| *UPDATE* Diósnudli |
|
lisztekkel, pici sóval és a tojással közepes kemény tésztát gyúrunk.
Lisztezett deszkán 1 cm vékonyra kinyújtjuk és 1 cm csíkokra felvágjuk, majd 2 cm kis darabokra vágjuk és lisztezett kézzel egyenként megsodorjuk.
Forrásban lévő sós vízben kifőzzük.
Amikor feljön a nudli a víz tetejére, még 1 percig főzzük és kiszedjük egy nagy tálba.
Összekeverjük a diókrémmel. Megszórjuk darált dióval.
Tápanyagtartalmak 1 személyre
Energia 460 kcal
Szénhidrát 36,3 ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| *UPDATE* Grillezett csirkemell |
befőtt
32 dkg orsó tészta
10 dkg rukkola
6 dkg vaj
só, bors, rozmaring
olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemelleket fűszerezzük sóval és borssal, apróra vágott rozmaringgal, olívaolajon megsütjük. A tésztát kifőzzük. A szilvákat lecsepegtetjük, összekockázzuk, vajon átforrósítjuk. Összekeverjük a tésztával. Rukkola salátával díszitjük.
Tápanyagok 1 adagban
Energia 550 kcal
Szénhidrát 34 g
Fehérje 70 g
Zsír 8 g
GI ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| *UPDATE* Penne krémsajtmártással |
Hozzávalók: 4 fő
32 dkg update1 penne
10 dkg vöröshagyma
5 dkg Update1 vaj
2,5 dl tej
20 dkg tejszínes krémsajt
őrölt szerecsendió
Update1 só
bors
petrezselyem
A hagymát finomra aprítjuk. Egy magas peremű serpenyőben felforrósítjuk a vajat és a hagymát üvegesre pároljuk, hozzáöntjük a tejet és állandóan kevergetve felforraljuk. A krémsajtot apránként a mártáshoz adjuk. Habverővel addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik. A mártást ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| 1-2-3 Recept |
megszórjuk 1 k. liszttel, kicsit pirítjuk, kevés vízzel felengedjük. Mérsékelt tűzön puhára pároljuk. Hozzáadjuk a pörcöt, kihűtjük.
A lisztből, sóval, diónyi vajjal, 2 tojással tésztát gyúrunk, jól kisodorjuk. Kisujjnyi csíkokra felvágjuk, sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük.
A vajat a tojások sárgájával jól kikeverjük, kicsit megsózzuk, belekeverjük a tejfölt, hozzátesszük a kifőtt tésztát és a kihűlt húst.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába keverjük.
Egy ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 14 házias mennyei levesbetét recept! |
|
1-2 egész tojás, só. A tejet, kevés húslevet vagy vizet a vajjal felforraljuk, állandó keverés mellett hozzáadjuk a darát. Ha megduzzadt és kihűlt a dara, 1-2 egész tojást ütünk bele, jól elkeverve gombócokat készítünk. Húslevesben vagy sós vízben kifőzzük.
Darakockák
Hozzávalók 6 személyre: 3 egész tojás, 5 dkg zsír, búzadara, húslé, zsír a sütéshez, kevés só. A 3 egész tojáshoz 1/2 pohár vizet adunk, 5 dkg zsírt és elkeverjük annyi nagy szemű búzadarával, hogy csurgós híg legyen. ... |
tinka1951  |
|
|
| |
| 3 lasange recept...... |
40 dkg sűrített paradicsom, 2 közepes vöröshagyma, 10 dkg szalonna, bors, só, oregánó, 5 kanál cukor, 3 kanál olaj, 20 dkg reszelt sajt, 5 dkg vaj, 50 dkg lasagne tészta, fél liter besamell mártás.
A tésztalapokat bő forrásban levő vízben kifőzzük és félre tesszük.
A szalonnát felkockázzuk, és olajon megfutatjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, megpirítjuk, majd beletesszük a darált marhahúst is. Amikor a hús már kezd fehéredni, hozzáadjuk a paradicsomot, a cukrot, sót és borsot, ... |
szisszy83  |
|
|
| |
| 3 napos tésztakúra |
Hozzávalók (1 főre számított, tisztított mennyiség):
6 dkg durum penne tészta
20 dkg lecsó
5 dkg pulyka kolbász
őrölt fehér bors
só
1 mokkáskanál olaj
Elkészítés:
A tésztát sós - forró vízben kifőzzük, majd leszűrjük és a kolbászos lecsóval alaposan átkeverve fogyasztjuk. A kolbászt felkockázzuk és csöppnyi forró olajon megpirítjuk. Utána hozzáadjuk a kész lecsót, és alaposan kiforraljuk. Tálaláskor összekeverjük a tésztával.
Uzsonna: ... |
grimilda  |
|
|
| |
|
|