Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
A 6 legjobb rakott édesség
A 6 legjobb rakott édesség

Még a profi konyhatündérek is szívesen készítenek olyan édességet, amivel nem kell sokat pepecselni, elég csak bedobni a sütőbe - vagy a hűtőbe -, és máris tálalható. Nekik ,,találták" fel a rakott édességeket.
Címkék: rakott, édesség, desszert, mákos, mézes, meggyes, kifli, kalács, mascarpone, málnás
Kezdő és rutinos háziasszonyoknak egyaránt jól jön a repertoárjukba néhány olyan desszertötlet, amit nem kell keleszteni, vagy órákig sütni bizonyos hőmérsékleten - azaz nem túlzottan bonyolult és időigényes. A legtöbben, ha rakott édességről van szó, babapiskótából készült finomságra gondolnak, pedig a zsömle, a kifli, a kalács és a piskóta is remek alapanyaga lehet egy-egy ilyen édességnek.
Mi most olyan laktató, a megszokott desszertektől különböző fogásokat ajánlunk, melyek akár a hétköznapi vacsora, akár egy ünnepi menü főszereplői lehetnek.

Mákos rakott kifli

Hozzávalók:
8 db édes (vajas) kifli, 1 citrom, 40 dkg őszibarack (konzerv), 1 rúd vanília, 7 dl tej, 4 tojás, 4 dkg kristálycukor, 4 dkg vaj (sütőmargarin), 15 dkg darált mák, 10 dkg porcukor

Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, a sárgájukat habosra keverjük a kristálycukorral, apránként hozzászűrjük a tejet, visszaöntjük a tejeslábasba, és felforrósítjuk (felforralni nem szabad!). A kiflire öntjük, és 15-20 percet áztatjuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A vaj felével kikenünk egy sütőtálat. A mákot összekeverjük 5 dkg por-cukorral és felét a tálba szórjuk. Rásimítjuk a krémesre puhult kifli felét, megszórjuk a maradék mákkal, az őszibarackkal, aztán betakarjuk a maradék kiflivel. A tetejére tördeljük a vajat, és a forró sütőben fél óra alatt aranyropogósra sütjük.
Közben a tojásfehérjéket csipetnyi sóval félkeményre verjük, majd a porcukorral fényes-tömör habbá verjük. A sütőből kivesszük a kifli rakott, tetejére simítjuk a habot, és további 10 percre visszatesszük a sütőbe, hogy kissé megpiruljon. Nem túl forrón tálaljuk, de kihűlve is pompás.

Mézes-meggyes rakott kalács

Hozzávalók:
1 üveg magozott meggybefőtt, 8 dkg cukor, 1 evőkanál étkezési keményítő, 20 dkg étcsokoládé, 5 dl tejszín, 25 dkg mascarpone (vagy natúr krémtúró), 2 dl tej, 6 dkg méz, 50 dkg kalács

Elkészítés:
A meggyet leszűrjük, a levét a cukor felével felforraljuk. A keményítőt 2 evőkanál vízzel kikeverjük, és besűrítjük vele a meggylevet. Egyet forralunk rajta, hozzáadjuk a meggyet, és hűlni hagyjuk. A csokoládét összetördeljük, vízfürdőben felolvasztjuk.

A tejszínt kemény habbá verjük, a felét óvatosan összekeverjük az olvasztott csokoládéval.A mascarponét simára keverjük a maradék cukorral, és beleforgatjuk a maradék tejszínhabot. A tejet összemelegítjük a mézzel és félretesszük.
A kalácsot felszeleteljük, a szeleteket megmártjuk a mézes tejben, és kibéleljük vele egy üvegtál alját. Ráöntjük a felfőzött meggyet, majd ismét egy réteg áztatott kalács következik. Erre jön a fehér krém, újra egy sor kalács, végezetül a csokis réteg. Lehűtve tálaljuk.

Diós rakott palacsinta borsodóval

Hozzávalók:
A palacsintához: 20 dkg liszt, 2 egész tojás, 2 dl tej, 3 dl szódavíz, 1 kávéskanál só, 1 dl olaj; töltelékhez:fahéjas porcukor, cukros dió; a borsodóhoz személyenként: 1 tojás, 1 dl fehérbor, 1 evőkanál cukor, 1 teáskanál keményítő, 1 teáskanál rum

Elkészítés:
A lisztből, tojásból, tejből a szódavízzel és a sóval palacsinta tésztát készítünk, 1 órát állni hagyjuk, majd belekeverjük az olajat. A palacsintákat teflon palacsintasütőben kisütjük. A palacsintákat tálra rétegezzük úgy, hogy hol fahéjas cukorral, hol cukros dióval szórjuk meg. Ha elkészülünk vele, 5 percre a sütőbe tesszük, hogy melegen tartsuk.

A tojásokat, a cukrot és a keményítőt habverővel összekeverjük, fölengedjük a borral és 2 dl vízzel, majd erős lángon, állandóan kevergetve addig főzzük, míg emelkedni nem kezd, habossá nem válik. A tűzről levéve, belekeverjük a rumot (elmaradhat). A meleg, háromszögekre vágott palacsinták mellé kínáljuk.

Málnás rakott palacsinta

Hozzávalók:
20 dkg liszt, 2 tojás sárgája, 2 tojás fehérje, 1 dl olaj, 2 dl víz, 3 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, só; 50 dkg mirelit málna, 3 cl citromlikőr

Elkészítés:

A málnát felengedjük, és a levével együtt kis lábasban a citromlikőrrel főzni kezdjük. Közben robotgéppel vagy kézi mixerrel kikeverjük a lisztet a tojássárgájával, hozzákeverjük az étolajat, a tejet, a vizet, végül csipetnyi sót és a cukrot, majd egy órát állni hagyjuk. Sütés előtt óvatosan hozzákeverjük a két tojás kemény habbá vert fehérjéjét.
A teflon bevonatú palacsintasütő közepére kevés olajat löttyintünk, felforrósítjuk, és egy merőkanál palacsintatésztát körkörösen szétoszlatunk a serpenyő alján. Az egyik oldalát félig megsütjük, majd két falapáttal óvatosan megfordítjuk, és a másik oldalát készre sütjük. A vastag, de lágy palacsintát tűzálló tálra borítjuk és a darabos málnaöntettel megkenjük. Erre jön a következő, hasonló módon kisütött palacsinta, majd a málna. Így rétegezzük tovább. (A legjobb, ha egészen kicsi, de pufi palacsintákat sütünk.)

Rakott csokis piskóta

Hozzávalók:
4 tojásból piskóta, 1 csomag csokoládés pudingpor, 5 dl tej, 1 evőkanál kakaópor, 5 cl rum (vagy rumaroma), 1 üveg magozott meggybefőtt, 2,5-3 dl tejszín, 2 evőkanál cukor

Elkészítés:
Egy üvegtál aljára egy réteg 3 cm- tépkedett piskótát teszünk és rummal meglocsoljuk. (A piskótát érdemes egy nappal az elkészítés előtt megsütni, vagy kész lapot vásárolni, és a csoki pudingot megfőzni, lehűteni.) A következő réteg kihűlt csoki pudingból lesz, erre szórunk 10 szem meggybefőttet, majd egy réteg tejszínhabbal beterítjük. Tovább folytatjuk a rétegezést - a tetejére tejszínhab kerüljön meggyszemekkel dekorálva. Kb. 6 órát (vagy 1 éjszakát) a hűtőben pihentetjük.

Rakott linzer

Hozzávalók:
a tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 tojás,1 evőkanál tejföl (szükség szerint); a krémhez: 5 dl tej, 1 zacskó vaníliás pudingpor, 1 tasak vaníliás cukor, 18 dkg vaj, 25 dkg cukor; a szóráshoz: 5 dkg kakaópor

Elkészítés:
Összemorzsoljuk a lisztet a vajjal, egy csipet sóval, majd beletesszük a cukrot, a tojást, és ha nem elég lágy, a tejfölt. Tésztává gyúrjuk, letakarjuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük.
A krémhez 4 dl tejet felteszünk forrni. A maradék tejjel elkeverjük a pudingport és a vaníliás cukrot. Amikor forr a tej, beleöntjük a kikevert pudingport, és habverővel állandóan kevergetve 1 percig főzzük. Amikor kellően besűrűsödött, levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk. (Közben habverővel gyakran kevergetjük.)

A vajat a cukorral nagyon habosra kikeverjük. Amikor a pudingos krém kéz melegre hűlt, gépi habverővel belekeverjük a cukros vajat és félretesszük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A tésztát lisztezett deszkán 2 mm vastag téglalap-alakúra nyújtjuk, majd három részre vágjuk. A sütőlemezt sütőpapírral kibéleljük, rátesszük az egyik lapot, és a sütőben 12-15 percig sütjük. Amikor a tészta szép sárgás, kivesszük, félretesszük hűlni. A másik két lapot is megsütjük. A már kihűlt lapok egyikét tálcára fektetjük, megkenjük a krémmel, majd ráhelyezve a másik lapot szintén megkenjük, végül a harmadikkal is így járunk el. Letakarva a hűtőbe tesszük, és legalább fél napot pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak. A hűtőből kivéve felszeleteljük, kakaóporral megszórjuk és tálra tesszük.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: megszokott desszertektől, hétköznapi vacsora, ünnepi menü, tojásokat ketté, sárgájukat habosra, kiflire öntjük,

Főszerepben az őszibarack
egyszerűbb enni is.) A szeletek tetejére sajt kerül. Ha fél barackokat tettünk, akkor érdemes reszelni, ha szeletelve került rá a barack, mehet rá szeletelt sajt is. Előmelegített sütőben, közepes lángon fél óráig sütjük. Rizs illik hozzá a legjobban. Sajtos-barackos rakott pulykamell Hozzávalók: 80 dkg pulykamellfilé (csirkemellből is készíthető), 3 közepes fej vöröshagyma, majoránna, só, 3 dl főzőtejszín, 35 dkg reszelt trappista sajt, 3 db egész tojás, 2 szép ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Receptek vegyesen 2
deka liszttel kevert fél csomag sütőport, 10 deka mazsolaszőlőt, 6 deka vágott diót, 6 deka vágott mandulát és legvégül a 2 tojás kemény habját adjuk hozzá. A tésztát hosszúkás, vajjal kikent lisztezett tepsibe téve világossárgára sütjük. Legjobb 1-2 napi állás után szeletelni. Dióskifli 40 dkg lisztet 8 deka zsírral, 5 deka cukorral, kevés sóval, 1 evőkanál rummal és annyi tejjel összegyúrunk, hogy könnyen dolgozható legyen. 1 tojás sárgáját és a kevés liszttel elkevert ...
aprochef aprochef
Sütés nélküli édességek
dl tejszín /Hulala/,1 nagy doboz gyümölcs joghurt /1/2 liter/. Elkészítés: A joghurtot a zselatinnalelkeverjük,felmelegítjük,de nem forraljuk,majd langyosra hűtjük.Tetszés szerint gyümölcsöt, konzervet,befőttet darabolunk bele.Legjobb,ha olyan gyümölcsöt teszünk bele,mint amilyen a joghurt.Tejszínt kemény habbá verjük és a langyosra hűlt joghurthoz lazán hozzákeverjük.Őzgerincformát folpack-kal kibélelünk,beleöntjük a joghurtos masszát,tetejét beborítjuk babapiskótával és hűtőben ...
groszmadel groszmadel
x
és fokhagymákat (ezeket jó apróra), a vörösborba előre beáztatott aszalt szilvát, továbbá a májakat. Szerintem akkor az igazi, ha a hagymák kivételével minden töltelék-alkotóelem nagyjából hasonló méretű, és nem túl apró, kb. a fél centis rögöcskék a legjobbak. A töltelékanyagokat fűszereztem sóval, frissen őrölt borssal, szerecsendióval, kevés fahéjjal, összedolgoztam, és a májdarabokat csak a legvégé adtam hozzá, hogy minél kevésbé törjenek. Betöltöttem a libába, összevarrtam, a zsírosabb helyeken néhol ...
nagyuska nagyuska
x
főzzük, hagyjuk forrni, miután habját elforrta, szórjuk bele a pirospaprikát. Az ikra és a haltej 15-20 perc elteltével kerüljön az edénybe, a cseresznyepaprikával együtt. A halhús forrásától számított 30 perc múlva kész a halászlé. A gyufa tésztát (legjobb, ha házi készítésű!) sós vízben kifőzzük. A halszeleteket külön edénybe szedjük. A lét ízlés szerint a tésztára öntjük, vagy külön tálaljuk. #968 2008. november 13. 07:38 Válaszolj! ...
nagyuska nagyuska
x
társaságot, kicsit sem otthonülő típusúak. Ha mégis otthon vannak, televíziós vígjátékokat néznek. Személyesen ismerik őket a pizzás fiú, mert igazi nagy pizzapusztítók. *** Hát, ez legalább olyan megbízható, mint a horoszkóp... Rám legjobban a paradicsomleveses jellemzés illik, azzal az apró megjegyzéssel, hogy nem szeretem a paradicsomlevest. Anyósomról meg azt hittem, azért eszik mindig húslevest, mert nem tud mást főzni. Pedig csak hűséges fajta. " #531 2009. július ...
nagyuska nagyuska
x
majd a cukorral szódabikarbónával, a tejben megkelesztett élesztővel, 1 egész tojással 2-nek a sárgájával, finom puha tésztának összegyúrjuk. Három cipóra osztjuk. Az első lapot vékonyra nyújtjuk, a nagy gáztepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral, (legjobb a barack vagy a ribiszke) rárakjuk a tetszés szerinti cukorral elkevert darált dió felét. Rátesszük a következő lapot, és azt is megkenjük lekvárral, rárakjuk a maradék diót. Végül ráterítjük az utolsó lapot, körben kissé lenyomkodjuk. Letakarva ...
nagyuska nagyuska
Süti ajánló
Forró almás pite /mekis recept/ nanoka72
Fehércsokis málnás hasáb leonard22
Csokoládé likőr Hozzávalók: 4 horvathnemagdi
Szaloncukor erzsebet1969
Szilveszteri sajttorta yocoo
Túrós párnácska bubszi
Gyümölcskosárka wegnerzs
Csokis-banános muffin: margoka59
Eperfagyi gabfe
Gyümölcstorta 1vargaildyko
Szárnyas receptek
Cserépben sült zöldséges-fehérboros csirke reifregina
Csirkés szendvics bubszi
Tvn konyha S.Katika recept bodaaniko
Sajtos rakott csirke recept gonda_katalin
Káposztaleves gombócokkal bulac57
Csirkés lasagne zsokanita
Sertésszelet Budapest módra zsokanita
GESZTENYÉVEL TÖLTÖTT pulyka bubszi
Tavaszthozó csirkeragu horvathnemagdi
Zöldbabos húsgombóc: ujjozsef
Marhából készült ételek
Nyárson sült ételek kloppenburg
Gulyáslevesem horvathnemagdi
Vacsoracsata-Főétel-Nelli veronika74
Kassai rostélyos bubszi
Részeges marhasült bubszi
Fűszeres húspogácsa 1vargaildyko
vajdasági húsgombócleves ibolya58
Fecskefészek recept kovacs_zsoka
Zsírégető leves zsuzsaeskrisz
N betűs receptek horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Debreceni májas hurka bubszi
Kacsamájas bubszi
Változatos fogások fejes káposztából horvathnemagdi
Gulyásleves 2 recept gonda_katalin
Sonkás tészta sütve recept maroka
Céklaleves gerslis húsgombóccal gabfe
Hargitai sertésborda bubszi
Sertés szűzérmék vadas káposztaraguval recept baggesz20
Babos káposzta csülökkel klara50
Töltött dagadó bubszi
Halból készült ételek
Túrós csusza bubszi
Lazac főtt tojással recept boszorlany
Szuromi Esztike szép üzenete. dupalymaria
A felfújt szuflé-ügy horvathnemagdi
Filézett vagy egész pisztráng bubszi
Révfalusi regős halászlé 3. bubszi
Halpaprikás bográcsban bubszi
Harcsapaprikás horvathnemagdi
Savanyú hal bubszi
Halerőleves horvathnemagdi
Vad ételek
Vacsora csata recept! jjanosne
Receptek horvathnemagdi
Saslik, rablóhús, nyárs aprochef
Fácánleves újházi módra tundihugi
Kapros gyöngytyúkcomb bubszi
Őzérmék erdei gombamártással horvathnemagdi
Kisalföldi fácánleves bubszi
Őzcomb gersliropogóssal 1vargaildyko
Szüreti szarvaspörkölt szőlőve maroka
Vadkacsa tejfölösen klerierzsi
Spagetti ajánló
Csirke likőrrel recept gonda_katalin
Spagetti a ... bulac57
Gyorsat finomat rizsbol margareta51
Pizza lesz ma ebédre sarkadykati
Húshagyókeddi harcsaszeletek veronika74
Kukoricás spagetti recept toth_beata
Göngyölt hús olaszosan 1vargaildyko
Olasz ízek mesterfokon horvathnemagdi
sajtos tészta, másképp tereza54
Paprikás tésztasaláta recept gonda_katalin
Pizza receptek
pizza tészta u1 quacline
Mozzarellás pizzatekercs klerierzsi
x nagyuska
Pizza margherita recept boszorlany
Egyszerű és olcsó fogások hétköznapra gyorskaja tinka1951
Pizzázni jó horvathnemagdi
Paprikás pizza bulac57
Gyros pizza horvathnemagdi
Csirkemell toszkán módra horvathnemagdi
Ízletes mértékletesség tavaszi horvathnemagdi
Hamburger receptek
Sajtos hamburger recept kovacs_zsoka
Házi készítésű hamburger recept baggesz20
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Hamburger zsemle, puffancs akiram45
Sajtburger veronika74
Hamburger horvathnemagdi
Hamburger buci recept boszorlany
Szezámmag fejesnemagdi
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Sajtburgerleves recept roanna
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU