| Amurszelet bakonyiasan |
|
megtisztítjuk, felhasítjuk, és belső részét eltávolítjuk. Csontjait kiszedjük, és bőrét lehúzzuk. Hideg vízben újra megmossuk, felszeleteljük, sóval bedörzsöljük, és két órán át, állni hagyjuk. Egy tepsi alját vajjal kikenjük és beletesszük a halszeleteket. A hal fejét, gerinccsontját 5 dl-nyi vízben főzzük. A reszelt vöröshagymát megpirítjuk, rátesszük a megtisztított, megmosott, darabokra vágott erdei gombát, meghintjük paprikával, 1 citrom levét is ráöntjük. Saját levében pároljuk, fedő nélkül. Amikor a ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Amurszelet bakonyiasan |
amurt megtisztítjuk, felhasítjuk, és belső részét eltávolítjuk. Csontjait kiszedjük, és bőrét lehúzzuk. Hideg vízben újra megmossuk, felszeleteljük, sóval bedörzsöljük, és két órán át állni hagyjuk. Egy tepsi alját vajjal kikenjük és beletesszük a halszeleteket. A hal fejét, gerinccsontját 5 dl-nyi vízben főzzük. A reszelt vöröshagymát megpirítjuk, rátesszük a megtisztított, megmosott, darabokra vágott erdei gombát, meghintjük paprikával, 1 citrom levét is ráöntjük. Saját levében pároljuk, fedő nélkül. ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Arab etelek |
Áztassuk citromos, sós, tejes vízben legalább egy óráig. (Így a sokak által nem kedvelt tengeri hal ízét elvehetjük.) Majd itassuk le a levétől. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és a forró olajban halunkat hirtelen kisütjük. Egy nagy jénai tálon a halszeleteket egymás mellé helyezzük. A paradicsompürét kevés vízzel felhígítjuk, ezzel megkenjük a tonhalszeleteket, majd meghintjük őrölt borssal, kakukkfűvel. Ráöntjük az olajat, amelyben kisütöttük és így közepes tűznél még kb. 25 percig ... |
margareta51  |
|
|
| |
| B betűs receptek |
csak azok húsát néhány napig páclében kell érlelni!
Bakonyi fogas
1 kg fogast megtisztítjuk, kibelezzük, feldaraboljuk és besózzuk. A fejét és a farkát. 5 dl vízben megfőzzük. Egy lapos edényt kivajazunk, belehelyezzük a halszeleteket, ráöntjük a hallét, és sütőben lassan pároljuk. Közben apróra vágunk 1 kis fej vöröshagymát, kevés olajon aranyszínűre pirítjuk, hozzáadunk 1 kávéskanál pirospaprikát, beleteszünk 20 dkg felszeletelt gombát, megsózzuk és megpároljuk.
Ha elkészült, ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Bazsalikomos bundájú fogasfilé |
|
Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg fogasfilé só frissen őrölt bors 2 evőkanál olaj. A bazsalikomos bundához: 8 dkg
kézmeleg vaj, 2 fej salotta hagyma 2 gerezd fokhagyma 8 dkg zsemlemorzsa, 4 evőkanál vágott bazsalikom
A zöldségágyhoz: 15 dkg karotta, 15 dkg szárzeller, 1 sárga színû paprika 2 evőkanál olívaolaj A
vörösbormártáshoz: 2,5 d1 kékfrankos (vagy egyéb könnyebb vörösbor) 2 fej salotta hagyma 1,5 dl
pecsenyeszaft bazsalikomlevélkék a ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Borsos tengerihal-saláta |
díszítéshez: 1 citrom
Elkészítés:
A salátát leveleire szedjük, megmossuk, lerázzuk róla a vizet. A fügéket megmossuk, félbevágjuk.
A fügéket 15 percig gőzön pároljuk. Levesszük a tűzről és félretesszük, hagyjuk kihűlni. A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon megpároljuk. Hagyjuk kihűlni. Összekeverjük egy tálban az olajat, az ecetet, a kaprot és a borsszemeket. A salátaleveleket egy nagy tálon elrendezzük, a halszeleteket ráhelyezzük. Meglocsoljuk az elkészített mártással. ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Borsópörkölt húsgolyókkal |
félretesszük. A borsót sós vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főni. Amikor jól megfőtt, levével együtt leturmixoljuk. Visszatesszük a lábasba, hozzáadjuk a maradék vajat, és a burgonyapüré pelyhet, sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk.
A halszeleteket megforgatjuk a tört zabpehelyben, kicsit rányomkodjuk azt, majd forró olajban mindkét oldalukat megsütjük. Amikor megsült, és még mielőtt kivesszük az olajból, megszórjuk a bazsalikommal. Tányérra tesszük a zöld pürét, mellé a répát és a ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
|
|