| 4 fogyasztó köretvariáció - krumpli és rizs helyett |
|
póréhagyma
menta, bazsalikom
egy evőkanál olívaolaj
1 evőkanál friss citromlé
só, bors
Elkészítése: a hajdinát 3 bögre sós, lobogó vízben főzd puhára körülbelül 20 perc alatt. Szűrőben mosd át hideg vízzel, majd hagyd lecsepegni. A répát és a hagymát vágd vékony karikákra, majd az olajon nagy lángon pirítsd át, pár perc alatt. Forgasd össze a hajdinával, tépkedd bele a bazsalikom- és mentaleveleket, és ízesítsd sóval, borssal, citromlével.
Zöld ... |
suzymama  |
|
|
| |
| 4 kinai étel.(egészséges) |
főtt csirkemell
ecet
étkezési keményítő
Elkészítése: a sárgarépát, a tofut, a csirkemellet és a gombát aprítsd fel egészen kicsi, gyufaszálnyi darabokra. A tojásokat egy kis tálkában verd fel. Egy serpenyőbe önts olajat, és az áttört fokhagymát a chilivel gyorsan pirítsd át benne, majd öntsd ki egy kistányérba, és tedd félre. Forralj fel kb. 1 liter vizet, majd add hozzá a zöldségeket, a tofut és a húst. Sózd, borsozd. Egy tálkában keverj el 2 evőkanál étkezési keményítőt 6 evőkanál vízzel, ... |
linda019  |
|
|
| |
| 4 koleszterinszegény recept... |
gombát mosd és tisztítsd meg, majd szeleteld vékonyra. Tedd ecettel, sóval, cukorral ízesített, forrásban levő kevés vízbe, és főzd az újraforrástól számított 5 percig. Szűrd le, és hagyd kihűlni. A megmosott és lecsöpögtetett salátát aprítsd fel. A hagymát vágd karikákra, és sózd meg.
Tedd salátástálba a főtt gombát, salátát, hagymát, olajbogyót és a negyedekbe szeletelt, megmosott paradicsomot. A borecetet keverd össze fél dl vízzel, olajjal, sóval, őrölt fehér borssal és csipetnyi cukorral. ... |
gaby13  |
|
|
| |
| 4 pompás vacsorarecept - 300 kalória alatt |
olajbogyó
5 dkg szárított paradicsom
2 dl joghurt
fél fej lila hagyma
só, bors, őrölt római kömény
Hozzá: kaliforniai paprika, szárzeller vagy korpás keksz
Összesen: kb. 300 Kcal
Elkészítése: az olajbogyót, a lila hagymát és a paradicsomot vágd egészen apróra, vagy dolgozd fel aprítógépben. A túrót törd össze villával, majd keverd el a joghurttal. Sózd, borsozd, majd adj hozzá egy kevés őrölt római köményt, vagy ha van, friss rozmaringot. Tölts meg vele paprikaszeleteket, ... |
suzymama  |
|
|
| |
| 4 tuti tipp, hogyan készítsd |
|
2 pár virsli
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, pirospaprika
2 kanál liszt vagy étkezési keményítő
margarin
tejföl
Elkészítése: A margarinon párold meg az apróra vágott vörös- és fokhagymát, szórd meg piros paprikával, majd add hozzá a káposztát. Öntsd fel vízzel, majd főzd puhára a káposztát. Ha kész, karikázd bele a virslit, majd egy pohár tejfölbe keverd el a lisztet vagy a keményítőt, és sűrítsd be a levest.
Almás-káposztás ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 5 Trükkös szőlőrecept |
dkg szőlő
3 evőkanál cukor
5 evőkanál vaj
Elkészítése: 2 evőkanál vajon pirítsd át a májat, majd ha kész, tedd félre. A serpenyőben maradt zsiradékhoz adj még egy kanál vajat, és párold meg rajta a karikákra vágott vöröshagymát. Szedd a félretett májra, majd tedd a serpenyőbe a maradék vajat. Szórd rá a cukrot, és kevergetve karamellizáld. Mielőtt megmerevedik, dobd rá a szőlőszemeket, és forgasd össze. Öntsd az egészet a várakozó májra, és tálald mazsolás ... |
skorpiolilike  |
|
|
| |
| 5 bombajó recept, ha fogyókúrába szeretnél kezdeni! |
meg.
Sárgarépa-krémleves
Hozzávalók:
1/2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csepp méz
só, bors, őrölt gyömbér
1/2 kg sárgarépa
1/2 liter zöldségleves (akár kockából is)
Elkészítése: a hagymát vágd apróra, a fokhagymát törd át, és egy pöttynyi vajon párold meg őket. Csorgass rá mézet, majd add hozzá a megpucolt és felkarikázott répát. Öntsd fel a levessel, és főzd puhára. Botmixerrel pürésítsd, majd fűszerezd sóval, borssal, ... |
suzymama  |
|
|
| |
| 5 különleges bográcsos |
bográcsban
Hozzávalók:
* 1,5 kg sertéscsülök és -láb
* 2 fej vöröshagyma
* 2 kávéskanál pirospaprika
* 1-2 dl vörösbor
* só
* bors
* olaj
A megtisztított sertéslábat, csülköt áztasd ki. A felaprított hagymát dinszteld meg a bográcsban, borsozd, paprikázd. Add hozzá a kockákra vágott húst, és vízzel öntsd fel úgy, hogy bőven ellepje. Sózd meg. Főzés közben pótold az elpárolgott vizet, egészen addig, amíg a hús meg nem ... |
grimilda  |
|
|
| |
|
|