Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Férfias fogások: 5 recept szerzőinktől
Férfias fogások: 5 recept szerzőinktől
Következzen 5 pasi, és 5 ínycsiklandozó finomság.

Zoli: Rakott cukkini Hivatalos Néző módra

Hozzávalók:

fél kiló krumpli
két szép cukkini
rengeteg füstölt kolbász (amennyit csak a fentiek közé el tudsz rejteni)
tejföl
sajt

Elkészítés:

Ebben a mai, Norbi-kódokkal megnyomorított világban a hasát szerető férfi sokszor hazugságokra, alakoskodásra kényszerül. Hát trükközünk, például úgy, hogy álneveken illetjük a kedvenc ételeinket ez a rakott cukkini például elsősorban a kolbászról, a sercegő, fűszeres zsírt könnyezve sülő falusi kolbászról szól, és az ezt szürcsölő, mohó, puha krumplikarikákról, selymes-zsíros tejfölről és nyúlósra-ropogósra piruló sajtról. Van benne cukkini is, igen. Azzal álcázzuk.

Pasi szerzőink kedvencei Először is pucolunk és vagdosunk: a cukkinit (magok!) és a krumplit megtisztítjuk, előbbit centis cikkekre, utóbbit feleakkorára szeleteljük. A kolbásznak is ez a sorsa, itt méretet direkt nem írok - aki férfi, az pontosan tudja, milyen hosszú és vastag kolbász a mérete.

Apropó, alig van pár cucc ebben a kajában, az a kevés alapanyag viszont legyen igazi a filléres bolti kolbász ide nem jó, én a szüleim által készített, rendes falusi cuccot használom, ti is próbáljatok valami rendes disznótor nyomán haladni, ne a zsugorfóliás, állományjavítós áll kolbásszal dolgozzatok!

Egy tepsi alját bőven beborítom kolbászdarabkákkal (nem finomkodó, vékonyka karikák, hanem rusztikus darabok, nagyvonalúan vagdosva), itt lesz elrejtve a legnagyobb adag a koleszterinbombából, itt fog sercegni a belőle kisülő zsír. Itt magam is megijedek a látványtól, ezért megpróbálom eltüntetni a nyomokat, betakarom cukkinivel és krumplival. Aztán azt meg kolbásszal, majd megint krumpli és cukkini, váltakozva, míg el nem fogynak a cuccok.
Összekeverek egy doboz tejfölt a reszelt sajt háromnegyedével (itt sincsenek egzakt mértékegységek, tegyél bele annyit, amennyit gondolsz), megsózom, és egy pici vízzel felhúzom. Ez megy a rétegzett tepsis cucc tetejére, majd lefedem az egészet alufóliával, és előmelegített sütőbe rakom, ahol kétszáz fokon sütöm.

Negyven perc után leveszem az alufóliát, megszórom a maradék sajttal, majd még jó húsz percre visszateszem így sülni. Akkor jó, ha a szélén kicsit odakapta a kolbászt, a krumpli omlik, a cukkini pedig engedelmes, puha, édes. Ha maradt egy kis tejföl (elfelejtettem az elején szólni, hogy maradjon, bocsánat), akkor a forró, gőzölgő, fűszeres halomra tegyél egy kis hűvös, krémes tejföldombot!
Nagyon egyszerű, nagyon finom, nagyon egészségtelen de a tájékozatlanabb fitneszgurukat bármikor megvezeted a rakott cukkini névvel azt hiszi, hogy valami nyúlkaját csinálsz. És tudjátok, mi a legjobb? Hogy ugyanígy készül a szintén ártatlan nevű rakott patisszon is. Csak a cukkinit kell lecserélni.

TóCsa: Kapros-gombás hús

fél kiló sertéscomb
1 nagyobb fej vöröshagyma
bors
20-30 deka gomba
egy kanál liszt
2 deci tejföl
1 dl tej
3 teáskanálnyi szárított vagy egy csomag friss kapor
vegeta

fél kiló sertéscombot felszeletelek, a szeleteket enyhén klopfolom, megborsozom és kevés olajban kisütöm.
A maradék olajon apróra vágott vöröshagymát és gombát dinsztelek. Felöntöm egy deci vízzel, visszateszem a húst, és az edényt letakarva hagyom párolni. Közben egy kanál lisztet tejföllel keverek össze, öntök hozzá egy kis tejet is, és az egészet ráöntöm a közben már megpuhult húsra, és egy kis vegetával és sok kaporral megszórom. Néhány percig a tűzön hagyom és kész is az étel.
Köretnek rizs vagy knédli az ideális, bár ez utóbbit kétségtelenül nem annyira egyszerű megcsinálni.

Grecsó Krisztián: Kakaspörkölt galuskával

Pasi szerzőink kedvencei Egy atyai jó barátomnak ígértem meg először. Németországból repültünk hazafelé, én meg azt füllentettem, hogy kiváló kakaspörköltet tudok főzni kóstolja meg egyszer. Szavamon fogott. Akkor csináltam először, de nem utoljára, szerelem volt az: első ízlelésre. Hencegni a kakaspörkölttel: micsoda fátum.

A kakas agresszív, konok baromfi, az élete árán is támad, és sohasem hátrál meg. Kiskamasz koromban, menekülés közben beugrottam egy ólba, majdnem mindketten ott végeztük: a kakas is, én is. Ha a kakasnak kedve támad, nincs olyan tyúk, amelyik megúszná a búbolást. Írom ezt fölháborodva. Irigyen. Egy rendes kakas kétszer-háromszor olyan nagyra nő, mint a tyúk, erős csontja van és vörös színű a húsa. Azoknak való, akik szeretik a határozott ízeket, de kedvelik az átmeneteket is. A kakashús ugyanis Janus-arcú, olyan, mintha egyszer lenne szárnyas és patás. Szerintem mindkettő előnyeivel.

Eta néni kakasa
Tisztességes kakast nehéz szerezni, még a jobb henteseknél is csak comb van, ha egyáltalán. Márpedig a pörköltbe kell a lába is, a töke, a taréja, zúzája, mája, a hájából zsír sül egyszóval mindenképpen egész taréjosra van szükségünk. Nekem Eta néni a mentsváram, kemény húsú, tanyasi kakast hoz a Bosnyák téri piacra, néha még egy-két kukoricaszem is előkerül a nyak és zúza tájékából. Legutóbbi példányom négykilós, ezer forintra alkuszom kilóját, tovább nem megy. Egy rákosi néni álmélkodik mellettem az úri gesztuson, egy egész kakas, ez igen, kérem, mint a grófok, aztán elrakat egy kis csirkenyakat. Nos, igen, az olvasóért mindent.

Töpörtővel lehet bírni
A darabolás nem a kedves részem, a taréjos bőre vastag, az én késeim meg botok, a csont sem adja könnyen magát. Ráadásul nem elég a szokásos baromfitempó, mert a combok, mellek, hátrészek nagyok. És ha nem vágnám elég apróra, nehéz lenne forgatni dinsztelés közben, csinosra metélve az íze is jobb. Alig másfél óra, és darabjaira is szedem.
A háját, püspökfalatját egyéb bőrös, zsíros részeket szorgosan levágom, és ez az első lépés kisütöm a zsírját. Ennek két oka van. Egyfelől a kakas a saját zsírján párlom majd, másfelől a töpörtő remek étel, türelmet ad és energiát, márpedig türelemre és energiára szükség van. Még a fiatal kakas is négy óráig fő, hát még az éltes jószág. A töpörtőről röviden: nem olyan, mint a libáé, alaposan meg kell sütni, sötétbarnára, különben rágós.

Nem ház, hogy alapja legyen
Az Alföld déli csücskében, ahonnan én jövök, a falusi szakácsok sohasem csinálnak pörköltalapot. Olyat még csak tévés szakácsoknál láttam, hogy a hagymás alapra rászórják a paprikát. Félreértés ne essék, se séf, se képzett gourmand nem vagyok, de az efféle (pörkölt-)alapozásról az amatőrök lelkesedésével beszélnélek le benneteket!
Egészen apróra vágtam három fej vöröshagymát, meg egy rendes darab szegvári fehér paprikát. Bele mindet a forró kakaszsírba, és kezdődött a hacacáré. A köményt és a szemes borsot együtt törtem össze. Csinos fűszermozsaram van, gumifa, nem olyan elegáns réz, mint az anyai dédanyámé volt, de erre a kis sznoboskodásra éppen megteszi. (Az én drága Őze mamám diót tört a mozsarával meg mákot, hol vagyok én attól...) A fűszert már a hagymára rátettem. Abban a hitben élek, hogy nem jó, ha valami fűszer túlzottan kiérződik az ételből, ezért az elején szórtam rá. Nem pirítottam sokáig, érzésre, üvegesre, ahogy tetszik. A paprikás-hagymás fűszeres masszába forgattam bele a húst, megsóztam, amitől ahogy illik levet engedett, aztán a helyes darabokat a saját levükön pároltam. Mikor elforrta a levét, vagy ahogyan a családomban mondják, zsírjára sült, akkor szórtam meg piros paprikával, erőssel, nemessel okosan.

A taréj mint bizonyíték
Forró vízzel fölöntöttem a húst. Hideggel nem szabad, mert mint említettem vörös-féle hús, és kemény lesz tőle, mint a cipőtalp. Vörösbor kell bele, meg belém, Taklert iszom, a Kövér Lajos utcában vételezem Gyula bátyám borboltjában, nagy tételben. A pörköltbe kevés kell és korán, hogy elforrja magát. Paradicsomot hámoztam, meg egy egészen kevés, gerezdnyi fokhagymát. Utóbbit nem muszáj hozzáadni, szerintem jó, ha van benne.
Fedő alatt, nagy lángon öt sovány óra alatt puhára főztem.
A tálaláskor a fejét és a lábát szedtem ki, hogy elhiggyék nekem, kakas. A lába isteni bele, sűrű lesz a szaftja tőle, hidegen dermed, mint a kocsonya. Imádom a taréját, és bevallom, az agyát meg a tökét is. Apám ette mindig, és hitt valami éltető erőben, amihez ezektől a csemegéktől jutott. Én nem hiszek semmiben, csak mikor eszem, rá emlékezem. Milyen jó lenne, ha ehetett volna ebből a pompás kakaspörköltből.


Hernyák Tomi, a Sülve-főve séfje: Konfitált kacsacomb törtburgonyával, lilakáposzta-pürével

Hozzávalók:

Pasi szerzőink kedvencei 4 db kacsacomb
1 kg kacsazsír
3 szál kakukkfű
3 gerezd fokhagyma
babérlevél
600 g lila káposzta
800 g burgonya
300 g vaj
300 g vöröshagyma
negyed csokor petrezselyem
80 g szalonna
4 dl vörösbor
50 g méz
só, bors

Nagyon nehéz kedvenc ételt választani annak, aki igazán szereti és ismeri a gasztronómiát. Mára már sokasodnak a receptek a fejemben, melyekre egyhangúan azt tudom mondani a kedvenceim. Viszont egy fogásnak mind felett nagyobb szerep jutott az életemben, ez pedig nem más, mint a konfitált kacsacomb. Ez volt az első recept, amit megtanultam komolyan elkészíteni, valamint egy időben annyit szervíroztam belőle, amennyivel még a KFC-ben is én lettem volna a hónap dolgozója.
Nos lássuk, hogyan is készül a kedvenc formámban:

A kacsacombokat besózzuk mindkét oldalán, és a kacsazsírral együtt egy olyan tepsibe tesszük, amiben a zsír teljesen ellepi a combokat. Mellétesszük a babérleveleket, a fokhagymát és a kakukkfüvet, és a sütő középső részén, 80 fokon feltesszük sütni. A sütési idő 4-5 óra a combok méretétől, illetve a sütő teljesítményétől függően. A sütési idő végén húsvillával ellenőrizzük, hogy a kacsánk eléggé omlós-e. Amikor kellőképpen átsültek a combok, leöntjük róluk a zsír háromnegyedét, és a sütőt grill funkcióra kapcsoljuk, (180 fokra). Visszatesszük a combokat, és nagyjából 10 perc alatt ropogós pirosra sütjük.

A krumplit sós vízben megfőzzük, majd összetörjük. 15 dkg hagymát vajon megpirítunk és a petrezselyemmel együtt hozzákeverjük a törtburgonyához.

A káposztapüréhez feltesszük vajon pirulni a hagymát és a szalonnát. Amint megpirultak, hozzákeverjük az apróra vágott vörös káposztát, és tovább pirítjuk. Felöntjük a vörösborral, hozzáadjuk a mézet, a babérlevelet és egy kis sót, és 10 perc alatt készre főzzük. Kivesszük a babérleveleket, és egy edényben botmixerrel összepürésítjük.

Készítsünk hozzá kacsaszószt: egy korábbi receptemben (sertés-szósz) a sertéscsontokat helyettesítsük kacsafarháttal, nyakkal, és máris kész egy mennyei szósz hozzá.

Szőke Jani, a Sülve-főve séfje: Thai csirkés tészta

3 k szójaszósz
3 k rizsbor
1 k szezámolaj
2 fej póréhagyma felkarikázva
1 kisebb darab gyömbér apróra vágva
2 db répa (pucolt állapotban), vékony csíkokra vágva
1 kis üveg bébikukorica
1 kis üveg szójacsíra
2 fej lila hagyma vékonyra szeletelve
1 db kaliforniai paprika, vékony csíkokra vágva
2 k Hoisin-szósz
1 k keményítő
3-5 dl alaplé (lehet csirke vagy zöldség)
2 k halszósz
500 g thai tészta
300 g csirkemell, csíkokra vágva

A csíkokra vágott csirkehusit egy tálban összekeverem a kukoricakeményítővel. Meglocsolom a szezámolajjal, rizsborral (2 k), szójaszósszal (2 k) és ezt is jól megkeverem. Fóliával lefedem a tálat és mehet a hűtőbe 1-2 órára. Előkészítem a zöldségeket, és egy wokban felforralom az olajat. Kiveszem a húst a hűtőből, és a forró olajon megsütöm. Amikor a husi megsült, kiszedem az edényből, és félrerakom. A forró edénybe dobom a zöldségeket, hozzáadom a Hoisin-szószt, egy kanál rizsbort, szójaszószt ízlés szerint, valamint a halszószt és a levest. Alacsony lángon 20-30 percig párolom a szószt, ha elforr a leve, alaplével pótolom. A tésztát fog-keményre főzöm. Amikor a zöldségek elkészültek, a megsütött husit hozzáadom a szójacsírával, bébikukoricával együtt, és a tésztát belekeverem. A lényeg, hogy a szósz ne legyen túl sűrű, így sokkal könnyebben tudom összekeverni a tésztával. Tálalom, és mindenki egyértelműen elégedetten távozik az asztaltól.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: Szőke Jani, fentiek közé, hasát szerető, kedvenc ételeinket, rakott cukkini, krumplit megtisztítjuk,

Beigli
módra“ Hozzávalók: 90 dkg liszt 25 dkg vaj vagy margarin 12.5 dkg zsír 10 dkg porcukor 2.5 dkg élesztő (egy csomag száraz élesztőt használtam) 2 db tojássárgája 1 dkg só 1 dl hideg tejszín 2,5 dl hideg víz (nekem elég volt 2 dl) + 1 tojás a lekenéshez Mák vagy dió töltelék 6 db beiglihez : 70 dkg mák vagy dió 50 dkg kristálycukor 15 dkg zsemlemorzsa 0.5 L vizet. mazsola, őrölt fahéj, sok ...
reifregina reifregina
Diós, mákos bejgli "Eta módra"
módra" Hozzávalók: 90 dkg liszt 25 dkg vaj vagy margarin 12.5 dkg zsír 10 dkg porcukor 2.5 dkg élesztő (egy csomag száraz élesztőt használtam) 2 db tojássárgája 1 dkg só 1 dl hideg tejszín 2,5 dl hideg víz (nekem elég volt 2 dl) + 1 tojás a lekenéshez Mák vagy dió töltelék 6 db beiglihez : 70 dkg mák vagy dió 50 dkg kristálycukor 15 dkg zsemlemorzsa 0.5 L vizet. mazsola, őrölt fahéj, sok reszelt ...
yaskane yaskane
Gyerekkorom sütije ( Parckedli) most találtam a facebokon
edénykében egy egész tojást kicsit felverünk. A tésztát kettévesszük, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni. Ha nagyon lágy lenne, kevés lisztet még dolgozhatunk bele. Az egyik bucit elnyújtjuk. (Az eredeti recept szerint kb. 1 cm vastagra. Nekem 0,5 cm-re sikerült.) Egy tetszőleges formával kiszaggatjuk a sütiket. Lekenjük a tojással, meghintjük a cukros keverékkel. Tepsibe fektetjük, kicsi helyet hagyva a preckedlik között. Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel ...
suzymama suzymama
Pasi szerzőink kedvencei
kakasa Tisztességes kakast nehéz szerezni, még a jobb henteseknél is csak comb van, ha egyáltalán. Márpedig a pörköltbe kell a lába is, a töke, a taréja, zúzája, mája, a hájából zsír sül - egyszóval mindenképpen egész taréjosra van szükségünk. Nekem Eta néni a mentsváram, kemény húsú, tanyasi kakast hoz a Bosnyák téri piacra, néha még egy-két kukoricaszem is előkerül a nyak és zúza tájékából. Legutóbbi példányom négykilós, ezer forintra alkuszom kilóját, tovább nem megy. Egy rákosi néni ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Édes tükörtojás
db citrom leve 10 dk porcukor 6 dk zselatin. Tetejére : Felezett sárgabarack, porcukor Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kiskosárformába nyomkodjuk, és 170 fokon világosra sütjük. (Ebből a tészta mennyiségből nekem 75 db lett.) A túrót a cukorral és a citromlével jól kikeverjük, bele vegyítjük a kevés tejbe felmelegített zselatint, és beleforgatjuk a vaníliás cukorral keményre vert tejszint. A teljesen kihűlt kosárkák szélét porcukorral megszórjuk, ...
bkisseva bkisseva
Süti ajánló
Sós lapitott recept gonda_katalin
Kókuszkorong bubszi
Gyors almatorta fenysugar76
Édes tükörtojás kabdeboklara
Gyümölcsös alagút bubszi
Cseh túrós bubszi
Étel -sütü-ital recept jjanosne
puncs torta drciccancs
Diabetikus Feketeerdő-torta vorosrozsa66
• Mézes-bábos Karácsonyr bubszi
Szárnyas receptek
Currys csirkesaláta bubszi
Szüreti dínom-dánom suzymama
Rakott csirkemell recept mamucika
Stroganoff bélszín 1vargaildyko
Tárkonyos csirekragu leves zsokanita
Gombás-májas rizottó recept gonda_katalin
Csirkemájpástétom (cseh) klara50
Tepsishús receptek yaskane
káposzta leveses fogyókúra faciendum
Finom falatok piroska0101
Marhából készült ételek
NYÍRBÁTORI RAKOTT FELsál bubszi
Húsos táska bulac57
K betűs receptek horvathnemagdi
Debreceni tokány 4. bubszi
Marhahús zöldbabbal recept boszorlany
Lecsós pacal bográcsban maroka
Hajdúsági tokány zsokanita
Marhasteak bulac57
Rostélyon sült húsrudacska recept gonda_katalin
Miért kell lencsét enni Újév napján? lovaszmarika
Sertésből készült ételek
3 igazi magyaros régi recept agimami7
Sonkás krumplileves recept kovacs_zsoka
Az újrafelfedezett hajdina bulac57
Rakott padlizsán horvathnemagdi
Hidegtálak marti1951
Sertés szűzérmék vadas káposztaraguval recept baggesz20
Székelygulyás recept boszorlany
Nyírségi gombócleves ibolya58
Tepsis rakott hús suzymama
Korhelyleves, másnaposságra betti055
Halból készült ételek
Fogas tempura sütőtökkel suzymama
Karácsonyi pisztráng 1. bubszi
Olajbogyó - együnk jót és jó horvathnemagdi
Borsikafű nnpapszi
Spagetti a "tenger gyümölcseiv bubszi
Harcsa Tejszínes Mártásban 1vargaildyko
Szőlőlevélbe töltött lazacos horvathnemagdi
Gombás Ponty Tejfölben 1vargaildyko
Halászlé 5. bubszi
Filézett vagy egész pisztráng bubszi
Vad ételek
Töltött káposzta klarika47
Tűzdelt őzgerinc párolva bubszi
Receptek horvathnemagdi
Tepsis szarvasragu bulac57
Fácán fügével és szőlővel 1vargaildyko
Vörösboros vaddisznópörkölt bubszi
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei bkisseva
Fácán római tálban lilikonyhaja
Ízőrzők – Magyaregregy horvathnemagdi
Vörösboros szarvasragu petrezselymes nokedlivel suzymama
Spagetti ajánló
Paradicsomos húsgombóc. baratnu
Milánói, Csilla módra recept jamborlulu
5 hipergyors tészta grimilda
Paradicsomos spagetti recept jamborlulu
Sajtos sertésborda 1vargaildyko
Mézes mustáros pulykatokány recept kovacs_zsoka
Császárspagetti bubszi
Csábító spagetti a sütőből tele minden jóval! suzymama
Pörkölt tepsiben yaskane
Spagetti sajtkrémesrákszósszal veronika74
Pizza receptek
Különleges húsvéti kalács: az Osterpinze horvathnemagdi
Fogyjunk:)))) ninuska21
Pizza alaptészta recept donaldduck
Sörös-hagymás töltelék bubszi
vékony pizza grimilda
Pizza szósz bubszi
Kedvenc Pizza recept horvathnemagdi
Pizzás csiga gépsonkával recept toth_beata
Pizzás tekercs mkatus
Pizza ahogy én szeretem recept boszorlany
Hamburger receptek
Ázsiai hamburger klerierzsi
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Gyors hamburger recept gonda_katalin
Hamburger zsemle házilag recept baggesz20
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Csirkeburger recept jamborlulu
Szezám(mag)! Tárulj! horvathnemagdi
Házi készítésű hamburger recept baggesz20
Pljeskavica, csevap, mititei horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU