Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
x
-






Osváth Ilona [Ilike]

Magolt meggyet tettem el.Lecukrozom,három nap kevergetem.Nagyon kevés tartósitóval meghintem.Negyedik napon üvegekbe rakom,lekötöm.Évekig megáll.A megmaradt levet likörök készitéséhez használom fel.Szép napot,köszönöm a lehetőséget,hogy megoszthattam veletek ezt a mamámtól tanult eltevési módót.Jó és eltevésekben gazdag nyarat kivánok,Ilike.
#129
2008. július 2. 10:24
Válaszolj!





Tóth Györgyné [Putyi-Gizus]

121: Szia Icuka!
Láttam olvastad a zölddió receptemet, hát 6 db 5 literest tettem el,
de 2 üveget elajándék oztam egy ismerős cukrásznak aki jó szeszes
izesítőnek használja.
Most viszont valaki azt mondta csináljak belőle főzött sziruppal
finom diólikört, azt hiszem kipróbálom és természetesen beszámolok
az eredményről.
#128
2008. július 2. 00:05
Előzmény Barna Istvánné Tóth Ilona, S... 2008. július 1. 11:13
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

Nálunk ribiszkedömping van! Mivel szörpöt nem fogyasztunk, mindből lekvár lesz (kevés cukormentes is).
#127
2008. július 1. 21:39
Válaszolj!





Tanainé Király Erzsébet Kirá...

Sziasztok!
Végig olvastam a recepteket, nagyon jók és öteletesek! Írjatok még!!!!!! Pusz
#126
2008. július 1. 20:51
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

,,Lopott" recept:
Pulykamell ropogós zöldséggel töltve:
**************************************
sárgarépából, zukkiniből,pirosszínű paprikából vékony csíkokat vágunk,pár percig blansírozzuk,majd hidegvízben lehűtjük.
A pulykamellszeleteket kiterítjük,sózzuk, borsozzuk, mindegyikre teszünk a zöldségekből, felcsavarjuk, fogpiszkálóval megtűzve olajon aranybarnára sütjük.
#125
2008. július 1. 17:03
Válaszolj!





Barna Istvánné Tóth Ilona, S...

123: Ki próbálon.Úgy gondolom egy ötliteres,jó ideig elég lesz.Köszi.
#124
2008. július 1. 13:08
Előzmény Demjén Ágnes [Ági] 2008. július 1. 11:41
Válaszolj!





Demjén Ágnes [Ági]

121: Szia tudod én a receptem által leírt módon 8 éve tettem el a diót, 3 db kb 3 literes üvegbe, és bizony még ma is van belőle. Jó tartós...
#123
2008. július 1. 11:41
Előzmény Barna Istvánné Tóth Ilona, S... 2008. július 1. 11:13
Válaszolj!





Barna Istvánné Tóth Ilona, S...

121: Pontosítom a kérdésem:Egy ötliteres,vagy öt egyliteres?
#122
2008. július 1. 11:18
Előzmény Barna Istvánné Tóth Ilona, S... 2008. július 1. 11:13
Válaszolj!





Barna Istvánné Tóth Ilona, S...

120: Ez nem semmi!
Egy befőttet Így eltenni!Ki fogom próbálni.Ki ne szeretne egy olyan befőttet,ami élete végéig kitart...szivecske szivecske szivecske ./öt literes üveg,de nem egy?Mennyi?/
#121
2008. július 1. 11:13
Előzmény Tóth Györgyné [Putyi-Gizus] 2008. július 1. 00:28
Válaszolj!





Tóth Györgyné [Putyi-Gizus]

Pár évvel ezelőtt kicsit megkésve kezdtem bele a zölddíó eltevésbe,
igazán nem is tudtam, hogy miképpen kell eltenmni. Eszembe jutott
drága Édesanyám, hogy miképpen is csinálta, de csak homályosan em-
lékeztem rá. Úgy voltam vele, hogy lesz ahogy lesz, legfejebb ki-
dobom.
Az alábbiak szerint tettem el:
Jól kimostam az 5 literes üvegeket,és ajól megmosott zölddíót meg-
szurkáltam és az üvegbe raktam 2 napig hidegvizben áztattam, majd
kiszedtem és 1-1 üveghez a szirupot 1 kg cukorral felfőzött 1.5 liter vizzel felforraltam és ráöntöttem, 2 napra lekötve kiraktam
a napra, majd a tetejéra jófajta pálinkát öntöttem, és további 5 napig a napon hagytam, majd berektam a speizba. Sajnos a nagyobb
diók már keményebb belső héjjal rendelkeztek ami kemény maradt.
A kisebbek nagyon jók lettek, de a nagyokkal nem tudtam mit kezdjek. Gondoltam egy nagyot és ledaráltam, majd üvegenként, mivel az aprókat kiszedtem maradt hely beleraktam a darálékot, és
további cukor és pálinka hozzáadásával meglóditottam, és azóta is
a speizomba áll. Ebből a keverékből egy egy kicsit kiveszek és ke-
vés ideig csöpögtetem a lefolyt lét diós süteményekhez, tortához,
kekszekhez keverve nagyon finom rumosdiós izeket lehet elérni.
Gondolom amennyit megcsinálta belőle, míg élek kitart, de kíván-
ságra szívesen adok belőle akinek igénye van rá.
#120
2008. július 1. 00:28
Válaszolj!





Barna Istvánné Tóth Ilona, S...

118: NYugalom...Nemsokára,már mosolyogva gyönyörködsz az unokába és nem is tudod majd felidézni sem,hogyan izgultál most...Szép jó éjszakát nektek!
#119
2008. június 30. 21:53
Előzmény Demjén Ágnes [Ági] 2008. június 30. 21:33
Válaszolj!





Demjén Ágnes [Ági]

116: Hááát!Innen távolból is szorítok nektek, főleg az orvosváltás miatt, de nálunk is van miért, ugyanis a mai ultrahangvizsgálat után azt beszélte meg Ági lányom a "választott" dokijával,hogy ha csütörtökig semmi, akkor ugyan a szülésznő szabadnapos, de beviszik itthonról, (közel lakik) és megindítják a szülést, viszont készülnek a császárra is. Én ehhez nem igazán tudok mit szólni, hiszen ők már felnőttek!! És látod mégis mennyire tudunk izgulni értük! Én most éppen szeretnék egy héttel előrébb lenni! No szép álmokat jó éjszakát Nektek!!
#118
2008. június 30. 21:33
Előzmény Györffy Miklós Ákos 2008. június 30. 20:54
Válaszolj!





Barna Istvánné Tóth Ilona, S...

115: Gyenge levendula tea,nagyon jó hatású:görcsoldó lazító,enyhe nyugtató.Nyugodt éjszakát!Eszterkének s az egész családnak eggyüttérzésem...Küldöm a sok pozitív energiát! Ica.
#117
2008. június 30. 20:58
Előzmény Györffy Miklós Ákos 2008. június 30. 20:48
Válaszolj!





Györffy Miklós Ákos

109: Igen.Én igérem neked,aki megjártam a hadak útját:És tudom,amit tudok.
#116
2008. június 30. 20:54
Előzmény Barna Istvánné Tóth Ilona, S... 2008. június 30. 16:18
Válaszolj!





Györffy Miklós Ákos

114: Ágikám,jöhetsz,de ne várjuk az Izabella érését,mert az már igencsak a nyár végét jelzi.Ugye jó volna már ezen a héten túl lenni?Eszter miatt egy görcsbe van a gyomrom.
#115
2008. június 30. 20:48
Előzmény Demjén Ágnes [Ági] 2008. június 30. 20:10
Válaszolj!





Demjén Ágnes [Ági]

104: Miklós mikor jöhetek csippenteni belőle, mármint az izabellából.Nálunk is volt régen, és mindíg vita volt azon (mivel csak kevés volt)hogy ki eszik belőle! No meg a szabolcsi delicsesz alma volt még ilyen gyümölcs, amilyen ízűt azóta sem ettem.
#114
2008. június 30. 20:10
Előzmény Györffy Miklós Ákos 2008. június 30. 11:27
Válaszolj!





Barna Istvánné Tóth Ilona, S...

112: a szivemnek oly kedves sorokért,köszönet...Látogass ide máskor is idézni régiemlékeket,ízeket...limuzin +szivecske .
#113
2008. június 30. 19:24
Előzmény Mahler József [Józsi ,Józsi ... 2008. június 30. 18:16
Válaszolj!





Mahler József [Józsi ,Józsi ...

Barna Istvánné kenyérsütési emléke eszembe juttatta,hogy 1948-ban,amikor nagyanyámnál éltem,mert édesapám fogságban volt,nagynéném és nagybátyám pedig "málenkij roboton voltak,kenyérsütéskor a kiscipóba beletett egy darabka kolbászt,ami az enyém volt.Tudjátok milyen fenséges illata volt,az ízéről nem is beszélve.Istenem! 60 éve! Bár sütne még a nagyanyám!
#112
2008. június 30. 18:16
Válaszolj!





Barna Istvánné Tóth Ilona, S...

LEVENDULA
FELHASZNÁLÁSA:
Háztartás:Ha a terasz közelébe ültetjük,távol tartja a rovarokat.A ruhásszekrénybe illatosító,rovarűző.POTPOURRIKBA kedvelt alkotórész.
GYÓGYÁSZAT:Virágaiból készített tea vérnyomáscsökkentő és fejfájás-csillapító.
Olaja:lazító,fájdalomcsillapító,fertőtlenítő,viszketést csillapító,sebgyógyító hatású.
SZÉPSÉGÁPOLÁS:
Miteszerek ecstelésére rovarcsípésekre-tiszta,100 százalékos levendulaolaj -gyógyító,csillapító.
KONYHA:
Kandírozott virágai tortákhoz,édességekhez díszíteni.Fagylaltba.
DÍSZÍTÉS:Jól mutat szárazvirág-csokrokban.Kertbe ágyások köré ültetve dekoratív....
FIGYELEM!...A levendulát ne használjuk inzulinnal kezelt cukorbetegek esetében!
#111
2008. június 30. 16:56
Válaszolj!





Barna Istvánné Tóth Ilona, S...

__________________LEVENDULA FAGYLALT_________________________
Fülledt nyári estékre:friss levendulavirággal,mézzel készített fagylalt,melyen finoman érződik a levendula aromája.Tökéletes mindazok számára,akik valami különlegesre végynak.--
HOZZÁVALÓK 4 adaghoz.
150 g.méz
400 g tejszínhab
1 evőkanál
levendulavirág.
A méz,ha sikerül hozzájutni,legjobb a levendula .
A mézet lábosban forrósítsa fel,amíg a kemény méz áttetsző és folyékony nem lesz.
Morzsolja szét a levendula virágokat és adja a mézhez.
Adja hozzá a tejszínt és keverje össze kanállal.
Az egészet töltse a fagylaltgépbe,és kövesse a gyártó utasításait,míg elkészül a fagylalt.
Tálalja brandy-vel és ostyéval.
Ha nincs fagylaltgépe,verje fel a tejszínhabot,mielőtt hozzákeverné amézhez,és fagyassza meg a mélyhűtőben.Keverje meg fél óránként,hogy afagyáskor keletkező kristályokat széttörje.....
#110
2008. június 30. 16:38
Válaszolj!





Barna Istvánné Tóth Ilona, S...

108: Vehetem ezt ígéretnek?!:D
#109
2008. június 30. 16:18
Előzmény Györffy Miklós Ákos 2008. június 30. 16:08
Válaszolj!





Györffy Miklós Ákos

106: Hát ezt bizony nem fogod nem fogod megérni.Egyikünk sem.Ehhez különben is ugyanazok a hamisítatlan körülmények kellenének,melyek akkor voltak.De a vendégek egyszer majd eljönnek.
#108
2008. június 30. 16:08
Előzmény Barna Istvánné Tóth Ilona, S... 2008. június 30. 14:59
Válaszolj!





Barna Istvánné Tóth Ilona, S...

105: Nem mindíg ilyen,csak ha korán kezdem a napot és az munkásabbnak igérkezik.Egyébbként egy pirítós teával,v.narancslével,v.,műzli-joghurttal,vagy valami hasonló a reggelim.,mert:REGGELIZNI KELL...:D
#107
2008. június 30. 15:03
Előzmény - - [-] 2008. június 30. 14:55
Válaszolj!





Barna Istvánné Tóth Ilona, S...

104: Lehet egyszer így lelem meg én is az elveszett ízt...Van egy másik is,amit biztosan már sosem fogok érezni...Anyu kemencében sütött kenyerének illatát,meg annak a cipónak az ízét,amit nekünk gyerekeknek sütött ilyenkor.Melegen kacsazsírral ettük...Ráadásul ennek a "kenyérsütő nap"-nak külön hangulata volt...Ami manapság néha előjön,amikor reggeltől-sütök-főzök,s egyszercsak belépnek a régen várt vendégek...ez a pillanat,valami olyan.
#106
2008. június 30. 14:59
Előzmény Györffy Miklós Ákos 2008. június 30. 11:27
Válaszolj!





- - [-]

98: Ez aztán az inyenc reggeli!Kérdésedre válaszolva:Későn kelünk
és tudom helytelen,de nem reggelizünk!
#105
2008. június 30. 14:55
Előzmény Barna Istvánné Tóth Ilona, S... 2008. június 30. 07:47
Válaszolj!





Györffy Miklós Ákos

95: Én is kerestem egy ízt,a nagyszüleim lugas-szőlőjének az ízét.A fajtát nem tudtam.Egyszer aztán nejemet egy varrónőhöz vittem,csippentettem az ottani szőlőből.Hát kiderült : Fekete Izabella fajta.Ma már nekem is lugasom van belőle.
#104
2008. június 30. 11:27
Előzmény Barna Istvánné Tóth Ilona, S... 2008. június 30. 07:26
Válaszolj!





Györffy Miklós Ákos

98: Részemről melegszendvics és aludttej.
#103
2008. június 30. 11:21
Előzmény Barna Istvánné Tóth Ilona, S... 2008. június 30. 07:47
Válaszolj!





Barna Istvánné Tóth Ilona, S...

101: A remek saláták mellett ,ráakadtam egy vicc oldalra...Köszi a salátákat,én mint nagy saláta faló,nagyon értékelem.Itt azután van miből választani!
#102
2008. június 30. 10:37
Előzmény Gombás Imréné Klári [Klári n... 2008. június 30. 09:55
Válaszolj!





Tóth Györgyné [Putyi-Gizus]

Rakott tök:
Egy szép 1.5 kg.-os tököt vékonyan meghámozok, magházát kikaparom
és hosszában csíkokra, majd szeletekre vágom és forró vízbe, melybe
kevés cukrot, sót és 1 kanál ecetet teszek 4-5 percig főzöm, majd
egy jénai tálat bacon szalonna szeletekkel kibélelek és a tök egy-
harmadát a szallonára szétrakom. 1 kg pulykafelsőcombot ledarálok
/egyszerübb úgy venni/ és hozzáteszek 15 dkg. párolt rízst, l re-
szelt hagymát, egy pár gerezd foghagymát, sót, őröltborst, szere-
csendiót izlés szerint, és finomravágott kaprot ezeket kevés olajon
megpárolom és a tökre rakom a felét, majd a következő réteg tököt.
Ezútán ismét a hús, majd a tök következik. A tetejére egy nagy pohár tejfölt kikeverek 2 tojással és 15 dkg reszelt sajttal és a sütőben
4o percig sütöm. Jó étvágyat hozzá!
#160
2008. július 6. 19:14
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

Loptam, mert tetszik:
PARADICSOMSALÁTA
Hozzávalók: 60 dkg friss, kemény (szabadföldi) paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, citromlé, olivaolaj, őrölt feketebors, só.
A hagymát gorombára vágjuk, a paradicsomot fölszeleteljük (meg is lehet hámozni - én nem szoktam), összekeverjük, besózzuk és egy-két órán át békén hagyjuk. A fokhagymát szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a borsot, olajat, citromlevet és a paradicsomra öntjük. A hűtő alsó polcán érleljük 2-3 órán át.
#159
2008. július 6. 16:55
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

151: A lapcsánkát mi is nagyon szeretjük,az unokáim nem annyira.Érdekes ahány táj,annyi neve van pl:matutka,tocsni stb.A Babus lányom kedvence: megfőzöm a krumplit,nudliszerű tésztát gyúrok,kerekre szaggatom,olajban kisütöm.Mi a Papával sósan,a lányaim fahéjas,vagy kakaós cukorral ették.
#158
2008. július 6. 14:09
Előzmény Szalkai Mária 2008. július 6. 04:40
Válaszolj!





Barna Istvánné Tóth Ilona, S...

147: szivecske szivecske szivecske
#157
2008. július 6. 11:50
Előzmény - - [-] 2008. július 4. 21:07
Válaszolj!





Barna Istvánné Tóth Ilona, S...

152: 149: 154: 155: szivecske szivecske szivecske .
#156
2008. július 6. 11:48
Előzmény Gombás Imréné Klári [Klári n... 2008. július 6. 07:24
Válaszolj!





Tóth Györgyné [Putyi-Gizus]

Én a családom kedvéért meglehetősen sok kovászos uborkát teszek el.
A kiskőrösi piacon vannak olyan termelők akik a kisméretü kigyóuborkát
termelik. Szerintem ez a legjobb kovászolni. Nagyon szeretjük a
cukkinit is kovászolva, sőt az apró szemü patiszon is alkalmas és igy változatosabb az ételek mellé tett savanyúság. Sőt ezeket a
zöldségféléket vegyesen is lehet kovászolni. Én a kovászoláshoz a
kapron kívül mindig teszek pár gerezd foghagymát is. Érdemes kipró-
bálni mert fincsi.
#155
2008. július 6. 11:36
Válaszolj!





Székelyhidi Mária [Marika - ...

Judit! A patiszon is egy tökféle valami. Ha zsenge, kb. kigyóuborka nagyságu, akkor vajban párolva, almával, más zöldségekkel együtt nagyon finom köret, salátának, fasirtnak megsütve is finom, délután mondom a receptet. Ha nagyobbrannőtt, akkor nagyon finom a főzelék, mint a tökfőzeléket, úgy kell elkésziteni.
#154
2008. július 6. 11:17
Válaszolj!





Székelyhidi Mária [Marika - ...

145:Juditkám! A zsenge tök, amikor csak arasznyira van megnöve, felkarikázva, megsózva rántható! Van spárgatök, csillagtök/Patiszon/ és még nagyon sok zöldséféle ami rántható. Kérdezz bátran.
#153
2008. július 6. 11:06
Előzmény Sné Judit 2008. július 4. 15:34
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

151: Igazad van, én is reszelt nyers krumplival készítek ilyet, elég gyakran!
#152
2008. július 6. 07:24
Előzmény Szalkai Mária 2008. július 6. 04:40
Válaszolj!





Szalkai Mária

147: Köszönöm, ezt a receptet ki fogom próbálni. Hasonló a lapcsánkához.
#151
2008. július 6. 04:40
Előzmény - - [-] 2008. július 4. 21:07
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

148: Úgy látom, a tökös lepény téma nem hozott izgalomba benneteket.
Akkor jelentem, újítottam. Megsütöttem. Tésztája mint az almáspitéé cukor nélkül, egy picit több sóval. A töltelék a lényeg. Gyalult tök lesózva, kaporral, zúzott fokhagymával keverve, egy fél marék búzadarával hintve, hogy legyen, ami a fölösleges nedvességet felveszi. A tetejét megkentem tojással, és szórtam rá egy kevés sót (szerintem sajtot is reszelhettem volna rá, ha lett volna itthon). Kisült.
Egész jól néz ki, kóstoltam, ehető (én nem rajongok a tökért!).
Várom haza a bandát: a puding próbája az evés!
#150
2008. július 5. 15:25
Előzmény Gombás Imréné Klári [Klári n... 2008. július 4. 21:38
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

Töltött tök kapros-tejfölös szósszal
Hozzávalók:
# 1 kisebb tök (kb. 1 kg)
# 40 dkg darált hús
# 1 tojás
# fél fej hagyma
# 10-15 dkg főtt rizs
# 1 nagy pohár tejföl
# kapor (szárított vagy friss)
# olaj
# só
# kakukkfű
# fehérbors
Elkészítés: A tököt zöldségtisztítóval meghámozzuk, kettévágjuk, kiszedjük belőle a magokat. A töltelékhez a darált húst, a tojást, a főtt rizst és az apróra vágott, megdinsztelt hagymát összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük sóval, fehérborssal és kakukkfűvel (ezt nem kell sajnálni, nagyon jót tesz neki). A masszával megtöltjük a két fél tököt. Kivajazott tűzálló tálba tesszük, és letakarva előmelegített sütőben megsütjük. A sütés végén kicsit levesszük róla a fóliát, hogy picit pirulhasson is. A tejfölös szószhoz csak össze kell keverni a tejfölt sóval és kaporlevéllel, majd ezzel locsoljuk meg az elkészült tököt tálaláskor.
Megjegyzés:
Nagyon finom, gyorsan elkészíthető étel. Ha szárított kaprot használunk, mindenképpen állnia kell fogyasztás előtt a szósznak.
Sajnos tökös lepényt nem tudok,biztos finom pedig,foghagyma illatú..nyami-nyami.
#149
2008. július 5. 09:12
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

Már vannak a kertünkben szép fiatal tökök... A férjemnek eszébe jutott róla, hogy valahol megkínáltás fiatal korában tökös lepénnyel. Erre én mondom neki (ha nem is pontosan) azt a változatot, amit alább Gizi írt le cukkinire. Erre azt mondja, nem az. Amit ő evett, tepsiben sült, és a tök két vékony tészta között töltelék volt... Fokhagyma illatú sült tésztaként írta le!
Persze, tudnék csinálni az almáspite mintájára. De közzé teszem itt az óhaját, hátha valaki szokott ilyet készíteni!
#148
2008. július 4. 21:38
Válaszolj!





- - [-]

Suri Gézáné /Gizi/
Üdvözlök mindenkit a topikon.Tetszenek a főzőcske tippek.A cukkinit igy is szoktam késziteni.Választok egy kb.1kg.-os cukkinit.Meghámozom,magját kiszedem.Nagylyukú reszelőn lereszelem.Besózom.Kb.10-15 perc mulva kicsavarom.Teszek bele 1-2tojást,5-7 kanál lisztet 3-4gerezd reszelt fokhagymát,sót ,borsot,csipet szerecsendiót.Kb nokedli tészta sürüségű legyen.Evőkanállal forró olajba szaggatom.Megforgatva pirosra sütöm. Reszelt sajttal,tejföllel vagy natur joghurttal tálalom. Remélem másoknak is izleni fog.
Üdvözlettel:Gizi
#147
2008. július 4. 21:07
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

145: Ahogy mondod. Az igazán zsenge tököt, amelyikben a magházak még nem keményedtek meg. Csináltam már olyat is. Meg ugyancsak zsenge tökből töltött tököt! De a patiszon még jobb töltve (gombás töltelékkel)!
#146
2008. július 4. 16:44
Előzmény Sné Judit 2008. július 4. 15:34
Válaszolj!





Sné Judit

Köszi Klárikám!!! Ez tényleg egyszerű! Akkor tán a tököt is lehetne rántani?
#145
2008. július 4. 15:34
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

143: Nem tudom, milyen méretűek, de nekem legjobban kirántva ízlik a cukkini.
Egy centis szeletekre vágod mint a szalámit, kicsit ferdén, hogy szép, méretes szeletek legyenek (nem kell meghámozni!). Befűszerezed tetszés szerint, mert anélkül semleges ,,zöld" íze van. Lehet fokhagymás fűszersó, lehet vegeta (én például szeretem), vagy csak só+bors... Legalább egy óráig pihenjen befűszerezve, aztán a szokásos módon panírozod és kisütöd.
#144
2008. július 4. 13:19
Előzmény Sné Judit 2008. július 4. 13:06
Válaszolj!





Sné Judit

Kaptam ajándék ba egy pár cukkinit, de még életemben nem főztem, annyit tudok, hogy olyan mint a tök. Tudtok-e valami egyszerű, de finom receptet számomra leírni?
#143
2008. július 4. 13:06
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

Gyümölcsös tiramisu
Hozzávalók 15 kockához:
# 1 kg vegyes gyümölcs
# 2-3 evőkanál citromlé
# 25 dkg mascarpone (olasz tejszínkrém)
# 10 dkg porcukor
# 2 tasak vaníliás cukor
# 4 tojássárgája
# 2 dl tejszín
# 1 tasak habfixáló
# 1 csomag kész piskótalap (kb. 30 dkg)
# 6 evőkanál illatos likőr (triple sec)
# A díszítéshez:
# citromfűlevelek
#
Előkészítés: A gyümölcsöket megtisztítjuk, felaprózzuk, a barnulásra hajlamosakat meghintjük citromlével, lazán összekeverjük, majd lecsepegtetjük (mélyhűtött, szobahőmérsékleten felengedett gyümölcsöt, befőttet is használhatunk, az a fontos, hogy ne áztassa el a krémet!).
Elkészítés: A mascarpone sajtkrémet habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, és több részletben a tojáskrémbe forgatjuk (egy kicsit híg lesz, nem baj!). Lehetőleg olyan piskótalap-csomagot vásárolunk, amelyben vegyesen van fehér és kakaós. A piskótalapok felével kibélelünk egy négyszögletes üvegtálat, meglocsoljuk a likőr felével, majd megkenjük a krém felével, és belenyomkodjuk a gyümölcs felét. Beborítjuk a maradék piskótalapokkal, meglocsoljuk a maradék likőrrel, elsimítjuk rajta a maradék krémet, végül változatosan kirakjuk a maradék gyümölccsel. Lazán ráfektetett, de pontosan illesztett alufóliával lefedjük a tálat, és legalább 6 órára/1 éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Tálalásig hidegen tartjuk, majd kb.6x6 cm-es kockákra vágjuk, és a citromfűlevelekkel díszítjük.
Megjegyzés:
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: másnap
1 kocka : 180 kcal
#142
2008. július 4. 10:15
Válaszolj!





Bognár Józsefné [Erzsi]

Gratulálok a sok finom receptekhez, most olvastam előszőr, a topikot, nagyon tetszík. Ámulok a sok fonomságoktól, a jó tanácsoktól. Igaz nekem nincs kertem, de megveszem a hozzávalokat és kipróbálok sok mindent. A különféle / gáztepsis adag/lepényeket, és a sós stanglivel fogom a hétvégén kezdeni. Roston sültekre, hagymásrostélyosra, nagyon finom a sült vagy rántott hagyma tényleg. Én kis pirospaprikát teszek a lisztbe, beleforgatom a hagymát és kisütüm szép piros olajban, finom ropogos lesz . rántott hagymát úgy panirozom, mint a rántott húsoket. Mindkettőt nagyon szereti a család.
Üdvözlettel: Bognárné, Erzsi
#141
2008. július 4. 01:02
Válaszolj!





Kenézlőiné Mihály Klára [Klá...

Nagymamám fantasztikus háziasszony volt, az ő éléskamrájából egyik élményem a zölddió szirupban. Évek óta szeretném megcsinálni, most végre sikerült úgy összeszedni zöld diót, amikor éppen alkalmas a befőzésre. Találtam hozzá receptet, most rakom üvegekbe és kíváncsi vagyok, milyen lesz. Ha valakit érdekel, szívesen leírom.
#140
2008. július 3. 07:31
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

138: Az alábbi receptbe nem szólok bele, az biztosan csak úgy jó... De én minden gyümölcsös lepányből ,,kisajnálom" a répacukrot. Mivel mindent úgy ,,gondolomformán" adagolok, idő kell, hogy leírjam, hogyan készül. Majd jelentkezem!
#139
2008. július 3. 07:13
Előzmény Gocsál Istvánné Kati [Kati n... 2008. július 2. 23:28
Válaszolj!





Gocsál Istvánné Kati [Kati n...

137: Ki fogom próbálni.A cukor mennyiségét nem lehetne a tésztában csökkenteni?A családom nem szereti,ha nagyon édes. Üdv.: Kati
#138
2008. július 2. 23:28
Előzmény Tóth Györgyné [Putyi-Gizus] 2008. július 2. 22:37
Válaszolj!





Tóth Györgyné [Putyi-Gizus]

Most tudtam csak leülni a géphez, mert a mai napom a sütés főzés
napja volt. Finom zöldbab főzeléket főztem, de a hozzávaló fasirtot
nem volt időm kisütni, igy az elmaradt holnapra. Nem baj reggel in-
ditásanak jó lesz egy kis fasirt sütés imádja a családom, és szok-
tam egy kis friss zöldfüszereket is belekeverni.
Majd a kisfiam és a Testvéreim kívánságára sütöttem meggyes, almás,
és kapros-mazsolás lepényeket, mivel mindenkinek más volt az óhaja.
Ennek a lepénynek a receptjét megosztom Veletek:
1 tepsihez való adagok: /gáztepsi/
50 dkg liszt
25 dkg cukor
25 dkg vaj vagy ramamargarin
2 egész tojás
2 tojássárgája
l vanilliáscukor
l kávéskanál sütőpor, vagy szódabikarbóna
2 dkg élesztő
1-2 kanál tejföl.
Ezeket összegyúrom, hütőben pihentetem 1 órát, majd elnyujtom a
tepsibe. Megszurkálom és megszórom kevés prézli vagy összetört
babapiskótával és ráteszem a tölteléket. Én a gyümölcsös pitékhez
mindig teszek a morzsán kívül darált diót amibe fahéj, cukor, és
vanilliáscukor kerül. Utána ráteszem a másik lapot, megkenem egy
kevés tejföllel, villával kicifrázom a tetejét és megszúrkálom a
tésztát ezútán a cs vanilliás cukorral kevert barnacukrot finomam
ráhintek még a tetejére, ma még egy kis szeletelt mandula is került
rá és 180 fokon 40-45 perig sütöm, ha bármivel töltöm nagyon finom
és nagyon puha marad napokig, ha azonnal el nem fogy!
Próbáljátok ki megéri. Mindenkinek sikeres próbálkozást kívánok.
#137
2008. július 2. 22:37
Válaszolj!





Barna Istvánné Tóth Ilona, S...

135: Most jöttem,bekukkantottam.Igen van tárkonyom.Holnap még beszerzés,pénteken :sátrak díszítése +a húsért kell menni...este pedig egy előadást nézünk meg:A dzsungel könyve,zenés...helyi gyerekek előadásában,később a múzeum udvarán,tábortűz.Azután egy rövid éjszakai túra.Eddig több mint 70 vendég jön több napra,akik magán lakásoknál lesznek elszálásolva.
Szombaton délelőtt főzés/Palóc leves/,de több csport lesz...és bírák döntik el,kié a legfinomabb?Dálután pedig a molnárkalács sütők versenyeznek a legjobb címért.Este koncert,majd utcabál,reggelig.Ha lesz valami különleges főtt,sült,majd megírom.PUSZica.
#136
2008. július 2. 20:35
Előzmény Gombás Imréné Klári [Klári n... 2008. július 2. 13:10
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

134: Ezek szerint még nem mentél el! szivecske Tárkonyod is van?
#135
2008. július 2. 13:10
Előzmény Barna Istvánné Tóth Ilona, S... 2008. július 2. 13:07
Válaszolj!





Barna Istvánné Tóth Ilona, S...

133: szivecske
#134
2008. július 2. 13:07
Előzmény Galamb Istvánné [ili néni] 2008. július 2. 12:51
Válaszolj!





Galamb Istvánné [ili néni]

Lecsós szelet. 1 kg tarja, 3-4 paprika (fehér ), 2-3paradicsom, kevés olaj vagy zsír, mustár,2-3 gerezd foghagyma.
Előző este a tarját besózzuk és mustárral, kevés olajjal és az összetört foghagymával bekenjük, majd a hűtőben tartuk a sütés kezdetéig.
Amennyiben van kacsasütő vas lábas akkor abba tesszük a szeleteket, melyre kb. 1 dl. vizet és kevés olajat öntünk. Amikor már majdnem kész rászeleteljük a paprikát és paradicsomot.
Célszerű legalább egyszer a húst megfordítani, hogy a paprika és paradicsom alulra kerüljön.
Köretnek én sültkrumplit szoktam készíteni.
#133
2008. július 2. 12:51
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

129: Anyukám is így szokta eltenni a kimagozott meggyet. Én csak lefagyasztom a mélyhűtőben (a cukor mellőzése miatt).
#132
2008. július 2. 11:01
Előzmény Osváth Ilona [Ilike] 2008. július 2. 10:24
Válaszolj!








Tóth Györgyné [Putyi-Gizus]

Mindenkinek nagyon szép napot kívánok, és ma a cukrosoknak küldök
finom főétel és dessert receptet.
Töltött karaj nyári körettel: 2 személyre.
2 db. kb. 20-20 dkg-s karaj szelet amin zsebet vágunk, majd ki-
klopfoljuk egy kicsi kivül besózzuk borsozzuk. A zsebet kinyitjuk
és 1-2 szelet bacon szalonnát teszünk bele és vagy aszaltszilvát,
amit előtte kevés borban vagy húsalaplében megáztatunk, vagy ilyen-
kor nyáron egy kettévágott sárgabarackot és összetüzzük. A serpenyőben felhevített olajon kb 5-6 percig sütjük mind két oldalát
A körethez zöld szinű ceruzababot kevés zöldfüszerrel sós vizben
megfőzünk és leszürünk. Pár szem burgonyát szintén megfőzünk és
petrezselyem zöldet durvára vágva vajban megfuttatunk ebbe rakjuk a
burgonyát, és a serpenyőben amiben a hús sült egy kevés levesselki-
kevert ételsüritőt és petrezselymet a serpenyőben maradt vaj-olaj
keverékre öntünk és kiforraljuk, és a megtálalt hús, burgonya mellé
a zöldbabra öntjük. Finom nyárias és jóétvágyat hozzá
A dessert: Túrólepénykék nyári gyümölcsökkel.4 fő részére.
5 dkg vaj
5 tojás sárgája
50 dkg túró
15 dkg. búzadara
1 cs vanilliáscukor
kevés reszelt citromhéj
folyékony édesitőszer izlés szerint
2 tojás fehérje kemény habbá verve.
A vajat habosra keverjük a tojás sárgáját egyenként jól belekever-
jük és hozzátesszük az édesitőszert, vanilliáscukrot, az áttört
túrót és a búzadarát. Jól kikeverjük és a kemény habot is hozzáad-
juk és negyeórát pihentetjük, majd a felhevitett vaj-olaj keverékkel
palacsintasütőben egy -egy púpozott evőkanálnyit teszünk ellapitjuk
és 4-5 percig mindkét oldalát megsütjük.
Magozott meggyet lecsöpögteünk, öszibarackot letisztitunk apróra
vágunk levét lecsurgatjuk, majd a gyümölcsöt egy edényben melegitjük
a levében egy kevés ételsüritőt keverünk és a gyümölcsre öntjük,
hogy besürüsödjön és a lepények mellé tesszük, kevés citromfű, vagy
menta diszitést tehetünk rá. Akik nem diétáznak azoknak cukorral
is készithetjük tehetünk mellé egy-két gombocz vanilliafagyit és
tejszinhabot! Ehhez is jóétvágyat mindenkinek aki elkészíti.
#189
2008. július 11. 08:47
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

186: Ha van időd visszapörgetni a topik öt oldalát, bizonyosan találsz megefelelő ötleteket. Gondolom, neked a szénhidrátok mellőzése nem jelent túl nagy korlátot, ha a süteményekért nem rajongsz!
#188
2008. július 11. 07:35
Előzmény Szakács Zoltánné [cegi] 2008. július 11. 07:23
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

186:
Mustáros-fokhagymás mártásban sült csirkecombok
Hozzávalók:
# 8 db csirkecomb
# 2 kis pohár tejföl
# 1 evőkanál mustár
# 1 evőkanál ételízesítő
# pici bors
# 3 gerezd fokhagyma
# kb. 5 dkg vaj
# 1 dl olaj
# 20 dkg sajt
Elkészítés: Összekeverjük a tejfölt, a mustárt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A combokat bekenjük vajjal, és belemártogatjuk a szószba. Tepsibe szorosan egymás mellé rakjuk, fóliával letakarjuk, és forró sütőben 40 percig sütjük. Utána megszórjuk sajttal, és fólia nélkül pirosra sütjük.
Természetesen nem kell 8db csirkecomb,lehet felezni,vagy negyedelni.
Kovácséknál sajnos elfogy a 8db,ebéd,vacsora,kettönknek a Papával.
Sok erőt a költözéshez!
#187
2008. július 11. 07:34
Előzmény Szakács Zoltánné [cegi] 2008. július 11. 07:23
Válaszolj!





Szakács Zoltánné [cegi]

177:Holnap költözöm, azt igérték, hogy héthőre ,keddre lesz internetem.Aki tud, és akar segiteni, irjon néhány receptet, mert alacsony értékü cukor beteg vagyok, de az vagyok.Rettentően szeretem a hust,a süteményt semmilyen formában.Köszvény még nem jelentkezett.Várok egy- két két recept ötletet. hátha van aki tu és akar is segiteni.
#186
2008. július 11. 07:23
Előzmény Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... 2008. július 8. 13:26
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

184: TALÁN AZ TÉVESZTETT MEG, HOGY A RENDSZER A TOPIKOK LISTÁJÁNÁL MINDIG AZ UTOLSÓ HOZZÁSZÓLÓ NEVÉT ÍRJA KI. NE AGGÓDJ, ÉN MARADTAM A TULAJDONOS.
DE LEHETNE A TIÉD IS. BÁRMELYIKÜNK INDÍTHAT EGY ÚJ TOPIKOT!
#185
2008. július 10. 12:47
Előzmény Rácz Károlyné [RáczÉva] 2008. július 10. 11:48
Válaszolj!





Rácz Károlyné [RáczÉva]

183: Klárika! Itt tudlak személyesen "megközelíteni". A téma szólánc-játékhoz tartozik. VAlamilyen "ördögi" módon a nevemre "vettem" az általad kezdeményezett topic-ot és nem tudom törölni, pedig nem akarok idegen tollakkal ékeskedni.Bocs.
#184
2008. július 10. 11:48
Előzmény Gombás Imréné Klári [Klári n... 2008. július 9. 21:42
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

179: Az a kérdés, csak az útra kell-e. Mert akkor a Gizus ötletével egyetértek, esetleg hajszálvékony pickszalámi szeletekkel is próbálkozhatsz a vajaskenyér közé. Az biztosan nem romlik meg.
Innivaló? Ásványvíz... Ha közben felmelegszik, akkor is inni kell. Én pár órás útra sosem indulok el kávé nélkül, de nem termoszban viszem, hanem kis üvegben/műanyagpalackban. Nekem úgy hidegen sokkal jobban oltja a szomjamat, mint bármi más. Ha szereted, lehet jó citromos tea is, de nem gyári, hanem amit te magad főzöl és ízesítesz. Ha kellőképpen savanyú, nem kell az embernek sokat innia.
#183
2008. július 9. 21:42
Előzmény Barna Istvánné Tóth Ilona, S... 2008. július 9. 10:19
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

181: Akkor jól sejtettem! Mostmár biztosan kipróbálom a hétvége (de igazi tyúk) húsleveshez!
#182
2008. július 9. 21:35
Előzmény Tóth Györgyné [Putyi-Gizus] 2008. július 9. 20:32
Válaszolj!





Tóth Györgyné [Putyi-Gizus]

176: Bocsika elnézést már úgy látszik teljesen bugyuta vagyok, termé-
szetesen kell a mennyiséghez képest, úgyan úgy, mint eredeti recept
alapján, csak a kevés sütőpor könnyebbé teszi.
#181
2008. július 9. 20:32
Előzmény Gombás Imréné Klári [Klári n... 2008. július 8. 08:44
Válaszolj!





Sné Judit

179: Szerintem ilyen melegben egy jó kenyérkéből készült vajaskenyér, vagy zsiroskenyér zöldpaprikával, az biztos, hogy nem romlik meg, de még csak el sem szinesedik, mint egy felvágott.
#180
2008. július 9. 14:19
Előzmény Barna Istvánné Tóth Ilona, S... 2008. július 9. 10:19
Válaszolj!





Barna Istvánné Tóth Ilona, S...

178: 177: Hétvégére elutazom a TIszához...Szükségem lenne útravaló étel-ital ötletekre...kb/busszal/,több mint négy óra az út...s nagyon meleg lesz...Segítenétek?
#179
2008. július 9. 10:19
Előzmény Gombás Imréné Klári [Klári n... 2008. július 8. 19:40
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... Link | Válasz erre | július 8., 19:36 | 419.
418:
Töltött padlizsán egyszerű
Hozzávalók:
# 2-3 padlizsán
# 15-20 dkg darált hús
# 1 fej hagyma
# 2-3 paradicsom
# só
# fehérbors
# emmentáli sajt
# köretnek pár szem burgonya
Elkészítés: A padlizsánokat félbevágom, és tepsiben 180 fokon 30 percig elősütöm. Belsejüket óvatosan kikaparom, hogy a héjak egyben maradjanak. A kikapart padlizsánt felaprítom. Hozzáadom a felaprított hagymát, a darált húst. A paradicsom héját lehúzom, azt is felaprítom, és a masszához adom. Hozzáütök egy tojást, majd sózom, borsozom, végül összedolgozom. A masszát a héjakba visszatöltöm. Megszórom a padlizsánhajók tetejét reszelt emmentáli sajttal (jó a padlizsánhoz az édeskés-kesernyés karaktere ennek a sajtnak). A tepsibe a padlizsánok közé teszek néhány szem félbevágott, vékonyan leolajozott, fokhagymasóval megszórt burgonyát köretnek. 190 fok-on légkeverés mellett készre sütöm. Érdemes a sütőbe tenni egy zománcos edénybe 2-3 dl vizet, hogy nagyobb gőzben süljön az étel.
Marika ezt Neked tartogattam!Cukorbetegek is ehetik,a férjem is az sajnos.
#178
2008. július 8. 19:40
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

Májjal töltött rántott pulykamell
Hozzávalók:
# 1 pulykamell
# 25 dkg csirkemáj
# 1 csokor petrezselyem
# 1 zsemle
# só
# bors
# olaj
# liszt
# tojás
# zsemlemorzsa
# tej
Elkészítés: A pulykamellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk. A tejben megáztatott zsemlét kicsavarjuk, összekeverjük az apróra vagdalt májjal, sóval, borssal, petrezselyemmel. Megtöltjük a pulykamelleket, hústűvel összetűzzük, panírozzuk, majd forró olajban kisütjük.
#177
2008. július 8. 13:26
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

175: Gizus! Tojás nem kell bele?
#176
2008. július 8. 08:44
Előzmény Tóth Györgyné [Putyi-Gizus] 2008. július 8. 07:46
Válaszolj!





Tóth Györgyné [Putyi-Gizus]

A jó és általam is ismert tökbélből főtt húsleveshez egy finom
grízgaluska recept:
Kevés zsirt kihabositani sóval, kevés fehér őröltborssal, kevés
sütőport kell belekeverni és úgy a grízt és egy csapott kanálnyí
réteslisztet, /én szoktam apróra vágott petrezselymet is beletenni/.
A felforralt sós vízben nagyon kis galuskákat szaggatok belőle,
mert megnőnek és könnyüek lesznek.
#175
2008. július 8. 07:46
Válaszolj!





- - [-]

Finom csalamádé
1,5kg uborka, 1,5kg.zöldparadicsom, 1,5kg paprika,1kg v.hagyma,fél kg sárgarépa.3,5dl 10%-os ecet,7dkg só, 40dkg cukor,1kanál tartósitó /ki mit használ/ kevés egész bors, mustármag.1 éjjel és 1 nap állni hagyjuk.Néha megkeverjük.Üvegekbe rakjuk,levét ráöntjük,és mehet a kamrába.Az uborkát paradicsomot nem kell hámozni,csak mosni. Sokáig eláll.
#174
2008. július 7. 21:13
Válaszolj!





Barna Istvánné Tóth Ilona, S...

171: hogy te mit tudsz!Szertettel köszöntlek,"Jani-Ági"!Örülök ,hogy ismét köztünk vagy.Az imént írtam ide-s a vihar+az iwiw ördöge elvitte...Holnap többet,jók legyetek,vagy ne!Szép jó éjszakát nektek.
#173
2008. július 7. 20:45
Előzmény Jantyik János [Jani] 2008. július 7. 20:22
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

171: Igaz lehet, mert a tökmagolaj a legfinomabb, és az egyik legdrágább étkezési olaj. Mizonyára az fő ki a tök magjából!
#172
2008. július 7. 20:29
Előzmény Jantyik János [Jani] 2008. július 7. 20:22
Válaszolj!





Jantyik János [Jani]

Helló sziasztok álnéven de én a Demjén Ági vagyok.
Egyszer ettem valahol hamis húslevest. Ha a készítője nem mondja meg, még örömünkre köztünk van 89 éves, hogy a házi főzőtök magjából csinálta, senkinek eszébe sem jutott volna kételkedni abban, hogy az nem húsleves. Próbáljátok ki.
a töknek a magját amit kikaparunk belőle, azt kell bezöldségelni,
répa, gyökér, karalábé, fűszerek ugyanúgy mint a húslevest, csak hamarabb fő meg. Gyönyörű színe és jó íze lesz. Ági
#171
2008. július 7. 20:22
Válaszolj!





Tóth Györgyné [Putyi-Gizus]

Most kaptam egy gyors és finom receptet.
Gombás nokedli :
40 dkg gomba
2 fej hagyma
olaj, só, bors,
2-3 zöldpaprika
2-3 paradicsom
15 dkg sajt
l pohár tejföl
50 dkg liszt
3 tojás
A gombát a hagymával megdinszteljük, izesitjük.
A lisztet a tojással vizzel, sóval nokedli nek kikeverük és a gomba
felét belekeverjük, és kifőzzük. Jénaiban /kivajazott!/ berakjuk a
nokedli t rátesszük a paprikát, paradicsomot és a maradék gombát és
elkeverjük. A tejfölt elosszuk a tetején és megszórjuk reszelt sajt-
tal és a sütőben 25-30 perc alatt átsütjük. Friss saláta vagy kovi-
ubi illik hozzá. Jó étvágyat!
#170
2008. július 7. 14:03
Válaszolj!





Sné Judit

Stampfel Nándorné Marikának!!!!!!!!!! Látod Marika itt voltál, és erről elfelejtettünk beszélni, meg még mennyi mindenről kellett volna. Köszi a pattizonról amit írtál!
#169
2008. július 7. 12:57
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

163:
Almás palacsinta
Hozzávalók 4 személyre:
# 2 tojás
# 2 dl tej (1,5%-os)
# 4 dkg liszt
# 40 dkg alma
# 1 kávéskanál olaj
# édesítőpor ízlés szerint
# reszelt citromhéj
# őrölt fahéj
Elkészítés: A tojással, a tejjel, a liszttel, csipet sóval és egy lereszelt almával palacsintatésztát készítek, és teflonsütőben kisütöm. A többi almát is lereszelem, egy pici olajon megpárolom. Édesítem, fahéjjal, citromhéjjal ízesítem, és ezzel megtöltöm a palacsintákat. Diétás tejszínhabbal díszíthető.
#168
2008. július 7. 12:49
Előzmény Szakács Zoltánné [cegi] 2008. július 7. 08:36
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

DIABETIKUS SÜTEMÉNYEK:
http://www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/konyha-haztartas_receptek/8 761/
#167
2008. július 7. 12:48
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

163: A 150. hozzászólásban éppen egy ilyen diabetikus ötlet megvalósulását írtam le. A tökös lepény tésztája igen vékony, épp, hogy van, a lényege a jó vastag töltelék. A férjemnek nagyon ízlett. (Az ő kedvéért kísérletezem a cukormentes, szénhidrátszegény ételekkel)
Gizus receptjeit is érdemes kipróbálni. A rakott tök lesz a következő, de én a rizs mennyiségét is kisebbre szabom, azt hiszem. Úgyis nagy ,,húsevő"!
#166
2008. július 7. 12:23
Előzmény Szakács Zoltánné [cegi] 2008. július 7. 08:36
Válaszolj!





Tóth Györgyné [Putyi-Gizus]

163: Én is cukorbeteg vagyok, a süteményekből csak kóstolgatok, de
ajánlom Neked a rakott tök, és a bulgárlecsó receptet kipróbálásra,
mert azokból nyugodtan ehet a cukorbeteg is. Jó étvágyat hozzá!
#165
2008. július 7. 11:51
Előzmény Szakács Zoltánné [cegi] 2008. július 7. 08:36
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

163: Igen! Valószínűleg ebben is tudunk segíteni (én magam is)! Addig is nézz be a Gyógytopikba, ahol sorstársakra találsz.
#164
2008. július 7. 08:50
Előzmény Szakács Zoltánné [cegi] 2008. július 7. 08:36
Válaszolj!





Szakács Zoltánné [cegi]

Jo reggelt! Most irok ide először.Érdekesek a receptek,olvasni, de mi van, ha az emberek többsége cukor beteg, kisebb, nagyobb mértékben.Ők is szeretnének finomat enni/én is/, csak a receptjeitek többségét nem lehet.Tudtok valami olyasmit is?
#163
2008. július 7. 08:36
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

2 napos kovászos uborka
Hozzávalók:
# kovászolni való uborka
# só
# friss kapor
# kenyér csücske
Elkészítés: Az üveg aljára lerakjuk a kenyér csücskét, egy adag kaprot és elkezdjük rakosgatni a végüktől megszabadított, és nem egészen négybe vágott uborkákat. Majd a tetejére ismét teszünk kaprot, ide már csak az tesz kenyeret, aki úgy gondolja. Az uborkákra rászórunk annyi kanál sót, ahány literes az üveg, és felöntjük meleg vízzel. Teszünk egy tálat az üveg alá és kirakjuk a napra. Nagy melegben akár másnap megkóstolhatjuk, de általában 2-3 nap alatt lesz teljesen jó!
Megjegyzés:
Ez az eredeti recept, és az eredeti íz!
Lehet bele fokhagymát, babérlevelet, ecetet stb. rakni, de minden egyes hozzávaló változtat a ízén. Először érdemes így kipróbálni, majd a magunk ízlésére finomítani. Zárható dobozban, kicsi lével, hűtőben tovább eláll.
#162
2008. július 7. 06:30
Válaszolj!





Tóth Györgyné [Putyi-Gizus]

Bulgár lecsó ahogy a drága Édesapám főzte:
50 dkg. pörkölthús /bármilyen lehet/
50 dkg. vöröshagyma
olaj
8-10 fehérpaprika
1 csipős paprika
50 dkg . paradicsom
3O dkg . zöldbab
30 dkg. fejtett zöldborsó
1 db. cukkini vagy egy kis zsenge tök /kimagozva, szeletelve/
10 dkg. füstölt szalonna
15 dkg. füstölt kolbász
2 pár virsli.
Pörköltalapon a húst előfőzzük és a különböző zöldségeket főzési
idejüket figyelembevéve egymás útán hozzáadjuk. A szalonnát még a
hagymához tesszük mikor a pörköltalapot készítjük. Utoljára a kolbászt és a virslit tesszük hozzá. Puha kenyérrel tálaljuk és
biztos sikert arat a családnál. Jó étvágyat hozzá mindenkinek.
#161
2008. július 6. 19:26
Válaszolj!



Barna Istvánné Tóth Ilona, S...

128: Feltétlenül írd meg az eredményt,várjuk.:D
#131
2008. július 2. 10:47
Előzmény Tóth Györgyné [Putyi-Gizus] 2008. július 2. 00:05
Válaszolj!



Gombás Imréné Klári [Klári n...

Saláták:
http://b2.grocceni.com/salata.html
#101
2008. június 30. 09:55
nagyuska nagyuska
Címkék: Tanainé Király Erzsébet Kirá, Barna Istvánné Tóth Ilona, Demjén Ágnes, Miklós Ákos, Györffy Miklós Ákos, Mahler József,

x
Lászlóné [Judó,Jutka,] 957: Ilike!Örököltem a receptet Édesanyámtól,s nekem annyira tetszik,gondoltam megosztom klubtársaimmal is.De amugy elkésziteni is szoktuk,nagyon finom. #966 2008. november 12. 21:34 Előzmény Osváth Ilona [Ilike] 2008. november 12. 16:46 Válaszolj! Simon Ernőné [Veronika, Vera] 963: Látod nekem sem sikerül a panírozott hús, ezért már régóta csak sütöm, de most, hogy ...
nagyuska nagyuska
x
Mag... június 7. 17:29 •Játszani jó! Fodor Ildikó június 7. 14:03 •60-év felettiek az iwiwen Peczeli Károlyné ... június 7. 09:41 •Egysoros versek - okos mondatok Osváth Ilona [Ili... június 7. 08:33 •Vers mindenkinek Víg Éva [veva] június 7. 00:31 •JÁTÉK A SZAVAKKAL! (szólánc) Bécsiné Botta Mag... június 6. ...
nagyuska nagyuska
x
borecet helyett almaecet, a fűszerek között pedig koriander, mustármag, egész bors, rózsabors, rozmaring és tárkony is. #903 2012. február 6. 23:09 Válaszolj! Üzenet törlése Osváth Ilona [Ilike] ADJON AZ ÚR BORT,BÚZÁT BÉKESSÉGET MINDNYÁJATOKNAK AZ ÚJ ÉVBEN! #902 2011. december 30. 16:12 Válaszolj! Üzenet törlése Felhasználó kitiltása ...
nagyuska nagyuska
x
gyűlik a tetején. Keverni nem szabad. (A gyenge csirkehús széttörik, ha kevergetik!) Körete a szokásosan elkészített galuska, de lehet túrógombóc is, cukor helyett sóval, kaporral és tejföllel. #1794 2009. március 2. 13:47 Előzmény Osváth Ilona [Ilike] 2009. március 2. 05:30 Válaszolj! Osváth Ilona [Ilike] 1792:D rága Zsuzska finomabbnál finomabb ételek receptjeit közlöd velünk.Megint újabb tippet kaptam ...
nagyuska nagyuska
x
Osváth Ilona [Ilike] 1478: A fekete retek valóban gyógyszerként használható.Kifúrjuk mint a karalábét ,az alját kötőtűvel kiszurkáljuk és a kikapart részt mézzel összekavarva visszatöltjük.Egy pohárra tesszük és a leolvadó mézes levet bármilyen légúti betegnek adhatjuk naponta 2-3 kanállal. Melegen ajánlom kedves Mindnyájatoknak. #1480 2008. december 10. 18:51 Előzmény Lengyel Sándorné [Lenke / - ... 2008. december 9. 14:13 ...
nagyuska nagyuska
x
csirkemellből,holnap elkészítem amit te tettél fel.Biztos finom lesz,csak ez kicsit időigényesebb. #1837 2009. március 16. 09:01 Előzmény - - [-] 2009. március 15. 22:01 Válaszolj! Osváth Ilona [Ilike] 1835:Ha ilyen ,aránylag kevés alapanyagot igényel és hamar elkészül,elkészítem ! Köszönöm ! szivecske #1836 2009. március 16. 04:33 Előzmény - - [-] 2009. március 15. 22:01 Válaszolj! ...
nagyuska nagyuska
Süti ajánló
Charlotte Royal bubszi
Variáció Epere baratnu
Gesztenyés fagylaltalagút bubszi
Cseresznyés, tejes pite recept zsokanita
Narancsos-gesztis piramis 1vargaildyko
Indián lepény klerierzsi
Színes élmények: túrós-mákos horvathnemagdi
Szalagos farsangi fánk recept gonda_katalin
Tormás sonkatekercs aszpikban bubszi
Kókusztejes briós veronika74
Szárnyas receptek
Tejfölös csirkemell klara50
Finom falatok piroska0101
mai menű biharijudit
Zöldséges rizottó csirkefalatk veronika74
Spenótos nokedli recept kovacs_zsoka
Spenótos penne pulykamellel 4 főr suzymama
Sajtos-tejfölös pulykaszelet 1vargaildyko
Grape fruitos csirkemell bubszi
Bajor csirkecomb bajoska
Szezámos csirke pacsakute
Marhából készült ételek
Toledói tokány bubszi
Rakott kel bubszi
Tafelspitz (főtt marhafartő) rochlitzne
montenegrói makaróni ! ibolya58
Csirkemell tekercs grillezve roanna
Gulyásleves bubszi
Rakott törökparadicsom bubszi
Zöldséges, tormás hús veronika74
Vörösboros marhapörkölt relisisi
Sertésből készült ételek
Burgonyakrémleves hússal veronika74
Sonkás Kocka 1vargaildyko
14 napos lúgosító étrend grimilda
Szepi bácsi kedvence bundában veronika74
Finom falatok piroska0101
Ínyenc pizza veronika74
Gy betűs receptek horvathnemagdi
Csabai kolbász bjucus0706
Receptek horvathnemagdi
Rakott magvas szűzérme majus55
Halból készült ételek
Lecsó-körkép oberhauserne
Boszorkányszigeti halászlé bubszi
Grillezett lazacszeletek veronika74
Dorozsmai pontypaprikás..... bubszi
Bundázott keszeg peterimajoridozsahe
Hal erőleves bubszi
Pisztráng kékre főzve. csibi52
Marinált lazac bubszi
B betűs receptek horvathnemagdi
Dunakömlődi halászlé 1. bubszi
Vad ételek
Fácánmell töltött körtével bubszi
vörösboros szarvasragu.. ibolya58
Kisalföldi fácánleves bubszi
Kapros gyöngytyúkcomb bubszi
Vadkacsa tejfölösen klerierzsi
Aranysárga húsleves recept gonda_katalin
Fácán forgónyárson horvathnemagdi
Őzcomb gersliropogóssal 1vargaildyko
Vöröskáposzta-leves fácánnal horvathnemagdi
Fácánpaprikás bubszi
Spagetti ajánló
Ínyenc spagetti horvathnemagdi
Olcsó bolognai recept boszorlany
FŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Mákos tészta muffin klerierzsi
Vadászpecsenye recept snibolya
Cukkinis finomság tundihugi
Minestrone njzsike
Cukkinis, paradicsomos tészta horvathnemagdi
Bolognai húsos rakott spagetti recept baggesz20
x nagyuska
Pizza receptek
Az igazi olasz pizza sheidi
x nagyuska
Pizza horvathnemagdi
Pizza nagyon-egyszerűen horvathnemagdi
Pizza-szendvics bubszi
Pizzás táska 1vargaildyko
Pizzás csavart rúd recept baggesz20
Házi tészta paradicsomos-húsos raguval diétásan 1955viki
VEGA pizza recept boszorlany
Kombe horvathnemagdi
Hamburger receptek
Péksütemények - hamburger horvathnemagdi
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
Óriás hamburger angyalka___
Gombás hamburger recept kovacs_zsoka
Csirke hamburger banb
Grillezett hamburgerpogácsa panni48
Csirke hamburger cajun módra klara50
Pljeskavica, csevap, mititei horvathnemagdi
Kolbászos hamburger horvathnemagdi
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU