| A csalamádé |
|
ismert és közkedvelt saláta, savanyúság. Nyáron friss zöldségekből készíthető, különböző dresszingekkel. Télre pedig üvegekbe zárva, gőzöléssel tartósítva csodás csemege, főként saslik vagy flekken mellé. Elkészítéséről, akárcsak a lecsó, vagy a bográcsgulyás esetében elmondhatjuk, ahány ház, annyi szokás.
Mint minden tartósításnál, itt is a legfontosabb a friss, egészséges zöldségek és a megfelelően előkészített üvegek felhasználása. Csalamádé kétféle módon készíthető: saját levében, amikor is az ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Baloghegyi bográcsgulyás. |
Baloghegyi bográcsgulyás.
Elkészítési idő: 180 perc
Hozzávalók 8 személyre:
1 kg birkahús,
1 db cseresznyepaprika,
4 evőkanál olaj,
2 nagy fej vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
1 kiskanál kömény,
30 dkg vargánya gomba,
2 evőkanál pirospaprika,
80 dkg burgonya,
5 dl vörösbor,
só
A bográcsot olajjal bekenjük. Beletesszük a fölaprított vöröshagymát, fokhagymát, a megtisztított, kockára vágott húst, ... |
kkolos  |
|
|
| |
| Bogrács ételek |
TARTALOM
Bográcsgulyás
Karottás sertéstokány
Pilisi sertésragu
Burgonyaleves virslivel
Rizses lecsó debrecenivel
Slambuc
Kerti zöldségragu
Kukoricás nyúlragu
Marhapörkölt
Paprikás krumpli
Tarkabab-gulyás
Birkahúsos kása
Tutajos
Zöldbab füstölt hússal
Zöldborsós csirke
Pörkölt csirke
Csirkegulyás
A bogrács már a vándorló magyar törzsek málhájának is
része volt. ... |
aprochef  |
|
|
| |
| Bográcsgulyás |
Hozzávalók:
80 dkg marhahús,
5 dkg zsír,
1 nagyobb fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
pirospaprika,
só,
köménymag,
majoránna,
20 dkg lecsó,
50 dkg burgonya,
csipetkebetét.
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát zsírban megpirítjuk. A lángról levéve hozzáadjuk a paprikát, elkeverjük, egy kevés vízzel felengedjük, ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| Bográcsgulyás |
|
Hozzávalók: 80 dkg marhahús, 5 dkg zsír, 1 nagyobb fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, só, köménymag, majoránna, 20 dkg lecsó,
50 dkg burgonya, csipetkebetét.
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát zsírban megpirítjuk. A lángról levéve hozzáadjuk a paprikát, elkeverjük, egy kevés vízzel felengedjük, és visszatéve zsírjára sütjük. Az egyforma kockákra vágott húst beletesszük, elkeverjük, megsózzuk. Fedő alatt, mérsékelt tűzön, pároljuk. Ha elfőtte ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Bográcsgulyás |
Bográcsgulyás
Hozzávalók:
1,5 kg kicsontozott marhalábszár, 2 nagy vöröshagyma, 6-7 evőkanál olaj vagy 8-10 deka zsír, 4 gerezd fokhagyma,
fél kiskanál köménymag, 1,5-2 evőkanál jóféle pirospaprika, só, 2-2 közepes zöldpaprika (édes, nem csípős tévépaprika) és paradicsom (helyettük lehet 4 evőkanál házi lecsó is), 1 kiskanál csípős Piros Arany vagy Erős Pista, 4-5 sárgarépa, 2-3 ... |
vorosrozsa66  |
|
|
| |
| Bográcsgulyás |
Hozzávalók:
60 dkg marhalábszár,
3 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
5 evőkanál olaj,
1 csapott evőkanál fűszerpaprika,
1 tubus gulyáskrém (csemege),
1 teáskanál őrölt kömény,
40 dkg burgonya,
1 db paradicsom,
2 db zöldpaprika,
2 dl húsleves (kockából),
8 dkg csipetke
Elkészítés:
1. A húst kb. 1 ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
|
|