles mini pizza horvathnemagdi
Pizza tekercs bubszi
Hamburger receptek
Sajtburgerleves recept roanna
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
Hamburger zsemle vagikriszti
Házi hamburger recept jamborlulu
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
Hamburger baratnu
Hamburger buci recept boszorlany
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Szezámmag fejesnemagdi
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU