| Ady kedvenc burgonyás fánkja! |
|
BURGONYAFÁNK
Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg főtt, áttört burgonya
1 evőkanál cukor
1 kiskanál só
1 tojássárgája
1 egész tojás
4 evőkanál olvasztott vaj
4 dkg élesztő, amit egy kis langyos, cukros tejben megfuttatunk
a sütéshez bőven olaj
Elkészítése:
A tésztáhozvalókat összekeverjük, jól kidolgozzuk. Lisztezett deszkán azonnal kinyújtjuk, és fánkszaggatóval kiszúrjuk. Minden fánk közepéből egy kisebb kört is vágunk. Hagyjuk jól ... |
ibolya58  |
|
|
| |
| Baconba göngyölt, roston sült mediterrán csirkemell recept |
Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé
1 csipet só
1 csipet őrölt bors
3 levél bazsalikom levél (finomra vágva)
1 db paradicsom
10 dkg feta sajt
8 szelet bacon szalonna
1 db cukkini
1 db padlizsán
2 db kaliforniai paprika
Elkészítés:
A csirkemell filéből hosszúkás, nagyobb szeleteket vágunk és kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk és bazsalikommal megszórjuk. A csirkemell szeletekre fetasajtot és paradicsom darabokat teszünk, majd ... |
baggesz20  |
|
|
| |
| Barackos csirkemell 2. |
Barackos csirkemell 2.
Hozzávalók: 2 kicsi (vagy 1 nagy) csirkemell, 2 nagy fej vöröshagyma, 8 szem érett sárgabarack, 5 dkg mandula (vagy 1 teáskanál mandulaaroma), 3 evőkanál olaj, 1 teáskanál currypor, 1-1 mokkáskanál őrölt fehér bors, chili (vagy csípős paprika), ízlés szerint cukor, só, csipet gyömbérpor.
Elkészítése: A megtisztított vöröshagymát finomra metélem, és forró olajon sárgára fonnyasztom. Megsózom, majd lepirítom a lebőrözött, kicsontozott és vékonyra szeletelt csirkemellet. Az ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Barackos csirkemell 2. |
Hozzávalók: 2 kicsi (vagy 1 nagy) csirkemell, 2 nagy fej vöröshagyma, 8 szem érett sárgabarack, 5 dkg mandula (vagy 1 teáskanál mandulaaroma), 3 evőkanál olaj, 1 teáskanál currypor, 1-1 mokkáskanál őrölt fehér bors, chili (vagy csípős paprika), ízlés szerint cukor, só, csipet gyömbérpor.
Elkészítése: A megtisztított vöröshagymát finomra metélem, és forró olajon sárgára fonnyasztom. Megsózom, majd lepirítom a lebőrözött, kicsontozott és vékonyra szeletelt csirkemellet. Az olajból kivéve ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Barackos-chilis csirkemell |
|
Hozzávalók:
2 kicsi (vagy 1 nagy) csirkemell,
2 nagy fej vöröshagyma,
8 szem érett sárgabarack,
5 dkg mandula (vagy 1 teáskanál mandulaaroma),
3 evőkanál olaj,
1 teáskanál currypor,
1-1 mokkáskanál őrölt fehér bors,
chili (vagy csípős paprika),
ízlés szerint cukor,
só,
csipet gyömbérpor.
Elkészítés:
A megtisztított vöröshagymát finomra metélem, és forró olajon sárgára fonnyasztom. Megsózom, majd lepirítom a lebőrözött, ... |
klerierzsi  |
|
|
| |
| Barátok ismerösök blog témák 6 |
hámozzuk meg, hogy fehér hártya se maradjon rajtuk, majd a gerezdeket elválasztó vékony hártya mentén bevágunk, és kiemeljük a narancshúst. A mártásba forgatjuk, mézzel édesítjük. A húst ha kell, megforrósítjuk, és a gyümölcsös mártással leöntjük. Burgonyafánk illik köretnek hozzá
NAGYON FINOM LEHET.............................TOVÁBBI JÓ BÖNGÉSZÉST KÍVÁNOK ... |
bodaaniko  |
|
|
| |
| Borókás vaddisznóragu |
öntünk alá. Így pároljuk. Ha a hús félpuha hozzáadjuk a pulykamájat és a cikkekre vágott gombát, ráöntjük a vörösbort és készre pároljuk. (tehetünk bele erdei gombát is, de csak keveset, hogy ne legyen túl intenzív íze).
Burgonyafánk:
A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, megtörjük, s hozzátesszük a tojás sárgáját. A burgonya súlyának ¼ résznyi súlyú lisztet adunk hozzá. Beletesszük az oldott élesztőt, s jól összekeverjük, s hagyjuk egy kicsit pihenni. Ha ... |
klerierzsi  |
|
|
| |
|
|