| 22 egyszerű mutatós sütemény |
|
tésztát, besodorjuk és szeletekre vágjuk.
Sajtos keksz
Hozzávalók: 1 kg liszt, 25 dkg margarin, 5 dkg zsír, 1 csomag sütőpor, 20 dkg trappista sajt, 2 egész tojás, 1 csomag kömény, 4 dkg só, szóda víz.
A lisztet a margarinnal, a zsírral összekeverjük, hozzáadjuk a sütőport, a tojásokat, a köménymagot, megsózzuk, majd szódavízzel meggyúrjuk. Késhát vastagságúra kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Kikent, lisztezett tepsibe tesszük, a tészta tetejét tejfölös ... |
faciendum  |
|
|
| |
| 6 tepsiben sült vacsora |
sertészsír
Elkészítés:
A nyers csülköt fél órát főzzük ételízesítős vízben, majd lehűtjük és kicsontozzuk.
A krumplit megpucoljuk, 1/2 cm-es karikákra vágjuk, a paradicsomot, paprikát és hagymát is felkarikázzuk.
Egy magasabb tepsit zsírral jól kikenünk, szépen sorban rétegezzük benne a hozzávalókat: krumpli, hagyma, só, bors, krumpli, paprika, paradicsom, hagyma, só, bors, krumpli.
A húst nagyobb darabokra vágjuk, és a bőrét éles késsel vagy szikével ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Adventi kuglof |
..........
Hozzávalók
60 dkg liszt
10 dkg cukor
2 dkg élesztő
4-5 dl tej
4 tojássárgája
10 dkg margarin
1 cs vaníliás cukor
egy csipetnyi só
5 dkg mazsola
porcukor a tetejére
Elkészítés
Az élesztőt 2 dl édes tejben megkelesztjük. A puha margarint, a többi cukrot, a sót, a mazsolát, a vaníliás cukrot és a tojássárgákat habosra keverjük. Ezután ... |
maroka  |
|
|
| |
| Adventi, karácsonyi receptek |
meg.
Bejgli omlós-élesztős
1 kg liszt, 20 dkg vaj vagy margarin, 15 dkg zsír, 60 dkg cukor, 1 dkg élesztő, 2 tojás, 2 dl tej, só, 40 dkg mák, 40 dkg dió, 10 dkg mazsola, fél citrom, 4 dkg búzadara vagy zsemlemorzsa.
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, zsírral és 8 dkg porcukorral. Az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk, és a tésztához vegyítjük, hozzáadunk még egy tojást, késhegynyi sót. Az egészet jól összegyúrjuk és hideg helyen néhány órán át pihentetjük. Utána 6 egyenlő ... |
yaskane  |
|
|
| |
| Almás bugta |
|
megkenünk kevés sárgabaracklekvárral, majd a tésztadarabra tesszük. Úgy csomagoljuk be az almát, hogy ne látsszon ki a tésztából egy darabkája sem. Két végét benyomkodjuk, és felcsavarjuk. Kikent tepsire vagy sütőlemezre helyezzük, tetejüket olvasztott zsírral megkenjük, és előmelegített, forró, gőzös sütőben, közepes lángon megsütjük. Ugyanígy kell elkészíteni sárgabarackkal, körtével, esetleg kimagozott meggyel vagy cseresznyével is. (Ez utóbbiból 4-5 szemet tegyünk egy buktába.) Mindenkor a gyümölcshöz ... |
napsugar71  |
|
|
| |
| Almásmetélt |
alma
3 dkg zsír, vagy vaj
fél dl tejföl
1 tojás, só
Elkészítése:
A lisztből, tojásból kevés vízzel tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, metéltre vágjuk , sós vízben kifőzzük és alaposan lecsepegtetjük. Egy zsírral vagy vajjal kikent tűzálló tál vagy tepsi aljába tesszük a tészta felét. Az almát lereszeljük, megcukrozzuk és egy citrom héjával, esetleg levével ízesítjük. Majd az almát a tésztára tesszük és a tetejére jön a maradék tészta. A tésztát is megcukrozzuk, ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
|
|